Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
Samanta - 2008-07-01 12:35:52 odpowiedz | cytuj
Tak jeżdźcu daruj sobie :) Pracownicy w Netii są zbyt fajni, i wątpię ażebyś Ty ze swoim tupetem przeszedł chociażby rozmowę kwalifikacyjną. Gdy ja pracowała w netii (pracowałam rok) stawki były dobre. Wszystko zależne od wyników- możliwości szybkiego awansu nawet po pół roku czego przykładem jest kolega zamieszczający ogłoszenie. Ja poniżej 3000 netto nie zeszłam nigdy w netii. Wszystko uzależnione jest od reklamy i promocji. A że Netia to konkurencja na rynku to i promocje są ok. Każdemu polecam netię. Wyrobiła we mnie wiele pozytywnych cech, dała możliwośc rozwoju, poznalam tam wiele przesympatycznych osób. Mimo, że tam już nie pracuję złego słowa o zarobkach, pracy i systemu motywacyjnego nie powiem :) Serdecznie pozdrawiam obecnych, byłych oraz przyszłych pracowników Netii.
zdjecie uzytkownika
Damian - 2009-03-31 21:56:29 odpowiedz | cytuj
Ja pracuje dla Partnera Handlowego Netii i sprzedaję usługi dla dużego biznesu- jak ktoś jest dobry w tym co robi to 7tyś może do domu przynieść:-)
zdjecie uzytkownika
aaa - 2009-05-14 12:18:44 odpowiedz | cytuj
Coś nie che mi się wierzyć, że można tam tyle zarobić...
zdjecie uzytkownika
Lidka - 2009-07-22 22:22:21 odpowiedz | cytuj
Sam, ciekawa jestem, czy to Ty ;) Ja tez złego slowa nie powiem na Netię, hajsik dobry, jeśli się chce ! Atmosfera była przednia. Ludzie świetni, trochę tam psioczyli kierownicy, ale można przezyc, mobilizowali do rpacy, a czasmi można się było niexle ponabijac. Bardzo miło wspominam te czasy.
zdjecie uzytkownika
Lidka - 2009-07-22 22:24:38 odpowiedz | cytuj
Już teraz nie zarobisz tam tyle. Stawki sie pozmieniały
zdjecie uzytkownika
ola - 2009-07-23 09:00:50 odpowiedz | cytuj
mozna dobrze zarobic to dobra firma
zdjecie uzytkownika
stokrotka - 2009-08-15 15:14:36 odpowiedz | cytuj
To praca dla ludzi którzy chca chodzic po domach charytatywnie!!! Bo o pensji możesz pomarzyc!!! Najgorsze upokozenie ktore spotkało mnie w życiu!!!
zdjecie uzytkownika
KIM - 2009-12-08 09:56:44 odpowiedz | cytuj
praca w netii to jakies nieporozumienie, jesli chces zu nich pracowac to uważaj bo na pewno nie dostaniesz umowy a jak naraisz im parunastu klientów zwolnią cie pod pretekstem "niskiej efektywności" a bez umowy nie mozesz przeciez dochodzic swoich praw, obiecują gruszki na wierzbie a potem pokażą ci drzwi, te wszystkie ochy i achy które wypisują na forach na temat pracy w netii to bzdura.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-21 21:37:37 odpowiedz | cytuj
żedby awansować w netii, musisz mieć znajomości...wiem coś o tym.
Układy i układziki....pozdrawiam kierowników sprzedaży...
zdjecie uzytkownika
Przyszly pracownik - 2010-10-04 12:01:25 odpowiedz | cytuj
I ze znajomosciami jak ktos nie jest obrotny tak szybko nie awansuje tez cos wiem o tym :p
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-10-22 20:10:42 odpowiedz | cytuj
Przede wszystkim wysyłają w teren i każą z buta wchodzić do firm i robić ankiety !!! a płacą za spisane umowy .Żadnych szans na umowę o pracę tylko umowa zlecenie!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-10-22 20:49:54 odpowiedz | cytuj
A zarobisz .......adin,dwa,tri złote przez cietery miesiacie......
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-25 23:11:29 odpowiedz | cytuj
powiem tak w Netii nie jest zle 3 tys to realne pieniedze dla osoby która PRACUJE!!! a nie opierdala sie, Klimat fajny ale bywaja i gorsze chwile nie polece D2D tylko C2B!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-18 23:48:26 odpowiedz | cytuj
zarobki zależą od działu....przede wszystkim, ale wg mnie kasa to nie wszystko, jak sie idzie na konsultanta to sie dostaje te 1700 netto, aby dostać umowę trzeba albo mieć znajomości albo lizać [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odpowiedniej personie, jak sie ma zajefajne CV poparte dobrą gadką to można lepiej wylądować, ale ogólnie w Netii sie nie pracuje tylko zapier***a
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-25 14:37:41 odpowiedz | cytuj
zgadza trzeba zapie.... i zarobki zależa ad tego w jakim dziale sie znajdzie najgorzej jest na wychodzacych 5zl 6 zl i 7zl brutto godzinówka oraz prowizja od umow ciezko tu zarobic nawet te 1700 netto chociaz jest sie dobrym bazy sa wydzwonione i do kl dzwoni sie po kilka razy w tyg, masakra
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-20 15:40:34 odpowiedz | cytuj
Odradzam przed pracą w Call center Neti. Umowę masz podpisywaną na umowę zlecie i w każdym momeńcie mogą rozwiązać z tobą umowę z dnia na dzień. Pracuję tam od trzech tygodni i co raz mniej mi się tam podoba. W moim zespole są może z 3 lub 4 osoby które pracują tam około roku, reszta 1 miesiąc, 3 miesiące, reszta tydzień dwa tygodnie. Cały czas są ogłoszenia że potrzebują do pracy na tele sprzedawców. Na rozmowie powiedzieli mi że srednie zarobki w netti to 3 lub 4 tyś zł.. Jak zrobisz 1500 to będzie dobrze. Większość zarobi 1000 zł lub mniej brutto. Może są tam takie osoby które tyle zarabiają ale to może jedna lub dwie. Jak masz niską sprzedaż to ci dziękują i biorą następnego. Prawie codziennie widze jakieś nowe twarze a co poniektórych już nie widzę. Ja do tej pory to niewiem czy dobrze rozmawiam z klientami, czy nie. i cały czas straszenie jak nie będzie sprzedaży to będą umowy rozwiązywane. Odradzam pracę w netii na taśmwej
zdjecie uzytkownika
Jeszcze pracownik - 2011-07-21 02:28:13 odpowiedz | cytuj
Dokładnie jest tak jak kolega napisał powyżej. Odradzam pracę w Netii na ul. Taśmowej - strata czasu. Poziom szkolenia - beznadzieja, materiały szkoleniowe - beznadziejne. Tak jak kolega wyżej napisał - pracujesz i nie wiesz nawet czy dobrze wykonujesz swoją pracę bo panuje ogólny bałagan a tak dużej rotacji to nigdzie wcześniej nie widziałem. Ja do pierwszej wypłaty nawet nie dojdę bo rezygnuję po tygodniu pracy ! BŁAZENADA
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-21 14:12:47 odpowiedz | cytuj
Ja też odradzam wszystkim pracę w Neti na taśmowej w Warszawie. Jak przyszłam pierwszego dnia do pracy to myślałam, że tylko ja jestem tam nowa, a okazało się że inni niewiele więcej tam tam pracują. Jeszcze w takim bagnie to nie pracowałam. Tam jest taki przemiał pracowników że jedni w chodzą a drudzy wychodzą. Poziom szkolenia to żenada. Na szkolenie mówią nam jak mamy rozmawiać z klientami, najpierw mamy mówić cechę a potem wyobrażenie tej cechy żeby lepiej zachęcić klienta do sprzedaży. Jestem ciekawa jak by taki szkoleniowiec usiadł na słuchawce i sam zaczął sprzedawać czy coś by sprzedał-pewnie nic. Konsultant tam jest traktowany jak zwykły czarnuch. Widziałam jak jedna kordynatorka chyba Julita się nazywa kazała swoim pracownikom przyczapiać tabliczkę z napisem przerwa jak chcą iść na przerwę. Tam traktują pracowników jak dzieci z przedszkola i pensje też są takie same. Tam większość w pierwszym miesiącu zarobi z 800 zł brutto. Podobno też twoje umowy które zawarłąś z klientem, mogą gdzieś zaginąć. W tej firmie to wszystko jest możliwe-tak mi powiedziała jedna z dziewczyn. Dlatego call center netii na taśmowej omijajcie szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
Konsultant - 2011-07-25 20:17:23 odpowiedz | cytuj
Ja pracuje już 3 miesiąc w Netii na Taśmowej i jestem bardzo zadowolony- w porównaniu z innymi call center tu jest naprawdę fajnie,pracowałem w dużo gorszych warunkach, co prawda pierwszy miesiąc był taki sobie ale przez kolejne dwa, zarobiłem prawie 3 tyś na rękę, jak się siedzi i nic nie robi to się nie zarabia

zdjecie uzytkownika
Ola23 - 2011-07-25 20:33:10 odpowiedz | cytuj
A ja już pracuje 1,5 roku na Taśmowej w Netii i polecam tę prace :) zarobki super,atmosfera pracy świetna :) Wszystkim polecam prace w Netii...
zdjecie uzytkownika
Nie kłamcie - 2011-07-26 03:05:43 odpowiedz | cytuj
Ola 23 i Konsultant to oczywiscie jedna i ta sama osoba, zapewne ktoś z rekrutujących w netii lub supervisor czy jak to sie tam u nich zwie, która nawet taką gadkę ma tak słabą ze nikt normalny sie nie nabierze a uczy innych buahah.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-28 14:46:42 odpowiedz | cytuj
O widzę że nie tylko mi praca w netii na taśmowej się nie podobała. Ci wszyscy którzy tu piszą, że zarobki w call center to 2 lub 3 tyś zł to są bajki w które nikt nie wierzy. Mi takie kity gadali na rozmowie jak aplikowałem do tej firmy. I to nie jest tak jak tu piszą jak siedziałaś i nic nie robiłaś to dlatego tak mało zarobiłaś. Tam ludzie siedzą po 8 godzin dziennie i cały czas gadają, wcale nie ściemniają i zarabiają po 1000 zł lub mniej miesięcznie. Jeśli były by tam takie wysokie zarobki to dlaczego w internecie są cały czas ogłoszenia że do pracy do netii potrzebują, jak by ludzie tyle zarabiali to by sami z tej pracy nie rezygnowali. Ja tam pracowałem miesiąc i dziękuje za taką pracę, nie mam porównania do innych tego typu prac, ale tam w neti to nie polecam, dla mnie to była strata czasu. Stanie taki koordynator ci nad głową i wrzeszczy sprzedawać, sprzedawać. Strasznie wielki koordynator on tak pewnie drze gębę bo ma jakąś prowizję jak jakiś konsultant coś sprzeda a ty pracujesz za jakieś grosze. Ja teraz pracuję gdzieś indziej i jestem szczęśliwy.
zdjecie uzytkownika
żenua - 2011-07-28 21:27:54 odpowiedz | cytuj
Ludzie uciekajcie z Netii, to są złodzieje, a ludzie którzy tam pracują to hieny, które myślą tylko o swoim zarobku... Kradną umowy innym ludzią i palą głupa, że to nie oni. Tej firmie zostało jeszcze kilka miesięcy chyba, że ktoś chce być oszukiwanym. Moim zdaniem zachowanie konsultantów nadaje się do sądu... Odradzam Netię, pieprzeni złodzieje, którym wiecznie mało..
zdjecie uzytkownika
:) - 2011-07-30 10:24:07 odpowiedz | cytuj
Nie kłamcie - 2011-07-26 03:05:43

Ola 23 i Konsultant to oczywiscie jedna i ta sama osoba, zapewne ktoś z rekrutujących w netii lub supervisor czy jak to sie tam u nich zwie, która nawet taką gadkę ma tak słabą ze nikt normalny sie nie nabierze a uczy innych buahah.

Widocznie Ty jesteś tą jedną i tą samą osobą która pisze te komentarze:)
zdjecie uzytkownika
efemeza - 2011-07-30 15:27:37 odpowiedz | cytuj
Dajcie spokój Netii, ja pracuję prawie 3 miesiące i chociaż nie zarabiam dużo jestem swiadoma, ze zalezy to tak naprawde tylko ode mnie! firma organizuje coachingi i odsłuchy żebysmy lepiej sprzedawali, inwestuja w pracownika... a ze istnieja tacy kretyni ktorzy mysla ze praca w call center to tylko siedzenie na dupie i gadanie i nie daja od siebie nic, niech sie nie łudza ze cos zarobia bo to raczej nie na tym polega! i nic dziwnego ze zjezdzaja pracodawce jesli tylko sie opierdalają!!!
a co do koordynatorów ja bardzo cenie swoja koordynatorkę za to kim przede wszystkim jest i jakie ma podejscie do pracownika, a to że istnieje system plakietek, to dlatego że ona też jest człowiekiem i potrzebuje towarzystwa a poza tym dba o to aby praca zespołu była jak najlepsza, bo to ona się za nas tłumaczy i ona za nas obrywa...!!!
Starajcie się ludzie rozumiec motywy innych a nie oceniac ich swoja miara!!!! nie podoba ci sie praca w netii, to sie zwolnij ale nie obwiniaj innych za to że czegos nie potrafisz czy cos ci nie wyszło - tak robilo sie w przedszkolu!!!!
zdjecie uzytkownika
malaga_17 - 2011-07-30 18:24:10 odpowiedz | cytuj
ogolnie to pozdrawiam ta firme... w zyciu nie widzialam takiego kabaretu jak tam.. niby powazna firma, siedziba itd aaa ludzie w ogole nie kompetentni zaczynajac od Emilii ktora rekrutuje ludzi, obiecuje im gruszki na wierzbie.. tysiace juz zarabiane w pierwszym miesiacu ze niby podstawa plus nagrody plus prowizje od nagrod ktore sie otrzymuje za najlepsza sprzedaz np teczka skorzana.. to wszystko jest odliczane od rachunku. Koordynatorom zalezy tylko na tablicy nie obchodzi ich czy ludzie dostana umowy czy beda zadowoleni z uslug.. i najlepsze sa te karteczki z przerwami. Julita jest tak zaklamana osoba.. najpierw mowi ze rozumie ludzi ich ciezka sytuacje a nastepnego dnia ich zwalnia. pomimo ze sprzedaz w miesiacu np15usług zaksiegowuja ci tylko 5 wiec twoja ''premia'' wynosi raptem 8 zlotych brutto . szkolenia sa smieszne nie ucza w ogole jak zbijac obiekcje klientow.. a co do ich uslug.. program do sprawdzania dostepnosci pokazuje ze klient moze osiagnac na swoim laczu 20 mb/s a mimo to podlaczaja mu np tylko 6 tam nie szanuja ani pracownikow ani klientow.. w zyciu nie widzialam bardziej zlodziejskiej firmy.. nie wiem kto tam zarabia 5000 zlotych ale napewno nie telemarketerzy.
zdjecie uzytkownika
Słabo w tej netii - 2011-08-03 16:13:52 odpowiedz | cytuj
Pracowałam już sporo na słuchawce i netia ze wszystkich firm w których byłam wypada najgorzej, zwolniłam się po 2 dniach. Sama praca jest bardzo niewdzięczna i idiotyczna dzwoni się po kilka razy w tyg. do ludzi, którzy wcale netią nie są zainteresowani. Miałam wrażenie, że netia nie tylko oszukuje pracowników ale też i klientów co potwierdziły rozmowy ze starszymi pracownikami. Poziom szkoleń TRAGEDIA, osoby rekrutujące kłamią, przełożeni to ludzie bez klasy. Jeśli chcesz zmarnować czas i pracować jak matoł to proszę bardzo ale lepiej się dobrze zastanów bo na rynku tego typu pracy jest sporo innych, lepszych firm, która także przyjmują bez jakiś większych wymagań. Nie warto!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-04 15:46:16 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się z większoscią opini jakie ludzie wypisują na temat call center neti na taśmowej. Ludzie dlatego wypisują tu takie rzeczy ponieważ pewnie czują się robieni w balona. W niemczech w ogłoszeniu o poszukiwaniu pracownika, pracodawca musi podać prawdziwe wynagrodzenie jakie oferuje, jeśli skłamie to płaci karę. A wPolsce pracodawca nagada ci jakiś głupot na rozmowie np na temat wynagrodzenia, a poźniej to może zaśmiać się pracownikowi głupio w twarz. tak jak w neti ta blondi która rekrutuje mówi mi że w neti to zarobki 3 lub 4 tyś miesięcznie. A potem w trakcie pracy okazuje się że ludzie 1200 zł zarabiają. Jeśli ludzią gada się takie rzeczy na temat wynagrodzeń, to nie dziwcie się że potem ludzie wypisują żle na temat firmy w której pracowali, ponieważ czują się oszukani.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-08 23:20:18 odpowiedz | cytuj
Aplikowałem to tej CHAŁTURY na stanowisko Młodszego Specjalisty ds. Reklamacji.
Miałem TYRAĆ w ich centrali w Warszawie, na ul. Taśmowej 7A. Zostałem zaproszony wraz z kilkoma osobami na pierwszy etap. Były nim testy badające predyspozycję do pracy na tym stanowisku. Zdałem je bez problemu i kilka dni później zaproszono mnie na drugi etap, jakim była rozmowa z kierownikiem działu. Doświadczenie w temacie pracy na tym stanowisku miałem, więc merytorycznie poradziłem sobie dobrze. Kiedy padło najważniejsze pytanie, jakie są moje oczekiwania finansowe, to mając przeświadczenie, że płacą mało odpowiedziałem, iż interesuje mnie, co najmniej 1800 zeta na rękę. Zależało mi, żeby się gdzieś zaczepić, a taką kasę, o jakiej wspomniałem na rozmowie uważałem za minimum przyzwoitości.
Powiedziano mi, że najpóźniej w przyszłym tygodniu dostanę informację zwrotną z wynikami rekrutacji. Tak się jednak nie stało. Jak by tego było mało, w serwisie pracuj.pl zobaczyłem w między czasie takie samo ogłoszenie, na które aplikowałem. Różnica była taka, że ukazało się z późniejszą datą. Niedługo potem dostałem maila z informacją, że rekrutacja uległa przedłużeniu. Tydzień później dostałem decyzję odmowną.
Odmówili, bo wg mnie ZNALEŹLI I PRZYJĘLI TAŃSZEGO BIAŁEGO MURZYNA. Jak już wspomniałem - na rozmowie poradziłem sobie dobrze, więc nie sądzę, żeby aspekt związany z merytorycznymi kompetencjami zadecydował. Poza tym inne osoby, które wraz ze mną ubiegały się o tą pracę wyglądały na ogarnięte i zorientowane w temacie, więc ich też zapewne odrzucili dlatego, ponieważ mieli za wysokie wymagania finansowe. Stąd decyzja o przedłużeniu rekrutacji i ponowne ogłoszenie w pracuj.pl
Reasumując - jak pokazuje mój przypadek NETIA S.A., TO WIELKI MOLOCH TELEKOMUNIKACYJNY, W KTÓRYM ZATRUDNIA SIĘ LUDZI CHCĄCYCH TYRAĆ ZA MURZYŃSKIE PIENIĄDZE!
Jeżeli interesuje Was co najmniej 1800 zeta netto miesięcznie i aplikujecie na stanowisko Młodszego Specjalisty, to zdecydowanie NIE POLECAM! Taka kasa w tej FABRYCE, TO MARZENIE!
Nikt Wam tam NIE DA takich „DUŻYCH” pieniędzy!!! NIE TAM! NIE W TEJ CHAŁTURZE!
SZKODA CZASU NA REKRUTACJE! ZDECYDOWANIE ODRADZAM!
MAM NADZIEJE, ŻE MOJA OPINIA BĘDZIE OSTRZEŻENIEM DLA OSÓB, KTÓRE NIE CHCĄ BYĆ BIAŁYMI MURZYNAMI!!!
zdjecie uzytkownika
konsultancik - 2012-03-30 16:43:37 odpowiedz | cytuj
Ja pracuje w Netii już miesiąc na do sprzedaży i nie mogę się zgodzić co do niektórych opinii. Polacy tacy są (czytajcie:WY) ze nigdy nic nie pochwalą, wystarczy poczytać inne fora na jakikolwiek inny temat,,, zawsze jest źle, zawsze oszukują, wszystko jest do D,,, itd. To teraz pojawia się pytanie.. gdzie jest super? (poproszę o kontakt).
Co do wynagrodzenia w netii zasady sa proste: pracujesz 130(max168) godzin w miesiącu? to te 130h mnożysz razy prog jaki sie osiegnelo. mi po 1 miesiacu udalo sie wskoczyc na 3 prog i tym samym moja stawka za godzine wyniosla 12zl... wiec rachunek jest prosty: 12x130=1560zł. co prawda to nie sa kokosy, ale jak na poczatek nie jest zle. Pracuje sie tylko 6.5 godiny dziennie wiec tez plus bo wolny dzien po 14... Co do atmosfery? moja grupa przyjela mnie niezbyt milo no nie ma co ukrywac rozmowni i otwarci to oni sa.... tylko za telefonem... Pierwszy RAZ MI SIE COS TAKIEGO ZDARZYŁO... no ale luz moze jeszcze sie rozkreca :) co do szkolen - rowniez daje wiele do zyczenia bo nie ma szalu trenerzy nic nie potrafia i migaja sie od trudnych odpowiedzi.. a to czego sami nie rozumieja kaza tobie doczytac na Bazie wiedzy
wiec opinie ludzi ktorzy tam popracowali 2-3 dni to sa o kant kuli!
zdjecie uzytkownika
Niki - 2012-04-28 21:16:27 odpowiedz | cytuj
Co to za firma skoro zatrudnia konsultanta po ,,zawodówce\"\'.Netia schodzi na psy.
zdjecie uzytkownika
Niki - 2012-04-28 23:12:29 odpowiedz | cytuj
Mała poprawka.Koordynatorzy też są bez wykształcenia.Niedługo pewnie będą przyjmować do pracy po gimnazjum.I jakiego wy oczekujecie poziomu tej firmy.
zdjecie uzytkownika
magia7 - 2012-05-09 22:33:42 odpowiedz | cytuj
Byłam niedawno na rozmowie kwalifikacyjnej - strata czasu, mina mi zrzedła jak usłyszałam ile jest postawy - łącznie za miesiąc 760 zł ( 6zł za godzinę) ... śmiech na sali i to w żywe oczy mówią jakby mieli cię za idiote. O więcej można się postarać po namówienie 5 FIRM miesięcznie na internet z netii - wtedy jest 10 zł za godzinę, tylko że to jest poprostu niereale. Pfff, już lepiej ulotki roznosić...
zdjecie uzytkownika
magia7 - 2012-05-09 22:45:05 odpowiedz | cytuj
Niki - 2012-04-28 21:16:27

Co to za firma skoro zatrudnia konsultanta po ,,zawodówce\"\'.Netia schodzi na psy.
hmm Może i tak, ale ja po studiach przyszłam i mi zaproponowali 780 zł podstawy, więc chyba znów jest coś nie halo... Zwolniłam się z Empiku, bo za ciężką pracę 900 zł na ręke było i myślałam że to najgorsze miejsce pracy w Warszawie, ale okazało się, że żyłam w słodkiej nieświadomości dopóki nie poszłam na rozmowę w Netii
x