Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
aprilla - 2009-03-24 16:39:41 odpowiedz | cytuj
witam!
mam pytanie co do agencji Profistaff z Opola,nigdzie n ie moge znalezc opinii na ich temat.Maja oferty pracy na Cypr.Moze ktos wie cos o nich???z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
kuba - 2009-03-25 22:54:45 odpowiedz | cytuj
Wlasnie tez ich rozkminiam
nie ma nic o nich na necie.

mieszkam ze 100 km od opola, wiecj jak bedzie ladna pogoda to 30 minut i jestem u nich w firmie. z ciekawosci zloze wizyte.

oferty wydaja sie byc ciekawe, ale dziwne ze to ma tylko prace na cyprze, i jest to calkiem nowa agencja.

cos mi to smierdzi KRZAKIEM ...
zdjecie uzytkownika
aprilla - 2009-03-26 15:58:29 odpowiedz | cytuj
to prawda,nie ma nigdzie opinii:(dzwoniłam do nich,pytałam o warunki...takie jak wszędzie,zakwaterowanie i jedzenie zapewnia pracodawca,za przejazd samemu trzeba zaplacic.wyjazd jest podobno juz w kwietniu.Wyslalam formularz,zawsze mozna zrezygnowac:p...jak bedziesz ocs wiedzial to napisz...pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
on - 2009-03-26 17:39:57 odpowiedz | cytuj
CZesc, moglibyscie podac naiary na te firme,jestem zainteresowany wyjazdem,z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
aprilla - 2009-04-01 15:03:07 odpowiedz | cytuj
ponawiam pytanie....dalej nikt nic nie wie na temat tej agencji???:( napisali do mnie kiedy moglabym wyjechac,a ja nie wiem co mam robić.
zdjecie uzytkownika
olka - 2009-04-14 12:09:38 odpowiedz | cytuj
jade 25 kwietnia na cypr z gdanska odzywajcie sie na gg 1543625! jade kompeltnie w ciemno nic nie pisze na temat tej agencji, cholera... wyjazd jest grupami wiec moze razem pojedzimy?
zdjecie uzytkownika
CYPR - 2009-04-29 11:01:40 odpowiedz | cytuj
Jeśli ktoś ma doświadczenia z organizatorem / proponowaną pracą na Cyprze - proszę o umieszczenie tutaj jakichś informacji.

pozdrawiam:)
zdjecie uzytkownika
gosia - 2009-05-01 20:04:46 odpowiedz | cytuj
cześć :) mam dobre przeczucia co do tej firmy nom ale wiadomo, że w życiu różnie wychodzi. Proszę te ososby które już wyjechały o opinie o tym biurze pośrednictwa pracy, zwłaszcza te które wyjechały i się już tu odezwały na forum. Z góry dzięki :)
zdjecie uzytkownika
traaaa - 2009-05-01 20:30:46 odpowiedz | cytuj
nio piszcie piszcie cos o tej agencji.. ja bym najchetniej juz pojechal i nie mam ochoty czekac do polowy maja albo i dluzej ...
zdjecie uzytkownika
***** - 2009-05-03 05:37:04 odpowiedz | cytuj
jeja bobas nie ma ochoty czekać... to leć "traaa" leć hahaha
zdjecie uzytkownika
***** - 2009-05-03 05:37:09 odpowiedz | cytuj
jeja bobas nie ma ochoty czekać... to leć "traaa" leć hahaha
zdjecie uzytkownika
traa - 2009-05-03 10:18:26 odpowiedz | cytuj
....
zdjecie uzytkownika
aprilla - 2009-05-04 16:18:22 odpowiedz | cytuj
Pani z tego biura przysłala mi "umowe wstepna",ktora obowiazuje pomiedzy ich biurem a mna.W umowie mozna przeczytac ze jestem zobowiazana do przyjecia kazdej oferty,ktora zostanie mi zaproponiowana przez ich biuro.A jesli sie nie zgodze bede musiala oplacic koszty typu:wydzwanianie do pracodawcow cypryjskich w mojej sprawie i "zalatwianie mi pracy" ktore biuro musialo poniesc w mojej sprawie.Nie podpisalam....nie mam zamiaru jechac za 500 EURO miesiecznie.
zdjecie uzytkownika
Agencja Pracy Profistaff - - 2009-05-07 13:12:19 odpowiedz | cytuj
Powyższa informacja została nie właściwie zrozumiana. Nasza firma nie pobiera żadnych opłat od kandydata o czym świadczy punkt 6.2 gdzie jest napisano, iż "Opłata pokrywająca wydatki zostanie wpłacona przez Pracownika w dniu podpisania niniejszej umowy w kwocie 0,00 zł.".
W punkcie 7.2 pisze, iż w przypadku gdy pracownik zrezygnuje z podpisania umowy z konkretnym pracodawcą zagranicznym (wczesniej jest przedstawiana oferta pracy, która powinna być zaakceptowana bądz nie) to z kwoty pobranej przez Agencję zostaną potrącone wydatki związane z wykonaniem umowy, w szczególności przeznaczone na niezbędne tłumaczenia dokumentó. Rachunek jest prosty: jeżeli nasza Agencja nie pobiera od kandydata żadnych opłat to również nie może dokonać żadnych potrąceń z kwoty która nie izostała pobrana. Prosimy o dokładne czytanie umowy.
Z poważaniem
Profistaff
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-07 15:56:58 odpowiedz | cytuj
ja tez dostalam dzisiaj telefon ma byc na moj email przeslana jakas umowa jak beda mi proponowac 500 E miesieczne to chyba umre ze smiechu;D
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-07 16:13:25 odpowiedz | cytuj
A jakie ta agencja ma wymagania co do języka??
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-08 18:29:48 odpowiedz | cytuj
Ktoś się kontaktował już z tą firmą?? Jacyś chętni są na wylot??
zdjecie uzytkownika
aprilla - 2009-05-10 18:36:58 odpowiedz | cytuj
przepraszam jesli kogos wprowadzilam w bład co do tej agencji,chcialam ostrzec przed ewentualnym wyjazdem za kiepskie pieniadze,sama liczylam na te agencje,ale po przeczytaniu umowy wolalam zrezygnowac....a ofertach tej agencji mozna przeczyatc na ich stronie www.profistaff.pl,sa oferty na cypr i opisany wymóg znajomosci jezyka.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-10 19:02:36 odpowiedz | cytuj
A jaką stawkę proponują i masz może jakieś jeszcze zastrzeżenia oprócz zarobków??
zdjecie uzytkownika
aprilla - 2009-05-10 20:12:23 odpowiedz | cytuj
proponują od 550-650 Euro,czyli nieciekawie...na godzine to chyba nawet nie wychodzi stawka minimalna...więc kiepsko....o stawkach mozesz przeczytac na ich stronie.agencja jest zarejestrowana,moze wysyłac ludzi do pracy za granicę wiec pod tym względem jest ok.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-12 17:26:57 odpowiedz | cytuj
Jestem chętny wyjazdem za pośrednictwem tej firmy czy ktoś jeszcze jest zainteresowany??
zdjecie uzytkownika
lola - 2009-05-14 22:53:21 odpowiedz | cytuj
Wlasnie dostalam od nich oferte pracy mam byc animatorka czasu wolnego na Krecie!!!!!Ludzie piszcie piszcie co wiecie na ich temat bo troche sie boje!!!!!!!!POzdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-15 16:40:46 odpowiedz | cytuj
Hej.Jesli dostalas oferte pracy na krecie w Hotelu Vasia to sie dobrze zastanow.Ja wlasnie jestem w tym hotelu i wszyscy stad uciekaja,ja jestem co prawda dopiero tydzien ale juz mysle zeby szukac czegos innego bo tu sie wytrzymac nie da...jestem akurat z innej agencji ale jeski to ten sam hotel to dobrze sie zastanow.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-15 16:57:37 odpowiedz | cytuj
Ale dlaczego jest źle??? Dlaczego uciekają?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-15 18:26:00 odpowiedz | cytuj
Bo tyle jest roboty,kazdy tu musi zapieprzac jak nienormalny.....wiem ze to nie wakacje,pracowalam w wielu miejscach za granica ale w takim miejscu jeszcze nie bylam..ludzie odchodza bo maja dosc,przychodzisz do domu po 8 godzinach pracy i tak bola nogi ze nie wiadomo co zrobic ze soba...no ale byc moze w kazdym miejscu wyglada to inaczej..zalezy pewnie od pracodawcy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-15 19:14:34 odpowiedz | cytuj
Dzięki za odpowiedź - ale podejrzewam, że po prostu szefostwo hoteli oszczędza na ilości pracowników - przez to ten zapieprz szczególnie jeżeli chodzi o nie-Cypryjczyków
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-17 20:54:34 odpowiedz | cytuj
a jakie warunki płacowo-mieszkaniowe?
zdjecie uzytkownika
Lola - 2009-05-18 22:55:13 odpowiedz | cytuj
Hej, również myślę o tym całym Cyprze, generalnie dziś wysłałam formularz zgłoszeniowy, ciekawe co zaproponują, trochę się boję, bo mało informacji o nich, ale ludzie, zapominacie chyba o 1 ważnej rzeczy, okej 500- 600 E, ale z napiwków jest drugie tyle... kto nie ryzykuje ten nie ma??!!!!:) pozdrawiam ..
zdjecie uzytkownika
Doris - 2009-05-19 10:49:04 odpowiedz | cytuj
Hej ja chyba zdecyduje się na wyjazd z tą agencją, co prawda mam obawy ponieważ nic nie wiem o tej agencji, ale chyba mimo wszystko spróuje.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-19 17:35:18 odpowiedz | cytuj
Ja bym chciała pracować jako kelnerka, barmanka lub recepcjonistka, a pojadę tam gdzie mnie wyślą, ale faktycznie jutro do nich zadzwonię i się wszystkiego dowiem co i jak, mam nadzieje, że się dowiem,jesli chcesz się ze mną skontaktować to podaje moje gg 12183080
zdjecie uzytkownika
GRAF - 2009-05-26 16:33:42 odpowiedz | cytuj
hmm...ciekawe, więc oni te 600 euro proponują jak leci? niezależnie od wykonywanej pracy? Swego czasu prawie z nimi wyjechałem - praca jako grafik komputerowy. Też pensja wynosiła 600 euro (a raczej 500 + 100 premii). I to w zasadzie nie za wiele, chyba, że się jest początkującym grafikiem (do tego dochodzi koszt przelotu - własna kieszeń).

Łamałem się, ale "perełka" wyszła w umowie - okazało się, że czas pracy to 10 godzin dziennie, od pon. do soboty (czyli 60 godz. tygodniowo, przy 40 godz/tydz. w polsce - daje to o 50% więcej czasu pracy). To około 2 euro na godzinę.

Zakładając, że w tym wypadku pracownik jest jakimś tam specjalistą w swojej dziedzinie - śmiech na sali.
zdjecie uzytkownika
basia - 2009-05-26 16:41:34 odpowiedz | cytuj
Nie jedzcie z tej agencji to oszuści !!!!zgarniają kasę za głowę i tyle !!!potem się martw ,przeżyłam to oszukuje pracodawca nie płaci!!szok ledwo udało się wrócić do polski odradzam!!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-29 10:41:36 odpowiedz | cytuj
od tego jest prawo pracy na Cyprze, żeby mieć do kogo donieść na nieuczciwych pracodawców
zdjecie uzytkownika
Agencja Pracy Profistaff - 2009-06-05 18:09:01 odpowiedz | cytuj
Nasza firma nie pobiera od kandydatów żadnych opłat. Kandydat sam opłaca sobie bilet na samolot, jak również transfer z lotniska.
Pozdrawiamy
zdjecie uzytkownika
Nika - 2009-06-16 15:47:05 odpowiedz | cytuj
hej, mam zamiar wyjechac na Cypr gdzies za dwa tygodnie i zastanwaiam sie wlasnie czy zrobic to przez agencje czy na wlasna reke?? nie wiecie moze jak sytuacja z praca teraz tam wyglada?? chodzi mi w szczegolności o Agia napa, Limasoll czy Pafos. jesli cos wiecie piszcie please:)
dzieki z gory
zdjecie uzytkownika
miruś - 2009-08-17 14:39:19 odpowiedz | cytuj
tą firmę założyła przebiegła kobitka, która studiowała język rosyjski, ale tak i nie nauczyła się go:). Ona pracowała parę miesięcy temu w WorkWeście, a przed tym w Agorze (to są firmy rekrutacyjne z Opola) i o ile wiem sprowadzali ukraińców do Polski, ale nontoper było coś nie tak. Ato oszukali tych ludzi w opłacie, a to oszukali pracodawców w kwestji kwalifikacji pracownika. Teraz ta pani kontynuuje praktykę na własną rękę. Bo poco się dzielić:)
zdjecie uzytkownika
on tak trzymaj-nie daj się robić w balona!!! - 2009-08-17 14:42:04 odpowiedz | cytuj
j.w
zdjecie uzytkownika
darek - 2009-08-17 14:45:30 odpowiedz | cytuj
to na pewno jest firma krzak-nie dajcie się robić w balona!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-22 21:50:13 odpowiedz | cytuj
Witam nie dajcie nabrac sie na ta agencje,nie wplacajcie zadnej kasy to bzdura,duzo podrozuje i wiem co mowie czasem agencje placa nawet za moj przelot do danego kraju i podpisywana jest umowa na zasadzie ze jesli nie polece to sprawa trafia do sadu i zwracam koszt przelotu
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-23 21:40:30 odpowiedz | cytuj
Ja wyjeżdzam z tą agencją już drugi raz i jestem zadowolony. Szybko załatwiają formalności. kasa może nie jest rewelacyjna ale taką proponują i inni. Dla mnie ok
zdjecie uzytkownika
kina - 2010-03-07 20:02:43 odpowiedz | cytuj
hej z jakiej agencji jeździłeś i jaką polecasz w takim razie???
zdjecie uzytkownika
Miśka - 2010-04-21 18:05:26 odpowiedz | cytuj
Proszę niech ktoś napisze jak wygląda współpraca z tą agencją? Mam tutaj pracę i chciałabym wyjechać na Cypr, ale boję się, że zostanę na lodzie :(
zdjecie uzytkownika
Leon - 2010-04-22 19:19:58 odpowiedz | cytuj
hej wszyystkim ja też mam propozycje wyjazdu ale równiez się obawiam! Napiszcie coś o tej firmie chodzi mi oto czy warto tam jechać i jakie są tak naprawdę warunki pracy! pozd
zdjecie uzytkownika
M - 2010-04-28 17:15:22 odpowiedz | cytuj
Ja tylko wtrace cos na temat zarobkow. Nie spodziewajcie sie wiecej niz 500 - 600 euro skoro wyjezdzacie przez agencje. Jak sa to dla was smiesznie pieniadze to dajcie sobie spokoj. Praca na Cyprze w hotelach jest bardzo ciezka i nie sa ta wakacje. A jak chcecie sie pobawic to miejsce jest super polecam Ayia Nape. Ostrzegam ze tu trzeba miec zdrowie i mocne nerwy do pracy. Cypryjscy pracodwcy potrafia dac w kosc i nikt tu sie nie bedzie nad wami roszczul.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-15 12:56:08 odpowiedz | cytuj
ja mam zamiar jechac z koleznaka do grecji do pargi z tego posrednictwa ktos moze cos wiecej powiedziec o tej firmie??
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-18 18:15:14 odpowiedz | cytuj
Ja jutro wyjezdzam przez tą agencję do Spetses. Jak narzie wporządku, wszystkie informacje o pracodawcy mam, też do niego dzwoniłam. Transfer z lotniska mam zorganizowany. Zobaczymy jak będzie dalej. Jak będę miała okazję to się odezwę pózniej
zdjecie uzytkownika
milen8 - 2010-06-21 15:22:06 odpowiedz | cytuj
Witam! ponawiam pytanie. Jechał ktoś może z tej firmy lub ma jakies informacje na ten temat???
zdjecie uzytkownika
milen8 - 2010-06-21 15:22:12 odpowiedz | cytuj
Witam! ponawiam pytanie. Jechał ktoś może z tej firmy lub ma jakies informacje na ten temat???
zdjecie uzytkownika
asica - 2010-09-30 15:03:12 odpowiedz | cytuj
Właśnie niedawno dostałam od Pani z profistaffu maila i zastanawiam się czy z nimi wyjechać. Chcę jechać jako kelnerka na Cypr, ale sama troche się boję. Zdaje sobie sprawę z tego, że zarobki tam nie są największe, ale zależy mi głównie na słońcu i chwilowej zmianie klimatu i towarzystwa. Może ktos też planuje wyjazd w najbliższym czasie? moje gg: 25866507, bo mówią że razem raźniej :)
Aśka
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-10-01 08:22:15 odpowiedz | cytuj
kamikadze......
x