Zastanawiam się nad aplikowaniem do nich na recepcjonistkę. Czy ktoś wie jaka stawka jest na takim stanowisku? Czego mogłabym się spodziewać na rozmowie? Będą sprawdzać znajomość języka? Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje!
Maksymalnie 3k netto. Pytania o twoje doświadczenie zawodowe, standardowe pytania i krótka rozmowa w języku angielskim.
Jak długo czekaliście na odzew z Hotel Bristol? Oddzwaniają zawsze?
Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie Hotel Bristol?
Unikaj tego miejsca jeśli nie chcesz być wykorzystywany, brak wiedzy na wysokich stanowiskach i zakompleksienie. Nieumiejętność zarządzaniem.
I tylko angielski będzie sprawdzany? Inne języki już nie są wymagane? Do tych 3000 premii żadnych brak?
Ostatnio zwolnili Managera FO i podobno jego pensje rozdzielili na recepcjonistów, teraz wychodzi ok 5200 netto.
Co za kłamstwo! Żaden recepcjonista w historii hotelarstwa nie zarabiał więcej niż Supervisorzy i Duty Managerowie. @Nicola masz bujną wyobraźnię. Proponuję uważać na to co jest Wam mówione w trakcie rekrutacji, bo niestety mija się to potem z rzeczywistością.
pracujesz tam ze potwierdzasz to mijanie sie z rzeczywistoscia? czy poza kasa na cos trzeba zwracac uwage jeszcze?
Czy rozmowa rekrutacyjna w Hotel Bristol odbywa się również w języku angielskim?

Czy Hotel Bristol oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
W zależności od działu, od zapotrzebowania i wolnych wakatów. Umowa zlecenie i umowa o pracę są praktykowane.
Czy rozmowa jest w jezyka angielskim ?
Na jakie benefity można liczyć w Hotel Bristol?
Pracowałem ponad rok - na samym początku bardzo fajnie i miło lecz z czasem się to zmieniło (szczególnie w okresie kiedy Covid rozpoczął swoje ponure żniwa ) dochodziło do mobbingu w białych rękawiczkach - nagłe wzywanie do kadr, w którym stawiali się przed faktem, że musisz podpisać papier, który zmienia Twoje stanowisko nie zmieniając pensji ( w moim przypadku zmieniono ją z pracy intelektualnej na pracę fizyczną (którą mi nie było można wykonywać - choć manager HR uważał to za całkowitą bzdurę i za całkowite symulowanie - co w ostateczności doprowadziło mój stan zdrowia w której prawie pół roku byłem na zwolnieniu lekarskim z powodu dwóch przepuklin między-kręgowych oraz dyskopatii - z którego do dnia dzisiejszego jeszcze w pełni się nie wyleczyłem). Aktualne kierownictwo na wielu szczeblach [szczególnie HR - pomijając podwładnych w tym dziale] ( z którymi miałem na codzień doczynienia ) postępuje wobec podwładnych nieuczciwie (faworyzując innych pracowników - bycie złośliwym do nie lubianych przez nich ). Nie pracuję tam już od pół roku - aktualnie poszukuję pracy w branży i fakt, że pewne osoby teraz powodują (ze zwykłej złośliwości) sfabrykowane i sztuczne problemy, które nie miały miejsca, przez co hotele sieciowa po skontaktowaniu się z nimi już dziękują za branice udziału w rekrutacji po czym odrzucają. Rozumiem to ze strony pracodawcy, też bałbym się zatrudnić osoby słysząc takie rzeczy - ale nie spowodowałoby to, że nie przesłuchałbym takiego kandydata ( każda historia ma dwie strony ). Jest mi przykro bowiem uważam, że hotel Bristol jest wspaniałym miejscem do pracy ( i ma potencjał by być jeszcze lepszy ) pełen fajnych ludzi - poza wyjątkami, którzy są złośliwi. Zarobki nie najgorsze ale też nie ma na co się nastawiać na wielkie zyski czy pensje ( to wszystko zależy od działu ). Pozdrawiam
Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w siedzibie firmy Hotel Bristol?
Wszędzie brakuje ludzi do pracy ale z całą pewnością tu nie zabraknie. Trzeba być zorganizowanym i nie udawać pracy. Fajna praca i tyle.
Hotel Bristol od zawsze jawił się w mojej głowie jako piękne miejsce z cudowną historią. Pierwsze miesiące pracy tylko utwierdziły mnie w tym przekonaniu - jednak.. po paru miesiącach sytuacja zaczęła się diametralnie zmieniać. Braki w personelu, nieprzyjemna atmosfera, dyskryminacja (wśród pracowników głównie), przytłaczająca liczba obowiązków, brak tygodnia (ba, dnia?) bez nadgodzin - które nie są płatne, słaba płaca, pracodawcy nie mają podstawowej wiedzy na temat tego jak rozkładane są obowiązki w firmie, faworyzowanie. Jedyne plusy - można się wiele nauczyć, ale czy warto?
@Stella, jaką Ty masz opinię odnośnie pracy w Hotel Bristol? Uargumentuj swoją wypowiedź. Napisaliście trochę odnośnie zarobków. Natomiast dobrze by było jakbyście wypowiedzieli się również odnośnie warunków pracy. Czy w chwili obecnej prowadzona jest rekrutacja do Hotelu Bristol na jakieś stanowiska? Jeśli jest i coś wiecie to napiszcie na jakie. Jak przebiega rekrutacja oraz jakie wymagania należy spełniać? Jak wygląda kwestia, jeśli chodzi o możliwości rozwoju zawodowego, szkoleń oraz benefitów? Zachęcam do dodawania merytorycznych komentarzy.
Jeśli jest tak źle to zwolnijcie miejsce a gwarantuję, że zaraz będą następcy. Doceńcie pracę w dobrej firmie.
Biorąc pod uwagę braki w kadrze to jest trochę słabo z tymi nastepcami chyba że masz na myśli ukraińską siłę roboczą.
Zarobki średnie z możliwością nabicia wielu godzin o to tyle z plusów ,po za tym ogromne braki w kadrze i bardzo nieprzyjemna otmosfera ,szczególnie ze strony współpracowników (kuchnia,bufet) nie szczególnie polecam ale jeśli jesteś odporna osobą i czujesz się dobrze w tej branży to masz szansę się tam odnaleźć.
Miejsce pracy w dziale BARu i Restauracji pozostawia bardzo wiele do zyczenia. Awansują ludzie ktorzy nie maja pojecia o tym co robia ale dobrze kabluja glownemu managerowi gastronomii; albo zwyczajnie wysiedzieli swoje. Chwile temu bylo tam kilka osob ktore swietnie prowadzily restauracje i bar ale niestety odeszly..a szkoda bo chociaz chcialo sie wstawac do pracy bo i atmosfera i praca byla mila z kims kto wie co robi. to juz nie ten sam hotel co wczesniej..chociaz mialem nadziej ze jakos to bedzie.. Pozdrawiam M.
swego czasu mówiono, że Polbet płaci bardzo mało swoim pracownikom. Zastanawiam się, ile w tym prawdy.
Bardzo piękne miejsce, malo placą ale można się wiele nauczyć
Jak się pracuje w Hotel Bristol?
Zobacz opinie na temat firmy Hotel Bristol tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.
Jak wygląda rekrutacja do firmy Hotel Bristol?
Kandydaci do pracy w Hotel Bristol napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.