PLAY

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 189 ocen.

Opinie o PLAY

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PLAY

BRT

Pracowalem w Play kilka dobrych miesiecy. Praca w salonie wlasnym, w scislym centrum Warszawy. Niestety, ale z przykroscia musze stwierdzic, ze gorszego miejsca nie znam. Wszystko sie zmienilo wraz z kierownikiem. Mam wrazenie, ze zostala nim ta osoba bowiem zadna inna nie chciala objac owej miejscowki. Salon niewdzieczny. Ciezko wyrobic plany z powodu ogromnych kolejek obcokrajowcow, ktorzy przychodza wylacznie po startery czy doladowania. Kierownik nawiedzony w dodatku ulegl watpliwemu urokowi konsultantki... by ta w krotkim czasie zostala jego zastepczynia. Dziewczyna nie zdolala nawet ukonczyc szkoly fryzjerskiej, angielski ni w zab (co bylo podstawa w tym salonie), nie wspomne o braku pojecia na temat zarzadzania. Od tej pory zaczelo sie pieklo. Oboje knuli jak dowalic pozostalym osobom, chociaz nie ukrywam, ze mieli "swoich", ktorzy tym sie wyrozniali, ze z nimi imprezowali i jechali na "nie swoich". Zastepczyni podpuszczala kierownika do testow wiedzy, ktore w pewnym momencie byly organizowane co 3 dni. Co chwila oceny pracownikow. Jedni musieli ocenic drugich. Anonimowo. Roslo napiecie miedzy ludzmi. W pewnym momencie doszlo do tego, ze kierownik majac dzien wolny podgladal pracownikow przez kamery i wysylal screeny z komentarzem "sroj prosto". Czlowiek bal sie podrapac po glowoe poniewaz wszystko bylo pod lupa. Kurjozalne okazalo sie straszenie notatkami sluzbowymi za byle co. Wystarczylo wyjsc do lazieki na nieco dluzej przy na przyklad zlym samopoczuciu... Wychodzac do lazienki nalezalo zapis o ktoej wyszlisny i ile ta czynnosc nam zajela. Do tego po 10 sms kierownika o kazdej porze. Switem bladym slal, ale i o polnocy potrafil. W sms krzyczal, nie komunikowal. Do tego kilka maili dziennie. Jesli miales dzien wolny a nie odpisales na ktoras wiadomosc, awantura. W czasie gdy tam pracowalem odeszlo 8 osob. Nikt normalny tam nie wytrzyma dluzej niz pol roku. Przypadkowosc i niedoswoadczenie kadry zarzadzajacej oraz nazwijmy to po imieniu - chamstwo spowodowaly, ze odszedlem. Mialem dosc roju prusakow, ktore jak wiadomo, gdy tylko maja ku temu okazje, zjadaja sie nawzajem. Firma P4 sama w sobie nie jest zla, ale omijajcie salon w najbardziej scislym centrum Wawy...... To dno.

Gosc

To zapraszam do Radomia tam jest regionalny który psychicznie zneca się na pracownikach salonów .

Beata
@Gosc 15.03.2016 23:35
To zapraszam do Radomia tam jest regionalny który psychicznie zneca się na pracownikach salonów .

To samo gdansk!! Odradzam!

Ja

Byłem kierownikiem średniego szczebla, pracowałem 10 lat. Odnosiłem sukcesy w sprzedaży. Zostałem zwolniony bez konkretnego powodu, zlikwidowali stanowisko, a nowa osoba robi dokładnie to samo. To była rozgrywka z powodu braku sympatii z przełożonym. Dyrektor był zwyczajnie niekulturalny, wręcz chamski, na 100 km widać, że miał kompleksy . HR nie są za ludźmi, tylko za dyrektorami, robią zwolnienia z fikcyjnymi powodami, najczęściej likwidacja stanowiska, bo wtedy trudno im coś zarzucić w sądzie. Mimo wszystko Firma jest fajna, ludzie w większości bardzo fajni, inteligentni, z pomysłami ... Ale firma idzie w złym kierunku, kiedyś niekulturalnych dyrektorów usuwali, teraz nie, jeśli jest skuteczny. A jak ktoś nie umie odnosić sukcesów przez szacunek ludzi do siebie, to jest tyranem, ale za to skutecznym. Play zaczął cenić tylko skutek, nie patrzy na sposób dojścia do sukcesu, gnojenia ludzi na open space, niekulturalnych uwag do innych dyrektorów tegoż dyrektora. Grunt, że sprzedaż idzie, a jak ma nie iść kiedy się zastrasza ludzi. Tylko że ta sprzedaż już nie jest wartościowa, bo ludzie się boją, więc robią fraudy, oszukują, biorą klientów słupy... Jak Play chce mieć tylko wynik to będzie miała takich sprzedawców. Play powinien przejrzeć na oczy, to co budowali przez lata, burzą sami ... przez brak docenienia ludzi.

Xxx
@Ja 21.09.2017 23:29
Byłem kierownikiem średniego szczebla, pracowałem 10 lat. Odnosiłem sukcesy w sprzedaży. Zostałem zwolniony bez konkretnego pow...

Tak tak! Popieram. Dokladnie to samo bym napisal. Rks ma totalnie w (usunięte przez administratora) Twoje umiejetnosci. Zero szacunku dla pracownikow. Z takim niedocenieniem pracownikow nie spotkalem sie w zadnej innej firmie! Wazne aby byl wynik,ale przy tym jeszcze musisz ostro wlazic w tylek innym podpieprzajac ich,wtedy bedziesz cenionym pracownikiem. Rowniez mimo sukcesow w pracy,ale z powodu braku sympatii z przelozonym zostalem zwolniony z wymyslonego z (usunięte przez administratora) powodu. Niestety nikt tego nie pilnuje jak pracuja RKSi,wazne aby byl wynik. Kiedys straszylo sie pracownikow teraz takie metody odchodza do lamusa,ale na pomorzu sie to dalej stosuje

Ola

Kierownikow regionalnych powinno wyrzucic na zbity pysk i zatrudnic nowych. To co dzieje sie na pomorzu to sa jakies jaja.

Kopydra

Nie polecam, pracowałem w dziale rekalamcji. Praca polega na rozpatrywaniu reklamacji klientów ind. i biznes. Żeby dostać premię musisz rozpatrzyć 10 takich reklamacji dziennie. Wszystko regulują procedury-dosłownie jest procedura na wszystko. Raz w tygodniu są tak zwane kalibracje czyli sprawdzanie losowo wybranych odpowiedzi na reklamcję, jeśli się pomylisz np: błędnie zinterpretujesz procedurę, zrobisz błąd w pisowni etc. możesz zapomnieć o premii, wtedy dostajesz czyste 2 tys na rękę. Brak możliwości realnego awansu, chyba, że przez podlizywanie się do kierowniczki. Praca ogólnie bardzo odmóżdzająca i wprowadzająca w depresję i niską samoocenę. Nie mówię o mobingu bo wszyscy są bardzo mili i powierzchownie serdeczni, kierownictwo też nie wywiera specjalnej presji. Atmosfera słaba, zespół składa się ze starych pracowników i jest bardzo hermetyczny. Na start dostajesz 3 miesięczną umowę zlecenie potem o pracę na rok. Średnia wieku zespołu to około 25-34 lata. Słaba lokalizacja - wjazd do mordoru, remont lini tramwajowej.

nicko
@Kopydra 19.10.2017 17:25
Nie polecam, pracowałem w dziale rekalamcji. Praca polega na rozpatrywaniu reklamacji klientów ind. i biznes. Żeby dostać premi...

proszę o kontakt pod adresem email: necia94@interia.pl będę wdzięczny.

Lidia

@Go work na forum nie można nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum przed przystąpieniem do pozostawienia komentarza http://www.gowork.pl/regulamin. Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytania użytkowników forum na temat pracy w PLAY?

Kris

Czy ktoś startował na stanowisko Rksa ? Może macie jakieś doświadczenia i wiedzę w tym temacie ?

Rodzina z Opola

Odradzam abonament w PLAY. Co innego w mowie a potem co innego i dział reklamacji na Ciebie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e. Kiedyś to była coś warta firma dzisiaj to szajs. Rodzina z Opola, których już macie straconych

Rekrutowany

Miałem rozmowę rekrutacyjną na stanowisko Specjalista ds. infrastruktury IT. W rozmowie uczestniczyli: HR i dwóch "manadzerów" (hahahaha). Oczekiwania: Wyższego wykształcenia technicznego (telekomunikacja lub informatyka) Wiedzy z zakresu budowy serwerów, storage oraz SAN Znajomości systemów operacyjnych Linux, AIX i Windows Znajomości systemów HA/DR (Symantec/Veritas, IBM, Microsoft) Podstawowej znajomości rozwiązań typu „Load Balance” Znajomości platform virtualizacyjnych (mile widziana znajomość systemów firm VMware, IBM, Linux, Microsoft) Wiedzy z zakresu budowy i konfiguracji sieci SAN Podstawowej znajomości języków skryptowych oraz SQL Podstawowej znajomości sieci Ethernet Podstawowej wiedzy z zakresu bezpieczeństwa danych i systemów Podstawowej znajomości aplikacji Web/HTTP Umiejętności analizy, korelacji i interpretacji zaistniałych problemów Zdolności do pracy w warunkach stresu Dobrej znajomości języka angielskiego (w mowie i piśmie) Doświadczenia zawodowego na zbliżonym stanowisku (1-2 lata) Gotowości do pełnienia dyżurów w systemie zmianowym (cykl tygodniowy) Te dwa bolki i HR nie potrafili nawet ułożyć ogłoszenia. Jak można zatrudniać człowieka "orkiestrę" do systemów wysokiej dostępności ? To też pokazuje jak kiepskiej klasy "managerów" ta firma zatrudnia. Najlepsze było pytanie HR: czy kwota 5K (a trzeba wziąć pod uwagę dyżury i lokalizację pracy jaką jest Warszawa a także liczbę obowiązków, dyżury itd.) jest do negocjacji hahahahaha. Śmiech na sali i totalny brak profesjonalizmu. Jeśli syf panuje na szczeblu Salony sprzedaży to w IT wcale nie jest lepiej. Atmosfera pracy to podstawa. Jeśli nie ma atmosfery pracy tylko cały czas stres, nerwy to prędzej czy później odbije się to na waszym zdrowiu. Szanowni Państwo - nie polecam tej firmy.

początkujący

Byłem na rozmowie o pracę. Pierwszy etap był fajny, ogólna prezentacja firmy, każdy prezentował siebie bo było to spotkanie grupowe. Dostałem się do drugiego etapu który był totalną porażką. Osoby rekrutujące były tak bezczelne i zarozumiałe że w ogóle nie przypominały siebie z pierwszego etapu. Mimo zaproszenia na rozmowę z moim CV zapoznawali się dopiero przy mnie w bezczelny sposób wytykając brak doświadczenia jakiego oczekiwali (w ogłoszeniu o pracę chcieli osoby bez doświadczenia - rozpoczynające karierę zawodową). Totalny nieprofesjonalizm. Brak szacunku do ludzi. Poświęciłem dwa dni i zrobiłem 400 km do Warszawy na marne, no chyba tylko po to abym został obrażony. Na żadnej z rozmów nie ma pytań związanych z firmą czy stanowiskiem tylko głupie pytania na tematy ogólne nie związane z pracą w żadnym stopniu. ZDECYDOWANIE ODRADZAM! Nieprofesjonalny zespół oraz banda nieudaczników. Jak to powiedział rekruter "ludzie którzy u nas pracują są złośliwi". Ponadto podczas pierwszej rozmowy sami przyznają że zapraszają ludzi którzy mają nie za wysokie oczekiwania finansowe, tj. takie poniżej 3 tys. zł brutto. Szkoda czasu, nie oferują nic tylko umowy na czas określony, pierwsza z agencją na 3 miesiące a potem to się zobaczy ale na 9 i potem dopiero może oni zatrudnią. Szkoda tracić czas zarówno na rekrutację jak i na pracę. Bardzo duża rotacja w dziale obsługi klienta i ogólnie na wewnętrznym. Ogólnie firmy telekomunikacyjne w Polsce to jest dno jeśli chodzi o zarobki oraz szacunek do pracownika. Myślą że jak dadzą kartę sportową czy ubezpieczenie to zatrzymają ludzi u siebie. Trzymajcie się z daleka od taj firmy!

Martusia

Czy mógł by teraz opowiedzieć jak wygląda taka rozmowa już w salonie po rekrutacji grupowej? Nigdy nie sprzedawałam telefonów, ale zainteresowałam ich swoją osobą i nie wiem czego będą wymagać. Coś powinnam wiedzieć i na co się przygotowac?

Pat
@Martusia 06.08.2017 16:40
Czy mógł by teraz opowiedzieć jak wygląda taka rozmowa już w salonie po rekrutacji grupowej? Nigdy nie sprzedawałam telefonów,...

dlaczego play, jakie są Twoje zalety, czym się interesujesz, jak reagujesz na stres, czy jesteś elastyczna godzinowo + krótka scenka sprzedażowa

K.A.S

Chcesz mieć nerwicę? Polecam prace w Play ???? Pracowałam 4 lata, aż w końcu powiedziałam dość ile można przychodzić z pracy która trwa od godziny 9-18 praktycznie dzień w dzień i w domu mówić o pracy ? O tych klientach o tym, że audyt ma być, o tym, że będzie wizyta RKS, który wymaga nie wiadomo czego .... żenada presja, wymogi, które w małych salonach nie maja szans spełnienia i wyścig szczurów ... nie polecam wręcz cieszę się, że odchodzę i nie zobaczymy sie więcej ???? Jednym zdaniem ulga ????

Zuza

Play to firma, w której propaguje się politykę dobrego imprezowania z mocno zakrapianymi pseudo spotkaniami kierowników. Karzą ludziom przyjeżdżać dzień wcześniej żeby RKS z kolegą mógł si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wszystko kosztem życia prywatnego. Niestety PLAY nie potrafi zrekompensować rodzinom pracowników notorycznych nieobecności. Nawet wygrane konkursy/ligi to wyjazdy bez osoby towarzyszącej. Bez komentarza....

Zuza

Play to firma, w której propaguje się politykę dobrego imprezowania z mocno zakrapianymi pseudo spotkaniami kierowników. Karzą ludziom przyjeżdżać dzień wcześniej żeby RKS z kolegą mógł si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wszystko kosztem życia prywatnego. Niestety PLAY nie potrafi zrekompensować rodzinom pracowników notorycznych nieobecności. Nawet wygrane konkursy/ligi to wyjazdy bez osoby towarzyszącej. Bez komentarza....

Zuza

Play to firma, w której propaguje się politykę dobrego imprezowania z mocno zakrapianymi pseudo spotkaniami kierowników. Karzą ludziom przyjeżdżać dzień wcześniej żeby RKS z kolegą mógł si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wszystko kosztem życia prywatnego. Niestety PLAY nie potrafi zrekompensować rodzinom pracowników notorycznych nieobecności. Nawet wygrane konkursy/ligi to wyjazdy bez osoby towarzyszącej. Bez komentarza....

Zuza

Play to firma, w której propaguje się politykę dobrego imprezowania z mocno zakrapianymi pseudo spotkaniami kierowników. Karzą ludziom przyjeżdżać dzień wcześniej żeby RKS z kolegą mógł si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wszystko kosztem życia prywatnego. Niestety PLAY nie potrafi zrekompensować rodzinom pracowników notorycznych nieobecności. Nawet wygrane konkursy/ligi to wyjazdy bez osoby towarzyszącej. Bez komentarza....

Doświadczony pracownik

To co dzieje się z premiami u dealerów to porażka. Jeszcze rok temu, ba nawet pół roku temu, dało się zarobić naprawdę dobre pieniądze (pod warunkiem, że zrobisz ~ 200% planu oraz cały punkt zrobi wszystko co jest wymagane). Obecnie graniczy to z wyzyskiem. Konsultanci są okłamywani, wymagane jest pisanie umów na siebie aby dopiąć plan. Życie prywatne... ale zaraz jakie życie? Nie istnieje. Masz pracę, na tym się skup. Wkuwaj na pamięć wskaźniki, cele i wytyczne przed kolejną wizytacją przełożonych. Otrzymanie wolnego traktowane jest jak wypowiedzenie wojny, poza tym po co Ci wolne, masz prace. Jedyne co jest pozytywne to ludzie z którymi współpracujesz, o ile trafisz na dobre osoby oraz zgracie się jako zespół oraz trafisz cudem na normalnego regionalnego kierownika sprzedaży (rks), wtedy w kwestii współpracy międzyludzkiej jest okej. Obecnie dorzucono pracownikom takie wytyczne że jest to śmiech na sali... z doractwa czy nawet sprzedaży praca w punkcie play stała się targowiskiem i wyciskaniem klienta do cna. Dlaczego? W jednym procesie masz zaoferować jak najwięcej numerów (z jednego numeru/klienta najlepiej wcisnąć oferte rodzinną, nieważne jak), do tego dorzuć ubezpieczenie, hbo, akcesorium sztuk 5, kartę do internetu z bez limitowym internetem, telefony najlepiej tylko nie zapomnij powiedzieć do tego o 10 innych bzdurach na które nikt o zdrowych zmysłach nawet nie zapyta. Nie zrobisz tego? Audyt nie zaliczony, i premie niższe o około 50%. Podsumowując: Praca dla ludzi bez życia, którzy żyją całkowicie pracą i wskaźnikami. Od niedawna również coraz gorzej płatna. Jeśli masz zgrany zespół, i dobre relacje ze współpracownikami to da się popracować

Starszy Konsultant

Pracowałem ponad 3 lata. Jeśli nie masz życia poza pracą - polecam. Grafiki układane tak, że w ciągu dnia nic nie załatwisz. Co chwila audyty - tajemniczy klient, audyt wideo, objazd prezesa po salonach. Jeszcze 2 lata temu była to miła i przyjemna praca. Człowiek się cieszył, że idzie do pracy...a teraz się cieszę, że dostałem wypowiedzenie. Kiedyś się tylko sprzedawało umowy. Teraz możesz nie zrobić planu ale wskaźniki musisz mieć na tiptop. Oferty rodzinne, telewizja HBO, ubezpieczenia wyświetlaczy...jeśli tego nie będziesz sprzedawać RKS szybko Ci o tym przypomni. Podczas jednej takiej rozmowy z moim RKSem usłyszałem, że jak nie poprawię wskaźników to zrobi mi życia piekło. Szkoda, że tego nie nagrałem ale kto mógłby się spodziewać takich gróźb od przełożonego. Podsumowując: Praca fajna na początek dla młodych ludzi bez zobowiązań i rodzin, którzy chcą zdobyć doświadczenie. Ja wiem jedno - nikomu ze znajomych już nie polecę tej firmy jako miejsce pracy. W 2015 roku Play został zasłużenie wyróżniony w plebiscycie Best Employers. Od tamtego czasu ZASŁUŻENIE nie jest wyróżniany.

Ciekawska

Hej, mam okazję pracować w Play jako Doradca biznesowy na działalności, czy ktoś może mi coś opowiedzieć o tej pracy?

L&M

Wy świnie z Playa naciągać ludzi umiecie szybko i ludzią wciskać badziewie co z salonów już nie schodzi i żeby ludzie płacili rachunki prawie po 200zł,ale jak klient coś od was chce naprzykład głupi biling szczegółowych rozmów bo jest potrzebny do sądu,to klienta robicie jawnie w konia!Dzwonię do bióra obsługi proszę o biling rozmów to mówią że już został wysłany a ja nic nie dostałem.I tak na okrągło dzwonię i mnie robią w konia w biurze obsługi klienta.masakra! Każdemu odradzam Playa,to jest sieć kłamców naciągaczy i nic więcej!

Tytus

Skoro kupiłeś w salonie to niezły z ciebie frajer, a kozaczysz bo myślisz, że zrobiłeś interes życia? Otoz, nie zrobiles.

Szacunek

Tu play . Umówimy się na 24 doładowania blebleble itp że damy telefon numer który mi to wysłał 1155 odpisz to oddzwonimy! Oczywiście nie da się odpisać! Ale co tyle lat w Play to idę do punktu!! pytam i pokazuje sms-a, Pani w szoku!! pan pokaże sms-a po czym sprawdza to i mówi to nie prawda to kłamstwo!! Mówię co dalej?? Ona idź pan do konkurencji!

Player :)

Cześć :). Pracuję w salonie dealerskim Play od 6 miesięcy. Dziwią mnie komentarze niektórych osób. Uważam, że nie każdy nadaje się do tej pracy i zamiast narzekać, należy po prostu uderzyć się w pierś i poszukać czegoś innego. Wyniki mają osoby, które są energiczne, szybko łapią kontakt i zaufanie klienta, a także potrafią myśleć podczas prowadzenia rozmowy z potencjalnym klientem. Zarobki? Fakt, na początku 2000- 2100 brutto, po okresie próbnym dostałem 2500 brutto podstawy. Mój salon ma miesięcznie plan około 200 aktywacji, ale robimy i tak z górką, bo mamy świetny zespół. Za grudzień z premią i z tą słynną Jagodą wyszło mi około 4000 tys. netto. Do Play poszedłem od razu po obronie magistra. Mimo, że to praca zupełnie nie w moim kierunku, to uważam, że fajnie rozwija, pozytywnie kształtuje umiejętności interpersonalne, które przydadzą się w szukaniu tej docelowej, wymarzonej pracy. Do tego atmosfera w pracy jest świetna. Mamy idealną załogę składającą się z młodych osób, gdzie praca 8h dziennie mija błyskawicznie, a chodząc do pracy nie czuje się przymusu, a to też jest ważne.

%
@Player :) 20.02.2017 11:59
Cześć :). Pracuję w salonie dealerskim Play od 6 miesięcy. Dziwią mnie komentarze niektórych osób. Uważam, że nie każdy nadaje...

4000pln netto? To musi być Warszawa:))

Marian

Firma dość specyficzna co do pracy. Zgodzę się z przedmówcami co do negatywnej oceny firmy. Dodam jeszcze że jeżeli dostanie się tę pracę bardzo ciężko wyjść nie paląc za sobą mostów, do tego przesadne namawianie kierownika który nie umie uszanować twojej decyzji. Zarobki ok ale nie kosztem dostępności telefonicznej 24 h na dobę resztę opisali przedmówcy. Jeżeli chcesz się wkopać w pracę w play w salonie własnym zastanów się 10 razy bo potem bardzo ciężko z tego wyjść i w całej firmie jesteś skreślony z automatu bez względu na to co dobrego dla tej firmy zrobiłeś.

Nick

Firma nie szanuje ludzi którzy przychodzą na rozmowy, mówią że będzie kontakt bez znaczenia na decyzję a kontaktu oczywiście brak, wymaga się od pracownika cudów to może niech to idzie w obie strony Play niech też się nauczy że do ludzi się oddzwania

Nati
@Zuz 18.03.2017 16:20
Nie przesadzaj , tak jest wszędzie szczególnie jeśli mówimy o stanowiskach nie wymagających doświadczenia. Polak zawsze znajd...

niestety często to się zdarza nawet jeśli chodzi o rekrutacje na stanowiska wymagające doświadczenia. Niemniej pracy w play nie polecam bo szkoda nerwów i czasu!

Piotrek1988
@Zuz 18.03.2017 16:20
Nie przesadzaj , tak jest wszędzie szczególnie jeśli mówimy o stanowiskach nie wymagających doświadczenia. Polak zawsze znajd...

U nas na punkcie (punkt własny) średni czas pracy konsultanta to 0,5 roku ja byłem hardcore-m bo wytrzymałem 1,5 - sam się dziwię jak :D

Nick

obecnie poszukują na podkarpaciu Regionalnego Kierownik Sprzedaży - mam pytanie jakie są warunki na tym stanowsiku , narzędzia pracy , co się stało z poprzednim RKS ?

rekruter

Bardzo niepoważna firma, byłem na dwóch rozmowach rekrutacyjnych i po drugiej miała być decyzja wiadomo pozytywna albo negatywna oczywiście miał być kontakt bez znaczenia jaka będzie decyzja mineły 2 tygodnie i nikt się nie odezwał, proponuje żeby się ta firma ogarnęła i nabrała szacunku do osób które przychodzą na rozmowę, nie polecam tej firmy

Praca praca

Jak to wyglada z przerwami w pracy ? O której są i ilu minutowe ? Zwłaszcza chodzi mi o weekend

Ona16

Jeżeli ktoś ma życie prywatne lub chce je mieć, poza zawodowym to stanowczo odradzam pracę w play!

Martius

Witam, czy ktoś się orientuje jakie są zarobki na stanowisku : młodszy specjalista ds reklamacji i jaka jest forma zatrudnienia?

Lucy

Pracę w centrali play będę wspominać z uczuciem ciągłego stresu i codziennego mobbingu ze strony kierowników oraz kadry wyższego szczebla. Pensja nieadekwatna do nakładanych obowiązków oraz czasu poświęconego na ciężką pracę. Socjal całkiem dobry, wiele szkoleń i eventów organizowanych przez pracodawce (oczywiście dla pracowników co mają na to czas). Radzę zastanowić się kilka razy przed aplikowaniem do tej firmy bo nie wiadomo na jakiego szefa i ludzi dookoła się trafi.

p4

Play był najlepszym pracodawcą pod każdym względem mogłam prace polecić każdemu, ale od roku jest coraz gorzej !!! nowy pracownik przychodzący do pracy ma wyższe podstawy niż pracownicy z doświadczaniem którzy pracują ładne parę lat! Jest mi strasznie przykro że ta firma się tak stacza widać nagonka na pieniądz sprzedaż firmy wykazanie jak największych przychodów ucinanie premii, opłacanie gwiazdeczek pakowanie milionów które g..no dają . Trafisz na fajny salon ekipę można pracować ale oczekiwania względem płac na dzień dzisiejszy marne !! praca w salonie niczym nie zaczyna się różnic od CC zatrudniają tłuków nie potrafią docenić pracowników z doświadczeniem

Go work
@p4 28.11.2016 12:10
Play był najlepszym pracodawcą pod każdym względem mogłam prace polecić każdemu, ale od roku jest coraz gorzej !!! nowy pracow...

Tak to prawda,jak najbardziej popieram poprzedni wpis. Kierownicy regionalni są zdrowo walnieci,nie szanują pracowników.dziwię się że góra tego nie widzi

Robot

Hej, czy ktoś mi powie jak pracuje się na stanowisku doradca biznesowy na własnej działalności?

czarnamamba

Podpisane umowy liczą się jako 0,25 lub 0,5 ? Kpina. Obcinanie kasy za wszystko? Kpina. Najgorsza firma jaka istnieje na rynku pośród wszystkich operatorów komórkowych. Jest jeden plus: benefity : opieka medyczna i karty sportowe lub inne. Nic po za tym, kierownictwo ma wyprane mózgi im wyżej w hierarchii tym większe banie się o swoją posadę i zgrzyty zębami. Dziękujemy Play za doświadczenie w pracy ale na nas już czas pora się żegnać. Może i duże salony w Warszawie są w stanie zdziałać cuda i realizować wasze chore plany ale inne salony już nie.. To dobra praca dla.. osób chcących zdobyć doświadczenie tylko czy za tą kasę na prawdę warto? NIE

WA-wa

Odradzam pracę u dealera PLAY-wyzysk!

Monia

Witam. Z czego jest ten test na szkoleniu w Warszawie ? Nic mi tu w pracy nie mówią. Proszę o odpowiedź zabunia_monia@wp.pl. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

Już nie długo koniec umowy :)

Play to jakaś patologia, zatrudniają w BOK mało ogarniętych i mało bystrych, którym nie zależy na zadowoleniu klienta a powinni zatrudnić małpy bo robiły by to samo. Zamykają zlecenie i odpisują - ktoś się skontaktuje, mija tydzień, dwa i nic. kolejne zgłoszenie - znowu zamknięte i odpisane: ktoś się skontaktuje :) Małpa może robić to samo, po 2 dniowym szkoleniu :) W salonie odpowiedź - proszę przez internet lub przez telefon, my nie pomożemy. Pozdrawiam tych którym zależy na pracy i się starają - ja na razie w play takiego nie trafiłem

paweł
@Już nie długo koniec umowy :) 28.07.2016 14:51
Play to jakaś patologia, zatrudniają w BOK mało ogarniętych i mało bystrych, którym nie zależy na zadowoleniu klienta a powinni...

to nie jest forum wyrażania opinii o sieci tylko o pracy w tej sieć Play to przejdź do Orange to dopiero wtedy zobaczysz jak traktują tam klientów

indianin

Nie bardzo-dość łatwo zauważyć,że jest chęć ślizgnięcia się jak najmniejszym kosztem,bez zbytniego wysilania się.

indianin

Romek-niestety,ale źle interpretujesz. "Mało oczekują"? Zaręczam,że inicjatywa w kontakcie z klientami,zaangazowanie i skuteczność w realizacji celów-są cechami wśród dzisiejszych 20paro latków bardzo deficytowymi. Nie jest to wcale łatwe. Poza tym-to wymagania wstepne. Nikt nie zatrudni człowieka,który mając cechy wymienione przez Ciebie-nie będzie chciał się uczyć,szkolić czy wykuć na blachę oferty.

indianin

Play life to po prostu rozmowa z kierownikiem POSu, raczej dość luźna i traktująca raczej o tym dlaczego chcemy pracować w Play,czy jesteśmy gotowi na pracę pod "dyktando" wyników sprzedaży i czy mamy do tego predyspozycje. Czasami może być do odegrania scenka typu: "zainteresuj klienta telefonem". Dopiero po play life jest podejmowana decyzja co do zatrudnienia.Potem szkolenie w Warszawie i test.

Muniek

Ponad rok pracowałem w Play jako Doradca Biznesowy. Kiepskie wynagrodzenie przy bardzo wysokich celach miesięcznych (60-70 aktywacji). Wynagrodzenie podstawowe znacznie odbiega od standardów w branży. Prowizje to jakaś fikcja, przy realizacji celu na 100 % nie wyciągnie się nawet tysiąca PLN. Lepsza kasa po dwóch latach pracy, bo wtedy wchodzą aneksy utrzymaniowe, za które firma również płaci. W regionie gdzie pracowałem brak poszanowania dla pracownika, liczy się tylko wynik, cel ma być realizowany na początku miesiąca, jeżeli nie to dywanik u kierownika. Brak zgody na sprzedaż usług telemetrycznych oraz data, cel ma być realizowany tylko kartami głosowymi. Na plus z pewnością benefity które oferuje firma, tzn. samochód służbowy również do użytku prywatnego, bilety do kina bądź karta multisport, prywatna opieka medyczna oraz imprezy firmowe z pompą. Pracę w Play polecam osobom rozpoczynającym karierę w branży, po to żeby zdobyć doświadczenie i aplikować do innego operatora. Ci który mają już doświadczenie, zakosztowali zarobków w innych firmach telco z pewnością nie będą zadowoleni.

Duit

Hej Play jak pracodawcę oceniam bardzo dobrze nie mylcie z agentami Play bo to zupełnie inna sprawa. W Play w salonach praca polega na sprzedaży. Są dwie grupy młodych kandydatów, którzy przychodzą do pracy którzy myślą, że będą podawać tylko telefony i samo będzie się sprzedawało, a mniej liczna grupa kandydatów wie, że trzeba będzie pracować. Ta pierwsza oczywiście jest odsiewana. W tej firmie możesz liczyć na: - podczas wdrożenia nie mając planu sprzedażowego Pracodawca dopłaca do płacy podstawowej znaczną kwotę, aby początkujący nie był pokrzywdzony. - szeroki pakiet socjalny mówiąc szeroki mam na myśli bardzo szeroki i uczciwy :) - Play przekazuję bardzo dużą wiedzę związaną z pracą z klientem, która będzie kwitła podczas Twojej kariery zawodowej Każda osoba tworzy zespół i ma wpływ na osiągane wyniki i zaangażowanie całej ekipy. W małych miastach można również przyzwoicie zarobić. Polecam Pracodawcę

kasiulenka

Hej, zostałam zaproszona na spotkanie typu Assesment Center na stanowisko Młodszego Specjalisty, osoby która ma pracować w dziale eksperckim od spraw, z którymi nie radzą sobie konsultanci na frontline. Ktoś był już na takiej rozmowie, ktoś tam pracuje i jest w stanie coś opowiedzieć? Jakie sązarobi i czy warto w ogóle tam iść?

karotka
@kasiulenka 08.06.2016 17:10
Hej, zostałam zaproszona na spotkanie typu Assesment Center na stanowisko Młodszego Specjalisty, osoby która ma pracować w dzia...

z tego co ja się orientuję to jest zatrudnienie przez agencje, a jak jest przez agencje to wiadomo że zarobki są bardzo niskie , poza tym to ogłoszenie o którym wspominasz jest nonstop

Jowita

Witajcie i ja podzielę się swoją opinią. Pracowałam 2,5 roku w salonie sieci delerskiej PLEJADA i jeśli macie możliwość wyboru to zdecydowanie aplikujcie do salonów własnych PLAY P4 (salony firmowe). Na moim przykładzie już wam powiem dlaczego: - zarobki w PLAJADZIE są niższe bo właścicielem salonu może być każda osoba która ma trochę sianka i na zasadzie franczyzny otworzy sobie salon w moim przypadku 1400 na rękę (czyli praktycznie najniższa krajowa) + premia uzależniona oczywiście od realizacji planu (nowych umów, aneksów +wskaźniki sprzedaży czyli np. udział ofert bez telefonu w całości sprzedaży) - zwykle kierownikiem salonu jest właściciel salonu, w moim przypadku złotówa taka że szok, kartki papieru od ksero licząca..... dramat ! - zespół miałam bardzo zgrany, pomagaliśmy sobie wzajemnie np. w realizacji planu, tak żeby każdy miał wykonany plan a co za tym idzie i prowizje. Oczywiście bardzo to się nie podobało właścicielowi salon, "każdy pracuje na swój rachunek" powiadał. To przede wszystkim sprawiło że opuściłam szeregi tego salonu dość szybko :( - w salonach NIE WŁASNYCH trzeba sprzedawać telefony które najdłużej leżą na półkach a nie te które chce klient, kto nie stosuje się do tej zasady, otrzymuje kary finansowe (więc kompletnie niszczy to wartość słowa "doradca klienta" bo Ty nie doradzasz, ty musisz sprzedawać to co najbardziej zakurzone na półce :( - RKS'a mieliśmy mega wporządku, zawsze doradzał, można było zawsze zadzwonić zapytać, czasem przymykał oko na drobnostki związane z wizualizacją (brak folijki LTE :p ) Podsumowując prace wspominam finansowo całkiem ok z premią spokojnie człowiek miał ponad 2500zł na rękę co w moim województwie (Warmińsko-Mazurskie) jest kwotą wysoką. Atmosferę niszczył tylko właściciel :(((

ona
@Jowita 05.06.2016 15:36
Witajcie i ja podzielę się swoją opinią. Pracowałam 2,5 roku w salonie sieci delerskiej PLEJADA i jeśli macie możliwość wyboru...

W salonach własnych dostajesz 2000-2100 zł (brutto) na start, czyli niewiele więcej

anonim

(usunięte przez administratora)

krys

cytat wpisany na forum który jest idealny "Jeżeli lubisz dymać nadgodziny, podnieca Cię besztanie przez regionalnego, nie masz własnego zdania, lubisz wchodzić w pupę, nie masz rodziny tudzież życia towarzyskiego to szukaj pracy w play w podlaskim. Dostaniesz multisporta ale i tak z niego nie skorzystasz bo zapewne będziesz dopinał plan na dany miesiąc albo kwartał. Jesteś tak dobry tak jak twój ostatni miesiąc. Nie zrobisz planu to jesteś nikim. Panowie z czarnych Peugeotów nie pomagają tylko kontrolują, wymagają i zarządzają. Jeżeli oczekujesz pomocy to usłyszysz "Szukaj rozwiązań nie problemów". RKS- nie pracuje. U ciebie w łodzi moze być całkowicie inaczej i bedziesz zadowolny ze współpracy. byłem w regionie radomskim (naszczeście juz tam nie pracuje) RKS - dziewie się ,że takich ludzi Play zatrudnia.

ona

@Elo Mordo Plan Zrobiony?, pozdrowienia z pomorskiego. Podobny klimat. Nie polecam pracy ludziom, którzy: - chcą być sprawiedliwie oceniani - chcą być szanowani - cenią wolny czas - mają życie poza pracą

anonim

(usunięte przez administratora)

krys

jeśli trafisz do zgranego zespołu to obowiązki są dzielnoe. Środowisko jest bardzo toksyczne - zwłasza przez RKS . /psychika siada

Kriss
@krys 25.03.2016 23:12
jeśli trafisz do zgranego zespołu to obowiązki są dzielnoe. Środowisko jest bardzo toksyczne - zwłasza przez RKS . /psychika si...

Przetrwają tyljo najsilniejsi :)

Szkolenie

Jak wygląda szkolenie w sieci play ile godzin dziennie i gdzie nocleg?

nowa

Cześć Czy ktoś idzie jutro na Taśmową na Assesment center? Konkretnie chodzi o dział reklamacji.

budu
@nowa 18.03.2016 00:33
Cześć Czy ktoś idzie jutro na Taśmową na Assesment center? Konkretnie chodzi o dział reklamacji.

Halo, byłaś? Jak Ci poszło? Czy przyjęto Cię na stanowisko?

Martius
@budu 01.02.2017 18:54
Halo, byłaś? Jak Ci poszło? Czy przyjęto Cię na stanowisko?

Z tego co widzę to do reklamacji przyjęcia są non stop , to musi być jakaś podpucha z tym ogłoszeniem

seba

byl ktos juz w wawie na rozmowie ws. pracy jako konsultant ??

anonim

(usunięte przez administratora)

krys

taka podstawa niestety nie realna :( jako mł. kosulatat to 1890 brutto plus prowiazja po dwóch miesiącach. warto iść teraz będzie dużo ogłoszeń chcą się pozbyć długoltenich pracowników szkoda zdrowia psychicznego

Zostaw opinię o PLAY - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PLAY