Szukam cały czas czegoś na temt tej agencji. Na prawdę nikt nic o nich nie wie?? A może są tutaj osoby, które planują wyjazd do Holandii przez tą agencję??
Firma Contrain istieje już chyba dziewięć lat. To dobra, polska firma zapewniająca prace w ogrodnictwie. Choć jak każda inna, ma swoje wady, to jednak jest ok.
Nie wiem ile istnieje, ale nie warta dalszego istnienia, mnie oszukała dwa razy tak i kolegę, w kwestii mieszkania, miejsca, zarobków, ceny ubezpieczenia i bezpłatnych dojazdów które były płatne i miesięcznie zżerały 200 euro!!!
Nie wiem ile istnieje, ale nie warta dalszego istnienia, mnie oszukała dwa razy tak i kolegę, w kwestii mieszkania, miejsca, zarobków, ceny ubezpieczenia i bezpłatnych dojazdów które były płatne i miesięcznie zżerały 200 euro!!!
móglbyś napisać gdzie i kiedy z nimi jechaleś? chciałabym wiedzieć w jakim odstepie czasu to było czy dawno wyjeżdzałeś ??
Firma Contrain-najgorsza firma z jaką się spotkałam...Wyjechaliśmy
przez tą firmę tylko raz i to był nasz ostatni wyjazd z tej
firmy...Na poczatku pracy wszystko wyglądało dobrze,problemy zaczeły
sie dopiero pózniej.Miejsce zamieszkania było okropne gdzie było
pełno mysz i szczurów,gdy zgłosiliśmy to do szefa on zaczą
wrzeszczeć ze to nie jego sprawa itp-pozniej był kłopot z
wypłaceniem nam pieniędzy za nadgodziny szef wprost nam powiedzial
ze nam nie zapłaci.Zadzwonilismy do biura gdzie itak nie
dodzwonilismy sie do P.Moniki bo ona wciąż była na zebraniach dziwne
przez 3 miesiące ciągle była zajęta.Połączylismy sie wreszcie z jej
koleżanką ktora nie mogła udzielić nam zadnej informacjii tak wiec
pieniadze nie zostaly nam wypłacone,w mieszkaniu spałyśmy nadal ze
szkodnikami.Chciałyśmy złożyć rezygnacje z firmy,usłyszałyśmy tylko
że nie mizemy odejść bo zastanie na nas nałożona kara...miałyśmy
ponownie w tej sprawie zadzwonic nastepnego dnia,lecz niekompetentna
P.Monika SZ nie raczyła odebrac tel...Ta firma jest
niekompetentna,pracujacy w niej ludzie wciąz kłamią a płaca jest
bardzo marna my pracujac na poczatku po 50 godz tygodniowo mielismy
190E.Ta firma nie wypłaca wakacyjnego co jest nie legalne bo do
każdej przepracowanej godziny nalezy nam sie 75cent i nie mozna sie
rozliczyc-czemu BO NAS OKRADAJĄ...Byłam w tej firmie i naprawde NIE
POLECAM JEJ
Firma Contrain-najgorsza firma z jaką się spotkałam...Wyjechaliśmy
przez tą firmę tylko raz i to był nasz ostatni wyjazd z tej
firmy...Na poczatku pracy wszystko wyglądało dobrze,problemy zaczeły
sie dopiero pózniej.Miejsce zamieszkania było okropne gdzie było
pełno mysz i szczurów,gdy zgłosiliśmy to do szefa on zaczą
wrzeszczeć ze to nie jego sprawa itp-pozniej był kłopot z
wypłaceniem nam pieniędzy za nadgodziny szef wprost nam powiedzial
ze nam nie zapłaci.Zadzwonilismy do biura gdzie itak nie
dodzwonilismy sie do P.Moniki bo ona wciąż była na zebraniach dziwne
przez 3 miesiące ciągle była zajęta.Połączylismy sie wreszcie z jej
koleżanką ktora nie mogła udzielić nam zadnej informacjii tak wiec
pieniadze nie zostaly nam wypłacone,w mieszkaniu spałyśmy nadal ze
szkodnikami.Chciałyśmy złożyć rezygnacje z firmy,usłyszałyśmy tylko
że nie mizemy odejść bo zastanie na nas nałożona kara...miałyśmy
ponownie w tej sprawie zadzwonic nastepnego dnia,lecz niekompetentna
P.Monika SZ nie raczyła odebrac tel...Ta firma jest
niekompetentna,pracujacy w niej ludzie wciąz kłamią a płaca jest
bardzo marna my pracujac na poczatku po 50 godz tygodniowo mielismy
190E.Ta firma nie wypłaca wakacyjnego co jest nie legalne bo do
każdej przepracowanej godziny nalezy nam sie 75cent i nie mozna sie
rozliczyc-czemu BO NAS OKRADAJĄ...Byłam w tej firmie i naprawde NIE
POLECAM JEJ
Mama tam zamiar pracowac w tej firmie odpowiedz w jaki sposób wam płacono i czy póżniej wyrównano ci pensje, a poza tym w jakiej miejscowości pracowałaś i co robilaś ?
witam moja żona była z tej firmy w holandi firma ROTIES w LOTTUM właściciel to chłoptaś może ze 20 lat kazał polkom biegać po skrzynki an roślinki sprzątać kible po pracownicach holenderskich jhak się nażarły to nasze panie musiały wszystko uprzontnąć w zawsze biegiem pierwszy tydzień bez umowy a i tak po kilku dniach część wynocha bo jadą nowe naiwne mam wrażenie że temu holendrowi to się sufit zarwał na łep on szuka niewolników a nie pracowników bo szcunku dla polek to tam nie ma serdecznie odradzam zawracać sobie dupę pozdro
Bolo o czym ty piszesz myśle że twoja żona nie pracowała dla Contrainu zwyczajnie wświecie pomyliły ci się firmy bo w tej firmie nikt nie pracuje bez podpisamia umowy a umowe podpisuje się jeszcze przed wyjazdem w polsce
te anonim a może lepiej contrajn żadnej umowy przed wyjazdem żadna pani nie widzi na oczy jedzie się w ciemno zap..... sie pierwszy tydzień z prędkością światła na wysokości lamperi a i tatkczęść kobiet weg z powrotem do kraju a swoją drogom o sposobie prowadzenia rekrutaci w tej firmie powiadomię PIP w Łodzi dobra rada unikajcie tej firmy ROTJEST w LOTTUM bo wszystkie moje informacje to szczera prawda pozdro.
słyszałem,że contrajn to jest agencja przemalowana-wcześniej miała inna nazwe,mieli kłopory,więc sie przemalowali,w nocie o nich słyszałem parę niepochlebnych opinii
Witam Ja pracowałam przez firmę CONTRAIN na TRUSKAWKACH W MIEJSCOWOŚCI EWERTSORT...porazka,porażka,porazka...jeżeli chcecie wiedzieć wiecej piszcie odpowiem na Wasze pytania...
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-02 12:54:06odpowiedz
|
Czy ktos byl w Lottum przez firme Contrain? praca przy sadzonkach? A moze dopiero sie wybiera?
Daj se spokój z tym pojechanym CONTRAINEM i ich truskawkami niech te z biura se jadą na te truskawki i zbierają za marne grosze
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-07 16:05:37odpowiedz
|
firma roties to najgorsza firma w jakiej byłam a najgorsza to jest tam marzenka wielka liderka od 7bolesci a pózniej Kaska S z Turku jeszcze gorsza jedna warta drugiej szmaciły sie gdzie popadło od innych wymagały nie wiadomo czego ani jedna ani druga zielonego pojecia o zarządzaniu ludzmi gorzej jah hitler najwyszy czas aby je w pierwszej kolejnosci wywlic a nie ludzi którzy z siebie flaki wyrywły Tobias niestety jest slepy
witam ja chciała bym się dowiedziec coś więcej na temat tej pracy na truskawkach z tej firmy bo ja właśnie dostałam propozycje wyjazdu ale po komentarzach na temat tej firmy mam obawy
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-30 10:38:36odpowiedz
|
my tez mamy propozycje pracy ale niewiemy co robic forum jest stare
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-04-04 18:21:58odpowiedz
|
jesli się wybierasz przez Contrain do truskawek lub byłaś to skontaktuj się ze mną tel 797675953
Witam. Chcialabym powiedziec ze firma contrain jest ok. Ja tam pracowalam pracuje tam od roku moja corka i nikt nikogo nie oszukal placa jest niemala i zawsze na czas na koncie. Co do umowy to nikt bez jej podpisania nie pojedzie do Holandii. Jezeli ktos jest pracowity to bedzie tam pracowal i moge polecic ta firme. Pozdrawiam.
Proszę zwrócić uwagę na UMOWĘ jaką oni dają do pracy za granicę ,nie ma żadnej wzmianki na niej do jakiej miejscowości się jedzie i jaką pracę sie będzie wykonywać ....a to powinno być bo jest na każdej umowie spytajcie o to urzędników. W razie czego jak będziecie dochodzić swoich praw ?. . . Jeśli chodzi o stawki to mówią co innego ,a piszą co innego ,a jak nie ma na piśmie to słowo się nie liczy ... takie jest prawo. Także nie macie żadnej gwarancji gdzie traficie i ile wam zapłacą,Ludzie ZASTANÓWCIE SIĘ NAD TĄ FIRMĄ I NAD ICH UMOWĄ Wiem trudne czasy, ale nie dajcie się WYKORZYSTYWAĆ .
Dajcie spokój z firmą Contrain!!! Wolałabym zęby w beton włożyć niż jechać za ich pośrednictwem do pracy. Byłam raz i o ten jeden raz za dużo. Laictwo i niekompetencja.Rezydentki bezczelne i pyskate,nie można otrzymać żadnych konkretnych informacji.W biurze opowieści dziwnej treści o warunkach mieszkalnych,jakie to są super....a co sie okazuje,mieszka sie w jakiś norach pościskani jak sardynki w puszce.Jeżeli dzwoni się z jakimś problemem raz czy dwa razy to ok,jeżeli więcej to Panie odsyłają do innych,bo same nie potrafią go rozwiązać.NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!