Jeśli jesteście zainteresowani sprawą podatków ,to zajmuje się tym już biuro rachunkowe z Oslo.
Trzeba im przesłać przetłumaczoną umowę na j. ang. ,rachunki wystawiane na firmę ,oraz przetłumaczone zaśw. z urzędu skarbowego o zapłaconym podatku i skł rent.-emeryt.
mój mąż pracuje tam od roku i NIGDY ŻADNYCH PROBLEMÓW zjazdy 4tyg na 2tyg w domu a kasa tydz po powrocie,założę się że ci co tak narzekaja za chwilę będą błagać o pracę!młoty
4/2 - wszystko sie zgadza tylko tak mi sie wydaje ze to chodzi o inna firme a nie Stemico , dokladnie chodzi o norweski Isotek gdzie sa wysylani pracownicy a Stemico pelni tylko role biura kontaktowego
Czy zapłaci?Stemico już nie ma,zmienili nazwę,a firma zarejestrowana jest na kogoś innego,i nastęnych frajerów na działalności wysyłają.
Wezwania do zapłaty za rok 2007 wraz a odsetkami już przychodzą.
I nie będzie kogo szukać.......
Jeśli jesteście zainteresowani sprawą podatków ,to zajmuje się tym już biuro rachunkowe z Oslo.
Trzeba im przesłać przetłumaczoną umowę na j. ang. ,rachunki wystawiane na firmę ,oraz przetłumaczone zaśw. z urzędu skarbowego o zapłaconym podatku i skł rent.-emeryt.
możesz podać więcej danych gdzie to wysłać jestem zainteresowany tą sprawą mam też 18000 tyś do zapłaty
No tak na forum to nie za bardzo,ja mam w sumie 45 tys koron ,i czekam na odpowiedż z skarbówki,pani z Oslo się tym zajmuje ,prowadzi już parę osób z Stemico,
mój nr gg-13408623
Witam wszystkich!
Czy ktos cos moze slyszal o naglej smierci w Norwegi - Egersund jednego z pracownikow Isoteku (ponoc zawal) i wypowiedzi prezesa M.S. do czlonkow rodziny ze cialo musza sciagnac do Polski na wlasny koszt
Ponoc Wielki Odd dostal ultimatum ze ma to zalatwic tak aby bylo wszystko nzalatwione dobrze bo jak nie to glowny pracodawca mu podziekuje za wspolprace
A dlaczego uwazasz , ze to tez jest wina Stemico - ja ciagle pracuje w Isoteku u Knudsena i z tego co wiem to rodzina zmarlego chciala sie dowiedziec czy moze liczyc na jakas pomoc z firmy rekrutujacej pracownikow do Isoteku a M.S. odpowiedzial , ze to nie jego sprawa - bardzo brzydkie zachowanie (spychologia)
anonim - 2009-03-01 21:37:52A dlaczego uwazasz , ze to tez jest wina Stemico - ja ciagle pracuje w Isoteku u Knudsena i z tego co wiem to rodzina zmarlego chciala sie dowiedziec czy moze liczyc na jakas pomoc z firmy rekrutujacej pracownikow do Isoteku a M.S. odpowiedzial , ze to nie jego sprawa - bardzo brzydkie zachowanie (spychologia)a skąd ty wiesz co M.S. powiedział - gumowe ucho jesteś czy może fiordy ci powiedziały!!! jak łatwo kogoś oczerniać i podpisać się anonim. w oczy byś pewnie M [usunięte przez admina] żeby na zjazd się załapać. jak większość z was z resztą
Wszystko ,,ponoć,, ...odezwał się anonim który wie wszystko ,,ponoć wszystko,, . Sprawdź u rodziny zmarłego co kto mówił ,a potem pisz ...
Uszanuj chamie zmarłego i jego rodzinę oraz porządnych ludzi .
A dlaczego uwazasz , ze to tez jest wina Stemico - ja ciagle pracuje w Isoteku u Knudsena i z tego co wiem to rodzina zmarlego chciala sie dowiedziec czy moze liczyc na jakas pomoc z firmy rekrutujacej pracownikow do Isoteku a M.S. odpowiedzial , ze to nie jego sprawa - bardzo brzydkie zachowanie (spychologia)
W imieniu rodziny: Ludzie przestancie pisać kłamstwa . Uszanujcie pamięć +Adama i rodzinę pogrążona w smutku . Z tego co wiem MS jest w kontakcie z rodzina od pierwszych minut zajścia . +Adam zmarł na zawał serca i nie ma w tym niczyjej winy . Po prostu Bóg tak chciał ...
witam na dzień dzisiejszy się zorientowałem że w stemiko pracowałem za 25-30 złotych po odliczeniu podatków polskich i norweskich.stemiko wykazało mi zarobek do norweskiego urzędu za 6miesięcy ponad 180000 tyś koron.policzcie wszyscy dokładnie.mi wyszło w zaokrągleniu 320h miesięcznie.czyli w ogóle nie jeździłem do domu.lecz to było na westkonie praktycznie nie możliwe.nawet ci co trzymają paluszki w pewnym miejscu też tego nie zrobią
oszukałeś już sporo ludzi i jeszcze masz czelność publicznie komuś ubliżać.miej odwagę cywilną się podpisać pod tym stwierdzeniem bo takich jak ja są dziesiątki.
Witam,mamy pytanie : w 2008 r pracowaliśmy pół roku na działalności a drugie pół na warunkach norweskich.Do rozliczenia wliczona jest ogólna kwota z calego roku,a nie tylko te 6-mcy za ktore płacilismy podatek w norwegii.Wynika z tego ze za prace na dzialalnosci za ktora zaplacilismy podatek w Polsce teraz musimy zaplacic jeszcze raz w norwegii.Jak rozwiazac ten problem bo doplata podatku bylaby bardzo duza?