Poczta Polska S.A.
2 495

Opinie o Poczta Polska S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poczta Polska S.A.

A

Poczta polska to jakiś żart. Moja paczka jest przetrzymywania juz kilka dni w sortownia, nadal nie ruszyła a dziś powinna ją otrzymać. Sortownia nie odbiera a infolinia poczty nic nie umie pomóc. Mąż zrobił wielki błąd wybierając ich jako doręczyciela naszej paczki.

Jaca
@A 21.06.2018 16:29

Zgadzam sie. Poczta Polska to jest najwiekszy (usunięte przez administratora) jaki moze byc. Ale na szczęscie jest konkurencja jak np inpost gdzie listy,paczki itp dochodza bardzo szybko. Ostatnio mialem na allegro zamowiona paczke ale ze gosc mial wysylki tylko przez Poczte Polska to wybralem paczke polecpna priorytetowa ktora byla w rannych godzinach wysylana do mnie i powinna byc nastepnego dnia najpozniej za 2 dni a dochodzila 6 dni. To jest po prostu jakas kpina. Ceny to poczta potrafi podnosic profesjonalnie ale pozostale co robi to jest totalne dno. Nikomu nie polecam uslug Poczty Polskiej bo szkoda nerwow i pieniedzy. Zamawiajac cos przez internet i jesli zalezy na czasie dostarczenia polecam lepiej zamowic przez firme kurierska lub inpost,poniewaz ma sie wtedy ta gwarancje ze paczka bedzie na czas dostarczona.

kk

witam. Ile płacą w poczcie dla kwalifikowanego agenta ochrony. Dzięki pozdrawiam

Ja
@ja 21.06.2018 10:01

W kujawsko pomorskie 2150 brutto

Odbiorca

Witajcie. Jakość usług do ceny jaka oferuje poczta Polska jest mierna w stosunku do konkurencji jaka są firmy kurierskie. Zrozumiałe są odchylenia od ceny kilka małych złoty ale różnice w cenach są widoczne i niestety druga sprawa dostarczenie przesyłki dość ze buli się za przesyłkę to dociera po dwóch trzech dniach mimo iż płatność odbywa się za przesyłkę która ma dotrzeć w ciągu następnego dnia roboczego. Bzdury a usłyszeć można tylko: jeśli to mała miejscowość przesyłka dotrze jednak w następnym od planowanego dniu roboczym... to kpina ja rozumiem jesteśmy ludźmi ale dlaczego płacimy za ekspres a okazuje się ze żółw :-/ niestety polskie nie znaczy dobre w każdym wypadku. Korzystam z usług profesjonalistów z Dpd ups fedex dhl oprócz inpost bo ten kurier to nieporozumienie mnóstwo reklamacji brak dostarczen brak kontaktu ... z daleka

Poirytowany

Od dłuższego czasu prowadzę wojnę z listonoszem niejakim panem Kamilem obsługującym jedno z osiedli w Zabrzu na górnym Śląsku. Listonosz ten a raczej leser zajmujący stanowisko listonosza zostawia awizo w skrzynce pod moją obecność w domu. Po napisaniu skargi do centrali poczty w Warszawie w odpowiedzi dowiedziałem się że owy leser twierdzi że zawsze kiedy wrzucał awizo nie było mnie w domu... Dziś miarka.się przebrała. Widziałem go z okna jak wychodzi z klatki a po zejściu do skrzynek znowu zastałem wrzucone awizo. Pozwolilem sobie napisac w prywatnej wiadomosci na jednym z portali społecznościowych do owego pana Kamila i w odpowiedzi dostalem krótkie (usunięte przez administratora) oraz "jak chcesz to se dalej skargi pisz" taki psikus. Na szczęście tym razem pod skargą podpisze sie wiecej osob bo poirytowane jest juz cale osiedle. Zastanawia mnie czy listonosze robią tak bo zarabiają za malo czy zarabiają za malo bo tak robią...

Tak.
@Toldi 22.05.2018 12:48

Listonosz tez człowiek , oczywiście potępiam takich jak Pan wymienił wyżej. Tez jestem listonoszem , może w mniejszym mieście , ale rejon rejonowi nie równy . Zdarzają się listy , które śmiało można nazwać paczka , które listonosz musi nosić z góry na dół przez kilka bloków. Ja gościa nie usprawiedliwiam. Ale mianowicie , rzadko bo rzadko ale zdarzają się na niektórych listach numery telefonów , mimo iż nie mam telefonu służbowego to idąc w rejon zawsze dzwonię do danych osób czy są / będą w domu jeśli nie to czy godzą się na awizo bądź gdzie mogę zostawić przesyłkę ( jeśli to nie przekracza mojego rejonu ) by nie było problemów ;) najgorsze są listy gabarytowe zwykle , listonosz takich listów nie ma obowiązku dostarczać ( list nie mieści się do skrzynki ) najczęściej właśnie takie przychodzą z Chin i innych krajów gdzie ludzie zamawiają za śmieszne pieniądze ;) pozdrawiam

Zuzanna

@Bylu, jeśli nawet takie sytuacje miały miejsce to forum Gowork nie jest miejscem, w którym powinno się zgłaszać takie rzeczy. Aktualnie większość komentarzy pochodzi od klientów Poczty Polskiej. Mile widziane będą komentarze od pracowników tej firmy!

ant
@Klient 14.06.2018 10:59

to idź się żalić na forum poczty a nie tutaj.

ant

jaki jest sens wykorzystywania forum jako opinii o Poczcie -usługodawcy??? reklamacje składa się chyba na samej poczcie ,a nie tutaj. Mnie- i podejrzewam ,że większość odwiedzających interesują opinie o PRACODAWCY! Administratorzy chyba powinni jakąś selekcję prowadzić . bo zanim dojdę do jakiejkolwiek opinii na temat pracy u danego przedsiębiorcy, to muszę czytać wypociny sfrustrowanych klientów. jaki sens??

Pionek

Proponuje zamknac ten (usunięte przez administratora) Naprawde.. To jakas porazka.

Dawajmario34

Dziendobry. Jestem pracownikiem PP Region kuj. - pom. Od wielu lat. Jestem m. In. kurierem dowozacym paczki w 30 tys miescie. Powiem Wam tak. Kocham ta prace. Lubie ludzi i pomimo braku czasu czesto każdemu poswiece kilka minut na rozmowe, zarty itp. Nie narzekam na place i prace choć jest mega ciezka. Wydaje sie ze my pocztowcy nic nie robimy. Owszem sa mlodzi ktorzy nie maja tego we krwi i zanizaja naszą opinie o nas. Ja to uwielbiam. Zawsze staram się doreczyc kazda paczke, dzwonic po klientach pomimo faktu ze nie mam tel służbowego. Dzwonie za swoje. Inne firmy nauczyły klientow tel itd. Tylko ze dpd, dhl, itd maja placone od doreczonej paczki wiec zrobia wszystko zeby nawet za plot rzucic paczke. My nie. A i tak dzwonie bo lubie jak ludzie usmiechaja sie na mój widok. Praca jest bardzo wymagajaca. Jem w aucie jedna reka druga kieruje ale jestem szczesliwy i zawsze bede bo czuje ze dopelniam pewnego obowiazku. Po pracy zostaje i pomagam przezrzucac kilka ton zazwyczaj zelastwa pocietych aut nadanych przez masowych nadawców. I jestem szczesliwy bo komus pomoglem. Potem wracam do domu, do zony.. takze pocztowki i synka i jestem szczesliwy. Miejcie Wy klienci wiecej empatii i zrozumienia a wroci to do Was. Inne firmy kurierskie odmawiaja powoli uslug, przyjmowania gabarytow itp i wszystko slywa na nas a my staramy się dawac rade. Pomimo przeciwnosci. Pomimo glupkowatych zarzadzen z gory. Pamiętajcie jedno. Kurier PP nie ma obowiazku zdzwaniania sie z klientem bo.. Nie mamy tel sluzbowych, nie placa nam od doreczonej paczki.. Oczywiscie bola mnie przypadki naruszania obowiazkow przez pracownikow PP typu zostawianie awizo gdy Wy jestescie w domku i czekacie i neguje takie zachowanie ale nie sprowadzajcie całej firmy proszę do indywidualnych nierzetelnych przypadkow.. Pozdrawiam Kurier PP Mogilno 1.

luzik
@Dawajmario34 23.05.2018 22:54

ej fajnie się to czyta

Listonosz

Cala poczta to jeden wielki (usunięte przez administratora) czekam na list polecony 5 dzien, ... Rozumiem jakby szlo to z jakiegos pierdziszewa ale z Gdyni do Warszawy. Duze miasta.

Piotrek

Jedno wielkie zlodziejstwo.Wyslasz cos w kopercie i dochodzi pusta koperta.Potem sie dziwia ze nie maja klientow.Nie skorzystam wiecej.

Uczciwy pracownik

Praca nie warta zachodu 1700zł na rękę to już przemoc nawet na podstawowe produkty nie starcza i to w warszawie za takie pieniądze to każdy listonosz ma was sami wiecie gdzie drodzy klienci cieszcie się że avizo dostajecie

Ja
@Uczciwy pracownik 17.06.2018 12:58

Taka prawda jaka placa taka praca

Blanka

Kurier Poczty ma to centralnie w tyłku kiedy paczka dotrze do klienta drugi raz zdarzyło mi się ze paczka była już na poczcie i nie dotarła do mnie w ten sam dzień ( Mogłam iść sama po nią tak wiem ale ciekawe jakbym zabrała sama rower ) Druga sprawa .. czy ktoś mi powie kto zatrudnia ludzi do Poczty jak kurier ? Musiałam płacić dwa razy za przesyłkę ponieważ jakiś kurier z Poczty nie mógł znaleźć adresu chociaż pierwszy raz i drugi raz był ten sam adres . I jeszcze nie dostałam zwrotu pieniędzy . Nie polecam !

Paweł Sz.
@Blanka 04.06.2018 13:27

Z reguły kurierzy sa z firm zewnętrznych,z tego co wiem oni się nie wyrabiają i przetrzymują przesyłki.

Zofia

Dzień Dobry, otóż mam takie doświadczenie z kurierem Poczty Polskiej Panią Agnieszką: a to nie ma wydać reszty, albo zapomniała terminala, a w mailu Poczty mam informację, że mogę zapłacić kartą. Mając do wyboru - wybiorę innego doręczyciela. Pozdrawiam. Zofia

Paweł Sz.
@Zofia 15.06.2018 17:37

Niestety dla PP pracują firmy zewnwtrzne i tu jest problem

Kacha

Wszystko w porządku!! O ile na przesyłkę się nie czeka i ma się gdzieś, kiedy ona przyjdzie! Wiem, że od tej pory tylko inni doręczyciele! Nie wypominając, że miałam wolne, więc czekałam i czekałam, aż się okazało, że szanowny Pan listonosz nie pomyślał żeby zadzwonić domofonem, tylko od razu wrzucił awizo. Myślałam, że jedna koszulka nie jest aż tak ciężka by nie móc mi jej dostarczyć, tylko wrzucić awizo! Pozdrawiam Pocztę Polską!

Monika Koniarek

Witam, korzystam często z usług poczty przy Kopernika i na świętokrzyskiej , większość pracowników nie ma za grosz kultury osobistej i pracują tam tylko z przymusu ... jestem kobieta w zaawansowanej ciąży i jest mi ciężko stać , nikt na poczcie z ludzi miejsca nie ustępuje a pracownicy nie obsługują kobiet w ciąży bez kolejki ! Podeszłam do pani zapytałam czy mnie obsłuży bo jest tu duszno i ciężko mi stać ; pani warknęła na mnie, czy nie widzę ze ona wpisuje listy i jest zajęta! Po czym podszedł jakiś pan z listami i cała lista do podpisu a ta pani go obsłużyła :/ przykre jest ze u nas w kraju jest taka znieczulica i brak dobrego wychowania

Km

Poczta polska to jeden wielki (usunięte przez administratora) z polski wyszła 06.06 dziś już 18.06 i ostatni skan był z 11.06 Zabrze ,dzwonię na infolinie czas oczekiwania ponad 20 min jak z Waszyngtonem hehe żenada i odbiera babsko niekompetentne i sama zagubiona nie wie gdzie jest paczka ludzie nie korzystajcie z usług poczty polskiej bo szkoda zachodu i nerwów lepiej wysłać kurierem i wiesz gdzie i kiedy będzie ????

anonymous

Wysłane zostały do mnie 3 paczki w poniedziałek 11.06 listem poleconym priorytetowym. Wg informacji na stronie poczty, powinny być następnego dnia, o ile zostały wysłane przed 15:00. 5 doba mija, nie ma żadnej z nich. Status przesyłek: "przesyłka w transporcie od 11.06 15:00". Jest czerwiec, nie ma świąt. Bardzo potrzebuję tych listów do weekendu, byłem na poczcie się spytać, czy może jednak są w punkcie. Pani ze zdziwieniem pyta po co w ogóle przychodzę: "nie ma to nie ma proszę Pana, będą to będą". Jak za komuny urząd do petenta. Poczta Polska utknęła w głębokiej komunie i wyjść nie może. Nie korzystałem z ich usług z 10 lat już, pomyślałem, że raz spróbuję, bo słyszałem, że się trochę zreformowali. Nie polecam. Rozumiem, że czasem może się coś wydarzyć i opóźnić. Ale 3 paczki ? Z 3 różnych lokalizacji ?

Ja
@anonymous 15.06.2018 12:59

Klient nasz pan

Nikt

Moje uszanowanie.Sprawdziłem że Poczteks przyjmuje paczki do 50 kg.Punkty odbioru są na Poczta Polska.Mam firmę i każdy dzień jest stratą a silnik musi zostać naprawiony podobnie jak Kartagina zostać spalona.Punkt na ulicy Romera w sklepie Stokrotka.Jestem bardzo uprzejmy.Pytam się o możliwość wysłania paczki o wadze pomiędzy 30a50kg o wymiarach 45,45,65cm.Otrzymałem odpowiedz że taką paczkę wyślę tylko na ulicy Pocztowej.Jadę tam w korkach ulicznych i wnoszę paczkę w przekonaniu że uda się to zrobić dziś bo czas ucieka.Zostałem poinformowany że powinienem się oddalić bo ten pracownik poczty w poprzednim punkcie pomylił się.Jaki iloraz inteligencji obowiązuje w tej firmie?

anonymous

Ostrzegam wszystkich klientów, którzy korzystają z oddziału UP Białystok 2 Pani w okienku oszukuje na przesyłkach wpisując gabaryt B, jest to naruszenie zasad Poczty Polskiej, bo koperta mająca 13cm/17cm/1,5cm NIGDY NIE BĘDZIE GABARYTEM B, a o tym, że Pani burczy pod nosem o źle wpisanym adresie to już totalna przesada. Szanowna Pani, która mnie dziś obsługiwała czasy komuny się zakończyły.

Macij
@anonymous 13.06.2018 17:35

Ciągnij (usunięte przez administratora)

weeww

Jest coraz gorzej jakby idioci na poczcie pracowali. Nie pomogły reklamacje, systemy działają coraz z większym opóźnieniem, absurdy których ja nie pamiętam jak żyję.

polak

(usunięte przez administratora) nie polecam kuriera cymbały z polski nie umieja nawet poprawnie dostarczyc paczki zamowilbym jakiegos niemieckiego kuriera to by bylo lepiej (usunięte przez administratora) wam na leb

Niezadowolony

Paczka idąca Pocztex 48h idzie 6 dni i jeszcze nie doszła

Magda

Nie nadawajcie listów priorytetowych - wcale nie idą szybciej niż normalne . Nadany list 07.06.2018 ok 9 rano- do dzisiaj nie dotarł. To są kpiny z klientów - czuję się oszukana i dalekim łukiem ominę pocztę następnym razem. Żałuję, że nie zamówiłam kuriera - list musiał być dostarczony do dzisiaj , ostateczny termin dostarczenia pracy na konkurs.

Zuzanna

@Byly, mobbing to działania polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika. Czy na pewno miałaś do czynienia z takimi zachowaniami? Przypominam, że jest to forum publiczne i zamieszczane informacje powinny być prawdziwe. Może jednak mogłabyś powiedzieć coś o warunkach zatrudnienia lub atmosferze pracy? Twój komentarz niewiele mówi o samej pracy na Poczcie Polskiej.

Bylu
@Zuzanna 07.06.2018 23:04

Tak miałam dlatego już nie jestem pracownikiem bo znalazłam pracę proste i logiczne.by The way firma zarządzana jest przez stary mur beton nomenklaturę starej daty z wąsami i włosami pod pachami i dużo traci otwarte głowy nie siedzą na poczcie :)

Jarek

Szanowni Państwo. Poczta Polska to jedna wielka ściema. Korzystałem z usług Poczty Polskiej do dnia 07.06.18. Dlaczego? W dniu 01.06.18 nadałem list polecony, priorytetowy za potwierdzeniem doręczenia sms (0,50 koszt). Dzisiaj mamy 07.06.18 i nie dostałem sms'a z potwierdzeniem doręczenia przesyłki, choć wiem, że list dotarł do adresata. Więc za co płacę? W dniu 05.06.18 w tej samej placówce Wrocław 38 nadałem trzy kolejne listy polecone, priorytetowe, za potwierdzeniem doręczenia (0,50 koszt za jeden list). Do dzisiaj tj. 07.06.18 listy nie wyszły z placówki Wrocław 38. W zakładce śledzenia przesyłki widniej data przyjęcia 05.06.18, wysyłka w transporcie godz.15:00. Wczoraj udałem się do placówki pocztowej Wrocław 38 z zapytaniem co się dziej z moimi listami. Naczelniczka odpowiedział mi, że listy zostały wysłane i będą na czas. Chciałem zareklamować wykonaną a raczej nie wykonaną usługę. Pani naczelnik z irytacją poinformowała mnie, że dopiero po 14 dniach mogę zareklamować. Do cholery, co jest grane? Przecież korzystającym z usług Poczty Polskiej zależy na szybkości dostarczenia naszych listów za które Poczta Polska pobiera bardzo wysokie opłaty. Na pewno będę reklamował usługi Poczty Polskiej choćby dla samej zasady. Nawet jeżeli musiałbym udać się do Urzędu Ochrony Konsumenta, bo to z naszych pieniędzy utrzymuje się ten dziwny twór jakim jest PP. Niestety od czasów komunizmu nic się nie zmieniło. Przepraszam zmieniło się. Za każdym razem urzędniczki wciskają mi jakieś dziwne książki, ciastka, kalendarze. Ja skończyłem z PP. Jeszcze tylko załatwię reklamację.

Niezadowolona111

Jeżeli zamawiasz paczkę i kuriera z Poczty Polskiej to trzeba się liczyć, że paczka będzie szła tydzień.... Paczka z Warszawy do Brodnicy szła 5 dni po czym sama musiałam iść po nią na pocztę bo jeszcze dłużej bym czekała.... Druga paczka idzie tą samą pocztą i jest to samo. Nie polecam.

Byly

Mi się śmiać chce z poczty z tego względu że wprowadza standardy które panują w korporacjach raporty plany mobbing itd będąc firma państwowa :) idąc do pracy nie miałam o tym pojęcia że idę do korporacji bez np czystych toalet ( poczta to stare budynki w których pracownicy palą papierosy i widać w toaletach brud i (usunięte przez administratora) rodem z prl?) Brak automaty do kawy o czym my rozmawiamy korporacja w PRL

Stańczyk

Szanowni Klienci tego czegoś co mianuje się Pocztą Polską! Wysyłajcie tylko zwykłe listy, ponieważ każdy, podkreślam każdy list ma dotrzeć, według tego czegoś, do czterech dni. Wcześniej nikt nie przyjmie reklamacji. Lepiej kursie lub paczką. A najlepiej inna firma.

pola
@Stańczyk 02.06.2018 10:38

Nie złożysz reklamacji jeśli nie masz numeru listu. Numer listu posiada list polecony, dzięki czemu możemy go śledzić. Zwykłego listu śledzić nie można i poczta nie uwzględni reklamacji, ponieważ nie ma możliwości sprawdzenia gdzie on się znajduje.

Monika

Funkcjonowanie oddzialu polickiego...jednym slowem tragedia. Minimum pol godziny stania w kolejce, listonosz nie donosi paczek do domu(nigdy!), a za kazdym razem wrzuca awizo. Wrzuca awizo rowniez wtedy, kiedy przesylka jest juz odebrana, czyli...stije pol godziny w kolejce, zeby uslyszec, ze blad systemu I przesylka zostala odebrana :) Panie niemile, nie racza wyjasnic sytuacji, ach... szkoda slow.

Zuzanna

@Dawajmario34, to bardzo dobrze, że podzieliłeś się z innymi użytkownikami opinią o pracy w Poczcie Polskiej. Na pewno Twoja wypowiedź będzie pomocna dla innych, którzy chcą aplikować do tej firmy. Zachęcam również innych pracowników do napisania opinii o pracy. @kk, jesteś zainteresowany pracą w tym miejscu? Czy złożyłeś już swoje CV?

Zostaw opinię o Poczta Polska S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poczta Polska S.A.