ja pracowałam w millennium przez 3 lata i bardzo sobie chwalę ten
czas spędzony w banku.Atmosfera w pracy zawsze byla przyjazna,premie
łatwo wypracować, tylko trzeba chcieć. niech nie wypowiadają się
osoby, które tam nie pracowaly,proszę.
Witaj,
Zaczynam pracę w Millennium w sierpniu, niestety nie wiem w jakiej placówce, trochę mnie to stresuje, bo miasto z którego pochodzę jest bardzo duże i niektóre dzielnice po porostu są dla mnie niedostępne (kwestia dojazdu...rozsądnego oczywiście). Mam pytanie na ile przed otwarciem oddziału pracownik musi być już na miejscu przy biurku? Zakładam ze oddział otwiera się o 10. Będę wdzięczna za odpowiedź, to dla mnie znaczące.
Jeżeli otwieraja oddzial o 10 to musisz byc 30min wczesniej to samo z zamknieciem, wychodzisz(czasami) 30 minu po zamknieciu. A trafisz do jednego z oddzialow ktory jest pod dyr.regionalnym ktory cie rekrutowal.
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło...to znaczy że oficjalnie pracujemy co dziennie o 1 h więcej :) ciekawa praktyka. Niestety dyr ma pod sobą min 13 oddziałów i do niektórych aby dojechać musiałabym wychodzić 2h przed pracą. Uroki pracy. A czy ty pracujesz w Millennium? Zastanawia mnie poziom szkolenia (jestem nowicjuszem w bankowości) i także to czy w razie problemów po 3 mc próbnych ile trzeba zwrócić kosztów szkolenia (w jakiej wysokości).
Witam Gosiaczek.
Ja w sierpniu jade na szkolenie do wawy z tego banku. A ty zaczynasz juz pracę? czy moze tez masz na mysli szkolenie? ;)
pozdrawiam,
prosze odpowiedz na maila.: marlusia@tlen.pl ;)
cześć wam wszystkim,
ja byłam na szkoleniu rok temu jedno na co nie narzekam to właśnie okres szkolenia, ale okazało sie ze to co jest na szkoleniu to jakas abstrakcja w stosunku do rzeczywistości. Nie ma co wierzyć w premie po 5 tys, a już napewno nie jak traficie do nowego oddziału, wtedy z 50 zł bedziecie sie cieszyc a w nocy bedzie wam sie snilo jak pozyskac nowych klientów.
Podwyżka? zapomnij, chyba ze rzucisz im wypowiedzieiem to moze wtedy z łaską.
Atmosfera tak naprawde zależy od pracownikow i kiero.
Pozdrawiam,
ps walka z centrala to chleb powszednii :)
obecnie pracująca - 2008-08-25 20:42:07odpowiedz
|
zgadzam się z przedmówczynią!! walka z centralą to chleb powszedni! robimy do tego samego worka, a oni ciągle robią problemy... kitem jest elastyczność, czasami z powodu braku jednego podpisu cofają cały wniosek... a co wtedy robi klient?? idzie do innego banku... a co na to władza?? zwala się do Ciebie!!!
znane są również liczne prezenty kierowane do osób z centrali, aby załatwiły to co winny załatwić w normalnym trybie... bo inaczej przetrzymują, przeciągają... a ja tracę klienta! cóż norma
a co do premi... nie wypowiadam się...żenada
Hi! W hotelach nie jest tak źle, szkolenia też da się przeżyć. Ja ten okres bardzo miło wspominam, choć jak zaczęłam pracę w placówce to nie wiedziałam tak naprawdę nic po tym szkoleniu. A co do premii zależy na jaką placówkę trafisz - raz jest lepiej raz gorzej.
witam, mam pytanko dot. szkolenia, prawdopodobnie też będę pracowała w banku millenium, tylko interesuje mnie jak wyglada z opłatą za szkolenie, wiem, że bank zwraca koszty dojazdu, natomiast jak jest ze szkoleniem, noclegiem i wyżywieniem, jak długo trwają zajęcia każdego dnia?? będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam
zajecia sa wporzadku nie ma problemu chociaz oczywiscie zalezy jacy ludzie sie trafia my trzymamy sie dalej razem i spotykamy co jakis czas, wiec nic sie nie martw bedzie dobrze. przygotouj sie tez na nie spanie po nocach hehe :))
Marek - pracownik - 2008-09-01 12:32:08odpowiedz
|
Millenium jest ok faktycznie wazne jakich ludzi sie spotka
millena nie ma co tam pracowac, siedzisz cialge przy kasie plecy bola harowka a do tego stres ze pomieszasz cos z kasa.
pracowalem 3 mieisace, nie polecam
Jedynie fajne jest to ze pracujesz w fajnych miejscach, nowoczesne biurowce, koleżanki noszą eleganckie obcisle bluzeczki ;) poza tym duza odpowiedzialność i stres szczególnie na kasie
Ja właśnie dostałam prace w millennium. Mam naprawde mieszane uczucia. Bardzo bym chciała pracować w bankowosci ale słyszałam tyle różnych opini o tym banku. Czy naprawde jest tak ciężko jak niektórzy piszą. Ja jestem młodą mama i do tej pory poświęciłam się głownie wychowywaniu dzieci chociaż trochę już doświadczenia zawodowego mam, Mieszkam w niedużym mieście(ok.60 tys.) i naprawde z praca jest ciezko szczególnie teraz w kryzysie. Ja do tej pory aby pogodzic obowiązki mamy i pracownika pracowałam na część etatu w drogerii i dzięki temu mogłam nabierać doświadzenia i jednocześnie zajmować sie z dziecmi. Ale mam juz prawie 30 na karku wiec mysle ze czas najwyzszy to zmienic. Dlatego tez pracując w sklepie szukałam innej pracy. I znalazłam. W Millennium. i to po 2 miesiącach poszukiwań. Ale tyle sie naczytałam o tym banku ze nie wiem juz co myslec. Prosze pomóżcie!! Ale sie rozpisałam nie ma co. Mam nadzieje ze nikogo nie zanudziłam.
Pracuję w BM od prawie dziecieciu lat, w oddziale detalicznym. W tym czasie urodziłam też swoje dzieciaki. Prawie zawsze było naprawdę super, miła atmosfera w oddziale, dobre premie, pracę z domem trudno ale dało się pogodzić. Dużo zależy ok kierownika. Jak trafi się na dupka, to może być ciężko i może zatruć życie. Ja jakoś mam farta. Kierownik rozumie, że czasami muszę wyjść wcześniej bo dzieci chore, albo spieszę się do przedszkola.
Teraz sytuacja się zmieniła, Moje zdanie na temat pracodawcy chyba też. Ciągle słyszy się zwonieniach, zastraszaniu, anulowaniu wypracowanych premii, atmosfera jest ciężka w czasach kryzysu.....
jeszcze pracownik - 2009-03-13 21:29:47odpowiedz
|
Pracuję w BM od prawie dziecieciu lat, w oddziale detalicznym. W tym czasie urodziłam też swoje dzieciaki. Prawie zawsze było naprawdę super, miła atmosfera w oddziale, dobre premie, pracę z domem trudno ale dało się pogodzić. Dużo zależy ok kierownika. Jak trafi się na dupka, to może być ciężko i może zatruć życie. Ja jakoś mam farta. Kierownik rozumie, że czasami muszę wyjść wcześniej bo dzieci chore, albo spieszę się do przedszkola.
Teraz sytuacja się zmieniła, Moje zdanie na temat pracodawcy chyba też. Ciągle słyszy się zwonieniach, zastraszaniu, anulowaniu wypracowanych premii, atmosfera jest ciężka w czasach kryzysu.....
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-25 19:58:51odpowiedz
|
Witam , kto jedzie na szkolenie 23 sierpnia 2010 ze śląska?
Jak coś to podaję numer telefonu 664 782 023 Sylwia.
Pozdrawiam
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-25 19:58:52odpowiedz
|
Pozdrawiam
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-09-29 11:53:21odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-07-25 19:58:52
Pozdrawiam
Witam czy jedzie ktoś na szkolenie 18.10.2010 do Warszawy ze śląska?
dstachurek@gmail.com
hej, ja jednak pojechałam wcześniej bo zaczęłam od 21 kwietnia ale szkolenie wciąż trwa i 3 maja wracam, pociągiem jadę przez Poznań, skąd dokładnie jestaś? może się spotkamy... moja poczta: szczepanik.natalia@wp.eu pozdrawiam
hej. prwadopodobnie będę pracowała w millenium. Wasze wypowiedzi są zróżnicowane...hmm w wiekszości negatywne, no ale prace mozna zmienic jakby, co :-) No i moje pytanie zwiazane jest z tego konsekwencjami, wiem ze podpisuje sie zaswiadczenie, ze jesli odejdzie z banku wczesniej niz ( I TU NIE WIEM) to nalezy oddac koszty szkolenie. A moje pytanie to: jak długo trzeba pracować, by nie oddawać za szkolenie i .... jaki koszt jest takiego szkolenia? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz!!
Witam. Czy wybiera się ktoś na szkolenie z Millenium do Warszawy od dnia 13.07 ?? proszę o kontakt może warto by było poznać się już wcześniej razem raźniej ;-)
Patrycja
695 361 324
p.przybysz22@wp.pl
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-26 11:04:53odpowiedz
|
czy jedzie ktoś na szkolenie od 13.07.2011r z banku millenium? proszę o kontakt. Patrycja
695-361-324
p.przybysz22@wp.pl
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-05 21:43:03odpowiedz
|
Hej, ja jadę ale mam informacje że szkolenie zaczyna się 12??;/
jestem ze śląska ? a Ty skąd? :)
Witajcie,
czy ktoś jedzie ze śląska na szkolenie do Warszawy 20.09 szkolenie jest od 21.09??????
proszę o odpowiedź tutaj jakoś się zgadamy. Jak nie jesteście ze śląska to może spotkamy się w Warszawie Centralnej na pkp i razem dotrzemy.
DO m.t :
witaj kiedy będziesz w Warszawie? Ja przyjeżdżam już 20.09 będę już nawet około 11:00 bo tak mam pociąg później dopiero 21:00 ale wole być wcześniej. Może umówimy się na centralnym?