Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-08-09 20:14:22 odpowiedz | cytuj
Nie wiem kim jesteś podły kłamco, ale jeśli masz choć trochę odwagi to się ujawnij. Spotkamy się w sądzie.
Jesteś kłamcą i oszustem. Wszelkimi dostępnymi metodami dojdziemy do twoich danych i spotkasz się z faktem oskarżenia prze właściwą prokuraturę.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-08-09 20:56:55 odpowiedz | cytuj
Andrzej Fischer - 2009-08-09 20:14:22

Nie wiem kim jesteś podły kłamco, ale jeśli masz choć trochę odwagi to się ujawnij. Spotkamy się w sądzie.
Jesteś kłamcą i oszustem. Wszelkimi dostępnymi metodami dojdziemy do twoich danych i spotkasz się z faktem oskarżenia prze właściwą prokuraturę.

Szanowny Panie , nie trzeba sie tak goraczkowac bo to dobrze o Panu nie swiadczy... Jasne, ze kazdy piszacy anonimowo moze napisac co mu klawisze na komputerze wystukaja ale nie ma co sie stresowac!!! Poza tym, pomijajac tytul postu anonima to byc moze napisal prawde, ale Pan byc moze prawa nie zlamal dajac pracownikowi najnizsza krajowa... Tak czy inaczej, do wszelkich postow na forum nalezy podchodzic spokojnie.... Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
przyjaciel - 2009-08-26 21:22:19 odpowiedz | cytuj
Jesteście zabawni!!!Dlaczego nie napisałeś,że połowa załogi sama odeszła!!!A co do wynagrodzeń to dużo obiecujecie a mało dajecie!!!I kto tu jest kłamcą panie F.j.
zdjecie uzytkownika
Jan Kowalski - 2009-09-02 16:31:54 odpowiedz | cytuj
Jędrek nie denerwuj się tak bo się spocisz.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-11-10 22:12:21 odpowiedz | cytuj
... odeszli Ci, którzy nie byli solidnymi pracownikami. To dziwne ,że po ich " odejściu" w Firmie wzrosły obroty i przybyło Klientów.
Nie jest tajemnicą jak odeszli i czemu. Oczywiście nie wszyscy.
Jeszcze parę chwil i prokuratura okręgowa przedstawi zarzuty tym co odeszli i nieudolnie poczyścili dane na komputerach ,z których korzystali . Czas pokaże. Ja już jestem spokojny. Niech martwią się Ci,którzy mają powody.
.....i znowu odpisuję anonimowemu "kozakowi" Fajnie,że nie jest już naszym pracownikiem
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-11-10 22:15:58 odpowiedz | cytuj
Jeśli tak uważasz i podkreślasz swe emocje tyloma wykrzyknikami ujawnij się - skoro tyle "racji" w twojej wypowiedzi
Radzę ostrożnie. Ten post zostanie zgłoszone do moderatora w celu ujawnienia danych rzucającego oskarżenie - a takowe działania mają swoje prawne skutki. No i uważaj na wrzody żołądka.... straszna choroba
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-11-10 22:25:33 odpowiedz | cytuj
Szanowni Państwo

Nudzi mnie ta prymitywna forma wrażania anonimowo opinii na nasz temat. Współczuję wszystkim tym, którym sprawia taka forma wyrażania opinii przyjemność. To co stało się u nas w Firmie winno się było wydarzyć 3 lata wcześniej i Firma znacznie lepiej by funkcjonowała. Tak jak teraz.
Dziękuję wszystkim, którzy w zrywie odeszli z naszej Firmy i podjęli pracę w od dawna planowanej (przy wiedzy cżęści ludzi) - Firmie.
Ta śmietanka profesjonalistów najlepiej zapewne czuje się w swoim towarzystwie i niech tak zostanie.
Fakt, nie zdałem egzaminu z tego ,że tak późno się to wszystko wydarzyło. Wszystkim zainteresowanym przedstawię dokumenty i fakty przedstawiającą na całe szczęście już historię jako przestrogę.
"Pistoletom" polecam spokój i rachunek sumienia. Powodzenia wszystkim.
zdjecie uzytkownika
Szkieletorek - 2009-12-16 08:35:36 odpowiedz | cytuj
Szanowny Panie Andrzeju czytając te Pańskie wypowiedzi jestem zdruzgotany tym, co Pan robisz. Wyjaśnij mi Pan jedno tu cytat z Pańskiego blogu
Andrzej Fischer - 2009-11-10 22:12
"Jeszcze parę chwil i prokuratura okręgowa przedstawi zarzuty tym, co odeszli i nieudolnie poczyścili dane na komputerach,z których korzystali "
A według Pana w:
Andrzej Fischer - 2009-11-10 22:25
"Wszystkim zainteresowanym przedstawię dokumenty i fakty przedstawiającą na całe szczęście już historię jako przestrogę"

To jak to jest poczyścili wymyli i Pan za sprawą różdżki odtworzył te dane????????
No chyba, że Pan te dane wprowadził po swojemu, tak, aby Pan na tym SUPER wyszedł

Panie Andrzeju sam się Pan gubi w tych wypowiedziach ratując swoją „upadającą firmę”

W Pańskiej wypowiedzi:
Andrzej Fischer - 2009-08-09 20:14

”Nie wiem, kim jesteś podły kłamco, ale jeśli masz, choć trochę odwagi to się ujawnij. Spotkamy się w sądzie.
Jesteś kłamcą i oszustem. Wszelkimi dostępnymi metodami dojdziemy do twoich danych i spotkasz się z faktem oskarżenia prze właściwą prokuraturę”

ŚMIAĆ MI SIĘ CHCE Do sądu to mogę w tym wypadku Pana posłać za zniesławienie, a poza tym jak Pan wie blog, czy forum jest po to, aby pisać anonimowo, nie ma obowiązku się przedstawiać. Bardzo się Pan spoci i te problemy z żołądkiem….Niech Pan uważa, bo i świńska może Pana dosięgnąć.

Jak to możliwe, że ludzie zarabiają najniższą krajową i „dorabiają” sobie (NADGODZINAMI) żeby godnie żyć? A pan to jeszcze wysyła na konto w 2, 3 ratach a pisze pan:
„To, co stało się u nas w Firmie winno się było wydarzyć 3 lata wcześniej i Firma znacznie lepiej by funkcjonowała. Tak jak teraz”

Śmiechu warte. Oki będę pracował Cały etat i 100 nadgodzin i zarobię 1800zł rozłożone na 3 raty. Firma lepiej się trzyma a Pan jest w tej kwestii śmieszny.

Wiem tyle, że CI, co odeszli powinni to zrobić tak jak Pan pisze ( i tu ma Pan racje) 3 lata wcześniej. Oni się dusili przez te 3 lata a teraz ŻYJĄ

Na koniec życzę Panu wydrukowanej choinki i świąt przy maszynie oby Panu starczyło na te sądy, i prokuratury.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-12-17 22:20:02 odpowiedz | cytuj
Szanowny F.j.Życzę panu tego samego co robi pan swoim pracownikom.Nie ma jak nie zły prezent na święta, czyli obcięcie pensji o połowę.Żenada!!!Daj chłopie ludziom żyć a nie udupiasz wszystkich na każdym kroku !!! Ileż można. A co do sądu życzę powodzenia!Do zobaczenia!
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-18 17:08:29 odpowiedz | cytuj
Drogi Anonimie. Tłumaczyć się nie mam z czego. Cieszę się ,że nie jesteś naszym pracownikiem i możesz żyć i oddychać pełną piersią.
Życzę Ci wszystkiego dobrego,zdrowia,szczęścia i odwagi, której brak Ci widać, występując jako Anonim.
Wesołych Świąt
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-18 17:14:49 odpowiedz | cytuj
Widać, biedny z Ciebie człowiek. Tak się rozpisałeś - uczony jesteś i dobrze. Tylko w 2 kwestiach. Dane odzyskuje na zlecenie wymiaru sprawiedliwości firma posiadająca koncesję w tym zakresie.
Emocje zachowaj. Druga sprawa - nie wypowiadaj się o sytuacji w Firmie, której nie jesteś pracownikiem. Po odejściu i zmianie sporej części ekipy jest super muszę Cię zmartwić. Odrobiliśmy wszelkie straty.
Mamy solidną i oddaną Firmie załogę. nie mamy już problemów z jakimi borykaliśmy się parę lat. Jest teraz fajnie i zapowiada się jeszcze fajniej. Obroty rosną. Klientów przybywa.
To całe anonimowe obrzucanie błotem kwituję gromkim śmiechem.
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !!!
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-19 20:50:45 odpowiedz | cytuj
Faktem niezaprzeczalnym jest, że pracując w firmie Fischer nigdy nie można być pewnym jaką się dostanie wypłate.System wynagrodzeń jest korzystny tylko dla pracodawcy.Uzależnianie wynagrodzeń od obrotu firmy ( na które sam szeregowy pracownik ma mały wpływ ) jest bardzo niewłaściwe.Do tego dochodzi stres spowodowany comiesięcznymi wahaniami wypłat.W efekcie pracownik ponosi odpowiedzialnosc w gruncie rzeczy za błędy przełożonych i osób "wykwalifikowanych" w kierunku pozyskiwania środków finansowych.
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-19 21:07:26 odpowiedz | cytuj
To w gestii szefa jest tak zarządzać,żeby dobry pracownik był dobrze opłacany.A także ponoszenie strat.Złych pracownikow się zwalnia.System wynagradzania powinien byc przejrzysty ,za co kara za co nagroda.A w tej firmie jak wiemy istnieje tylko kara ,w nagrode jest wypłata bez potrąceń...A aktualny system w firmie jest chaotyczny,krzywdzący i nie ma zadnych perspektyw dla pracownika.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 00:15:10 odpowiedz | cytuj
Szanowna "obiektywna opinio" - jak obiektywna skoro byłeś naszym pracownikiem? Za dobrą pracę się nagradza... oczywiście, tylko spora grupa byłych pracowników zapomniała chyba ,że dobra praca to standart, a nie zjawisko nadzwyczajne. A środki na nagrody pochodzą zazwyczaj z zysku osiągniętego ze zrealizowanych rentownych i zapłaconych zleceń, których było zawsze za mało... - a spora ich część była wdrażana przez dział handlowy Klientom niepłacącym,mającym potężne zaległości płatnicze przez co Firma została wprowadzona w potężne problemy. Ale to już na całe szczęście historia !
Zaspokajając ciekawość - po zmianach personalnych płace i zadowolenie pracowników i pracodawcy wzrosły równolegle. Zleceń jest dużo więcej i klimat w Firmie naprawdę miły .
Zamiast brylować anonimowo na forum i realizować się w propagowaniu bzdur, polecam pracę nad sobą i dobrą lekturę wieczorem.
W związku ze szczególnym czasem - Wesołych Świąt !!!
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 00:29:17 odpowiedz | cytuj
Szef zatrudnił osoby do prowadzenia spraw handlowych w drukarni i w pełnym zaufaniu powierzył im obowiązki. Jako wykształcone podjęły się zadania wynikającego z umowy o pracę. A ,że nie dawały rady mimo całej swojej fachowości zapewnić takiej ilości rentownych zleceń od rzetelnych Klientów jaka była potrzebna była do rentowności - no cóż ....
Straty szef pokrywał podobnie jak inwestycje przez 4 lata - to chyba wystarczy... Filozofom polecam prowadzenie umiejętnie własnej działalności - my prowadzimy ją udanie od 30 lat
"Złych pracowników się zwalania" - fakt i tu nasz błąd ,że już dawno nie zwolniliśmy sporej grupy pracowników, dzisiaj już byłych - za późno "byłych". Zapewne nie doszło by do wielu niepotrzebnych szkodzących Firmie sytuacji.
Na tym kończę, bo nie ma sensu uprawianie takiego chorego sportu na forum anonimowo lub nie.
No cóż, uczymy się całe życie.

Jeszcze raz z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim Radosnych Świąt !
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-20 00:38:05 odpowiedz | cytuj
Tak oto obiektywna ,iż nie jest byłym pracownikiem.Obarczanie pracowników za złe zarządzanie własną firmą też nie jest najmądrzejszą linią obrony.Część pracowników tych " złych" już nie ma i gdzie ta Ameryka?
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 00:38:47 odpowiedz | cytuj
Witam

Rzeczywiście, daję się podpuścić i ulegam emocjom. Masz rację, szkoda zdrowia i czasu.
Jak śpiewał Pan Młynarski: ...róbmy swoje Panowie i Panie..."

Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt

zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2009-12-20 00:48:46 odpowiedz | cytuj
Witam ponownie. Jeśli nie były, to zapraszam na rzeczową rozmowę bez osłony forum internetowego na spotkaniu ze wszystkimi obecnymi pracownikami. Niczym się nie zasłaniam - a Ameryka polega na dzień dzisiejszy na wyprowadzeniu Firmy z kłopotów, w które wpadła gdy zarządzanie drukarnią powierzone było już nieobecnym.
Przypomnę tylko, że zawsze mieliśmy ufać i nie wtrącać się...
Proszę się nie gniewać, ale nikogo w Firmie nie trzymamy na siłę.
Jeśli ktokolwiek z obecnych pracowników ma jakiekolwiek uwagi i wątpliwości zapraszamy do rozmowy w Firmie. To może tylko pomóc.

zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 00:50:34 odpowiedz | cytuj
Jeśli nie pracownik obecny - tylko osoba z zewnątrz - na czym opiera swój obiektywizm ?
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-20 00:58:46 odpowiedz | cytuj
Kto tu jest filozofem to chyba jasno widac.

Prosty schemat:

Pracownik pracuje > pracodawca zarządza i płaci za prace.Kropka.

I naturalnie Wesołych Świąt !
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-20 01:01:20 odpowiedz | cytuj
Nikt nie powie szefowi prosto w twarz takich rzeczy to chyba jasne.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 01:01:52 odpowiedz | cytuj
Miałem nie pisać już,ale nie można zapomnieć o jednej bardzo istotnej sprawie. Na wysokość dochodu Firmy,środków na wypłaty i ewentualne dodatki niebagatelny wpływ ma wykonywanie należycie pracy przez wszystkich pracowników. Reklamacje, bo o nich mowa .....
I tu niech posypią głowę popiołem je powodujący.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 01:06:42 odpowiedz | cytuj
Jeśli zapraszam do rozmowy to znaczy,że można i należy wręcz powiedzieć i porozmawiać o wszystkim co budzi wątpliwości.
Tak działa zespół.Naprawdę zapraszam.
Dorosłość polega również na umiejętności rozmowy o rzeczach nie zawsze wygodnych, więc jeśli jest odwaga i argument zapraszam raz jeszcze do nieanonimowej wymiany poglądów w Firmie.

zdjecie uzytkownika
Obiektywna opinia - 2009-12-20 01:11:05 odpowiedz | cytuj
Hm,proszę sobie wyobrazić sytuacje,że np.ktoś potrąca panu z wypłaty za błędy powiedzmy pani Iwony ,Asi ,Kasi czy Basi,wypłata ta zamiast rosnąć maleje chociaż pan jest w porządku,nie moze pan nic zrobic poniewaz nie ma pan wplywu na ich prace.Watpię aby to pana interesowało,że ktos tam czegos nie zauważył.
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-20 01:13:38 odpowiedz | cytuj
tak naprawdę to wątpie w to czy "jawność" cokolwiek by zmieniła.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 01:14:12 odpowiedz | cytuj
To żadna filozofia. Pracownik pracuje, szef kieruje. Stronie nie pasującej pozostaje rozmowa z szefem lub zmiana pracy i szefa.
Brutalna prawda, prosta.
Jeszcze raz zapraszam do rozmowy w Firmie.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 01:16:49 odpowiedz | cytuj
Jawność ... My zawsze podpisujemy się pod tym co robimy.
To naturalne. A "Jawność" to podstawa uczciwej i rzetelnej dyskusji.
Inaczej tematu, ani dyskusji nie powinno się prowadzić.
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-20 01:17:25 odpowiedz | cytuj
I powiem panu tylko ,ze nie utrzyma pan załogi w ten sposób.Żadnej ,ani starej ani nowej ,bo to jest zły sposób.
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-20 01:20:03 odpowiedz | cytuj
Rozmowa o czym?W kółko o jednym i tym samym.Zezłościł się pan,a ja piszę tylko prawdę.Dobranoc.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 01:20:35 odpowiedz | cytuj
Bardzo interesuje !!! I to nie z powodu czynienia zarzutów, tylko w celu wyeliminowania błędów na przyszłość. Jeśli uważa się Pan za niewinnego żadnej niekorzystnej sytuacji tym bardziej konieczna jest rozmowa na temat jak ustrzec się pojawiających się nieprawidłowości.
Wspólna praca służy wszystkim
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 01:23:13 odpowiedz | cytuj
Absolutnie się nie zezłościłem. Jeśli los Firmy nie jest Panu obojętny, tym bardziej należałoby porozmawiać i nie chować głowy w piasek.
Inaczej proponuję zakończyć tą dyskusję.
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-20 01:28:47 odpowiedz | cytuj
muszą byc ludzie którzy wiedzą co robią i zechcą się podpisac pod tym co robią ,a w razie czego ponieść konsekwencje.Notoryczne niedbalstwo " byle 8 godzin zleciało" jest w skutkach opłakane.Ale to zarząd wybiera zespół.
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-20 01:31:02 odpowiedz | cytuj
skąd akurat taką płeć pan wywnioskował ? :)
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-20 01:33:05 odpowiedz | cytuj
rzeczywiscie pozna noc sią zrobiła.Być może ta rozmowa coś cokolwiek pomoże .Dobranoc panie Andrzeju.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 01:37:53 odpowiedz | cytuj
Płeć :-) zapewne odruchowo. Tym bardziej jeśli się mylę naprawdę proszę o rozmowę. Bardzo mi zależy.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 01:39:26 odpowiedz | cytuj
Dobranoc Pani A......... - trafiłem ? :-)
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-20 01:49:27 odpowiedz | cytuj
Zarząd wybiera - ale zarząd nie jest nieomylny. Dziękuję za wskazanie błędu i cenną uwagę.
Proszę ponownie o rozmowę i nie będzie to kolejna rozmowa o i o . Zapewniam.
zdjecie uzytkownika
on - 2009-12-21 19:22:39 odpowiedz | cytuj
dlaczego akurat uczepiliście się tej drukarni???????????(źli ludzie)nie tylko z tej odchodzą pracownicy i bez sympati
zdjecie uzytkownika
alfa - 2009-12-21 20:35:27 odpowiedz | cytuj
hmmmmmmm niech pomyśłe dlaczego? Bo to jest forum właśnie o tej drukarni???
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2009-12-21 22:02:15 odpowiedz | cytuj
Daruj sobie Pan te teksty!W sądzie porozmawiamy inaczej!Za kilka lat niewypłaconych nadgodzin!!!Dokumentacje to ja mam z bieżących lat!!! Zdrowych ale nie wesołych życzę!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-12-21 22:09:33 odpowiedz | cytuj
Bardzo Ci zależy???
zdjecie uzytkownika
obiektywna opinia - 2009-12-22 09:05:57 odpowiedz | cytuj
...? to tutaj swoją wypowiedż trzeba kilka razy powtórzyć ?
zdjecie uzytkownika
o.o. - 2009-12-22 09:10:00 odpowiedz | cytuj
albo sobie chlapnąć wcześniej,żeby się kulki w łebku spotkały?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-12-22 11:18:18 odpowiedz | cytuj
panie Andrzeju, spotkanie wigilijne było świetne ,dziękujemy:)
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-22 20:51:15 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich bez względu na nastrój i stan unerwienia.
Tym bardziej nerwowym życzę z okazji Świąt dużo spokoju i Zdrowia, wszystkim pozostałym zaś Zdrowych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia !!! Niech magiczny duch tych Świąt nie opuszcza Waszych rodzin przez cały rok. !!! Wszystkiego dobrego !

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-12-22 20:56:32 odpowiedz | cytuj
Nikt nie da Ci tyle ,ile obiecał Ci Andrzej!!! Pamiętaj o tym! Panie Andrzeju!kochamy Cię!Dziękujemy za pracę i wielką niewiadomą co do naszych wynagrodzeń.Miło ,że choć jedna osoba oponuje(nareszcie).Aż miło się czyta!Zdrowych i Wesołoch Świąt!!!
zdjecie uzytkownika
Andrzej Fischer - 2009-12-22 21:04:41 odpowiedz | cytuj
ten cytat to "hasło" jednego z naszych byłych pracowników - jego już nie ma i jest super. Sarkazm - proponuję Ci lustro. A o wielkości wynagrodzenia wyraźnie mówi regulamin i ilości godzin, które każdy z pracowników może monitorować na bieżąco.

zdjecie uzytkownika
abgar - 2009-12-22 21:06:32 odpowiedz | cytuj
Witam Panie Andrzeju. Proszę się nie przejmować tym co niektóre barany tu piszą, widocznie tylko im to zostało :-) Fajnie ,że jest teraz w firmie fajniej. Wesołych Świąt dla Pańskie rodziny i Pana.
Pozdro
zdjecie uzytkownika
kropa - 2009-12-22 21:11:19 odpowiedz | cytuj
I ja się do Życzeń Panie Andrzeju przyłączam. Wesołych Świąt.
Oby te trutnie złośliwe, wypisujące brednie zajęły się swoim życiem.
Byłem Pana pracownikiem i teraz po nowym roku będę się ponownie w Pana nowym zespole starał o pracę. Dla ludzi na poziomie forum nie jest źródłem informacji. Pozdrawiam i do widzenia po nowym roku :-)
zdjecie uzytkownika
Iwek - 2009-12-22 22:48:57 odpowiedz | cytuj
Wesołych Świąt Pani Andrzeju! Pan się nie przejmuje głupotami jakie tu wypisują. Sztuka to być mocnym w robocie, nie w pyskówce.
Szkoda Pana zdrowia i czasu.

Wszystkim kolegom i koleżankom z pracy Wesołych Świąt.

x