Adecco Poland

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 459 ocen.

Adecco Poland
2 459 6 1

Opinie o Adecco Poland

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Bartek

Nie polecam wyjeżdżać z tą firmą !! Wytrzymaliśmy u nich tylko 2 tygodnie NIE WYPŁACAJĄ LOKACJA NA OOSTERHOUT TO WIĘZIENIE DLA WSZYSTKICH OPRÓCZ HOLENDRÓW A ochroniarze to rasistowskie kur*y, warto napluć im na morde :D

Szymon342
@Bartek 30.06.2018 12:45

Nie dziwię się ziomus że nie wypłacili ci kasy, bo po tym co piszesz to pewnie wyrzucili cie na własne życzenie hehe. Ja też mieszkam na oosterhout i pracuje dla adecco, a nie mam żadnych problemow, wyplaty zawsze sie zgadzaja

XD
@Szymon342 04.07.2018 18:57

Zobaczymy czy będą ci wypłacać jak odejdziesz :D

Ania
@XD 08.07.2018 10:16

Ja też byłam zadowolona dopóki pracowałam, po skończeniu pracy walka o zaległe pieniądze, jestem w ciężkim szoku

heh
@Bartek 30.06.2018 12:45

omijać z daleka ludzi jak bydło traktują

Jaska
@Ania 16.07.2018 23:13

Potwierdzam. Również nie wypłacili mi 3 tygodniówek po tym jak dałam wypowiedzenie.

MATI HERE

Siema, wlasnie zawitalem do Nl wraz z firma adecco, zakwaterowanie ok. Aplikowalem.na stanowisko.order picker w albert hejin w miejscowosci zaandam. Dzis mam szkolenie. Jbc wiecej info.pv

Monia
@MATI HERE 27.08.2018 08:12

Hej i jak praca?

Karl
@MATI HERE 27.08.2018 08:12

Dzięki że dałeś znać pisz co dalej się dzieje

Praktykantka

Jako była praktykantka mogę powiedzieć tylko tyle - wykorzystywanie praktykantów na maxa, jeden przychodzi po drugim ( co 3 miesiące). Małe szanse na zatrudnienie po praktykach. Na zakończenie praktyk w innej firmie dostałam kosz podarunkowy za stówę, w Adecco jest raczej podejście, że to ty powinieneś im dać prezent za naukę. Odbywałam praktyki w Gdańsku, dużo się nauczyłam, to muszę przyznać. Atmosfera była generalnie fajna, choć czasami napięta, wtedy gdy szefowa firmy była w biurze i miała zły humor. Słabe było tez to, że ingerowała w to jak jej podwładni mają wypełniać raporty dla góry i obgadywała współpracowników z innymi współpracownikami.

Rozczarowana
@Praktykantka 06.09.2018 04:24

To idealne podsumowanie tych praktyk. Praktykanci to dla nich darmowa siła robocza, która odwali najgorszą robotę. Podobnie jak Ty, miałam okazję odbywać praktyki w innej firmie, gdzie zostałam kompleksowo przeszkolona, czułam, że mam opiekę i nie zostałam pozostawiona sama sobie, a w dodatku naprawdę miło i szczodrze mnie pożegnano. Potencjalni praktykanci - nie marnujcie czasu, szukajcie naprawdę wartościowych i solidnych praktyk!

Anonymous

Banda oszustów i krętaczy w ogłoszeniach proponują atrakcyjne stawki a jak przychodzi do podpisania umowy to ręce opadają nie dość że stawka miesięczna wiąże sie z ilośćią dni im wiecej dni w miesiącu tym mniejszy zarobek nie polecam tej Agencji omijać szerokim łukiem.

Olo
@Anonymous 24.04.2018 11:17

Ja otrzymałem na okresie próbnym 210 koron NOK, więc nie mam powodu do narzekania tylko ja zatrudnialem sie bezpośrednio w norweskim biurze.

Bart90
@Olo 03.06.2018 10:25

Olo zamierzam podjąć pracę w Norwegii jako mechanik samochodowy ale wydaje mi się że nie ogarnę tych wszystkich formalności i przyda mi się pomoc jaką oferuje agencja z tego co tutaj widzę agencje z biurami w Polsce są nic nie warte więc chciałem zapytać czy mógłbyś dać jakiś namiar tej agencji o której piszesz?

Stella

W tej firmie są osoby, które tu pracują i właśnie ich opinia jest mile widziana.

Eryk

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

123
@Eryk 25.07.2018 16:48

Ale nas personalnie w tej firmie nie ma. Ta firma nas tylko rekrutuje i wysyła do pracy. Co można pisać o firmie z którą współpracując trzeba się kłócić o pieniądze czy dowiadywać się na ostatnia chwilę że jak się coś załatwia no urlop to jest problem bo dokumenty gubią i nawet nie wiedzą gdzie je gubią? Niestety mamy czasy jakie mamy i jak chce sie pracować to głównie jest praca za pośrednictwem agencji. A takim wolno chyba więcej bo pozwalają sobie na dużo

Iwona

@Eh..., nie jestem osobą zatrudnioną w tej firmie. Jestem moderatorem tego wątku, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Jeśli chodzi o sprawę niewypłaconego należnego wynagrodzenia powinieneś załatwić to bezpośrednio w firmie w dziale finansowym, a także przeprowadzić na ten temat rozmowę z pracodawcą.

Eh...
@Iwona 28.06.2018 16:00

Adecco to pośrednik pracy. Oferują pracę w dziesiątkach firm. Sytuację w firmie w której pracuje mogę zaopiniować na stronie konkretnej firmy. Po co.tutaj? W tym miejscu oceniamy Adecco. Nie firmy do których nas wysyła. Tak czy inaczej Adecco jest coraz bardziej nieudolne. Nawet wnioski urlopowe gubią a potem my mamy problemy. CZY pośrednika pracy można gdzieś zgłosić aby został skontrolowany? Obawiam się.o swoje dane osobowe. Obawiam się że prócz wniosków urlopowych mogą nie dbać o inne dokumenty.

Eh...
@Iwona 28.06.2018 16:00

Pieniądze wyplaca Adecco a nie firma w której pracuje. Problemy z wypłatami tłumacza duża ilością firm dla których zatrudniaja

King
@Iwona 28.06.2018 16:00

Rekrutują w firmie, trzeba mieć doświadczenie? Jakie warunki dają?

Cezary

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

sylwio

Mam pytanie czy może wybiera się ktoś do szwajcari jako monter wind lub monter silników lub maszyn.A może juz ktoś pracował proszę o odpowiedz

gosc

bardzo negatywne wrazenie o Paniach tam pracujacych. Starałam sie o pracę w kampanii piwowarskiej w gdańsku. Firma nawet nie ma pojecia jakie zachwowanie "po " rekrutacji maja te panie. Chociaz miały poinformowac o wyniku rekrutacji to najpierw nie odbieraly telefonów, pozniej w końcu ktoras odebrala i stwierdziła ze ona się tym nie zajmuje, ze to kolezanka ale kolezanka ma wolne ALE napewno bedzie się kontaktowac (tak jakby sama nie mogła przekazac informacji i załatwic sprawy). Mija jeden tydzien,drugi- kolezanka się nie kontaktuje. Kontaktuje się wiec ja. Pani już ta własciwa stwierdziła ze miała akurat dzis dzownić. Bardzo niepowazne podejscie. zupełnie nie na te czasy. Jest mnostwo firm rekrutujacych, ale z nimi juz na pewno nie chce miec nic wspolnego. Nie wiem czy klienci wiedza jak to wyglada "od kuchni".

gość 1
@gosc 07.05.2018 14:50

U mnie identyczna sytuacja. Odpowiedzi udzielane z wielką łaską. Oczywiście po moim telefonie, gdyż Panie nie raczą poinformować o wynikach rekrutacji.

Iwona

@Eh..., ciesze się, że sprawa wynagrodzenia jest w trakcie rozwiązywania. Jaki rodzaj umów proponuje pracodawca? Zlecenie, czy na czas określony? Obowiązuje Cie pakiet socjalny i możliwość urlopów? Z tego co piszesz to atmosfera w pracy nie jest za ciekawa. Chodzi o relacje miedzy pracownikami, czy raczej pracownik-przełożony? Jak myślisz gdzie leży problem?

Eh...
@Iwona 22.06.2018 06:11

Ale co to ma w tym momencie do rzeczy skoro komentuje fakt , że nie potraficie każdemu wypłacić należnych pieniędzy w terminie?

Eh...
@Eh... 26.06.2018 00:26

Adecco oferuje różne miejsca pracy na różne typy umów.

Iwona

@Eh..., wypłata wynagrodzenia za przepracowane godziny to sprawa bardzo ważna dla pracownika. Czy rozmawiałeś o tych opóźnieniach z działem finansowym i pracodawcą? Może mógłbyś dodać kilka słów na temat grafiku pracy, czy jest elastyczny? Jak oceniasz atmosferę w pracy i relacje pracownik-przełożony? Każda informacja na temat firmy będzie pomocna.

Eh...
@Iwona 16.06.2018 15:46

Praca spoko przełożeni nie bardzo. Natomiast opieniadzach owszem rozmiar była. Mają być wypłacone a póki co nadal cisza. Jak było z mojej strony napisane pracuje za pośrednictwem Addeco a nie w samym Addeco

Eh...

Pracuje za pośrednictwem Addeco w Pl. Nie ogarniają wypłat. U nas w firmie kilka osób dostało za małą wypłatę. Nie wyplacili premii, całych dniówek, dodatków za nocki. Na palcach jednej ręki można policzyć osoby, które dostały wypłatę taka jaka powinny. Jednym wypłacą zaległość innym nie. Ale na resztę wypłaty trzeba czekać , bo mają w planach wypłacać po 20.06. zobaczymy jak będzie dalej. Jak.sie to.bedzie dalej powtarzało to.chyba będzie trzeba gdzieś wyżej to zgłosić. Porażka

Nikt

Wro 2 jeśli ktoś ma polecenie jechać podpisać umowę w poniedziałek a nie ma jak się dostać do biura do Wrocławia to co wtedy ?

Iwona

@Lukasz1991, czy wyjaśniłeś już sprawę zaległego wynagrodzenia? Dział finansowy powinien się tym zająć. Z Twojej wypowiedzi rozumiem, że praca była na akord. Czy wyrabiając normę, mogłeś liczyć na premię?

Lukasz1991

(usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) pracowałem na magazynie Xpo tilburgu w pracy mobing Polak pogania Polaka do tej pory walczę żeby wypłacił mi zaległe ponad 400 euro odradzam

Iwona

@Olo, mógłbyś dodać coś więcej na temat zatrudnienia? Godziny pracy, atmosfera, premie? Czy pracodawca oferuje szkolenia zawodowe i jakie jest zaplecze socjalne? Każda informacja będzie cenna.

Gutek

Podpowiedzcie czy warto aplikować?

Ziomal

Cześć wszystkim moim skromnym zdaniem pracodawca który zleca pracę Agencji prawie wcale nie sprawdza jak wygląda współpraca pomiędzy pracownikiem agencją a zaś Agencje nie wysyłają swoich pracowników z niezapowiedzianą wizytą aby sprawdzić stan faktyczny jak traktowani są pracownicy, przez te zaniedbania dochodzi do dużej rotacji ludzi w Firmach, pracownik fizyczny to nie wół roboczy za grosze A właściciele firm zapomnieli jak musieli zasówać ten kto miał w życiu z górki nigdy nie będzie miał poszanowania do pracownika który musi wiązać koniec z końcem.

Iwona

@ja, ale udało Ci się wysłać swoje CV do pracy w Adecco Poland? Chciałbyś podjąć pracę przez tę agencję? Masz już coś na oku? @Walczącyoszustami, czasem nie sposób jest sprawdzić wszystkiego "wewnątrz" danej firmy. Jak oceniasz współpracę z Adecco Poland? @gosc, a jak ogólnie przebiegała Twoja rozmowa rekrutacyjna, w jakiej atmosferze? Czy miałeś do wykonania jakieś zadania?

ja

Czy wie ktoś, czy odbył się Dzień Otwarty Adecco w Krośnie w tym roku? Miał być 24 kwietnia 2018 roku, natomiast ogłoszenie o tym w portalu Pracuj.pl zniknęło 9 kwietnia, a nadsyłanie zgłoszeń było do 17 kwietnia? Czy ktoś się orientuje?

Walczącyoszustami

Zainteresowałem Pana redaktora z tv... Mam materiały.. Czyli umowy rozmowy mail filmy nagrane u pracodawcy za granicą napewno będzie w niedługim czasie reportaż... Niech nauczą się szanować ludzi.. Polacy to nie tania siła robocza. Drogie adecco. Zmiany w waszej firmie są obowiązkowe. Wysyłacie ludzi do (usunięte przez administratora). Nie sprawdzając pracodawców. To są ludzkie tragedię... Nie róbcie tak. Sprawdzaj ie nie wierzcie na słowo pracodawcą...pozdrawiam

czesław

nie dajcie sie lidzie robić w balona minimalna stawka dla fachowca w budowlance w Norwegii to 197,70 a nie 185 to stawka pomocnika nie pozdrawiam oszustów

Tymon

Nie przesadzajcie , wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Maciek

Ludzie, pamiętajcie, żeby ZAWSZE idąc na spotkanie wiedzieć, do jakiej firmy aplikujecie (nazwa, lokalizacja, dokładnie określone stanowisko i zakres pracy) oraz na jakie wynagrodzenie możecie liczyć (przynajmniej widełki). Najlepiej od razu iść do firmy, w której będziecie pracować (w ostateczności do agencji, ale w ręku warto mieć już konkretną ofertę od konkretnej firmy). Teraz jest rynek pracownika, wszędzie brakuje ludzi do pracy i rekruterzy dwoją się i troją, żeby skusić potencjalnych kandydatów. Często obiecują gruszki na wierzbie, żeby człowiek tylko przyszedł na rozmowę (mają za to punkty=pieniądze, nie takie jak za skuteczne zrekrutowanie pracownika, ale zawsze jakieś), a wiele rekrutacji ma wręcz FIKCYJNY charakter. I potem się dziwicie, że kontakt się urywa. Szkoda czasu i pieniędzy na jeżdżenie na takie do niczego nieprowadzące rozmowy, lepiej w tym czasie porobić coś pożyteczniejszego. Dobrze Wam radzę, szanujcie się już na etapie rekrutacji, wtedy inni też będą Was szanować. Pomysł z domaganiem się zwrotu kosztów dojazdu wydaje się niegłupi, zwłaszcza jak nie ma się skierowania z UP/spotkanie nie jest gdzieś koło domu albo obecnego miejsca pracy.

Roman

Omijać radzę szczerze. Ewentualnie stracicie czas i pieniądze na dojazd. Nic nie wnosi spotkanie fikcja. Moim zdaniem zbieranie gromadzenie danych. Najzwyczajniej sztuczny tłok który służy budowaniu bazy...nie chce myśleć co nawet dalej. Decyzja Wasza lecz zapewniam stratą czasu i pieniędzy. Warszawa ja piszę o rzekomych rekarutacjacjach w Warszawie. Lub po prostu odpady na rynku pracą której nikt nie chce ????

marian

Omijajcie tą firme sami oszusci patrzą tylko swojej d...y pracowników mają z tyłu.Spróbujcie dostać rozliczenie godzin za prace żeby sprawdzić czy jest w porządku porażka Adecco z krakowa lepiej nie ufajcie tym ludziom narka

Jumbo V

Witam odradzam wam wszystkim pracę w tym że tak powiem " biurze" zostaliśmy zwolnieni z pracy w Jumbo z takiego powodu że moja dziewczyna musiała jechać do szpitala i musiała mieć chorobowe pytam się jaki jest powód naszego zwolnieni a powód jest taki uwaga cytuję " twoja dziewczyna nie może ruszać ręką i ma zika i jesteście zwolnieni " pytam się jaki jest powód mojego zwolnienia i usłyszałem ciszę po jakimś czasie powiedziała że moja dziewczyna ma chorobowe i dlatego. Po jakimś czasie nagle powiedziała że stwarzamy problemy pytałem się jakie problemy nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Później wymyśliła sobie że normami jakoś to usprawiedliwi ale odpaliła pierwsze 3 tygodnie pracy gdzie zaczynaliśmy pierwszy tydzień i mieliśmy małą normę ponieważ uczyli nas drugi tydzień pracowaliśmy sami i sami chyba wiecie że zaczyna się robić większą normę ale w 3 tygodniu była taka sytuacja że byliśmy chorzy i w dniu zgłoszenia dzwoniła do nas pani o imieniu Asia dzwoni i grozi nam że jeżeli nie przyjdziemy na następny dzień do pracy to zostaniemy zwolnieni poszliśmy na następny dzień z gorączką do pracy i po tym jak zgłosiliśmy tę groźbę ona zaczęła się wypierać tego co mówiła. Ludzie odradzamy wam pracować przez to biuro a jeżeli myślicie że kłamie to mam dowodu na to wszystko

Katarzyna

Uwaga, firma adecco nielegalnie przetrzymuje dane osobowe ewentualnych kandydatów. Wysłałam do nich moje CV, czekałam kilka tygodni na odzew - bez rezultatu. Po pewnym czasie dostałam pracę gdzie indziej i chciałam usunąć moje CV z ich bazy danych, bo i tak nie przysłali mi żadnej oferty. Napisałam maila z prośbą o usunięcie danych i CV - bez odpowiedzi. Wysłałam drugiego maila z żądaniem usunięcia moich dokumentów, a jeśli to nie nastąpi, to zgłoszę sprawę do stosownej instytucji - również bez odzewu. Przestrzegam wszystkich, nie wysyłajcie tam swoich dokumentów. Diabeł jeden wie, co oni robią tymi wszystkimi danymi osobowymi.

Fukaddeco

Żenada. Tylko tyle napisze agencja okrada nas dosłownie z dodatku ET i bezczelnie mówi prosto w oczy ze jest ok. Śmieszne podwyżki o 8 Centow (miało być 85 ) , paliwo lejesz za swoje agencja odda ci po tygodniu ale i tak zamula. 1 pralka na 60 osób. Odradzam każdemu kto chciałby pracować dla tej agencji .XPO sevenum omijać szerokim łukiem . W biurze pani Anji i Oli najchętniej napluł by w ryj i powiedział co o nich sądzę . Oczywiście bez pozwu w sądzie się nie obejdzie bo panie w biurze są tak wyszczekane że aż miło się nagrywa

anonymous
@Fukaddeco 12.07.2017 09:22

Bardzo dziwne bo jestem w XPO Sevenum i jakoś normalne dostajemy wypłaty, mamy normalne warunki mieszkaniowe i wszystko ok. No ale spotkałem tutaj już ludzi którzy załatwiają swoje potrzeby na hali więc nie ma się co dziwić, że wszyscy tutaj piszą same negatywy bo po prostu ich zwolnili za nieróbstwo :D

Zostaw opinię o Adecco Poland - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco Poland