Adecco Poland

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 464 ocen.

Adecco Poland
2 464 6 1

Opinie o Adecco Poland

Nie polecam !

Serdecznie nie polecam tej firmy wytrzymalam tam zaledwie 3 miesiace. Ludzie pomiataja, nie wywiazuja sie ze swoich zobowiazan i blednie wypisuja dokumenty (np wnioski do ops-u ) gdy sie idzie aby poprawily robia wielkie wyrzuty po czym mowia ze nie beda poprawialy tego samego. Panie w agencji sa bezszczelne. Moje sugestie dla Adecco Poland: Zatrudnic kompetentne pracownice agencji

OniWiedząKto

słaba agencja płacąca najmniej ze wszystkich agencji w Płocku Moje sugestie dla Adecco Poland: Płaćcie uczciwe stawki to drzwi Wam się zamykać nie będą

Ziomal

Cześć wszystkim moim skromnym zdaniem pracodawca który zleca pracę Agencji prawie wcale nie sprawdza jak wygląda współpraca pomiędzy pracownikiem agencją a zaś Agencje nie wysyłają swoich pracowników z niezapowiedzianą wizytą aby sprawdzić stan faktyczny jak traktowani są pracownicy, przez te zaniedbania dochodzi do dużej rotacji ludzi w Firmach, pracownik fizyczny to nie wół roboczy za grosze A właściciele firm zapomnieli jak musieli zasówać ten kto miał w życiu z górki nigdy nie będzie miał poszanowania do pracownika który musi wiązać koniec z końcem.

nbv
@Ziomal 14.05.2018 16:59

Agencja ma ludzi zatrudnić. w jej kompetencjach nie jest sprawdzanie jak pracodawca postępuje z pracownikiem. nie róbmy jaj to nie przedszkole.

Anita

Oszustwem jest brak pisania jakie są zarobki oraz gdzie ta praca i nazywanie tego samego na 100 sposobów.

Iwona
@Anita 23.11.2018 21:13

Pracowałaś za pośrednictwem firmy Adecco Poland? Jeżeli tak to, czy któreś z warunków ustalanych z tym pośrednikiem nie zgadzały się z tym, co zastałaś w rzeczywistości? Wspomniałaś o zarobkach, czy było w nich coś niezgodnego ze wcześniejszymi ustaleniami? Będę wdzięczny, jak opiszesz, jak to wyglądało.

Kasiula2220

W sumie to kazdy mowi dobrze o Adecco takze napewno to dobre biuro Moje sugestie dla Adecco Poland: Niech beds dalej tak dobrym biurem jak sa I nawet lepszym samych sukcesow !!!

M&M

Witam, czy ktoś może ubiegał się za pośrednictwem tej agencji o prace na stanowisku recepcjonistki?/ pracownika administracyjnego?

Karol

Chyba coraz gorzej dzieje się wewnątrz Adecco. Wymiana osób jak na taśmie produkcyjnej. Uważajcie na ogłoszenia pracownik administracyjny.

M&M
@Karol 01.09.2017 06:17

Czy możesz napisać coś więcej? czemu należy uważać na ogłoszenia jako pracownik administracyjny??

nick

Zrobcie cos ze specjalistami do spraw sprzedazy i rekrutacji. Oni sa wasza antyreklama. Nie mili i rozszczeniowi przez telefon , szegolnie Pani, ktora przedstawia sie jako(usunięte przez administratora) Ta osoba raczej nie zyska zadnego projektu z takim podejsciem do klienta.

MagazynWeek 1/2 etat

Firma adeco w Poznaniu wprowadza wszystkich w błąd praca miała być weekendowa a nie 2 - 3x w miesiącu trzeba obowiązkowo przyjęć do pracy w piątek też co mają powiedzieć osoby które studiują pracują czy się uczą a chcieli tylko dorobić pracując tylko w sobotę i niedzielę żenada. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nie wprowadzać ludzi w błąd

KKKK

Agencja pracy nie pomaga swoim pracownikom. Zwrot kosztów poniesionych na podróże służbowe trwa tygodniami. Nie ma dodatkowych świadczeń oraz bonusów.

anonymous

Witam jedzie ktoś przez tą agencje do Francji w tym tyg, przy pakowaniu przekąsek...

goodman@consultant.com

(Witam wszystkich poszkodowanych z strony firmy) zapraszam do kontaktu z nasza firma "Bedrogen op het Werk(oszukany w pracy),ze względu na dużą ilość oszukanych osób na terenie NL podejmujemy kontakt z urzędem pracy NL dzieki temu mamy możliwość wglądu w wasze realne wynagrodzenia- nie to co przedstawia pracodawca za granicą. Możecie odzyskać swoję utracone pieniadzę z nawiązką wystarczy napisać. Kontakt e-mail; goodman@consultant.com

MATI HERE

Siema, wlasnie zawitalem do Nl wraz z firma adecco, zakwaterowanie ok. Aplikowalem.na stanowisko.order picker w albert hejin w miejscowosci zaandam. Dzis mam szkolenie. Jbc wiecej info.pv

Monia
@MATI HERE 27.08.2018 08:12

Hej i jak praca?

Karl
@MATI HERE 27.08.2018 08:12

Dzięki że dałeś znać pisz co dalej się dzieje

anonymous
@MATI HERE 27.08.2018 08:12

Jak praca

Justyna
@MATI HERE 27.08.2018 08:12

I jak praca? Daj znać

Bartek

Nie polecam wyjeżdżać z tą firmą !! Wytrzymaliśmy u nich tylko 2 tygodnie NIE WYPŁACAJĄ LOKACJA NA OOSTERHOUT TO WIĘZIENIE DLA WSZYSTKICH OPRÓCZ HOLENDRÓW A ochroniarze to rasistowskie kur*y, warto napluć im na morde :D

Szymon342
@Bartek 30.06.2018 12:45

Nie dziwię się ziomus że nie wypłacili ci kasy, bo po tym co piszesz to pewnie wyrzucili cie na własne życzenie hehe. Ja też mieszkam na oosterhout i pracuje dla adecco, a nie mam żadnych problemow, wyplaty zawsze sie zgadzaja

XD
@Szymon342 04.07.2018 18:57

Zobaczymy czy będą ci wypłacać jak odejdziesz :D

Ania
@XD 08.07.2018 10:16

Ja też byłam zadowolona dopóki pracowałam, po skończeniu pracy walka o zaległe pieniądze, jestem w ciężkim szoku

heh
@Bartek 30.06.2018 12:45

omijać z daleka ludzi jak bydło traktują

Jaska
@Ania 16.07.2018 23:13

Potwierdzam. Również nie wypłacili mi 3 tygodniówek po tym jak dałam wypowiedzenie.

Praktykantka

Jako była praktykantka mogę powiedzieć tylko tyle - wykorzystywanie praktykantów na maxa, jeden przychodzi po drugim ( co 3 miesiące). Małe szanse na zatrudnienie po praktykach. Na zakończenie praktyk w innej firmie dostałam kosz podarunkowy za stówę, w Adecco jest raczej podejście, że to ty powinieneś im dać prezent za naukę. Odbywałam praktyki w Gdańsku, dużo się nauczyłam, to muszę przyznać. Atmosfera była generalnie fajna, choć czasami napięta, wtedy gdy szefowa firmy była w biurze i miała zły humor. Słabe było tez to, że ingerowała w to jak jej podwładni mają wypełniać raporty dla góry i obgadywała współpracowników z innymi współpracownikami.

Rozczarowana
@Praktykantka 06.09.2018 04:24

To idealne podsumowanie tych praktyk. Praktykanci to dla nich darmowa siła robocza, która odwali najgorszą robotę. Podobnie jak Ty, miałam okazję odbywać praktyki w innej firmie, gdzie zostałam kompleksowo przeszkolona, czułam, że mam opiekę i nie zostałam pozostawiona sama sobie, a w dodatku naprawdę miło i szczodrze mnie pożegnano. Potencjalni praktykanci - nie marnujcie czasu, szukajcie naprawdę wartościowych i solidnych praktyk!

Anonymous

Banda oszustów i krętaczy w ogłoszeniach proponują atrakcyjne stawki a jak przychodzi do podpisania umowy to ręce opadają nie dość że stawka miesięczna wiąże sie z ilośćią dni im wiecej dni w miesiącu tym mniejszy zarobek nie polecam tej Agencji omijać szerokim łukiem.

Olo
@Anonymous 24.04.2018 11:17

Ja otrzymałem na okresie próbnym 210 koron NOK, więc nie mam powodu do narzekania tylko ja zatrudnialem sie bezpośrednio w norweskim biurze.

Bart90
@Olo 03.06.2018 10:25

Olo zamierzam podjąć pracę w Norwegii jako mechanik samochodowy ale wydaje mi się że nie ogarnę tych wszystkich formalności i przyda mi się pomoc jaką oferuje agencja z tego co tutaj widzę agencje z biurami w Polsce są nic nie warte więc chciałem zapytać czy mógłbyś dać jakiś namiar tej agencji o której piszesz?

Stella

W tej firmie są osoby, które tu pracują i właśnie ich opinia jest mile widziana.

Eryk

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

123
@Eryk 25.07.2018 16:48

Ale nas personalnie w tej firmie nie ma. Ta firma nas tylko rekrutuje i wysyła do pracy. Co można pisać o firmie z którą współpracując trzeba się kłócić o pieniądze czy dowiadywać się na ostatnia chwilę że jak się coś załatwia no urlop to jest problem bo dokumenty gubią i nawet nie wiedzą gdzie je gubią? Niestety mamy czasy jakie mamy i jak chce sie pracować to głównie jest praca za pośrednictwem agencji. A takim wolno chyba więcej bo pozwalają sobie na dużo

Iwona

@Eh..., nie jestem osobą zatrudnioną w tej firmie. Jestem moderatorem tego wątku, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Jeśli chodzi o sprawę niewypłaconego należnego wynagrodzenia powinieneś załatwić to bezpośrednio w firmie w dziale finansowym, a także przeprowadzić na ten temat rozmowę z pracodawcą.

Eh...
@Iwona 28.06.2018 16:00

Adecco to pośrednik pracy. Oferują pracę w dziesiątkach firm. Sytuację w firmie w której pracuje mogę zaopiniować na stronie konkretnej firmy. Po co.tutaj? W tym miejscu oceniamy Adecco. Nie firmy do których nas wysyła. Tak czy inaczej Adecco jest coraz bardziej nieudolne. Nawet wnioski urlopowe gubią a potem my mamy problemy. CZY pośrednika pracy można gdzieś zgłosić aby został skontrolowany? Obawiam się.o swoje dane osobowe. Obawiam się że prócz wniosków urlopowych mogą nie dbać o inne dokumenty.

Eh...
@Iwona 28.06.2018 16:00

Pieniądze wyplaca Adecco a nie firma w której pracuje. Problemy z wypłatami tłumacza duża ilością firm dla których zatrudniaja

King
@Iwona 28.06.2018 16:00

Rekrutują w firmie, trzeba mieć doświadczenie? Jakie warunki dają?

Cezary

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

sylwio

Mam pytanie czy może wybiera się ktoś do szwajcari jako monter wind lub monter silników lub maszyn.A może juz ktoś pracował proszę o odpowiedz

gosc

bardzo negatywne wrazenie o Paniach tam pracujacych. Starałam sie o pracę w kampanii piwowarskiej w gdańsku. Firma nawet nie ma pojecia jakie zachwowanie "po " rekrutacji maja te panie. Chociaz miały poinformowac o wyniku rekrutacji to najpierw nie odbieraly telefonów, pozniej w końcu ktoras odebrala i stwierdziła ze ona się tym nie zajmuje, ze to kolezanka ale kolezanka ma wolne ALE napewno bedzie się kontaktowac (tak jakby sama nie mogła przekazac informacji i załatwic sprawy). Mija jeden tydzien,drugi- kolezanka się nie kontaktuje. Kontaktuje się wiec ja. Pani już ta własciwa stwierdziła ze miała akurat dzis dzownić. Bardzo niepowazne podejscie. zupełnie nie na te czasy. Jest mnostwo firm rekrutujacych, ale z nimi juz na pewno nie chce miec nic wspolnego. Nie wiem czy klienci wiedza jak to wyglada "od kuchni".

gość 1
@gosc 07.05.2018 14:50

U mnie identyczna sytuacja. Odpowiedzi udzielane z wielką łaską. Oczywiście po moim telefonie, gdyż Panie nie raczą poinformować o wynikach rekrutacji.

Iwona

@Eh..., ciesze się, że sprawa wynagrodzenia jest w trakcie rozwiązywania. Jaki rodzaj umów proponuje pracodawca? Zlecenie, czy na czas określony? Obowiązuje Cie pakiet socjalny i możliwość urlopów? Z tego co piszesz to atmosfera w pracy nie jest za ciekawa. Chodzi o relacje miedzy pracownikami, czy raczej pracownik-przełożony? Jak myślisz gdzie leży problem?

Eh...
@Iwona 22.06.2018 06:11

Ale co to ma w tym momencie do rzeczy skoro komentuje fakt , że nie potraficie każdemu wypłacić należnych pieniędzy w terminie?

Eh...
@Eh... 26.06.2018 00:26

Adecco oferuje różne miejsca pracy na różne typy umów.

Iwona

@Eh..., wypłata wynagrodzenia za przepracowane godziny to sprawa bardzo ważna dla pracownika. Czy rozmawiałeś o tych opóźnieniach z działem finansowym i pracodawcą? Może mógłbyś dodać kilka słów na temat grafiku pracy, czy jest elastyczny? Jak oceniasz atmosferę w pracy i relacje pracownik-przełożony? Każda informacja na temat firmy będzie pomocna.

Eh...
@Iwona 16.06.2018 15:46

Praca spoko przełożeni nie bardzo. Natomiast opieniadzach owszem rozmiar była. Mają być wypłacone a póki co nadal cisza. Jak było z mojej strony napisane pracuje za pośrednictwem Addeco a nie w samym Addeco

Eh...

Pracuje za pośrednictwem Addeco w Pl. Nie ogarniają wypłat. U nas w firmie kilka osób dostało za małą wypłatę. Nie wyplacili premii, całych dniówek, dodatków za nocki. Na palcach jednej ręki można policzyć osoby, które dostały wypłatę taka jaka powinny. Jednym wypłacą zaległość innym nie. Ale na resztę wypłaty trzeba czekać , bo mają w planach wypłacać po 20.06. zobaczymy jak będzie dalej. Jak.sie to.bedzie dalej powtarzało to.chyba będzie trzeba gdzieś wyżej to zgłosić. Porażka

Nikt

Wro 2 jeśli ktoś ma polecenie jechać podpisać umowę w poniedziałek a nie ma jak się dostać do biura do Wrocławia to co wtedy ?

Iwona

@Lukasz1991, czy wyjaśniłeś już sprawę zaległego wynagrodzenia? Dział finansowy powinien się tym zająć. Z Twojej wypowiedzi rozumiem, że praca była na akord. Czy wyrabiając normę, mogłeś liczyć na premię?

Lukasz1991

(usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) pracowałem na magazynie Xpo tilburgu w pracy mobing Polak pogania Polaka do tej pory walczę żeby wypłacił mi zaległe ponad 400 euro odradzam

Iwona

@Olo, mógłbyś dodać coś więcej na temat zatrudnienia? Godziny pracy, atmosfera, premie? Czy pracodawca oferuje szkolenia zawodowe i jakie jest zaplecze socjalne? Każda informacja będzie cenna.

Gutek

Podpowiedzcie czy warto aplikować?

Zostaw opinię o Adecco Poland - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adecco Poland