DOZ S.A.
3 267 6 1

Opinie o DOZ S.A.

Kinga

Stanowczo nie polecam pracy w Centrali DOZ w Warszawie. Coś okropnego!

Ann
@Kinga 27.10.2018 19:46

Dlaczego? Napiszesz coś więcej? Wlasnie chciałam składać CV...

Ocochodzi
@Kinga 27.10.2018 19:46

Możesz coś więcej powiedzieć? Jakie stanowisko? Czemu masz taką opinię?

Marek
@Kinga 27.10.2018 19:46

Czy mogłabyś rozwinąć swoją opinię i napisać, dlaczego masz takie zdanie o pracodawcy? Nie podałaś żadnego argumentu na poparcie swojej wypowiedzi. Napisz więcej o warunkach pracy i kwalifikacjach, jakie musi posiadać pracownik, żeby zostać przyjętym. Czekam na Twoją opinię.

Kiero wasz hero
@Marek 11.11.2018 15:56

Trollu słabo kombinujesz, po co ma pisać o kwalifikacjach do zatrudnienia, skoro nie poleca pracodawcy?

Monia
@Ann 08.11.2018 18:22

Prezes chaotyczny i krzyczy, atmosfera i wynagrodzenie

DOZZZZ

A ja czytam opinie i oczy przecieram ze zdumienia. Jestem w aptece w dozie od 3 lat i stwierdzam, że to moja najlepsza praca! stawiają na ludzi zaangażowanych, umowa o pracę, cykliczne szkolenia,kasa na koncie, czasem jakaś premia (ale do tego bym się akurat nie przywiązywała). Każda praca ma swoje plusy i minusy i tak samo jest w dozie.....

molly404
@DOZZZZ 08.08.2018 08:11

"stawiają na ludzi zaangażowanych" już to tutaj kiedyś czytałam, brzmi jak powtarzany bezmyślnie slogan, tak samo jak umowa o pracę, ktoś jej gdzieś nie miał? kwestia tego gdzie jest więcej plusów, a gdzie minusów

Pipi
@molly404 08.08.2018 12:02

@molly404 nadal masz oferty na umowy śmieciowe i płacenie pensji pod stołem, wię c nie uznała bym umowy o pracę jako 100% pewnik... Z drugiej strony, jeśli ktoś naprawdę jest zadowolony ze swojej pracy, to kto mu broni? Jak to mówił Monty Python "always look on the bright side of life":))

Franek
@DOZZZZ 08.08.2018 08:11

zgadzam się, wszędzie są plusy i minusy, doz firma jak każda inna, prowadzą biznes, ale jak można przeczytac wiele osób jest zadowolonych i pasuje im ta praca, ja osobiście też nie mogę narzekać, mam etat, kasa na umowie a nie pod stołem, fajny zespół, a że czasem jest ciężko i dużo roboty to chyba dośc powszechne dzisiaj. jak komuś nie odpowiada zawsze może zmienic pracę

Marietta
@DOZZZZ 08.08.2018 08:11

Od 2 lat pracuje w DOZ i podzielam opinie tych osób, które są z pracy zadowolone - bo ja też jestem. Poza tymi rzeczami, które już wymieniliście i są podstawą w pracy jakiejkolwiek - umowa o prace, kasa na koncie, szkolenia itp. - to cenię sobie zespół z którym pracuje, co prawda niewielki, bo pracuje w malej aptece (poza stolicą bądź innym duuuużym miastem :)).

Aga
@Marietta 31.08.2018 15:42

Warszawa - jest ok, dobry zespół, wynagrodzenia ok, premie niestety rzadko,

Niki
@DOZZZZ 08.08.2018 08:11

DOZ to straszny pracodawca bardzo duża rotacja w centrali w Warszawie i Łodzi to o czym świadczy . Pani dyrektor hr mimo kilku rozmów nie reaguje i jest głucha na sugestie. Nic nie robi tylko słucha pani Alicji prezes. Premie obcinają a sami bawią się na DOZ Formum w Zakopanem zamiast dbać o pracowników. Hr usuwan wpisu ti na forum i DOZ za to płaci. A gdzie obiektywizm przecież mogą być ludzie niezadowoleni. A najlepsze jest to jak pani prezes każe wpisywać tu pozytywne komentarze i sprawdza czy dane osoby takie wpisały ja wpisałam i byłam sprawdzana na szczęście już tam nie pracuje

Beata
@DOZZZZ 08.08.2018 08:11

Cała prawda potwierdzam pracuje już 3 lata i jestem zadowolona nic dodać nic ujac

Monia
@Beata 14.11.2018 22:27

Straszna firma na szczęście już tu nie pracuje

Beata

Jestem zadowolona pracy dużo ale to jest bardzo rozwijające. Wszystko zależy od lokalizacji, zespołu i menadżera regionalnego. Lubię atmosferę w DOZ S.A. za: Profesjonalnosc

Agnieszka

@Marietta, jesteś zadowolona z pracy, więc domyślam się, że atmosfera panuje tam dobra. Mogłabyś dodać, czy pracodawca proponuje pracownikom premie lub inne dodatki do wynagrodzenia. Piszesz, że bierzesz udział w szkoleniach. Czy nowo przyjęci pracownicy tez mogą na nie liczyć? Napisz, jakie umowy o prace są zawierane z pracownikami. Pracodawca daje stabilne zatrudnienie i umowy długoterminowe? Pojawiły się nowe ogłoszenia o pracę w różnych lokalizacjach. Między innymi firma szuka młodszego specjalisty do spraw telemarketingu i monitoringu, specjalisty do spraw zarządzania ryzykiem i kontroli, młodszego konsultanta do spraw obsługi klienta.

ToJaWaszUlubionyKiero
@Agnieszka 27.09.2018 15:25

Firma daje lojalki za udział w szkoleniach, żeby pracownik nie chciał się zwolnić :D

Acoto?!
@ToJaWaszUlubionyKiero 27.09.2018 17:54

@ToJAWaszUlubionyKiero Nie znam firmy, która by nie dawała lojalek za szkolenia..... Żadna nowość.

Niki
@Acoto?! 28.09.2018 08:03

A ja znam bo w niej pracuje - forma także z kapitałem polskim wystarczy tylko w eurocentrum się popytać ludzi kto nie podpisuje lojalek i się okaże ze takie prezenty tylko w dozie

Superkiero

Piękny layout. Jak zwykle lepiej wydać pieniądze na jakiś shit zamiast na pracowników.

Nieznajomy
@Superkiero 09.08.2018 16:22

@Superkiero ale o co chodzi?

Superhiperkiero
@Nieznajomy 10.08.2018 07:37

O wydawanie pieniędzy na takie cuda jak widać powyżej, na cudowne zmiany oceny firmy na tym portalu, na miliony pierdół marketingowych. A potem pracownik słyszy słynne „nie ma budżetu” gdy chce podwyżkę.

Dona
@Superkiero 09.08.2018 16:22

Idz do prywaciarza tam nie wydaje się kasy na bzdety ...nawet takie jak ZUS..

Ultramegakiero
@Dona 13.08.2018 19:05

A skąd pewność, że nie pracuję u „prywaciarza”?

Waga
@Ultramegakiero 14.08.2018 10:52

Chyba ultramegoehocentryk ...zostań tam gdzie jesteś

Zwykłykiero
@Waga 15.08.2018 07:14

Ehocentryk to ten, który słyszy eho?

Waga
@Zwykłykiero 15.08.2018 14:34

Nie czepiaj się literówki :)... Z komórki pisałam a "G" przy "H" leży... pozdrawiam stolicę

Niki
@Superhiperkiero 10.08.2018 16:52

No teraz pójdzie milion na DOZ Forum w Zakopanem dlatego nie ma na podwyżki podobno Magda Gesler będzie ale co ona będzie robić może receptury na dobre samopoczucie prezeski :)

Agnieszka

DOZ rekrutuje aktualnie na płatny roczny staż studentów ostatniego roku i absolwentów. Poszukiwany jest manager do działu dermo i asystentka biura. Miejsce pracy Warszawa. Firma oferuje benefity w tym prywatną opiekę medyczną, rozwój zawodowy i stabilne zatrudnienie. Czy ktoś z użytkowników forum jest zainteresowany pracą w tej firmie? Czekam na Wasze opinie.

molly404
@Agnieszka 05.08.2018 15:05

lepiej odbębnić to w jakiejś aptece blisko darmowego miejsca zamieszkania i później iść gdzieś od razu gdzie zapłacą więcej, opieka medyczna była już poruszana w którymś z poniższych postów, ponoć kiepska

Anon demaskator
@Agnieszka 05.08.2018 15:05

Rekrutowanie pracowników na staż zamiast umowy o pracę i do tego udawanie, że się nie jest pracownikiem to jakiś wyższy poziom bezczelności. DOZbranoc Agnieszko.

Cojapacze
@Anon demaskator 05.08.2018 23:48

@Anon demaskator Ten staż jest na umowę o pracę - więc nie do końca rozumiem Twoją opinię??

Zniesmaczona
@Agnieszka 05.08.2018 15:05

Nie jestem zainteresowana całe szczęście ze krążą po internecie wpisy usunięte tutaj

anonymous
@Zniesmaczona 07.08.2018 14:43

mnie zastanawia jak to sie stalo ze w ciagu 2 dni z 1 gwiazdki nagle sie zrobily 3...

Anonimowy farmaceuta
@anonymous 07.08.2018 23:11

No a ilość głosów się nie zmieniła!

Niki
@Agnieszka 05.08.2018 15:05

Kłamią to Noe staż tylko tania siła robocza nowy pomysł pani prezes Alicji

endoex

Od ostatnich kilku miesiecy obserwuje zdecydowane pogorszenie uslug. Terminy dostawy sie wydluzaja a i zdarza sie ze zamowienie jest anulowane bez powiadomienia odbiorcy ... Moje sugestie dla DOZ S.A.: Weryfikacja podejscia do klienta

Kierobohatero
@endoex 23.10.2018 10:28

No tak ale to jest forum o pracy w tej firmie, a nie o jakości obsługi.

Anita

Pracowałam w Doz ok 2 lata. Powiem Wam , ze do wszystkiego można się przyzwyczaić: do ogólnego chaosu , do ciągłych zmian decyzji , Do niekompetencji pracowników na wysokim szczeblu, do tego, że wymaga się niemożliwego , do ciągłego stresu i siedzenia w pracy po godzinach . To w końcu staje się dla nas normalne... Do momentu kiedy nie zmienimy pracodawcy :))))

Klaudia

Nie polecam stacjonarnych aptek ani w ogóle aptek tej sieci. Ceny w sklepach stacjonarnych są droższe nawet o 25 zł! . Doz w Łodzi w Pasażu Łódzkim ma ceny z kosmosu. Nie pamietam też, abym kiedykolwiek została mile obsłużona. Gdyby apteki doz były jednymi aptekami w Polsce, kupowałoby leki za granicą byle nie w sieci tych aptek. Nie polecam!!!

O.n.a.

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: pracowalam kiedys w dozie jako mr, odeszlam bo nie moglam zniesc tego chaosu i niekompetencji tzw kolezanek o urodzie lesbijki lub starej panny. duza rotacja, ludzie przychodza i odchodza. g...w zlotym papierku

NEO
@O.n.a. 11.10.2018 19:24

Ale to chyba nie jest problem z firmą, tylko z Apteką w której pracowałaś? Próbowałaś w innej Aptece?

Niezadowolony pracownik.

Miałem tą nieprzyjemność pracować w centrali... Nie polecam, 3 miesiace okresu próbnego wystarczyło, aby zobaczyć co tam sie wyprawia... Stracony czas. Pozdrawiam Panią Prezes, oraz Dyrektor Handlową.

pracownik
@Niezadowolony pracownik. 26.07.2018 17:07

chaos i niekompetencja zgadzam sie

Wona
@Niezadowolony pracownik. 26.07.2018 17:07

za to przynajmniej w aptekach jest normalnie no może z małymi wyjątkami ale na plus

Riki

:) rewelacyjna koordynator nowa u nas pracuje

Ciekawy
@Riki 08.10.2018 19:52

Jo a w jakim.woj?

Ciekawy

Hej. Którego wypłacane są wypłaty w dozie? Kiedy się spodziewać przelewu ?

DOZ

W APTECE NA ULICY DĄBROWSKIEGO W WARSZAWIE SĄ ZA WYSOKIE CENY W PORÓWNANIU Z INNYMI APTEKAMI W WARSZAWIE, OBSŁUGA APTEKI NIE TRZYMA CEN NA TAKIM POZIOMIE JAK W INNYCH APTEKACH W WARSZAWIE BĄDŹ NIŻSZYM.

Anonkiero
@DOZ 15.09.2018 11:23

STRASZNE

Superhiperultramegakiero

Forum zostało opanowane przez opłacone trolle DOZu, koniec konstruktywnych opinii. Żegnam.

Donahiermega
@Superhiperultramegakiero 22.08.2018 22:24

To straszne....weź pamiętaj ołtarzyk sobie postawić

Dona

Ale tu marudzenie. Ja jestem zadowolona, jak w każdej firmie są plusy i minusy. Ogólnie na plus za ludzi.

Fru
@Dona 13.08.2018 19:07

@Dona zgadzam się z Tobą! Ja mam akurat fajny Dział - centrala Łódź!

Tina
@Fru 14.08.2018 08:13

Popieram Was, też mam fajny zespół, a to naprawdę duży plus w każdej pracy :-)

Mania
@Tina 22.08.2018 08:34

Dobry zespół świadczy o pracownikach, a nie o pracodawcy. Równie dobrze mogliście się spotkać w innej firmie, gdzie nie ma tajemniczych, rekomendacji i odpowiedzialności materialnej.

Kier

Odpowiedzialność materialna - nie masz ochroniarza, nie masz bramek. W dużych aptekach kradzieże są nagminne bo brakuje rąk do pracy więc nikt nie będzie pilnował czy ktoś kradnie czy nie. A na samoobsludze masz masę towaru który ma byc ustawiony wedle wytycznych. Nikogo nie obchodzi że mogą Ci ukrasć pół wyspy. Nikt nie będzie ganiał za (usunięte przez administratora) bo robisz to na własną odpowiedzialność a narkomanów pełno w aptekach doz bo towar leży na wyciągnięcie ręki. Oczywiście jak zglosisz kradziez na policji to sama spędzasz pól dnia na posterunku.

Mania
@Kier 02.08.2018 21:50

Dokładnie tak jest. Zarówno z odpowiedzialnością, jak i z szukaniem pracowników. Dbamy o nasz towar, ale w większości mamy samoobsługę, której nie da się upilnować. A potem siedzimy na policji, oczywiście we własnym czasie wolnym.

Kierooooooooooo
@Kier 02.08.2018 21:50

Jak Ci się nie podoba to zmień pracę, przecież na siłę nikt Cię tu nie trzyma. Ja pracuje jako Kiero. w dużej aptece, w dużym mieście i narzekać nie mogę. Grunt to dobry, zgrany zespół, a wtedy ze wszystkim można sobie poradzić.

Kier
@Kierooooooooooo 19.08.2018 01:12

Dobry zespół w dużej aptece DOZ- to jesteś wyjątkiem bo w dużych aptekach większość dobrych pracowników po remanencie sie zwalnia :)

Kier

Pensję jaką dostaniesz na początku będziesz miała przez długie lata. Podwyżka w dozie jest praktycznie nierealna. Pracownicy- ciągła rotacja, ciągle odchodzą a to kierownik jest od szukania dla siebie pracowników, a nie dział HR który zajmuje sie szukaniem wyłącznie kierowników. Jak sobie nie znajdziesz nowego pracownika i nikogo na zlecenie to sama ciągle siedzisz w aptece w ramach nadgodzin do odbioru bo w dozie nie ma możliwości płatnych nadgodzin. Żeby znaleść pracownika umieszczasz sama ogłoszenia, za które nikt nigdy nie zwróci Ci kasy. Jak raz wyrobisz premię, to potem dostajesz takie cele że przez nastepne pół roku na pewno grosza premii nie zobaczysz.

M.G.R
@Kier 02.08.2018 21:42

@Kier - nie zgodzę się z Tobą!!!! Owszem, zgłaszanie kradzieży jest po naszej stronie (bo nikt inny za nas tego nie zrobi) i jest ono męczące, ale z drugiej strony jest to podstawa do wyliczenia strat, a co za tym idzie, późniejszych premii. Dlaczego wstawiasz sama ogłoszenia z własnych pieniędzy!! Ja bym się nigdy na coś takiego nie zdecydowała!! Zgłoś do HR, że masz zapotrzebowanie i oni wystawiają ogłoszenia. Co chwila masz też ogłoszenia w biuletynach, może tam spróbuj?

Kier
@M.G.R 03.08.2018 08:12

Widać że nie pisał tego kierownik. Premia za dobry wynik remanentu- to robienie z nas (.....) bo jak można mieć dobry wynik inwentaryzacji bez ochroniarza i bramek w aptece z samoobsługą? Jak sama nie wstawisz sobie ogłoszeń na płatnych portalach to pracownika mieć nie będziesz. Ni ja ni nikt z moich znajomych nie znalazł pracownika przez działania bądz ogłoszenia działu hr. Próbowanie w biuletynach? Co ma na celu? Biuletyny czytają tylko pracownicy aptek doz a w każdej aptece jest jakiś vacat. Wymienianie w biuletynie sześćdziesięciu miast w których brakuje kierownika technika i magistra nie ma sensu- nikomu w niczym nie pomoże. Reasumując, nie wiem czym zajmuje sie dział hr bo na pewno nie pomaga w szukaniu pracowników.

:)

Kto dostał dzisiaj miłego maila?

molly404
@:) 01.08.2018 23:03

jakiego maila?

Kiero
@molly404 03.08.2018 16:20

Miłego :D Ja nie.

:*
@Kiero 03.08.2018 23:10

Ten z podsumowaniem miesiąca z góry? Tak miły

Pracownik

A propos "great place to work" właśnie dzisiaj mija termin wypłaty wynagrodzenia za poprzedni miesiąc (mają termin do 10) i co?? Wypłaty nie ma. Mało, że płacą śrubki, to jeszcze nie w terminie.

Kiero
@Pracownik 10.05.2018 21:03

Różne niepochlebne opinie in wystawiam, ale tu akurat nie mam nic do zarzucenia - u mnie kasa była 09.05.

Podobnie
@Pracownik 10.05.2018 21:03

Mi przelali 1/3 wynagrodzenia a o resztę trzeba było się przypominać.. Pozostałą należną mi część wynagrodzenia przelali po kilku dniach bo nie miał kto podpisać przelewu! Absurd!

Podobnie
@Pracownik 10.05.2018 21:03

A propos "great place to work" ciekawe jakim cudem otrzymali tytuł po raz kolejny!

Poli
@Pracownik 10.05.2018 21:03

Też miałam 9.05. Więc może to coś po twojej stronie?

Dozia
@Poli 15.05.2018 21:10

Ja miałam pensje 10.05 ale o premię musiałam się upomnieć - przykre bo ciężko na to pracowaliśmy całym zespołem.

Pracownik
@Dozia 16.05.2018 22:15

Dopiero pod koniec maja wpłynęła pensja za kwiecień, nadal czekam za pensją za maj. do kadr nie można się dodzwonić, nikt nie ma czasu. Ale nie chciałam podpisać odpowiedzialności to menedżer od razu przyjechał i próbował zastraszyć. Jak tylko odzyskam moje pieniądze uciekam.

Życzliwy
@Pracownik 03.07.2018 09:21

A może skorzystaj z okazji i zwolnij się bez okresu wypowiedzenia z powodu ciężkiego naruszenia po stronie pracodawcy? Googluj. Należy się chyba wtedy odprawa, choć niewykluczone, że trzeba będzie o nią powalczyć w sądzie pracy.

Pasjonat
@Pracownik 03.07.2018 09:21

Pracuje tu już kilka ładnych lat i z pensją nigdy nie było problemu. Może przełożony nie potwierdził ci godzin w systemie?

Pracownik DOZ
@Podobnie 12.05.2018 19:01

To nagroda da firmy Pelion nie samego DOZ musiałby ktoś na głowę upaść żeby taką opinie wystawić :)

Ania
@Pracownik DOZ 28.07.2018 13:50

Nagroda dla DOZ i jak ja miałabym wystawić opinię, też bym tak zagłosowała

Anna

Jest ktoś chętny, aby podzielić się opinią nt. pracy na stanowisku kierownika w aptece DOZ S.A. w Warszawie, ponieważ zastanawiam się nad przeniesieniem do tej sieci z innej sieci. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Kierownik DOZ
@Anna 26.07.2018 16:38

Generalnie praca jak w każdej innej sieci / aptece. Opinie są różne ale to głównie wydaje mi się zależy od tego na jaki zespół trafisz / na jakiego koordynatora. Ja pracuje już prawie 6 lat i bardzo sobie chwalę pracę w DOZ. Stabilna firma, fajne / nowoczesne narzędzia, które pomagają nam w pracy (np. kolektory), pieniądze zawsze na czas na koncie, a nie tak jak u prywaciarza - pod stołem albo nie możesz się doprosic o swoje, fajni ludzie ( ja sama dobralam sobie pracowników w aptece), uśmiechnięci i pomocni koordynatorzy, hr, obsługa apteki. Ja jestem bardzo zadowolona i nie zmienię tej pracy na żadną inną. Polecam!

Pracownik
@Anna 26.07.2018 16:38

Ja się zastanawiałam nad zmianą pracy (jestem Kierownikiem Apteki w Warszawie) ale przede wszystkim ze względu na to, żeby mieć trochę wyższa stawkę niż obecną ale jak się orientowalam jak jest w innych sieciach ( brak personelu, pełna odpowiedzialność na barkach kierownika za wszystko! a tu jest dużo osób ob do których mogę zgłosić się z każdym problemem, również odpowiedzialność finansowa/materialna, premie roczne niewidoczne, itp. to chyba jednak zostanę tu gdzie jestem bo ogólnie dobrze mi u się pracuje. Pozdrawiam innych Kierowników

Ona
@Anna 26.07.2018 16:38

Polecam. Czasami ciężko że względu na duży ruch ale nie zamienię na inną. Szczególnie na plus zespół w aptece, menedżera i .... A nie będę slodzić po prostu polecam.

Anna
@Ona 28.07.2018 19:04

@Kierownik DOZ, @Pracownik, @Ona dzięki za informacje - dla mnie pomocne w podjęciu decyzji. A tak myśląc przyszłościowo, od razu zapytam (pewnie się orientujecie), jak z dalszym rozwojem zawodowym w tej sieci? Mianowicie, jeśli np. za kilka lat, będę chciała aplikować na wyższe stanowisko, np. kierownik regionalny - to czy są takie szanse? To jeszcze jedno z takich moich przemyśleń nad zmianą pracy... :) Pozdrawiam.

molly404
@Anna 30.07.2018 17:01

ja nie znam żadnego kierownika który by awansował, powyższe wypowiedzi brzmią jak mądrzej napisane posty wychwalające, większość ludzi jest w dalszym ciągu niezadowolona

Miśka
@molly404 31.07.2018 08:33

Każdy ma prawo do swojego zdania i każdy ma inne wymagania/oczekiwania od miejsca pracy. Jeśli ktoś jest zadowolony to logiczne, że wypowiada się pozytywnie, a tutaj z góry pada zarzut, że są to posty wychwalające. Moim zdaniem żaden z tych postów nie jest wychwalający, jest po prostu oceną przez pracownika miejsca pracy. @Anna zadała pytanie i każdy według uznania jej odpowiedział, tak jak i Ty @molly404. Myślę, że dla Anny każda wypowiedź jest przydatna.

Noe
@Miśka 31.07.2018 15:26

Najgorsze co mogli zrobić to odpowiedzialność materialna. Dlatego ludzie odchodzą. Resztę dałoby się przeżyć.

Anna
@Noe 31.07.2018 23:59

Pracuje się naprawdę dobrze(Warszawa), tylko czasami brakuje rąk do pracy. Dobra atmosfera, fajne narzędzia... tylko odpowiedzialność materialna. U nas dbamy o towar i nie mamy strat, zobaczymy jak będzie za rok.

anonim

(usunięte przez administratora)

Aa

Oni zatrudniają takich ludzi z niską kulturą osobistą kiedyś trafiłam na takiego na rozmowie rekrutacyjnej.

niki
@Aa 29.07.2018 23:47

@Aa Ale to w centrali?

April

Czy ktoś pracował na woloskiej 7 ? Może wie wypowiedzieć jak tam się pracuje ?

Agnieszka

@Wika, pracujesz w aptece na stanowisku farmaceutki? Mogłabyś przybliżyć warunki swojego zatrudnienia? Czy praca jest zmianowa i dużo masz dyżurów w miesiącu? Czy do wynagrodzenia pracodawca dodaje premie lub szkolenia? Czy można dostać się na płatny staż, żeby nabrać doświadczenia tuż po studiach? Zachęcam Cię do zostawienia opinii.

Cecylia

Podpowiedzcie coś przed rozmową?

Reta
@Cecylia 10.07.2018 18:25

Bądź sobą :)

xraven
@Cecylia 10.07.2018 18:25

podstawowe pytania to czy apteka posiada odpowiednią ilość pracowników do ilości pracy i o odpowiedzialność finansową za magazyn, jak zapodasz rynkowe wynagrodzenie to pewnie się nie zgodzą.. generalnie nie trzeba się jakoś bardzo starać, pracy jest sporo, wybierz miejsce które ma najlepszy stosunek praca/wynagrodzenie

Pipi
@Cecylia 10.07.2018 18:25

A gdzie ta rozmowa, więcej konkretów?

agnes
@Pipi 11.07.2018 07:33

pamiętaj, w momencie w którym dają niską pensję i mówią że możesz dorobić premią trzeba wspomnieć że maximum to 1000zł ale w praktyce dostajesz może 250zł co 4 miesiące z racji złożoności i małego prawdopodobieństwa osiągnięcia czynników składowych :D

Mania
@agnes 11.07.2018 11:32

Taaa... Tylko pamiętaj, że to brutto :)

Beta
@Mania 12.07.2018 23:51

Czy możecie podpowiedzieć do której apteki w warszawie najlepiej starać się o pracę?

majkel221
@Beta 16.07.2018 11:27

Aleja Krakowska 61

Beta
@majkel221 16.07.2018 22:53

Dzięki @majkel221 za pomoc :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Z

A gdzie szukasz i na jakie stanowisko

Joanna

A ja się dziwię pracownikom dlaczego wszyscy narzekają a nie potrafimy sie zebrać razem i postawić warunkom jakie narzuca nam firma. Chodzi zarówno o zakres wykonywanych obowiązków, o płace i o podpisanie umowy o odpowiedzialności materialnej. Na początku jak padł taki pomysł ze strony firmy to wszyscy się burzyli, że nie bedą tych umów podpisywać zwłaszcza,że w aptekach nie ma kamer ani szyb zabezpieczających przed kradzieżą. A teraz widzę i słyszę,że pracownicy to podpisują i nie ma żadnego sprzeciwu. W naszej aptece, a pracuję we Wrocławiu, na 7 osób zatrudnionych 4 nadal deklarują,że tego nie podpiszą. Bo dlaczego mamy płacić za kradzieże i za czyjeś błędy. Dla mnie osobiście jest to gwóźdź do trumny jeżeli chodzi o pracę w tej aptece. Stąd też moje pytanie dlaczego godzicie sie na podpisywanie tych umów i oddawanie swoich pieniędzy firmie, która przeznaczy je zapewne na kolejne niepotrzebne ulotki i materiały reklamowe? Przecież gdybyśmy się wszyscy postawili to nie mieliby wyjścia i musieliby porzucić ten plan. Dziwię się, że dajemy sobą tak pomiatać będąc osobami wykształconymi i godzimy sie na wszystko co nam podsuną do podpisania. W grupie jest siła,a my jako farmaceuci nie potrafimy się zjednoczyć pracując w tej samej firmie a co dopiero jeżeli chodzi o walkę aby przywrócić prestiż naszego zawodu.

bugnor
@Joanna 16.06.2018 20:18

to wynika z tego, że ludzie boją się zmienić pracę o którą w większości regionów jest łatwo, są różne sytuacje, gorszy region, beznadziejna sytuacja finansowa na własne życzenie, brak prawa jazdy, społeczniarstwo, wizja zwałkowania magazynu w celu zaniżenia braków, najłatwiej jest zmienić pracę właściwie niż pracować w firmie która i tak płaci mniej i ma nie wiadomo jakie wymogi, ewentualnie nie wybierać urlopu mimo ich ponagleń w celu zbicia większej kasy po nowym roku ;]

Borat
@bugnor 17.06.2018 12:59

U nas 4 na 5 osób odeszło ze względu na tą odpowiedzialnośc. Firma udawała ze się nie przejmuje a teraz nie ma komu pracować ;) wszyscy bardzo szybko znaleźliśmy prace i konkurencji na zdecydowanie lepszych warunkach, polecam takie rozwiązanie

Wiki
@Borat 17.06.2018 20:11

U nas to samo -4 z 5 ;) raptem Pani manager zaczęła "zalowac " że nam pozwoliła odejść. Każdy z nas prsce ma na dużo lepszych warunkach ;)

Aneczka
@Wiki 23.06.2018 21:57

Zależy, gdzie.. nie zawsze trafi się lepiej...

Wika
@bugnor 17.06.2018 12:59

Nie można "nie wybierać urlopu" wtedy Pracodawca może wysłać Cię na przymusowy urlop, wiec lepiej już samemu go sobie zaplanować

Gość

EnelMed

doxx

w jakiej firmie doz ma opiekę medyczna? Luxmed?

anonymous
@doxx 19.07.2018 09:41

Enelmed

doxx

Jaką opiekę medyczną zapewnia DOZ?

Zostaw opinię o DOZ S.A. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOZ S.A.