Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-24 16:35:59 odpowiedz | cytuj
Witam !!! ZDANIE O IMPERIAL AGENCJA PRACY ZAGRANICA W UK!

Otoz! Jest to uczciwa firma!
Mozliwe, ze jest to jedyna uczciwa firma, ktora rekrutuje do pracy za
granica! Wiem, co mowie! Coz, bylo potrzebne:

-Zaswiadczenie o niekaralnosci
-Troche papierkowej roboty z dokumentami
-Paszport
-500zl za tlumaczenie dok. (Moze to wydawac sie duzo, ale na
przeciw zarobkow angielskich to sa grosze)

Pracowalem przez na farmie angielskiej w Kent
i towarzystwo bylo naprawde mile, ludzie lubiacy alkohol,
ale bardzo przyjazni Tam mozna bylo zarobic 180 F /na tydzien
zbierajac truskawki, mieszkanie w karawanach, cud to nie jest, ale
da sie mieszkac

Potem ze wxgledu na angielski przenioslem sie na tzw. Packhouse
i tam niekiedy zarabialem 300 F na jeden tylko tydzien, co przy
znikomych wydatkach tez naprawde dobrze, BARDZO POLECAM

Ale praca bywa ciezka, od 07 30 do 18 00 zwykle niekiedy dluzej,
ale za kazda godzine jest placone, pow. 50tej godziny stawka rosnie.

POZDRAWIAM :)
W sumie wynioslem stamtad za 5 miesiecy pracy 10 000 zl THX
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-15 18:28:36 odpowiedz | cytuj
Imperial? Absolutnie nie polecam!!!
zdjecie uzytkownika
amono - 2010-09-23 18:08:31 odpowiedz | cytuj
Imperial to banda zlodzieji ! Nikomu nie polecam tych oszustow...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-09-24 00:25:59 odpowiedz | cytuj
Imperial??Spadaj ściemniaczu-to jest syf!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-03 00:14:17 odpowiedz | cytuj
Imperial to banda złodzieji. Obiecują prace biorą kase, a pózniej mówią, że człowiek sie nie zakwalifikował i za tłumaczenie dokumentów pobieają 250 zł, a rekrutacja trwa dalej. Tak jest w przypadku pracy przy Indykach(potrzeba 40 osób, a od sierpnia rekrutują i w listopadzie jeszcze są miejsca wolne). Powiedzieli mi ,że pracodawca mnie odrzucił. Zamist zakwalifikować tyle osób ile potrzeba biorą więcej. Sami wiecie , że tlumaczenie papierów to wielka ściema. Byłem już wczesniej od nich i to co u nich się wypełnia to bzdura, ponieważ na miejscu w Angli dali nam do wypełnienia swoje papiery. To co ten gośc napisał to bzdury bo za nadgodziny płacą podstawową stawkę i nie płacą też więcej za BankHoliday. Tam gdzie bylismy tzn. Newmafruit płacą, ale wyzyskują na akordzie i zależy gdzie się trafi,ponieważ jest o Boże akord grupowy-także h..j wielki się zarobi. Aby zarobić 10 funtów więcej dziennie na akordzie niż na godzinówce to trzeba ZAPIERDALAĆ bez przerwy, która była na godzinówce(15min i 45min).
zdjecie uzytkownika
lula - 2010-12-04 08:44:07 odpowiedz | cytuj
Mój mąż wyjechał owszem wszystko pięknie ładnie przed wyjazdem, co się okazało na miejscu obniżyli stawkę za godzinę, podnieśli czynsz za mieszkanie, praca raz jest raz nie ma mieli pracować 7 ni w tygodniu pracują po 3 więc zarabia praktycznie tylko na opłaty, banda oszustów.
zdjecie uzytkownika
babyfox - 2010-12-22 18:00:11 odpowiedz | cytuj
hej mam problemy z ta agencja groza mi sadem bo nie podjelam u nich pracy! ma ktos jescze taki sam problem? mozemy zlozyc pozew grupowy i podac ich do sadu bo slyszalam o nich duzo zlego wiec chyba warto! jak cos piszcie na mojego maila babyfox89@interia.eu
zdjecie uzytkownika
wasyl - 2010-12-27 23:25:02 odpowiedz | cytuj
Mam to samo zdanie. nie polecem tej firmy
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-14 10:40:11 odpowiedz | cytuj
Na jakiej podstawie prawnej grożą Tobie sądem. Według prawa za pośrednictwo Pracy za granicą nie powinna być pobierana opłata, ponieważ firma, która zgłasza się do agencji płaci jej. Obowiązkiem agencji jest tylko informowanie o ofercie oraz o postępach szukania pracy dla kandydata. Oczywiście kiedy pobiera się opłatę a kandydat do pracy czekaka zbyt długo jest to kradzieżą
zdjecie uzytkownika
Oszukani_Przez_Imperial - 2011-08-16 15:01:38 odpowiedz | cytuj
IMPERIAL TO BARDZO SPRYTNI NACIĄGACZE.

OSZUKUJĄ I OKRADAJĄ JAK TYLKO NADARZY SIĘ OKAZJA.

JAK ZAPŁACICIE ZA TE ICH TŁUMACZENIA TO JUŻ MOŻECIE POŻEGNAĆ SIĘ Z PRACĄ - BO TO NIEAKTUALNE, BO PRACODAWCA NIE POTWIERDZIŁ, ITP. ...

ZA POŚREDNICTWO W ZATRUDNIENIU NIE MOŻNA BRAĆ WYNAGRODZENIA TO ZNALEŹLI TAKĄ OTO FURTKĘ.

JAK DACIE DO TŁUMACZENIA KOMUŚ INNEMU ZA MNIEJSZE PIENIĄDZE NIŻ CHCĄ ONI TO WAM PODZIĘKUJĄ.

A WOLNYM CZASIE SIEDZĄ NA FORACH INTERNETOWYCH I ZACHWALAJĄ SWOJĄ FIRMĘ.

NIE DAJCIE SIĘ OKRAŚĆ - IMPERIAL TO OSZUŚCI I NACIĄGACZE!
zdjecie uzytkownika
AntyImperial - 2011-09-12 12:36:13 odpowiedz | cytuj
Mnie też oszukali! jak im nie wstyd! Mówiłem, że chcę zarobić bo mi się dzieci rodzą, a oni tylko ładnie się uśmiechali i doili ze mnie ile się dało. A teraz ani pracy ani pieniędzy nie mogę odzyskać. I mnie straszą, że jak coś komuś powiem, to mnie o pomówienie do sądu dadzą. Ludzie bez serca, sumienia, wstydu! Co robić w tej sprawie?!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-25 19:02:06 odpowiedz | cytuj
Potwierdzam Imperium Koszalin to zwykli oszuści podają nieprawdziwe stawki na miejscu okazuje się, że za wszystko dodatkowo trzeba płacić za pralkę, za prąd , mikrofalówkę. Nie polecam i prawdopodobbie skończy się zaskarżeniem ich do sądu, poniważ jest to przedstawienie nieprawdziwej oferty.
zdjecie uzytkownika
Zdruzgotany - 2011-11-10 08:59:03 odpowiedz | cytuj
Witam,tak praca przez te biuro jest ciekawa,zalezy gdzie i w co sie trafi..ja trafilem na zbiór jablek,na godzinówce jeszcze jakos sie wychodzilo gorzej z akordem..i prawda jest ze ludzie byli zgrani,nie zapomne takiego malzeństwa gdzie podczas cotygodniowych imprez zona tego goscia ( usunięte przez administratora ),zdradzala go z innym tez majacym zone w Polsce..co tam sie dzialo..szok,bez oporow ile malzenstw sie przez nią porozpadalo...z tego co o niej mowiono to wlos sie jezy,tyle ofert w Amsterdamie moze niech tam spróbuje...ale praca całkiem niezła.
zdjecie uzytkownika
naciagniety przez imperial - 2012-01-24 13:00:47 odpowiedz | cytuj
WITAM.
JA DALEM SIE NACIAGNAC PRZEZ firma imperial W 2006 ROKU.
JUZ PARE RAZY STARALEM SIE OSTRZEGAC LUDZI NA ROZNYCH FORACH ZARAZ PO TYM, JAK ZOSTALISMY OSZUKANI I MIALEM NADZIEJE, ZE firma imperial JEST JUZ PRZESZLOSCIA A JEJ ZALOZYCIELE SIEDZA ( usunięte przez administratora )GDZIE ICH MIEJSCE. NIESTETY, KU SWOJEJU ZNIESMACZENIU ZAUWAZYLEM, ZE DALEJ NACIAGAJA LUDZI WIEC POSTANOWILEM ZNOW OPISAC NASZA ZNAJOMOSC Z firma imperial.
PIERWSZA OZNAKA, ZE TO NACIAGACZE BYL FAKT, ZE ZA TZW ROZMOWE KWALIFIKACYJNA ZARZADALI, OCZYWISCIE PO JEJ PRZEPROWADZENIU I BEZ WCZESNIEJSZEGO UPRZEDZENIA, 100 PLN.
PONIEWAZ BRANIE PIENIEDZY ZA POSREDNICTWO JEST NIELEGALNE firma imperial ZNALAZLA FURTKE DO OMINIECIA TEGO PRZEPISU POD NAZWA \\\"INSTYTUT KSZTALCENIA OSOBOWOSCI\\\" CZY JAKOS TAK (JAK JUZ WSPOMNIALEM, BYLO TO DOSC DAWNO TEMU, WIEC SZCZEGOLY MOGLY MI UMKNAC).
DOSTALISMY TONY ZBEDNYCH PAPIERKOW DO WYPELNIENIA, CO MIALO NAM POMOC W PRZGOTOWANIU DO WYJAZDU ORAZ PARE \\\"PRAC DOMOWYCH\\\", KTORE BYLY ZBIOREM DEBILNYCH ZADAN MAJACYH NA CELU \\\"KSZTALTOWANIE OSOBOWOSCI PRACOWNIKA EU\\\" (SIC!).
PODCZAS ROZMOWY KWALIFIKACYJNEJ ZOSTALISMY \\\"ZAKWALIFIKOWANI \\\" DO DRUGIEGO ETAPU I POWIEDZIANO NAM, ZE MUSIMY WPLACIC PIERWSZA RATE PIENIEDZY ZA \\\"SZKOLENIE\\\" W KWOCIE 100 FUNTOW NATOMIAST DRUGA CZESC, KOLEJNE 100 FUNTOW, GDY JUZ DOSTANIEMY PRACE.
CO DO SAMEJ PRACY TO MIELISMY DOSTAWAC SREDNIO CO TYDZIEN KILKA OFERT PRACY W ZAWODACH, KTORE PODALISMY JAKO NAS INTERESUJACE I MIELISMY MIEC PRAWO WYBORU.
NIESTETY OKAZALO SIE, ZE TO KOLEJNE KLAMSTWO firmy imperial. PO OKOLO 3 TYGODNIACH DOSTALISMY OFERTE PRACY W RESTAURACJI. GDY ZADZWONILEM I POWIEDZIALEM, ZE CHYBA POCZEKAMY NA INNE OFERTY PRACY USLYSZALEM, ZE INNYCH OFERT NIE BEDZIE I NIEZALEZNIE OD TEGO, CZY PRZYJMIEMY TA CZY TEZ NIE MUSIMY W CIAGU TYGODNIA WPLACIC RESZTE PIENIEDZY. GDY WSPOMNIALEM, ZE PRZECIEZ BYLO MOWIONE PODCZAS SPOTKANIA ZE MAMY PRAWO WYBORY USLYSZALEM, MUSIALEM SIE PRZESLYSZEC I ZE JAK NIE ZAPLACE TO PODADZA NAS DO SADU.
JA OSOBISCIE BYLEM ZA TAKIM ROZWIAZANIEM, ALE RESZTA LUDZI STWIERDZILA, ZE SZKODA CZASU, NERWOW I PIENIEDZY I W OSTATECZNOSCI WZIELISMY TA PRACE.
TU OCZYWISCIE NIE KONCZY SIE NASZA \\\"PRZYGODA\\\" Z firma imperial. PO WYLADOANIU W ANGLII OKAZALO SIE, ZE
PO PIERWSZE PRACA W RESTAURACJI BYLA TAK NAPRAWDE PRACA W FAST FOODZIE (panie z firmy imperial ZAPEWNIALY, ZE JEST TO DROGA RESTEURACJA).
PO DRUGIE NASZE KWATERY TO BYLY 2 MALUTKIE POKOJE U PAKISTANSKIEJ RODZINY Z 4KA MALYCH DZIECI.
MIESJCE ZAKWATEROWANIA MIALO BYC 500 METROW OD LOTNISKA I TAK BYLO W LINI PROSTEJ. NIESTETY OKAZALO SIE ZE ZEBY TAM DOJSC TRZEBA ISC OK 4 KM. CO PRZY PRACY OD 6 RANO JEST DOSC UPIERDLIWE.
MOJA OPOWIESC JEST PEWNIE TROCHE CHAOTYCZNA I NIESTETY NIE OPISALEM WSZYSTKICH PROBLEMOW JAKIE MIELISMY PRZEZ TYCH NACIAGACZY ALE
MAM NADZIEJE, ZE CHOC JEDNA OSOBE ZNIECHECILEM DO KONTAKTOW Z firma imperial.
TRZYMAJCIE SIE OD TYCH ( usunięte przez administratora ) NAJDALEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Imperial Koszalin - 2012-01-29 19:16:21 odpowiedz | cytuj
Wysłałem wszystkie dokumenty i kontakt się urwał

Czytałem trochę na Waszej stronie o praktykach firmy Imperial Koszalin – ( usunięte przez administratora )i. Trochę mnie to zaniepokoiło - szczególnie, iż cała ścieżka i w moim przypadku wyglądała tak samo... Najpierw zadzwoniłem do ich biura, umówiłem się na spotkanie, następnie przyszedłem do siedziby firmy, pokazano mi super oferty pracy, kazano wypełnić formulaż przez internet, potem go przetłumaczyć (dokładnie to przelać pieniądze, bo w liście od firmy Imperial więcej można się naczytać jak przetransferować im kasę , niż cokolwiek o pracy i zatrudnieniu), pieniążki poszły i Imperial zniknął z powierzchni ziemi. Zero telefonów, odzewu, itd, itp. Oszukali mnie!

Co zrobiłem? No zacząłem pisać listy/e-mail\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'e i wydzwaniać to do ( usunięte przez administratora ) W odpowiedzi dostałem takiego maila:
“ Wciąż oczekujmy na potwierdzenie oferty przez pracodawcę. W międzyczasie proszę wyepłnić załączony formularz i pedesłać e-mailem.
Z poważaniem
( usunięte przez administratora ) Imperial Managing Director
biuro@imperial.org.pl
tel. +48 94 34 000 54
fax +48 94 340 93 44
IMPERIAL IS LICENSED BY GLA (IMPE0001) “

Oczywiście to ściema jakich mało! Bo przecież wysłałem już formularz - mało tego przetłumaczone już na język angielski, za co zapłaciłem tym oszustom. Przesłałem więc ponownie dokumenty i dostałem taką oto odpowiedź:
“ Dziękujemy za przesłanie tłumaczeń.
Państwa dokumenty zostały wysłane do pracodawcy.
Jakkolwiek ofertę którą Państwu proponowaliśmy jest już zamknięta.
Osoby które aplikowały przed Państwem zostały zaakceptowane przez pracodawcę i wyjechały do pracy.
Aktualnie czkamy na potwierdzenie od pracodawcy nowych miejsc pracy. Spodziewamy się otrzymać szczegółowe informacje przyszłym tygodniu.
Z poważaniem
( usunięte przez administratora ) Do dzisiaj się nie odezwali. Do dzisiaj nie dostali potwierdzenia pracy. Mało tego - nie mają już żadnej pracy dla mnie. Pomimo, że na ich stronie internetowej co chwila pojawia się jakaś nowa oferta.

Proste podsumowanie:
( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
Imperial Koszalin - 2012-01-29 19:17:38 odpowiedz | cytuj
Też zostaliśmy oszukani... Co robić?

Dostaliśmy od firmy Imperial Koszalin praca za granicą - ofertę pracy w Anglii. Oferta poniżej:
“ Oferta pracy w Anglii

Pracownik produkcji – pakowanie warzyw, zbiory owoców

1) Ramowe warunki oferty pracy:

Stanowisko – Pracownik produkcji
Opis pracy: Praca przy pakowaniu warzyw (brokułów, kalafiorów, porów) w plastikowe tacki. Zbiory owoców (jabłka). Praca zmianowa. Praca w pomieszczeniach zamkniętych (pakowanie warzyw), jak i na otwartym powietrzu (zbiory owoców).
Wynagrodzenie brutto – £5.95/h, następnie £6.08/h (od 1 października 2011). Wynagrodzenie wypłacane co tydzień. W czasie zbiorów jabłek – praca na akord (do około października). W przypadku pracy akordowej zarobki kształtują się w granicach £65 dziennie.
Ilość godzin pracy – 30–48h tygodniowo
Długość kontraktu: Minimum 12 miesięcy, ale trzeba być gotowym na pracę w wewnątrz jak i na zewnątrz.
Miejsce pracy – Hrabstwo Lincolnshire (Anglia)
Rozpoczęcie pracy – około 5 wrzesień 2011

Wymagania:
- dobra kondycja fizyczna
- mile widziane doświadczenie w pracy na farmie, lecz nie konieczne

2) Warunki dodatkowe:

Zakwaterowanie – Zapewnione przez pracodawcę, odciągane z pensji - koszt £32.27 tygodniowo.

Standardowe obiekty mieszkaniowe, specjalnie projektowane dla pracowników pracujących na farmach.

Liczba osób w pokoju - od 4 do 8.
Budynek wyposażony we wspólną kuchnię, pokój TV, prysznic, suszarnię, pralnię.
Zakwaterowanie płatne w dniu przyjazdu za 2 tygodnie z góry (£64.54), następnie (po 2 tygodniach) odciągane co tydzień z pensji (£32.27).
Transport do pracy – Zakwaterowanie oddalone jest od miejsc pracy o około 25 mil.
Pracodawca zapewnia codziennie transport do pracy i z powrotem. Koszt transportu w obie strony: £5 dziennie.
Wyżywienie – Na koszt pracownika, organizowane we własnym zakresie. “

Jak widać ofeta nie jakaś super extra kożystna, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Zapłaciliśmy jak kazali i się zmyli. Ani nie mam pieniędzy ani pracy. Mało tego nie mam już pracy także w Polsce. Miałem jechać do Anglii, więc u siebie się zwolniłem, gdyż miałem dwutygodniowy okres wypowiedzenia.

Doradźcie co robić?
Jak odzyskać ukradzine mi przez tę firmę pieniądze?

imperial koszalin oszusci
zdjecie uzytkownika
emigrant - 2012-02-26 18:02:12 odpowiedz | cytuj
Witam.
Jaa teoretycznie zaczynam prace w Anglii w przyszly poniedzialek. Wszystko wyglada bardzo w porzadku. Umowa podpisana, potwierdzenie zatrudnienia przez angielskiego pracodawce itd. Bilet zabukowany na piatek. Wygladaja na ucziwa agencje. Nie wiem jak bedzie na miejscu. Mam nadzieje ze rzeczywistosc nie zmieni sie w opisywane przez wielu ludzi na forach zle doswiadczenia. Zaplacilem im 320 zl za `tlumaczenie dokumentow`, ale tak naprawde to ich czysty zysk. Jedyne co mnie kurde martwi to te kolosalne kary umowne za niewywiazanie sie z kontraktu... Czy ktos wyjezdza do Littlehampton na poczatku marca?
zdjecie uzytkownika
On - 2012-02-27 11:54:41 odpowiedz | cytuj
Ilu jeszcze frajerów da się oszukać?
zdjecie uzytkownika
molo - 2012-02-27 15:24:36 odpowiedz | cytuj
kto jedzie na farme zapierdalac u brudasow hindolii zastanowcie masakra
zdjecie uzytkownika
emigrant - 2012-03-24 13:39:17 odpowiedz | cytuj
Siema! Znow pisze w sprawie wyjazdu do pracy w Anglii przez posredniaka IMPERIAL.

Nie wiem czy Was wszystkich wystawiajacych negaty zle potraktowali tam czy zostaliscie wydymani bez mydla, ale mnie sie udalo. Pracuje w UK od miesiaca i jest doobrze ;] wszystko sie zgadza z tym co opisywala agencja (miejsce pracy, zarobki, mieszkanie itd) i z calego serca szczerze moge polecic ta agencje! Sa rzetelni i dotrzymuja slowa!

Pozdrawiam z UK :)
zdjecie uzytkownika
IMPERIAL KOSZALIN - BLEEEE! - 2012-03-29 08:15:50 odpowiedz | cytuj
Tylko pracownicy IMPERIAL KOSZALIN tak piszą;-)

Głupoty panie bartku ch.

zdjecie uzytkownika
naiwna - 2012-03-29 15:10:30 odpowiedz | cytuj
Witam, niestety ja tez jakieś 4-5 lat temu razem z koleżanką zachciało nam się wyjazdu..i co ??jeżdżenie do Warszawy wypisywanie bzdurnych papierków..i jedna wielka ściema..nic z tego nie wynika tyle że biedne studentki zostały oszukane kazda zaoszczędzone tysiąc zł dała tym Oszustkom..masakra ;( NIC A NIC Z TEGO NIE WYNIKŁO..smutne, że ta firma nadal istnieje..przerażajace!! :( a ostatecznie wyjechałysmy w ciemno znaleziony tel w necie..i dwa dni przed wylotem...zdecydowałysmy o kierunku podróży ..wszystko oczywiście wiedziałyśmy tylko my bo Rodziców nie chce się martwic albo załamywać jak mozna byc tak glupim i dac sie tak oszukac:( ostatecznie nie bylo najgorzej w tej niepewnej pracy..jakies pieniadze sie przywiozlo :) i wakacje minely :)

Zdecydowane NIE oszuści !!!!!!!!!
x