Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
paolkag - 2008-07-15 09:48:45 odpowiedz | cytuj
Witam! Czy ktoś z was orientuje się moze ile zarabia doradca w AXA? Na czym dokładnie polega ta praca? Jaką macie opinię o pracy w AXA? Z góy dziękuję za szybka odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
luz - 2008-07-15 09:49:18 odpowiedz | cytuj
ja juz bylem na rozmowie, zero stresu wszystko na luzie. Rozmowa 3stopniowa tzn.menager, kierownik (nie pamietam dokladnie z jakim tytulem)i dyrektor regionalny. Bez wiekszego stresu,zostalem przyjety,a pieniadze z tego co obiecuja to 3-5tys z malym wkladem pracy jak to bedzie faktycznie w poraktyce to napisze za jakies 3miesiace. Narazie czeka mnie miesieczne szkolenie za ktore zaplaca mi 1000zl potem w drugim miesiacu nieby szkolimy sie dalej ale juz oczekujma jakegos wyniku,niepamietam dokladnie jakie to mialobyc zadanie ale po wykonaniu go mamy 2,5tys,i w 3cim juz miesiacu pensja tez ma skoczyc do 4 wiec zobaczymy
zdjecie uzytkownika
jaro - 2008-07-15 09:51:38 odpowiedz | cytuj
Zapomniałeś tylko dodać że wynagrodzenie jest w formie premii UZNANIOWEJ w dodatku czyli możesz wyrobić normę i nie dostać kaski, wiem bo przeszłam, na pół roku przepracowane i to nie z niewielkim wkładem wręcz przeciwnie można dostać jak się okazuje 2 pensje bo dyrektor przyznający premię oczekiwał nie 85% produkcji (wg umowy wymagane 80) a np 110%. to podziel te super zarobki po 4-5 tys na 6 m-cy czasem na etacie jest więcej a co ważniejsze regularnie i nikt Cię nie obraża ani nie poniewiera Tobą jak szmatą.
zdjecie uzytkownika
babal - 2008-07-15 09:52:07 odpowiedz | cytuj
Witam,ja również pracowałem w AXA i nie jest prawdą że premia jest uznaniowa.Wysokość zarobków owszem są regulowane przez premie ale nie uznaniowe a zadaniowe a to chyba lekka różnica.Dyrektor nie może ot tak sobie stwierdzić że " wg mnie wykonałeś za mały plan", ponieważ kwestie premii dokładnie reguluje umowa i jej załączniki.Radzę oczywiście dokładnie przeczytać, szczególnie regulaminy wynagradzania przed podjęciem decyzji.Wysokość dochodów zależy na pewno głównie od nas ale jak już ktoś zauważył nie jest to praca na etacie i na pewno nie łatwa szczególnie na początku.
zdjecie uzytkownika
ella - 2008-10-17 00:23:45 odpowiedz | cytuj
no i jak wrażenia po 3ech miesiacach?opłaciło się?
zdjecie uzytkownika
nowy agent - 2009-07-20 18:52:17 odpowiedz | cytuj
zacząłem szkolenie w maju, teraz kończy sie lipiec to mój pierwszy miesiąc sprzedażowy. Wszystko co obiecywali podczs rekrutacji się potwierdziło. Szkolenie przez cały maj - czasem troche nudne. W czerwcu szkolenie w oddziale z menadzerami juz znacznie ciekawiej, jak na poligonie wszystko maksymalnie zbliżone do rzeczywistych warunków sprzedaży - po dwuch miesiącach mam juz dość szkoleń. Pieniądze takie jak obiecywali ale płatne w transzach czyli n p 1500 pln za szkolenie ale w trzech ratach. Bardzo trudno jest umówić spotkania - podobno to dlatego że sa wakacje. Mimo że w lipcu udało mi się odbyć tylko mkilka spotkań to już mam produkcje która wystarcza na kwartał naprzód - więc chyba nie jest tak żle
zdjecie uzytkownika
Koral - 2009-12-04 12:12:22 odpowiedz | cytuj
Jak takie ćwoki tam pracują co nie potrafią mówić po polsku to nie ma się co dziwic, że nikt tego ,,produktu nie kupi''.
zdjecie uzytkownika
ona - 2010-03-24 11:46:02 odpowiedz | cytuj
hej nowy agencie czy jeszcze tu zaglądasz? Bardzo mnie ciekawi jak oceniasz teraz tę pracę po czasie. Ja mam też propozycję i teraz się zastanawiam. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-26 19:29:23 odpowiedz | cytuj
Jak szukacie pracy w ubezpieczeniach, to zadzwońcie do mnie, jestem z Wrocławia i mam bardzo dobra propozycję.
504-412-703
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-12 09:58:10 odpowiedz | cytuj
Witam serdecznie
Pracuje w bardzo dobrej firmie. Jeśli szukacie pracy na terenie trójmiasta to proszę o kontakt
tel.606872201

Katarzyna
zdjecie uzytkownika
jjjjjjjj - 2011-09-29 13:10:27 odpowiedz | cytuj
Witam pracuje w Axa od prawie roku, mam własną działalność i jestem zadowolona:))) co tu więcej pisać.
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2011-11-11 19:28:37 odpowiedz | cytuj
Axa jest dobra jako korporacja.

Pracujesz bardzo krótko, płacisz mały ZUS, dostajesz dodatek stażowy, ubezpieczysz swoich znajomych, rodzinę i Twoja kariera będzie się kończyć. Zostaniesz na gołej prowizji i bez znajomych do ubezpieczenia i na dużym ZUS-ie składka około 900zł miesięcznie. Menager nie będzie miły bo nie masz produkcji, wtedy :-( raporty, spotkania z dyrektorem w ciągu 3 miesięcy brak wniosków. Jesteś wywalony na bruk.W Axa wszyscy Cię kochają jak przynosisz miesięcznie 6500zł produkcji.Przepracuj 5 lat i wtedy możesz chwalić pracę w korporacji.Wiadoma sprawa że wszystkie Towarzystwa Ubezpieczeniowe mają problem z rekrutacją na agenta. Ludzie nie są zainteresowani niestabilną pracą. Zaznaczam, że nie jest to lekka praca, ludzie szybciej kupią ubezpieczenie samochodu niż na życie.

Napisz komentarz po przepracowaniu 5 lat w Axa będę czekać.
Pozdrwiam.
x