Carrefour Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 164 ocen.

Opinie o Carrefour Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carrefour Polska

Dixxyyyy

Nie polecam pracy, Carrefour w Warszawie hipermarkety łamią Prawo Pracy a mianowicie: 1)art 128 bo każą przychodzić 15 minut wcześniej , przygotowywać pogotowie kasjerskie i nie płacą za to bo jak masz na 11 to o jedenastej masz już obsługiwać, sprzątanie, przynoszenie reklamówek i takie tam nie płacą ci - robisz to charytatywnie 2)nie zachowują 35 godzin odpoczynku tygodniowego, zwłaszcza w okresie przedświątecznym są zabrane dni wolne a oddawane w styczniu czy lutym 3)nie udzielają urlopów 2 tygodnie nawet tych zaległych przykład teraz kazali wszystkie urlopy anulować które miały być do końca września bo wizytacje były, dyrektorz mówią że "kodeks pracy ich nie interesuje" 4)zlecają pracę w nadgodzinach jak im się podoba niezgodnie z prawem, bo kolejka jest itd, nawet jak masz umówionego lekarza a potem wyrzucają do domu jak nie ma ruchu - art 151 5) straszą tylko naganami i piszą notatki służbowe, działanie na granicy mobingu Nie przestrzegają także zasad BHP a mianowicie: 1) fotele kasjerskie nie spełniają wymagań bo 90% z nich nie działa regulacja, nie można podnieść co powoduje wymuszoną nienaturalną pozycją 2) niedziałające taśmy przy wyższym obciążeniu powodują że trzeba przeciągać uszkadzając kręgosłup i nadgarstki Nie przestrzegają także zasad sanitarnych 1)brudne i stare szafki pracownicze 2)stare brudne i śmierdzące kible Dodam jeszcze powszechne wyżywanie się na pracownikach, zawsze źle, zawsze za mało, bardzo słabe wynagrodzenie, najniższe na rynku bony świąteczne i inne dodatki na najsłabszym poziomie, brak kadry co powoduje pracę za dwoje, nikt nie chce awansować bo za 100 zł więcej musisz tylko wyzwisk się nasłuchać od dyrektorów którzy kultury nie mają za grosz to pracownicy co kiedyś nadostawali awansów i boją się własnego cienia co powoduje agresję. NIestety w Warszawie wszędzie to samo

TJ
@Dixxyyyy 12.11.2017 15:43
Nie polecam pracy, Carrefour w Warszawie hipermarkety łamią Prawo Pracy a mianowicie: 1)art 128 bo każą przychodzić 15 minut w...

I tak to w Polsce wygląda - pomimo , tego , że teraz kładzie się wreszcie nacisk na to , aby przestrzegano elementarnych praw pracowniczych. Poprzednich ekip rządzących w ogóle to nie interesowało. Zgłaszajcie każdy przypadek do PIP lub do serwisu TySol ( Tygodnik Solidarność ). Jest tam grupa ludzi , która bada przypadki łamania prawa pracy i wyzyskiwania pracowników.

spokojna

niepolecam tam pracy a przewaznie w podkowie lesnej rezim kierownikk cos obrzydliwego nie przyjazny dla ludzi omojajcie z daleka wiem bo pracowałam tam tylko 3 miesiace odeszłam

Klientka

Ja o Zlotych tarasach .... bylam swiadkiem, jak chamsko traktowala kasjerow dziewczyna z POK - Aleksandra miala na plakietce. Przy mnie ( klentce) darla sie na kasjerke, moim zdaniem bezzasadnie. Robie tam zakupy czesto i nie pierwszy raz widzialam ja w "akcji", kiedys slyszalam, jak mowila do kasjerki, ze nie pusci jej na papierosa, bo ma kare ! Czy to jakis oboz koncentracyjny ? Czy przedszkole ? Pracownikow ewidentnie nie szanuje. Polecam Dyrekcji zwrocic uwage na ta pracownice.

mcc

Dzisiaj, 3 września 2017 roku mój mąż kupował bułki w Carrefourze w Arkadii, cena przy produkcie 79 groszy za bułkę, cena przy kasie 89 groszy za bułkę. To nie pierwszy raz, kilka dni temu też tak było, za 10 bułek zapłacił złotówkę więcej, nie chciało mu się robić "afery". Dzisiaj zwrócił uwagę przy kasie, pani kasjerka gdzieś zdzwoniła aby sprawdzić, nie dodzwoniła się więc mąż zapłacił złotówkę więcej i poszedł do działu obsługi klienta i zgłosił problem, znów pani dzwoniła długo i bez skutku, następnie poszedł do tych bułek aby sfotografować wystawioną cenę i okazało się, że już cena została nieudolnie zmieniona na 89 groszy. Nie chodzi o niewielką różnicę, chodzi o to że firma jest nieuczciwa. W przypadku innych produktów może być podobnie. Teraz będziemy uważnie sprawdzać ceny... Następnym razem jeśli wykryję podobne praktyki będę pisała wszędzie gdzie się da.

Agencja_pracy

Czy ochrona pracująca na recepcji w Carrefour Arkadia ma ze sobą jakiś problem? Jestem zatrudniona na towarowaniu przez agencje i jestem traktowana jak totalny śmieć. Zresztą nie tylko ja, wszyscy pracownicy którzy są tam zatrudnieni przez różne agencje narzekają na postawę i chamstwo z jakim są traktowani. Godziny pracy wpisują w książkę jak im sie chce. Jak się przyjdzie do recepcji tuż przed pełną godziną to i tak ci wpiszą 10 albo nawet 15 minut spoznienia, bo "przebrac sie musze". Nie wiem jak komu ale mi zmiana koszulki z jednej na drugą i powrót do recepcji zajmuje maks 2 minuty a nie 15! Nic nigdy nie wiedzą. Wszyscy pracownicy agencji z gory traktowani są jak złodzieje, a jak dla mnie to one mnie okradają wpisując nie prawidłowe godziny pracy, bo przeciez agencja mnie potem z tego rozlicza. Robią ci łaske że na ciebie spojrzą jak do nich mówisz. Nawet nie odpowiedzą jak się im dzień dobry mówi. Będę pracować tam do końca września, bo dłużej nie potrzebuję, czeka na mnie pewna praca ze stałą umową, a tu sobie tylko dorabiam, ale nie wyobrażam sobie jak inni ludzie współpracują tam z tak chamską obsługą. Może trafiłam do takiego działu, bo mogę powiedzieć że moja kierowniczka i współpracownice są naprawde sympatyczne, ale ochrona to dno i metr mułu.

nicola

Mam pytanie: jaki jest socjal w carrefour... słyszałam o bonach na swieta , ale czy placa wczasy pod grusza??

GRACJAN

oddajcie Czitee!!! najlepszy kasjer w tym sklepie, duze kolejki w sklpie , nie mila obsluga. tyle w temacie

Uważajcie

Tą siecią powinna zainteresować się Inspekcja Pracy oraz Sąd Pracy. Wpisy na tej stronie i moje doświadczenie z tą siecią pokazują że łamie prawo pracy oraz jest ona bardzo złym pracodawcom. Na szczęście koniunktura jest zmienna i nikt już chętnie do pracy tam iść nie chcę. Przestrzegam wszystkich żeby pierwszego dnia chcieli do ręki absolutnie umowę bo spotkałam się z sytuacją że nie chcieli pokazać nawet umowy. Kłamali że jest elektroniczna i nie trzeba podpisów. Jawne łamanie prawa. Musicie dostać umowę.

Gość

Carrefour żywiec to porażka. Bezczelne i nieuprzejme kasjerki a do tego ochroniarz który już 10minut przed zamknięciem sklepu wyrzuca klientów z niego. Nic dziwnego że tam nie ma klientów. Przy takim podejściu nigdy ich nie będzie. Porażka i nie polecam nikomu.

juliamacv

Carrefour Express jest cudowny, polecam wszytskim młodocianym poszukiwaczom pracy na kilka miesięcy letnich :)

nie jestem robotem, kerfur to kiepski pracodawca

proszę mi powiedzieć, jak to jest, że pracodawca zatrudnia osoby z niepełnosprawnością, w tym osoby głuche, i zwalnia je z takiego powodu, że nie słyszą, (sic!), bo klienty się skarżą, że te osoby nie odpowiadają na jakieś gupie pytania? jak można być takim wyzyskiwaczem, że zatrudnia się po taniości osoby, za najniższą pensję, do których jest dodatkowo dofinansowanie rzecz jasna wynagrodzenia, mniej więcej na cztery miesiące przed końcem roku, gdzie jest najwięcej pracy, a po tym - zwalnia się te osoby, z okazji ich niepełnosprawności? przecież to chore. prostacki wyzysk, i tyle.

zrozpaczone dziecko

Przestroga dla rodziców, dzieci i dla każdego ! Witam Wszystkich, mam nadzieję, że ten post trafi do jak największego grona i pomoże mi coś zdziałać w sytuacji, w której niestety się znalazłam, zanim zostanie usunięty. Jestem młodą osobą, która dopiero zastanawia się jaką drogą w życiu pójść, ale zdałam sobie sprawę, że na pewno nie będzie to praca w tej korporacji. Mój tata pracował w Carrefourze 15 lat, dużo poświęcił dla kariery, dla rozwoju zawodowego, spędzał tam większość swojego życia, można powiedzieć, że był to drugi dom to wszystko zaprocentowało kilka lat temu zajął dyrektorskie stanowisko. Jednak wiadomo coś kosztem czegoś, poświęcił dzieciństwo moje i mojego brata, nie było go w niektórych ważnych momentach w naszym życiu, często od przyczyn niezależnych od niego, zawsze mówił " muszę iść do pracy", oczywiste, że robił to dla naszego dobra, abyśmy mogli my godnie żyć i się rozwijać. Już się do tego przyzwyczailiśmy, nie mieliśmy mu tego za złe. Jednak ostatnimi czasy zauważyłam, że coś się dzieje nie tak u taty w pracy. Okazało się , że po tylu latach poświęceń, rzetelnej pracy, ktoś wyżej zaczął go traktować w sposób nieludzki, okrutny, a wręcz chamski i prostacki, nawet nie chce cytować zwrotów, jaki były kierowane w jego stronę. Gdy się o tym dowiedziałam nie chciałam przejść obok tego obojętnie, tata zresztą też. Gdy zaczął działać coś w tej sprawie, szybko chciano uciszyć czarną owcę wyróżniającą się ze stada. Nikt kogo spotkał na drodze z wyższych stanowisk, nie zechciał mu pomóc, pewnie był dla nich niewygodnym pracownikiem i oczywiście tak jak się domyślacie kilka dni temu wręczyli mu wypowiedzenie, w sumie bez przyczyny. I wiecie co, nawet nie zdajecie sobie sprawy, co wtedy poczułam , a co dopiero mój tata. Jest to całkowity brak szacunku do ludzi, empatii, współczucia, niczego. Rodzice pamiętajcie, nie warto poświęcać życia rodzinnego dla korporacji, która i tak się nas pozbędzie i zamiecie nas pod dywan, Liczę na pomoc i rozgłos, może jest wśród Was jakiś prawnik, psycholog, ktoś kto może pomoc w tej sytuacji. Region Łódzki, Dyr regionalny Krystian M.

Troxxxy

Witam, po kilku latach pracy w Warszawie w różnych sklepach (WIleńska, Reduta, Arkadia) , zarówno przez firmę zewnętrzną jak i na umowę czuję się upoważniona do udzielenia opinii. Pracowałam jako kasjerka. Kierownicy i dyrektorzy Carrefour to święte krowy. W tej firmie nie ma możliwości zgłaszania pomysłów, jakiejkolwiek dyskusji. Nie ma w ogóle ludzkiej twarzy, nikt nie przejmuje się że danego dnia gorzej się czujesz. Są tylko rosnące wymagania. Carrefour zatrudnia dużo osób niepełnosprawnych, zwłaszcza na kasach. Jeżeli masz chore serce i potrzebujesz 30 sekund między klientami żeby złapać powietrza to dyrektor zaraz się czepia. Mobing to w tej firmie zjawisko powszechne, przykład idzie od samych dyrektorów, więc udziela się pracownikom niższego stopnia. Jak kierowniczka działu kas na Arkadii wyżywała się na ludziach i doprowadziła do tego że ja i masa ludzi odeszła bo się nie dało pracować, to w nagrodę jeszcze awans dostała. Kasy są niesprawne, taśmy dla klientów nie działają, fotele nie spełniają norm, większość pamięta chyba poprzedni ustrój i nie da się regulować. Bardzo szybko zniszczysz sobie kręgosłup, ręce. Pójdziesz na zwolnienie raz, drugi to wylecisz. Szkolenia polegają na podpisaniu papierka, kiedy jest chwila między klientami. Bo liczy się ilość szkoleń w miesiącu. Bramki są wysokie, nie przezroczyste, nic nie widać z perspektywy kasjera, ale jak klient coś wyniesie to płacisz. Nawet jak go ochrona złapie, która chyba tylko od stania jest tam. Każdy czepia się o produktywność że za wolno skanujesz, ale zmienili sposób liczenia że każdemu wychodzi mniej a wymagają tak jak kiedyś (kiedyś kasy i skanery działały). Ponosisz za wszystko odpowiedzialność, nawet jak kierownik każe ci coś zrobić to zwalnia się kasjera że tak zrobił a nie kierownika. Jeżeli masz trochę oleju w głowie, a obowiązki wykonujesz należycie to pewnie szybko dostaniesz propozycję awansu. Tylko że nikt nie chce, bo kierownicy niskiego i średniego stopnia mają przerypane a pensji biorą 100 zł więcej. Ostatnie 3 osoby odmówiły awansu i wcale im się nie dziwię. Obowiązków jest aż za dużo jak na czas pracy, a nadgodziny nie są płatne i możesz jeszcze naganę dostać. Więc ostatniego dnia miesiąca nagle się okazuje że cały sklep wyszedł o 17 do domu (oczywiście tylko w systemie odbić). Żeby chociaż płacili za ciężką pracę należycie, ale wynagrodzenia wahają się od 2000 do 2200 brutto na początek + 100 zł podwyżki po okresie próbnym. Każda inna sieć płaci więcej. Jedyny plus to pensja zawsze do 10 bez opóźnień.

frtrtuklo

praca w kerfuze to lipa okropna więcej ukrajncuw niż polaków chamy nic nie robią wymina tu to kerfur na jerozolimskich 57 przy pałacu kultury i marszałkowska 138.... to są dwa sklepy brut i smrut oszukuja na wypłaty i godzin

Były pracownik

Pracowałam w Carrefour Express przez rok czasu, jak dla mnie wyzysk. Umowa o prace po 3 miesiącach? NIGDY! Pracujesz na śmieciowej umowie zlecenie (200zl brutto miesięcznie), zeby tylko szef musiał płacić mniejsze składki ubezpieczeniowe za Ciebie.. Kierowniczki robiące tylko i wyłącznie zamówienia i wychodzące na sklep z wielkim oburzeniem, ze w ciagu 8 godzin nie jestes w stanie rozłożyć 2 palet + 3 rolek z dostawy, latając w międzyczasie na kasę bo kolejki. DNO DNO i jeszcze raz DNO!!!

Gaik

Przeczytałem wszystkie opinie tez pracuje 7 lat w Carrefour i u nas jest tak samo wyzysk wyzysk i jeszcze raz wyzysk....ale przez Francuzow!!!Jedyny plus to liderzy ok menager również atmosfera zależna od dnia ale tragedii nie ma.Jedyne na minus to pensja najnizsza i zero perspektyw podwyzki poza krajowa.Praca ciężka palet dużo nawet do 10 dla 1 pracownika rzadko zdazysz wszystko zrobić ale wszędzie taki cyrk w marketach.

Krystyna

Lidka masz rację. Ktoś tu chyba pomylił prawdę z rzeczywistością. Z tak uprzejmą obsługą w tym sklepie robie zakupy dość często. Kierownika nie znam osobiście. Ale widać, że pracownicy są tu zadowoleni i codziennie widzę tych samych ludzi w pracy. Pani Warszawianka widać lubi wtykać nos w nie swoje sprawy. Sklep super, Panie Kierowniku oby tak dalej.

Iza
@Krystyna 25.03.2017 09:53
Lidka masz rację. Ktoś tu chyba pomylił prawdę z rzeczywistością. Z tak uprzejmą obsługą w tym sklepie robie zakupy dość często...

Z boku wszystko wygląda ladnie i pięknie niestety trzeba zajrzeć od zaplecza :-/

Lidia

Do Warszawianka: Kobieto, chyba pomyliłaś sklepy albo miasta. Codziennie robię zakupy przy Abrahama na Gocławiu tak już od 10 lat. Znam większość pracowników z tego sklepu. Miałam nawet przyjemność poznać nowego kierownika, uprzejmy i ułożony. Od kiedy zaczął tu pracować zmienił meble w sklepie są kolorowe szafki pod sufitem i w wejściu wiele się zmieniło, jest tak świeżo. ludzie, którzy tu pracują są zawsze uśmiechnięci i odnoszą się do siebie z szacunkiem. Wg mnie wymarzone miejsce do pracy. Przy kasie zawsze jestem miło obsłużona. Czasami zdarza się, że kierownikiem zmiany jest taka blondynka też od niedawna tu pracuje. Może pół roku. Ta kobieta czasami nie potrafi się po hamować. Krzyczy na pół sklepu na tych sprzedawców. Jest opryskliwa w stosunku do innych klientów. Stwarza niemiły wizerunek. Nawet dzisiaj popołudniu krzyczała na jedną z pracujących tam Pań, że znowu pół sklepu słyszało. Można powtórzyć słowo w słowo. Przepraszam ale klienci też słyszą. Pani kierownik niech się Pani opamięta.

warszawianka

proszę o wytłumaczenie nam mieszkancom pobliskiego marketu przy ul abrahama, dlaczego najlepsi pracownicy odchodzą w ostatnim czasie z naszego sklepu. Dzisiaj dowiedziałam się że tylko do konca marca pracuje pan Adam na stoisku mięsnym / niestety nie znam nazwiska/ jest to niezwykle grzeczny i uprzejmy młody człowiek zawsze potrafi doradzic w zakupach. I takich wielu pracownikow odeszło ostatnio. Podejrzewamy iż jest to zwiazane z zarzadzaniem sklepu przez nowego kierownika. Młody człowiek zapewne z kadry kierowniczej niejednokrotnie podniesionym głosem upominał pracowników w obecności klientow. Prosimy o zainteresowanie sie naszym sklepem co tam się dzieje i spowodowanie aby sklep ponownie stał się NASZYM sklepem

Worker

Jak czytam wasze oponie to zastanawiam się co się dzieje w tych sklepach. pracuje na jedynym z carrefour na Pradze i jestem happy. Praca może do lekkich nie należy ale w takiej atmosferze jaka panuje w tym sklepie, pracuje się dobrze. Fakt czasami trzeba zostać dłużej ale Kierownictwo zawsze poprosi a nie drze ryja. Szanuje to osobiście. Szczególnie dużo pracy jest przed świętami a nasz kierownik jest bardzo wymagający, mimo to, że wymaga od nas to dobrze się z nim pracuje. co do kasy, nie wiem jak zarabiają inni ale mi na życie wystarczy. Na pracę nie narzekam. Dla chcącego nic trudnego.

ona77

hej, a jest odpowiedzialność za kradzież towarów, czy przeterminowane produkty?

Pablo

Dodatkowe pieniądze (100-200zl dniowki) dla kasjerów Carrefour zarówno tych hiper jak i mniejszych marketów.Kontakt 729295888 lub pablo198002@yahoo.com.

janek
@Pablo 04.03.2017 08:32
Dodatkowe pieniądze (100-200zl dniowki) dla kasjerów Carrefour zarówno tych hiper jak i mniejszych marketów.Kontakt 729295888 l...

Cos wiecej?

Pablo
@janek 04.03.2017 08:44
Cos wiecej?

Dodatkowy dochód w ramach codziennych obowiązków, uzależniony od obrotu, w 100% legalny i uczciwy. Więcej info na priv.

Nie dajcie się zwieść

Nie polecam Carrefour Targówek. Dno i wodorosty ci ludzie.

GRUDZIADZ !! AUU

Carrefour Grudziądz. Nie polecam jest tam istny Obóz Pracy a już nie będę wspominał o kierownikach np PDK i PFT lub Ochrony bo jest to DNO. Póki władze ma pewny czubuś to nic tam się na dobre nie zmieni :)

Eminem

Odradzam pracę w Carrefour express na wilanowskiej 365 w Warszawie. Kasjerom giną pieniądze z kasetki z czego są potem rozliczani i muszą oddawać z własnej kieszeni. Gdy w sklepie jest kradzież również kasjer jest obciążony. Kierownicy zmian chamscy i nie mili. Uważają że są tam najważniejsi. Swoich pracowników traktują w miarę dobrze ale pracowników zewnętrznych zatrudnionych przez agencję już nie. Dają zapotrzebowanie na kasjera a potem jedną osobą chcą wypełnić 2 działy ( kasy dokładnie towaru ) cwaniactwo. Mają pecha bo teraz osoby zatrudnione na umowę zlecenie znają swoje prawa i sobie na to nie pozwalają. Chyba że ktoś jest jełopą. Gdy nie dasz sobie wejść na głowę kończą z Tobą współpracę. Na szczęście to nie jednym sklep w Warszawie.

Ania 2015

Witam, mam pytanie. interesuje mnie praca na kasie w supermarkecie. rozwarzam też Carrefour - jak wygląda tam rekrutacja i praca, np. z kim jest rozmowa kwalifikacyjna, kto potem jest bezpośrednim przełożonym - kierownik sklepu...? czy jakaś inna osoba? jaka jest pensja i czy np. są jakieś premie, bonusy za długi staż pracy ? czy np. po roku czy innym czasie się zwiększa pensja (jeśli tak o ile?) są jakieś bonusy przy przyprowadzeniu kogoś do pracy (słyszałam coś, że to się zdaża)? czy na początku są jakieś szkolenia? kto je przeprowadza? ile to trwa? czy czas szkolenia jest płatny czy nie? bede bardzo wdzieczna za informacje pozdrawiam Ania

Marcinnn
@Marcinnn 16.02.2017 08:28
Odpowiadam. Jedyny plus. Dobry socjał i karta multisport dofinansowana w większej puli. Reszta o co byś sie nie zapytała to, to...

Znaczy dobry socjal ;)

Ania 2015
@Marcinnn 16.02.2017 08:31
Znaczy dobry socjal ;)

A dobry socjal to znaczy co np.? A z kim rozmowa? bo chyba jest jakaś?

pati54

A czy ktoś mi może powiedzieć, czy przyjmą do pracy kasjera bez książeczki sanepidowskiej?Moja straciła ważność, zależy mi na pracy. Czy ktoś wie ile czasu zajmuje rekrutacja i wszystkie badania do podpisania umowy? Czy za czas szkolenia dostanę pieniądze?

Lola

Pracuje w carrefour juz kilka lat.Trzyma mnie ta praca tylko ze względu ze mam 2 dzieci na utrzymaniu.Ludzie w pracy więcej niż super.Ochrona która na monitoringu tylko wodzi za pracownikiem, zakładanie im teczek z notatkami a potem cie czeka dywanik u dyrektora.w toaletach syfon i smród. Dyrektorka kobieta w swoim świecie i kobiecymi fochami.Zapierdziel a zarobki tylko na waciki. Nowo zatrudniony więcej zarabiać niż stary pracownik.A pan F____a który jeździ oglądać sklepy drze ryja na pracowników na rzeczy za które odpowiada dyrektor a nie pracownik. Pracy w carrefour nie polecam to najgorsze co może być.

krewny

WITAM WSZYSTKICH kiedyś pracując w Biedronce czułem się gorszy od wszystkich innych pracowników pracujących w innych sieciach. Teraz pracuję w sieci Carrefour w Bytomiu i znowu czuję się gorszy od pozostałych. W Biedronce kiepsko płacili i szmacili ludzi teraz to samo jest w Carrefour płacą najniższe krajowe, normy na kasach wyśrubowane (bo jak nie ma ludzi chętnych za grosze pracować to trzeba za nich tyrać). Nadgodzin od groma a pieniędzy nie widać. Traktowanie pracownika katastrofa mam wrażenie że ci którzy kiedyś zarządzali tymi starymi biedronkami pracują teraz w Carrefour. Pracownicy pracują za sprzątaczy (mimo że jest od tego firma aspen). Złośliwość osób pracujących w kadrach masakra - wszystko na NIE. Carrefour pokazuje jak to dobra Firma ale tak n ie jest. Uciekajcie z tej Firmy nie przyjmujcie się tam do pracy może zrozumią. Ja pracuję tam już kilka lat i jak zarabiałem najniższą karajowa tak zarabiam. Podwyżka szumnie nazywając to nic innego jak dobicie do średniej krajowej przy kolejnej podwyżce tej kwoty. T R A G E D I A Carrefour Bytom wstyd

Hofman
@krewny 11.01.2017 15:29
WITAM WSZYSTKICH kiedyś pracując w Biedronce czułem się gorszy od wszystkich innych pracowników pracujących w innych sieciach....

A czy u was menager ochrony oglada telewizje w czasie pracy? Bo w pulawach popcoen i skoki narciarskie to juz jedno z podstaowych zajec menagera

TwGz

Zero szacunku do pracownika, syf kiła i mogiła pierwszy i ostatni raz tam byłem. Półki aż się kleją od tego brudu, po powrocie do domu wszystko mnie swędziało.

Misieeek

Witam . w piatek mam szkolenie w cerfie na kasach fiskalnych . czy ktos moze powiedziec cos o tej pracy ile sie zarabia itp

ona

pleasse, podajcie wynagrodzenie doradcy ds. kredytów w carrefourze

ktoś
@ona 30.11.2016 21:50
pleasse, podajcie wynagrodzenie doradcy ds. kredytów w carrefourze

2000 brutto i zmiany 11 godzinne...

Janek

A czy ktoś orientuje się jak jest w Carrefour w Podkowie Leśnej przy wykładaniu towarów ?

olek

pracowałem w Carefur w kędzierzynie-koźlu i mówie wam MASAKRA !!!! menedżerowie i liderzy i dyrekcja siedza na zapleczu i się nudą a na sklepie nie ma się kogo o co spytać a jak zrobisz zle to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miałem dość , płacą za siedzenie ?

Dawid

Podjąłem prace w Carrefour. Żałuje, zamiast pracy to kolekcja grafików . Tylko zmiana grafiku, zmiana grafiku, Gorzej niż Szkoła Specjalna!!! Tak Carrefour Jesteś Jak Specjalna Szkoła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dama

praca w carrefour w łodzi grabieniec to dno jak niema kierowniczki to sklep pada ;liderki ; to snopy z pola chamki i prostaczki 'kultura osobista dno ;pracowitość dno agresja 'zastraszanie/ mobbing mam nadzieje że nadejdzie czas kiedy tzw, liderki stracą stanowiska i rolę się odwrócą kobity wracajcie na wieś bo w mieście panują inne zasady niż na prowincji ,możecie mieć wykształcenia wyższe ale podstawowego brak.

kasia

Podpisujac umowę to chyba znasz stawkę .to po co ja podpisujesz skoro to tak małe pieniądze?stać Cię na lepszą pracę to czemu jej nie masz

Przewodniczący IPA Region Jasło Bogusław Łach

W miesiącu lipcu w Jaśle przebywało 40 - cioro dzieci z terenów objętych wojną na terenie Ukrainy.Były to dzieci w wieku 10 - 14 lat.Organizatorem pobytu było Miedzynarodowe Stowarzyszenie Policji IPA Region Jasło, oraz Konfraternia Galicyjska Orderu św.Stanisława Biskupa i Męczennika.W imieniu organizatorów tego pobytu, chciałem podziękować kierownictwu sklepów Carrefur w Jaśle za dużą pomoc jaką udzieliły tym dzieciom.Zostaliśmy potraktowani bardzo przyjaźnie.Otrzymaliśmy bardzo duże wsparcie rzeczowe w postaci towarów spożywczych.Jeszcze raz w imieniu swoim i przede wszystkim tych dzieci, składam serdeczne podziękowania i liczymy na dalszą współpracę.

łódz tu się tak pracuje

Wyzysk na maxsa.Kasjerki zatrudniane przez agencje mają5,30 netto,bo Carrefour nie wyraża zgody na podniesienie stawki godz.TRAGEDJA.

Były pracownik

Ja tez sie podziele opinia z przepracowanych 2 lat w tym obozie pracy. Bylam zatrudniona przez firme zewnetrzna w markecie w Warszawie na Brodnie. Stawka smieszna bo dla kasjera 8.12 a dla studenta 9.90 do ręki. Żebyś jeszcze byl kasjerem. Starsze panie, które naprawde nie maja siły sa zaganiane do rozladunku ciezkich palet, do zdejmowania z górnych regalow tzw. Stokow calych kartonow pelnych ciężkich rzeczy. Na sklepie nie ma praktycznie zadnych mezczyzn, ktorzy w jakis sposob mogliby najciezsze rzeczy rozladowac. Brakuje ludzi bo nikt kto jeszcze mysli i nie chce byc bialym murzynem tam nie przyjdzie i nie bedzie zapieprzal jak dziki wół. Przyjmuja cie na kase- masz byc pozniej wszystkim - sprzataczka, kasjerem,masz wykladac towar, ciagac palety a w miedzyczasie pojsc na wędliny i pomagać obslugiwac klientow, bo sa kolejki!!! BEZ PRZYGOTOWANIA BEZ PRZESZKOLENIA BEZ KSIĄŻECZKI SANEPIDU!!!! Bo tak Paniusia KIEROWNIK CHCE, ktora siedzi przy biureczku praktycznie caly dzień i jeszcze grafiku nie zrobi a jest juz polowa miesiaca. Ona ma czas na wszystko, a człowieka ganiala w ciagu jednego dnia po calym sklepie. Wy to rozumiecie?! Trzasnelam drzwiami i wiecej tam nie wroce i najgorszemu wrogowi nie pozwolilabym tam isc. Szanujcie sie, ludzie. A Inspekcje Sanitarna chetnie tam zapraszam, wraz z ludzmi od praw czlowieka.

Olaf
@Były pracownik 10.09.2016 18:19
Ja tez sie podziele opinia z przepracowanych 2 lat w tym obozie pracy. Bylam zatrudniona przez firme zewnetrzna w markecie w Wa...

Wiec ja też dołączę swoją opinię. Jestem pracownikiem Carrefour.....od 10 lat -to długi okres żeby napisać rzetelną opinie. Nie wszędzie tak jest ale tam gdzie jestem o awansie decyduja uklady- jeśli jesteś dobry a nie trzymasz sztaby z wybranymi to siedzisz na tym samym stanowisku latami bez podwyżek i nie ma znaczenia twoje wykształcenie i umiejetnosci-często kierownicy mają mniejszą wiedzę od zwykłych pracowników. Ogólna porażka

Hofman
@Olaf 01.02.2017 17:07
Wiec ja też dołączę swoją opinię. Jestem pracownikiem Carrefour.....od 10 lat -to długi okres żeby napisać rzetelną opinie. Ni...

To ze kierownicy w carrefour maja mniejsza wiedze od zwyklego pracownika to juz chyba norma w kazbym jednym carrefourze. W pulawach jest tak samo a moze nawet i gorzej.

Magda

Witam, Czy może mi ktoś pomóc i napisać jakie świadczenia pozapłacowe oferuje Carrefour na stanowisku sprzedawcy? Będę wdzięczna za informację :) Pozdrawiam wszystkich , Magda

jaca

Witam,mam 3 dzieci produkty w Carrefour sa droższe niz w Lidllu czy,Biedronce .Mleko Bebiko 1 już dawno spadlo poniżej 14,50 za 350 g a w Carrefour cena 15,21 za 350g dlatego to że mam sklep pod domem nie znaczy że jest tanim sklepem,warto przejść się na spacer i kupić produkt w niższej cenie.

Gall Anonim

Sklep to porażka żeby oddali sprzęt z gwarancji trzeba czekać 6 tygodni. To jest żałosne ostatni raz tam robię zakupy

Pynia
@Gall Anonim 18.08.2016 20:36
Sklep to porażka żeby oddali sprzęt z gwarancji trzeba czekać 6 tygodni. To jest żałosne ostatni raz tam robię zakupy...

Pracowałam w Selgros gwarancja na sprzęt reklamujący trwa 3 tyg., chyba, że będziemy Jego nadzorować u producentów, którym się nie śpieszy z naprawami. To jest ciężka praca związana z reklamacją towaru w sklepie i być przy tym pośrednikiem, a nie wykonawcą. Osoby, które nie pracowały i nie zajmowały sie reklamacjami nie mają nawet o tym pojęcia jak trzeba mieć dużo cierpliwości i nie zwariować za wczasu.

POMARANCZKA

TE OPINIE SA ŻAŁOSNE, MAM PRZEZ NIE LEPKIE BUTY

SzkodaGadać

Robiłem w CARREFOUR Warszawa Wileńska na same nocki. 6 dni w tygodniu, nie polecam kompletnie tej hali. Gadałem z różnymi ludźmi którzy pracowali tu i na innych halach. Ale to co się dzieje na wileniaku to poprostu tragedia. Zarabiasz tam 7zł na godzine, lub 9zł jeżeli jesteś uczniem czy tam studentem. Z tej hali nigdy nie wyjdziesz po ośmiu godzinach pracy, - jednym słowem jest pierdolnik i zamęt. Jedna przerwa 15 minut o pierwszej, na więcej nawet nie licz. Nie dość że pracujesz za marny grosz to w dodatku nikogo tam nie szanują. Ludzi tam nie ma ciąglę, ale też trzeba pamiętać że nie bez powodu... Traktują Cię jak śmiecia, będziesz latał po większośći działów dokładając towar. A tego towaru naprawdę jest bardzo sporo. Jeżeli chcesz się poczuć jak nic nie warty śmieć to droga wolna. Pierwsza zmiana wchodzi na halę a ty dalej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak kretyn jeżeli równie dobrze by mogła pierwsza zmiana to zrobić. Polecam omijać carrefour na wileńskim szerokim łukiem. Szanujmy się troszkę...:)

pewna_kobieta

Niedawno starałam się o pracę w administracji, przeszłam dwie rozmowy, najpierw wstępną, potem z HR i Dyrektorem, zupełnie serio traktowałam tą pracę,wzięłam sobie specjalnie dwa dni wolnego na te okazje. Wiadomo, w korporacji jest pewien system rekrutacji-oczywista sprawa. Rekrutujący wywarli bardzo dobre wrażenie - profesjonalni, kompetentni itp., na koniec rozmowy zapewnienie "odezwiemy się do Pani w tym i tym czasie". Co więcej,kobieta z którą rozmawiałam nawet nie raczyła odebrać ode mnie telefonu i choćby oddzwonić. Już nie obchodzi mnie sam wynik rekrutacji, ale fakt, że postąpili Państwo bardzo, ale to bardzo nieelegancko. Oczekują Państwo profesjonalizmu i kompetencji od innych, ale już od siebie niekoniecznie.

lopez

pewnie kierowniczą jest twoja znajoma, ja znam osoby co trafiły na kasy i dalej tam kwitną

joas

Szanowni Państwo. tak jak czytam wasze opinie o Carrefour to aż mi przykrość ze trafiliście na nienadajacych się do niczego kierowników i kiepskie lokalizacje. Ale nie wszystkie placówki Carrefour są takie same i pracujący tam Ludzie też. Otóż ja trafiłam do. Swojego carrefoura przez firmę zewnętrzną (6.70 na rękę). Po 2 miesiącach kierowniczka zaproponowała mi etat kasjera gdzie pracowałam na wszystkich działach jak Brakowało pracowników a teraz zaproponowała mi przejście na starszego kasjera. Jak widać jeśli dajemy z siebie troszkę więcej niż minimum to ktoś to w kkońcu zauważy :) PS. Mamy najfajniejszych kasjerow w Carrefour express w warszawie:) Pozdrawiam, Janka :)

szkoda gadać
@joas 22.05.2016 07:09
Szanowni Państwo. tak jak czytam wasze opinie o Carrefour to aż mi przykrość ze trafiliście na nienadajacych się do niczego...

i czy coś się zmieniło w twojej sprawie? bo ja też zostałam doceniona, awansowałam z kasjerki na POK potem jeszcze wyżej ale tylko w obowiązkach. na umowie nadal mam kasjera i pracuję za najniższa krajową, plus zero premii zero wysługi i zero dodatków . jak niewolnik.

Ania
@szkoda gadać 29.01.2017 08:59
i czy coś się zmieniło w twojej sprawie? bo ja też zostałam doceniona, awansowałam z kasjerki na POK potem jeszcze wyżej ale...

No to po co tam nadal pracujesz? Bo nie rozumiem? Narzekasz, to stamtąd uciekaj a nie siadasz i wylewasz swoje gorzkie żale przed kompa. A w życiu pewnie nie masz odwagi iść i kłócić się o swoje. To jest dopiero żałosne...

były kasjer

Najgorsze jest to że widzą tylko i wyłącznie to co źle zrobiłeś a to co dobrze było, to już tego nie widziały panie nadzorujące , bo miały klapki na oczach i nie widziały tego że umiałeś pracować , szybko obsługując klientów , radząc sobie sam z rozliczaniem kasetki po zakończeniu zmiany nikogo nie prosząc o pomoc, nie spóźniając się do tej pracy , tylko widza to że jeden jedyny błąd zrobisz to już jesteś na celowniku śmiesznego nadzoru, panie które prawdopodobnie przybyły do stolicy z prowincji jako przysłowiowe słoiczki ze słoikami z żarciem od mamy , popracowały jakiś czas i dostały awans za lizanie d.. albo może nawet za.... każdy się domyśli co miałem na myśli i zgrywają panie wielkie że nie możesz słowa powiedzieć bo jesteś wrogiem nr 1 od razu.PATOLOGIA I WIĘZIENNA KRATA chłopie idź do łopaty , kobieto idź do sprzątania lub żłobka zamiast na kasę do carrefour polska

jan

Omijać szerokim łukiem carrefour na bemowie , tam same jędze nieużyteczne które trzeba baaardzo ładnie prosić o wszystko, to może doczekasz się czegoś bo nawet zwyczajne słowo "daj "które przecież jest polskie a nie w hinduskiego języka wyjęte obraża je ,albo takie dumne jak świnia w taksówce z tego że tam pracują albo wielce rozgoryczone tym i na ludziach wyzywają się. Zapytać o cokolwiek to odpowiadają skacząc do człowieka z pyskiem jak pies wściekły.Nadzór wielki śmieszny , wielkie panie wredne i te pracownice kasjerki baby chyba granatem od pługa oderwane, wielkie kasjerki które pouczają pracowników firm zewnętrzynch jakby ci ostatni byli idiotami ostatnimi a same nie są ogarnięte. Masakra totalna zresztą w każdym na pewno to samo się dzieje.

Zostaw opinię o Carrefour Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carrefour Polska