Witam !!!
Proszę o informację na temat warunków pracy, płacy i ogólnej atmosfery
panującej wśród pracowników od osób które pracują lub pracowały w którymś z
wyżej wymienionych sklepów na stanowisku sprzedawcy!!(w którym z tych sklepów
warto podjąć pracę!!!!)Ponieważ mam dylemat!!! Dlatego postanowiłam zasięgnąć
opinii wśród osób które pracują lub pracowały w którymś z tych sklepów!!! Za
odpowiedzi bardzo dziękuję!!!! Pozdrawiam !!!
Zarobki do tej pory nie byly takie zle ale od 1 wrzesnia zmieniaj sie warunki placy na gorsze niestety, caly czas biegasz z pudelkami i przekladasz poniewaz ciagle zmieniaja zdanie na temat tego jak ma to byc ulozone, przez 12 godzin nie usiadziesz oprocz przerwy... CCC nie polecam
Ja pracuję w bata i uważam ,że nie jest tak żle. To prawda że trzeba ciągle przestawiać pudełka z butami ale zmienia się kolekcja albo są wyprzedaże i trzeba to zrobić.Pensja na cały etat na umowę na czas określony to 1300zł brutto, plus premia około 250zł też brutto.Niewiem jak jest w ccc ale Bata to bardziej firma z renomą, i znana od pokoleń.
Ja pracuje w ccc, stawka kolo 1380zł na rękę plus premia także bardzo podbnie do Baty, jest zapiernicz i fakt przerwa to jedyny czas oddechu, ale wole to niz stac, stac, stac i stac i patrzec ze mam jeszcze 4h , w ccc przez nawal pracy czas szybciej leci, ale co kto lubi
pracowałam w bacie, za oczywiście najniższą krajową, atmosfera w pracy mogła być (z wyjatkiem rudej kierowniczki, która myslała że pozjadała wszystkie rozumy odkąd to stanowisko zajeła :/)...a zapierdziel jest niesamowity (nie licz na przerwę, raczej nastaw się na wizytę tajemniczego klienta :) )...i konicznie wciskać trzeba te buty i NAJWAŻNIEJSZE--->preparaty do pielęgnacji butów bo od tego zależy twoja premia....duża rotacja pracowników też swiadczy o tej firmie...generalnie nie polecam...jak dla mnie OBÓZ
od 2004 roku gdy powstała spółka NG2 S.A rozpoczęła się nowa Historia marki CCC. Pojawiły się pieniądze prezesi a liczyć zaczęły się jedynie pieniądze. Buty dalej są chińskie jak u początku firmy w latach 90-tych, z ta równica ze nie on jest już właścicielem lecz zarząd, Kierownicy,Regionalni Kierownicy Sprzedaży to w większości przypadku ludzie nie miejący nic wspólnego z zarządzaniem (chodź nie można wrzucić wszystkich do jednego wora,bo wszystkich nie znam) i tu niestety pojawia się problem, ponieważ gdyby ktokolwiek z NG 2 przeczytał choć jedno doniesienie z internetu o jakości ,a przede wszystkim wizerunku marki nie było by tej telenoweli na tylu forach jaka to beznadziejna firma, bo przecież CCC nie ma sobie równych na Polskim rynku obuwniczym, wiec te wszystkie negatywy nie mogą być pisane przez złośliwa konkurencje.
Firma kieruje się prostym rachunkiem ekonomicznym, co ukradną "pracownicy",klienci pokryją pracownicy z premii, różnice inwentaryzacyjne pokryją pracownicy z premii których i tak nie dostają z uwagi na zawyżone cele miesięczne, na wzrost których w większości wypadku maja reklamacje- i tu pojawia się odpowiedz wszystkich klientów na pytanie dlaczego w CCC BOTI Quazi jest tyle niezasadnych reklamacji a obsługa jest nie miła- bo pracownicy są zmuszani do opiniowania negatywnego z uwagi na CELE miesięczne które są dodatkowo zawyżone ze względu na dużą ilość reklamacji !!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-10 12:59:17odpowiedz
|
Ja pracowałam w Bacie jako kierownik.... od kiedy zmienił się Dyrektor Generalny i zamiast polaka mamy hindusa to jest małpi gaj!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny jak planujecie dzieci to was i tak wywalą!!!!!
Ja otwierałam sklep, pracowałam po 12godz, harówka jak wół, włożyłam sporo pracy i serca w cały sklep...zaszłam w ciążę...poszłam na zwolnienie....jak wróciłam była jakaś stara pinda która nie potrafiła kompa obsłużyć, powolna, stara ropucha i co ..... ją zostawili bo za mniejszą kasę a mnie zwolnili....teraz nie mam pracy!!!!! Traktują okropnie ludzi!!!!!!!!! szkoda robić w takiej firmie od kąd przyszedł ten hindus!!!!!!!!!!!!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-29 19:45:44odpowiedz
|
Ja pracowałam w bacie zapieprz pierwsza klasa a najlepsze to jak kierownicy traktują sprzedawców tylko zapieprzać z pudłami i tak zawsze niedobrze. Zarobki szkoda gadać tylko wyzysk tych biednych sprzedawców. Nie ma żadnego poszanowania nawet dla tych co padają na ryj!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co najlepsze to kierownikowi wolno wszystko , tobie nic !!!
droga aniu :)) nie wiem kto cię zatrudnił w Bacie - pewnie był w stanie wskazującym
1 facjatę masz taką że nadajesz się na kierowniczkę ale szaletu na centralnym i to przed remontem (i powieś sobie na wejściu swoje zdjęcie z facebook pt. \"krowa w SPA\")
2 kompa to tak ogarniasz że wszystkie polecenia zapisujesz na kartkach(nawet enter)
3 jesteś największym leniem jakiego można spotkać i firmie nie poświęciłaś nic do czego cię nie zmusiła
4 podpisz się oficjalnie i poproś o opinie współpracowników - to przekonasz się jaka byłaś świetna
5 wszystko to jest wynikiem pustego łba - i tyle w temacie.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-24 17:48:03odpowiedz
|
H...ka ja pokażę więcej kultury niż Ty!!! Z kulturą trzeba się urodzić i wychowaniem a Tobie zbrakło takich cech masz za to ogrom wrogości i hamstwa. Powiedź jak to wygryzłaś koleżanki z pracy bo słyszałam co zrobiłaś z Anką...jesteś modliszką, uśmiechasz się do kogoś a za plecami obmówisz, kpisz z ludzi bo myślisz że coś potrafisz...ale nie mnie to oceniać..mam swoje zdanie na temat Twoich umiejętności ale powtarzam ...jestem wychowana i nie zniżę się do tego poziomu by kogoś ośmieszać i kłamać jak TY.
To jak było z tym wygryzieniem koleżanek,,,pamiętasz?
Nie pisz więcej takich głupot o kimś bo ktoś może Ci się odpłacić za to ale w nieprzyjemny sposób, nie czyń innym co Tobie niemiłe!!! I jak masz swoje lata to pokaż że jesteś mądra i masz trochę kultury bo ostatnim postem tego nie pokazałaś, robisz sobie tylko niepotrzebne problemy.
A wiesz co Ci powiem: wszyscy się z Ciebie śmieli w Galerii jak poszłaś na L4 i po tym co się stało i mówili że Cię Pan Bóg skarał za to co zrobiłaś Ance!!!!
Biedna dziewczyna!!! Anka trzymj się !!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-26 07:12:38odpowiedz
|
Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
P.S. Lepiej nie używać imion oficjalnie , uświadamiam osoby mało rozumujące to co właśnie robią
A ty Ania jesteś dobrą dziewczyną i wiele potrafisz, nie przejmuj się co piszą!!! wiesz że nic nie poradzimy na głupotę innych!!! TRZYM SIĘ!!! I PAMIĘTAJ : MOŻE CI CO TERAZ PRACUJĄ OBECNIE Z PANIĄ WIELKĄ KIEROWNIK, MOŻE I SĄ PRZECIWKO TOBIE BO TO ISTNY SPISEK W TYM MOMENCIE ALE WIEDŹ ŻE TO TYLKO GARSTKA LUDZI A OGROMNA ILOŚĆ OSÓB STOI ZA TOBĄ MUREM I WIE ŻE JESTEŚ SUPER!!! NIE PLOTKUJESZ, NIE OBGADUJESZ, NIE JESTEŚ ZAKŁAMANA, JAK INNI KTÓRZY TAM RZUCALI CI KODY POD NOGI!!!!
JESTEŚMY ZA TOBĄ ANKA!!! 3MAJ SIĘ!!!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-29 19:04:37odpowiedz
|
Brawo - wychodzi na to, ze w Bacie pracują same wredne, złośliwe i niewychowane panny, a przecież tak nie jest :)
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-01 23:48:03odpowiedz
|
mam pytanie: ile zarabia kierownik w Bacie?? dostalam od nich ofertę pracy, ale o szczegołach nie było jeszcze mowy.
Z góry dzięki za odpowiedz:)
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-01 23:49:18odpowiedz
|
mam pytanie: ile zarabia kierownik w Bacie?? dostalam od nich ofertę pracy, ale o szczegołach nie było jeszcze mowy.
Z góry dzięki za odpowiedz:)
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-05 21:53:50odpowiedz
|
cześć dziewczyny i chłopaki. odradzam prace w Bacie!!!! zwalniaja ludzi bo nie chca dać umowy na czas nieokreślony! połowa ludzi z warszawy sie pozwalniała... z biura tez odchodzą czyli coś sie świeci! a super dyrektor cały cas ma pretensje ze nie ma utargu a jak ma być jak buty są juz made in china i gorszej jakosci niz w CCC !!!! zapieprz z kartonami, premia marne grosze .... 3majcie sie z daleka od tej firmy ...upadnie w iagu kilku lat .
To prawda, też pracuję w Bacie, póki co na okresie próbnym. Faktycznie nie dają umowy na czas nieokreślony, nie wiem czemu:/ ja liczę na to, że chociaż na te 2 lata mi przedłużą... Trafiłam na fajną ekipę, czas mi szybko leci, a kasa też nienajgorsza, w porównaniu do innych sieciówek, gdzie jeszcze okradają z pensji, bo złodzieje wynoszą i są braki na inwentaryzacji...
Aniu, nie myślisz chyba że za samo \\\\\\\"dzień dobry\\\\\\\" w pierwszym dniu pracy dostaniesz umowę na czas nieokreślony.Jak sięsprawdzisz to umowę przedłużą. To jakaś bzdura z tymi umowami - wiem bo pracuję i w moim sklepie nie ma problemów z przedłużaniem umów na czas nieokreślony - nikt jeszcze nie wyleciał bo mu się kończyła druga umowy, tylko dostawał nową z wyższą pensją - oczywiście na czas nieokreślony...
Nie polecam pracy w Bacie i CCC. Ja akurat pracowałam a Bacie. Tyranie za najniższą krajową, premia taka, że jak wyrobisz plan i efektywność to może dostaniesz. Kierownictwo to ludzie po szkole podstawowej którzy nie mają pojęcia o zarządaniu pieniędzmi i ludźmi. Szpiegowanie, wyzysk, i nic poza tym. Pracowałam po 12 godz ciągle na nogach. NIE POLECAM !!!