Jezdził ktoś, do pracy do Hiszpanii, chodzi o zbiór truskawek, Palos,Moguer, okolice?
Nie wiecie czy w 2010roku też beda organizowane te wyjazdy autokarem ?
Hej anonimku! pewnie w przyszłym roku też będą organizowane wyjazdy do Hiszpanii, mimo największego bezrobocia w Europie- fresy mają się dobrze. Chętnych nie brakuje, choć może jest ich coraz mniej z roku na rok. A ty pierwszy raz?
Malgosiu masz jakies namiary na pracodawcow hiszp,lub jakies polskie firmy,ktore organizuja wyjazdy na zbior truskawek w Hiszp?Jesli tak to prosze napisz.
Pare slow na ten temat moge powiedziec bo piec lat mieszkalem w Hiszpani,dzieki Bogu ze tylko raz sprubowalem pracy przy zbiorach i to wlasnie w okolicach Huelvy.W wiekszosci przypadkow zatrudniajacy toTuras,czeczen albo inna holota chcaca sie dorobic.My hcielismy sprubowac przy mandarynkach swoich sil-poleglismy.Oprucz tego sprawa bardzo dziwna gosc wziol od nas tylko po 100euro za chate ale jak ja zobaczylismy to znowu poleglismy.Drzwi domieszkania z wielka dziura zamiast zamka a w srodku NIESPODZIANKA. Pieciu ruskich,slowaczka z synem,dwie rumunki ipolak.Okazalo sie ze oni terz tu mieszkaja i pracuja,SYF takize szkoda gadac.Na drugi dzien okazalo sie ze musimy pierw omowic cos z drugim szefunciem tego bajzlu.Przyjechal czarneBMW , hudy jak szpic od wedki,obwieszony zlotem.Pojechalismy do pracy i po pierwszym dniu szybko oblicsylismy ze zarobilismy po 40euro na glowe.AKURAT,gnuj stwierdzil ze transport na plantacje to-5euro,rekawiceto-2euro,podatek to16 procet,kolejne10to za prad ktory w tym syfie zuzywamy noi najlepsze-46euro za nozyczki ktore pokupywal do tych zasranych mandarynek.Powiecie moze ze za nozyczki odciaga sie jednokrotnie..TAK ale typ codziennie wynajdywal inne koszta ktore mielismy mu zwracac.POPELNILEM blad ze hcialem odpoczac od budowlanki na zbiorach.NIGDY W ZYCIU.Ot taka historia
Wyjazd do hiszpanii na tróskawki jest pod kiniec kwietnia, początek marca. Firma DROMADER z wrocławia organizuje tego typu wyjazd. Wpłacasz 500 zł. w obie strony ...
nie polecam wyjazdu na truskawki z mbp katowice.nie maja pojecia jakie tam czekaja na pracowanika warunki.a posrednik mario alcazar to cwaniaczek mowie i czynach.
Sisi co wiesz na temat Mario?Prosze ,napisz jestem ciekawa poniewaz on zalatwil prace na truskawki i nie wiem czego sie spodziewac a jade pierwszy raz.moje gg5879021 Bede bardzo wdzieczna za informacje:)
czy ktoś załatwiał sobie hiszpański zasiłek na jakich warunkach jakie potrzebne papiery
z tego co wiem potrzebne są dokumenty stwierdzające twoje zatrudnienie, nie wiem ile miesięcy jest obecnie wymagane. kiedyś był to rok pracy w ciągu dwóch czy trzech lat.poszukaj w necie info
pracawstoczni.pl/pl/hiszpania/14.html na tej stronie masz wszystko o zasiłku dla bezrobotnych.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-21 13:42:00odpowiedz
|
Ja do Hiszpani jeżdze od pieciu lat,mam dobrego szefa warunki też bardzo dobre-wiadomo praca bardzo ciężka i goni nas jak diabli ale jak trzeba zawsze można na niego liczyć,a że morde drze- trudno ja robie swoje...i mam to gdzieś oni już tacy są i trzeba do tego przywyknąć i niebać sie przedewszystkim...pozdrawiam-Morena
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-21 13:42:02odpowiedz
|
Ja do Hiszpani jeżdze od pieciu lat,mam dobrego szefa warunki też bardzo dobre-wiadomo praca bardzo ciężka i goni nas jak diabli ale jak trzeba zawsze można na niego liczyć,a że morde drze- trudno ja robie swoje...i mam to gdzieś oni już tacy są i trzeba do tego przywyknąć i niebać sie przedewszystkim...pozdrawiam-Morena
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-22 21:00:40odpowiedz
|
Witam:)czy ktos cos wie na temat wyjazdu do Hiszpani na truskwaki?Planowy wyjazd mail byc koniec lutego poczatek marca 2010 roku zapisalam sie w Szczecinie i nadal czekam na tel.czy dzwonili juz do kogoś?Jezeli tak czekam na info.
pozdrwiam
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-23 21:10:52odpowiedz
|
tylko o mężach nie zapomnijcie
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-23 21:43:00odpowiedz
|
trzeba miec tego meza:)zeby o nim nie zapomniec
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-27 16:47:37odpowiedz
|
witam jestem z lubuskiego w czoraj dostalam tel. mialam jecha 3-ciego ale odmówilam bo chcę jechac z koleżanka czekam na następny tel.........MANIA
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-28 21:18:03odpowiedz
|
Witam jestem z Suwałk,czekam na ten wyjazd do Huelva od końca stycznia i jakoś nie dzwonią.Czy ktoś może mi powiedzieć kiedy on będzie bo siedzę na walizkach.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-02 11:47:42odpowiedz
|
NIE SPIESZCIE SIE BO TEGO SYFU.CHWILAMI JEST PIĘKNIE.ALE NIE ZAPOMINAJCIE ŻEJEDZIECIE DO PRACY, A ONI POTRZEBOJĄ TANIEJ SIŁY ROB.DRĄ RYJA NA POLU ILE WLEZIE NIE DAJCIE SIE
CHCESZ POGADAĆGG19482592
Blanca, popytaj sie w swoim oddziale OHP, oni sie tym zajmuja.Sa jeszcze biura pracy jak Dromader, ale tam pobieraja op�ate za wyjazd.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-03 16:45:25odpowiedz
|
jedzie ktos ze szczecina??? w polowie marca
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-04 10:26:42odpowiedz
|
A o mężach nie zapomnijcie
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-10 15:49:27odpowiedz
|
hej ja jestem z okolic suwalk. rowniez czekam na wiadomosc od maria.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-11 08:53:31odpowiedz
|
hej! jezdziłam kiedyś trzy lata w okolice Moguer. co tam ciekawego słychać? jeszcze dużo naszych tam jest?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-14 16:46:11odpowiedz
|
przyjedz to zobaczysz;)
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-15 08:15:31odpowiedz
|
w najbliższym czasie to niemożliwe, pracę mam, ale żeby coś odłożyć- nie da się, za dużo wydatków. Ale kiedyś sobie pojadę na wakacje do Hiszpanii. Pozdrawiam:-)
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-22 19:54:16odpowiedz
|
lucynka354
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-29 16:52:34odpowiedz
|
To prawda tam to sa obozy pracy bo bylam i wiem.Nie jedzcie tam bo bedziecie plakac nie raz. polki sa tam wykanczane psychicznie i fizycznie.To jest 4500 km od polski to nie jest tak prosto wrocic.JEZDZILAM 7 lat ale jusz wiecej nie pojade.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-26 17:27:27odpowiedz
|
Czy wybiera się może ktoś na truskawki z Dromadera w połowie lutego 2011 ?
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-26 17:27:28odpowiedz
|
Czy wybiera się może ktoś na truskawki z Dromadera w połowie lutego 2011 ?
witam czytam posty no ,no jestem na zbiorach 5 lat w hiszpanii i powiem tyle jak chcecie jechać to o.k tylko jedna zasada pracujcie ludzie u HISZPANÓW a nie u kogo innego a nie bedzięcie płakać ....pozdrawiam wszystkich
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-17 18:51:23odpowiedz
|
tylko nie jedzcie do hiszpani z dromadera zedra z was kase w dwie strony a puzniej nie ma kto po was przyjechac i musicie na wlasna reke wracac a mario to gnoj i oszust
witam moglby ktos podac numer na zbior truskawek bardzo prosze jestem spod szczecina i z checia bym pojechal odwdziecze sie to moje gg 7648362 lub mejl lepel@wp.pl z gory dziekuje
Nie wiecie czy w 2010roku też beda organizowane te wyjazdy autokarem ?