witam chciałbym sie cos wiecej dowiedzieć o firmie SPARGEL & BEEREN BAUMANN, czy ktoś tam pracował, jakie są warunki, jaki pracodawca ?z góry sredeczne dzieki za odpowiedzi ?
uwaga na milutką Ewkę, obiecuje cztero osobowe pokoje a ludzi upycha w norach po osiem osób mieszając młode dziewczyny z facetami bo niby nie ma miejsca - kuchnia,wc,prysznice jak za czasów Adolfa w Oświęcimiu szkoda gadać. Co do kasy to na umowie masz brutto 5,70euro ale ile netto do ręki dostaniesz tego to nawet nie wie pani Ewunia, tłumaczy że to jest akord i wszystko zależy od ciebie ile zarobisz możesz robić 10h a będziesz miał wpisane 5h albo odwrotnie wszystko zależy jak oceni twoją prace polowa itd.....
Zgadzam sie oczywiście w 100% z moimi przedmówcami.
Co do warunków to przeważnie fatalne,nie ma się co oszukiwać.
Płaca tez marna i wyzysk na maxa - bo przecież pan Baumann musi za coś utrzymać swoje BMW X3 :D
Pani Ewa z Krotoszyna?...cóz sami zobaczycie co to za głupie babsko;/
Ogólnie nie polecam tej firmy bo za dużo tam polaczków,którzy próbują dyrygować ludźmi na wszystkie strony...
Co do warunków to tj napisaliście tragedia Co do wymagań dokumentów to nie wiem skąd p Ewa je bierze Co do stawki to 5,7 i obiecane 5,4 na czysto jest tylko na umowie a na prawdę to stara stawka tzn.4,84 a ten niby hotel to po nowej cenie 2,72 za dzień.Co do pracy na polu to chyba najbardziej chamską osobą jest joanna czerwińska za którą widać nadal jest szefostwo zaślepione jej chamstwem wyzyskiem ludzi no i nocnymi spotkaniami z nimi.Tam już dobrze nie będzie przyczynili się do tego także rumuni Odradzam po 6 latach bywania tam.gdyby ktoś tam znał niemiecki i miał czas i nerwy to spokojnie może zamknąć mu ten syf.. Pozdrawiam
Potwierdzam to, to już jest syf, syf i jeszcze raz syf !!!!!!!! A zaczol sie od przyjscia Andreasa. Ten czlowiek(jezeli mozna go jeszcze tak nazwac)nie liczy sie z Polakami traktuje ich jak automaty szantazujac ich, zastraszajac i ponizajac. Te jego pomysly doprowadzaja firme do bankructwa ale cala wine zwala na innych. Baumann moze przejzy na oczy ale bedzie za pozno. Na dno stoczy sie przez niego i przez Rumunow, ktorych tylko niewielka garstka dobrze pracuje a reszta to lenie patentowane, ktorzy tylko siedza w rajkach i taki pracownik dla Andreasa jest ok. A Polak pracuje caly dzien w pocie czola czasami bez wody bo mu braknie (dla Polakow sie jej nie przywozi), bez jedzenia bo nikt nie uprzedzi, ze nie bedzie przerwy obiadowej. Rumunom robi sie dzien wolny na zakupy i zawozi sie ich do sklepu autobusem(Polak chodzi pieszo w przerwe obiadowa jak takowa jest). Jak nie ma za duzo pracy Polacy siedza ale Rumuni musza ja miec. To jest dyskryminacja, Polak nie ma tam zadnych praw i ta sytuacja powinien sie zajac Strasburg.
dajcie spokój oni liczą po niby 4.84 a od tego odlidczają Ci jeszcze za mieszkanie wiec na czysto za godzine pracy masz około 4,30euro a na umowie jest 5,75 , druga spawa oszukują na godzinach na koniec pracy zgineło mi jakies 20 h trzecia rzecz warunki mieszkalne tragedia takiego syfu jak tam jest to nawet najgorszych slumsowych kamienicach nie spotkacie a jak sie do nich dzwoni mówią ze maja domki jednorodzine a są to jakies magazyny po rowerach itp spisz po 8 osob niezaleznie od wieku w jednym pomieszczeniu bo trudno to nazwac pokojami,A na koniec pamieytajcie ze jest tam akort bo bezczelnie kłamią jak sie do nich dzwoni ze praca jest na godziny, pozdr
witam!tam jest praca dla ludzi debilnych takich jak szefostwo,czyli andreas,asiunia.tepy niemiec i tepa blondynka,ktorzy nic sobie nie robia z POLAKOW !!!!
musze przyznac ze to wszystko co jest wyzej napisane to prawda, jezdze tam juz od 6 lat i widziałem wiele, polak dla polaka jest tam wrogiem, nie jeden juz stamtąd chciał uciekac po kilku dniach
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-22 14:34:10odpowiedz
|
witajcie dostałem dokumenty do bumanna na kwiecin. napiszcie jak tam jest czy warto jechać.
cz�owieku nie jedz nie warto, szkoda zdrowia i nerwów, nigdy nie dostaniesz tyle pieniedzy co dok�adnie zarobi�es. Oszukuj� na wszystkim nawet na twoich godzinach, a polaczki którzy tam jezdz� od kilku lat to same wyjadacze tez bedziesz musia� na nich uwaza� bo okradaj� Cie nawet z jedzenia, ale to twój wybór sam musisz zdecydowac
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-02 13:06:01odpowiedz
|
dziękuje wszystkim bo miałam jechać
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-03 20:57:40odpowiedz
|
witam wszystkich czy był ktoś może w Niemczech od pana Mariana Korc bo dostałam od niego meila i nie bardzo wiem co mam robić
proszę o odpisanie jak ktoś tam już był
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-03 20:57:43odpowiedz
|
witam wszystkich czy był ktoś może w Niemczech od pana Mariana Korc bo dostałam od niego meila i nie bardzo wiem co mam robić
proszę o odpisanie jak ktoś tam już był
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-06 15:02:55odpowiedz
|
Hirek - 2010-02-23 19:53:35
cz�owieku nie jedz nie warto, szkoda zdrowia i nerwów, nigdy nie dostaniesz tyle pieniedzy co dok�adnie zarobi�es. Oszukuj� na wszystkim nawet na twoich godzinach, a polaczki którzy tam jezdz� od kilku lat to same wyjadacze tez bedziesz musia� na nich uwaza� bo okradaj� Cie nawet z jedzenia, ale to twój wybór sam musisz zdecydowac
Cześć dostałem papiery na kwietnia zdecydowałem się jechać. Powiec co i jak robić żeby zarobić i nie dać się tym baranom? mam pracować na akort przy szparagach ile można zarobić na czysto? Ty jedziesz w tym roku?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-06 17:20:11odpowiedz
|
A wplaciles 150 ZL
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-07 12:58:09odpowiedz
|
Tak wpłaciłem.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-08 15:15:52odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-03-07 12:58:09
Tak wpłaciłem.
Az mi zal jak to czytam. Przeczytajcie inne fora - nie znajdzie sie chyba zaden pracodawca, z ktorego wszyscy bylilby zadowoleni. Prawda jest jedna, wszedzie trzeba pracowac !!! Ja pracuje u Baumanna od paru lat i dobrze wiem ( bo to widze ), ze Ci co narzekaja, albo pija, albo leniwi nie nauczeni pracy, albo nie dostali zaproszenia na rok nastepny. W tym roku jade rowniez i spotkam sie tutaj w wieloma znajomymi, ktorzy przyjezdzaja tu rowniez od paru dobrych lat i co dziwne, nie narzekaja tylko pracuja i jada zadowoleni do domu.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-08 15:15:52odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-03-07 12:58:09
Tak wpłaciłem.
Az mi zal jak to czytam. Przeczytajcie inne fora - nie znajdzie sie chyba zaden pracodawca, z ktorego wszyscy bylilby zadowoleni. Prawda jest jedna, wszedzie trzeba pracowac !!! Ja pracuje u Baumanna od paru lat i dobrze wiem ( bo to widze ), ze Ci co narzekaja, albo pija, albo leniwi nie nauczeni pracy, albo nie dostali zaproszenia na rok nastepny. W tym roku jade rowniez i spotkam sie tutaj w wieloma znajomymi, ktorzy przyjezdzaja tu rowniez od paru dobrych lat i co dziwne, nie narzekaja tylko pracuja i jada zadowoleni do domu.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 10:11:42odpowiedz
|
hej jeśli jeżdzisz tam już kilka lat to czy mugłbyś napisać mi jak tam naprawde jest? bo to co czytam to przeraża ale i tak jade bo i w polsce pracuje ciężko nawet po 24godz. wpłaciłem 150zł i dostałem papiery na kwietnia. jestem z podlaskiego. jak tam można zarobić?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 12:52:31odpowiedz
|
Kazdy sezon jest inny, ja zarabiam miesiecznie na czysto 1200-1500 euro. Dostaniesz zaliczke, jaka zamowisz, pojda z toba do lekarza jak bedziesz chory. Po prostu musisz normalnie pracowac i nie ogladac sia na innych - bo ci ktorym sie nie chce juz wiecej nie dostana szansy przyjazdu. A wplacona kaucje dostaniesz przy wyplacie. Takze nie ma strachu.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 13:23:02odpowiedz
|
A czy jedziesz w kwietniu na szparagi i skąd jesteś a może znasz kogoś kto jedzie z woj.podlaskiego a dokładnie z ok łomży?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 14:59:15odpowiedz
|
Witam mam termin wyjazdu na początek kwietnia, papiery dostałem w połowie lutego ale nie wpłacałem zaliczki bo nie byłem zdecydowany czy jechać. Dziś zadzwoniła do mnie bardzo miła pani Ewa z zapytaniem czy przyjadę, zaliczki nie kazała mi wpłacać tylko wypełnić dokumenty, podbić w gminie i zabrać ze sobą.Gdy wypełniałem formularz zgłoszeniowy zaznaczyłem, że szukam pracy tylko jako traktorzysta i taka właśnie pracę ona mi oferuje. Mówi że jak się sprawdzę jako operator to zostanę na traktorze chyba że nie to pójdę normalnie na zbiory.Pracy na maszynach sie nie boję bo mam doświadczenie ale za kolorowo mi to wygląda. Od razu "na traktor?" Co wy o tym myślicie?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 19:02:21odpowiedz
|
decyzja należy do ciebie ja jade mam na 10 a 20 kwietnia i też ryzykuje. ską jesteś?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 20:12:18odpowiedz
|
ja jestem z podkarpacia ok krosno jasło a ty
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 20:16:39odpowiedz
|
ja jestem z podkarpacia okolice Jasło - Krosno a ty skąd jesteś? Chodzi mi głównie o to czy tak z marszu mogą posadzić mnie na traktor, czyżby nie mieli żadnych swoich "znajomków" do lepszej pracy?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 20:45:37odpowiedz
|
witam was czytam to forum i nie wiem komu wierzyć :( mam papiery na maja ale do 15marca musze wpłacić tą kaucje i sama nie wiem co mam robić ??? jest ktoś kto jedzie na truskawki w maju ????
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 21:18:53odpowiedz
|
hehe widzę ze i tutaj są zwolenicy baumana, tak zwane polaczki które niemcom by weszli w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla swoich korzysci, tak byłem tam 3 lata temu, tez tam tacy byli co jezdzili po kilkanascie lat za swoim nie poszli tylko niemcom kablowali zeby sie przypodobac i jezdzic tam co rok, czysci wazeliniarze, co tu duzo mówic widac chyba bo komentarzach kto tu pisze prawde
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 21:34:54odpowiedz
|
ale kogo masz konkretnie na myśli bo nie rozumiem? ja przedstawiłem tylko moją sytuację nikogo tam nie znam ani tam nie byłem, sam sie wacham co zrobić bo za ładnie mi to wygląda.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 23:18:36odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-03-09 21:34:54
ale kogo masz konkretnie na myśli bo nie rozumiem? ja przedstawiłem tylko moją sytuację nikogo tam nie znam ani tam nie byłem, sam sie wacham co zrobić bo za ładnie mi to wygląda.
a czy ja pisze o Tobie ? pisze tylko o tych co bronią tej firmy, 80% ludzi co tam jezdzi zarzeka sie ze juz tam nie wrócą. Pisze tylko o tych 20 % którzy w ogien by wpadli jak cos złego sie mówi na niemców bo są ich parobasami . Nie pisze równiez zeby tam nie jechać, chcesz to jedz, ja tylko opisałem swoje przezycia bedąc w tej firmie i tam pracując !
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-10 10:44:55odpowiedz
|
jeśli tak piszesz to pewnie wiesz jak tam jest. a może znasz jakiwś dobre firmy do pracy na jesień np. jabłka gruszki?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-10 21:14:10odpowiedz
|
no własnie sam bym z checią wyjechał, niestety nie mam namiarów na inne firmy :(
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 09:58:05odpowiedz
|
czy jedzie ktoś w kwietniu do baummana z grajewa lub ok?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 09:58:08odpowiedz
|
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 09:59:34odpowiedz
|
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 10:01:36odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-03-10 21:14:10
no własnie sam bym z checią wyjechał, niestety nie mam namiarów na inne firmy :(
czy jedzie ktoś z grajewa lub ok do baumana w kwietniu?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 10:26:55odpowiedz
|
ja jade z podkarpacia.a ty jedziesz pierwszy raz czy moze juz tam byłeś?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-16 19:48:15odpowiedz
|
Witam mogę prosić kogoś z was o gg kto tam już był ? bardzo byłbym wdzięczny...Pozdrawiam
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-17 10:04:16odpowiedz
|
Witam napisz na meail master2341@wp.pl
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-19 07:48:02odpowiedz
|
Witajcie. kolego master czy mógłbyś napisać i dlamnie coś ciekawego o tej firmie i pracy tam? jade tam pierwszy raz z mazur
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-23 17:38:34odpowiedz
|
hej ja jade w polowie kwietnia juz na szparagi do tego baumanna ludzie pisza ze jest ciezko ale nie patrze na opinie zaryzykuje,a ty pozdrawiam
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-23 17:46:57odpowiedz
|
witajcie mam pytanko jak ktos jedzie do tej firmy beumann to niech cos napisze o niej na ten num gg4756054 bo ja sie wybieram tam w polowie kwietnia i nie wiem jak tam bedzie,jade z okolic Krotoszyna pozdrawiam
Witam , w kwietniu jadę na szparagi do Baumanna, czy ktoś ma wolne miejsce w samochodzie , oczywiście zapłata za podróż , kontakt Marek
tel 788200035,gg 21221359, e-mail qmarekp@wp.pl. Pozdrawiam
Witam , w kwietniu jadę na szparagi do Baumanna, może ktoś ma wolne miejsce w samochodzie, oczywiście opłata za podróż , mieszkam w Kaliszu Pomorskim, Kontakt Marek tel 788200035,
gg 21221359, e-mail qmarekp@wp.pl, Pozdrawiam
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-28 18:16:55odpowiedz
|
Witam czy wybiera sie ktos autem z Lublina lub okolic na szparagi w kwietniu? jesli tak to prosze o kontakt kteck@wp.pl
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-05 12:39:12odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-03-28 18:16:55
Witam czy wybiera sie ktos autem z Lublina lub okolic na szparagi w kwietniu? jesli tak to prosze o kontakt kteck@wp.pl
Czy jedzie ktoś do baumanna po świętach z warmi i mazur?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-06 20:14:13odpowiedz
|
jestem z olecka tez jade na szparagi to muj mail ziomy102@wp.pl. pozdrawiam
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-07 23:37:47odpowiedz
|
witm!powiem jedno,żal mi już teraz tych co mają zamiar pierwszy raz jechać do Baumana! szczerze jeżdze tam juz kilka dobrych lat ale nikomu nie polecam.Kiedys tam były dobre czasy i mozna tam było zarobic a teraz MASAKRA!!! ja jeżdze tam tylko dlatego ,ze mam wyrobioną posade i nie moge narzekac.jak przeczytałem ze komus tam proponuja posade traktorzysty to się usmiałem,najpierw chłopie pozrywasz truskawke a pożniej jak bedziesz miał szczescie to może zobaczysz traktor:)ktoś tam pisał o lekarzu ,owszem zaprowadzą Cie ale za wizyte Ty zapłacisz.Bedziesz dobrze pracował,co z tego bez znajomości nikt tego nie zauważy i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bedziesz bity.Taka jest prawda.pozdrawiam
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-09 09:47:36odpowiedz
|
Kolego jeśli twierdzisz że jeżdzisz tam kilka lat to napisz jak tam można zarobić mięsięcznie lub za sezon szparagowy. Jaką masz tam fuche że jesteś zadowolony?
witam chciałbym sie cos wiecej dowiedzieć o firmie SPARGEL & BEEREN BAUMANN, czy ktoś tam pracował, jakie są warunki, jaki pracodawca ?z góry sredeczne dzieki za odpowiedzi ?