Witam!
Mam pytanie odnośnie pracy w Norwegii dla kobiety w hotelu właśnie skonczyłam szkołę i mam zawód hotelarza znam język angielski jestem z Olsztyna obecnie mam dorywczą pracę jak to jest z pracą dla kobiet zaczęła bym od pokojowej czy ktoś był i pracował z góry dziekuję za odpowiedź
cięzko bedzie... szczególnie bez norweskiego... moja znajoma ma licencjata z turystyki z biegłym angielskim i od 3 miesiecy wysyła cv... przyjezdny@interia.eu
kto szuka nie błądzi! ja ze znajomością angielskiego dostałam pracę w hotelu :) na początku zaczepiłam się jako pokojówka, lecz szybko wzięli mnie na kelnerke, później troche nocek i recepcja :) przestraszyłam sie na poczatku. recepcja w obcym kraju i do tego nie mowię w ich języku... lecz nie taki diabeł straszny ;) 99% ludzi z ktorymi się spotkałam mówiło po angielsku. oczywiście jak w każdej kulturze są i ... niemili ludzie, ale zmiękczam ich miłym słowem i uśiechem ;) teraz robię wszystko i jestem zadowolona z mojej pracy. od czegoś trzeba zacząć by nas tu docenili ;) próbujcie i wierzcie w siebie! pzdr
Witam was warto bo ja nie mam szkoly ani jezyka Norweskiego slabo i dostalam prace w Norwegi a co do recepcji to szok bo jako kernerka trzeba znac Norweski i bzdury kto pisze ze z angielskim dostanie sie do recepcji
hej!
nie chcesz to nie wierz... ;) ale to,że Tobie się tak nie udało nie oznacza,iż są to bzdury i nie można ;) ja serio tak pracuję.. w dalszym ciągu ;)
pzdr
JOLITA JAKĄ TY PRACE DOSTAŁAŚ JAK NAWET POLSKIEGO NIE ZNASZ.NAUCZ SIĘ PISAĆ! JA MIESZKAM 5 LAT W NORWEGII I NIE SPOTKAŁAM TU OSOBY KTÓRA NIE ZNAŁABY ANGIELSKIEGO.TEN JĘZYK ZNA TU KAŻDY.JEŚLI ZNASZ ANGIELSKI TO PRACE W NORWEGII BEZ PROBLEMU ZNAJDZIESZ.
Nie powiem Kasiu ale ja znam pare małżenską która jest w Norwegii jej mąż wyjechał wczesniej ona była w Polsce urodziła dziecko po jakimś czasie jak mały troszke podrósł zabrał ją do siebie ona bez angielskiego i norweskiego i tam teraz siedzą może się troche juz poduczyła ale wiiem że nie znała ani ona ani on.Za to ja też poszukuję pracy w Norwegii na pokojówkę z podstawą angielskiego.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-16 16:00:53odpowiedz
|
przyjezdny - 2008-07-21 18:12:53
cięzko bedzie... szczególnie bez norweskiego... moja znajoma ma licencjata z turystyki z biegłym angielskim i od 3 miesiecy wysyła cv... przyjezdny@interia.eu
ja tez szukam pracy w norwegi nie znam jezyka nawet przy zmywaniu wazne zeby byla praca muj meyl ewaw 660@gmail.com