Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
Monisia - 2007-03-11 17:22:00 odpowiedz | cytuj
Jestem zainteresowana wyjazdem do pracy w Anglii lub na Cypr, ciekawa jestem czy wyjechał ktoś już przez agencję LSJ.Bardzo proszę o bliższe informacje.
zdjecie uzytkownika
zz - 2007-03-12 11:14:34 odpowiedz | cytuj
poczyttaj sobie na forum, wpisz w wyszukiwrace lsj sa niezbyt pochlebne informacje, oni pobieraja duza kase za zalatwienie takiej pracy
zdjecie uzytkownika
Mik - 2007-03-13 23:18:00 odpowiedz | cytuj
nie polecam LSJ-wciskaja prace na wioskach zabitych deskami
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2007-09-30 10:05:30 odpowiedz | cytuj
Nie polecam  firmy  LSJ ani firmy  Flexmen   wlasnie wruciłem z bezterminowego kontraktu. obiecano stabilna prace a żucali nas po calej Holandji i do Belgji  pierwsze 2 tygodnie jezdzilismy ponad 150km do Belgji to jest ponad4h jazdy i 11godzin pracy .Po 15h nic sie juz nie chce ,oczywiscie za 4h jazdy i 1h przerwy nikt nie placi. Za pierwsze 2 tygodnie zarobilismy po 400 euro (tygodniwka miala byc 450!! )przez nastepne 2 tygodnie zarobilismy juz tylko 300 i 250 euro ,bo nie bylo dlanas pracy  .LSJ wiedzac ze osoby wyjezdzajace nie maja pracy wysylalo do Holandji nastepne grupy ktore siedzialy na miejscu i czekaly na prace po 2 tygodnie w sumie w tych 4 tygodniach zjechalo ponad 20 osob ktore naciely sie na szybki kontrakt  . Oczywiscie nikt nie raczyl z LSJ zadzwonic i przeprosic lub dac jakies wyjasnienia .dlatego lepiej czymac sie od nich z daleka .  
zdjecie uzytkownika
kala - 2007-09-30 21:46:47 odpowiedz | cytuj
czy to chodzi o tą firmę ze szczecina która również rekrutuje opiekunki jeżeli ktoś już wyjechał na opienuków osób z lekkim upośledzeniem to proszę o informacje  
zdjecie uzytkownika
kala - 2007-09-30 21:46:49 odpowiedz | cytuj
czy to chodzi o tą firmę ze szczecina która również rekrutuje opiekunki jeżeli ktoś już wyjechał na opienuków osób z lekkim upośledzeniem to proszę o informacje  
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2007-10-01 22:35:38 odpowiedz | cytuj
tak to oddział  LSJ Szczecin tak sie nami zaopiekował
zdjecie uzytkownika
kris - 2007-10-02 10:57:41 odpowiedz | cytuj
Hej. Mam jechać przez LSJ jako opiekun, znam angol ale zrezygnowalem. Mam lepsze oferty. Znasz angol/ jest sporo innych ofert. Kris GG 877049,     Czy warto jako opiekun?
zdjecie uzytkownika
nel_81 - 2007-10-07 00:02:14 odpowiedz | cytuj
zdjecie uzytkownika
Roki - 2008-03-23 15:55:59 odpowiedz | cytuj
Najlepiej unikac lsj-tu  i  flexmena  to sa firmy ktore oszukuja ludzi na pensjach  i  zakwaterowaniach
zdjecie uzytkownika
kama - 2008-07-14 19:55:27 odpowiedz | cytuj
Firma LSJ  Szczecin to [admin treści obrażliwe dla innych uczestników forum]!!!!!!Żerują na tych ,którzy pilnie potrzebują pracy-oferują dobre warunki  ,ale okazuje się,że to fikcja. Polki werbujące pracowników nie odbierają telefonów(gdzie ich sumienie? chociaż z drugiej strony co można się po nich spodziewać-odwaliły >dobrą< robotę-następne osoby zostały nabrane).UWAŻAJCIE na nich!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
kate - 2008-07-20 00:22:00 odpowiedz | cytuj
nie wybieraj tej agencji.mi zaoferowano prace przy kwiatkach.miala byc super oferta.praca na 48h tyg.jest niecale 36.sezon na zbior kwiatow sie skonczyl 2 mies temu,ale tego nikt mi nie powiedzial.poza tym jak dojechalam autobusem POLONII (strasznie meczaca podroz,kierowcy nie mowiacy po angielsku) mial czekac na nas ktos.przez 1,5h nikogo nie bylo.mialam pracowac w Wisbeach a zostalam zawieziona do Spaldingu.nie polecam tej agencji.
zdjecie uzytkownika
konrad-san - 2008-08-27 23:00:38 odpowiedz | cytuj
NIe wiem o czym mowicie.  wyjezdzalem z LSJotem 2 razy do Anglii i zawsze bylo wszystko wporzadku. zadnych problemow. praca w BUTLINSIE jest naprawde przyjemna. Atmosfera w calym osrodku niesamowita (szczegolnie po pracy). mozna nauczyc sie angielskiego,  niezle zarobic, a przy tym dobrze sie bawic. z wyplata kasy nie ma najmniejszych problemow - dwotygodniowka zawsze byla na koncie o czasie. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2008-09-03 20:20:12 odpowiedz | cytuj
Hej czy ty na pewno mówisz poważnie o tej agencji lsj??? Pytam bo właśnie sama mam wyjeżdżać i teraz już nie wiem czy jechac czy nie a wyjazd juz w ta sobote 05,09,2008 POMOCY!!!
zdjecie uzytkownika
aniaks - 2008-09-19 22:14:56 odpowiedz | cytuj
witam znalazlam oferte tej agencji (lsj szczecin) na wyjazd do uk na pakowalnie, czy ktos tam moze był, jest?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-12-09 19:26:09 odpowiedz | cytuj
hej ja bylam na Majorce z tej agencji i jestem bardzo zadowolona.Jak nawakacyjna prace, zarobki dla mnie wystarczajace, zobaczylam super miejsce, poznalam fajnych ludzi, mieszkano w miare ok, co chciec wiecej?
zdjecie uzytkownika
ona_szczecin - 2009-03-29 21:59:48 odpowiedz | cytuj
witam czy może ktoś wyjeżdzał z firmą LSJ ze Szczecina na Majorkę.Prosze o opinie jakie sa warunki i jak było.Czy praca jest ,czy sa kłopoty.Mam jechać w kwietniu teraz i nie wiem co robić po tych niezbyt ciekawych opiniach.Dziekuje za wszelkie informacje
zdjecie uzytkownika
on - 2009-03-30 22:29:15 odpowiedz | cytuj
a fujjjjjj!!!!!
zdjecie uzytkownika
akuku - 2009-11-12 14:00:01 odpowiedz | cytuj
Czy wyjezdza ktos przez lsj do osrodkow butlins w uk na swieta? teraz rekrutuja na 3 tygodnie. Czy oplaca sie wyjezdzac na tak krotko, jak wyglada ich posrednictwo i praca na miejscu?
zdjecie uzytkownika
Raczek - 2009-11-15 18:47:20 odpowiedz | cytuj
akuku, znalazłeś jakieś opinie o pracy na święta?? bo też się nad tym zastanawiam czy nie wyjechać z tej agencji na te 3 tyg... jak co to mój mail: raczeq007@o2.pl
zdjecie uzytkownika
aras - 2009-11-17 09:54:27 odpowiedz | cytuj
czesc. Jestem z Bydgoszczy. Też zastanawiam się nad wyjazdem na swieta. Juz wyslalem zgloszenie. Troche przerazaja mnie te negatywne opinie. Ciekawi mnie ile realnie za te 2 tygodnie mozna z tamtad przywiezc? jakie sa dodatkowe oplaty itp Pytalem sie kuzyna ze Szczecina co to za firma. podobno jego kolezanka byla w jednym z osrodku butlins i kijowo trafila. Ale jesli bedzie duzo pracy na dwa tygodnie to jade. Jak macie jakies info lub chcecie sie zgadac do wyjazdu to jestem Arek i to moj kontakt. a.gorzewski@yahoo.pl
zdjecie uzytkownika
Phoenix - 2009-11-18 12:02:56 odpowiedz | cytuj
Witam, tez szukalem jakiegos info o tej firmie.
Jak sprawa w LSJ wyglada to nie wiem, ale moge ci spokojnie powiedziec jak wyglada zarobek ;).

Minimalna stawka to teraz 5.80 - podatek, czyli jakies 4.60 na czysto, chociaz z reguly dla pracujacych pierwszy raz przez 3 miesiace nie potracaja podatku.

Wiec matme masz prosta, 4.6x40h = ~184, minus jedzenie 15-40f, jakis busspass 15f i pewnie za mieszkanie potraca ci od 50 do 75 czyli zostaje gdzies 60-70 tygodniowo w najgorszym przypadku.
W najlepszym - czyli bez odtracenia podatkow i mniejszych kosztach mieszkania, ewentualnie z jakims tanszym jedzeniem + nadgodziny jakies 200f na czysto.

Wiec to zalezy, ja osobiscie na 2tyg na zarobek bym sobie podarowal.
Wiesz bilet na samolot, przejazd z lotniska, podroz, to wszystko kosztuje takze nie spodziewajcie sie kokosow po 2tygodniowych wyjezdzie. Pieniadze w anglii na ziemi nie leza.
zdjecie uzytkownika
czad - 2009-11-18 20:05:41 odpowiedz | cytuj
Faktycznie bez kokosów. I brak pewnosci ze wyrobi sie te 40h. Na oficjalnej stronie lsj podaja ze w niektorych tygodniach wyrabia sie ponizej 38h. Dlatego raczej zostane w domu na swieta. Szkoda fatygi i lepiej poszukac cos na miejscu.
zdjecie uzytkownika
dobrarada - 2009-12-07 18:58:48 odpowiedz | cytuj
jesli chodi o ta firme to moge cos doradzic . zamiast szukac pracy z ta firma najlepiej jest skontaktowac sie bezposrednio z pracodawca w UK jesli chodzi o opiekunki to mozna to zrobic na stronie BUPA CARE UK i tam znalezc sobie prace dzwoniac lub piszac do konkretnego domu pomocy oni zalatwia zakwaterowanie i wszystkie inne rzeczy dla was oczywiscie bez przesady podroz naezy do was. wy sie zglaszacie do ich a oni dostaja za to gruba kase za kazdego z was i prawda jest ze im na was zalezy ale nie obchodzi ich czy bedziecie mieli prace w ustalonym wymiarze godzin czy nie czy bedziecie mieszkac w normlanych warunkach czy nie. to nic nie znaczy dla nich oprocz kasy. i personel tez u nich caly czas sie zmienia a to swiadczy o wlascicielach.
zdjecie uzytkownika
AnnaMarie - 2010-01-15 18:46:24 odpowiedz | cytuj
Bardo prosze o kontakt osoby ktore zap osrednictwem LSJ byly w anglii i pracowaly w osrodkach wypoczynkowych, glownie chodzi mi o osrodek firmy BUTLINS w Minehead.!!!!!
25 stycznia jestem zpaisana na rozmowe kwalifikacyjna, napalilam sie na wyjazd... i powiem szczerze ze jestem rozczarowana tak negatywnymi opiniami bo niestety one przewazaja, to nie pierwsze forum ktore przegladam!
Wraz z sisotra i jej nazeczonym mamy zamiar wyjechac, pracownicy LSJ mowia ze wyjazd bylby juz na poczatku lutego...
oczywscie do sprzatania pokoi, aktualny nabor to 50 osob!
Bardzo prosze osoby ktore byly w tym osrodku aby npisaly warunki bytowe, oplaty za acomodacje, ...i co tylko uwazaja za wazne i istotne!!!!!

Czytalam na innych forach ze agencja ktora miala byc agencja nie pobierajaca zadnych oplat, jednak cos sobie bierze i trzeba dokonywac wplat?
na co? za co?
czy to tylko klamstwo? czy oszustwo z ich strony?

licze na szybki kontakt z Wszej strony i pomoc w mojej sprawie!
pozdrawiam

bochniarz@gmail.com
zdjecie uzytkownika
bosman - 2010-01-20 19:42:51 odpowiedz | cytuj
120 km od Edenburga w hotelu jako pokojowka pracowla cora za psie
pieniadze w pokoju po 3 osoby bez lazienek i po 13 godz. syfffffffffffff.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-21 06:15:45 odpowiedz | cytuj
Nie wiem jak w Minehead, ale w Bognor Regis jest OK. LSJ też są w porządku. Pobierają te 50 zł za 'tłumaczenie', którego nikt z Butlins nie prosi, no ale to zaden koszt.
zdjecie uzytkownika
artur - 2010-03-18 22:58:52 odpowiedz | cytuj
ty chyba synku pracujesz dla firmy LSJ i tylko kolorujesz to forum bo jeśli bedzie jedna pozytywna wypowiedź to naiwni inaczej spojrzą co??????????????????
zdjecie uzytkownika
a - 2010-03-19 19:52:12 odpowiedz | cytuj
Wlasnie dziwne bo Ci co przed wyjazdem do Butlinsa sie tu na forum ochoczo wypowiadaja potem cichna ( chyba juz jak sa w Butlinsie) i zadnego postu sie doprosic nie mozna. A jak lsj sie sprawdza przy innych ofertach pracy? Bo maja ich sporo. Ale nie wiem czy im mozna wierzyc? Jak np. jest na Majorce albo w Belgi? Byl ktos?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-27 02:10:38 odpowiedz | cytuj
Nie wyskakuj tutaj ze swoimi insynuacjami. Możesz zadzwonic do Butlis Bognor Regis czy LSJ. Powtórzę tylko: LSJ pobrał 50 zł za \\\'niby tłumaczenia dokumentów\\\', ale to było już po zakwalifikowaniu przez Butlins, no i raczej był wymóg przyjechania autokarem Orbisu (widocznie tu też zarabiają razem z Orbisem), ale nie wiem czy udałoby się znacząco taniej dojechac na włąsną ręke. A jeśli chodzi o pracę w Butlins Bognor Regis ... no cóż, jeśli ktoś będzie zaskoczony samym faktem, że trzeba pracowac, to będzie oczywiście srodze zawiedziony i zacznie wypisywac bzdury o obozach pracy. Ktoś, kto rzetelnie wykonuje to, co ma robic, to jest doceniony. Pracownicy są dobrze traktowani i nawet jak się komuś coś nie udaje, to jakoś szukają rozwiązania, aby człowiek był zadowolony
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-05 07:55:27 odpowiedz | cytuj
odradzam w zupełnosci LSJ SZCZECIN pośrednik przez którego paredziesieciu ludzi wyjechało do norwegii do następnego pośrednika RETT BEMANNING i wróciło rozczarownaych - jeśli nie chcecie finansowo się wyłożyć za podróż itd. nie ryzykujcie ponieważ na miejscu okazuje się że warunki znacznie odbiegają od oferowanych i będziecie robić bez pozwoleń i umów,ale jak twierdzi krystyna pszczolinska z rett bem.OFFER LETTER to umowa no i niech tak zostanie
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-05 09:48:37 odpowiedz | cytuj
Witam, pojawiła się nowa oferta pracy dla betoniarzy zbrojarzy w norwegii
wszystko pięknie i ładnie piszą, ale czy aby na prawdę tak jest, miałem 2 razy propozycje pracy z tej firmy w 2008 i 2009 roku, ale nigdy nie skorzystałem bo trafiły mi się inne kontrakty. A teraz znowu szukam pracy i nie wiem czy aplikować na ta ofertę bo mam już spore doświadczenia jeśli chodzi o (polskich kanciarzy), nie mówię tu o firmie LSJ bo jej nie znam, trafiło mi się nawet we włoszech , że byłem bez pacy, pieniędzy i kwaterunek w polu, w jakiejś starej opuszczonej budzie.Zbyt dużo negatywnych postów na temat tej firmy.Pozdro Zycho
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-08 18:34:18 odpowiedz | cytuj
hej, Nie polecam BUTLINSA w MINEHEAD!!! Praca dla Polaków TYLKO przy sprzątaniu pokoi - nie da się zmienić na inną chodź są inne departamenty. Głównie czyści się kible i zbiera igły po narkomanach w ADUTL WEEKENDY!!! Fuuuuj, Tragedia! zarobki takie sobie jak na warunki angielskie, a zapierdol niesamowity.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-23 21:26:37 odpowiedz | cytuj
Proszę o kontakt osoby, które będą miały interviev w Krakowie 25 stycznia 2011. Po przeczytaniu różnych opinii nie wiem, czy warto zaczynać z tą agencją. Może ktoś już wyjeżdżał na kontrakt z Cleeve Link?
Proszę o info na mail: janio@autograf.pl
zdjecie uzytkownika
gosc - 2011-03-30 10:54:57 odpowiedz | cytuj
nowi pracownicy tej firmy-lsj to jedna wielka pomylka!!! czekalam na rekrutacje , rozmowe i facet ktory tam pracuje nie zawiadomil o termin ie rozmowy!!!!!!!!!! praca przepadla oczywiscie. kontakt z nimi to za kazdym razem przypominanie im czy maja cv, i inne dokumenty. zero kompetencji. nie polecam
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-01 16:17:08 odpowiedz | cytuj
A czy ktoś wyjechał za pośrednictwem tej firmy do pracy do Niemiec???
zdjecie uzytkownika
saba - 2011-07-27 17:08:52 odpowiedz | cytuj
firma cleeve link to obóz pracy dla polaków bugarów i slowaków. pracujesz 14 godzin masz placone za 6 godzin i wydajesz swoje pieniadze na paliwo a potem czekasz w nieskonczonosc az ci oddadza ale okoo 300 funtów jest sié w plecy. jak sié zorientujesz z kim masz doczynienie i chce sié odejsc to za mieszny kursik licza 1000 funtów miesiecznie odchodzi okolo 10 osób majá z nas interes bo z unii dostaje za nas kase a potem jeszcze my mu dajem za ten kursik
zdjecie uzytkownika
akrupa2 - 2011-08-27 01:07:41 odpowiedz | cytuj
Według mnie ta firma sama,własnie wyjechałem z tą firmą do Birmingham.Oczywiście na ,miejscu rejestracja w AM2PM,a póżniej praca z psychicznymi polakami w iForce boots,hmm am2pm,zarząda polakmi tak jak im się podoba,dzieląc na tych lepszych i gorszych.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-26 19:44:57 odpowiedz | cytuj
Czy ktoś coś wie na temat firmy Jobtimer247 z Berlina? Oferują pracę do sprzątania hoteli
zdjecie uzytkownika
Malgorzata - 2011-11-16 17:24:13 odpowiedz | cytuj
A ja jestem 3/ci raz na kontrakcie z LSJ.
wole ich niz pewna firme,z ktora do dzis mam sprawy w sadzie!
Moze LSJ nie wysyla do centrow typu LONDON czy ZURYCH ale wyjazd z nimi to juz jakis krok do tego aby samemu potem zadzialac.
Ja pomimo,ze nie trafiam w fantastyczne oferty i przebywam rowniez we wsiach/jestem zadowolona.Gdyby nie LSJ nadal siedziala bym w domu i klepala polska biede.A tak mam szanse ruszyc sie w swiecie.
Ps.nie pracuje dla centrali LSJ.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH,BUZIALE!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-01-11 20:52:50 odpowiedz | cytuj
Witam, czy ktoś wyjeżdżał z tej firmy do Szwajcarii? znalazlem ofertę pracy z tej firmy, ale po przeczytaniu opinii to chyba szkoda czasu i pieniędzy..
zdjecie uzytkownika
zosia0502 - 2012-01-16 00:50:51 odpowiedz | cytuj
witam. co prawda, do Szwajcarii nie jechalam nigdy, aczkolwiek dzieki LSJ jestem od pol roku w Wielkiej Brytanii. Nie sugeruj sie do konca opiniami, jakie widzisz na forum. w gruncie rzeczy to wyglada tak: jest mnostwo negatywow, ale i pozytywow,... ja tez przed wyjazdem czytalam na forach co ludzie mysla o tej firmie... przeczytalam mnostwo negatywow, zastanawialam sie ale jednak niepotrzebnie. lsj zapewnialo mi prace przez agencje (tak bylo) w firmie przy pakowaniu (tak bylo) z mozliwoscia zostania na dluzej (tak bylo).. w tej chwili pracuje gdzie indziej ale nie o to mi chodzi. jesli ktos planuje wyjazd przez jakas aencje i nie chce zeby ta agencja zdzierala z niego pieniadze i chce miec pewnosc ze to co obiecuja jest faktycznie to w 100% POLECAM LSJ/
zdjecie uzytkownika
zosia0502 - 2012-01-16 00:57:43 odpowiedz | cytuj
a i moze jeszcze dodam... w Polsce malo jest firm takich, ktore zapewnia ci prace za granica.. byc moze to co oferuja, jak to wygla da w rzeczywistosci odbiega mniej lub bardziej od naszych oczekiwan,, jesdno jest pewne - dla osob ktore chca wyjechac z Polski a nie maja \"znajomych\" ktorzy by im pomogli, lsj daje szanse na rozpoczecie pracy zawodowej w innym kraju. wiadomo, ze przyez agencje nie zarobi sie tyle ile na kontrakcie, jednak lsj daje szanse abym wyjechac, zapewnia prace itd. gdyby nie ta agencja na pewnoo w dalszym ciau siedzialabyw w Polsce i narzekala i sie zastanawiala. a te osoby, ktore potrafia tylko narzekac to chocby zlote gory dostaly to i tak beda narzekac wiec nie ma co sugerowac sise negatywnymi wypowieeziami.. pozdrawiam i zycze powodzenia
zdjecie uzytkownika
zosia0502 - 2012-01-16 00:59:46 odpowiedz | cytuj
w 100 % popieram Malgorzate! jestem w takiej samej sytuacji wiec moglabym ja zacytowac :)
zdjecie uzytkownika
zosia0502 - 2012-01-16 01:03:53 odpowiedz | cytuj
o akrupa! a ty podobno tylko na urlop pojechales?????? ajajaj!!! uwaga wszyscy\" wypowiedzi pana akrupa powinny byc podzielone przez 2. pracowalam z tym czlowiekiem - nie bede pisac nic obraliwego na jego temat, jednak akkrupa - ty wiesz ze ja wiem o wszystkich twoich wymyslonych historiach\" i jak tam tvn???
zdjecie uzytkownika
oki - 2012-01-23 18:10:03 odpowiedz | cytuj
racja zosia0502:) ja tez jestem z lsj w Angli i tez od pol roku. pracuje w iForce. dla tych ktorzy chca jechac, niech jada. praca dla agencji am2pm,nie jest straszna, na poczatek jest hit i nie ma sie co sugerowac opiniami ze lsj oszukuje czy cos. sami w obcym kraju napewno pracy nie znajdziecie chyba ze wam znajomy zalatwi:((( a takich to pewnie tysiace, tak czy inaczej napewno traficie do agencji pracy, ktora nie zawsze zechce was zarejestowac, a tu macie pwena rejestracje w agencji i prace od zaraz, nie wiem co moze byc w tym zlego?????? oczywiscie sa + i - ale to nie przedszkole i nikt was za raczke nie bedzie prowadzil, jak wam sie tak wydaje to zostancie z mamusia w domku, ale nie mowcie ze gdzies jest zle bo trzeba pracowac, LSJ daje szanse ludziom na wyjazd i 1 prace, nigdzie nie bylo mowy o nianczeniu dzieci.
zdjecie uzytkownika
zombi - 2012-01-24 14:42:33 odpowiedz | cytuj
Właśnie wyjechałem do Szwajcarii z lsj co prawda warunki mieszkaniowe dobre, ale pracy mało. Tydzień pracujesz potem wolne tydzień lub dwa, a za mieszkanie trzeba płacic 650 franków i jedzenie 3 razy droższe jak w Polsce czy Niemczech, nie wierzcie w te bajki, że zarobicie miesięcznie 16-18 tys. złotych. Po zsumowaniu wszystkiego wolę pracę w Niemczech bo przeważnie zawsze jest, kasa ta sama i bliżej. Jeżeli ktoś chce przyjechcac na wakacje do Szwajcarii i przy tym trochę popracowac to tak, lub przyjecha i poszuka sobie czegoś innego
zdjecie uzytkownika
ziuto7 - 2012-01-26 14:21:09 odpowiedz | cytuj
Witam. Mi tez proponuja wyjazd na elektromonteraz do szwajcarii i nie wiem co robic:/ Opowiedz cos wiecej o tej szwajcarii bo widze ze chyba szkoda czasu
zdjecie uzytkownika
dave - 2012-01-27 21:33:57 odpowiedz | cytuj
Mi tez oferuja, ale widze te wpisy to juz nie wiem co mam robic.Pracje w niemczech i zastanawiam sie czy rezygnowac czy nie
zdjecie uzytkownika
Darcio - 2012-01-30 13:56:34 odpowiedz | cytuj
W najblizsza srode mam miec interview poprzez skype z przedstawicielem Butlins w Bognor Regis. Czytajac zamieszczone tu komentarze mam pewne watpliwosci czy odwazyc sie wyjechac tam do pracy poprzez agencje LSJ... Prosze o opinie. Pozdrawiam!!!
x