Jestem zainteresowana wyjazdem do pracy w Anglii lub na Cypr, ciekawa jestem czy wyjechał ktoś już przez agencję LSJ.Bardzo proszę o bliższe informacje.
Nie polecam firmy LSJ ani firmy Flexmen wlasnie wruciłem z bezterminowego kontraktu. obiecano stabilna prace a żucali nas po calej Holandji i do Belgji pierwsze 2 tygodnie jezdzilismy ponad 150km do Belgji to jest ponad4h jazdy i 11godzin pracy .Po 15h nic sie juz nie chce ,oczywiscie za 4h jazdy i 1h przerwy nikt nie placi. Za pierwsze 2 tygodnie zarobilismy po 400 euro (tygodniwka miala byc 450!! )przez nastepne 2 tygodnie zarobilismy juz tylko 300 i 250 euro ,bo nie bylo dlanas pracy .LSJ wiedzac ze osoby wyjezdzajace nie maja pracy wysylalo do Holandji nastepne grupy ktore siedzialy na miejscu i czekaly na prace po 2 tygodnie w sumie w tych 4 tygodniach zjechalo ponad 20 osob ktore naciely sie na szybki kontrakt .
Oczywiscie nikt nie raczyl z LSJ zadzwonic i przeprosic lub dac jakies wyjasnienia .dlatego lepiej czymac sie od nich z daleka .
czy to chodzi o tą firmę ze szczecina która również rekrutuje opiekunki jeżeli ktoś już wyjechał na opienuków osób z lekkim upośledzeniem to proszę o informacje
czy to chodzi o tą firmę ze szczecina która również rekrutuje opiekunki jeżeli ktoś już wyjechał na opienuków osób z lekkim upośledzeniem to proszę o informacje
Hej. Mam jechać przez LSJ jako opiekun, znam angol ale zrezygnowalem. Mam lepsze oferty. Znasz angol/ jest sporo innych ofert. Kris GG 877049, Czy warto jako opiekun?
Firma LSJ Szczecin to [admin treści obrażliwe dla innych uczestników forum]!!!!!!Żerują na tych ,którzy pilnie potrzebują pracy-oferują dobre warunki ,ale okazuje się,że to fikcja.
Polki werbujące pracowników nie odbierają telefonów(gdzie ich sumienie?
chociaż z drugiej strony co można się po nich spodziewać-odwaliły
>dobrą< robotę-następne osoby zostały nabrane).UWAŻAJCIE na nich!!!!!!!!
nie wybieraj tej agencji.mi zaoferowano prace przy kwiatkach.miala byc super oferta.praca na 48h tyg.jest niecale 36.sezon na zbior kwiatow sie skonczyl 2 mies temu,ale tego nikt mi nie powiedzial.poza tym jak dojechalam autobusem POLONII (strasznie meczaca podroz,kierowcy nie mowiacy po angielsku) mial czekac na nas ktos.przez 1,5h nikogo nie bylo.mialam pracowac w Wisbeach a zostalam zawieziona do Spaldingu.nie polecam tej agencji.
NIe wiem o czym mowicie. wyjezdzalem z LSJotem 2 razy do Anglii i zawsze bylo wszystko wporzadku. zadnych problemow. praca w BUTLINSIE jest naprawde przyjemna. Atmosfera w calym osrodku niesamowita (szczegolnie po pracy). mozna nauczyc sie angielskiego, niezle zarobic, a przy tym dobrze sie bawic. z wyplata kasy nie ma najmniejszych problemow - dwotygodniowka zawsze byla na koncie o czasie. pozdrawiam
Hej czy ty na pewno mówisz poważnie o tej agencji lsj??? Pytam bo właśnie sama mam wyjeżdżać i teraz już nie wiem czy jechac czy nie a wyjazd juz w ta sobote 05,09,2008 POMOCY!!!
hej ja bylam na Majorce z tej agencji i jestem bardzo zadowolona.Jak nawakacyjna prace, zarobki dla mnie wystarczajace, zobaczylam super miejsce, poznalam fajnych ludzi, mieszkano w miare ok, co chciec wiecej?
witam czy może ktoś wyjeżdzał z firmą LSJ ze Szczecina na Majorkę.Prosze o opinie jakie sa warunki i jak było.Czy praca jest ,czy sa kłopoty.Mam jechać w kwietniu teraz i nie wiem co robić po tych niezbyt ciekawych opiniach.Dziekuje za wszelkie informacje
Czy wyjezdza ktos przez lsj do osrodkow butlins w uk na swieta? teraz rekrutuja na 3 tygodnie. Czy oplaca sie wyjezdzac na tak krotko, jak wyglada ich posrednictwo i praca na miejscu?
akuku, znalazłeś jakieś opinie o pracy na święta?? bo też się nad tym zastanawiam czy nie wyjechać z tej agencji na te 3 tyg... jak co to mój mail: raczeq007@o2.pl
czesc. Jestem z Bydgoszczy. Też zastanawiam się nad wyjazdem na swieta. Juz wyslalem zgloszenie. Troche przerazaja mnie te negatywne opinie. Ciekawi mnie ile realnie za te 2 tygodnie mozna z tamtad przywiezc? jakie sa dodatkowe oplaty itp Pytalem sie kuzyna ze Szczecina co to za firma. podobno jego kolezanka byla w jednym z osrodku butlins i kijowo trafila. Ale jesli bedzie duzo pracy na dwa tygodnie to jade. Jak macie jakies info lub chcecie sie zgadac do wyjazdu to jestem Arek i to moj kontakt. a.gorzewski@yahoo.pl
Witam, tez szukalem jakiegos info o tej firmie.
Jak sprawa w LSJ wyglada to nie wiem, ale moge ci spokojnie powiedziec jak wyglada zarobek ;).
Minimalna stawka to teraz 5.80 - podatek, czyli jakies 4.60 na czysto, chociaz z reguly dla pracujacych pierwszy raz przez 3 miesiace nie potracaja podatku.
Wiec matme masz prosta, 4.6x40h = ~184, minus jedzenie 15-40f, jakis busspass 15f i pewnie za mieszkanie potraca ci od 50 do 75 czyli zostaje gdzies 60-70 tygodniowo w najgorszym przypadku.
W najlepszym - czyli bez odtracenia podatkow i mniejszych kosztach mieszkania, ewentualnie z jakims tanszym jedzeniem + nadgodziny jakies 200f na czysto.
Wiec to zalezy, ja osobiscie na 2tyg na zarobek bym sobie podarowal.
Wiesz bilet na samolot, przejazd z lotniska, podroz, to wszystko kosztuje takze nie spodziewajcie sie kokosow po 2tygodniowych wyjezdzie. Pieniadze w anglii na ziemi nie leza.
Faktycznie bez kokosów. I brak pewnosci ze wyrobi sie te 40h. Na oficjalnej stronie lsj podaja ze w niektorych tygodniach wyrabia sie ponizej 38h. Dlatego raczej zostane w domu na swieta. Szkoda fatygi i lepiej poszukac cos na miejscu.
jesli chodi o ta firme to moge cos doradzic . zamiast szukac pracy z ta firma najlepiej jest skontaktowac sie bezposrednio z pracodawca w UK jesli chodzi o opiekunki to mozna to zrobic na stronie BUPA CARE UK i tam znalezc sobie prace dzwoniac lub piszac do konkretnego domu pomocy oni zalatwia zakwaterowanie i wszystkie inne rzeczy dla was oczywiscie bez przesady podroz naezy do was. wy sie zglaszacie do ich a oni dostaja za to gruba kase za kazdego z was i prawda jest ze im na was zalezy ale nie obchodzi ich czy bedziecie mieli prace w ustalonym wymiarze godzin czy nie czy bedziecie mieszkac w normlanych warunkach czy nie. to nic nie znaczy dla nich oprocz kasy. i personel tez u nich caly czas sie zmienia a to swiadczy o wlascicielach.
Bardo prosze o kontakt osoby ktore zap osrednictwem LSJ byly w anglii i pracowaly w osrodkach wypoczynkowych, glownie chodzi mi o osrodek firmy BUTLINS w Minehead.!!!!!
25 stycznia jestem zpaisana na rozmowe kwalifikacyjna, napalilam sie na wyjazd... i powiem szczerze ze jestem rozczarowana tak negatywnymi opiniami bo niestety one przewazaja, to nie pierwsze forum ktore przegladam!
Wraz z sisotra i jej nazeczonym mamy zamiar wyjechac, pracownicy LSJ mowia ze wyjazd bylby juz na poczatku lutego...
oczywscie do sprzatania pokoi, aktualny nabor to 50 osob!
Bardzo prosze osoby ktore byly w tym osrodku aby npisaly warunki bytowe, oplaty za acomodacje, ...i co tylko uwazaja za wazne i istotne!!!!!
Czytalam na innych forach ze agencja ktora miala byc agencja nie pobierajaca zadnych oplat, jednak cos sobie bierze i trzeba dokonywac wplat?
na co? za co?
czy to tylko klamstwo? czy oszustwo z ich strony?
licze na szybki kontakt z Wszej strony i pomoc w mojej sprawie!
pozdrawiam
120 km od Edenburga w hotelu jako pokojowka pracowla cora za psie
pieniadze w pokoju po 3 osoby bez lazienek i po 13 godz. syfffffffffffff.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-21 06:15:45odpowiedz
|
Nie wiem jak w Minehead, ale w Bognor Regis jest OK. LSJ też są w porządku. Pobierają te 50 zł za 'tłumaczenie', którego nikt z Butlins nie prosi, no ale to zaden koszt.
ty chyba synku pracujesz dla firmy LSJ i tylko kolorujesz to forum bo jeśli bedzie jedna pozytywna wypowiedź to naiwni inaczej spojrzą co??????????????????
Wlasnie dziwne bo Ci co przed wyjazdem do Butlinsa sie tu na forum ochoczo wypowiadaja potem cichna ( chyba juz jak sa w Butlinsie) i zadnego postu sie doprosic nie mozna. A jak lsj sie sprawdza przy innych ofertach pracy? Bo maja ich sporo. Ale nie wiem czy im mozna wierzyc? Jak np. jest na Majorce albo w Belgi? Byl ktos?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-27 02:10:38odpowiedz
|
Nie wyskakuj tutaj ze swoimi insynuacjami. Możesz zadzwonic do Butlis Bognor Regis czy LSJ. Powtórzę tylko: LSJ pobrał 50 zł za \\\'niby tłumaczenia dokumentów\\\', ale to było już po zakwalifikowaniu przez Butlins, no i raczej był wymóg przyjechania autokarem Orbisu (widocznie tu też zarabiają razem z Orbisem), ale nie wiem czy udałoby się znacząco taniej dojechac na włąsną ręke. A jeśli chodzi o pracę w Butlins Bognor Regis ... no cóż, jeśli ktoś będzie zaskoczony samym faktem, że trzeba pracowac, to będzie oczywiście srodze zawiedziony i zacznie wypisywac bzdury o obozach pracy. Ktoś, kto rzetelnie wykonuje to, co ma robic, to jest doceniony. Pracownicy są dobrze traktowani i nawet jak się komuś coś nie udaje, to jakoś szukają rozwiązania, aby człowiek był zadowolony
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-05 07:55:27odpowiedz
|
odradzam w zupełnosci LSJ SZCZECIN pośrednik przez którego paredziesieciu ludzi wyjechało do norwegii do następnego pośrednika RETT BEMANNING i wróciło rozczarownaych - jeśli nie chcecie finansowo się wyłożyć za podróż itd. nie ryzykujcie ponieważ na miejscu okazuje się że warunki znacznie odbiegają od oferowanych i będziecie robić bez pozwoleń i umów,ale jak twierdzi krystyna pszczolinska z rett bem.OFFER LETTER to umowa no i niech tak zostanie
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-05 09:48:37odpowiedz
|
Witam, pojawiła się nowa oferta pracy dla betoniarzy zbrojarzy w norwegii
wszystko pięknie i ładnie piszą, ale czy aby na prawdę tak jest, miałem 2 razy propozycje pracy z tej firmy w 2008 i 2009 roku, ale nigdy nie skorzystałem bo trafiły mi się inne kontrakty. A teraz znowu szukam pracy i nie wiem czy aplikować na ta ofertę bo mam już spore doświadczenia jeśli chodzi o (polskich kanciarzy), nie mówię tu o firmie LSJ bo jej nie znam, trafiło mi się nawet we włoszech , że byłem bez pacy, pieniędzy i kwaterunek w polu, w jakiejś starej opuszczonej budzie.Zbyt dużo negatywnych postów na temat tej firmy.Pozdro Zycho
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-08 18:34:18odpowiedz
|
hej, Nie polecam BUTLINSA w MINEHEAD!!! Praca dla Polaków TYLKO przy sprzątaniu pokoi - nie da się zmienić na inną chodź są inne departamenty. Głównie czyści się kible i zbiera igły po narkomanach w ADUTL WEEKENDY!!! Fuuuuj, Tragedia! zarobki takie sobie jak na warunki angielskie, a zapierdol niesamowity.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-23 21:26:37odpowiedz
|
Proszę o kontakt osoby, które będą miały interviev w Krakowie 25 stycznia 2011. Po przeczytaniu różnych opinii nie wiem, czy warto zaczynać z tą agencją. Może ktoś już wyjeżdżał na kontrakt z Cleeve Link?
Proszę o info na mail: janio@autograf.pl
nowi pracownicy tej firmy-lsj to jedna wielka pomylka!!! czekalam na rekrutacje , rozmowe i facet ktory tam pracuje nie zawiadomil o termin ie rozmowy!!!!!!!!!! praca przepadla oczywiscie. kontakt z nimi to za kazdym razem przypominanie im czy maja cv, i inne dokumenty. zero kompetencji. nie polecam
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-01 16:17:08odpowiedz
|
A czy ktoś wyjechał za pośrednictwem tej firmy do pracy do Niemiec???
firma cleeve link to obóz pracy dla polaków bugarów i slowaków. pracujesz 14 godzin masz placone za 6 godzin i wydajesz swoje pieniadze na paliwo a potem czekasz w nieskonczonosc az ci oddadza ale okoo 300 funtów jest sié w plecy. jak sié zorientujesz z kim masz doczynienie i chce sié odejsc to za mieszny kursik licza 1000 funtów miesiecznie odchodzi okolo 10 osób majá z nas interes bo z unii dostaje za nas kase a potem jeszcze my mu dajem za ten kursik
Według mnie ta firma sama,własnie wyjechałem z tą firmą do Birmingham.Oczywiście na ,miejscu rejestracja w AM2PM,a póżniej praca z psychicznymi polakami w iForce boots,hmm am2pm,zarząda polakmi tak jak im się podoba,dzieląc na tych lepszych i gorszych.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-26 19:44:57odpowiedz
|
Czy ktoś coś wie na temat firmy Jobtimer247 z Berlina? Oferują pracę do sprzątania hoteli
A ja jestem 3/ci raz na kontrakcie z LSJ.
wole ich niz pewna firme,z ktora do dzis mam sprawy w sadzie!
Moze LSJ nie wysyla do centrow typu LONDON czy ZURYCH ale wyjazd z nimi to juz jakis krok do tego aby samemu potem zadzialac.
Ja pomimo,ze nie trafiam w fantastyczne oferty i przebywam rowniez we wsiach/jestem zadowolona.Gdyby nie LSJ nadal siedziala bym w domu i klepala polska biede.A tak mam szanse ruszyc sie w swiecie.
Ps.nie pracuje dla centrali LSJ.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH,BUZIALE!
Witam, czy ktoś wyjeżdżał z tej firmy do Szwajcarii? znalazlem ofertę pracy z tej firmy, ale po przeczytaniu opinii to chyba szkoda czasu i pieniędzy..
witam. co prawda, do Szwajcarii nie jechalam nigdy, aczkolwiek dzieki LSJ jestem od pol roku w Wielkiej Brytanii. Nie sugeruj sie do konca opiniami, jakie widzisz na forum. w gruncie rzeczy to wyglada tak: jest mnostwo negatywow, ale i pozytywow,... ja tez przed wyjazdem czytalam na forach co ludzie mysla o tej firmie... przeczytalam mnostwo negatywow, zastanawialam sie ale jednak niepotrzebnie. lsj zapewnialo mi prace przez agencje (tak bylo) w firmie przy pakowaniu (tak bylo) z mozliwoscia zostania na dluzej (tak bylo).. w tej chwili pracuje gdzie indziej ale nie o to mi chodzi. jesli ktos planuje wyjazd przez jakas aencje i nie chce zeby ta agencja zdzierala z niego pieniadze i chce miec pewnosc ze to co obiecuja jest faktycznie to w 100% POLECAM LSJ/
a i moze jeszcze dodam... w Polsce malo jest firm takich, ktore zapewnia ci prace za granica.. byc moze to co oferuja, jak to wygla da w rzeczywistosci odbiega mniej lub bardziej od naszych oczekiwan,, jesdno jest pewne - dla osob ktore chca wyjechac z Polski a nie maja \"znajomych\" ktorzy by im pomogli, lsj daje szanse na rozpoczecie pracy zawodowej w innym kraju. wiadomo, ze przyez agencje nie zarobi sie tyle ile na kontrakcie, jednak lsj daje szanse abym wyjechac, zapewnia prace itd. gdyby nie ta agencja na pewnoo w dalszym ciau siedzialabyw w Polsce i narzekala i sie zastanawiala. a te osoby, ktore potrafia tylko narzekac to chocby zlote gory dostaly to i tak beda narzekac wiec nie ma co sugerowac sise negatywnymi wypowieeziami.. pozdrawiam i zycze powodzenia
o akrupa! a ty podobno tylko na urlop pojechales?????? ajajaj!!! uwaga wszyscy\" wypowiedzi pana akrupa powinny byc podzielone przez 2. pracowalam z tym czlowiekiem - nie bede pisac nic obraliwego na jego temat, jednak akkrupa - ty wiesz ze ja wiem o wszystkich twoich wymyslonych historiach\" i jak tam tvn???
racja zosia0502:) ja tez jestem z lsj w Angli i tez od pol roku. pracuje w iForce. dla tych ktorzy chca jechac, niech jada. praca dla agencji am2pm,nie jest straszna, na poczatek jest hit i nie ma sie co sugerowac opiniami ze lsj oszukuje czy cos. sami w obcym kraju napewno pracy nie znajdziecie chyba ze wam znajomy zalatwi:((( a takich to pewnie tysiace, tak czy inaczej napewno traficie do agencji pracy, ktora nie zawsze zechce was zarejestowac, a tu macie pwena rejestracje w agencji i prace od zaraz, nie wiem co moze byc w tym zlego?????? oczywiscie sa + i - ale to nie przedszkole i nikt was za raczke nie bedzie prowadzil, jak wam sie tak wydaje to zostancie z mamusia w domku, ale nie mowcie ze gdzies jest zle bo trzeba pracowac, LSJ daje szanse ludziom na wyjazd i 1 prace, nigdzie nie bylo mowy o nianczeniu dzieci.
Właśnie wyjechałem do Szwajcarii z lsj co prawda warunki mieszkaniowe dobre, ale pracy mało. Tydzień pracujesz potem wolne tydzień lub dwa, a za mieszkanie trzeba płacic 650 franków i jedzenie 3 razy droższe jak w Polsce czy Niemczech, nie wierzcie w te bajki, że zarobicie miesięcznie 16-18 tys. złotych. Po zsumowaniu wszystkiego wolę pracę w Niemczech bo przeważnie zawsze jest, kasa ta sama i bliżej. Jeżeli ktoś chce przyjechcac na wakacje do Szwajcarii i przy tym trochę popracowac to tak, lub przyjecha i poszuka sobie czegoś innego
Witam. Mi tez proponuja wyjazd na elektromonteraz do szwajcarii i nie wiem co robic:/ Opowiedz cos wiecej o tej szwajcarii bo widze ze chyba szkoda czasu
W najblizsza srode mam miec interview poprzez skype z przedstawicielem Butlins w Bognor Regis. Czytajac zamieszczone tu komentarze mam pewne watpliwosci czy odwazyc sie wyjechac tam do pracy poprzez agencje LSJ... Prosze o opinie. Pozdrawiam!!!