jezdze z tej firmy juz 5 lat i nigdy nie mialam problemow z nimi koordynatorzy super warunki mieszkaniowe za kazdym razem superowe.wyplaclni pieniondze na czas i zawsze sie zgadzajom a jesli co sie nie zdazylo przez ten okres napewno zaraz by starali sie to wyjasnic polecam te firme jak zadnom innom.
A internetu nie umiemy uzywać samemu ? a wujek google taki straszny czy jak ?
http://www.abjobservice.nl/
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-13 13:03:33odpowiedz
|
Najlepsi testerzy, na rynku agencjii posrednictwa pracy w niderlandach - co moga z Polakow wycisnac - mla, mla, mla... lubic abjobservice ha,ha,ha...
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-13 13:03:34odpowiedz
|
Najlepsi testerzy, na rynku agencjii posrednictwa pracy w niderlandach - co moga z Polakow wycisnac - mla, mla, mla... lubic abjobservice ha,ha,ha...
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-06 13:36:54odpowiedz
|
Kolego mla mla mla,ha ha ha.Po Twoim sposobie wypowiedzi myślę,że jechałeś nie do pracy tylko do kraju gdzie dragi są ogólnie dostępne,można potańczyć,odornić się i będzie zajebiście.Ja widziałem takich w wielu krajach gdzie pracowałem.ŻENADA.Bo masz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] etykietkę Polak.I tak nas pózniej tam postrzegają.Widziałem pijanych w sztok Polaków w Rejkiaviku,Holandii,Belgii,Anglii.Panowie tancerze.Jak wracali do Polski to golasy międzynarodowe.Przyjechali na tańce i pozwiedzać bary.Powinieneś wiedzieć,że Holendrzy oddali duże miasta na folklor,ale w małych miasteczkach czy też wsiach nie zobaczysz koloru.Trzeba się troszkę zainteresować kulturą kraju w którym jesteś.Jak jesteś mla mla mla,ha ha ha to lepiej żyj tam gdzie żyjesz.Będzie Ci dobrze p.mla mla mla.Czy Ty myślisz,że biura pośrednictwa pracy to Caritas?Oni muszą na wszystkich zarobić.To tak wygląda biznes.Inna sprawa,że my Polacy jesteśmy paskudną nacją.Popatrz w historię.Zawsze w....... mnie to ,że inne narody trzymają się razem na obczyznie,a Polak Polaka to okraść w......w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i sprzedać Turkowi.Żegnam p. mla mla mla.Pomlaszcz sobie jeszcze bo na nic więcej tak myślę Cię nie stać.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-10 17:50:38odpowiedz
|
ty jestes kretynem jezeli uwazasz ze ab robi na nas...debil
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-08 12:45:29odpowiedz
|
Ja bardzo polecam tą firmę osobiście byłam z tej firmy w Holandii w pracy pracowałam dwa sezony mieszkania są na prawdę bardzo dobre nie ma żadnych problemów z Kordynatorami zawsze są pomocni jak trzeba coś załatwić
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-06 11:37:19odpowiedz
|
chciałabym wyjechac z tego biura.interesuje mnie przede wszystkim to w jaki sposób jest traktowany człowiek w pracy,i w kontakcie z biurem.Jakie prace oferuje biuro dla starszych kobiet ok 30 lat
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-06 17:12:44odpowiedz
|
30 lat to starsza kobieta???? Ale sie Polki nie szanują!!!!!! A propos-to biuro nie chce rozmawiac nawet z osobami > 30 lat!!!!!!!!!!!!! /Pani w Kaliszu/.A sama ma chyba z 60 tke!!!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-06 17:33:54odpowiedz
|
Dają 5.50 euro /rękę.Ja mam 10euro.
Za taką kasę,to niech szukają murzyna,ale nie wiem czy on będzie chciał robić.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-07 09:49:20odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-06 17:12:44
30 lat to starsza kobieta???? Ale sie Polki nie szanują!!!!!! A propos-to biuro nie chce rozmawiac nawet z osobami > 30 lat!!!!!!!!!!!!! /Pani w Kaliszu/.A sama ma chyba z 60 tke!!!!
czy 5,50 to stawka obowiązująca wszystkich czy osób poniżej 22 roku życia ,a poza tym jakie prace oferuje ab job serwise oprócz ścinania kwiatów ,i sortowaniu cebulek kwiatowych bo o ile wiem te prace oferowane są dla osób poniżej 22 lat.Czy agencja ta podpisuje umowy w polsce i holandii a co najważniejsze czy umowę tę dostaje się do ręki ,pytam bo róznie z tym bywa ,szczególnie interesuje mnie ta podpisywana w holandi .Pytam ponieważ zawsze inaczej to wygląda na miejscu niż czasami jest obiecywane.
Witam wszystkich! mam 20lat i zamiar wyjechac też przez ta firmę job service z kalisza. zamierzam zabrac moja kumpele tez w moim wieku tylko zastanawiaja mnie jaka pobierana jest oplata za domki i ubezpieczenie ??? i czy idzie zrobic duza ilosc nadgodzin w tej firmie? i czy jesli wyjedziemy mamy szanse razem pracowac np. na szklarni?? pozdrawiam :)
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-18 18:57:12odpowiedz
|
teraz juz nie ma pracy w Hol dla normalnych ludzi-tylko dla bzykaczy i palaczy trawki!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-05 09:30:04odpowiedz
|
Tak ! AB Job Cię wyśle, ale niczego nie zagwarantuje.O pracę musisz sam zabiegać.Kwestia przypadku i zbiegu okoliczności. Możesz trafić na jakąś stałą ,unormowaną a możesz z dnia na dzień się stresować gdzie cie jutro rzucą, co będziesz robił, i czy wogóle? A może tylko pojedziesz godz. w jedną i godz. w drugą str.a pracy będzie 4 godz.? Ale za mieszkanie potrącą Ci za cały czas.A czy wypłacą wszystko -niekoniecznie.Jest wielka rotacja.Jednych wyrzucają , inni sami rezygnują.AB Jop przysyła kolejne transporty chętnych do pracy... nowych,niezorientowanych-za domek zaplaca-a potem pod byle pretekstem czsem wymyślonym- wyśle sie go do domu.Za jakiś czas napiszę dokładniej. Bądżcie świadomi swoich praw.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-25 11:29:24odpowiedz
|
Witam, to co piszesz to dokładnie to co tam można zastać, dla tej firmy liczy się żeby było za domek i ubezpieczenie zapłacone a czy Ty masz prace to w ogóle nikogo nie obchodzi!!!!!!!! pracowałam tam niedawno wróciłam i ostrzegam !!!!!! tam na pewno nie zarobicie!!!!!! tylko nerwy i zdrowie stracicie !!!!!!!
Witam wszystkich byłem u pani xx w kaliszu po podpisaniu umowy dowiedziałem się o miejscowości do jakiej jadę gdy wpisalem adres w google to doznałem szoku opinie były same negatywy a ta chata co niby miałem do niej jechać to jakąś obora stanowczo odradzam ja zdarzyłem na szczęście odmówić busa. Pozdrawiam!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-29 16:47:26odpowiedz
|
Serdeczne podziekowania firmie AB job service KŁAMCY I OSZUSCI robia najwieksza kase na młodych osobach roczniki 1989,90,91,92,93 placa im na czystko 3 euro na godzine ale to przy dobrych wiatrach po 6-7 tygodniach pracy bo mowia ze sofi numer dopiero wtedy bedzie nadany a to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda sofi numer nadaje sie 15 min czyli wychodzi na to ze robisz u nich na czarno bez zadnego meldunku...! praca piekna BABKA W BIURZE W KALISZU wszystko wie jakastawka wyjdzie na czystko ale niechce nic mowic dopiero dowiadujemy sie na miejscu w holandi. Wyjezdzasz do pracy przy sortowaniu cebulek a oni Cie wysyłaja na pole i zapierda.... 9 godzin mowiac szczerze biegiem bo stoi nad Toba holender i caly czas Cie pospiesza! nie masz nawet zagwarantowanej wody do picia tylko herbate goraca i kawe gdzie upal dochodzi do 32 stopni. Jakies wymyslaja kary 50 euro ze cos czego nie zrobiles i co najlepsze jedziesz zeby zarobic a tam nie zarobisz tylko jeszcze nawet mozesz stracic!!! pracujesz od poniedzialku do piatku gdzie nie zawsze caly tydzien trafia sie ze robisz tylko 2 dni w tyg bo nie ma dla ciebie pracy a jak im nie pasujesz to kaza Ci sie wynosic i wysylaja Cie 100km dalej (czyli przezucaja Cie jak zlyklego smiecia) jestes tzw bialym murzynem robiacym dla nich!!! Poprostu wyplaty sa takie oni dostaja 17 euro za rocznik1990 a tobie daja 3.3eoro po odciagnieciu mieszkania i ubezpieczenia!!! Dziekuje i nie polecam!!!!! tej firmy nikomu!! nie zrobcie z siebie blazna i bialego murzyna!!!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-29 23:07:45odpowiedz
|
Jedyne co moge dopisac do dzisiejszego postu , ktory na pewno jest napisany przez jedna z 6 osob z ktorymi bylam w Holandi dwa dni. To jest wszystko prawda. Moge dopisac tylko tyle, ze nie ktore osoby siedza tam po kilka tygodni nie maja za co wrocic do domu bo maja 30 euro na koncie, pracujesz tam tylko na jedzienie i na mieszkanie, nawet czasem po 12-stu tygodniach dostajesz pieniadze. Kordynator nawet nie chce przyjechac by z Toba po rozmawiac o warunkach pracy, ma po prostu wszystko gdzies.... Jezeli jedziesz z jakas osoba bliska lub za przyjazniania nie masz gwarancji ze bedziecie razem pracowac lub mieszkac. Codziennie mozesz pracowac gdzies indziej. Jeden z Holendru chodzi po polu pokazuje Tobie nawet palcem jak czegos nie dorwiesz. Zamiast robic w szklarni na cebulkach kwiatowych wyrywasz chwasty, nawet za kolosze musisz tam zaplacic, placisz duzo pieniedzy tygodniowo. Mieszkanie nie jest zle ale mnieszkasz w przerobionej oborze. Jedna z naszych osob byla kilka km od nas i na podworku byly krowy, swinie, owce, jednym slowem sam smrut. Pisze bo nawet naj gorszemu wrogowi nie zyczyla bym takiej pracy. Wiec jezeli mozecie sie zastanowic to zastanowcie sie bo bedziecie zalowac tak jak my.... Pozdrowienia dla pani Urszuli z Kalisza ktora zrobila nas w hu..
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-16 10:47:18odpowiedz
|
witam chciałem wszystkich oszczec przed wyjazdem z Firmy AB job servis na odchwaszczanie nie zarobicie na pieprz a co dopiero na droge powrotną do polski praca polega na wyrywaniu chwastów z upraw ekologicznych twoje godziny pracy są uzalerznione od pogody a w nl to raczej nie mozliwe aby niepadało w tygodniu,pracodawca nie zapewnia jakiegokolwiek picia cherbaty lub wody nie zapominając o braku toalety gdzie większosici pracę wykonują kobiety przy przepracowaniu 40h otrzymacie przelew w wysokosici 200e a bywa tak często że jesili pada zarobicie tylko na opłacenie ubezpieczenia i zakwaterowania,które wynosi wsumie 91e.Umowa jest zawarta na zasadzie pracownika na wezwanie i nie są gwarantowane żadne godziny a praca jest do konica zlecenia i wysyłają do polski ja zjechałem po otrzymaniu pierwszego przelewu bo pierwszy tydzieni mialem godziny a w drugim przelew zerowy bo trzeba za domek zaplacić i ubezpieczenie więc stwierdziłem że trzeba zjerzdżaci do polski bo współpraca z AB przynosiła by straty anie zyski w dłuższej perspektywie.Pozdrawiam wszystkich na forum niech będzie to przestroga dla ludzi którzy chcą pracowaci przez AB JOB SERVIS
Pracowałem w AB OOST przez AB Job w Wodzisławiu - banda oszustów i nic więcej. Popełniłem błąd jakich mało, ale do sedna sprawy.
Koordynatorzy mają Cię kompletnie gdzieś, mieszkania są przeludnione, a oni po prostu mówią "znajdź sobie jakieś miejsce do spania" i nic ich nie interesuje, że nie masz i będziesz spać na podłodze. W razie jakichkolwiek kłopotów, nawet z np. dojechaniem do zakłądu pracy (jak pierwszy raz tam jedziesz) i się zgubisz to nie chcą pomóc i jeszcze mają pretensje oraz straszą powrotem do Polski. Za "mieszkanie" (dałem w cudzysłowiu bo mieszkaniem to ciężko nazwać warunki wręcz zwierzęce) 70euro na tydzień! Za takie warunki to nawet 40e się nie należy....syf kiła i mogiła. Kantują na wypłatach, "gubią godziny", robią większe potrącenia niż należy, a na pierwszą wypłatę (nawet jeżeli masz wyrobiony już nr sofii) możesz czekać nawet z 4-6 tygodniowym spóźnieniem! AB Job to nie agencja pracy tylko obóz pracy i banda oszustów.
Nie chcę zniechęcać nikogo do pracy do zagranicą przez agencje. Niektóre są naprawdę w porządku, ale napewno nie ta! Przed wyjazdem również czytałem opinie innych ludzi w internecie i nie chciało mi się w to wierzyć, myślałem że przeginają, niesłusznie oczerniają lub też że mnie to nie spotka - to był błąd. Ostrzegam wszystkich którzy chcą wyjechać za pośrednictwem tej agencji - możecie jeszcze wrócić na minusie bo "godziny pracy" nie są pewne, możecie siedzieć na "domkach" a za ubezpieczenie i zakwaterowanie zapłacić trzeba. Banda oszustów uważajcie na AB JOB bo jeszcze z długami wrócicie.
Bardzo bardzo nie polecam!!!
pff weź się ogarnij - 2011-08-11 15:26:46odpowiedz
|
asia - 2009-11-19 15:59:11
jezdze z tej firmy juz 5 lat i nigdy nie mialam problemow z nimi koordynatorzy super warunki mieszkaniowe za kazdym razem superowe.wyplaclni pieniondze na czas i zawsze sie zgadzajom a jesli co sie nie zdazylo przez ten okres napewno zaraz by starali sie to wyjasnic polecam te firme jak zadnom innom.
zadnom - no i widać, jak ci na dobre 5 lat pracy wyszło, jak nawet po polskiemu pisać nie umiesz
Zgadzam się w pełni z tym co zostało napisane! Firma wysysa każdego centa czy go się zarobiło czy nie. Poza tym zero organizacji. Np po powrocie do "domku" (za 70euro/tydzień) gdzie nie było prysznica umywalki itp. dowiadujemy się, że nasze rzeczy zostały przeniesione w inne miejsce. Brak informacji, naszej zgody i jeszcze jakaś kare chce wcisnąć. Pozytywnie jedynie wspominam Holendrów. NIE POLECAM wyjazdu z tej firmy!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-30 20:03:09odpowiedz
|
Ostrzegam wszystkich chętnych do wyjazdu do pracy z AB Job w Polsce. Obiecają Wam złote góry a rzeczywistość niestety bywa zgoła odmienna, trzeba mieć wyjątkowe szczęście żeby cokolwiek zarobić a jeśli nie to nawet 100 e w tygodniu jest trudno wyciągnąć, bo jest mało godzin a są także dni wolne bo.nie ma pracy. A za każdy dzień pobytu w Holandii AB pobiera 13 euro, 10 za chatę a 3 za ubezpieczenie. Jeszcze raz przestrzegam, nie dajcie się omamić! Pozdrawiam!;)
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-21 14:49:14odpowiedz
|
NIKOMU NIE POLECAM TEJ AGENCJI, PRACA MIAŁA BYĆ NA DŁUŻEJ A PO TYGODNIU OKAZAŁO SIĘ KONIEC ROBOTY.PRACOWAŁEM TYDZIEŃ PO 12-14 GODZIN I DO DZISIAJ NIE DOSTAŁEM PIENIĘDZY. OSZUŚCI NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-21 23:07:20odpowiedz
|
Witam.właśnie dostałam ofertę z AB Job Servic o potwierdzeniu pracy w Holandii przy pakowaniu kosmetyków,ale czytając Wasze opinie mocno się nad tym zastanawiam czy jechać przez tę firmę.Proszę o opinie na ten temat.
Z góry Dziekuję
Witam wszystkich. W holandii mamy 3sektory ab job service Warunki dobre srednie i najgorsze.... bylem akurat na północy holandii na szklarniach przy pomidorach (nie przez agencje ab) i tam na mojej szklarni pracowali ludzie z ab job i bardzo sobie chwalili firme mieli lepsze warunki mieszkaniowe i płacowe odemnie ich oddział znajduje sie w berlikum co prawda stawke mieli wiekową ale nie mieli takiej tragedii jak opisuja tutaj na forum pani ula z kalisza zalatwia miejsca pracy w najgorszych firmach oddzialów ab chcialem wyjechac z posrednictwa pracy od tej pani ale jednak z jej oferty zrezygnowałem i jesli bede miał możliwosc to wyjade w przyszłym roku z holenderskiej placówki...... Pozdrawiam oszukanych.
Wiam serdecznie ,mam prosbe o udzielenie informacji na temat szklarni z pomidorami,ile godzin,tygodniówka,warunki mieszkaniowe(jakie koszta) w jakim rejonie holandi są szklarnie i gdzie sa najlepsze warunki mieszkaniowe i pracy.Mam numer sofi i pracowałem 3 lata na pomidorach, zadwonili do mnie po 2 dniach od rejestracji zebym przyjechał podpisac umowe w Toruniu i ponoc najblizszym czasie wyjazd.DZIĘKUJE góry za info.
Wiam serdecznie ,mam prosbe o udzielenie informacji na temat szklarni z pomidorami,ile godzin,tygodniówka,warunki mieszkaniowe(jakie koszta) w jakim rejonie holandi są szklarnie i gdzie sa najlepsze warunki mieszkaniowe i pracy.Mam numer sofi i pracowałem 3 lata na pomidorach, zadwonili do mnie po 2 dniach od rejestracji zebym przyjechał podpisac umowe w Toruniu i ponoc najblizszym czasie wyjazd.DZIĘKUJE góry za info.
Witam też niby mam jechać podpisaci umowę do kalisz,oferta pracy też na pomidory z tego co się dowiedziałem to region LIMBURGIA i zakwaterowanie w ośrodku wypoczynkowym w Barlo.Zaczołem więc szukać jakich kolwiek informacji o AB linburg no i uwież poczytalem i wieżyci się niechce tragedia jednym slowem jak narazie jestem nastawiony na odpuszczenie tej oferty czarno to widzę.Odpisz jaką decyzje podjołesi.
Witam w AB JOB jest tak to zalezy gdzie trafisz do jakiego pracodawcy. jesli jest u niego duzo pracy to pracujesz caly tydzien od pn-sob bez siedzenia w domu w srodku tygodnia. wyplacalni sa, salarisy co tydzien przysylaja Jarograf tez otrzymalem nic mi nie brakowalo, czasami np w ten piatek nie dostalem wyplaty zadzwonilem to oni z nastepnym piatkiem wyrownaja.wiec ok. jak ktos oszczedza to zarobi ale trzeba nprawde sciskac portfel bo po odciagnieciu za ubez.i domek 201e przy 40 h stawka 8,72 za tydzien to malo! hm... malo sugerujac sie ze koledzy zarabiaja w innych firmach 270e Domki sa niektore rewelacyjne a niektore zniszczone przez wiadomo kogo...:-)zalezy jakie miasto! ale warunki normalne. dobrze wyjechac własnym autem. Jesli ktos jest oszczedny to zarobi u nich. polecac czy niepolecac hm... powiem tak. kolega mi mowil ze jest w tej firmie super jedz! pojechalem zobaczylem i super nie jest bo bylo dobrze. wiec on ma nadal super ja mialem dobrze a ktos inny moze miec kiche! wiec tak jak pisalem zalezy gdzie sie trafi!!! widzialem ludzi i mieszkalem co 5 dni siedzieli w domku a w sobote pojechali do praccy zarobic na domek i ubezpieczenie. a ja pracowalem oni tak trafili niestety:-( ponoc nastepny tydzien mieli prace niewiem bo ich przeniesli... najlepiej sie przekonac na wlasnej skorze... mi sie podobalo...
Witam w AB JOB jest tak to zalezy gdzie trafisz do jakiego pracodawcy. jesli jest u niego duzo pracy to pracujesz caly tydzien od pn-sob bez siedzenia w domu w srodku tygodnia. wyplacalni sa, salarisy co tydzien przysylaja Jarograf tez otrzymalem nic mi nie brakowalo, czasami np w ten piatek nie dostalem wyplaty zadzwonilem to oni z nastepnym piatkiem wyrownaja.wiec ok. jak ktos oszczedza to zarobi ale trzeba nprawde sciskac portfel bo po odciagnieciu za ubez.i domek 201e przy 40 h stawka 8,72 za tydzien to malo! hm... malo sugerujac sie ze koledzy zarabiaja w innych firmach 270e Domki sa niektore rewelacyjne a niektore zniszczone przez wiadomo kogo...:-)zalezy jakie miasto! ale warunki normalne. dobrze wyjechac własnym autem. Jesli ktos jest oszczedny to zarobi u nich. polecac czy niepolecac hm... powiem tak. kolega mi mowil ze jest w tej firmie super jedz! pojechalem zobaczylem i super nie jest bo bylo dobrze. wiec on ma nadal super ja mialem dobrze a ktos inny moze miec kiche! wiec tak jak pisalem zalezy gdzie sie trafi!!! widzialem ludzi i mieszkalem co 5 dni siedzieli w domku a w sobote pojechali do praccy zarobic na domek i ubezpieczenie. a ja pracowalem oni tak trafili niestety:-( ponoc nastepny tydzien mieli prace niewiem bo ich przeniesli... najlepiej sie przekonac na wlasnej skorze... mi sie podobalo...
Mam ogromną proźbę może miałeś kontakt z osobami co pracowały przy pomidorach i masz świerze info jak z godzinami wygląda jaki pracodawca itp wszystkie info bardzo potrzebne,proszę odpisz bo niby mam w poniedziałek jechać podpisać umoowę a w piątek mam być w Barlo.Pozdrawiam Robert
Niestety nie bylem z osobami co byli na pomidorach... Byly owoce wrzywa papryka ale z pomidorow niestety nie :-(
Dzięki za odpowiedzi ale dylemat pozostał i dalej niewiem czy ryzykować bo opinie o AB Limburg są nie dziekawe delikatnie muwiąc.Chyba sobie odpuszczę zaczyna się sezon to pewnie coś się trafi z mniejszym ryzykiem.Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi Robert.PS.Masz może jakieś plany związane z wyjazdem do NL nie proszę o szczegóły tylko info czy wogule planujesz wyjazd.
Witaj Marcin czy skożystalesi z oferty,proszę odpisz.
Witam. Niebawem zamierzam wyjechać do nl z chłopakiem przez firmie AB Job Service z Opola. Proszę o udzielenie informacji na temat odchwaszczania. Przede wszystkim interesuje mnie ilość godzin, jakie są warunki mieszkaniowe i pracy. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Wyjechałam z Chłopakiem miesiąc temu a Ab Job
Powiem krótko nigdy więcej z tego biura!
Oszuści i Kłamcy!
Mielismy miec osobne pokoje z akimiś Ćpuma,i jakaś masakra warunki Okropne
JA pracowałam tylko 2 tyg po 7.5 godz.
Nikomu nie polecam,bo Lipa jestem juz w POlsce i szukam Czegos lepszego!