AXPO POLSKA

Instagram

• Skierniewice

5. Opinie o AXPO POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Opinie o AXPO POLSKA Warszawa

Nie przegap nowości o AXPO POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ!

21.08.2024 12:14

Przechodząc do Axpo obawiałem się zderzenia z korporacyjną strukturą ze wszystkimi jej utrudnieniami. Jednak rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej - od początku mogłem liczyć na wsparcie z każdej strony i bardzo szybko poczułem się pełnoprawnym członkiem zespołu. Procedury są stworzone po to, żeby ułatwić pracownikom realizację zadań, a nie po to, żeby tworzyć niepotrzebne papiery. Nie ma problemu, żeby uzyskać pomoc nawet od członków zarządu, komunikacja jest bardzo efektywna. Atmosfera w firmie jest świetna - czuć, że ludzie chcą tu pracować i spędzać czas ze swoimi współpracownikami, a Axpo jeszcze to podbija wieloma eventami integracyjnymi. Firma zapewnia wszystko, co jest potrzebne do pracy, w tym topowy sprzęt IT, hybrydowy model pracy i dostęp do bazy wiedzy. Cele stawiane zespołom są z nimi wcześniej konsultowane, opisane w jasny i konkretny sposób. Czuję, że każdy ma tu szansę na rozwój i wpływ na kierunek, w którym podąża organizacja. Świetna jest też możliwość współpracy z zespołami z innych krajów, w których działa Axpo. Na koniec słowo o rekrutacji - 10/10. Cały proces przebiegł bardzo sprawnie, po rozmowach otrzymałem feedback. Od pierwszej rozmowy z rekruterką do akceptacji oferty minęły może 3 tygodnie. Same rozmowy prowadzone były w bardzo pozytywnej atmosferze, stres znikał bardzo szybko. Akceptacja oferty to był dla mnie duży krok, ale podejście osób, z którymi rozmawiałem, czyli moich przełożonych, sprawiło, że zdecydowałem się na przyjście do organizacji i oceniam to jako świetną decyzję.

07.01.2025 17:32

Cześć Adam! Dzięki za opinię i cieszymy się, że Ci się z nami podoba :) Dużo sukcesów! Zespół Axpo

09.11.2023 14:51

Pracuję tutaj od 6 miesięcy.. Świetna firma, mega ludzie, fajna energia. Firma, w której nadal panuje duch przedsiębiorczości, choć już 20 lat na rynku oraz prawie 200 ludzi. Teraz wdrażana jest kultura MAM WPŁYW, by wzmocnić środowisko, w którym każdy pracownik ma poczucie wpływu. Zespół Axpo to młodzi, ciekawi świata, energiczni ludzie z dużym poczuciem humoru. Polecam!

27.11.2023 12:37

Umowy próbne są na takim samym typie umowy jak umowa docelowa – czyli, jeśli szukamy kogoś na UoP, to umowę próbną również podpisujemy na UoP. Umowa próbna w większości przypadków jest na okres 3 miesięcy, z wyjątkiem zespołów, gdzie proces poznawania procesów wewnętrznych i samego wdrożenia jest dłuższy niż 3 miesiące. Bezpieczeństwo psychologiczne – ten temat jest wielopoziomowy, przechodzimy serię warsztatów oraz treningów, aby zwiększać komfort pracy i kreować środowisko pracy, gdzie każdy może w pełni wykorzystać swój potencjał. Dodatkowo, korzystamy z usług platformy Wellbee (do 5 darmowych konsultacji ze specjalistami z obszaru zdrowia psychicznego) + robimy szkolenia w tym zakresie, żeby też nawzajem się uświadamiać na potrzeby nasze i innych. Pozdrawiamy Zespół Axpo

11.12.2023 11:31

Dzień dobry. O naszych Leadership Principles przeczytasz więcej na tej stronie: https://www.axpo.com/ch/en/about-us/jobs-and-career.html w polskim oddziale przejawia się to również poprzez wdrażanie zasad Kultury Odpowiedzialności. Wszyscy pracownicy uczęszczają na warsztaty związane z tym tematem oraz dodatkowo uczęszczamy na warsztaty / konferencje / szkolenia rozwojowe, które są przydatne na danym stanowisku pracy. Staramy się wspierać większość inicjatywy naszych pracowników, które mają na celu rozwój firmy i są odpowiednio przemyślane - pracownicy rozwijają się w firmie, a firma dzięki nim. Bonusy roczne, są ustrukturyzowane i mocno w relacji z wynikami finansowymi firmy. Pozdrawiamy Zespół Axpo
    Szczera opinia

29.12.2022 18:06

Myślę, że to dobry moment aby po dwóch latach podzielić się opinią i dotychczasowymi odczuciami co do mojej pracy w Axpo Polska. Na wstępie zaznaczę, że nie jest to moja pierwsza praca. Pracowałem w firmach większych lub mniejszych, więc będę się odwoływał do moich dotychczasowych doświadczeń i różnic jakie rzuciły mi się w oczy. A więc, zaczynając od wszelakiej maści benefitów i tego co jest można powiedzieć o tym co się dzieje "obok' pracy, dla mnie benefitem jest lokalizacja. Bardzo nowoczesny biurowiec (ze stacją metra w biurowcu, coś pięknego dla poruszających się metrem) i biuro, które ma w zasadzie wszystko (a nawet więcej) co jest potrzebne do komfortowej pracy i przebywania tam z przyjemnością. Dobrze zaopatrzona kuchnia, schludna łazienka, która zawiera "awaryjne" koszyczki z podstawowymi kosmetykami czy wałki do odpylenia ubrań... powiem tak, mała rzecz, a cieszy. Może dla niektórych będzie to nic nieznaczący detal, natomiast dla mnie jest to ukłon w stronę pracownika, a tych ukłonów wymienię jeszcze kilka, nie będę się jednak rozwodził o benefitach wymienionych w ofertach - opieka medyczna, sport czy języki bo mi zwyczajnie miejsca nie starczy. Firma jest bardzo pro-pracownicza. Powtórzę się z tym, co już było wymienione, ale hierarchia jest bardzo płaska - nie ma tutaj kłaniania się w pas kierownikowi, dyrektorowi, jak i również nie ma osób, które wywyższałyby się z tytułu zajmowanego stanowiska. Dla mnie to było najbardziej szokujące, ponieważ przed pracą tutaj myślałem, że taka atmosfera pracy jest możliwa tylko na papierze. Jak nietrudno się domyślić, w innych korporacjach raczej to tak nie wygląda, a gdy idzie ktoś z "górnego" szczebla należy zakończyć śmiechy i krotochwile i skupić się na pracy. Tutaj czegoś takiego nie ma. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i potrafimy zarówno się pośmiać jak i pracować. Nie lubię stwierdzenia młody i dynamiczny zespół czy przyjazna atmosfera - zawsze kojarzyło mi się to z pustym sloganem, który i tak brutalnie weryfikuje rzeczywistość. Może opiszę mój pierwszy dzień w pracy. Dodam tylko, że byłem mocno zestresowany, jak to przed pierwszym dniem w nowym miejscu. Przede wszystkim ludzie witali mnie z uśmiechem, "witali na pokładzie" jakbym z marszu był "swój". Nie byłem świdrowany spojrzeniami, analizowany czy nadaję się do jakiejś grupki czy nie. Każdy przyjacielsko opowiadał o tym co robi i zadawali pytania co ja robiłem, czym się interesuję - tak po prostu, zwyczajnie, po ludzku. Przekraczając po raz pierwszy próg Axpo, stałem się częścią tej ekipy i te uczucie pozostaje ze mną do dziś. Myślę, że powyższy opis dobrze uzmysławia jaki panuje u nas klimat. Oczywiście są też integracje, konkursy i różne wewnątrzfirmowe wydarzenia, które pozwalają lepiej się poznać, a także nieco wyluzować w fajnej atmosferze. Co do samej pracy, nie spotkałem się jak dotąd, żeby ktoś odmówił mi pomocy jeśli napotkałem jakiś problem. Bardzo często w swojej karierze spotykałem się ze zjawiskiem, które nazywam "gorącym ziemniakiem". Czyli przerzucanie niewygodnego tematu na inne osoby. Zabrzmi to trochę "coachingowo" ale tu spotkałem się z podejściem zorientowanym na rozwiązanie problemu, a nie na rozgrzebywaniu go czy szukaniu osoby odpowiedzialnej. Brak spychologii. Wspomnę tylko jeszcze, że osoby z doświadczeniem to ludzie, od których można się uczyć. Swoją wartość udowadniają pracą i wiedzą, dzięki czemu można dla siebie naprawdę bardzo dużo wyciągnąć. Muszę napomknąć o rzeczy arcyważnej dla wielu (w tym dla mnie) czyli szkolenia. Firma organizuje szkolenia, po których można zgarnąć certyfikat. Dla mnie niesamowicie ważne jest to, aby czuć, że się rozwijam - tutaj mam to zagwarantowane. Istnieje też możliwość poszerzania swoich kompetencji, czy nawet spróbowania swoich sił w innym dziale, jeśli odkryjemy gdzieś swoje powołanie. Wyłanianie talentów wśród osób, które są już zatrudnione jest bardzo mile widziane w firmie, więc nikt nie rzuca Ci kłód pod nogi, a wręcz wszyscy zachęcają aby sięgać jak najwyżej. Na zakończenie powiem szczerze, przychodząc tutaj dwa lata temu byłem bardzo podejrzliwy. Zastanawiałem się gdzie tkwi haczyk, kiedy opadnie poziom tej ekscytacji, który jest często obecny przy zmianie pracy. Po dwóch latach mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że haczyków nie było. To co napisałem wyżej mówię również w prywatnych rozmowach z przyjaciółmi czy rodziną. Więc ręczę za szczerość tych słów. Pracowałem do tej pory w więcej niż 6 miejscach pracy i mogę w końcu powiedzieć, że tutaj, pośród tych ludzi widzę swoją przyszłość zawodową. Nie stresuję się idąc do pracy, nie zabieram jej do domu, pracodawca szanuje zarówno mój czas jak i moje samopoczucie. I najważniejsze - czuję się bezpiecznie. Podsumowując, cieszę się, że tu trafiłem. Jedyne co mogę powiedzieć osobom, które chcą tu aplikować - serdecznie zapraszam. To zdecydowanie najlepsze miejsce w jakim pracowałem do tej pory.

30.12.2022 13:57

Bardzo dziękujemy za tak szczegółowy wpis. Na pewno będzie dobrze służył kandydatom poszukującym informacji o tym, jak wygląda praca w Axpo. Jesteśmy też bardzo szczęśliwi, gdy to co czytamy jest przepełnione tak dobrą energią :) Dzięki!
    Pracownik Axpo

12.12.2022 18:12

Pracuję od kilku lat w tej firmie i na prawdę jest bardzo fajnie. Bardzo miła atmosfera, szkolenia (wewnętrzne i zewnętrzne), owocowe nie tylko czwartki ;) Poza tym, co miesiąc bardzo fajne spotkania w biurze po pracy, zawsze tematyczne! :) Płaska struktura, możliwość pracy przy różnych projektach (często między zespołowych). Firma bardzo się rozrosła w ostatnim czasie i nie powstrzymała ją przed tym pandemia (co tylko wskazuje, że można liczyć na stabilne zatrudnienie). Serio, polecam!

14.12.2022 10:49

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Też lubimy nasze tematyczne czwartkowe wieczory! :)
    Trololo

14.12.2022 13:15

Zawsze jest dużo śmiechu i dobrego jedzenia, warto w nich uczestniczyć i lepiej poznać osoby z innych działów

Kuba

05.03.2026 15:42

Pracuję w Axpo Polska jako trainee w programie międzynarodowym i mogę powiedzieć, że to naprawdę dobre miejsce na start kariery. Atmosfera jest koleżeńska, ludzie chętnie pomagają i dzielą się wiedzą. Biuro w Warsaw Hub to duży plus, nowoczesne, dobrze zlokalizowane. Firma realnie inwestuje w rozwój: mam dostęp do kursów na Coursera, certyfikatów, a program zakłada rotacje między działami, więc można poznać firmę z różnych stron. Na co dzień pracuję z danymi, Pythonem, automatyzacją. Projekty są konkretne i dają sporo samodzielności, nawet na stanowisku juniorskim. Kontakt z zespołami z zagranicy (grupa jest szwajcarska) to dodatkowa wartość. Firma organizuje też wewnętrzne warsztaty i szkolenia. Polecam osobom, które szukają miejsca gdzie staż to faktyczny rozwój, a nie tylko wpisanie linijki w CV.

06.03.2026 13:45

Twoja opinia jest bardzo cenna dla osób rozważających aplikację do Axpo - serdecznie za nią dziękujemy! Cieszymy się, że program spełnia Twoje oczekiwania i daje Ci dokładnie to, co powinien: praktyczną wiedzę oraz realne możliwości rozwoju. Szczególnie miło nam czytać, że postrzegasz traineeship jako prawdziwe doświadczenie zawodowe. Inwestujemy w rozwój prawdziwych kompetencji i fakt, że już na stanowisku juniorskim masz samodzielność w projektach oraz kontakt z zespołami z zagranicy, pozwala poszerzać perspektywy i zdobywać doświadczenie, które zaprocentuje w Twojej dalszej karierze. Trzymamy kciuki za Twoje kolejne projekty i dalszy rozwój!

JANUSZ 163264

20.02.2026 11:35

OSTRZEŻENIE !!! . Dzień dobry, napisałem tą informację bo chciałem ostrzec przyszłych klientów firmy AXPO. Opowiem moją przygodę z tą firmą której niestety jestem klientem jeszcze cztery lata. Zaczęło się od pierwszego spotkania w roku 2024 okolice czerwca z przedstawicielami tej firmy. Zaproponowali cenę za kilowatogodzinę - ja się zgodziłem i podpisałem umowę na pięć lat. UWAGA Przedstawiciele tej firmy zapewniali mnie iż NIE STRACĘ statusu PROSUMENTA gdyż posiadam instalację fotowoltaiczną na tak zwanych "starych zasadach". Po miesiącu przyjechali z nową umową, bo rzekomo poprzednia zawierała błędy. Nową umowę podpisałem. Minęły następne dwa miesiące przyjechali do mnie te same osoby z koleją umowę sprzedaży energii elektrycznej. Pytałem ponowie czy nie stracę statusu PROSUMENTA zapewniano mnie ponownie że nie stracę tego statusu. Rzeczywistość okazała się zupełnie inna umowa zaczęła obowiązywać od 01.01.2025r i wtedy straciłem status PROSUMENTA. Próbowałem wielokrotnie dodzwonić się do tych przedstawicieli - nie odbierali moich połączeń. Napisałem pismo do siedziby AXPO i przedstawiłem problem - otrzymałem informację że przedstawiciele Firmy AXPO rzetelnie wykonują swoją pracę. Podsumowując: zostałem (usunięte przez administratora)przez przedstawicieli tej firmy. Cena energii to jedno a status PROSUMENTA to drugie. Jeszcze 10 LAT BĘDĘ LICZYŁ STRATY bo taki okres miałem jeszcze jako PROSUMENT. Mój błąd bo umowy nie zweryfikowałem z prawnikiem, a cena za błąd jest bardzo wysoka. Uważajcie, zanim podpiszecie umowę na zakup energii elektrycznej. Pozdrawiam serdecznie-trzymajcie się i nie dajcie się (usunięte przez administratora).
    #TajemniczyKlient

04.03.2026 18:17

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Jednocześnie chcielibyśmy zaznaczyć, że w treści opinii nie znajdują się dane pozwalające nam zweryfikować, czy jej autorem jest nasz klient. Każde zgłoszenie traktujemy bardzo poważnie i zależy nam na tym, aby wszystkie kwestie były dla Państwa w pełni zrozumiałe. Pojawiały się wobec nas zarzuty o nieuczciwe działania, dlatego chcielibyśmy wyjaśnić, że zasady rozliczeń prosumenckich wynikają bezpośrednio z obowiązujących przepisów prawa w Polsce. Jako sprzedawca energii jesteśmy zobowiązani do ich stosowania i nie mamy możliwości dowolnego kształtowania tych zasad. Prawo do rozliczeń prosumenckich zależy od kilku czynników, m.in.: - obszaru OSD, do sieci którego przyłączona jest instalacja - statusu Axpo na ww. obszarze - tj. tego czy Axpo na danym obszarze jest wyznaczona sprzedawcą zobowiązanym - rodzaju zawartej umowy (umowa kompleksowa lub umowa sprzedaży) - daty pierwszego wprowadzenia energii wytworzonej do sieci i kwalifikacji do odpowiednich zasad rozliczeń prosumenckich - przepisów przejściowych związanych ze zmianami wprowadzonymi w 2022 roku i później Każdy z tych elementów może mieć wpływ na sposób i zakres rozliczeń. Jeżeli opinię czyta osoba zainteresowana rozpoczęciem współpracy z nami, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu - z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania i wyjaśnimy zasady rozliczeń. Pozostajemy do dyspozycji.
    W.

13.12.2025 11:48

Czy firma pokrywa koszty dojazdu do biura pracownikow spoza Warszawy?
    MS

05.11.2025 11:29

Po pierwsze, ludzie - zaangażowani, pomocni, z energią, która naprawdę się udziela. Atmosfera jest serdeczna i naturalna: można porozmawiać, pośmiać się, a jednocześnie dowieźć wynik. Po drugie, integracja - Regularnie razem ładujemy baterie i poznajemy się, od inicjatyw zespołowych po akcje organizowane przez liderów. Po trzecie, rozwój - szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne są dostępne i wartościowe, pozwalają na poszerzenie kompetencji miękkich oraz wiedzy dla realizacji nowych zadań. Po czwarte, biuro - To nie tylko open space, to przemyślany ekosystem. Ergonomiczne stanowiska, przyjazne strefy do pracy głębokiej i współpracy, detale dopieszczone z niezwykłą precyzją.
    MS

05.11.2025 11:31

Uzupełniając moją wypowiedź powyżej, jako pracownik z ponad rocznym stażem, polecam każdemu!

05.11.2025 12:10

Dziękujemy za te ciepłe słowa! To ogromna radość czytać, że działania Axpo Polska w obszarze ludzi, integracji, rozwoju i przestrzeni biurowej są tak pozytywnie odbierane. Cieszymy się, że jesteś częścią tej atmosfery i że razem możemy budować miejsce, w którym po prostu dobrze się pracuje. Dzięki za Twoje zaangażowanie i pozytywną energię :)

31.07.2025 11:58

Czy Axpo Polska prowadzi wewnętrzna rekrutację handlowców? Jakiś czas temu uczestniczyłam w procesie rekrutacji na stanowisko doradcy klienta biznesowego u Państwa partnera firmy Biznes Energia Sp. z o.o Proces rekrutacyjny podobny do większości spółek sprzedających energie elektryczna jako pośrednik. Przedstawione warunki do zaakceptowania , jednak podczas analizy firmy Biznes Energia natrafiłam na ich stronie internetowej, że spółka jest członkiem programu „Rzetelna firma”, ale nie spełnia obecnie warunków uczestnictwa w tym programie, co ciekawe dowiedziałam się, że firma jest również zadłużona a wpis jest dostępny w Krajowym Rejestrze Długów. W obecnych czasach ważne, żeby wybrać partnera, z którym będziemy mogli planować długofalowe relacje. Czy posiadają Państwa możliwość współpracy bezpośredniej?
    Biznes Energia Sp. z o.o.

19.08.2025 14:16

Powyższe zarzuty są bezpodstawne. Biznes Energia Sp. z o. o. przywiązuje ogromną wagę do należytego wykonywania umów ze swoimi Kontrahentami, w tym z Handlowcami. Spółka terminowo reguluje swoje należności i w prowadzonej działalności kieruje się zasadami uczciwości i rzetelności. Każda osoba zorientowana w zasadach wpisywania "zadłużenia" do KRD czy innych biur informacji gospodarczej zdaje sobie sprawę, że wpis wierzytelności nie świadczy bezsprzecznie o tym, że komukolwiek przysługuje dane roszczenie. Informujemy, że kwota wpisana do KRD stanowi należność sporną, a rzekomy wierzyciel to były kontrahent Spółki, z którym współpraca została zakończona z uwagi na rażące naruszenie warunków umowy i skrajną nielojalność. Wskazana osoba, zapewne z uwagi na słabości swojej argumentacji i brak podstaw prawnych do dochodzenia roszczenia wobec Spółki, dotychczas nie wystąpiła nawet z pozwem o zapłatę. Zamiast tego próbuje wymusić na Spółce spełnienie nieistniejącego roszczenia poprzez prowadzenie zmasowanej kampanii oszczerstw na kilku portalach internetowych. Spółka podjęła już odpowiednie kroki prawne w celu zaprzestania tych działań.

20.08.2025 11:38

Pani Ewelino, sprzedaż usług Axpo prowadzimy przede wszystkim poprzez sieć naszych Autoryzowanych Partnerów. Są to starannie wybrane firmy, które działają zgodnie ze standardami wyznaczonymi przez Axpo i dbają o najwyższą jakość obsługi klienta. W Axpo Polska funkcjonuje również sprzedaż wewnętrzna, zajmująca się wyłącznie sprzedażą telefoniczną. Obecnie nie prowadzimy rekrutacji do tego zespołu, jednak zachęcamy do regularnego sprawdzania zakładki Kariera na naszej stronie internetowej. Pragniemy jeszcze podkreślić, że na swoich Partnerów wybieramy jedynie rzetelne i odpowiedzialne podmioty, które podzielają nasze wartości: budowanie trwałych i opartych na zaufaniu relacji z klientami, stosowanie transparentnej komunikacji oraz zapewnianie najwyższej jakości świadczonych usług. Więcej informacji o tym, kim jest Autoryzowany Partner Axpo, znajdzie Pani tutaj: https://www.axpo.com/pl/pl/power-and-gas/small-and-medium-enterprises/axpo-authorized-partner/who-is-an-axpo-authorized-partner.html Pozdrawiamy Zespół Axpo

04.06.2025 09:03

04.06.2025 14:36

Dziękujemy za zainteresowanie pracą w Axpo! Obecnie prowadzimy rekrutacje na 7 stanowisk i szukamy osób, które chcą rozwijać się w branży energetycznej. Wszystkie aktualne oferty wraz z opisem wymagań (w tym wykształcenia i doświadczenia) dostępne są tutaj: axpo.com/pl/pl/people-and-careers/jobs.html Zachęcamy do aplikowania – chętnie Cię poznamy! Zaglądaj do nas regularnie, bo oferty aktualizujemy na bieżąco.
    Xyz

02.06.2025 22:19

Rekrutacja bardzo słaba, obiecują że bede pić z toba kawę w biurze. Potem po dwóch rozmowach rekrutacyjnych nie zadzwonia z informacja zwrotna. Szanujcie kandydatów i ich czas…

04.06.2025 09:00

Dziękujemy za wiadomość i podzielenie się opinią. Bardzo nam przykro, że doświadczenie związane z rekrutacją nie spełniło oczekiwań — naprawdę doceniamy czas i zaangażowanie każdej osoby, która aplikuje, i staramy się, by nasze procesy były jak najbardziej przejrzyste i sprawne. Możliwe, że odpowiedź jeszcze nie została przekazana, bo proces rekrutacyjny wciąż jest w toku. Żebyśmy mogli dokładniej odnieść się do sprawy, będziemy wdzięczni za informację, którego stanowiska dotyczyła aplikacja i zachęcamy do bezpośredniego kontaktu — z przyjemnością sprawdzimy status rekrutacji i wrócimy z informacją zwrotną. Zapewniamy, że zawsze zależy nam na tym, żeby każdy kandydat otrzymał informację zwrotną i był traktowany z należytą uwagą. Pozdrawiamy, Zespół Axpo
    M

04.04.2025 19:03

Nigdy nie sądziłem, że będę musiał opisać swoje doświadczenia na tym portalu ale Axpo Polska nie pozostawia mi wyboru. Na wstępie chcę zaznaczyć, że produkty energetyczne Axpo umożliwiały zarobienie dobrych pieniędzy i tylko od handlowca zależało czy będzie potrafił z tego skorzystać. Współpracowałem z jednym z autoryzowanych partnerów Axpo na kontrakcie b2b, przez kilka lat będąc autoryzowanym przedstawicielem firmy Axpo popartym stosownym certyfikatem. Moja współpraca z partnerem Axpo zakończyła się w momencie braku odnowy stosownego certyfikatu, który umożliwiał pośredniczenie w zawieraniu umów sprzedaży energii i gazu na rzecz Axpo Polska. Umowa współpracy jasno określała zadania zleceniobiorcy - sprzedaż produktów Axpo Polska, co jasno było wskazane w umowie. Po braku kontynuacji współpracy agent zaprzestał wypłat należnych prowizji za pozyskanych klientów. Sprawa została zgłoszona do odpowiedzialnego za relacje z partnerem koordynatora oraz bezpośrednio opisana do zarządu firmy Axpo Polska. Koordynatorzy nie byli zainteresowani spotkaniem ze mną. Za odpowiedzią czekałem ponad miesiąc aby przeczytać, że „ Axpo Polska nie jest stroną umowy i nie będzie ingerować w zaistniały spór oraz poleca rozwiązać problem w sądzie” Warto zaznaczyć, że certyfikowany handlowiec pozyskuje klientów dla Axpo i buduje pozytywne relacje z klientami tym samym dba o pozytywny wizerunek firmy a nie partner. Z racji braku chęci rozwiązania problemu przez Axpo sprawa zapewne znajdzie swój finał w sądzie a popełnione przestępstwa przez partnera zostaną zgłoszone do odpowiednich organów ścigania. Każdy, kto zastanawia się nad podjęciem współpracy z autoryzowanymi partnerami powinien wiedzieć, że w przypadku jakichkolwiek problemów będzie przez Axpo Polska pozostawiony na lodzie

12.02.2025 21:10

Po 8 miesiącach pracy w Axpo mogę szczerze powiedzieć, że moje początkowe obawy, wynikające z przeczytanych negatywnych opinii, okazały się zupełnie nieuzasadnione. Firma inwestuje w komfort pracy – nie tylko poprzez liczne wydarzenia integracyjne i spotkania zespołowe, ale także dbając o codzienne udogodnienia, jak przekąski czy różne rodzaje mleka do kawy w biurze. Od samego początku czułam się wysłuchana i wspierana przez przełożonych. Zarówno w trakcie wdrożenia, jak i w kolejnych miesiącach pracy, zawsze mogłam liczyć na pomoc i otwartość zespołu. Struktura firmy nie jest sztywna – jeśli ktoś chce się wykazać w danym obszarze, ma do tego pełne pole, a kultura organizacyjna wręcz do tego zachęca. Oczywiście zdarzają się okresy większego natężenia pracy, ale nie wpływa to negatywnie na życie prywatne. polecam Axpo i cieszę się, że mogę być częścią tej firmy

18.01.2025 14:02

03.02.2025 19:40

System GoWork wskazuje, że komentarze @Turkusowa, @Kolo i @Obecny są przypisane do jednej osoby, więc przy komentarzu @Turkusowa znajduje się zbiorcza odpowiedź na ww. wiadomości.

31.01.2025 12:32

03.02.2025 19:35

System GoWork wskazuje, że komentarze @Turkusowa, @Kolo i @Obecny są przypisane do jednej osoby, więc poniżej zbiorcza odpowiedź na te wiadomości. Dziękujemy za podzielenie się swoimi trudnościami. Z przykrością przyjęliśmy informację o Pani problemach zdrowotnych i osobistych. Chcemy zapewnić, że nie pozostajemy obojętni na Pani sytuację i zależy nam na udzieleniu wsparcia. Prosimy o kontakt (może być anonimowy), abyśmy mogli zweryfikować zgłoszenie i podjąć konkretne działania. Na ten moment powiadomiliśmy dział HR oraz Zarząd firmy o Pani komentarzach. Rozumiemy, że rotacja pracowników może budzić obawy, ale jest ona stosunkowo niska. Osoby, które odchodzą (od stanowisk kierowniczych po juniorskie) często znajdują nowe możliwości rozwoju, co akceptujemy jako firma. W planach firmy nie ma powrotu do pracy w trybie stacjonarnym. @Turkusowa, @Kolo i @Obecny - jesteśmy tutaj, aby pomóc. Prosimy o kontakt, abyśmy mogli wspólnie znaleźć najlepsze wyjście z tej sytuacji poza komentarzami na GoWork.

03.02.2025 10:00

03.02.2025 16:05

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że Twoje doświadczenie z naszą firmą nie spełniło oczekiwań. Czy możesz podzielić się z nami informacją dlaczego nie polecasz pracy w Axpo?

07.01.2025 13:30

Straciłem wiele przez tą firmę. Ciągłe nadgodziny, spotkania, telefony, nie można się skupić na własnej pracy. Zatrudniają nowych ludzi ale to wciąż nie wystarcza bo pracy jest zbyt dużo. Jeżeli ktoś chce stracić wszystko to tutaj się uda. Ciągłe dokładanie obowiązków jest na miejscu dziennym. Tak jak ktoś wyżej napisał życie cierpi przez pracę tu. W niektórych działach zatrudniana jest głównie jedna płeć którą później inni faworyzują. Zarobki dobre ale tylko tyle. Są plusy i minusy. Wiele osób mówiło że byli zapraszani na rozmowy rekrutacyjne a później brak odpowiedzi ze strony Axpo

07.01.2025 17:19

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Jesteśmy bardzo zainteresowani Twoją perspektywą współpracy z nami, bo jak wiesz, regularnie przeprowadzamy badania wewnętrzne, w których monitorujemy zadowolenie pracowników oraz staramy się adresować i naprawiać wszelkie niepokojące zjawiska. Jako osoba, która u nas pracowała, na pewno znasz Natalię Dołęgowską (HR Business Partner w Axpo Polska), która chciałaby Cię wysłuchać, móc zbadać i zaadresować poruszone przez Ciebie tutaj kwestie. Będziemy wdzięczni za bezpośredni kontakt z nią poprzez jej profil na LinkedIn lub na firmowego maila (w domenie axpo.com). Z wyrazami szacunku Zespół Axpo
    Były

11.01.2025 19:48

To prawda że pracy i nadgodzin jest wiele
    SP

10.10.2024 10:29

Brałem udział w rekrutacji na stanowisko "Customer Care Specjalist". Pierwsza etap: decyzja pozytywna, po drugim etapie cisza, choć osoba, z którą prowadziłem rozmowę zarzekała się, że otrzymam informację zwrotną, nawet gdy firma nie zdecyduje się na zatrudnienie. Dodam, że podczas luźnej rozmowy po pierwszym etapie rekruterka mówiła, że najbardziej nie lubi, gdy ktoś nie przychodzi na umówione wcześniej spotkanie. Słabo.

10.10.2024 11:53

Dziękujemy za Twoją opinię i za udział w procesie rekrutacyjnym na stanowisko “Customer Care Specialist”. Doceniamy Twoje zaangażowanie i czas poświęcony na rozmowy kwalifikacyjne. Proces rekrutacyjny może czasami trwać dłużej niż przewidywano, co może wpływać na terminowość udzielania informacji zwrotnych. Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z brakiem odpowiedzi po drugim etapie rekrutacji. Zapewniamy, że Twoja aplikacja jest dla nas ważna i wkrótce skontaktujemy się z Tobą, aby przekazać dalsze informacje. Dziękujemy za Twoją cierpliwość i zrozumienie. Pozdrawiamy, Zespół Axpo

28.09.2024 21:38

Uczestniczyłem w procesie rekrutacyjnym, niestety firma jest niepoważna. Po zakończonej rozmowie dział HR zapomniał nawet o wysłaniu formatki maila. I tak już mija kolejny miesiąc bez odpowiedzi ze strony Axpo. Szkoda bo zmarnowaliście mi trochę czasu. Generalnie nie polecam.

04.10.2024 14:44

Drogi Kandydacie, Bardzo nam przykro, że Twoje doświadczenie z naszym procesem rekrutacyjnym było niesatysfakcjonujące. Jednocześnie dziękujemy za podzielenie się opinią – wyciągniemy z niej wnioski i dołożymy wszelkich starań, aby usprawnić nasze procesy. Jeśli chciałbyś się z nami skontaktować mailowo ([email protected]) i podzielić informacją, w jakiej rekrutacji brałeś udział, będziemy mogli lepiej przyjrzeć się tej sprawie. Dokładamy najwyższych starań, aby każdy kandydat był na bieżąco informowany o postępach rekrutacji. Z poważaniem, Zespół Axpo
    kandydat

23.07.2024 08:39

Brak odzewu po ostatnim etapie rekrutacji. Niby okres wakacyjny i kadra zarządzająca potrzebowała więcej czasu na rozpatrzenie sprawy, ale 3 miesiące czekania to chyba trochę za długo.

23.07.2024 15:37

Dzień dobry. Dziękujemy za kontakt i zwrócenie uwagi. Potrzebowalibyśmy więcej informacji, aby odpowiednio móc zidentyfikować proces rekrutacyjny, którego dotyczy ta uwaga. Czy rekrutacja była zorganizowana do nas do biura Axpo w Warszawie, czy do jednego z naszych Autoryzowanych Partnerów? W przypadku rekrutacji do naszego warszawskiego biura Axpo będziemy wdzięczni za kontakt na adres mailowy [email protected] . Niezwłocznie udzielimy oczekiwanej informacji zwrotnej. Jeśli rekrutacja odbywała się do biura jednego z naszych Autoryzowanych Partnerów będziemy wdzięczni za zgłoszenie nam wszelkich niedogodności i więcej szczegółów za pośrednictwem formularza: https://www.axpo.com/pl/pl/dla-firm/autoryzowany-partner-axpo/ocen-doradce.html . Z góry przepraszamy za te niedogodności. Z wyrazami szacunku Zespół Axpo
    Jola

13.04.2024 00:33

Witam serdecznie, Podjęłam pracę z jednym z Państwa Partnerów. Axpo Polska jako firma i jej rozwiązania dla sektora B2B są transparentne i atrakcyjne względem rynku. Czego potwierdzeniem jest moja nawiązana relacja z Klientami i bardzo pochlebną opinia o Państwa produktach. Jestem bardzo zainteresowana praca w Państwa firmie. Proszę o możliwość i wyznaczenie kierunku jak moge aplikować bezpośrednio do Państwa Firmy Pozdrawiam Jola

14.06.2024 16:59

Dzień dobry. Cieszymy się z pozytywnej opinii na nasz temat, zachęcamy do śledzenia naszych ofert na pracuj.pl oraz na naszej stronie internetowej axpo.com w zakładce Kariera :) Obecnie mamy wiele otwartych rekrutacji i zachęcamy do aplikowania! Pozdrawiamy Zespół Axpo
    Klient

09.05.2024 21:21

Ostrzegam potencjalnych klientów przed osobą Filipem O. , który działa na terenie miasta Elbląg i okolice. Człowiek nie ma pojęcia o tym co sprzedaje. Wprowadza w błąd, przekręca fakty. Młody i bez wiedzy. W rozmowie wyszły fakty i mimo jego pewności, gdy zaczęliśmy zadawać niewygodne pytania m.in na czym zarabia axpo wyszło brak sprzedaży i brak umiejętności. Uważa Energę za zło i nie da sobie nic powiedzieć. Pasek z LV nie czyni człowieka z wiedzą????

10.05.2024 12:15

Dzień dobry. Dziękujemy za podzielenie się informacją. Postaramy się zidentyfikować tę osobę i zweryfikować, czy jest certyfikowanym Doradcą u jednego z naszych Autoryzowanych Partnerów. Jeśli tak, na pewno odpowiednio zbadamy sprawę i ewentualnie podejmiemy kroki naprawcze. Jednocześnie będziemy wdzięczni, jeśli zechciałby Pan/Pani przekazać nam więcej szczegółów o wspomnianej osobie poprzez wypełnienie formularza na stronie: https://www.axpo.com/pl/pl/dla-firm/autoryzowany-partner-axpo/ocen-doradce.html Pomoże to nam na pewno w zidentyfikowaniu wspominanego przedstawiciela. Z wyrazami szacunku Zespół Axpo

21.02.2024 11:11

Szczerze polecam atmosferę w Axpo, jednak ilość nadgodzin mnie dobija, super że są wypłacane ale moje życie prywatne na tym cierpi.

06.03.2024 17:51

Tutaj zależy od obłożenia pracy działu, w których kwestia nadgodzin się pojawia. Mocno pracujemy nad tym, by tych nadgodzin się pozbyć z kalendarzy pracowników. Dla uściślenia, problem nie dotyczy wszystkich działów w firmie. W kwestii udogodnień przy nadgodzinach, czy też obłożenia pracą przy konkretnych stanowiskach zachęcamy do aplikacji i zadania tych pytań przedstawicielowi działu HR, który na pewno w szczegółach wyjaśni w jaki sposób się wszystko odbywa. Pozdrawiamy Zespół Axpo

06.03.2024 18:26

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Zgadzamy się co do atmosfery w pracy, a nad nadgodzinami na pewno będziemy pracować by zmniejszyć ten problem. Z naszej strony możemy zapewnić, że ten temat ma wysoki priorytet.

09.01.2024 10:02

Jaka jest kultura pracy w Axpo Polska sp. z o.o.?

16.01.2024 17:50

Dzień dobry! Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Najwięcej o naszej kulturze pracy oraz działaniach można się dowiedzieć na naszej stronie internetowej: https://www.axpo.com/pl/pl/poznaj-Axpo/kariera.html zachęcamy do lektury. W razie dalszych pytań dotyczących Axpo, jesteśmy :) Pozdrawiamy Zespół Axpo

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w AXPO POLSKA?

Kontakt - AXPO POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Rondo Daszyńskiego 2B 00-843 Warszawa

KRS:0000020839

Branża główna: Energetyka i elektrotechnika

27.12.2023 12:48

Znalazłem ogłoszenie Operations Specialist w zespole SME i planuje zgłosić swoją kandydaturę. Wymagane doświadczenie jak najbardziej mam, natomiast z drugiej strony biuro mam trochę daleko. System pracy podany jest jako hybrydowy, wie ktoś coś konkretniej? Ile razy w biurze ile dom? Wszelkie niezbędne narzędzia pracy jak laptop, komórka zapewnia są przez pracodawcę?

03.01.2024 10:53

Dzień dobry! Obowiązek pracy z biura jest minimum dwa razy w tygodniu, trzy można pracować zdalnie. Wszelkie narzędzia jak: laptop, komórka, słuchawki czy myszka są zapewniane przez Axpo. Jednocześnie, istnieje możliwość długoterminowego wypożyczenia monitora do użytku w domu do pracy zdalnej. Pozdrawiamy Zespół Axpo
    Krysia

15.10.2023 11:45

Znalazłam ogłoszenie jako Doradca ds. Energii i Gazu, z tego co widziałam to firma rekrutuje do kilku województw. Zatrudniane są kobiety na to stanowisko? Kontrakt B2B bez górnego limitu zarobków. Wiecie ile średnio można wyciągnąć z tego stanowiska? Konkretnie chodzi mi też o województwo mazowieckie.

16.10.2023 11:39

Dzień dobry, rekrutacja jest przeprowadzana dla naszego Autoryzowanego Partnera, który poszukuje do swojej struktury doświadczonych reprezentantek i reprezentantów w sprzedaży na terenie całej Polski. Każdy, kto jest zainteresowany ofertą, może na nią aplikować – niezależnie od płci. Weronika Trentowska, która jest odpowiedzialna za rekrutację, chętnie udzieli dodatkowych informacji o stanowisku i odpowie na ewentualne pytania podczas rozmowy rekrutacyjnej. Zachęcamy do składania CV! :) Pozdrawiamy Zespół Axpo

30.10.2023 16:01

Dzień dobry :) Kandydat od początku wie, dla której dokładnie firmy jest przeprowadzana rekrutacja - taką informację jednoznacznie podajemy już w ogłoszeniu o pracy. Rekrutacja jest dwuetapowa: pierwsza rozmowa odbywa się z Weroniką Trentowską, Sales Agent Recruiment Specialist w Axpo, druga natomiast z przedstawicielami naszego Autoryzowanego Partnera. Obie strony mają wpływ na decyzję o zatrudnieniu danej osoby. Pozdrawiamy Zespół Axpo
    Agnieszka

18.09.2023 22:24

Kilka słów odnośnie pracy w biurze we Wrocławiu. Może i jesteś w stanie zarobić nawet 5tyś prowizji ale spokojnie - później jest tylko gorzej. Jako doradca klienta biznesowego nie masz ŻADNEJ PODSTAWY wiec jeśli szczęście nie dopisze to poświęcałeś się CALY MIESIĄC za totalnie 0PLN. Pracujesz ciężko, stres, brak pieniędzy, nieuprzejmi klienci to wszystko się kumuluje aż myślisz o odejściu, lecz inni którzy są w tej samej sytuacji mówią Ci ze będzie dobrze, poczekaj tydzień, za tydzień podpiszesz dużo umów, tak właśnie wszyscy utwierdzają się w błędnym przekonaniu ze będzie dobrze... nie będzie. Jak to jeden z managerów powiedział „musicie żyć pracą”. Zero życia prywatnego. Jeśli masz żonę, męża, dziewczynę, chłopaka, kota, czy psa to zaczynasz ich zaniedbywać zaczynasz żyć praca chociaż i tak nic z niej nie masz. Praca od poniedziałku do piątku od 8-16 a o 19 we wtorki i czwartki 2-3h przykładowe rozmowy z klientami przez telefon żeby wpłynąć na nich tak aby chcieli się spotkać. Spotkania z klientami o 7, często 19-20-21, czasami w sobotę - bo tylko wtedy mają czas. Robisz to często całkowicie za darmo bo nie raz nie zwróci ci się za paliwo, w twoim prywatnym aucie. Jesteś tylko trybikiem któremu wpaja się że robisz dobrze i że się to opłaca. Jako doradca klienta jesteś świetnie wyszkolony znasz się na prądzie jak nikt. Praca sama w sobie nie jest złą pracą bo do najgorszych nie należy. Jednak system wynagrodzeń, brak umowy o pracę to śmiech na sali, mówią ciagle o pieniądzach a tak na prawdę nikt ich nie ma poza menagerami którzy zgarniają najwiecej. Podsumowując + •Nauczyłam się jak obchodzić się z ludźmi •Poznałam świetnych ludzi; - •Czesto nie zarobiłam na paliwo •Pracowałam po ponad 350h w miesiącu •Mydlenie oczu na każdym kroku JA OSOBIŚCIE NIE POLECAM
    Agnieszka

28.09.2023 22:10

Święte słowa. Zgadza się wszystko to, co jest tu napisane, i taki proceder jest na porządku dziennym. Jeśli chodzi o axpo to firma jest jak najbardziej w porządku. Natomiast partner z Grzybowskiej i ich "oddziały" to ich katastrofa wizerunkowa.
    ArtemToŚmieć

01.10.2023 10:51

@Agnieszka No ja akurat mówiłem o partnerze w Łodzi, a nie we Wrocławiu. Ale dobrze wiedzieć, że takie sytuacje dzieją się nagminnie w więcej niż jednym mieście.
    AAA

19.06.2023 00:41

Jakie są szanse na zatrudnienie po stażu u nich realistycznie? Tak jak było to ogłoszenie do działu finansów. W sumie dawno nowego nie wstawiali, to tym bardziej ciekawa jestem?

19.09.2023 12:38

Dzień dobry. Dużo osób rozpoczynających u nas praktykę zostaje następnie zatrudnionych w strukturach Axpo :) Zachęcamy do aplikowania i wypróbowania swoich sił! Pozdrawiamy Zespół Axpo
    Karolina

18.09.2023 22:13

Autoryzowany partner axpo polska - Direct4energy. Nie wypłacił prowizji m.in. mi, i kilku innym osobom. Sprawa będzie miała finał w sądzie, pomimo że to "tylko" wasz partner, to wydaje mi się że ktoś od was powinien jednak się tym zainteresować. Bo to was ten partner reprezentuje. Wstyd

19.09.2023 12:29

Dzień dobry Pani Karolino. Dziękujemy za naświetlenie nam sprawy - na pewno się jej przyjrzymy. By odpowiednio ją zbadać potrzebujemy więcej szczegółów. Jeśli ma Pani chwilę czasu, będziemy wdzięczni za kontakt z Weroniką Trentowską reprezentującą Axpo Polska na adres e-mail [email protected] lub nr telefonu 531 400 277. Poznanie Państwa strony pozwoli nam lepiej rozumieć sytuację i podjąć odpowiednie kroki. Również do Państwa dyspozycji jest formularz zgłoszeniowy, znajdujący się na stronie: https://www.axpo.com/pl/pl/dla-firm/autoryzowany-partner-axpo/ocen-doradce.html ; za pośrednictwem którego zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami w kwestii współpracy z Autoryzowanymi Partnerami Axpo. Pozdrawiamy Zespół Axpo
    app

16.07.2023 01:55

Praca w axpo? Nie polecam. Na początku dostajesz rejon i chodzisz po ludziach, którzy i tak nie chcą z Tobą rozmawiać. Oczywiście na umowę zlecenie, co również odpycha potencjalnych klientów z przyczyn wiadomych. Wymagania nie wiadomo jakie, kwestia umowy o pracę niemożliwa.

17.07.2023 11:38

Dzień dobry Praca jaką Pan/Pani opisuje nie dotyczy pracy w Axpo. Zapewne jest powiązana z zatrudnieniem u jednego z Autoryzowanych Partnerów, którzy są firmami zewnętrznymi i pośredniczą w sprzedaży naszych produktów. Axpo zatrudnia jedynie na warunkach UoP, a ewentualnie na życzenie pracownika rozważana jest umowa B2B. Przy nawiązaniu współpracy z firmą Autoryzowanego Partnera Axpo powinieneś/powinnaś być bardzo jasno poinformowany/a na temat z kim zawierasz umowę, na jakich zasadach współpracujesz oraz jaka jest Twoja rola. Będziemy wdzięczni za przekazanie nam więcej informacji w celu zidentyfikowania firmy Partnerskiej, abyśmy mogli odpowiednio zbadać sprawę i podjąć odpowiednie kroki naprawcze. Prosimy o bezpośredni kontakt z koleżanką Weroniką Trentowską na adres e-mail: [email protected] Dziękujemy Zespół Axpo

17.07.2023 11:41

Dzień dobry Axpo zatrudnia jedynie na warunkach Umowy o Pracę, a ewentualnie na prośbę pracownika w oparciu o umowę B2B. Powyższa opinia dotyczy firmy zewnętrznej, która jest Autoryzowanym Partnerem Axpo, czyli ma pozwolenie na pośredniczenie w sprzedaży produktów. Taka informacja powinna zostać transparentnie przekazana podczas rozmowy rekrutacyjnej oraz wynikać z ogłoszenia rekrutacyjnego. Zbadamy odpowiednio ten temat, aby podjąć adekwatne kroki naprawcze. Pozdrawiamy Zespół Axpo
    Klient

21.02.2023 15:43

Gdzie znajduje się biuro w Łodzi?
    Twoja Stara

17.06.2023 00:17

Piotrkowska 101

18.06.2023 23:23

Dzień dobry. Jeszcze raz chcielibyśmy zaznaczyć, że Axpo nie posiada swoich oddziałów nigdzie indziej na terenie Polski, niż przy Rondzie Daszyńskiego 2B w Warszawie. Możliwe, że nasze biuro jest mylone z biurem jednego z naszych Autoryzowanych Partnerów - jednak powinno być ono wyraźnie odznaczone i nie wprowadzać tym samym nikogo w błąd. Na pewno zweryfikujemy ten przypadek we wskazanej powyżej lokalizacji. Pozdrawiamy Zespół Axpo
    Andrew

20.04.2023 15:39

Jestem bardzo zadowolony z procesu rekrutacji w Axpo. Firma i jej ludzie są bardzo otwarci i kompetentni. Aplikowałem przez Facebooka. Poprostu napisałem do nich w sprawie pracy. Odezwała się Pani Weronika i rozpoczęliśmy proces rekrutacji. Pani Weronika bardzo kompetentna i otwarta. Jestem bardzo zadowolony. Niestety nie przyjąłem propozycji pracy byli lepsi ale i tak polecam. Rekrutacja z Axpo to czysta przyjemność! Serdecznie pozdrawiam

20.04.2023 16:03

Dzień dobry. Cieszymy się z tak miłej opinii i z faktu, że poświęcił Pan chwilę swojego czasu, aby się nią podzielić. Jest to bardzo unikatowa cecha by dzielić się w internecie również dobrymi doświadczeniami :) Bardzo się staramy, aby rozwijać nasze procesy rekrutacyjne i na pewno przekażemy koleżance, że jej starania i praca są widoczne. Życzymy sukcesów w nowej pracy. Zespół Axpo

08.04.2023 00:03

Kto organizuje staż w dziale finansów? Napisałam, bo widziałam takie ogłoszenie swego czasu. Pytanie, czy organizatorem jest bezpośrednio firma? I czy te staże są darmowe czy płatne, jak to wygląda?

11.04.2023 14:03

Dzień dobry Ewelino. W Axpo Polska wszystkie staże są płatne :) Jeśli ogłoszenie było opublikowane na pracuj.pl na profilu naszej firmy, to jak najbardziej było prowadzone do nas i przez nasz wewnętrzny dział HR we współpracy z działem, do którego była prowadzona rekrutacja, czyli w tym wypadku Finansów. Pozdrawiamy Zespół Axpo
    Karol 2008

28.03.2023 14:37

Dzień dobry,jak długo czeka się na odpowiedź w sprawie rekrutacji w firmie Axpo Polska?
    Karol 2008

04.04.2023 19:54

Dziękuję za informację, a w jakim czasie po 1 rozmowie kandydat otrzymuje od Państwa odpowiedź odnośnie swojej kandydatury i dalsego procesu rekrutacji?

05.04.2023 12:40

Dzień dobry. Staramy się jak najszybciej udzielić informacji zwrotnej kandydatom, jednak czas oczekiwania na odpowiedź często zależy od liczby osób, z którymi planujemy się spotkać na pierwszym etapie. Przybliżony czas oczekiwania kandydat powinien również otrzymać podczas pierwszej rozmowy. Jeśli jesteś w procesie rekrutacyjnym do Axpo Polska i rekruter nie udzielił Ci tej informacji, to śmiało się z nim skontaktuj i zapytaj :) Cieszymy się zainteresowaniem dotyczącymi naszych rekrutacji, aby dowiedzieć się więcej o pracy w Axpo, zachęcamy do odwiedzenia zakładki kariery na naszej stornie internetowej: https://www.axpo.com/pl/pl/poznaj-Axpo/kariera.html Pozdrawiamy serdecznie Zespół Axpo
    Zainteresowany

16.03.2023 12:10

Witam jak wyglada kwestia winansowa na umowę o pracę na poczatku +

16.03.2023 14:52

Miło nam, że nasza oferta cieszy się zainteresowaniem. Wynagrodzenie jest uzależnione od doświadczenia kandydata i stanowiska, na które aplikuje. Więcej szczegółów nasi rekruterzy chętnie udzielą podczas rozmowy, tak że zachęcamy do aplikowania. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Axpo

24.03.2023 13:43

Dzień dobry Pani Justyno. Nasze produkty i usługi w segmencie SME (małych i średnich przedsiębiorstw) sprzedajemy poprzez sieć Doradców, którzy pracują dla naszych Autoryzowanych Partnerów. Zatrudnienie odbywa się wtedy przez firmę naszego Partnera. Drugą formą zatrudnienia, jest praca w naszej wewnętrznej sprzedaży, która odbywa się telefonicznie. W obu przypadkach wynagrodzenie jest mocno zależne od osiągniętego wyniku sprzedażowego. Co do szkoleń, to każda osoba, która oferuje nasze produkty i usługi musi przejść szkolenia e-leraningowe oraz Managerowie, jak również pozostali członkowie zespołu, dbają by odpowiednio wdrożyć pracownika w zakres produktowy naszej firmy. Konieczność posiadania doświadczenia w samej sprzedaży zależy od stanowiska na jakie prowadzona jest rekrutacja. Pozdrawiamy Zespół Axpo
    A.G

24.02.2023 16:28

Wspaniali ludzie, bardzo dobra atmosfera, jasne warunki współpracy. Jestem bardzo zadowolona. Myślę, że to najlepszy pracodawca jakiego mialam do tej pory <3

02.03.2023 17:47

Dziękujemy za tak pozytywny komentarz :) Miłego dnia! Zespół Axpo

06.03.2023 10:51

Dzień dobry Gabrielo. Mocno stawiamy na relacje między nami, dlatego zachęcamy pracowników do przychodzenia min. 2 razy w tygodniu do biura. Widzimy, że wtedy praca idzie efektywniej, kreatywniej i przede wszystkim - przyjemniej :) Raz w roku można pracować całkowicie zdalnie przez 30 dni po ustaleniu terminu z przełożonym. Bywają w naszej ofercie stanowiska z opcją pełnej pracy zdalnej, jednak w tym celu zachęcamy do śledzenia naszego profilu na pracuj.pl, gdzie znajdziesz najbardziej aktualne informacje. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Axpo
    Jarek

05.02.2023 18:01

Jestem partnerem biznesowym Axpo Polska od 9 lat i także chciałem podzielić się opinią. Zalet jakie ma firma Axpo Polska są naprawdę dziesiątki ale wymienię te najważniejsze dla mnie: - uczciwość w biznesie zarówno z partnerami jak z klientami - pełna transparentność w działaniu - pomoc w każdej sytuacji zarówno partnerowi jak i klientom - rzetelność na każdej płaszczyźnie biznesu - otwartość na pomysły innych W Axpo Polska spotkasz same uśmiechnięte, radosne i gotowe Ci pomóc w każdej sytuacji osoby co dla mnie jest ogromnie ważne i uważam za wielką zaletę ludzi tworzących tą firmę. Zdecydowanie polecam współpracę z Axpo Polska :-)

23.02.2023 11:47

Nie działamy na zasadach franczyzy - warunki współpracy ustalamy indywidualnie z każdym z naszych partnerów biznesowych. Niezależnie od uzgodnionych zasad, wszystkim partnerom zapewniamy szkolenia z zakresu rynku energii elektrycznej i gazu oraz szkolenia dotyczące oferty Axpo. Jeśli jest Pani zainteresowana współpracą, prosimy o kontakt z nasza specjalistką Weroniką Trentowską (tel. 531 400 277, e-mail: [email protected]). Pozdrawiamy Zespół Axpo

02.03.2023 17:46

Zawieramy umowę Partnerską na zasadzie B2B, a warunki są negocjowane indywidualnie. Wszystkich szczegółów można się dowiedzieć na rozmowie z naszą specjalistką Weroniką Trentowską kontaktując się na e-mail [email protected] lub tel. 531 400 277. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Axpo
    B

28.02.2023 17:16

Dlaczego dzwonicie z zaproszeniem na rozmowę ,umawiacie się na termin, mówicie że wyślecie adres gdzie odbędzie się rozmowa a potem następuje cisza ?niekulturalne zachowanie i tchórzostwo ...jeśli się coś nie spodobało podczas rozmowy tel w kandydacie to mówi się wprost....

02.03.2023 17:41

Dzień dobry, Dbamy o jak najwyższą jakość procesu rekrutacji w naszej firmie, powiadomiliśmy nasz dział Human Resources o zaistniałej tej sytuacji, jednakże na chwilę obecną pierwsze rozmowy rekrutacyjne prowadzone są online. Po umówieniu takiego spotkania od razu na adres e-mail wysyłany jest link do spotkania w ustalonym terminie. Jest jednak szansa, że rekrutacja była prowadzona nie do Axpo, a jednego z naszych Autoryzowanych Partnerów. Będziemy wdzięczni za kontakt z Weroniką Trentowską, Sales Agent Recruitment Specialist, i podzielenie się szczegółami na temat zaistniałej sytuacji: e-mail [email protected], nr telefonu 531 400 277. Z wyrazami szacunku Zespół Axpo

06.02.2023 06:37

Jeszcze nie tak dawno szukali stażystów w dziale finansów, bo była oferta. Czy już po rekrutacji? Jeśli tak, to mam nadzieję, że staże są cyklicznie organizowane, ktoś wie? I dajcie znać, czy to przez firmę czy biorą osoby przez urząd pracy?

20.02.2023 10:02

Gdzie można znaleźć więcej informacji odnośnie stażu w IT? Na stronie widnieje informacja, że rekrutacja się zakończyła. Na jakie stanowiska są otwarte rekrutacje?

20.02.2023 10:30

Tak, jest już zakończona, na już niedługo kolejne nabory :) Na LinkedIn i stronie internetowej prosimy śledzić szczegóły: https://www.axpo.com/pl/pl/poznaj-Axpo/kariera/staz_it_axpo.html Wszystkie aktualne ogłoszenia o pracę na naszym profilu na Pracuj.pl: https://pracodawcy.pracuj.pl/profile/axpo-polska-sp-z-o-o,iuz2nu1,pl , zapraszamy też na Jobicon: https://www.pracuj.pl/praca/poznaj-nas-na-festiwalu-pracy-jobicon-warszawa,oferta,1002392942?s=78c7f77a&searchId=MTY3Njg4NTMzNDQwMS4wMjk4
    Aga

01.01.2023 14:35

Przyjęłam się w axpo polska chce dowiedzieć się jak to wygląda co do wynagrodzenia na początku

02.01.2023 11:32

Dzień dobry Pani Agato. Z wpisu wygląda na to, że zatrudniła się Pani w jednej z naszych sieci Partnerskich. Przy zatrudnieniu przez Axpo podpisywana jest umowa o pracę i miesięczne wynagrodzenie jest z góry znane przez pracownika. Szczegółów dotyczących rozliczeń przy zatrudnieniu przez jednego z naszych Partnerów z chęcią udzieli Weronika Trentowska, Sales Agents Recruitment Specialist. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nią pod numerem telefonu 531-400-277 lub e-mail [email protected] . Pozdrawiamy serdecznie, Zespół Axpo
    CPZ Zawiercie

30.12.2022 14:45

Bardzo nieładne zachowanie akwizytora. Na prośbę o pozostawienie wizytówki w celu przekazania osobie kompetentnej do zawierania umów w lokalu, odpowiedział, że "dla takich klientów szkoda wizytówki, bo mało prawdopodobne, że się skontaktują"

30.12.2022 15:08

Dziękujemy za to zgłoszenie i przepraszamy za zaistniałą sytuację. Ta sprawa na pewno zostanie przez nas zbadana. Będziemy wdzięczni za kontakt z Weroniką Trentowską pod numerem telefonu 531-400-277 lub e-mail [email protected] . Poznanie większej liczby szczegółów pomoże nam w rzetelnej analizie tej sytuacji . Jeśli są Państwo nadal zainteresowani ofertą, nasza koleżanka również przydzieli Państwu nowego Doradcę. Z wyrazami szacunku, Zespół Axpo

15.12.2022 09:26

Czy urlop w Axpo Polska Sp. z o.o. jest płatny 100%?

20.12.2022 13:46

Dzień dobry. Tak, urlop wypoczynkowy jest w 100% płatny wg przysługujących dni urlopowych. Miłego dnia! Zespół Axpo
    domowy na firmowy

10.12.2022 20:55

To tylko "zajawka" problemu. Zamierzam przedstawić "procedurę", jak użytkownik gazu na pesel w - pgnig - podczas spotkania z wysłannikami axpo został w umowie wskazany jako użytkownik nip. Adam J.

12.12.2022 17:55

Dzień dobry Panie Adamie. Dziękujemy za kontakt. Umowa, na której widnieje zamiast numeru NIP numer PESEL nie przeszłaby naszej weryfikacji, także nie byłaby ważna. Nie zmienia to faktu, że chcielibyśmy wyjaśnić tę sytuację również z naszym Przedstawicielem. Jeśli jest Pan w stanie udzielić więcej informacji dotyczących tej sytuacji, będziemy wdzięczni za bezpośredni kontakt z Weroniką Trentowską, Sales Agent Recruitment Specialist na adres e-mail [email protected] lub numer telefonu 531 400 277. Postaramy się na pewno wszystko wyjaśnić. Pozdrawiamy, Zespół Axpo
    Ola

24.05.2022 12:58

W Axpo pracuje juz 4 lata. Jest to firma która daje mi poczucie bezpieczeństwa i nieograniczone możliwości rozwoju. Otrzymuje wsparcie w prowadzeniu innowacyjnych autorskich projektów. Atmosfera w pracy jest bardzo przyjemna, szczerze ze sobą rozmawiamy i wspólnie realizujemy bieżące wyzwania.

12.12.2022 17:04

Dziękujemy za podzielenie się opinią, będzie na pewno pomocna dla przyszłych kandydatów :)

Zostaw merytoryczną opinię o AXPO POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ