Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
Pisanie nowego postu.
PIOTR - 2008-08-14 19:50:30

Czesc,pozdrawiam.Ja wyjechalem na Cypr z Goworku i z perspektywy ponad 2 lat moge Ci napisac ze nie jest tak bardzo zle jak to niektorzy opisuja.Do tej pracy trzeba miec duzo sily,podstawy angielskiego.Dobrze tez znac rosyjski,bo wiekszosc "kamardieros"to pontioski czyli greko-rosjanie,albo gruzinki.Jak wyglada praca to inni Ci juz opisali.Prawda jest ze rano od 7 sprzata sie wszystko bo goscie spia.Baseny,toalety,lobby,itd.Po sniadaniu 30min. dostaje sie karte z pokojami." Anachory" czyli wyjezdzajacy- sprzata sie na extra i tam mozna dostac tipa(jezeli wczesniej nje zabierze go hauskiperka) a tak to wymiana recznikow,scielenie luzek itp.Lunch o 12 - 30min. i praca do 15.30 A po pracy plaza i cieple morze,wieczorem pub,albo duskoteka do 2 ,a na 7 znow do pracy.Jeden off,o niedzieli nie ma mowy. Zarobki powinno byc minium 500 euro ,zakwaterowanie i jedzenie(jakiej jakosci to zalezy od hotelu)Moja dziewczyna to przeszla w 2006,teraz mieszkamy na Cyprze ,pracujemy za duzo wieksze pieniadze ,ale nie w hotelu bo generalnie cala branza turystyczna nastawiona jest na max zysk i wyzysk pracownikow.Dobrze platna ,w miare z normalnymi ludzmi  praca jest na Cyprze poza hotelarstwem.Ale to juz inna opowiesc.Gdzies trzeba zaczac.Pozdrawiam.

x