Witam
Interesuje mnie praca na Cyprze , jako pokojówka , moim problemem jest głównie słaba znajomość J. angielskiego, jesli chodzi o zrozumienie zdania nie mam z tym dużych problemów, lecz jeśli chodzi o odpowiedż z tym sobie nie radze, znam na poziomie podstawowym j. niemiecki , chciałam wiedzieć czy jako pokojówka musze znać jeżyki na jakims wyższym poziomie czy wtstarczy mi znać ten poziom aby zrozumieć i wykonać zadanie, jak to jest??
prosiłabym bardzo o odpowiedź
dziekuje, pozdrawiam wszystkich:-)
Nie musisz znać języków obcych do pracy pokojówki, jesli miałabyś jakieś problemy ze zrozumieniem zawsze możesz poprosić żeby Ci "pokazali" co masz robić. Nie przejmuj się to nie jest żaden wstyd. Ucz sie dużo wyrazów, i gotowych zwrotów, w tedy bedzie Ci łatwiej, ale ogólnie nie ma sie czym przejmować. Pozdrawiam
Faktycznie pary w pracy nie są mile widziani z takiej uwagi, że jeśli jedno zostanie zwolnione drugie też zaraz chce iść, a wiec pracodawca traci dwójkę, możecie to ukryć. Na przykład że jedziesz z kolegą itp. Wiadomo też ,że praca inna jest dla dziewczyn a inna dla chłopaków. Pewnie o to chodzi.pozdrawiam
Witam!
Oczywiście w sierpniu również odbywają się rozmowy kwalifikacyjne odnośnie pracy na Cyprze. Osoba zainteresowana wylotem w tym okresie powinna kontaktować sie z naszą agencją w lipcu, gdyż wówczas pojawią się aktualne oferty pracy na sierpień.
Z poważaniem,
Zespół GoWork.pl
Witam!
Na stanowisko pokojówki wystarczą mocne podstawy języka angielskiego, a przede wszystkim znajomość słownictwa branżowego.
Z poważaniem,
Zespół GoWork.pl
Witam dziękuje za odpowiedź ,
Jesli juz miałbym jechać to z 3 przyjaciółmi , jak to jest rozdziela nas , czy moze przydzielą do tego samego hotelu, jakoś mi byłoby nie na ręke gdyby kazdy z nas trafił gdzie indzie a tak to zawsze rażnije z nimi i czułabym sie przedewszystkim bezpieczniej.
Witam!
Wyjazdy w grupie jak najbardziej są możliwe, jednak w tym momencie mamy już środek sezonu turystycznego, stąd też na daną chwilę więcej jest osób chętnych do pracy niż stanowisk pracy. Pracodawcy mają duży wybór w kandydatach ubiegających się o pracę, stąd też na akceptację czeka się czasem trochę dłużej niż miesiąc temu, jak również ciężej jest nam znaleźć prace dla grupy osób chcących pracować w jednym hotelu. Jednak ze swojej strony dokładamy wszelkich starań, by jak najszybciej mogli Państwo uzyskać akceptację od pracodawców cypryjskich.
Z poważaniem,
Zespół GoWork.pl
Pokojowka zarobi 400 euro z tego polwe wyda bo zycie tu jest drogie a na hotelowym jedzeniu dlugo nie pociagnie, no chyba ze ktos przyjechal tu na wakacje to juz jego sprawa...
Co oni tam Ci mowia, pokojówka zarabia tak jak kazdy inny pracownik, minimum 500euro, po drugie to jakies bzdety z parami, poniewaz jedno mobilizuje drugie do pracy, jesli jedna sie podłamuje ciezka praca to drugie podtrzymuje na duchu, nie wiem skad niektorzy maja takie dziwne wyznania, chyba przeczytali gdzies i dalej sami to rozpowiadaja, tak wiec pracodawcy nie maja nic przeciwko parom i małzenstwom.
Sadze ze jesli człowiek sam tam nie był to nie powinien sie wypowiadac w podobnych tematach, bo tylko zamieszanie sie robi.
Witam.
Mam pytanie co do pracy jako pokojowka. Kazdy wie mniej lub wiecej jak ona wyglada ale ja chcialabym wiedziec cos wiecej. czy np. do moich obowiazkow bedzie nalezalo scielenie lozka mycie okien?czy raczej zmiana poscieli recznikow czy to i to. A i jeszcze jedno nurtujace mnie pytanie: czy pokojowka w czasie pracy jest za cos odpowiedzialna....czyli np. za zaginiecie jakis rzeczy z pokoju...???i jak pokojowki moga dostac napiwki skoro jak sprzatamy pokoje nie ma w nim gosci...??:)
Pozdrawiam Serdecznie i czekam na odpowiedz.
Zuza
Witam!
Oferta pracy na Cyprze jest aktualna przez cały rok, także może Pani wyjechać również w sierpniu.
Prosimy o rejestrację na naszej stronie internetowej, gdzie pod zakładką "zapisz się" należy pozostawić swoje CV w wersji angielskiej.
Z poważaniem,
Zespół GoWork.pl
Witam serdecznie!
Oczywiście może Pani podjąć pracę na stanowisko pokojówki lub pomocy kuchennej mając tylko podstawy jęz. angielskiego.
Warto jest przygotować się jeszcze i przed wyjazdem przypominać sobie oraz uczyć się słówek i zwrotów potrzebnych do tego typu pracy.
Na naszej stronie znajdą Państwo takie przydatne słownictwo na różne stanowiska pracy. Polecamy!
Z poważaniem,
Zespół GoWork.pl
Ciao Zuzka juz ci naswietle co robi pokojowka nie tylko sprzata pokoje ale moze byc pomoc w pralni sprzatanie terenu wokol hotelu mozesz miec nawet dyzur w kiblach np.na basenie i tych gdzie sie przebieraja pracownicy mozesz odkurzac korytarz htelowy wszystkie pietra nastepnie przychodzisz na 7 rano robisz lobby np.tobie przypadnie odkurzenie Front Desku albo trzeba zetrzec korytarz mopa nie robisz wszystkiego sama tobie moze przypasc cos z tych rzeczy ktore wymienilam a na wszystko masz 30 min. potem sniadanie i dostajesz pokoje pakiet recznikow w ktorym jest 15 szt.dzielisz na trzy pokojowki tobie przypada 5szt pokoi dostaniesz 14 17 co z reszta recznikow ?proste nie masz nie wymienasz a potem dostajesz opierdolol od spv.ze nie wymienilas recznika bo gosc sie poskarzyl nie wspmne juz o recznikach basenowych gdzie ciagle brak no ale ciebie to nie dotyczy aha nie zostawaj po godz.bo ci nie zaplaca .Jesli jedziesz przez Go Work to osobiscie nie polecm tej agencji.Tez oszukuja jak wszyscy w kontrakcie mamy po jednym offie z poczatku tak bylo a w lipcu czesc osob dostalo po dwa cieszylismy sie z tego przychodzi wyplata a co niektorym kopara w dol opadla jak zobaczyli ze brak na czeku i co sie okazalo ze to za drugiego offa a czy ktosm sie pytal czy my chcemy?Po za tym pokojowki sowje srodki czyszczace zamykaja w szwkach ktore sa na kazdym pietrze a ty nie masz gdzie schowac wiec trzymasz na wozku to jutro juz mozesz tego nie miec zginelo mi nowe wiadrko trzy nowe mopy dwie szczotki aostatnio nawet taka jedna sobie przywlaszczyla moj plyn do czyszczenia odebralam jej i popisalam.Tak w skrocie ci opisalam.
Ciao Zuzka juz ci naswietle co robi pokojowka nie tylko sprzata pokoje ale moze byc pomoc w pralni sprzatanie terenu wokol hotelu mozesz miec nawet dyzur w kiblach np.na basenie i tych gdzie sie przebieraja pracownicy mozesz odkurzac korytarz htelowy wszystkie pietra nastepnie przychodzisz na 7 rano robisz lobby np.tobie przypadnie odkurzenie Front Desku albo trzeba zetrzec korytarz mopa nie robisz wszystkiego sama tobie moze przypasc cos z tych rzeczy ktore wymienilam a na wszystko masz 30 min. potem sniadanie i dostajesz pokoje pakiet recznikow w ktorym jest 15 szt.dzielisz na trzy pokojowki tobie przypada 5szt pokoi dostaniesz 14 17 co z reszta recznikow ?proste nie masz nie wymienasz a potem dostajesz opierdolol od spv.ze nie wymienilas recznika bo gosc sie poskarzyl nie wspmne juz o recznikach basenowych gdzie ciagle brak no ale ciebie to nie dotyczy aha nie zostawaj po godz.bo ci nie zaplaca .Jesli jedziesz przez Go Work to osobiscie nie polecm tej agencji.Tez oszukuja jak wszyscy w kontrakcie mamy po jednym offie z poczatku tak bylo a w lipcu czesc osob dostalo po dwa cieszylismy sie z tego przychodzi wyplata a co niektorym kopara w dol opadla jak zobaczyli ze brak na czeku i co sie okazalo ze to za drugiego offa a czy ktosm sie pytal czy my chcemy?Po za tym pokojowki sowje srodki czyszczace zamykaja w szwkach ktore sa na kazdym pietrze a ty nie masz gdzie schowac wiec trzymasz na wozku to jutro juz mozesz tego nie miec zginelo mi nowe wiadrko trzy nowe mopy dwie szczotki aostatnio nawet taka jedna sobie przywlaszczyla moj plyn do czyszczenia odebralam jej i popisalam.Tak w skrocie ci opisalam.
Koleżanko!Nie jedź tam, a zwłaszcza przez tą okrutną agencję, jaką jest gowork.oszukuja na kazdym kroku.po pierwsze jest to niezgodne z prawem, zeby zabierali ci pod koniec kazdego miesiaca 20 procent, nawet jesli ci oddadza po zakonczeniu kontraktu zadne agencje tak nie robie.mowia bardzo duzo, natomiast nic sie to nie ma do prawdy.ja bylam w limassol jako pokojówka.wytrzymalam ....1 dzien. niestety jestes tam czlowiekiem drugiej kategorii (swiadczy o tym nawet stroj ktory ci daja-przeżółkłe od potu, brudne, smierdzace, granatowe kaftany).Traktuje ciebie tam jak niewolnika.psychika siada po 4 godzinach, fizyczna sile tracisz po 6...przede wszystkim jestes sprzataczka a nie pokojowka.ja kazdemu odradzam,do tej pory nie moge do siebie dojsc po tym wyjeździe.Jedno jest pewne:albo work albo travel.po calym dniu ciezkiej pracy nie masz sily nic zwiedzac.cypryjczyce traktuja cie z gory.jak slysza ze z polski to na pewno do pracy.tam po prostu nie ma polakow turystow, tylko sami rosjanie. skusilam sie na prace do cieplego kraju.teraz wiem, ze jak bym miala juz opuszczac polske, to tylko i wylacznie dla zarobku, a nie dla pieknego , cieplego kraju, ktory okazal sie utopią....
Czesc,pozdrawiam.Ja wyjechalem na Cypr z Goworku i z perspektywy ponad 2 lat moge Ci napisac ze nie jest tak bardzo zle jak to niektorzy opisuja.Do tej pracy trzeba miec duzo sily,podstawy angielskiego.Dobrze tez znac rosyjski,bo wiekszosc "kamardieros"to pontioski czyli greko-rosjanie,albo gruzinki.Jak wyglada praca to inni Ci juz opisali.Prawda jest ze rano od 7 sprzata sie wszystko bo goscie spia.Baseny,toalety,lobby,itd.Po sniadaniu 30min. dostaje sie karte z pokojami." Anachory" czyli wyjezdzajacy- sprzata sie na extra i tam mozna dostac tipa(jezeli wczesniej nje zabierze go hauskiperka) a tak to wymiana recznikow,scielenie luzek itp.Lunch o 12 - 30min. i praca do 15.30 A po pracy plaza i cieple morze,wieczorem pub,albo duskoteka do 2 ,a na 7 znow do pracy.Jeden off,o niedzieli nie ma mowy. Zarobki powinno byc minium 500 euro ,zakwaterowanie i jedzenie(jakiej jakosci to zalezy od hotelu)Moja dziewczyna to przeszla w 2006,teraz mieszkamy na Cyprze ,pracujemy za duzo wieksze pieniadze ,ale nie w hotelu bo generalnie cala branza turystyczna nastawiona jest na max zysk i wyzysk pracownikow.Dobrze platna ,w miare z normalnymi ludzmi praca jest na Cyprze poza hotelarstwem.Ale to juz inna opowiesc.Gdzies trzeba zaczac.Pozdrawiam.
może ktoś jeszcze wypowie się na temat pracy jako pokojówka w hotelu na Cyprze??? dostałam propozycję pracy ale chciałabym wiedzieć czy warto?? Bardzo proszę napiszcie jeśli możecie mi pomóc....
Co to za wpis o "dawaniu dupy"????????
Niezłe , szambo, a jestem bardzo ciekawy czy inne prace z językiem angielskim na poziomie zaawansowanym są w zasięgu ?
Poztrzebuje kontaktu z kimś kto jest tam dluzej i wie co i jak.
z Góry dzieki jak ktoś sie odezwie.
Pozdrowienia od trawelersa :)
Nawiązujeąc do pracy pokojówki , to nie wiem czy jest sens jechac na cypr , gdzie nawet w glupiej Irlandii mozna zarobić w tym zawodzie 350 euro tyg. oczywiście teraz tylko na sezon , kiedyś było tego od groma.
to bardzo cieżka praca, pracujesz mesiąc a potem leczysz kręgosłup latami.Nawetmłode dziewczyny potem narzekają i się leczą.A poza tym-np. w Holandii-masz 15 minut na dokładne posprzątanie,odkurzenie, zmianę pościeli, ręczników, umycie kibla, lustra,całej łazienki-potem przychodzi superviser/czarna/ i poprawiasz do oporu! wannę myjesz 3 razy,kafelki też.zarobisz na mieszkanie i żarcie!A pokoje dostają na zmianę -Polki i czarne-bo czarnuchy nie pracują wcale.Polki odwalają najgorszą robotę.
Witam mieszkam w Tonsbergu i szukam pracy przy sprzataniu domow po remontach albo przy sprzataniu domow prywatnych. Czy znacie jakies firmy które przyjmuja bez jezyka Norweskiego?
wlasnie wrocilam z cypru, pracowalam jako pokojowka i nie polecam tej fuchy :/ tj napisane wyzej zapier.... jak dziki jelen, wszystkiego brakuje a ty zbierasz za to opierd... pokoj czyscisz 30 min na picus, wszystko lsni a i tak sprawdzajacej "Despo" sie to nie podoba i poprawiasz do bolu w rezultacie w pokoju siedzisz 1h a masz takich 5 i dodatkowo 12 do posprzatania po gosciach ktorzy jeszcze zostaja w hotelu NIEEEEEEEE POLECAM :(
jesli slabo znasz ang to radze isc na kelnerke bo go work tylko tak pier... ze trzeba umiec, poza tym na pokojowce wytrzymalam 4 miechy i mialam juz dosc gdyby nie zmiana roboty to bym chyba z koszula w zebach po hotelu latala. praca nie dosc ze najgorsza to najmniej platna, jedyny plus to fakt ze konczysz robote o 16 :)
Akurat mnie to zastanowilo bo raczej gorszego zawodu tam nie mozesz dostac starszna praca moja koleznka pracowala w tym charakterze i juz po miesiacu zrezygnowala. To juz lepiej podszkolic angielski i byc kelnerka praca o wiele przyjemniejsza
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-01 23:06:41odpowiedz
|
Witam, jeżeli możesz chciałam się dowiedzieć więcej o pracy w hotelu. dzięki moje gg 28700483
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-16 19:00:22odpowiedz
|
wlasnie wrocilam z Cypru, pracowalam tam jako pokojówka, jak ktos ma pytania to czekam:)
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-17 20:33:15odpowiedz
|
hej, w jakim miescie pracowalas, na jakich ludzi trafilas, ile czasu wytrzymalas...opisz jak to wygladalo wg ciebie, napisz jak mozesz na: kaja1008@wp.pl
dzieki
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-17 23:05:08odpowiedz
|
pracowałam w Limassol,jeśli chodzi o polaków to masakra ( nieżyczliwi są dla siebie), wytrzymalam caly kontrakt ale nie powiem bylo ciężko czasami, zwlaszcza w szczycie sezonu! Co byś chciała wiedzieć>?