Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
KIKI - 2010-01-15 22:37:37 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich.
Słyszał możne ktoś z was o firmie LHMB? Tydzień temu miałam rozmowę kwalifikacyjną w Łodzi, możne był ktoś z was na tej rozmowie?Jeśli ktoś słyszał o tej firmie dajcie znać .Z góry dziękuje
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Marta - 2010-01-17 19:32:58 odpowiedz | cytuj
Ja tez bylam na wigury 7
na rozmowie i dostalam sie na II etap we wtorek ale z tej rozmowy nadal nie wiem co robi doradca finansowy ... czy to praca w biurze czy jakies ,,łażenie ''
zdjecie uzytkownika
KIKI - 2010-01-18 10:26:51 odpowiedz | cytuj
Cześć, ja tez jutro tam bede to bylo na 17 sta tak? Szukałam jakiegoś forum czy strony o tej firmie i nic nie ma, jedna strona jest ciągle w naprawie... ciekawe ile osób jutro będzie i jak będzie wyglądał ten test?Jak na razie dziwnie to wszystko dla mnie wygląda...
Przygotowywałaś się jakoś na ta druga rozmowę?
zdjecie uzytkownika
Marta - 2010-01-18 10:55:29 odpowiedz | cytuj
Tak jutro na 17stą ale ja chyba nie pójde bo nic nie mówil na czym polega ten zawód tylko tak zbywał ogólnikowo.
Test ma byc łatwy ale nawet nie wiem na jaki temat,
Ogólnie z tego co sie dowiedzialam to doradna finansowy ma miesiacznie podstawę czyli 1100zł brutto czyli na ręke dostajesz 700zł i chodzisz po ludziach i przedstawiasz im oferty których musisz sie nauczyc perfekcyjnie na pamięc i miec dar przekonywania zeby kupili od Ciebie np kredyt wtedy masz jakis % OGÓLNIE LIPA ja mialam nadzieje ze to praca w biurze ,niewiem poszukam nru telefonu tej firmy i zadzwonie i sie zapytam
zdjecie uzytkownika
kiki - 2010-01-18 11:16:39 odpowiedz | cytuj
Kurcze szkoda ja byłam przekonana ze to praca w biurze będzie. Pójdę jutro zobaczę co tam będzie co będą oferować . A znasz kogoś jeszcze kto tam startuje?
zdjecie uzytkownika
marta - 2010-01-18 12:30:48 odpowiedz | cytuj
nie nie znam nikogo wiesz co napisz moze do mnie na gg jestem na niewidoku jak cos 5099248 ja jestem wlasnie z pabianic i ciezko mi tak jezdzic tym bardziej ze jutro bedzie to trwalo kolo 2,5 h
zdjecie uzytkownika
marta - 2010-01-18 12:30:54 odpowiedz | cytuj
nie nie znam nikogo wiesz co napisz moze do mnie na gg jestem na niewidoku jak cos 5099248 ja jestem wlasnie z pabianic i ciezko mi tak jezdzic tym bardziej ze jutro bedzie to trwalo kolo 2,5 h
zdjecie uzytkownika
antenka - 2010-01-18 15:48:17 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich ,ja rowniez dostalam telefon ,ze bedzie to spotakanie jutro z tym ze to jest moje pierwsze i zupelnie nie wiem co bylo na tym piewrszym spotkaniu!!!moze moglby ktos przedstawic mi maly skrot
zdjecie uzytkownika
KIKI - 2010-01-20 09:58:06 odpowiedz | cytuj
Czesc, mowili Ci moze dokladnie jakie sa zarobki? ja wcozraj bylam na spotkaniu ale w taki sposob to powiedzieli ze malo kto cos zrozumial tzn nie chieli w prost powiedziec ile sie zarabia na miesiac brutto? Moze Ty cos WIESZ?
zdjecie uzytkownika
KIKI - 2010-01-20 09:58:48 odpowiedz | cytuj
POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
Tay - 2010-01-20 15:13:23 odpowiedz | cytuj
zarabia się tyle ile sie uda. Tzn jak znajdziesz klienta na ubezpieczenie to jego składka przeliczana jest na jakieś punkty a one na pieniądze dla Ciebie. Czyli im wyższe skłądki roczne i im więcej klientów tym więcej zarobisz. O podstawie nic nie słyszałem więc nie wiem czy jest, ale myślę że nie ma. Dodatkowo mozesz zarobić jak będziesz na wyższym stanowisku poprzez rekrutowanie kolejnych agentow którzy przejdą tę samą drogę co Ty i w przypadku gdy ten zwerbowany będzie podpisywał umowy z klientami to Ty też będziesz mieć z tego kasę.
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2010-02-05 19:33:08 odpowiedz | cytuj
Ja też byłam na Wigury. Niewiele się dowiedziałam,ale byłam pozytywnie zaskoczona rozmową,jej charakterem,człowiek sympatyczny,pytania raczej konkretne, jak nie wiedzałam dokładnie o co pyta prosiłam o doprecyzowanie,odpowiadał na wszystkie,pełen luz.
W przeciwieństwie do rozmów jakie do tej pory miałam w branży finansowej to jakies bufony po psychologii je prowadzili i zadawali dziwaczne pytania wędząc, że osoba z którą rozmawiają wcześniej w ich branży nie pracowała. Co do zarobków nic się nie dowiedziałam co i jak. Tylko pytali ile ja bym chciała. Przedstawili na czym polegają kolejne etapy rekrutacji. Zaskoczona byłam tymi telefonami potwierdzającymi czy w cv jest prawda wpisana i tym,że tych znajomych z którymi chielibyśmy pracować kazali z telefonami wypisać. To druge bardziej mnie zdziwiło. Na razie wrażenie raczej dobre. Zobaczymy potem co i jak no i za ile. Niby tego na drugim spotkaniu mamy się dowiedzieć ci co przejdą dalej.
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2010-02-08 09:58:55 odpowiedz | cytuj
Wczoraj miałam telefon,że przeszłam do drugiego etapu rekrutacji.
Czy ktoś z was wybiera się na drugi etap??
A może ktoś był już drugi raz na Wigury??
zdjecie uzytkownika
Jadzia - 2010-02-10 17:46:48 odpowiedz | cytuj
I jak był ktoś na tym drugim spotkaniu ??
zdjecie uzytkownika
Loco - 2010-02-10 19:58:11 odpowiedz | cytuj
ja wczoraj byłem na tym spotkaniu (2 etap) mówili ogólnie o firmie czym się zajmuje itd mowa była o zarobkach a także o dwóch różnych ścieżkach kariery czyli ekspert i menager nie chce mi się dalej już o tym pisać wszytko to wyglądało w miarę ok ale się zastanawiam gdzie tu jest haczyk, kruczek czy ka to zwał sam już nie wiem co o tym myśleć na koniec spotkania dostaje się ten test psychologiczny ,który jest bardzo prosty rozwiązujemy go według naszych subiektywnych przekonań....następny etap to szkolenia....po nich jest egzamin państwowy...co dalej.....dobre pytanie.....jestem skołowany i sam nie wiem co i jak jak coś to piszta :)
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2010-02-11 11:19:45 odpowiedz | cytuj
Nie wiem czy jest i gdzie haczyk. Ja byłam na drugim spotkaniu przeszłam dalej i dzisiaj idę na omówienie testu. Niby fajnie to wygląda jak oni gadają ale czy tak jest na prawdę to nie wiadomo.
Jak się nie sbróbuje to nie będzie wiadomo. A jak będzie nie wypał to może chociaż licencja zostanie i nauczka na przyszłość.
Człowiek uczy się całe życie. A czy podjąć tą pracę czy nie to każdy sam musi zdecydować.
zdjecie uzytkownika
Jadzia - 2010-02-11 11:47:03 odpowiedz | cytuj
Ewka to napisz co było na tym spotkaniu i omówieniu testu.
Ja idę niby jutro i chciała bym wiedzieć czego mogę się spodiewać
zdjecie uzytkownika
alek - 2010-02-11 11:57:00 odpowiedz | cytuj
ja już byłem na takim podsumowaniu testu. Nic strasznego. Mówią Ci jak wypadł test, dają materiały do przeczytania i więcej opowiadają o tym szkoleniu.

Praca wydaje mi się badzo ciekawa.
Po szkoleniu trzeba brać się do pracy i zarabiać. A ile to się okaże
zdjecie uzytkownika
Jadzia - 2010-02-11 12:04:12 odpowiedz | cytuj
A mówili coś o tym że trzeba płacić za ten kurs ??
Bo właśnie tak słyszałam.
I gdzie jest ten kurs może wiecie coś więcej
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2010-02-11 16:54:47 odpowiedz | cytuj
Ja jestem już po trzecim spotkaniu. Pana z którym byłam umówiona nie było,więc rozmawiałam z Panią. Otrzymałam materiały szkoleniowe. Zapytano mnie czy podobało się poprzednie spotkanie,
Szkolenie będzie w miejscowości Tworzy Janki w hotelu Stary Folwark.
Koszt wyżywienia i zkwaterowania to 300 zł. Obowiązuje strój biznesowy na szkoleniu. Tyle się dowiedziałam. Test nie został omówiony, bo Pani go miała przy sobie. Przed szkoleniem będą się kontaktowali telefonicznie.
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2010-02-11 16:57:59 odpowiedz | cytuj
nie miał przy sobie powinno być, gdzieś mi to nie uciekło:) Sorki
zdjecie uzytkownika
Jadzia - 2010-02-12 00:23:50 odpowiedz | cytuj
A nie uważacie że 300 zł na taki dworek to zdecydowanie za dużo ??
Tam doba kosztuje 60 zł a nie 300.....

Mnie się wydaje za dużo..... A mówili że płacimy za pobyt tylko a tu wychodzi że za szkolenie też
zdjecie uzytkownika
alek - 2010-02-13 11:05:35 odpowiedz | cytuj
sprawdzałem ten hotel.
Doba w pokoju bez wyżywienia kosztuje 135zł
doliczając do tego dwa obiady dwie kolacje i śniadanie myślę, że to może być koszt ok 300zł.
zdjecie uzytkownika
minol - 2010-02-16 09:55:46 odpowiedz | cytuj
a może ktoś coś napisać o tych materiałach szkoleniowych co tam w nich jest i o czym one są i czy dużo tego jest ????
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-17 09:53:27 odpowiedz | cytuj
o stroju biznesowym nie wiedzialam, macie jeszcze jakies wiadomosci na temat szkolenia? :)
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2010-02-17 16:17:13 odpowiedz | cytuj
Materiały na płycie to jakieś druki i tochę tekstów prawnych. Natomiast materiały,które otrzymałam na meila to skrypt prawny,mapka i program szkolenia. Skrypt ma 100 str,które trzeba przejrzeć,przeczytać jak kto woli. Pierwsze otrzymałam na 3 spotkaniu a drugiedostałam na meila od Pani M.Janowicz tj. chyba sekretarki.
zdjecie uzytkownika
ninol - 2010-02-18 09:06:58 odpowiedz | cytuj
dobra dzięki Ewka za info właśnie to odebrałem trochę tego jest i raczej nie dam rady tego wyryć :)
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2010-02-18 23:13:52 odpowiedz | cytuj
Ja też nie dam rady tego wryć. Na pierwszym spotkaniu Pan z którym rozmawiałam powiedział,że wszyscy zdają. Ciekawe czy tak jest na prawdę,bo jak tak to byłby obciach jak nie zdamy;)
zdjecie uzytkownika
minol - 2010-02-19 08:35:43 odpowiedz | cytuj
no tak tylko czy ten Pan mówił prawdę mówiąc że wszyscy tam zdają o to jest pytanie teraz czekam na ten tel i się z nimi umawiam gdzie jutro mnie odbiorą bo na pewno nie będę tam jechał na własną rękę
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2010-02-19 17:25:10 odpowiedz | cytuj
Ja miałam tel wczoraj że o 9:30 jest zbiórka na Wigury dla tych z Łodzi.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 23:20:20 odpowiedz | cytuj
Do mnie zadzwonili z tej firmy, choć do nich nie aplikowałam i zaprosili na rozmowę? Wiecie może w jaki sposób oni poszukują pracowników? A jak wasza kariera z tą firmą? Rozwija się? Czy warto było?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-13 17:16:42 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich tak czytam te wypowiedzi i nie mogę się doczytać czym dokładnie ta firma się zajmuje,a również dostałem zaproszenie na rozmowę.Czy mógłby ktoś odpowiedzieć
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-18 21:36:07 odpowiedz | cytuj
Firma zajmuje się doradztwem finansowym.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-18 21:36:09 odpowiedz | cytuj
Firma zajmuje się doradztwem finansowym.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-21 14:10:39 odpowiedz | cytuj
Hej Ewa i jak tam z pracą? Odpowiedz proszę, bo zastanawiam się czy wybrać się do nich na rozmowę....
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-12 20:57:58 odpowiedz | cytuj
ja wystartowalam w marcu poczatki byly ciezkie duzo nowej wiedzy tzn jak dla mnie nowej nie mialam doczynienia wczesniej z branza finansowa. Pan z ktorym zaczynalam pomagal mi na ile mogl.Po dwoch tygodniach mialam zrezygnowac jednak dalam sobie czas do konca kwietnia i teraz jestem zadowolona, w marcu zarobilam pierwsze pieniadze moze niezbyt wielkie ale i w chwili powatpienia poswiecalam niewiele czasu.Poki co idzie coraz lepiej i mam nadzieje ze tak juz zostanie jedno jest pewne samo nic nie przyjdzie i jesli sie nie poswieci czasu na ta prace to nie bedzie pieniedzy.Hmm zobaczymy jak bedzie dalej, poki co coraz bardziej sie przekonuje ...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-11 13:40:31 odpowiedz | cytuj
Hej i jak tam poszło dalej? jestem ciekawa jak Ci idzie po tych kilku miesiacach? Sama się teraz zastanawiam czy spróbować.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-13 00:06:32 odpowiedz | cytuj
to próbuj bo warto. Jest super. POWODZENIA!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-13 09:03:38 odpowiedz | cytuj
łażenie i namawianie nic więcej prowizja za umowę nie cała reszta na koniec roku paranoja
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-28 16:02:57 odpowiedz | cytuj
Praca dla ludzi,którzy mają dużo bogatych znajomych. Wynagrodzenie tylko prowizyjne. Bardziej jako dodatkowe zajęcie niż jako pracę należałoby to potraktować.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-28 17:32:41 odpowiedz | cytuj
CZYLI ŁAŻENIE PO DOMACH I WCISKANIE LUDZIOM WĄTPLIWEGO
KITU......DZIĘKUJĘ POSTOJĘ....
zdjecie uzytkownika
Mario - 2011-04-10 14:05:00 odpowiedz | cytuj
Zabawne bo ja pracuję w tej firmie już 2 lata nie traktuję tego jako pracy dorywczej i mam dość czytania na forum głupot ludzkich, co do Śląska nie wiem jaka tam panuje atmosfera, ale co do Łodzi i pracy na Wigury 7 atmosfera jest świetna, proszę porozmawiać z większą ilością ludzi odwiedzić Akademię finansów prowadzoną przez kadrę zarządzająca a nie wypisywać głupoty.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-25 17:25:41 odpowiedz | cytuj
chętnie opowiem, jak działa firemka pani kryształowej. zapraszam
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-03 11:53:44 odpowiedz | cytuj
jeśli mozesz cos opowiedziec to napisz,prosze
x