Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
klementyna - 2009-08-28 10:43:02 odpowiedz | cytuj
czy ktos cos slyszal o tej firmie?ktos z nimi jechal za granice? szczegolnie jako tlumacz/pracownik administracyjny? jak bylo?jakie wrazenia?atmosfera?zarobki? wspolpraca? dziekuje za wszystkie informacje.
zdjecie uzytkownika
Izoler - 2009-10-21 20:35:44 odpowiedz | cytuj
Witam! Pracowałem na stanowisku monter iolacji w Niemczech (Mannheim). Brak organizacji w firmie. zatrudniaja ludzi na drugi dzien zwalniaja... wypłaty 15 a w umowie pisze 10. Pensja zawsze nie taka jak powinna byc... Brakuje po 200-300euro. Szczerze nie polecam!!! Pozdro Dla Kierownika Bogdana!!! Super człowiek jak typowy SS-man!!! Oczywiscie Polskiego pochodzenia... :)
zdjecie uzytkownika
tunel - 2009-11-30 17:54:40 odpowiedz | cytuj
W pełni się z tobą zgadzam. Oszuści w białych rękawiczkach. Nigdy nie dowiesz się za co ci płacą. Praca 12 14 godz. płacą za 7 lub jak im pasuje. Wynagrodzenie na kontraktach w Niemczech winno być 10 na koncie . Było 20.25 lub jak skombinowali kasę bo Niemcy im konta blokowali. Jak upomniałeś się o swoje to natychmiast won z pseudo hotelu i na własny koszt do kraju. Generalnie pracownik jest dla kadry technicznej nic nie wartym pomiotem. Np był jak go nazywali kapo Golec . Facet totalne zero. Godziny pracy zależały od jego humoru. Najpierw zbuntował ludzi do strajku. Wywiózł ich z budowy i za dwa dni wrócił już jako majster.
zdjecie uzytkownika
Obywatel - 2009-12-14 09:42:37 odpowiedz | cytuj
Firma do bani pracujesz po 8 masz pisane 7.5 gdzie jest reszta to nie wiadomo skarbówka by musiała firmę prześwietlić ale maja pewnie znajomości w warszawie.Niektórzy przyjechali po złote cęgi,i tak ich wyruchają 3/4 część osób z kierownictwa jest w porządku ale reszta to typowe esesmany.
zdjecie uzytkownika
satriani - 2009-12-21 14:41:11 odpowiedz | cytuj
Nie polecam firmy!!!Totalni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracujesz 10godz.piszą8-zawsze na wypłat brakuje300-500euro!!!oczywiscie wypłata z opóznieniem!!!tygodniowym lub 2tygodniowym!!!kierownictwo do bani bez żadnych kwalifikacji.nie znające sie na robocie!!!Tej firmie dziekuje-LAMBDA-lub inaczej FORMAT.!!!
zdjecie uzytkownika
boban - 2010-01-04 11:31:12 odpowiedz | cytuj
siema wszystkim!!!!
ja mam pytanie jak wyglada proces rekrutacji i czy trudno jest sie dostac nna stanowisko zbrojarza??mimo tych dosc negatywnych opini poprostu nie mam wyjscia i musze spróbowac sie tam dostac!prosze o odpowiedz i z gory dziekuje!!
zdjecie uzytkownika
pracownik z mannheim - 2010-01-05 12:04:08 odpowiedz | cytuj
Zgadzam sie z kolega!! Bogdan to kawal huja niech go tylko zobacze na ulicy to ryja mu zmasakruje.. Na ostatniej wyplacie zostalem ojebany na 700euro
zdjecie uzytkownika
zbrojarz78 - 2010-01-25 11:10:29 odpowiedz | cytuj
Ogólnie nie jest źle wypłaty są później ale regularnie co miesiąc i mnie do tej pory nic nie brakowało a pracuje tu już 2 lata. Organizacja też nie najgorsza przynajmniej w Finlandi a chłopaki opowiadali że i we Francji było ok więc ja polecam.
zdjecie uzytkownika
kula456 - 2010-01-25 11:13:21 odpowiedz | cytuj
Poszukuje pilnie pracownika do obsługi e-mail, aby sprostać

dynamicznemu wzrostowi. Zarobisz miesięcznie 5.000 zł i więcej.

Wyślij maila:jaca_67@op.pl

zdjecie uzytkownika
pracuś - 2010-01-25 14:29:11 odpowiedz | cytuj
więc rekrutacja jest prosta idziesz mówisz że chcesz u nich pracować i masz egzamin.. przeprowadza go starszy facet - ale jest ok.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2010-01-25 14:31:21 odpowiedz | cytuj
nie jest w tej firmie aż tak źle jak to opisują inni. ja pracuje już u nich jakieś 4 lata z małymi przerwami nie było najgorzej, więc nie wiem skąd aż tyle negatywnych wpisów
zdjecie uzytkownika
jaro - 2010-01-25 17:52:10 odpowiedz | cytuj
a ma format jakies kontrakty poza finlandja?
zdjecie uzytkownika
Zadowolony pracownik z firmy . - 2010-01-25 18:40:46 odpowiedz | cytuj
Pracuje nie pierwszy rok w tej firmie , nie wiem skąd tyle negatywnych wypowiedzi ,jeżeli komuś nie chce się pracowac to w żadnej firmie nie zagrzeje miejsca w Formacie nie jest najgorzej .
zdjecie uzytkownika
Fan Pażdziocha - 2010-01-25 19:02:47 odpowiedz | cytuj
Pozdrawiam, Format ma budowy w Finlandii, Francji, Niemczech i chyba jeszcze w Angli, Pracuję już ponad rok i jest dobrze a te wpisy że niby oszukują to chyba piszą ci co im się robić nie chciało i wylecieli a teraz się mszczą. Jak ktoś nie pracuje to nie zarabia tyle co miał zarobić. Ja sobie chwalę. Pracowałem już w kilku eksportowych firmach i ta jest jak dotąd najlepsza.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-25 15:44:29 odpowiedz | cytuj
MUSISZ ZADZWONIC DO TEJ FIRMY BIURO MAJA W WARSZAWIE I ROZMAWIAC Z DYREKTOREM MAJEWSKIM ON PRZEPROWADZA EGZAMIN JAK MU SIE SPODOBASZ TO CIE WEZMA BO JA BYLEM ALE PRACOWALEM JAKO MONTER KARTON KARTON-GIPS WE FRANCJI
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-25 15:48:10 odpowiedz | cytuj
no niewiem jak u ciebie bylo ja pracowalem i to dosc ciezko bylo w tej Francji a pracujac po 9 godzin dziennie a dostajac za7 to chyba nie jest dobrze w miesiacu jestes w plecy ponad 40 godzin nie liczac sobot
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-25 15:55:32 odpowiedz | cytuj
no niewiem jak u ciebie bylo ja pracowalem i to dosc ciezko bylo w tej Francji a pracujac po 9 godzin dziennie a dostajac za7 to chyba nie jest dobrze w miesiacu jestes w plecy ponad 40 godzin nie liczac sobot
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-28 12:09:07 odpowiedz | cytuj
chyba jestes kapusiem bo oni talich lubia
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-16 10:02:41 odpowiedz | cytuj
panowie pracowałem w formacie teraz zatrudniają w lambdzie wyjeżdżałem od nich już 4 razy i mam zamiar tam powrócić pieniądze są co miesiąc do 15 na koncie robiłem w Irlandii Finlandii oraz Franci
kierownictwo nie jest takie złe jak tu piszą we Franci pracuje się po 10 godzin i soboty wolne za 1600 euro za zbrojarza a na robotach ciesielskich idzie więcej zarobić wszystko zależy u jakiego kierownika pracujesz a firma nie jest taka zła znam ludzi którzy pracują tam po 20 lat
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-29 08:39:12 odpowiedz | cytuj
Prosta sprawa jak chcesz informacji o tej firmie to przejrzyj wyroki Sądu Pracy dla miasta Warszawy . Tam masz obraz firmy. A życie. Praca po 12-14 godzin dzień w dzień. Płacą za 7-8 jak się nie podoba to won. Diet nie płacą bo mają gdzieś. Na budowach na terenie Niemiec dawali paczki żywnościowe za 4 euro i z terminem ważności dwa dni lub już po terminie. Nigdy nie wiesz za co Ci zapłacą i jak obliczają wynagrodzenie.Mógłbym bardzo długo pisać ale bez sensu. Generalnie pracowników maja za gówno. Godziny zakończenia pracy we Frankfurcie zależały od tego czy Iruś popularny Kapo miał kaprys lub kaca czy też nie. Najlepszy obraz daja jednak wyroki Sądu Pracy zapoznajcie się.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-09-01 15:49:16 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-29 08:39:12

Prosta sprawa jak chcesz informacji o tej firmie to przejrzyj wyroki Sądu Pracy dla miasta Warszawy . Tam masz obraz firmy. A życie. Praca po 12-14 godzin dzień w dzień. Płacą za 7-8 jak się nie podoba to won. Diet nie płacą bo mają gdzieś. Na budowach na terenie Niemiec dawali paczki żywnościowe za 4 euro i z terminem ważności dwa dni lub już po terminie. Nigdy nie wiesz za co Ci zapłacą i jak obliczają wynagrodzenie.Mógłbym bardzo długo pisać ale bez sensu. Generalnie pracowników maja za gówno. Godziny zakończenia pracy we Frankfurcie zależały od tego czy Iruś popularny Kapo miał kaprys lub kaca czy też nie. Najlepszy obraz daja jednak wyroki Sądu Pracy zapoznajcie się.

czy ktoś z was orientuje sie czy i gdzie dokladnie w niemczech format ma budowy oraz czy wśród tych miast jest Frankfurt nad Menem? będe wdzieczny za szczera odpowiedz
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-01 15:50:19 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-29 08:39:12

czy kto� z was orientuje sie czy i gdzie dokladnie w niemczech format ma budowy oraz czy w�ród tych miast jest Frankfurt nad Menem? b�de wdzieczny za szczera odpowiedz
x