Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
jaro6221.0 - 2008-07-25 14:18:04 odpowiedz | cytuj
Zostałem zaproszony na rozmowę o pracę w Allianz Bank, czy ktoś już wie czego można się spodziewać po pracy i jakich zarobków w tym Banku.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2008-08-05 17:56:34 odpowiedz | cytuj
Już jesteś po rozmowie? Jakie proponuja waunki?
zdjecie uzytkownika
jarek - 2009-01-29 12:21:01 odpowiedz | cytuj
Hej jestem właśnie po pierwszym etapie i generalnie niebylo tak zle jak
myslalem. BArdzo mila atmosfera pelny luz. Ciekawi mnie tylko bardzo jaka bedzie
podstawa... Ale wiem ze daja telefon i laptopa, niestety bez samochodu.
Aplikowalem na doradce ds. kredytow. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
... - 2009-01-29 12:22:08 odpowiedz | cytuj
podobno jest 2000 podstawy, dużo więcej (tym bardziej jeśli na kasjera dają ok. 3200-3500 brutto...
zdjecie uzytkownika
ania - 2009-01-29 12:22:40 odpowiedz | cytuj
mojej kolezance na stanowisku doradcy zaproponowali 3800 brutto i
podobno to ich max...
zdjecie uzytkownika
hehe - 2009-01-30 12:07:00 odpowiedz | cytuj
Alianz wycofuje się z kredytów hipotecznych, wstrzymano rekrutacje i
prawdopodobnie ci którzy je już przeszli rekrutacje a nie są
zatrudnieni-nie otrzymają ofert pracy...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-30 12:48:11 odpowiedz | cytuj
oplaca sie tam pracaowac???
zdjecie uzytkownika
bogusia - 2009-02-02 13:27:00 odpowiedz | cytuj
ciekawe jak dlugo bedzie ten bank bedzie istnial, bo te nowe banki to sa a za chwile znikaja i nie ma sladu, nie wierze takim bankom:/
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-06 10:54:16 odpowiedz | cytuj
Dostałam w Allianz pracę. W 100 tys. mieście na stanowisku doradcy dostałam 3400 brutto + prowizja, więc nie piszcie głupot o 2 tys...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-06 11:46:58 odpowiedz | cytuj
Dokladnie ja zaczynam prace w Siedlcach. też dostaję 3300 zl brutto. Jak na Siedlce to naprawdę dobre zarobki
zdjecie uzytkownika
Mga - 2009-02-21 06:53:52 odpowiedz | cytuj
A ja dostalam na stanowisku kasjera 2200 brt
zdjecie uzytkownika
gość - 2009-03-10 22:48:55 odpowiedz | cytuj
Czy mógłby mi ktoś przybliżyć jak wygląda praca kasjera?przede mną 3 etap rozmowy ale chciałabym poznać opinię już pracujących.
proszę o odpowiedź
zdjecie uzytkownika
pimpek - 2009-04-03 15:51:43 odpowiedz | cytuj
w zupełności się z tobą zgadzam, ten bank to porażka jak wytrwa do końca roku to wszystko. Allianz to dobra firma tylko że ci którzy tworzą ten bank to do niczego się nie nadają, grupa ambitnych nieudaczników, jaką oni kasę utopili ech...
zdjecie uzytkownika
Onna - 2010-03-04 19:04:52 odpowiedz | cytuj
Byłam niedawno na rozmowie w tym Banku, poziom panów przeprowazających tą rozmowę był żenujący. Jeden z nich łapał mnie co chwilę za słowa i starał się usilnie udowodnić, że kłamię. Cała rozmowa sprowadzała się do pytań:gdzie będę chodzić z ofertą, do kogo dzwonić, w jaki sposób sprzedawać ? Na pytanie o oczekiwania finnsowe podałam ile chciała bym zarabiac na co w/w pan się zaparzył i napadł na mnie, że mówię o zmianie pracy w kontekście chęci rozwoju ososbistego a tak naprawdę tylko zależy mi na pieniądzach. nie rozumiem dlaczego jego zdaniem jedno powinno wykluczać drugie ? Zakładam, że nie jest Kierownikiem Placówki za 1000 zł netto, więc nie wiem czemu miał do mnie takie pretensje. Generalnie streszczając całą tą rozmowę można powiedzieć tylko: [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i żenada !!! Jeśli w tym banku, jest taka kadra kierownicza to nie wróżę mu długiej działalności. A tak dla uściślenia rozmowa odbywała się na ul. Szlak w Krakowie, a "kulturalny" i "przemiły" pan jest Kierownikiem Oddziału na Dietla. Następnym razem zanim pan przeprowadzi jakąkolwiek rozmowę kwalifikacyjną, lepiej niech się pan dwa razy zastanowi jak się pan na niej zachowa :)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-07 13:54:49 odpowiedz | cytuj
Byłem na rozmowie proponuja 1500zł netto i do tego umowa zlecenie... Komentarz chyba nie jest potrzebny
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-10 20:52:49 odpowiedz | cytuj
no to ciekawe, ja idę jutro. W jakim mieście była ta rozmowa z ofertą 1500?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-19 19:35:55 odpowiedz | cytuj
w Warszawie a stanowisko pracownik administracyjno biurowy. napisz jak mozesz ile Tobie zaproponowali bo jestem ciekawy....
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-05 09:15:55 odpowiedz | cytuj
jako doradca w Szczecinie ma 3000 podstaw a brutto ale można i więcej.
zdjecie uzytkownika
acer - 2010-09-07 18:15:09 odpowiedz | cytuj
Byłem tam ok miesiąca temu na rozmowie na stanowisko doradcy w placówce. Mam doświadczenie w finansach powiedziałem 2tyś netto i okazało sie wystarczająco by się zgodzili. Rozmowa ok podstawowe pytania bez nerwów i bez scenki sprzedażowej. Jednak jeśli chodzi o sama pracę to nie jest to praca stacjonarna, liczcie się z cisnieniem na wyjazdy do klientów i ostrym dzwonieniem do klientów. Jedynym w miarę stałym stanowiskiem w placówce jest chyba kasjer. Dzwonic do klientów mogę bo to standard w bankach ale jeżdżenie do domów i firm juz mi sie nie podoba. nie jestem akwizytorem lub przedstawicielem handlowym. Do tego ich produkty nie sa jakieś rewelacyjne. Ostatnia kwestia która przesądziła że odpuściłem sobie ta prace to brak możliwości awansu w placówce, całkowicie płaska struktura. Są doradcy kasjerka i dyrektor oddziału. Nie możesz nawet wskoczyc na stanowisko starszego specjalisty lub zastępcy dyrektora.... ogólnie praca bez perspektyw na pierwsze doświadczenie lecz bez doświadczenie cię nie wezmą. Ambitny tam nie pójdzie bo po roku- dwóch bedzie liczył na awans a tam nie ma szans więc trzeba się zwolnic. Po co następnemu pracodawcy sie na rozmowie tłumaczyc a dlaczego pan pracował tam tylko tyle???????
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-03 19:30:00 odpowiedz | cytuj
NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY ANI PRACY U NICH !!
WYKORZYSTUJĄ, ŚCIEMNIAJĄ I ROBIĄ Z PRACOWNIKÓW BAŁWANKÓW !!

po długim czasie, kiedy już nie pracuje w Allianz otrzymałem WEZWANIE DO ZAPŁATY za zerwaną umowę !!!!!!!!!!
SKANDAL !!!!!
Napisze o tym wszędzie gdzie sie da, nawet pójdę do TELEWIZJI.
zdjecie uzytkownika
jeszcze_klient - 2011-06-16 21:01:15 odpowiedz | cytuj
Allianz bank zamyka jutro niektóre swoje oddziały i nawet nie informuje swoich klientów.
90% pracowników w ciągu miesiąca zostanie zwolnionych (grupowo).
A klienci oczywiście są poinformowani o wszystkim?
Ciekawe, co na to KNF. Banki podobno są instytucjami zaufania publicznego (tylko w teorii)
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2011-10-04 16:17:30 odpowiedz | cytuj
Nie polecam nikomu pracy w Allianz w Dziale Obsługi Klienta. Nowym pracownikom trudno jest się zaklimatyzować, dlatego że, atmosfera tam jest beznadziejna. Nie mówiąc już o szkoleniach, kórych w ogóle nie ma. Zatrudniają na umowę zlecenie i na pełen etat dają około 1500 zł na ręke, a pracy jest ogrom. Generalnie nie dla ludzi, którzy nie radzą sobie ze stresem.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2011-10-04 16:17:49 odpowiedz | cytuj
Nie polecam nikomu pracy w Allianz w Dziale Obsługi Klienta. Nowym pracownikom trudno jest się zaklimatyzować, dlatego że, atmosfera tam jest beznadziejna. Nie mówiąc już o szkoleniach, kórych w ogóle nie ma. Zatrudniają na umowę zlecenie i na pełen etat dają około 1500 zł na ręke, a pracy jest ogrom. Generalnie nie dla ludzi, którzy nie radzą sobie ze stresem.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2011-10-04 16:18:00 odpowiedz | cytuj
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2011-10-04 16:18:41 odpowiedz | cytuj
zdjecie uzytkownika
Świeżak - 2012-01-16 20:33:13 odpowiedz | cytuj
Witam,

byłam na rozmowach w Allianz na stanowisko Asystenta w dziale HR na zastępstwo w grudniu.

Zero informacji zwrotnej!!! Skandal- a podobno firma na dobrym poziomie...

x