Witam, co do auta- Świetny model,dobrze sie prowadzi,jest solidny,trzeba liczyc sie z troche droższą ekspluatacją niż to jest w przypadku innych mniej "prestiżowych" marek.
plusy- sprowadzony, nie jeździł po polskich drogach tyle co dobrych niemieckich, wyposażenie całkiem niezłe,polecam + 2000 za felgi i opony od M6,
minusy- polecalbym bardziej diesla 2.0, troche martwi mnie audentycznosc przebiegu przy tym roczniku,
wystarczy Tomek,młody jestem :)Osobiście też przymierzam sie do E46 tylko bardziej kombi-ze względów zawodowych- będe szukał auta sprowadzonego do Polski, już jedno takie kupiłem-oczywiście po uprzednim sprawdzeniu i powiem szczerze, że jest spora różnica,tzn auto o wiele bardziej zadbane, szczególnie zawieszenie, cena też często bywa atrakcyjniejsza:) Co do silnika ja przymierzam sie do diesla, konkurencyjność cenowa na stacjach benz. spada miedzy cena ropy i benzyny ale mimo wszystko silnik oszczedniejszy, trwalszy, choc trzeba liczyc + 2-3 tys zł do ceny auta, jeśli masz w planach gaz to absolutnie odradzam kupna auta z juz założoną instalacją,chyba że ta jest praktycznie nowa. Polecam raczej zakładanie "swojej" instalacji, żeby ominąć kilka ewentualnych niespodzianek z wyeksploatowanym silnikiem. Zwracaj sporą uwagę na przebieg i jego audentycznosc,
„Trójka” zamiast szybkim bolidem może być po prostu bardzo dobrym i ciekawym autem dla przeciętnego faceta. Ważniejsze dla BMW jest to, że ponoć przestała podobać się dresom:) Uznajmy to za wystarczający sukces:)
pozdr
Tomku dzięki za szczere uwagi! co do przebiegu rozmawiając ze sprzedającą to jest dokument ze stacij serwisowej BMW o autentycznym przebiegu auta ! auto kupione od znajomych w niemczech (właściciel kobieta) i w polsce autko zarejestrowane i kupione dla kobiety ! autko bardzo zadbane . no cóż benzyna ale jakoś nie mam przekonania do diesel i nie znoszę tego hałasu przy pracy silnika a od stycznia benzyna tanieje i to dużo a diesel idzie do góry gdyż Państwo potrzebuje kasy z akcyzy! pozdrawiam!!!
W takim razie dobrze trafiłeś i dobry wybór:) A tak z ciekawości moge zapytać o rocznik i cene? Dokument o przebiegu wystarczy, co do silnika to aktualnie sam też mam benzyne od dłuższego czasu i pewnie dlatego chętnie bym zamienił, jeździłem E46 1,8 benz i wrażenia naprawde pozytywne, dynamiczny, rozsądne spalanie...no i cichy to fakt :)
Życze powodzenia przy zakupie i przyjemności z jazdy :)