Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-18 11:50:13 odpowiedz | cytuj
Witajcie!
Wszystkim wyjeżdżającym do Norwegii do pracy polecam zaopatrzyć się w Norweski Kurs podstawowy (wyd. Edgard) - to jest książka z dwiema płytami z nagraniami. Myślę, że taki kurs byłby idealny dla każdego wyjeżdżającego, bo można tam znaleźć najpotrzebniejsze słowa i zwroty. Cena jest naprawdę niewielka jak na taką ilość informacji. Polecam!
zdjecie uzytkownika
PRACOWNIK Z OSLO - 2010-03-18 15:29:36 odpowiedz | cytuj
NO NIEWIEM PO CO CI SLOWNIK NORWESKI JAK ONI ROZMAWIAJA TEZ PO ANGIELSKU I TO B. DOBRZE A CI STARSI TO NAWET ZNAJA NIEMIECKI
zdjecie uzytkownika
Mistrz Zen - 2010-03-18 20:59:30 odpowiedz | cytuj
Jasne. Tylko tak sie sklada ze oni leja z gory na to ze mowisz po angielsku bo jestes w ich kraju, a tam sie mowi po norwesku i to ty masz sie do nich dostosowac a nie oni do ciebie. No chyba ze jestes jakims fachura w swoim zawodzie i bardzo zalezy im na tobie albo interesuja cie "nieskomplikowane", niezbyt popularne, zajecia wsrod Norwegow i do tego masz szczescie. Nawiazujac do kursu edgard-a to chyba nikt nie liczy ze po takim skromnym kursiku podbije Norwegie. Zwroty typu: "Jeg hetter *** og jeg kommer fra Polen" nie wystarcza zeby osiagnac tam cos niesamowitego. Jak sama nazwa wskazuja to sa tylko podstawy (moim zdaniem skromne). Podrecznik do tego kursu ma nieco ponad 60 stron. Ja dla porownania uczylem sie z takiego 400 stronicowego kursu PODSTAWOWEGO.
x