Witam i zgadzam sie z wami w 100000000000% a nawet i wiecej co do OttoWorkForce!!
pracowalem dla nich 3miesiace i co mam hyjnie z grzybnia
domy mieszkalne to nie domy tylko klitki !!!
mieszkac z karaluchami z grzybem lodokwa na 2 osoby a osob jest 4 i 5 w mieszkaniu gdzie powinno mieszkac co najmniej tylko 3 osoby !!!!!
a najleszpe jest to ze jestes tam traktowany jak SZMATA za twoja dobroc za zarabianie dla nich hajsu hYje!!!!!!
mnie wyrzucili na bruk o 3 w nocy <------
poniewwaz dostalismy na mieszkanie nowego co mnie okradl do zera:/
zglosilismy to menadzerowi Pedrosowi z Hogevild
on powiedzial zebysmy sobje to sami zalatwili wiec poszlismy na policje policja nic nieporadzila kazala isc do domu i zadzwonic do nich wiec tak zrobilismy,czekalismy na nich 3h i nieprzyjechali :/ wiec wzielem sprawe w swoje rece. najpierw porozmawialem ze zlodziejem i powiedzialem mu zeby oddal moje pieniadze bo niemam ani grosza , on natomiast ze to nie on ukradl .... zal pl
powiedzial ze mu tez zajebali telefon kosmetyki... tylko ze nagle wyciagnol telefon ...no to mowie dlaczego klamiesz zatkalo go bo zrobil niewlasciwy ruch....
wiec wycisnolem mu strzala wywalil sie !!! zal bic takiego ... powiedzialem masz czas do jutra by oddac wszystko!!!
tego samego dnia wieczorem o 3 w nocy wjechal menager jak spalismy z Ochroniazami Otto i kazali nam sie spakowac.. my powiedzielismy ze nie bo tak sie nierobi po pierwsze umowe mamy i jest wazna ... on na to ze zrywa Otto z nami kontrakt ....
A GDZIE WYPOWIEDZENIE ?? Dostaniecie poczta ... do tej pory nic niedostalismy :/ wywjezli mnie i ziomka do rotterdamu na dworzec bez pieniedzy bez niczego :/
Zebralismy na bilety do polski caly dzien jakos wyzebralismy :/ wstyd :(
przyjechalem do polski z trudem :( zadzwonilem do otto kiedy zastana wyplacone moje pieniadze za 1tydzien ciezkiej pracy Na Oponach W Inter Sprincie ....oraz wakacyjne i ubezpieczenie ktorego niewykorzystalismy ...oni na to CISZA !!!!!! ze dotsaniemy kare 500euro za zerwanie umowy !!!JAK MY IEJ NIEZERWALISMY :/ i co teraz .... czekam ale bez skutku :/
NIEPOLECAM TEJ FIRMY NIKOMU JEST TO NAJGORSZY POSREDNIK PRACY JAKIEGO W OGOLE ZNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gdyby Twój mąż się nie i nie roztrwaniał kasy na lewo i prawo za alkohol i za dragi, to wrócił by i z kasą i bez długów - wniosek jest prosty - jakaś, która nie umie sobie poradzić i chowając głowę w piach nie potrafi się przyznać do błędu, tylko zwala winę na OTTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ta firma daje wiele możliwości, tylko trzeba chcieć i umieć je wykorzystać ( no chyba, że jak Twój mąż potrafisz w stopniu komunikatywnym język migowy, machając rękoma ) Błachacha - WNIOSEK, [usunięte przez administratora z powodu niecenzuralnego charakteru
zgadzam sie trzeba umiec wykorzystac okazje.to prawda ze warunki w niektorych osrodkach sa tragiczne i osoby ktore nie maja "wieku"zarabiaja naprawde niewielkie pieniadze.ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie musi to powodowac do jakis problemow.ja wzielam sprawy w swoje rece,wynajelam mieszzkanie,wyprowadzial sie z osrodkow otto, zyje teraz normalnie choc nie mam jeszcze 23lat z moja wyplata jest juz nie najgorzej,wiec sie nie zalamuje trzeba wiezyc w siebie i szukac wszelich mozliwosci na zrobienie kariery nawet w firmie otto:)
zgadzam sie trzeba umiec wykorzystac okazje.to prawda ze warunki w niektorych osrodkach sa tragiczne i osoby ktore nie maja "wieku"zarabiaja naprawde niewielkie pieniadze.ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie musi to powodowac do jakis problemow.ja wzielam sprawy w swoje rece,wynajelam mieszzkanie,wyprowadzial sie z osrodkow otto, zyje teraz normalnie choc nie mam jeszcze 23lat z moja wyplata jest juz nie najgorzej,wiec sie nie zalamuje trzeba wiezyc w siebie i szukac wszelich mozliwosci na zrobienie kariery nawet w firmie otto:)
http://www.oszukany.pl/czarna-lista-portalu/czarna-lista-agencje/136-otto.html#josc427 Polecam posty na samym dole - sa najświeższe i najbardziej aktualne co do tego co sie dzieje w tej gównianej organizacji
http://www.oszukany.pl/czarna-lista-portalu/czarna-lista-agencje/136-otto.html#josc427 Polecam posty na samym dole - sa najświeższe i najbardziej aktualne co do tego co sie dzieje w tej gównianej organizacji
witam ,, widzę wspaniały pomysł w tym ,,, chętnie oferuje swoja pomoc ,,, mieszkam w holandii , po roku pracy w Otto wiem wszystko o ich sposobach manipulacji ludźmi ,,, ale teraz uwaga!!!! każdy kto pracował w Otto płacił ubezpieczenie ,, były to nasze pieniądze które nam potrącano z wypłat ,, i teraz akcja jest taka ze państwo holenderskie , zwraca pieniądze ( tak było do tego roku) ,, ale całość pieniędzy jest przelewana na konto Otto a nie wasze!!!!!!!! ,, ludzie nawet nie wiedza o tym ,, rozmawiałem z ludźmi którzy pracują dla belastingu i wszystko to, jest tak naprawdę nielegalne ,, 350-400 e zwrotu za rok ,, 1000 oszukanych osób to 350000e a wiec całkiem niezła sumka ,, w Holandii możemy rozliczać się do 5 lat wstecz ,,,potrzeba kilkadziesiąt osób i zaczynamy jazdę ,,,
Przeciw lamaniu prawa - 2009-07-16 01:19:14odpowiedz
|
Jesli macie solarisy i umowy z firma otto podpisane w Polsce idzcie z nimi do Panstwowej Inspekcji Pracy. Pokarzcie ile zarobiliscie i ze przecietnie( w otto tlumacza a w sumie sami nie wiedza jakiego uzyc synonimu zeby oznaczalo to ze mozna pracowac mniej, przecietnie oznacza stale srednio) powiniscie pracowac 40h, powiedza wam co z tym zrobic. nie bojcie sie ich kar ani innych paragrafow z umowy to sa strachy na lachy. Im wiecej osob pojdzie i zglosi zajstniale sytuacje tym krocej ci oszusci beda dzialac!!!
Jak wyzej. Firma jest conajmniej nieuczciwa. Mielismy wyjezdzac do pracy wraz z kolega, a pani z biura zadzwonila w dzien WYJAZDU i powiedziala, ze to nieaktualne ;-)
Zadnej rekompensaty
Pozdrawiam
Jak wyzej. Firma jest conajmniej nieuczciwa. Mielismy wyjezdzac do pracy wraz z kolega, a pani z biura zadzwonila w dzien WYJAZDU i powiedziala, ze to nieaktualne ;-)
Zadnej rekompensaty
Pozdrawiam
2009 otto skandal - 2009-09-05 13:41:13odpowiedz
|
witam serdecznie widze ze post jest starszy niz rok.czy dalej obslugujesz mail w tych sprawach.Dołącze chętnie do poparcia, ptrzez które mam NADZIEJE ZE INNI NIE ZROBIĄ GŁUPOTY.
Pozytywne opinie to wypowiedzi osób,którym brak ambicji i własnego ja.Prawie każdy kto w pewnym momencie spróbuje domagać się ludzkiego traktowania zaczyna mieć kłopoty w postaci kierowania do gorszej pracy lub zmiany ośrodka.Ci którzy chwalą to najczęściej osoby bedące w układach z pseudomenegarami.Otto wykorzystuje kążdą konfliktową sytuację do niewypłacania pełnego wynagrodzenia.
Nigdy dotąd opinia pracownika nie była brana pod uwagę,liczy się tylko -ich zdaniem pełne zaufanie do menegera.Ludzie kierowni na te stanowiska nie posiadają niekiedy żadnych kwalifikacji ,nawet nie znają dobrze jęz.obcego i polskiego.
Prośba do GO.WORK.PL-nie zamieszczajcie wiecej na swojej stronie ogłoszeń firmy OTTO,która ma tak złe opinie i figuruja na "czarnej liście".
Np jedna z najnowszych ofertOTTO-osoby do zbioru jabłek , praca na 26 tyg.-chyba na innym kontynencie.--kolejna fikcja.Będą przerzucać z ośrodka na ośrodek,oferować ciagle nowa ,niko płtna pracę ,albo beszkibary.
Ty nie jesteś jakąś kolejną poj....ą manager i żeby nie stracić pracy wpisałaś pozytywną opinie o firmie za przeproszeniem jesteś słodką idio..ą ja umiem angielski bardzo dobrze i niemiecki do tego i jakoś nie widziałem tych Twoich mozliwości przed podpisaniem umowy w polsce masz jedyną mozliwość Nie podpisując tej umowy jak podpiszesz to tak jakbys na siebie wyrok podpisał dobrze o tym wiesz kobieto jak tam jest mi popalono ubrania moją klitkę w której mieszkałem ludzie czyli ochrona nie raz rozwalali bez powodu i zawsze to było robione pod moją nieobecność co do marychy nie pale tego i tam też nie paliłem alkoholu nie pije i tam też nie piłem po 2 miechach wróciłem do polski i przywiozłem ze sobą 300 e to jest zarobek ? Powiem tak jesteś poj....ą bronisz tych złodziei a może tak jak wcześniej wspomniałem jesteś jedną z nich Bujaj sie
OTTO to oszuści ... oto co mnie spotkało przez OTTO : www.ottopraca.bo.pl Mamy motto jebać OTTO !!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-16 21:09:14odpowiedz
|
Ja wlasnie pracowalem w otto bylem na laabruchu i stwierdzam ze otto
to najgorsza firma posrednictwa pracy do holandii i na zachod wogole, a jezdze tu od dawna (tj 10 lat). Naprawde niepolecam i nie pisze tego aby odstraszyc nowych (z powodu obawy przed konkurencja) ale tylko zal mi tych ludzi. Ta banda wykorzystuje biede w polsce, zle warunki mieszkaniowe, bardzo niekompetentni managerowie(banda), w pracy wykorzystuja i ciagle duze grono ludzi siedzi bez pracy oplaca domki.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-29 19:10:06odpowiedz
|
zgadzam sie jeżdze zagranice od 6 lat i otto to najgorsza agencja dla której pracowałem zostalem oszukany od pracy zaczynając kończąć na ostarniej wypłacie...wiem że śą gorsze miejsca i inne agencje od otto nie polecam lepiej siedziec na bezrobociu..pracowałem po 3-4 dni na tydzień czasem caly tydzień i bylem w trzech tzw osrodkach.co tam sie dzieje to temat na książkę tyle można powiedzieć i zobaczyć ze sie nie mieści w głowie
a oto ich najnowsza oferta: http://praca.money.pl/oferta/pracownik;call;centre,opis,4790969.html radzę zwrócić uwagę na wynagrodzenie hehehe
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-06 22:22:29odpowiedz
|
Popieram i potwierdzam oszukane osoby które wyjechały z biura OTTO !!! Ja miałam to szczęście że nie wyjechałam, ale czekam od 2 m-cy na wyjazd i za każdym razem co innego mówią ...i stałe słowa z ust Miłych Pań z biura OTTO :D ...że nadal trzeba czekać !!!! Czekam i czekam .... i doczekam sie długów albo śmierci... Nic w tym Otto nie wiedzą i uchodzą że niby trzeba przejść śmieszne testy .... Żałośni Ci ludzie. Jak są mądrzy niech sami wyjadą a nie szukją naiwnych osób. Wkręcają głupoty że głowa boli !!!!! LUDZIE OSTRZEGAM WAS, UWAŻAJCIE NA WYZYSKIWACZY I NIE ZGADZAJCIE SIĘ WYJECHAĆ DO RZESZY PRACY !!!!!!!!!!!!! PRZZEMYŚLCIE TO NAWET 10 RAZY. OSZUSTÓW CORAZ WIĘCEJ, PO CO RYZYKOWAĆ SKOROO MACIE NAPISANE CZARNO NA BIAŁYM !!!!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-20 22:50:13odpowiedz
|
Znam sytuację, gdy pracodawcy wykorzystywali do ciężkiej pracy za niewielkie zaliczki pieniężne. Takich ludzi trzeba unikać jak ognia, dlatego wpisujcie swoje historie z nieuczciwymi pracodawcami i przestrzegajcie innych na „dodajoszusta.pl”. Dzięki temu wiele ludzi może zyskać, a Wy nic nie stracicie. Dzięki coraz to większej ilości wpisów zmniejsza się ryzyko zostania oszukanym, a to już jest krok do znalezienia uczciwej i legalnej pracy, której życzę każdemu z Was.
a ja wlasnie jestem w holandii przez otto i mam zajebisty domek i super prace wsrod naprawde sympatycznych holendrow ! wczesniej bylam w nl przez direct people, pracowalam na gopacku i to byla prawdziwa porazka z praca z mieszkaniem i dwulicowymi ludzmi, chociaz na forum sa dobre komentarze o dp. ja zlego slowa na otto nie powiem bo jak na razie to mysle ze lepiej trafic nie moglam. i jedna rada_ nie warto czytac opini na forach bo na wlasnym przykladzie widze jak bardzo mija sie to z prawda.pozdrawiam
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-19 00:15:14odpowiedz
|