Media Saturn Holding Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 67 ocen.

Opinie o Media Saturn Holding Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Media Saturn Holding Polska Sp. z o.o.

Były pracownik

Pracowałem w Arkadii półtora roku i radzę tą firmę omijać z daleka, gdyż na przestrzeni lat z porządnego sklepu z elektroniką, z profesjonalnymi doradcami, zrobiła się druga biedronka. Wszystkie dobre opinie o media/saturn pochodzą najwcześniej z przed 10 -12 lat jak firma jeszcze raczkowała na polskim rynku. Praca stojąca, nawet na chwilę nie można było usiąść ( bo dyrektor patrzy ) gdzie na innych halach to nie problem, roboty od zawalenia, a już na pewno nie za 2300 brutto. Najbardziej w tym wszystkim śmieszył mnie system premiowy. Premia dla handlowca powinna być bardzo ważnym elementem pensji a tutaj była po po prostu śmieszna i z czasem tabelki były tak ustawiane żeby jej nie wyrobić a tobie pancio - tj dyrektor ( zresztą strasznie dziwny człowiek, próbował wzbudzać respekt strachem, ale szczerze u mnie budził tylko obrzydzenie ) myślał tylko jak cię okraść z wypracowanego utargu. Bardzo złe podejście. Mnóstwo doświadczonych ludzi odeszło, a zatrudniał lemingów do handlu elektroniką którzy nie odróżniali ampera od volta, a zanim się nauczyli czegokolwiek to już ich nie było. Ogólnie zamiast handlu elektroniką głównie było się od wciskania gwarancji, orange, serwisów, itp... i o to non stop było gadanie. Po za tym mądry dyrektor wprowadził zakaz wychodzenia ze sklepu w ciągu dnia ( poza kilkoma godzinami w czasie największego ruchu, zupełnie nie wiem dlaczego ) a teraz podobno wiem od innych pracowników że w ciągu 12 godzin nie wyjdziesz nawet na fajka, ani po bułki ze sklepu. Ochrona to po prostu kompletni służbiści i nie będę używał niecenzuralnych słów ale podpieprzanie pracowników to była norma, mieli się za bogów. omijajcie szerokim łukiem.

Rozczarowana

Nie kupujcie nigdy niczego w saturnie jeden z najgorszych sieci skepów w jakich kiedykolwiek byłam na początku zanim coś się kupi obsługa jest pomocna miła i uprzejma gdy zrobie zakup mam problem z jego zwrotem - odmówili. Jestem zawiedziona na maksa z początku przed zakupem telefonu i wydaniu ponad 500zł (!) miałam przemiłą i przesympatyczną obsługę która doradzała i przekonywała żeby to kupić bo jest najlepsze, podczas mojej wizyty w sklepie w sprawie zwrotu produktu (który był w stanie idealnym) okazali się fatalni - Zero podejścia do klienta zero zaufania zero zrozumienia zero szacunku naprawdę z całego serca współczuję tym co tam pracują i kupują ten szajs nic nie warty jedna wielka bujda oszustwo i naciągactwo po to żeby tylko kupić jak chce się zwrócić (do czego mam prawo) to robi się wielki mega problem. Nie pozdrawiam.

kasjerkaArkadia

Saturn Arkadia Warszawa stanowisko: kasjer Była to najgorsza praca w moim życiu. Praca po 12 godzin dziennie po 3 dni z rzędu, a pensja to 2000 brutto na etat + 150 brutto premii o których wspomnę niżej. Praca niby na kasie, a tu trzeba było pilnować sprzedawców czy dobrze wystawiają zlecenia, czy dobry towar dali klientowi, czy kompletny jest towar, jeżeli cos było nie tak Saturn 'cenił' sobie notatki służbowe i uwielbiali jak jedni na drugich donosili. Oprócz sprzedaży na kasie, dochodziło zbieranie numerów telefonów klientów na tabletach (minimum 60 numerów dziennie) oraz sprzedaż produktów przy kasowych np. baterie (ok 30 baterii dziennie), jeżeli ktoś dzień w dzień miał ponad limit otrzymywał marne 150 zł brutto do pensji. Mnóstwo papirologii, kredyty, zakupy internetowe. W grafiku oprócz kasy otrzymywało się zmianę na punkcie informacyjnym... czyli obsługa zamówień internetowych, wystawianie faktur, odbieranie telefonów, nadzór kas, wszystko jednocześnie trzeba robić. Kierowniczki zamiast pomagać siedziały w biurze na ploteczkach i łaskę robiły że muszą zejść i pomóc. Oczywiście mnóstwo zasad które nie obowiązywały kierowniczek. Były to niewłaściwe osoby na tych stanowiskach. Najważniejsze dla nich były plotki i obgadywanie każdego. Ochrona i ich 'szef' to totalna porażka... mieli się za bogów na sklepie, cala zmianę obserwowali prace kasjerek i pisali notatki służbowe, założenie było takie iż 'kasjerki' na pewno kradną. Oczywiście na rozmowie była mowa iż grafik elastyczny... tak elastyczny ze jak się miało weekend wolny to było dobrze. Oprócz podstawy oczywiście benefity.. po 4 miesiącach pracy karta żywieniowa 30 zł lub multisport, oraz opieka medyczna co jest bardzo potrzebne pracując tam... SZCZERZE NIE POLECAM PRACY W SATURNIE W ARKADI NAWET NAJWIĘKSZEMU WROGOWI.

były pracownik

Gdy już popełnisz ten błąd i zdecydujesz się na pracę w MSHP musisz wiedzieć jedno, będziesz tam po to żeby sprzedawać gwarancje i usługi. Tak naprawdę identyfikatory "Doradca fachowy" powinny być już dawno zmienione na "Doradca ubezpieczeniowy" bo głównie do tego Twoja rola się sprowadza. Zaraz po gwarancjach na liście priorytetów jest orange i power service. Musisz polecać orange i ciągnąć ludzi na siłę do punktu, bo umowy orange zaraz po gwarancjach to główne źródło dochodu sieci. Plany rosną, jeżeli je realizujesz, to będą rosnąć dotąd aż będziesz mieć trudności z ich realizacją a wtedy nie będą musieli Ci zapłacić premii, marnej zresztą. Absurdem i jednocześnie normą jest zróżnicowanie podstawy wynagrodzenia. Zakładając że na Twoim dziale jest kilku doradców, może się okazać, że każdy z nich ma inną podstawę. Różnice są czasami naprawdę wysokie. Zdarzały się sytuacje, że nowy pracownik na dzień dobry dostawał więcej niż mieli starzy po kilku latach pracy. Masz wybór ile godzin dziennie chcesz pracować 11,(w niektórych marketach 12) czy 8,5. Najczęściej będą to jednak zmiany 11,12 godzinne. Pomimo iż przy takich stanowiskach pracy pracodawca ma ustawowy obowiązek zapewnić Ci miejsce siedzące, obok stanowiska pracy, nie możesz na to tutaj liczyć. MSHP rządzi się własnymi prawami. Nie znajdziesz miejsc siedzących na hali (poza kasami i serwisem) tak więc 11,12 godzin na nogach, często kilka dni pod rząd to norma. Szczerze nie polecam.

Krisvell

Pracowałem rok czasu w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nigdy więcej . Wymagania jak z kosmosu a płaca do kitu . Wciskanie klientom gwarancje , power service a to Orange albo raty , niedlugo wpprowadzą usługę żeby do dzioba brać . Co tygodniowa aktualizacja wyników i rozmowa z kierownikiem czemu to a czemu tak dlaczego tak słabo idzie , co sie z tobą stało itp. Siedzę teraz sobie w NL i te śmieszne 2200 brutto zarabiam w tydzień czasu :) . Praca może i cięższa fizycznie ale odpukam swoje godziny do zrobienia i dowodzenia . Nigdy więcej pracy gdzie trzeba jakieś tabelki wyrabiać itp . Ludzie trochę wiary w siebie . Jak chcecie to potraficie coś znaleść lepszego . Tylko to z niechcenia albo przyzwyczajenia sie nie znajdzie . Wiem bo sam tak miałem ze człowiek zmęczony przychodził i nawet nie chciało mu sie szukać pracy , ale nie tędy droga . Napewno każdy z was coś by znalazł dla siebie tylko trzeba sie wziąść w garść :) . Ja znalazłem ale za granicą z kolei ale wiem że i wy coś znajdziecie :) Pociągnąć na dno to qrestwo i dajcie sie dymać na te zapomogę którą nazywają wypłatę . 1700 zł na rękę w Warszawie . Hahaha śmiech na sali . Pozdro dla wszystkich czytających i tych co pracują i nie podjęli pracy :)

Saragossa

@Dominika jaka premia motywacyjna? Jeśli coś takiego istnieje to albo oficjalnie albo dla osób z kółka wzajemnej adoracji. Wynagrodzenia oficjalnie są przecież tajne i przeciez koleżanka nikomu się nie przyzna, że dostała 300zl więcej, bo by ją wszyscy ''zjedli''. O ile dobrze pamiętam to podstawa dla handlowca to 2400 a kasjerki różnie (podobno mniejsza podstawa, ale kto to wie + dodatek kasjerski 100zł brutto oczywiście). Na działach coś co hucznie nazywają premią to jakiś procent ze sprzedaży G+, Orange, NC+ i Power Serwisu. Tu też różnie - jeden sklep daje 10% od sumy sprzedanych G+ jeśli wyrobisz plan, a jeśli nie wyrobisz to 5%; inny sklep ma oddzielną tabelkę na G+ minimax i oddzielną na pozostałe G+, tak, że czasem trudno się doliczyć tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] premii ;D No chyba, ze jesteś wybitnym wciskaczem i bez skrupułów mydlisz oczy klientom to trochę zarobisz. Pozdrawiam.

Dominika

@Xxx, wcześniej była już na ten temat dyskusja i pytałam tak końcowo, co z premiami oferowanymi przez Media Saturn Holding Polska? Wszyscy piszecie o gołych podstawach, a w ofercie pracy wspominają o tym dodatku. Wcześniej nikt nie odpowiedział na moje zapytanie, więc może teraz się uda?

Dominika

@kasjereczka jak rozumiem, Ty też jesteś pracownikiem Media Saturn Holding Polska? Możesz napisać, jak wygląda Twoja ocena pracy w tej firmie? Czy jesteś (jak wskazuje Twój nick) zatrudniona na stanowisku sprzedawcy?

Dominika

Dzięki za odpowiedź @13godzinharówy, wiadomo, że jak zakład pracy jest oddalony od naszego zamieszkania, to zawsze wiąże się to z nieprzyjemnymi dojazdami. Tak jak napisałeś pensja, nie jest powalająca, ale co z premiami? W ofertach pracy wspominają, że zależą one od zrealizowania planów sprzedażowych?

Halalal

Mam pytanie. Czy w innych Saturnach w Polsce też wprowadzili zmianę w premiach? Dokładniej chodzi o wyrabianie odpowiednich parametrów w tabelce. Bo u nas jeśli ktoś powiedzmy nie wyrobił np. Gwarancji w Lipcu, a resztę wyrobił. A w Sierpniu znów nie wyrobi tych gwarancji to ucinają nam 50% premii ze wszystkiego. Więc krótko mówiąc Jeśli nie wyrobisz danego parametru 2 razy z rzędu to połowa premii idzie się je*ać. Też to wprowadzili w innych sklepach?

Dominika

@Mucha bez ucha, złapała kłamczucha ten dodatek urlopowy jest wypłacalny niezależnie od samej wypłaty? Jak to wygląda w praktyce? Widzę, że zdania na temat możliwości zarobienia są dość różne - czy istnieje możliwość negocjowania warunków zatrudnienia?

Mucha bez ucha
@Dominika 13.08.2017 14:55
@Mucha bez ucha, złapała kłamczucha ten dodatek urlopowy jest wypłacalny niezależnie od samej wypłaty? Jak to wygląda w praktyc...

Dodatek urlopowy wypłacany jest każdemu, kto jest zatrudniony na dzień 31 maja. Z pensją majową przychodzi- polowa pensji brutto. Tylko nie wiem czy dla tych paru groszy warto się meczyc caly rok :)

Adrian

2400 brutto + premie (nawet do 2000 zł brutto? wg. kierownika , szczerze wątpię, że to możliwe), karta żywieniowa (30 zł miesięcznie), karta multisport, praca po 11 godzin, 2 weekendy pracujące. Nie ma odpowiedzialności finansowej za towar/braki/kradzieże. Już na wstępie rozmowa o wciskaniu akcesoriów, dodatków, ubezpieczeń, Orange klientom :). Według mnie można zarobić bez problemu podobne pieniądze na lepszych warunkach pracy.

Dominika

@Mucha bez ucha czy pracodawca narzuca 12h tryb pracy, taki masz zapisany w umowie? Możesz opowiedzieć więcej o tym, dlaczego z czasem premia jest trudniejsza do osiągnięcia? Premia motywacyjna ma powodować coraz lepsze osiągnięcia pracownika, jak wygląda to w Media Saturn Holding Polska Sp. z o.o.?

Mucha bez ucha, złapała kłamczucha
@Dominika 22.07.2017 15:28
@Mucha bez ucha czy pracodawca narzuca 12h tryb pracy, taki masz zapisany w umowie? Możesz opowiedzieć więcej o tym, dlaczego z...

W marketach, które sa otwarte 7 dni w tygodniu stosuje się czas pracy, który liczony jest "przeciętnie". Czyli w ciągu całego cyklu rozliczeniowego, przeciętnie pracujesz po mniej niz 12 godzin (11,75 dokładnie). Masz oczywiście wolne, ale znam takich, co po nocce przychodzili na 11 do pracy i siedzieli do zamknięcia, bo zawsze jest za mało obsady. Grafik układany jest z wyprzedzeniem, a Ty juz na poczatku zostajesz poinformowany, że możesz pracować do 12 h. I tyle pracujesz. A premie? Sprzedajesz tanie gwarancje, na których możesz zarobić- niska cena dodatkowego ubezpieczenia. Po pewnym czasie orientujesz się, że na poczatku miałeś sprzedać np. 20 w miesiącu. A teraz masz 2 razy więcej. Albo zaczynają po prostu mniej za nie płacić. Do systemu premiowego dokładane też są nowe parametry... bzdurne, ale jak ich nie zrobisz- kasy brak. Premia motywacyjna? Nie w MSHP. Chyba, że liczysz dodatek urlopowy raz w roku (połowa pensji brutto) albo bony na święta.

13 godz, harówy dla saturn
@Dominika 22.07.2017 15:28
@Mucha bez ucha czy pracodawca narzuca 12h tryb pracy, taki masz zapisany w umowie? Możesz opowiedzieć więcej o tym, dlaczego z...

Tak narzuca, ale potem są za to dni wolne. Ustawowo jest 160 godz. Ale na sama myśl, że idę do pracy na 12 godz za 1700 zł ( kasy) odbiera mi chęć do życia + plus wstawanie i dojazdy, PRZERĄBANE, nie sobie szukają frajerów. Wstyd.

Mucha bez ucha

Pracowałam w tej "firmie" dwa lata i uważam, że przynajmniej o 23 miesiące za długo. Aplikujesz do MSHP jako doradca/kasjer/kierownik? Przeczytaj. Wchodzisz do pracy. Jesteś zachwycony- po badaniach, za które nie musisz zapłacić nawet złotówki a potem bujać się z fakturami jak w większości firm- dostajesz UMOWĘ O PRACĘ. W mniejszych miejscowościach już sam fakt umowy to wyróżnienie. A tu oprócz tego, że stajesz się pracownikiem z pełnym prawem do urlopu i chorobowego, to pracodawca daje Ci jeszcze multisporta za grosze i prywatną opiekę medyczną! A jak nie lubisz ćwiczyć, to dostajesz kartę żywieniową całkowicie za darmo, na którą co miesiąc spływa określona kwota. Wchodzisz na socjal w Twojej nowej, pracowniczej koszuli, z identyfikatorem "uczę się" i tu kolejne zaskoczenie- fotele do odpoczynku, często piłkarzyki lub konsola, telewizor i zawsze świeże owoce da pracowników, dostęp do wody butelkowanej przez cały rok (a nie tylko w upały), zmywarka, mikrofala. Myślisz sobie "jestem w bajce!". I idziesz na dział. Tam ktoś ma Ci pomóc- w praktyce wygląda to tak, ze logujesz się do systemu i biegniesz sprzedawać. Nie istotne jest to, ze Twoja wiedza na temat asortymentu jest znikoma- kierownictwo powie Ci, ze dostajesz przecież multum szkoleń przez internet. I byłoby miło, gdybyś zajrzał do nich w domu, bo w pracy... szkoda czasu. No to się jarasz tym wszystkim, słuchasz kolegów, którzy sprzedają dodatkowe gwarancje, power service i dodatkowe usługi. Na początku i Tobie się udaje, a potem... posucha. I tu zaczynają się schody. Masz rozmowy z kierownikiem (najlepiej co tydzień jak nie masz wyników), Kierownikiem Sprzedaży a na końcu- nawet z samym Dyrektorem. I nie myśl sobie, że ktoś będzie na Ciebie krzyczał... O nie, nie, nie. Mobbing w tej firmie jest bardzo dyskretny. Odpowiadasz na pytania: "jak myślisz? Co jeszcze możesz zrobić? Uważasz, że dlaczego Twoje wyniki odbiegają tak bardzo od najlepszych? Co jeszcze możesz zrobić?" i składasz obietnice. Nie mas poprawy? Rozmowa od nowa: dlaczego?! Dlaczego?! Czujesz się jak wyżymany przez maszynkę. a to dopiero początek. Zaczynasz obserwować wrogość wobec siebie- ledwie zauważalną, ale na tyle odczuwalną, że samo spojrzenie kierownika czy KS wywołuje u Ciebie gęsią skórkę. Robisz wszystko, żeby było dobrze, ale i tak jest źle- a to dziura na półce, a to złe ułożenie, a to kurz leży. I słyszysz, że tyle rozmów było przeprowadzonych a poprawy zero. Poprawiłeś gwarancje? A co z Orange?! Sprzedałeś Orange? A co z power service?! I tak w kółko Macieju... Masz szkolenia, na których mówią Ci, że możesz wszystko. Że sprzedajesz klientom to, o czym marzą (chociaż jeszcze o tym nie wiedzą). Jeżeli sam w to wierzysz- jest ok. Ale powiedz tylko, że coś jest nieopłacalne... I nie daj się zwodzić słowom, że kadra zarządzająca lubi, gdy ktoś ma swoje zdanie. To tak naprawdę pierwszy gwóźdź do trumny. Noooo, chyba że jesteś ulubieńcem kierownictwa- wtedy wszystko Ci wolno! ulubieńcy jednak muszą stale donosić nowe plotki, opowiadać coraz to nowe historie o kolegach, spisywać kto, gdzie, kiedy, z kim i ile czas i potem fakty te przedstawiać dalej. Szybko masz szansę dzięki temu na awans i podwyżkę- 200 zł. Taka sama sytuacja jest na kasach, tylko tam musisz klientów bajerować, żeby podali swój numer telefonu a najlepiej kupili jakiś świetny produkt w świetnej cenie, który w MM w promocji jest droższy od cen regularnych w innych sklepach. I ciesz się z Multisporta w portfelu, bo gwarantuję, że po awansie 9a często i przed nim), nie będziesz miał siły na siłownię czy basen. Chorować też nie powinieneś, bo każde zwolnienie lekarskie jest źle odbierane. I pamiętaj- zazwyczaj idąc na urlop wychodzi jaki jesteś zły, bo jak Cię nie ma to nie możesz się bronić. Praca W MSHP to jak karuzela. Kręci Ci się w głowie od nadmiaru pracy, masz dość emocji, czujesz się jak dureń a kadra zarządzająca ma Cię za gówno. Dostajesz premie, ale z miesiąca na miesiąc jest coraz trudniej ją wyrobić, a jak jakiś parametr idzie łatwo- to zmieniają się zasady premiowania. Pracujesz najczęściej po 12 h, ale jest też mniej. Tylko nie myśl sobie, że przyjdziesz na 9 i o 17 wyjdziesz. Owszem- zaczniesz o 12 ale będziesz siedział do 21, a w grudniu nawet dłużej. Wszystko dla klientów! A i tak będą Ci liczyć, ilu klientów wyszło bez zakupów i będziesz się tłumaczył, dlaczego tak mało sprzedałeś. I pamiętaj- w tej firmie zawsze ktoś musi być na celowniku. Jak uda Ci się wybronić- wezmą się za twojego kolegę. Ale w końcu i na Ciebie przyjdzie pora. Większość Dyrektorów to zarozumiałe b..., którzy widzą tylko czubek swojego nosa. Piszę większość, ponieważ jest ta garstka szalenie kompetentnych i inteligentnych... szkoda, że tylko garstka. Mam nadzieję, że nie zanudziłam. Ja przypłaciłam pracę w tym miejscu zdrowiem, utrata narzeczonego (bo jak być z kobietą, która jest ciągle w pracy) i utratą zna

Pan T

Miałem przyjemność pracowaca kilka miesiecy w Saturnie we Wrocławiu z pracownikiem z dluzszym stazem. Widzac co sie dzieje i slyszac z opini innych zaobserwowalem: Poczatkowo praca świetna, duzo pochwał, spore premie (zarobki ponad 3 tys netto) ale po pewnym czasie to sie zmieniło, narzucanie coraz wiekszej ilosci zadań, ucinanie premii za byle co, mobing, beznadziejny zespoł, branie nowych pracownikow z lapanki, kogo popadnie aby po kilku tygodniach szukac nowych, brak mozliwosc awansu, nawet najlepszych pracowników - lepiej wziąć obcą osobe z zewnątrz. Ogolnie brak doceniania, maja w d#*# pracownikow dobrych, starych czy nowych, wszystko im jedno. Dobra rada, lepiej idzcie do media expert lub rtv. Pozdrawiam

KIEPSA FIRMA

Jeżeli ktoś czyta opinie przed wejściem do pracy w tym miejscu pamiętaj idziesz na własną odpowiedzialność :) Jeżeli myślisz że popracujesz tam trochę a potem znajdziesz sobie coś lepszego to się mylisz, jeżeli uważasz że idziesz do firmy które jest znana na rynku i da Ci to jakiś profit to też grubo się mylisz a jeżeli uważasz że ludzie wyrzucają tutaj swoją złość na tego pseudo pracodawcę - to ja szczerze po doświadczeniach tam - NIE POLECAM, niech da Ci to do myślenia.

mimi

Jaki pakiet medyczny przysługuje pracownikowi? Coś więcej niż ślepa okulistka i 80 letni ginekolog?

Ktość z centrali

Generalnie nie polecam. Śmiać mi się chce jak przypominam sobie okres próbny w tej firmie o niby tak przeogromnym potencjale za jaki się uważają. Ludzie którzy tam pracują po 15 lat - wydaje im się że wszystkie rozumy pozjadali i są najlepsi kompletnie nie znając innych możliwości i przede wszystkim rynku a Ciebie uważają że przyszedłeś i na niczym się nie znasz. Dodatkowe szkolenia, zapomnij że coś takiego istnieje. Jak jesteś w centrali i udało Ci się tam dostać to pamiętaj - nigdy nie dostaniesz awansu i większej kasy. Markety to inna bajka - przecież każdy market to odrębna spółka więc w każdym jest inny klimat pracy i zarządzania. Ja akurat miałem takiego szefa który pracował krótko ale zastanawiam się do dziś jakim cudem ten chłop stał się koordynatorem tego działu .. uważał się za Pana i władcę świata - a w głowie pusto nie mówiąc o tym że jak się go o coś zapytało to odsyłał do innych ludzi .... Zapytaj tego i tego .... bo nie wiedział co odpowiedzieć. Można trafić na fajnych ludzi ale niestety są albo krótko albo Ciebie nie ma.

satek

Pracując w SATURN Złote Tarasy Warszawa zmuszano mnie do wielokrotnego oszukiwania klientów w serwisie. Przyjmując sprzęt do serwisu nakazano nam przyjmować za wszelką cenę sprzęt korzystając z GWARANCJI a nie RĘKOJMI gdyż ta pierwsza forma zwalnia sklep z odpowiedzialności za naprawę. Pod groźbą zwolnienia nie można było informować o należnych prawach klientowi. Zwolniłem się bo nie lubię brać udziału w przestępstwie. Nie polecam tego pracodawcy gdzie pracownika ma się za nic a klienta jeszcze gorzej.

Fgtrestyy

Pakiet medyczny pidobno i siłownia za darmo

anonimowy pracownik

Rekrutacja w firmie Media Saturn - często wieloetapowa, niewspółmierna do tego co oferują. - kandydat traktowany z góry, zawody o pracę. - umowy śmieciowe, jak również dostępne wszelkie inne. - brak zaufania do kandydata już na starcie, zanim został pracownikiem. Praca: - niskie stawki - brak szacunku do pracownika na najniższym szczeblu - 8,5 godziny lub więcej. Firma próbuje na wszelkie sposoby wydoić pracownika - kadra managerska za duża, z przerośniętym ego, brak kultury ludzie zblazowani. - pracownik sklepu - często traktowany, jak potencjalny złodziej - pracownik biura - są jabłka, ale klimat b.słaby O firmie: - marka coraz gorzej postrzegana, antyreklamę robią sami byli pracownicy - rotacja gigantyczna i coraz większa - sieć hipermarketów saturn, media markt, redcoon - firma nie potrafi zrozumieć, że gigantyczna rotacja jest wynikiem złej polityki i traktowania pracowników. Nie potrafi zrozumieć oczywistych kwestii, że z dobrej firmy pracownicy nie odchodzą. Odradzam pracę. Ogólnie: niskie stawki, słabe warunki, brak zaufania i klimatu, brak kultury, ogromna rotacja.

były pracownik

Pracowałem w Saturnie na Targówku i nie chcę, ale muszę się odnieść do wpisu "Nowa". Tu jedna ważna uwaga: JUŻ PISAŁEM NA TYM FORUM CAŁĄ PRAWDĘ O PRACY NA TARGÓWKU JEDNAK KTOŚ USUNĄŁ MÓJ WPIS. Otóż ciesz się, że jeszcze masz ten okres dobroci, bo później zacznie się to co pisali inni na tym forum. Ja swoją "przygodę" na Targówku zakończyłem 2,5 roku temu. Piszę przygodę w cudzysłowiu ponieważ na końcu chcieli doprawić mi rogi i zrobić ze mnie złodzieja. Ale po kolei. Kiedyś parę lat temu faktycznie pracownicy w Media-Saturn mieli bardzo dobrze, płaca jak na tamte czasy była dobra, płacili za wiele rzeczy, premie można było łatwo wyrobić, było więcej benefitów od firmy. Niestety z każdym rokiem było coraz gorzej przez to że zaczęła spadać sprzedaż stacjonarna. Pojawiły się sklepy internetowe, ludzie nabrali większej świadomości zakupowej i cenowej, wzrosła konkurencja, przez co ci tam na górze zaczęli wywierać coraz większą presją na pracownikach. Ale żeby się nie rozpisywać postaram się krótko odnośnie Targówka. Największym problemem tego sklepu jest obecny dyrektor . Za poprzedniego, który poszedł na Arkadię też było ciekawie: jego notoryczne humory i je**nie kierowników na każdym spotkaniu, ale ten przechodzi sam siebie. W ciągu 2 lat zmieniło się 95% załogi a obecnie tam rotacja jest taka, że nikt na niczym się nie zna i pracownicy się nie znają z imienia, bo ciągle przychodzą i odchodzą. Kierownicy często boją się własnego cienia pod naporem dyrektora. Pracownicy traktowani są jak dzieci tzn wmawia się im takie bzdury odnośnie awaryjności sprzętu i sprzedaży rozszerzonych gwarancji, że nawet ci co to mówią sami w to nie wierzą. Szans na awans żadnych, o podwyżce nie ma co marzyć, bo ciągle ci wmawiają że możesz zarobić na usługach, na punkcie których mają bzika. Osoba która ma najmniej sprzedanych gwarancji jest wzywana na dywanik do dyrektora. Poza tym ciągła inwigilacja pracowników i obsesja że każdy próbuje coś wynieść ze sklepu. Długo by się rozpisywać, ale obawiam się, że znowu ktoś usunie to za napisanie prawdy. Ogólnie Saturn Targówek NIE POLECAM! Jedynie co miło wspominam to super ekipa i atmosfera między pracownikami i promotorami.

Nowa :)

Widzę że sporo tu komentarzy na temat pracy w Saturnie na Targówku w którym pracuje wraz z koleżanką od miesiąca i jak do tej pory jestem bardzo mile zaskoczona. Pensja Ok ale mogła by być większa :) natomiast wszyscy są serdeczni i pomocni. Czytelny i jasny system premiowy, zobaczymy jak dalej ale jestem dobrej myśli. Ja pracuje na dziale podobno jako pierwsza kobieta w tym miejscu ;), a koleżanka na kasie. Kierownictwo co kilka dni dopytuje się czy wszystko Ok, myślałam że to tylko umnie ;) ale koleżanka na kasie ma tak samo. Na chwilę obecną polecam pracę.

Ryba_psuje_się _od_głowy
@Nowa :) 27.01.2017 14:44
Widzę że sporo tu komentarzy na temat pracy w Saturnie na Targówku w którym pracuje wraz z koleżanką od miesiąca i jak do tej p...

Hehe to sobie Rafałek laurkę wystawił :)

kasjereczka
@Ryba_psuje_się _od_głowy 27.06.2017 14:31
Hehe to sobie Rafałek laurkę wystawił :)

Uważaj żeby tobie nikt laurki nie wystawił :) A byłoby co pisać :)

x

Nie polecam Targówka z racji oszustw na premiach dla pracowników (realnie max 300 brutto), ogólnie w całej sieci premia jest uznaniowa, więc na umowie możecie liczyc na podstawę 2 400 brutto, najlepsze premie można uzyskać w Złotych Tarasach nawet powyżej 1000 brutto tam też jest najlepsza atmosfera pracy i najlepszy dyrektor na dzień dzisiejszy.

PRACOWNIK

JA PRACUJE W SATURNIE OD PONAD 10 LAT I MOGĘ STWIERDZIĆ JEDNO JAKOŚĆ FIRMY SPADA W DÓŁ CO TO ZNACZY: JAK PRZYJMOWAŁEM SIĘ DO PRACY BYŁEM PYTANY O SPRZĘCIE I TO WIEDZA POCZTĄKOWA POZWOLIŁA MI DOSTAĆ TĄ PRACĘ. TERAZ NIE MA ZNACZENIA COWIESZ CO UMIESZ WAŻNE ŻEBY KTOKOLWIEK CHCIAŁ TAM PRACOWAĆ. ROTACJA JEST TAKA ŻE 80% PRACOWNIKÓW NIE ZNAM PRZYCHODZĄ I ODCHODZĄ. CHCECIE WIEDZIEĆ DLACZEGO BO GDYBY NIE "PIS" TO NAWET 2400ZŁ BRUTTO BYŚCIE NIE DOSTALI. A WYMAGANIA MAJĄ DO SPRZADAŻY SPRZĘTU MUSISZ NACIĄGAĆ KLIENTÓW NA GWARANCJE, UBEZPIECZENIA, POWER SERVICE, ORANGE,NC+, JAK TEGO NIE SPRZEDAŻ CO MASZ W TABELKACH TO ZACZYNAJĄ CIEBIE GNĘBIĆ I STRASZYĆ ŻE CIEBIE ZWOLNIĄ. NA SZCZĘSCIE NIE MA ZBYT DUŻO CHĘTNYCH DO ROBOTY W SATURNIE WIĘC KOŃCZY SIĘ NA SRASZENIU TYLKO ILE MOŻNA TO WYTRZYMAĆ. JAK NIE MASZ KREDYTU A POSIADASZ WSPARCIE FINASOWEGO GDZIEŚ NA BOKU TO MOŻESZ SIĘ ZACZEPIĆ. KIEDYŚ TA FIRMA MIAŁA KLASE PŁACONO NAM COŚ TAKIEGO JAK 13-TKA, BYŁY PACZKI DLA DZIECI, DOSTAWALIŚMY PIENIĄDZE ODDZIELNIE NA ŚWIĘTA WIELKANOCNE I BOŻE NARODZENIE. TERAZ JEST TYLKO NA BOŻE NARODZENIE. A FIRMA OPERUJE TAKIMI PIENIĘDZMI ŻE PARCOWNIK MÓGBY DOSTAWAĆ 3000ZŁ BRUTTO NA START, ALE NIE BO WSZYSCY NA GÓRZE MUSZĄ SIĘ NACHŁAPAĆ. JEST TAK SŁABO ŻE STARA GWARDIA OPUSZCZA SATURNA IJA JUŻ SZUKAM PRACY ABY TYLKO NIE W MARKECIE. POZDRAWIAM

Janek
@PRACOWNIK 06.01.2017 23:15
JA PRACUJE W SATURNIE OD PONAD 10 LAT I MOGĘ STWIERDZIĆ JEDNO JAKOŚĆ FIRMY SPADA W DÓŁ CO TO ZNACZY: JAK PRZYJMOWAŁEM SIĘ DO P...

Prawda !!!

Xxx
@PRACOWNIK 06.01.2017 23:15
JA PRACUJE W SATURNIE OD PONAD 10 LAT I MOGĘ STWIERDZIĆ JEDNO JAKOŚĆ FIRMY SPADA W DÓŁ CO TO ZNACZY: JAK PRZYJMOWAŁEM SIĘ DO P...

Dokładnie tak ! Pracuje od 7 lat zarobek brutto 2600 a nowi co przychodzą maja po 2300... przyjmują każdego jak leci bo nikt nie chce pracować. I tak się wszyscy zwalniają po 3 miesiącach i opinia o sklepie leci w dół... powodzenia takiej sieci. Wstyd ... pracowników maja za nic.

mk

Ja pracuję od roku na kasah w Poznaniu i jestem bardzo zadowolona

Jan

Dział obsługi klienta Saturn Arkadia Warszawa ktoś coś wie na ten temat? Jaka pensja, obowiązki? Godziny pracy?

melon

a napisze mi ktos kilka slow odnosnie stanowiska magazynier ?

Minion

Wiesz co, to jest tak, że nikt nigdy nie jest zwalniany bez przyczyny, a te są tak różne, że nie ma co mówić

pracownik

Mam pytanie jako były pracownik Działu księgowości i zwalnianie bez przyczyny mam pytanie dlaczego tak często są oferty pracy na stanowisko w księgowości w Centrali czyżby nikt nie pasował do zespoł jak mi powiedziano przy rezygnacji z mojego zatrudnienia

PioKwi

Warszawa Wynagrodzenie 2400 brutto Umowa o pracę Praca od 10 do 22 lub od 12 do 22 Elastyczny grafik pracy Po 6 miesiącach finansowanie wczasów (połowa miesięcznego wynagrodzenia czyli 1200 zł brutto) wypłacane w maju każdego roku Premie sprzedażowe 450 zł brutto + 10 procent od produktów z gwarancją plus (przedłużona gwarancja)

Były pracownik

Pracowałem kilka lat . Pieniądze marne , praca dla młodych , którzy szukają pierwszego zatrudnienia , rodziny z tego nie utrzymasz.Fakt , że w porównaniu z innymi sieciami , gdzie panuje niewolnictwo było o.k. , część załogi była bardzo w porządku , kierownik działu też. No ale to było kilka lat temu , jak jest teraz nie wiem. No i pracowałem na najlepszym dziale , w najlepszym markecie ( chociaż pracy było multum - nie do przerobienia ). Jednak podstawowym kryterium oceny pracodawcy powinny być zarobki - a tutaj marnie - tyle , że bez oszustw i zawsze na czas. Dlatego ledwie dostateczny z minusem.

ubexvv

Wrocław II Pasaż Grunwaldzki. U mnie wyglądało to tak: radź sobie sam gdy pracowałem. Wszystkiego sam musiałem się nauczyć, bo ani kierownicy ani inni pracownicy z niechęcią mi podpowiadali co i jak robić. Kierownicy wiecznie zapatrzeni w komputerki. Jeżeli masz mało gwarancji plus i poleceń orange wylatujesz na zbity pysk. W końcu słupki muszą sie zgadzać w excelu. O niektórych osobach nie wspomnę, strasznie wredne. Zwłaszcza jedna w servisie. Czeski film, nikt nic nie wie.

xxx

Jak zwalniają z dnia na dzień.. a okres wypowiedzenia? Jest szansa po umowie na 3 miesiące,żeby zostać dłużej? faktycznie trzeba zostawać po godzinach? 12 godzin dziennie to chyba wystarcząjaca ilość czasu...

Adi

Byłem ostatnio na rozmowie w Saturn zaproponowano mi stawkę 1800 brutto z zapewnieniem że po 3 miesiącach będzie podwyżka. Stawkę 1800 brutto osiągnąłem już w 2007 roku i dla mnie to porażka, ktoś się orientuje do ilu może być podwyżka po 3 miesiącach?

K

Nie polecam pracy w Saturnie. Pracownika mają za nic. Śmieszne kierownictwo, które za plecami obrabia Ci tyłek. Dobrze mają tylko przyjaciółeczki kierowniczek, które donoszą za wszystko. Takie to i awans dostaną po kilku miesiącach pracy. Może gdzie indziej jest lepiej ale nie na Targówku! Pracuję tam jeszcze, ale szukam czegoś innego. Jak tylko znajdę to sie przenoszę. Nie wiem jak na innych działach, ale na kasie MASAKRA. Zostaje się często sporo po godzinach oczywiście za to nie płacą. Kasa marna, marna i jeszcze raz marna. Niby są jakieś "premie" ale to zwykle dla wazeliniarzy.

w

Na innych jest lepiej, atmosfera jest w porządku.

zainteresowany

w! a jak wygląda sytuacja na innych działach ?? np.AGD FOTO itp?? chodzi mi o atmosferę i finanse dzięki za odpowiedz

w!

Nie polecam! Zwalniają z dnia na dzień. Przychodzisz do pracy, a tu pyk! Umowa nie przedłużona. Właściwie bez wytłumaczenia, ot po prostu. Może nie na każdym dziale, ale mnie to spotkało na kasach. Nie ma co płakać bo praca słaba, żadne marzenie,kasa maaarna, ale można by było nie być świnią, zachować się po ludzku i dać znać wcześniej. Atmosfera fajna tylko na początku.Co do tego zgadzam się z przedmówcą wyżej. Oczywiście są i fajne osoby, które będzie się ciepło wspominać :) A i Ci co pisali, żeby nie chorować mają rację, też się pod tym podpisuję:) Taki przywilej tylko dla koleżanek starszych stażem i tych od ploteczek. Nie polecam pracy w Saturnie na Targówku.

kasjerka
@w! 17.01.2015 15:42
Nie polecam! Zwalniają z dnia na dzień. Przychodzisz do pracy, a tu pyk! Umowa nie przedłużona. Właściwie bez wytłumaczenia, ot...

Zapraszam w takim razie do pracy na kasie w innych sieciach handlowych, gdzie oprócz tego nadmiaru obowiązków jak to autorka posta napisała dojdzie wykładanie towaru co kończy się bieganiem kasa-półki/ półki-kasa. I najgorsze sprzątanie kas..... wiem wytarcie kurzu na blacie kasy to dla nie których ogromny wysiłek. Powodzenia w innej pracy za super zarobki, w super atmosferze :)

w!
@kasjerka 29.04.2015 22:42
Zapraszam w takim razie do pracy na kasie w innych sieciach handlowych, gdzie oprócz tego nadmiaru obowiązków jak to autorka po...

Nie spinaj się. Jeśli mi nie odpowiada to nie znaczy, że Ty masz się ze mną zgadzać. Czujesz się spełniona na swoim stanowisku, cieszysz się ze swojego wynagrodzenia, odpowiadają Ci warunki to super! Ja wyraziłam tylko swoje zdanie i nadal szczerze nie polecam! Zastanówcie się sto razy zanim podejmiecie tam pracę.

Ma

Jeśli chodzi o pracę na kasie to masakra. Obowiązków sporo, a płaca marna. To nie tylko skanowanie produktów, ale również praca z dokumentami. Trzeba bardzo uważać, żeby się nie pomylić bo za błędy płaci się samemu. Przyjmowane kwoty są duże, może się zdarzyć, że nie wystarczy pensji, żeby pokryć swoją pomyłkę:) Mi się na szczęście nie zdarzyło, ale były dziewczyny, które musiały oddawać sporą kasę. Dodatkowo dochodzi ciągle proponowanie przykasowych produktów, za które rzekomo jest premia, ale nie liczcie na to, raczej Was to nie spotka, a jeśli już to nieznacząca kwota:) Dodatkowo pracownik kas po pewnym okresie współpracy musi również pracować w punkcie informacyjnym, gdzie dochodzą kolejne obowiązki, za które oczywiście nikt nie płaci. Żeby za bardzo się nie nudziło od czasu do czasu trzeba posprzątać wszystkie kasy. Ogólnie mniej więcej tak wyglądają obowiązki. Zostaniecie wynagrodzeni za nie najniższą krajową:) Nie liczcie na podwyżki. Po okresie próbnym jak wytargujesz to wpadnie Ci kolejna stówka i kasa stanie w miejscu na lata. Plusem jest to, że dają z wejścia umowę o pracę. Jest jeszcze dodatkowy socjal w atrakcyjnej cenie :) A i nie liczcie na to, że będziecie wychodzić z pracy o 21 :) niby tak ma być, ale w większości bliżej będzie do 22. Co do kierownictwa i ludzi tam pracujących. Cóż. Atmosfera w porządku. Ludzie serdeczni, pomocni. Dopiero po czasie niektóre żmije zaczną Ci pluć jadem za plecami :) Poznasz kółka wzajemnej adoracji i nie będzie już tak kolorowo. Ogólnie nie polecam, ale jeśli ktoś długo nie może znaleźć pracy to można się zahaczyć na krótki czas. Kasa zawsze na czas, a nawet i przed czasem. Takie warunki oferuje Saturn na Głębockiej ;) A! Nie łudźcie się, że mając umowę o pracę i opłacając składki możecie sobie bezstresowo chorować :) Każdy później patrzy na Ciebie krzywo jakby nie wiadomo jakiego przestępstwa się dopuściło :)

ks

pracowałem przez 5,5 roku w Warszawie w Arkadii na początku miałem 1500 brutto w 2007 odchodząc w 2012 miałem 2100 podwyżki przez pierwsze 2 lata dostałem potem nie było szans,premii też praktycznie nie było w ogóle nie wiadomo za co była premia bo jak się plan wyrobiło to i tak nic nie wypłacali,ogólnie atmosfera wśród pracowników znakomita dokóki ktoś nie zaczyna strzelać z ucha i odkąd ludziom na kierowniczych stanowiskach woda sodowa zaczęła do głowy uderzać.Ogólnie brak możliwości awansu z czasem świeżo przyjęty pracownik po 3 miesiącach próbnych ma tyle samo co stary wykwalifikowany sprzedawca porażka - niedocenianie starej załogi,szukanie na nich haków i z czasem pozbywanie się ich za błahostki.

anonim

(usunięte przez administratora)

Karol

Saturn i media markt to jedna firma:P

M.

Jeśli chodzi o zarobki- mi za pracę w serwisie zaproponowano 2tys.brutto.

ghost811

Czy wiecie coś na temat zarobków we Wrocławiu?

aneve

Właśnie zaczynam w tej firmie ale po kilku tygodniach pracy mogę powiedziec, że mimo nawału informacji i szkoleń jakie muszę przejść jestem bardzo pozytywnie zaskoczona zarówno warunkami pracy jak i atmosferą. Zarobki na okresie próbnym nie są wielkie ale w porównaniu z tym co dzieje się na rynku pracy mimo wszystko firma stwarza przepaść miedzy innymi lokalnymi przedsiębiorstwami, gdzie warunki pracy nie są najlepsze, pensje niskie, umowy śmieciowe a wymagania wielkie. Dużym atutem firmy jest nie tylko social i dodatki premiowe ale również ambitni ludzie tam pracujący. Przychodzisz w nowe miejsce a tu szok...każdy chętnie służy pomocą coż zobaczymy co będzie dalej. Oby tak dalej :)

anna

po rozmowie rekrutacyjnej zaproponowali 2000 brutto, mówiąc że są premie uznaniowe od kierownika oraz premie jeżeli sklep wyrobi budżet, dodatkowo wczasy pod gruszą po roku pracy w saturnie. sytuacja z warszawy

Janek
@anna 28.02.2014 16:25
po rozmowie rekrutacyjnej zaproponowali 2000 brutto, mówiąc że są premie uznaniowe od kierownika oraz premie jeżeli sklep wyrob...

Anno o co pytali na rozmowie, jak przebiega rekrutacja do Saturn. Rozważam złożenie CV

anonimek

Witam tych co pracują dalej w branży agd... mam dla myślących propozycję. Nieważne jaka to sieć. Jeśli chcesz trochę dorobić pisz na (usunięte przez administratora)l Szczegóły tylko na maila

były pracownik

niestety święta racja, wszystkie słowa w 200 % to prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak kończysz tam prace to czujesz jakby ci kamień z serca spadł :)

hmm
@były pracownik 15.03.2013 16:50
niestety święta racja, wszystkie słowa w 200 % to prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak kończysz tam prace to czujesz jakby ci kamie...

A jak jest na stanowisku Pracownik Kontroli Rachunków w Centrali bodajże Targówek Wawa , jaka płacą i warunki?

pracuś

nie warto tam pracować. (usunięte przez administratora)

Były pracownik Saturna

Zarobki, atmosfera, zapierdziel bardzo się różnią jeśli chodzi o poszczególne działy oraz markety. Ja mało zarabiałem ale mało też się przepracowywałem.

Zostaw opinię o Media Saturn Holding Polska Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Media Saturn Holding Polska Sp. z o.o.