Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
magda - 2008-08-27 17:30:28 odpowiedz | cytuj
witam wszystkich serdecznie...Mam pytanie co do firmy M.T.G.?czy ktoś już wyjeżdżał przez tą firmę?Ja chciałabym wyjechać na zbiór pomarańczy..lecz czy na pewno firma jest wiarygodna?jakie są warunki?ile godzin pracy?i zarobki-takie jak mówia?Proszę o pilną odpowiedz..moje gg8309340.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2008-08-28 13:20:35 odpowiedz | cytuj
Witam wszyskim chętnych na wyjazd na pomarańcze z tą firmą. Też jestem zainteresowana i jednocześnie pełna obaw:)Może będzie łatwiej trzymać się razem.Moje gg 9144801
zdjecie uzytkownika
blady - 2008-09-15 21:56:28 odpowiedz | cytuj
Jezeli chodzi o pomarancze to bedziesz pracowac na akord.Za skrzynke 20kg dostaniesz 70 centow.Codziennie dowoz na plantacje 5 euro.Ubezpieczenie 82 euro.Za zalatwienie pracy firma pobiera 150 euro-smiech z pierwszej wyplaty.Osobiscie odradzam ,dopiero co wrocilem z jablek gdzie bylo obiecane niewiadomo jakie gory zlota.Warunki jak i wszystko mialobyc pieknie i swietnie.Wszystko to jest piekna bajka pracownikow firmy z Grudziadza.W rzeczywistosci jest zupelnie innaczej.Brod smrod i ubustwo...Pokoje mialbyc 4 osobowe a w rzeczywistosci 12-15 osob z czego to nie mozna nazwac pokojem,dawny chlew z walacym sie dachem..i wiele innym mankamentow.Odradzam firme z Grudziadza.
zdjecie uzytkownika
b - 2008-09-16 12:43:13 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich.Wybieram sie do pracy do Huelvy z Grudziadza.Moze ktos opisaccos  wiecej jak to wyglada.Dzieki.Pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
ja wiem... - 2008-09-16 16:50:20 odpowiedz | cytuj
z pomaranczami to jest tak.....zbierasz na akord/ niektorzy placa za 20 kg skrzynke tez 64 cent!, niezbierasz jak jablka !, musisz nozykiem obcinac spejalna dlugosc kiscika!, niema pracy co dnia!, rano jest wilgoc na owocach-niewolno zbierac, czekasz az slonce wysuszy!, nieraz pada dzien albo pare dni-siedzisz i czekasz, niema placone, zawoza na plantacje kilometrami, raz tam raz gdzie indziej, musisz za dowozke placic !, wynajmuja jakies tanie budy mieszkalne-i placisz za glowe duzo forsy!, natym tez ladnie zarabiaja, jedzenie, picie ,za swoje !, przyjazd i wyjazd -za swoje !-jak ci nakoncu tez cos zostanie !, na swieta niema wyjazdu, bo w hiszpani niema w tym czasie wigili, tylko 1 dzien swiat !, a to sezon do zbiorow i musicie na plantacjach swieta spedzac jak oczywiscie jest sucha pogoda !-teraz powiem co wiem: to sa  takie ceny-za 20 kg masz ca. 70 cent (pomysl ile skrzynek musisz w dzien narwac?! zeby miec chociaz na dzien ! 40 € !)   i jak jest pogoda !, w Cooperativa (magazyn , gdzie dalej te zbiory sprzedaja) sam placisz za 1 kg. pomaranczy 30 cent !   -przelicz ! tanszych pracownikow juz zrobic niemozna  !!!, pozatym-  WAZNE !!!-jak roboty wykonane, ladowane sa te ciezkie skrzynki na LKW- naturalnie musicie byc ze stali ! jak ROBOTY !!! , a najciekawsze w tym !-ladowanie jest nieplatne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, jak juz szukacie na pomarancze !?-dam wam Typ:  tylko tam ,gdzie daja 6-8 € za godzine !!!, sa tacy pracodawcy i tak jest placone !, a jak na AKORD ! , to sa wyzyskiwacze (pelno tez rusow) co od gospodarzy plony wykupuja i od razu maja kupcow, tak ze nic z wlascicielem plantazy niema nic wspolnego  !!!-tam gdzie uczciwa placa-tam jest PRAWDZIWY PRACODAWCA !!!-dlam wam teraz do myslenia......i lepiej przemyslec.....zanim  niewiesz jak masz wrucic i zaco !
zdjecie uzytkownika
tak tak - 2008-09-16 17:47:12 odpowiedz | cytuj
a dlatych co naganiaja ludzi masowo, nieplaca ci "plantazysci " nic! oni musza sobie swoj HARACZ ! wyciagnac o tych CHETNYCH ! do pracy !!!!, zanim wyjada !
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2008-09-17 11:45:40 odpowiedz | cytuj
Hejka,ktoś tu chyba trochę przesadza z tymi robotami ,wyzyskiem,i wogóle.. Te czasy już się raczej skończyły z tego co wiem,.. W Hiszpanii nie ma wigilii?! Sorry,ale byłem tam ponad rok,pracowałem w różnych miejscach,najpierw przy zbiorach,było ok,wyszedłem na swoje,pewnie ,że nie zarobiłem na Porshe,ale bez przesady,prawie nie padało jak ja byłem,więc była praca,nie spaliśmy jakoś na polu pod gołym niebem smagani biczami przez ruskich,bez jaj ludzie. Kto by sobie teraz na coś takiego pozwolił? Tym bardziej zorganizowana grupa? Jak trochę załapałem język,udało mi się załatwić pracę inną pracę,a potem przy remontach,musiałem wrócić do Polski i bardzo żałuję. Hiszpania to super kraj i chcę tam wrócić na stałe. Pozdro.
zdjecie uzytkownika
....wiarek.... - 2008-09-17 13:04:07 odpowiedz | cytuj
no tak, co wiem wigilie maja 6.01, a co do pomaranczy to jest pelno teraz wyzyskiwaczy i zalezy w jaki region trafisz.........sa deszczowe......i przychylniejsze...
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2008-09-17 18:15:58 odpowiedz | cytuj
Witam was mam pytanie do osób które się wypowiedziały o pracy przy pomarańczach.Czy wy byliście w Huelvie?Mówili wam że będziecie mieszkać w hotelu za 100euro?I gdzie dokładnie pracowaliście?Ile płaciliście firmie za wyjazd?Będe bardzo wdzięczny.Z góry dziękuję.  
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2008-09-17 18:30:02 odpowiedz | cytuj
czy byłeś z tej firmy z grudziądza i kiedy jak możesz to podaj swoje gg cchcę z tobą pogadać moje gg 3352238
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2008-09-17 18:36:32 odpowiedz | cytuj
czy byłeś tam teraz na jabłkach i z tej firmy moje gg 3352238    
zdjecie uzytkownika
erik - 2008-09-18 23:23:57 odpowiedz | cytuj
100-150eu to mniej więcej wysokość hiszpańskiej miesięcznej opłaty za nocleg w tym prąd, woda i gaz(jeśli już jest) za butle propanu 15-20eu z własnej kieszeni
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-28 21:06:57 odpowiedz | cytuj
właśnie wróciłam z hiszpanii, pracowałam w okolicach walencji,żadzą tam armeńcy, gruzini,wynajmują mieszkania dla pracowników potem rządzą sie tam jak u siebie -po nocach jest pijaństwo i... co dwa tygodnie ściągają za miszkanie 100-150euro,5 euro za dzień za dowóz do pracy 9-osobowymi starymi busami [a tankują za 5,10 euro],resztę wypłaty dostaje pracownik i starcza tylko na przeżycie , a na powrót do domu składa się rodzina w polsce, a w pracy krzyki, przezwiska, upokorzenia, uczestniczą w tym polki które ściągają ludzi np.j.s.nadaje się to tylko do gazety i sądu.
zdjecie uzytkownika
Koreczek - 2009-09-20 19:28:21 odpowiedz | cytuj
Hej szukam dobrej pracy w okolicach Walencji, moze Piotrek podasz jakis adres lub nr telefonu gdzie ty pracowales? Czy jakikolwiek namiar... Bo tu na internecie pisza tylko o mafiach.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-13 01:06:54 odpowiedz | cytuj
dzieki za te posty a juz miałem pytac go o prace... pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
naranjo29 - 2011-01-13 16:54:52 odpowiedz | cytuj
LUDZIE NIE WYBIERAJCIE SIE DO HISZPANII NA POMARAŃCZE BO BEDZIECIE TEGO ZALOWAC.... TO NIE TE CZASY CO BYLY. TERAZ NIE MA ZAROBKOW . NAWET 54CENTY NIE WYCHODZI NA REKE ZA POMARANCZE ZA SKRZYNKE 20KG JAK CI ODBIJE NA UBEZPIECZENIE I INNE PODATKI. DO TEGO DAJA CI KÓŁECZKO I MUSISZ CIĄĆ O TAKIM ROZMIARZE JAKI ONI CHCĄ WIĘC O KOKOSACH ZAPOMNIJ. NORMY 28 SKRZYNEK MANDARYNEK A POMARANCZY 45 NA 7H W TYM PRZERWA 30 MINUT. REJON AYAMONTE. ZAWSZE BRAKUJE NA WYPŁATE ,LUDZIE KŁAMIĄ PODAJĄ WIECEJ NIZ UCIELI I KAZDEMU NA KONIEC DNIA ODEJMUJĄ PO SKRZYNCE A NAWET 3. TNIESZ W MOKRYCH DRZEWACH AZ SIE PO DUPIE LEJE DO BUTÓW. WYMAGANIA WIELKIE. ZA TORBY I SEKATORY ODBIJAJĄ 24€ ALE NIE WSZEDZIE BO CZASEM TRZEBA NA WŁASNĄ REKE KUPIC ALE I ZA SWOJE POTRAFIĄ ODBIC Z WYPŁATY I TRZEBA SIE UPOMINAC DO KONCA SEZONU. NIE WIEM CZY KTOS ZNA BIURO W CARTAYA GDZIE LUIZ MAŁY TAKI W PRZYCIEMNIANYCH OKULARKACH WERBUJE LUDZI I UDAJE WIELKIEGO PRACODAWCE A JAK PRZYCHODZI DO PŁACENIA TO ZNIKA I ZMIENIA FIRMIE NAZWE. W HISZPANI NA 100 PRZCODAWCOW MOZE ZNAJDZIE SIE JEDEN UCZCIWY. PRACOWAŁEM JUZ NA WIELU POLACH I WSZEDZIE OSZUKUJA WIEC NIKT MI NIE POWIE ZE JEST OK. OCZYWISCIE JEST OK JAK PRACUJESZ ZA DARMO I SIE O KASE NIE UPOMINASZ I JESTES NA ZAWOŁANIE O KAZDEJ PORZE DNIA... JA WIEM JAK JEST I DLA PRZESTROGI PISZE TĄ PRAWDE DLA TYCH CO MYSLA PRZYJECHAC I ZAROBIC NA AUTO,MIESZKANIE TO NIECH ZAPOMNĄ SZYBKO. SZKODA CZASU. POZDRAWIAM.
zdjecie uzytkownika
Kasia 30 - 2011-01-13 17:08:55 odpowiedz | cytuj
Hej naranjo29 masz racje!!! Tez pracowałam na pomarańczach w okolicy Ayamonte i tak było. Dlatego nie polecam takiej pracy. Wróciłam z mężem do polski i zapominamy powoli o tej nędzy jaka jest HISZPANIA. 5 lat temu było super ale teraz to naprawde porażka. Przestrzegajcie sie rejonu Huelva,Ayamonte. Buziole.
zdjecie uzytkownika
polacy z hiszpanii - 2011-01-29 19:34:31 odpowiedz | cytuj
DZIEKI LUDZIE, BO JUZ MIELISMY TAM JECHAC!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-06 23:03:24 odpowiedz | cytuj
dzieki ludzie, bo juz mielismy tam jechac, jestesmy z okolic Madrytu, ten cham obiecywal nam kokosy, ale zorientowalismy sie , ze jest cos nie tak, gdy zadzwonil moj chlopak i mowil mu zupelnie co innego. Mimo wszystko pojechalismy z braku kasy, pracowalismy 2 tyg i nie widzielismy wyplaty, bo potracil nam za chate, gaz, wode i ubezpieczenie. Nie wspomne, ze zylismy w okropnych warunkach MAREK i jego Ela to DZIADY, ktorzy chca dorobic sie na ludzkiej krzywdzie! LUDZIE NIE DAJCIE SIE OSZUKAC!
zdjecie uzytkownika
orczyk - 2011-02-17 11:22:12 odpowiedz | cytuj
witam wszystkich
fajne posty ,powiedźcie mi ludzie którzy się tak ładnie wypowiadacie gdzie w cordobie zbiera sie pomarańcze bo mieszkam tutaj już pare lat ale w cordobie zbiera sie raczej oliwki niż pomarańcze to gdzie te ludzie niby jadą i gdzie pracują bo nie rozumie .....
zdjecie uzytkownika
kasiek - 2011-02-28 12:37:00 odpowiedz | cytuj
oj ludzie ludzie... pamietam jak przyjechała grupa z polszy na pomarancze z łodzkiego i tez po 2 tygodniach zaczeli narzekać to ich szef wypier... nierobów. mysleli ze euro to tak łatwo z nieba leci za nic? nieroby pierd... ja pracuje do dzisiaj fakt nie ma tego co było dawniej ale nigdzie w pracy za darmo nie płacą... musicie ludzie pytac dokładnie jak tu jest innych co są lub byli to nie bedziecie rozczarowani bo hiszpania nie nalezy do krajów gdzie sie duzo zarabia a tym bardziej na zbiorach... pozdro
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-16 11:49:11 odpowiedz | cytuj
twoja wypowiedz to wielkie szambo, a nazwanie Polski ,,polsza" wskazuje zes zza wschodniej granicy, i niczym nie roznisz sie od tych co wpedzaja Polakow w biede za pare euro, a wlasciwie to wyglada na to ze jestes naganiaczem niezle prosperujacym na biednych ludziach , czyli krotko jestes [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-09 11:14:26 odpowiedz | cytuj
Tak marek i ela to juz slawna para....trzymac sie od nich jak najdalej!!! to zlodzieje i wyzyskiwacze. z dala od ruskow itp. z praca na pomaranczach uwazac lepiej bo faktycznie wiekszosc to banda zlodzieji i nic wiecej.i z dala od polskich brygadzistow!! najlepiej pracowc u hiszpanow. BRON BOZE PRZEZ POLAKOW!!!
zdjecie uzytkownika
to prawda - 2011-10-03 16:25:23 odpowiedz | cytuj
witam wszystkich
no niektóre posty ciężko się czyta i niestety to prawda ja pracuję na pomarańczach już 5 lati unas jest tak grupa 17,18 osób zbiera pomarańcza na 1tira tj.około 1100 skrzynek i za to mamy zapłacone 44 euro brutto pracujemy tylko z Polakami w miłej atmosferzwe a pracodawcą jest Hiszpan i jesteśmy zadowoleni praca zaczyna się końcem października i trwa u nas do czerwca,w dni deszczowne,święta i niedzele nie pracujemy ,śmieszy mnie jak ktoś napisał że zarabiał na miesiąc 1800euro ha ha średnio trzeba liczyć około 20 dni pracującuch na miesiąc tj.około 800 euro czasm więcej ale wszystko zależy głównie od pogody
pozdrawiam....
zdjecie uzytkownika
Jankes - 2011-12-25 23:05:09 odpowiedz | cytuj
Da ktoś jakieś namiary na pracę przy zbiorach?
zdjecie uzytkownika
- 2011-12-25 23:12:14 odpowiedz | cytuj
Jankes - 2011-12-25 23:05:09

Da ktoś jakieś namiary na pracę przy zbiorach?
Kontakt na:
jankes133@gazeta.pl
x