Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
martinez - 2008-10-22 15:28:37 odpowiedz | cytuj
Chciałbym sie coś dowiedziec o tej agencji, prowadzą rekrutacje m.in przez biuro turystyczne w Proszowicach koło krakowa. praca w angli w fabryce - pakowanie kwiatów i warzyw? Ktoś był, albo wie coś na ich temat???
zdjecie uzytkownika
Robert - 2008-11-04 11:17:17 odpowiedz | cytuj
Najpierw to przeczytaj uwaznie umowe bo MATT-JOB w umowie okresla jasno ze on odpowiada tylko za dowiezienie ciebie na miejsce do nastepnego posrednika angielskiej firmy WMS ,i ta chwila udział MATT-JOb sie konczy i nie biora zadnej odpowiedzialnosci .A na miejscu okazuje sie całkiem inaczej ,wywoża cie na farme ( pisze ci to bo moja żona skożystała z oferty i wyjechała teraz 30 listopada)warunki mieszkalne straszne ,z praca jest tak ze firma WMS jak bedzie miała zapotrzebowanie to wtedy pojawiaja u was i mówia ze dzis potrzeba do pracy 10 osób npraca jest dorywcza nie wiesz kiedy nastepnym razem bedziesz pracowac ,gosciue ci co tam siedza już od dłuzszego czasu mówia ze jest do niczego ,praca raz na jakis czas starza jedynie na opłaty ,a nie maja jak wyjechac bo zabrali im dowody osobiste niby aby wyrobic numer ewidencyjny a juz 5 tygodni ( usunięte przez administratora ) ,to z łaska im oddali ,i zwrócili im po ( usunięte przez administratora ) czyli za jedna noc policzyli im( usunięte przez administratora ),ledwo sie wyrwali z tej farmy i znalazły same prace gdzie indziej ,na drugi dzien spotkali jakas kobiete co tam została to opowiadała im ze przyszli rano przed 7 i mówia ze 12 osób na pole do roboty ludzie tam zaczeli sie sprzeciwiac to za pare minut przyszło 4 dryblasów i powiedzieli ze 10 minut maja i do roboty ,tak ze popytaj sie dokładnie gdzie ciebie wysla i co bedziesz robic i czy napewno masz prace zagwarantowana czy jedynie moze WMS ci ja znajdzie ,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ROBERT - 2008-11-04 15:44:33 odpowiedz | cytuj
Najpierw to przeczytaj uwaznie umowe bo MATT-JOB w umowie okresla jasno ze on odpowiada tylko za dowiezienie ciebie na miejsce do nastepnego posrednika angielskiej firmy WMS ,i ta chwila udział MATT-JOb sie konczy i nie biora zadnej odpowiedzialnosci .A na miejscu okazuje sie całkiem inaczej ,wywoża cie na farme ( pisze ci to bo moja żona skożystała z oferty i wyjechała teraz 30 listopada)warunki mieszkalne straszne ,z praca jest tak ze firma WMS jak bedzie miała zapotrzebowanie to wtedy pojawiaja u was i mówia ze dzis potrzeba do pracy 10 osób npraca jest dorywcza nie wiesz kiedy nastepnym razem bedziesz pracowac ,gosciue ci co tam siedza już od dłuzszego czasu mówia ze jest do niczego ,praca raz na jakis czas starza jedynie na opłaty ,a nie maja jak wyjechac bo zabrali im dowody osobiste niby aby wyrobic numer ewidencyjny a juz 5 tygodni sa bez dowodów mojej żonie tez zabrali ale jak żona zobaczyła co sie swieci to z grupa innych kobiet siła odebrali dowody straszac wezwaniem policji ,to z łaska im oddali ,i zwrócili im po 40m funtów bo wczesniej trzeba zapłacic za nocleg 60 czyli za jedna noc policzyli im 20 funtów,ledwo sie wyrwali z tej farmy i znalazły same prace gdzie indziej ,na drugi dzien spotkali jakas kobiete co tam została to opowiadała im ze przyszli rano przed 7 i mówia ze 12 osób na pole do roboty ludzie tam zaczeli sie sprzeciwiac to za pare minut przyszło 4 dryblasów i powiedzieli ze 10 minut maja i do roboty ,tak ze popytaj sie dokładnie gdzie ciebie wysla i co bedziesz robic i czy napewno masz prace zagwarantowana czy jedynie moze WMS ci ja znajdzie ,pozdrawiam
1

zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-11-14 13:45:51 odpowiedz | cytuj
ludzie!matt-job oszukuje! wywozą ludzi za granice,a niemają za co wrócić ludzie,bo pracy niema,a za mieszkanie musza placic.
zdjecie uzytkownika
bitrax** - 2009-01-21 19:45:09 odpowiedz | cytuj
czy mogę prosić pana o dane kontaktowe?to bardzo ważne ponieważ zastanawiam się nad wyjazdem własnie do WMS, za tydzień jest wyjazd i wacham się naprawdę po tym co przeczytałam.Teraz matt job wysyła tam grupę 50 osób
zdjecie uzytkownika
xxxcorna1988xxx - 2009-01-24 21:25:42 odpowiedz | cytuj
Robert mam takie pytanie... czy znasz dokądną nazwę tej farmy na którą wyjechała twoja żona??? z tego biura planuje jechać do pracy już 30 stycznia więc prosze cie o jak najszybszą odpowiedź. z góry dziękuję. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nicki - 2009-03-16 19:27:18 odpowiedz | cytuj
Faktycznie oszukuja,bylem i wrocilem,bo wiecej funtow wymienilem,na poczatku tydz-dwa przeczekuja ludzi ze nie ma pracy,daja pozyczke ludziom,zeby mieli motywacje do pracy,zeby uzbierac na powrot,placa okolo 120funtow za 7 dni pracy,oszukuja z godzin,nie placa nawet najnizszej,nawet kord sie nie zgadza,szok,po dwuch tyg kto mogl to zjezdzal,nastepna ekipa 5o osob juz czekala jak nasza poucieka,tez przez dwa tyg trzymali ich bez pracy wciagajac w dług dla firmy,Robia wszystko tylko by mial kto im przerobic sezon,(w tym przypadku zbior kwiatow)tzn okolo 5 tyg za tzw"czapke gruszek"na wyjazdach z tej firmy nie da sie zarobic!!!!!
zdjecie uzytkownika
JOANNA - 2009-03-17 12:58:32 odpowiedz | cytuj
A JAK JEST SYTUACJA NA SZPARAGI NA FARMIE FRIDAY BRIDGE? PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ
zdjecie uzytkownika
JOANNA - 2009-03-17 12:58:32 odpowiedz | cytuj
A JAK JEST SYTUACJA NA SZPARAGI NA FARMIE FRIDAY BRIDGE? PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ
zdjecie uzytkownika
wejdźcie na strone oszukany - 2009-03-17 15:35:28 odpowiedz | cytuj
a dowiecie się ciekawych rzeczy o tej agencji........hehe
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-17 17:32:53 odpowiedz | cytuj
Joanno ja też się wybieram na tą farmę więc skontaktuj się na warut@onet.eu
zdjecie uzytkownika
illa4 - 2009-03-24 13:06:13 odpowiedz | cytuj
hej ja tez sie tam wybieram na szparagi wyjazd podobno 15lub 16 kwietnia joanna skontaktuj sie ze mna illa4@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Ichigo - 2009-03-25 14:41:07 odpowiedz | cytuj
własnie wrocilem ze zbiorow kwiatow na ktore pojechalem 30 stycznia. tak jak moi poprzednicy pisali, pracy niebylo 2 pierwsze tygodnie (a co ciekawe mat-job wiedzial ze pracy niebedzie ale terminu wyjazdu nieprzesunoł ani nie poinformowal ludzi zeby wzieli na wszelki wypadek wiecej pieniedzy ). Co do angielskiego posrednika WMS to pracowalem 3 tygodnie w kazdym tygodniu okradano nas z godzin wyplaty byly mizerne nawet niesiegajace najnizszej krajowej. w pracy ("jebaczce") w polu niewolno bylo nawet rozmawiac (co bylo kilkakrotnie powodem zwolnienia). osobiscie odradzam wyjazdy z mat-job i do WMS
zdjecie uzytkownika
thelma - 2009-03-27 14:12:38 odpowiedz | cytuj
Zdecydowanie odradzam Fride Bridge byłem tam w tamtym roku.Farma oszukuje na zarobkach,warunki mieszkaniowe kiepskie,zdarzało się nawet że na czas nie wypłacali pieniędzy.Cały miesiąc robiłem i zarobiłem 500f.Warto wspomnieć o tym,że farma zabiera dowody na home office i przetrzymuje je nawet 2 miesiące.
zdjecie uzytkownika
gore - 2009-04-07 09:28:11 odpowiedz | cytuj
a co wiecie o innych pracodawcach niż wms do których matt-job wysyła ludzi ? jest jakaś farma gdzie warto pojechać ?
zdjecie uzytkownika
sopell24 - 2009-04-08 10:57:18 odpowiedz | cytuj
stary o dobrych farmach nikt ci na forum nie napisze bo ludzie zachowuja to dla siebie wiec nie ma co pytac. powiem ci ze dobre pieniadze sa na jesien na zbiorach jablek i gruszek i na zbiorach warzyw choc na warzywach jest bardzo ciezka robota, ale w sumie nigdzie nie jest lekko. Na truskawkach i malinach tez mozna zarobic, ale najlepiej na malej farmie i jak pojedziesz w dobrym okresie na szczyt sezonu tzn. na maj, czerwiec. jak bedziesz pytal o oferte w agencji to sie dowiedz czy to duza czy mala farma i czy wysylali juz tam ludzi i poczytaj w internecie kiedy zaczynaja sie i koncza zbiory i kiedy najlepiej pojechac. nieraz agencje maja bardzo dobre farmy i bardzo kiepskie matt-job na pewno tez, jak sie dobrze popytasz to sie mozesz dowiedziec. na kwiatki bym nie polecal chyba ze chcesz koniecznie wyjechac jak najwczesniej po zimie i pracowac przez poltora miesiaca to wtedy mozna.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2009-04-16 08:46:23 odpowiedz | cytuj
Ja byłam na farmie Friday Bridge w zeszłym roku. Nie jest to farma tylko agencja która ci płaci, ale nie ma swoich pól tylko wypozycza ludzi okolicznym farmerom. Zależy do jakiego farmera trafisz to mozesz miec lepsze albo gorsze warunki. Nie jets to rewelacyjna farma, ale nie jest tez zła. Dają troche mało nadgodzin, ale sa wypłacalni. I dobzre jest jechac w wysokim sezonie.
zdjecie uzytkownika
gość 1 - 2009-04-17 08:54:22 odpowiedz | cytuj
W tamtym roku na Fride Bridge się nie płaciło za dojazdy do pracy ,a w tym roku 4 funty dziennie.Teraz to wogóle się nie opłaca.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-04-24 13:24:53 odpowiedz | cytuj
na friday bridge mozna teraz przy 40 godzinach odlozyc 100 funtó na tydzienc zyli okolo 2 tysiące złotych na miesiac. z tego co wiem to duzo farm daje teraz tylko po 40 godzin bo oszczedzaja na nadgodzinach.
zdjecie uzytkownika
death - 2009-04-25 17:03:01 odpowiedz | cytuj
Kto wyjeżdza 22 maja przez Matt-Job na farmy truskawkowe?
zdjecie uzytkownika
piotr - 2009-04-27 21:06:35 odpowiedz | cytuj
ja jade na truskawki 11 maja z krosna ale sie zastanawiam to moj numer;796831453
zdjecie uzytkownika
piotr - 2009-04-27 21:06:39 odpowiedz | cytuj
ja jade na truskawki 11 maja z krosna ale sie zastanawiam to moj numer;796831453
zdjecie uzytkownika
piotr - 2009-04-28 17:55:18 odpowiedz | cytuj
death- a ty skad jedziesz
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-04-28 20:05:38 odpowiedz | cytuj
no ja miałem jechać,ale zabrakło miejsca dla mnie.Piotr z jakiej ty agencji z krosna jedziesz?Mój gg 2123672
zdjecie uzytkownika
death - 2009-04-28 20:07:35 odpowiedz | cytuj
no ja miałem jechać,ale zabrakło miejsca dla mnie.Piotr z jakiej ty agencji z krosna jedziesz?Mój gg 2123672
zdjecie uzytkownika
Gobi21 - 2009-05-05 22:24:36 odpowiedz | cytuj
Co za pieprzenie, na Fraidey Bridge nie jest zle, kwatery dobre, czysto, nie ma przestojów w robocie a jak odłozysz tam te 2.000 zł na miesiąc to gdzie tyle w Polsce odłozysz ? ZRadko kto tyle u nas zarabia a gdzie tu jeszcze do odkladania ? Gosc siedzi na bezrobociu w Polsce pierdzi w stolek mame prosi o obiad a na forum pisze, ze 2 tys, odłozone na miesiąc to malo i mu sie wcale nie oplaca. Weź sie koles nie osmieszaj. Ile ludzi jedzie na farmy bo im agencja obiecala po 4 tys na miesiac a okazuje się ze na miejscu kiszka, bo na papierze obiecac kokosy agencje nic nie kosztuje. Pojedziesz do Anglii - troche pobedziesz to sie przekonasz ze trafic na dobra farme jest ciężko bo na takie farmy jest malo miejsc bo ludzie przyjezdzaja co roku, przywoza znajomych itd. Jak jest dobra kasa to trzeba strasznie zapieprzac, jak lzejsza robota to znowu kwatery kiepskie albo mniejsze zarobki i tak to jest, cos za cos. 40-48 godzin w tygodniu regularnie to jest dobra farma jak dla mnie. Zeby tylko cie dobrze traktowali i nie straszyli ciagle zwolnieniami to mozna jechac. Ty pewnie na farmie jakby Ci kazali 10-12 gopdz. dziennie w polu siedziec to bys napisal do domu, ze Cie do obozu pracy wyslali hehe. nara ziomy.
zdjecie uzytkownika
vitos Krosno - 2009-05-06 12:07:05 odpowiedz | cytuj
Cześć wszystkim,
Znacie może miejsce Hiller Farm Ltd Mudwalls Farm, to jest w Alcester, jedzie tam mąż mojej siostry z Krosna i nie wiem, co mu powiredzieć. Poradźcie, czy tam warto i jak mniej więcej tam jest. Pozdrawiem, vitos
zdjecie uzytkownika
carnal - 2009-05-08 09:50:16 odpowiedz | cytuj
Witam.Ja jadę na farme Gaskains LTD.Czy jedzie ktoś????Może tam był już ktoś????
zdjecie uzytkownika
omnibus - 2009-05-12 21:55:36 odpowiedz | cytuj
Nie stary, będziesz pierwszy...
zdjecie uzytkownika
MARIUSZ Mario - 2009-05-13 20:27:45 odpowiedz | cytuj
Szukam pracy na farmie szukam kogoś kto tam jedzie mój tel. 693344354 Mariusz pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
MARIUSZ Mario - 2009-05-13 20:31:31 odpowiedz | cytuj
carnal masz tam prace? chętnie pojadę ,ale czy będzie praca??????
zdjecie uzytkownika
gregor - 2009-05-14 09:44:11 odpowiedz | cytuj
co moge poradzic, bo juz chwilie jezdze po anglii to ze jak się jedzie na farme i chce się czegos wiecej dowiedziec to trzeba szukac w internecie opinie o tej konkretnej farmie a nie o agencji, ktora tam wysyla bo agencje maja po kilka roznych farm lepszych i gorszych. najlepiej jak w internecie nie ma wcale informacji o jakiejs farmie bo to znaczy ze nikt nie mial ochoty sie na nia poskarzyc i mozna liczyc ze bedzie to dobra farma. jak sa jakies pojedyncze opinie negatywne, to wcale nie znaczy ze farma jest zla tylko ze komus się tam nie udalo albo nie spodobalo, a tacy sie znajda zawsze, ale jak jest juz kilka zlych opini o pracodawcy to bym odradzal wyjazd w takie miejsce bo to juz ryzyko.
zdjecie uzytkownika
carnal - 2009-05-14 11:03:09 odpowiedz | cytuj
MARIUSZ Mario.Jest tam praca.jade na poczatku czerwca przez agencje.mój gg 2123672
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-15 12:27:33 odpowiedz | cytuj
czy był ktoś może na farmie M.T. Mitchell??Wyjazd w czerwcu. Proszę o info
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-15 12:27:35 odpowiedz | cytuj
czy był ktoś może na farmie M.T. Mitchell??Wyjazd w czerwcu. Proszę o info
zdjecie uzytkownika
kris.. - 2009-05-15 13:39:01 odpowiedz | cytuj
Hej , ja planuje jechać w czerwcu na farme z tej agencji ale jeszcze sie zastanawiam, daj mi do siebie kontakt to sie zgadamy
zdjecie uzytkownika
kris.. - 2009-05-15 13:39:56 odpowiedz | cytuj
podaje moje gg 4899566
zdjecie uzytkownika
kris.. - 2009-05-15 13:40:19 odpowiedz | cytuj
podaje moje gg 4899566
zdjecie uzytkownika
fajnaona21 - 2009-05-18 21:16:15 odpowiedz | cytuj
Czy ktoś był na farmie Easter Grangemuir Farm??? (Szkocja)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-18 21:22:42 odpowiedz | cytuj
czy wyjeżdza ktoś na początku czerwca przez tą agencję???
zdjecie uzytkownika
pyska22 - 2009-05-18 22:08:40 odpowiedz | cytuj
Grangemuir - w zeszłym roku bylam tam z chlopakiem prawie 3 miesiące i było ok :), pracodawca wporządku i menadzerowie normalni :)karawany w dobrym stanie. Praca była calu czas. Truskawki nie należą do najlżejszych prac ale zarobki rekompensowały wysiłek (zresztą nie na wakacje jechaliśmy). Znajomym mówimy że jak na truskawki to tylko do SZKOCJI- ciężko ale dobrze płacą!! Z resztą wszystkie są pod tunelami więc tak bardzo nie zależne od pogody tylko trochę duszno ;)
zdjecie uzytkownika
TRUSKAWKA22 - 2009-05-18 22:09:02 odpowiedz | cytuj
Grangemuir - w zeszłym roku bylam tam z chlopakiem prawie 3 miesiące i było ok :), pracodawca wporządku i menadzerowie normalni :)karawany w dobrym stanie. Praca była calu czas. Truskawki nie należą do najlżejszych prac ale zarobki rekompensowały wysiłek (zresztą nie na wakacje jechaliśmy). Znajomym mówimy że jak na truskawki to tylko do SZKOCJI- ciężko ale dobrze płacą!! Z resztą wszystkie są pod tunelami więc tak bardzo nie zależne od pogody tylko trochę duszno ;)
zdjecie uzytkownika
krzychu09 - 2009-05-18 22:18:59 odpowiedz | cytuj
ja mam pytanie czy wyjezdza ktos na farme 05.06.09 do szkocji..farma AP BarrieQco.colbeegi farm
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-18 22:20:57 odpowiedz | cytuj
jak wam się chce pracować i chcecie zarobić to na zbiory truskawek do Anglii lub Szkocji najlepiej koncem maja lub w czerwcu wyjechać, kto był to wie...a jak macie wątpliwości to sprawdźcie w encyklopedii kiedy owoce dojrzewają...
zdjecie uzytkownika
krzychu09 - 2009-05-18 22:23:33 odpowiedz | cytuj
co poradzicie niewiem po tym co czytam na forach to naprawde niewiem czy jechac jestem zbity z tropu i coraz bardziej obawiam sie tego wyjazdu czy ktos juz byl z was
zdjecie uzytkownika
krzychu09 - 2009-05-18 22:27:47 odpowiedz | cytuj
pracowac to mi sie zawsze chcialo i chce niezastanawiam sie nad tym poprostu ide i pracuje .ale niechce sie rozczarowac bo czytalem ze rozne numery dzieja sie tam niemowie o konkretnym miejscu ale zdarzaly sie przypadki rozne ze strony pracodawcow w stosunku co do pracownikow dlatego chce uniknac zawodu a to niejest 100 czy 200 km od domu ok
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-18 22:52:26 odpowiedz | cytuj
krzychu09... nie rozumiem czego się boisz...widać że pierwszy raz wyjeżdzasz i jestes zdygany... jak można powaznie podchodzić do tego co pisza na forach (kto czlowieku poda ci nazwe dobrej farmy, przecież jesteś potencjalnym konkurentem w czasach kryzysu!!!) sam jezdziłem wiele razy do angli i to nie tylko z tej agencji, ale uwierz że jak było coś nie tak to nie zawsze była to wina pracodawcy i tu cie zaskocze-są tacy co jadą i robic sie nie chce, i nażekaja ze malo albo za duzo pracy, tylko imprezy w glowie a potem narzeka ze nie odłożył. pytam sie to na wakcje czy do pracy przyjechałeś.
a pozatym przegladajac fora to negatywne opinie zwiazane są z słynnym wms (byłem i nie polecam). Chcesz rady dowiedz sie czy twoja farma współpracuje z konkordia lub hopcem lub czym podobnym (oni wspołpracują z tymi co maja angielskie certyfikaty) i tak jak ktos tu napisal wczesniej sprawdz kiedy zaczyna sie sezon na to co jedziesz. Pozdrawiam i życzę większej mobilizacji do pracy
zdjecie uzytkownika
DANIEL - 2009-05-18 23:19:00 odpowiedz | cytuj
HEJ MAM JECHAC 1 CZERWCA NA TRUSKAWKI,MALINY,SZPARAGI DO ANGLI CZY KTOS TAM JUZ BYŁ???ODPISZCIE
zdjecie uzytkownika
Carnal - 2009-05-19 07:11:38 odpowiedz | cytuj
Hej Daniel.Ja jadę 31 maja na farmę Gaskains LTD.A ty na jaką farmę jedziesz?
zdjecie uzytkownika
PETER - 2009-05-19 09:40:47 odpowiedz | cytuj
MOIM ZDANIEM AGENCJA MATT-JOB JEST JENDA Z NAJLEPSZYCH AGENCJI. JAK KAZDA AGENCJA MAJA RÓZNE FARMY. NA 90% (MOŻE I WIĘCEJ)Z NICH NAPRAWDE WARTO JECHAĆ. A JAK TRAFICIE NA TEN MNIEJSZY PROCENT TO WYSTARCZY DO NICH ZADZWONIC A WAS PRZENIOSA
x