Poczta Polska S.A.
2 522 6 1

Opinie o Poczta Polska S.A.

Kcvv

Paczka w promieniu 3 km odemnie nie doszła w ciągu całego dnia.Czekam 5 dzień

Niezadowolona

Paczka 20 km z wer 4 dni nawet nie dochodzi potrzebuja tygodnia i zero kontaktu a paczka najdrozsza! Nie polecam stata nerwów

marcin

Cześć. Orientujecie się ile na start dostaje listonosz z własnym samochodem?

Praktyk
@Pocztówka 15.08.2018 16:05

Na ułamek etatu.

Aliens

Przesyłka paczka+ dodatkowo express i z Warszawy do Gorzowa 8 dni żenada:( istnieją tylko dlatego że są spółką skarbu państwa( 00859007735034569762 )

Barbara dy
@Aliens 16.08.2018 10:34

Przesyłka pocztex 48 nadana 08.08.18r w Warszawie 41.Dzis jest 16 i nawet jej nie dotknął nikt.Paranoja.Kazali zlożyć reklamacje ,która trwa 30 dni.Ręce opadają .Nr przesyłki jakby ktoś nie wierzył: 00259007738362621377

Aliens

Przesyłka paczka+ dodatkowo express i z Warszawy do Gorzowa 8 dni żenada:( istnieją tylko dlatego że są spółka skarbu państwa

Anula

Ręce opadają. Wysłałam 10 .08 paczkę do klienta . 13.08 klient otrzymał paczkę . Jakie jego zdziwienie było. Dane adresowe były zgodne . Tylko zawartość paczki się nie zgadza . To teraz ja się pytam gdzie jest moja przesyłka. Masakra jakaś. Zajmuje się sprzedażą na Allegro . Jak tam.ma wyglądać świadczeniu usług przez pocztę Polską. To ja dziękuję.

Step

dwie paczki szybko dotarły do WER Warszawa i tu ugrzęzły. Interweniować ja odbiorca -nie mogę, docelowy oddział poczty - nie może, zasady poczty jak za komuny! Tak bałaganu się nie pozbędziecie, lato jest co roku i się do niego trzeba przygotować. Można sprawdzić, podaje numery przesyłek: przesyłki nr 00259007738360487982 i ...1715664.

ginter
@Step 10.08.2018 10:39

Z moją paczką dokładnie tak samo... W ciągu jednego dnia dotarła z Międzyrzecza przez Gorzów Wielkopolski i Komorniki do WER Warszawa i tam utknęła od 2018-08-07 16:52, a dziś jest 13.08....

Załamany

TRAGEDIA I ŻENADA!!! Paczka wysłana przez nadawcę w środę a dziś jest piątek i nadal przesyłki nie mam!!! Dzwoniłem dziś rano i po 20 minutach oczekiwania na swoją kolej udało mi się porozmawiać z osobą z infolini, która oświadczyła że paczka dotrze do mnie w dniu dzisiejszym ponieważ dostarczają je do godziny 20 - paczki nie mam choć towar jest mi potrzebny na jutro. Jak to możliwe aby paczka była przetrzymywana jedną dobę w jednym magazynie drugą dobę w innym. Jestem ciekaw w jakim stanie dotrze do mnie przesyłka. Drugi raz korzystam z ich usług i drugi raz dochodzi do takiej sytuacji. Nigdy więcej waszych usług. Nie pozdrawiam!!!

Gość

WER y Poczty polskiej zatrudniają WIĘŹNIÓW I KAŻĄ KOBIETOM PRACOWAĆ Z NIMI na paczkarni.

anonymous
@Anka 07.08.2018 19:49

Kiedy zamkna wreszcie te poczte

......

Naczelnik urzędu pocztowego w Koźlu jest najbardziej niekompetentna osobą z jaką można rozmawiać. Byłam wyjaśnić dlaczego listonosze kłamią odnośnie dostarczania awizo, paczki na która czekałam 3 tygodnie. Pani naczelnik oczywiście orzekła że wyjaśni sprawę ale co tu wyjaśniać. Dobrze że firma w której kupowałam towar miała potwierdzenie nadania itd. Zgłosiłam równie iż zaginęły mi 2 paczki nadane z zagranicy gdzie mam dowód iż paczka przekroczyła granicę Polski, ale i tak Pani naczelnik obwiniła nadawcę, niestety nie wytrzymałam gdy powiedziała iż listonosz ma prawo łamać , wyginać listy nawet z napisem nie zginać. Pani Naczelnik mam nadzieję że jak najszybciej zastąpi Panią osoba kompetentna z podejściem do klienta.

zbiopa

Kupiłem towar przez internet. Towar został wysłany pocztą. Niestety przesyłki nie otrzymałem. Jak wynika z papierów poczty, w ciągu 8 dni poczta po raz pierwszy próbowała mi doręczyć przesyłkę, nie zostawiła żadnego awizo, czekała tydzień na mój ruch, ponownie spróbowała doręczyć przesyłkę i ponownie nie zostawiła awizo, po czym znowu czekała tydzień na mój ruch. Potem odesłała przesyłkę do nadawcy. I to wszystko udało im się zrobić w osiem dni. Dokonali rzeczy fizycznie niemożliwej. Powinni dostać za to nagrodę Nobla. Choć tak naprawdę powinni dostać Nobla za krętactwo i oszustwo, bo na moją reklamację odpowiedzieli, że za pierwszym razem, gdy listonosz był z paczką to usłyszał przez domofon, że adresat w tym miejscu nie mieszka, więc ją od razu odesłali. Ciekawe tylko, że tego dnia nikogo nie było w domu. Z kim więc pan listonosz tak gaworzył - może sam ze sobą ? Kpina, oszustwo i złodziejstwo - zarabianie na przesyłkach, które nigdy nie trafiają do adresata ... ale ważne, że interes z przesyłaniem się kręci. Z paczki musiałem zrezygnować, bo kolejne przesyłanie przerośnie jej wartość ale poczcie nie odpuszczę i zgłoszę sprawę do ochrony konsumenta, żeby zwrócić uwagę na ten bezkarny proceder poczty.

max.

A dla mnie ok. przesyłka nadana w Sobotę dotarła bez problemu w Poniedziałek. Wszystko zgodnie z planem i na czas. Trochę może bałagan mają to fakt ale gdzie nie ma bałaganu. Trzeba uważać na zasady bo priorytet to maja czas na dostarczenie do następnego dnia roboczego do godz.17 ewentualnie do dwóch dni. I wysyłanie jest też określone do której godziny przesyłki są na następny dzień. I poczta Polska nie jest monopolistą już od wielu lat. Także pozdrawiam Pocztę Polską

Juro
@Listonosz PP 14.07.2018 09:52

Listonosz: może Ty masz jakąś chobbystyczna placówkę i tak robisz ale prawda jest taka że nie ma spedycji w soboty. Przyznaje to sama PP na emotoringu. No chyba że ktoś oszukuje... Sądząc po treści wypowiedzi - pozdrawiam Ciebie i Twoich przyjaciół z dyrekcji PP.

Sebastian

Co za badziewna firma. Usługi robione na odp|erdo|... Te mongoły rzucają przesyłkami jak popadnie. Kolejny raz otrzymałem przesyłkę z książką złamaną w pół. Może przestańcie zatrudniać alkoholików i imbecyli? Czy rzeczywiście już wszystko poczta polska ma w d()p|e i niech się dzieje co chce bo i tak nic nam nie zrobią? Odradzam wszystkim korzystanie z usług przesyłki - dostaniecie w dłonie szmatławca pomiętego przez tych, których mógłbym tak samo określić. Mam nadzieję, ze wkrótce znikniecie z rynku. Udanego i słonecznego dnia...

(...) zadowolony klient PP
@Sebastian 03.08.2018 20:10

Sebastian, nie gorączkuje się. ONI utrwalają socjalizm, ktoś zapomniał zmienić kalendarz. Czy poczta ma wszystko w (usunięte przez administratora) , tak ma w (usunięte przez administratora) ale dlaczego miało by być inaczej? Dyrekcja udaje że płaci, pracownicy udają że pracują. Po co zmieniać, jeszcze by się okazało że trzeba pracować. Czy poczta padnie - nie, będę dokładać i za wszelką cenę utrzymywać. Tradycje i takie tam bzdety, lepiej dołożyć z budżetu i mieć kolejny relikt PRL-u.

Aro

Siedzę właśnie na poczcie we Wrocławiu przy ul. Powstańców Śląskich. Niestety muszę odebrać paczkę. Niestety moje mieszkanie należy po rejon tej właśnie poczty. Tyle lat siedzę czekając na swoją kolejkę w tym oddziale że nie mogę w to uwierzyć. Bardzo się cieszę że firma Poczta Polska pada I że coraz więcej przesyłek można przesłać inną drogą. Pracownikom I szefom Poczty Polskiej życzę bezrobocia A nam - klientom nowych firm tego typu I dzięki temu zdrowia psychicznego.

Heniek

W dniu 30.07.18 nadalem na poczcie UP Łódź 40 paczkę + . Miejsce docelowe Bielsko-biała. Pracownica przyjmująca paczkę odmówiła nadania przesyłki jako Ekspres ponieważ jak stwierdziła według kodów pocztowych paczka niekwalifikowala się jako Ekspres. Według zapewnień ( gwarancji doręczania) paczka miała być dostarczona w ciagu 2 dni roboczych. Do chwili obecnej adresat paczki nie otrzymał gdyż przesyłka od chwili nadania do dnia 01.08.18 godz. 16:59 paczka była w WER Łódź a od 01.08.18 od godz. 21:36 znajduje się w WER ZABRZE. Zatem zgodnie z obiecywana gwarancją doręczania adresat powinien najpóźniej 02.08.18 paczkę otrzymać a ona leży w Zabrzu. W takim tempie to może za 2 tygodnie dotrze. Za nadanie zapłaciłem prawie 70 zł. Zachodzi prawdopodobieństwo, że adresat paczki nie odbierze co naraża mnie na dodatkowe koszty związane z jej odbiorem. Wszystkim chcącym wysłać przesyłkę pocztą zdecydowanie odradzam i nie polecam tej firmy.!!!!!!!!!!!!!!!

Dany
@Heniek 03.08.2018 18:07

1. Rozumiesz różnicę między gwarancją a deklaracją? PP deklaruje 2 dni. 2. Jak nadałes po 15 to tak jakbyś nadal następnego dnia. Tracisz dzień. W każdej firmie nie tylko tu.

AG

Nie polecam. Zapłaciłam za nadanie paczki. Paczka dotarła i kurier jeszcze raz kazał adresatowi uiścić opłatę za tę samą paczkę. Zadzwoniłam na pocztę, gdzie nadawałam paczkę Ekspress 24, otrzymałam informację, że kwota niesłusznie została pobrana przez kuriera i trzeba będzie wystąpić ze skargą na pocztę dostarczającą paczkę, no szok...

Beatą

Poczta polska to jeden z najgorszych przewoźników paczki się tracą kurierzy mają to w (usunięte przez administratora) nie informują że jest przesyłka ustalają godz odbioru paczek pod siebie ludzie broncie się od poczty polskiej bo tydzień będziecie czekać na paczkę i to z wielkimi szumem nie uprzejma firma dawno nie powinna istnieć a płaci się jak z zboże są naprawdę dobre firmy kurierskie nie ma problemu

Ekspres PP

Krótko i na temat, dno . Jak inaczej nazwać firmę która nie stosuje się sama do deklaracji wifnifjących na jej stronie cyt " w następnym dniu roboczym po dniu nadania – dla przesyłek z usługą dodatkową Ekspres." Paczka + ekspres . Lepiej wysłać kurierem z dhl, upc, coś itp. , przynajmniej będzie dostarczona w terminie. Życzę by te firmy kurierskie przejęły wszystkich klientów .

Łukasz

Witam, paczka plus ekspres , czyli doręczenie odbywa się dnia następnego po dniu nadania, za to się płaci. Nic z tego znów lipa Poczta Polska nie wywiązała się z usługi, którą sama stworzyła . Szkoda nerwów nadawcy, który oczekuję na pieniądze i odbiorcy który oczekuję na paczkę. Nie ma co wierzyć że ta " firma " dostarczy jakąkolwiek przesyłkę w określonym przez siebie terminie. Kilka złoty więcej i mamy kuriera w 24h .

J.M

Co to za kurier co zostawia awizo? Chyba jego obowiązkiem jest dostarczenie paczki do domu? Tym bardziej, że nie był łaskawy zapukać do drzwi. Śmiech na sali. Szczecin nie pozdrawia.

Blanka

Kurier Poczty ma to centralnie w tyłku kiedy paczka dotrze do klienta drugi raz zdarzyło mi się ze paczka była już na poczcie i nie dotarła do mnie w ten sam dzień ( Mogłam iść sama po nią tak wiem ale ciekawe jakbym zabrała sama rower ) Druga sprawa .. czy ktoś mi powie kto zatrudnia ludzi do Poczty jak kurier ? Musiałam płacić dwa razy za przesyłkę ponieważ jakiś kurier z Poczty nie mógł znaleźć adresu chociaż pierwszy raz i drugi raz był ten sam adres . I jeszcze nie dostałam zwrotu pieniędzy . Nie polecam !

pp
@Blanka 04.06.2018 13:27

"był ten sam adres" a nadawca przysłał fotki nalepki adresowej pierwszej przesyłki, czy tylko tak napisał ? :)

Grzegorz

Poczta Polska to instytucja oszustów!!! Najlepiej nie mieć nic wspólnego z tą oszukańczą firmą, przestrzegam wszystkich. Przesyłki monitorowane giną, nikt nie bierze za to odpowiedzialności, pełno machlojek i przekrętów wobec uczciwego Polaka ale wielka korporacja może sobie na to pozwolić, tak jak niegdyś Amber Gold! Na to co piszę mam potwierdzenia poparte dowodami.

Pocztówka

Opinie maja być o pracy i pracodawcy a nie o tym co kto wysłał i kiedy dotarło. Może admin usunie to forum niezadowolonych klientów? A ja jako pracownik mogę dodać tylko, że musisz robić wszystko. Okienko, ekspedycja, kasa na jednej zmianie. Nie ma kiedy zjeść się napić i wysikać. Odpowiadasz finansowo za błąd również za skradziony towar przez klientów. Nie ma miesiąca żeby nie wykładać z własnej kieszeni. Wszystko za jedyne 1700zł No chyba że jesteś znajomym, pociotkiem, córką dyra itp... Połowa pracowników na l4 od psychiatry lub na kręgosłup. To moja 6 umowa na zastępstwo w ciągu 2 lat. Czy to zgodne z prawem? Nie polecam tu pracować. Ja kończę karierę w tej jakże wielkiej prężnie działającej instytucji.

Ja
@Podatnik 24.07.2018 22:07

Chyba dyrekcji mapy świata bo myślą że murzynów zatrudniają a Polska to Unia Europejska przecież.Paczki do 50 kg można nadawać a na każdej poczcie same kobiety.Juz nie wspomnę o tym że wagi do 30 kg ważące.

anonim

Zamówiłem przesyłkę we wtorek 24.07.2018 mamy dzis 29 miejscowość oddalenia przesyłki od mojego miejsca zamieszkania ma zaledwie 100 km można ten dystans pokonać w 1h 30 min do dziś nie ma nawet na stronie do monitorowania przesyłki gdzie jest.OSTATNI RAZ ZAMAWIAM KURIERA Z ''POCZTY POLSKIEJ''

Kalang

Nigdy więcej !! Paczka pocztę 48 już idzie tydzień a jeszcze nie dotarła. Nie polecam. Lepiej zapłacić za coś więcej w sklepie lub dopłacić za kuriera.

marekxz

Witam. Czas dostarczenia przesyłki jest niesamowicie długi. Monitorując przesyłkę widzę gdzie jest i ile czasu spędza w poszczególnych magazynach . Przesyłka z Zabrza do Tychów gdzie jest niespełna 30 km można odebrać dopiero za cztery dni. Przykład- przesyłka dotarła do Zabrza w piątek o 1.00 następnie trafia do urzędu pocztowego w Tychach w sobotę rano. Było by super bo myślałem że odbiorę paczkę, ale niestety pani z poczty powiedziała ze jest zamknięta w kontenerze i będzie można odebrać w poniedziałek. To się pytam po co poczta jest otwarta w soboty? W sumie przesyłka pokonując 30 km trwa cztery dni - porażka. Niech prędzej splajtuje albo konkurencje ją wykończy tego życzę poczcie naszej.

Dzwiedz

W dobie braku kierowców pensja 2200 zł to porażka . Nie wiem czy ktokolwiek w tej firmie chce jeździć

anonymous

poczta polska do dramat moja kobieta wysłała mi priorytet do i minęło już 10 dni i nie ma do tej pory przesyłki jest to dla mnie koszmar

Ja
@anonymous 23.07.2018 12:19

Jakim debilem trzeba być by wypisywać tutaj opinie dot. usługi PP? Do gazu !

Mateusz

Banda złodziei. Zamówiłem paczkę zza granicy, zapłaciłem z góry niecałe 100 zł. za towar oraz przesyłkę, która do mnie nie dotarła od marca tego roku. Trasa śledzenia paczki urywa się na Urzędzie Pocztowym w Warszawie. Wielokrotny kontakt z działem obsługi klienta nic nie dał. Nikt nic nie wie i nawet nie stara się pomóc. Paczka zniknęła i nikt nie jest w stanie nawet powiedzieć kto podpisał się pod jej przejęciem w Polsce.

Zuza
@Mateusz 03.07.2018 17:21

Cześć, mam podobną sytuację. Dzisiaj dzwoniłam do mojego urzędu pocztowego, miła Pani poinformowała mnie, że jako ODBIORCA mam prawo do złożenia reklamacji - nie drogą elektroniczną, a normalnie, na kartce A4 opisać problem, zostawić wszystkie dane przesyłki i swoje i złożyć takie podanie w JAKIEJKOLWIEK placówce pocztowej...nie wiem jak to zadziała - jutro będę próbować, bo tej stówy im nie daruję!

PaniMarta

Moja opinia nie będzie pozytywna poraz seeeeeetny zawiodłam się na tej firmie. I już mam dość nie wiem po co sklepy internetowe podpisują państwem umowę jak i tak paczki nie przychodzą ani na czas , dzwonię na infolinie grzecznie gdzie moja paczka a co dostaje za odpowiedzieć jest z Zabrzu w miejscowości oddalonej od mojej około 390 Km i pani mi mówi ze ona czeka se na kuriera i czego ja oczekuje przecież jak nie pasuje to najlepiej żebym sama sobie po nią pojechała. Zamawiałam kuriera 48h i cisza żadnej informacji i wytłumaczcie mi wy podobno strajkujcie po jaka holere ? Wy chcecie więcej zarabiać za co ?!!!! Jak tak naprawdę nic nie robicie i okradacie ludzi i to kto Poczta POLSKA ! Barwo już bardziej od was wole UPS mój chłopak tego samego dnia zamówił paczkę tylko ups i co dziś przed chwila ja dostał a ja mam czekać nawet 5 dni ! Barwo!

Zostaw opinię o Poczta Polska S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poczta Polska S.A.