Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
magdullka.k - 2008-07-31 13:38:45 odpowiedz | cytuj
Witam, pracował ktoś może na takiej stacji np. jako kasjer? jakie doświadczenia? warto? :) jakie zarobki? i jak wygląda system pracy? za wszelkie informacje bardzo dziękuję pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
statuś - 2008-07-31 13:39:23 odpowiedz | cytuj
jeżeli już to polecam pracę w Statoil,pewniejsza,lepsza i na pewno lepiej płatna
zdjecie uzytkownika
czarownica - 2008-07-31 13:40:41 odpowiedz | cytuj
Magdula ja pracuje na bp , placa tak kolo 1400 na reka ,z tym ze zalezy czy to sieciowka czy stacja partnerska,ja na partnerskiej jestem. System pracy dzien nocka 48 wolne ale czesem jest inaczej. Srednio w miesiacu pracuje 15 dni po 12 godzin.Na tygodniu oprocz pniatku bo wtedy najwiecej ludzi spimy nanocce tak po 3 godzinki kazdy,i trzeba nad ranem kibel sprzatnac.Nie jest strasznietylko ja mam ostatnio ludziowstret poprostu ludzie mnie wk.............
zdjecie uzytkownika
ornak - 2008-07-31 13:42:12 odpowiedz | cytuj
pracuje w warszawie na jednej z mniej uczeszcznych stacji(w miare daleko od przejazdówek, klienci głównie firmowi i "miejscy") nie powiem zebym byl wniebowziety praca, ale praca za 1300-1400 miesiecznie na okresie próbnym(nie liczac premii) przy pracy 3-4 dni w tygodniu to całkiem uczciwy układ. czasem bywa ciezko, ale praca jak kazda inna. nigdzie nie ma lekko:)
zdjecie uzytkownika
młody - 2008-07-31 13:46:58 odpowiedz | cytuj
Zarobki 10,50 brutto, po 3 miechach jak przedłużą umowę 10,82 brutto/h. Kierownik daje też premie uznaniowe (100-300 zeta) Ile masz godzin w miesiącu zależy od grafiku. Ja w jednym miesiącu miałem 108 a w następnym 180. Zmiany 12h. W dzień głównie obsługa klienta, proste prace porządkowe. W nocy dokłada się towar i gruntowniej czyści stacje. Praca lekka nie jest (12h na nogach) ale da się przyzwyczaić. Plusem jest to że możesz się z kolegami lub koleżankami pozamieniać na zmiany i w tym czasie załatwiać jakieś swoje sprawy. Jak masz dobrego kierownika to ustawi Ci tak grafik że będzie tydzień wolny bez urlopu. Elastyczność grafiku jest duża. Przy przyjęciu specjalnych wymagań nie mają. Z większością przedłużają umowy po okresie próbnym. Wywalają za wybitne obijanie się, złodziejstwo i kanty na kasie.
zdjecie uzytkownika
gostell - 2008-09-12 00:30:25 odpowiedz | cytuj
Masz umowę o pracę a nie żadne zlecenie, płaca w terminie, grafik ustalają pod ciebie, jak masz gadane i potrafisz sprzedawać to premia murowana i to nie tylko 100 zł - przynajmniej u mnie tak jest.
zdjecie uzytkownika
dex - 2008-12-15 10:58:57 odpowiedz | cytuj
SYF ,SYF i jeszcze raz SYF !!! płaca za taka prace bardzo niska, 1400zł brutto !!!! nie istnieje tam takie coś jak staż pracy, czy przepracujesz miesac, rok, czy 10 lat twoja pensja bedzie wygladac jak na poczatku !! Ponadto każde manka płacisz ty, wiec twoja pensja może być barzo niska, każdy ma dostep do twojej kasy, wymienia pieniadze bez twojej wiedzy, inni na niej kasuja ale jak jest manko placisz ty i za chiny nie znajdziesz tego kto te manko zrobil!!! zalosne !!!! zapomnijcie o premiach, podwyzkach i innych motywacjach.
zdjecie uzytkownika
jaro - 2009-01-23 16:30:06 odpowiedz | cytuj
moja kolezanka pracowala na stacji na kasie, marne grosze i jeszcze praca po 12 godzin, cienko. ale co to za praca????
zdjecie uzytkownika
karolina - 2009-01-28 10:39:24 odpowiedz | cytuj
pracowałam. system był taki: dzień, nocka, 2 dni wolne, ale to tylko teoria, wiele razy było tak, ze po dniówce musiałam zostac na noc Czasami robiłam 2 -3 nocki z rzędu, bo nie było ludzi
Zarobki? Usmiejesz się 735 zł na rekę + co 3 (nie zawsze)miesiące premia w wysokości 200 zł
Dobre było jedynie to, że tez studiowałam zaocznie i jak miałam zjazdy to szli mi na rękę i zazwyczaj miałam wolne (czasami musiałam się z kimś zamienić)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-28 10:42:02 odpowiedz | cytuj
Miałem kolegę, który pracował na stacji i był średnio zadowolony, ale miał też nieciekawych przełożonych, a płaca bardzo mała w stosunku do czasu spędzonego na stacji i obowiązków.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2009-01-30 11:15:54 odpowiedz | cytuj
pracowałem na warszawskiej bp 6 lat i nikomu nie polecam! zarobki
nieadekwatne do wykonywanej pracy. duzo zależy na jakiego kierownika się trafi. najgorsze są nocne zmiany, zazwyczaj było tak że przez 12 godzin nie było czasu aby usiąść i normalnie posiłek zjeść:(
zdjecie uzytkownika
Maria - 2009-01-30 11:17:33 odpowiedz | cytuj
Tu się zgadzam najgorsze jest stanie i praca monotonna. Pracowalam w BP na Al. Jerozolimskich . Placa też kiepska
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-02 12:53:36 odpowiedz | cytuj
na stacji bedziesz inpektorem od czyszczenia kibli, hehe:D
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-02 14:43:25 odpowiedz | cytuj
NA BP pracuje na Łodygowej w Warszawie. Przy odgrzewaniu ciastek. Bardzo sympatyczna praca
zdjecie uzytkownika
hela - 2009-02-02 16:55:04 odpowiedz | cytuj
Fajna praca, nalewa się paliwko, jak się umwyje szybę to czasami dadzą napiwek
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-03 15:14:34 odpowiedz | cytuj
ja kiedys razem z chlopakiem pracowalam na stacji, ja na kasie, nie bylo tak tragicznie, poza tym musilismy p[racowac zeby oplacic mieszkanie. cos takiego na przetrzymanie moze byc ale napewno njie na dluzsza mete...;/
zdjecie uzytkownika
ala - 2009-02-03 15:19:10 odpowiedz | cytuj
ja wiekszosc tych ciastek to pewnie bym zjadla zamin dala bym kupujacemu:D hehe:)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2009-02-03 16:37:05 odpowiedz | cytuj
a ile nabomblowanych ludzi przyjdzie i smiechy co nie miara:D ale czasem jak musisz siedziec po nocach to strach zeby ktos do cviebie z nozem nie wylecial;/
zdjecie uzytkownika
ala376 - 2009-02-04 12:16:51 odpowiedz | cytuj
Pracowałam na stacji BP w Krakowie 6 lat do 02r.była to moja pierwsz praca.Owszem nie było lekko,ale firma inwestowała w swoich pracowników zapewniając im pakiety szkoleń,organizując spotkania integracyjne,przestrzegała praw pracowników i dbała o ich bezpieczeństwo.Dawała również możliwość awansu,wiele osób awansowało do pracy w centrali BP.Za manka niestety trzeba zwracać ale tak jest wszędzie,jak również za braki towarów za kasą.Nie był zle.No ale jak widać wiele się zmieniło od tamtego czasu.I jestem niemile rozczarowana;/Pytanie:dlaczego już tam nie pracuje?Przeszłam do konkurencji,do Orlenu a tam jak w komedi "Miś",trąciło latami 80' to ludzie z centrali tworzą ten klimat!
zdjecie uzytkownika
lutek - 2009-02-04 13:35:23 odpowiedz | cytuj
jestem praktykantem na kasie w Wawie. narazie uczę sięobslugiwaćkasę fiskalną, ale za miesiąc myśle że mnie zatrudnią
zdjecie uzytkownika
Kamila J. - 2009-08-15 12:40:23 odpowiedz | cytuj
Wypowiadacie się o tej stacji jakby to był raj. Gdzie zarabiacie 1400zł na reke? Mój mąż w grudniu zarobił 1300zł tylko dlatego, że pracował całe święta i sylwester. W inne miesiące 850-900zł to jest maksymalny zarobek. Nie ma pracy 12/24. pracuje po 3-5 dni pod rząd po 12h potem 2-3 dni wolnego. Tak zaharowany, że nic mu się w te wolne dni nie chce.
W regulaminie jest napiasane, ze zebrania są nieobowiązkowe i niepłate. A kierownik za karę nie powiadamia nie obencych pracowników o zmianach w grafiku.
Ponadto grafik zmienia się z dnia na dzień i nie da się nic zaplanować. Nie poleca pracy na stacji BP !
Na orlenie, lotosie i bliskiej wiem, że warunki są lepsze. I są premie. Na BP premie zabiera kierownictwo.
zdjecie uzytkownika
Kamila J - 2009-08-15 12:42:20 odpowiedz | cytuj
Zapomniałam dopisać, że jak jets duży ruch to nie możesz iść na przerwe i musisz zostać po godzinach, żeby dokonczyć mycie szyb, kibli, układnie na półkach itp itd.
zdjecie uzytkownika
Pacownik kasjer - 2009-08-24 04:04:33 odpowiedz | cytuj
Witam, pracowałem w ORLENIE "pracowałem!" bo już NIE pracuję:) i się bardzo cieszę :) Praca tam to same minusy i zero plusów: giną ci pieniądze, załoga na potęgę kradnie co się da, ty musisz wiedzieć kto gdzie tankował bo ludzie nie pamiętają i to w największy ruch mylą stanowiska i płacą za nie swoje. Pół biedy jak jest benzyna benzyna różnica parę złotych itp. ruch bywa taki że zesrasz się a nie wyjdziesz do WC w nocy robisz wszystko dosłownie wszystko. nawet nie chce mi się wymieniać bo aż mi mdło się robi :( Są ucieczki klijentów więc musisz zgłaszać do szefuncia o tym i się tłumaczyć. O kibelku to aż strach wspomnieć jak ci ktoś zostawi sajgon to masz przerypane. Po miesiącu takiej pracy w godzinach takich jak chce szefuś dostaniesz 1.300zł -120zł na bilet miesięczny w Warszawie. POWODZENIA kierownictwo żyje sobie z naszych pieniążków.
zdjecie uzytkownika
zajehany - 2009-08-30 22:47:09 odpowiedz | cytuj
Pracuje na statoil. mam juz dosc. za 1300 misiecznie jestes sprzataczka,drogowskazem,kasjerem,placowym. robi sie po kilka nocy pod rzad po 12h. jak ci klient ucieknie ty placisz jezeli byl przy kasie a ty nie spytales czy placi za paliwo. niby jest rownosc ale kto bardziej wlazi w dupe kierwownikowi tan ma zawsze lepiej. i pytanie? czy ktos widzial zeby mozna bylo palic papierosy przed wejsciem do sklepu na stacji paliw? na naszej przydupasy moga robic wszystko. kierownik pozwala.
zdjecie uzytkownika
Miecio - 2009-09-30 22:48:38 odpowiedz | cytuj
Ja pracowałem na bp i powiem że nocki co niektóre są straszne bo nawaleni Klienci się zdarzają a w tedy to różnie bywa . Straszenie policją czasem może wywołać większą agresję niż stanie i udawanie że się ma kontrolę nad wszystkim : ((
zdjecie uzytkownika
Beck's - 2009-11-20 13:45:20 odpowiedz | cytuj
nie mogl ci placic tyle na reke bo wtedy minimalna pensja wynosila 855 na reke!! to musialbyc jakis oszust. powinnas isc z tym na policje
zdjecie uzytkownika
Szkoda Słów!!! - 2011-05-05 16:23:23 odpowiedz | cytuj
Witam serdecznie,
Dziś przez przypadek napotkałem w internecie ogłoszenie z ofertą pracy na STACJI BENZYNOWEJ RENOMOWANEJ I ZNANEJ MARKI.Oferta mówi o zarobkach 1300zł NETTO!!!!!! w zamian za 12h pracy w systemie 2 zmianowym!!!!No i nie wytrzymałem..i musiałem to napisać!!!KURWA do czego to doszło?! kto się godzi za takie grosze poniżać!!!A tym co proponują pracę za takie pieniądze i tyle godzin ŻYCZĘ ABY SAMI MUSIELI IŚĆ DO TAKIEJ PRACY I ZAPIERDALAĆ ZA TAKIE GROSZE CO NIE STARCZĄ NAWET NA OPŁATĘ RACHUNKÓW A NIE WSPOMINAJĄC O GODNYM ŻYCIU!!!Gdzie jest konstytucja co zapewnia nam Polakom prawo do pracy i godziwego życia??
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-15 16:26:54 odpowiedz | cytuj
Praca jak kazda, jestescie dziwni... bardzo fajny system pracy 12 dni robisz 2 dni wolnego super! jest czas na pozalatwianie spraw, co do mycia szyb i kibli , kochana pracowalam w salonie fryzjerskim i myslisz ze nie musialam tego robic? w domu tez to robie to chyba normalne, co do placy nie jest najgorsza na fabryce sie zarabia 1100 i ludzie zapierdalaja z jedna przerwa 15 minut przychodza do domu ujeba*i i brudni i codziennie to samo po 8 godz, wydaje mi sie ze naprawde przesadzacie i zycia nie znacie
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-15 16:31:02 odpowiedz | cytuj
a ile Ty bys chciala w tych czasach zarobic? teraz ludzie po studiach robia za marne grosze w dwóch robotach zeby na oplaty starczylo, kobieto obudz sie teraz nie ma tak jak mieli nasi rodzice ze dostajesz mieszkanie jedzenie jest tanie masz dobra stala prace, teraz pracodawcy patrza zeby zatrudnic za najniższą krajowa i to bedzie ci przedluzac umowe z miesiaca na miesiac zebys czasem podwyzki nie dostala , eh widze ze tu sie wypowiadaja same nadete \"panie\" POWODZENIA KSIEZNICZKI! moze kiedys znajdziecie odpowiadajaca wam prace
zdjecie uzytkownika
SCAANDAL - 2011-07-18 19:56:04 odpowiedz | cytuj
Ja tez pracuje na bp i wiem jak narazie tylko jedno. To jest czysty wyzysk... Pisalam sie na stanowisko kasjera sprzedawcy a nie sprzataczki i taniej sily roboczej.... Trzeba tam robic doslownie wszystko a oczy nawet w dupi* miec... Mialam obslugiwac klientow a na nockach glownie sie zapierdziela na szmacie... Rozumiem dokldanie towaru itd ale czy ciezko tak duzej korporacji byloby zatrudnic osobno osobe do sprzatania?? czlowiek zasuwa jak dziki zeby sie wyrobic i nie pomylic a kiey dochodzi do wyplaty dostaje sie maksymalnie 1000zl do reki chyba ze ktos ma dar i jest w stanie wyrobic SMARTA... ogolnie jezeli komus zalezy na normalnej pracy to nie polecam...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-21 10:40:54 odpowiedz | cytuj
ja pracuje na bp od lutego, po 4 miesiącach dostałem umowę na 2 lata, a teraz dostane starszego sprzedawce i podwyżkę wiec nie wiem o co wam chodzi,fakt trzeba pracować ale jak to już wcześniej ktoś napisał to nie te czasy, że się leżało do góry śmietnikiem a i tak wypłata była. no i nie wiem jak można nie wyrobić sobie premii z kasoaktywatora, w pierwszym miesiącu miałem 100, ale później to 200-300, no tylko trzeba proponować "SMARTY"
zdjecie uzytkownika
SCAANDAL - 2011-07-21 17:36:56 odpowiedz | cytuj
no tak tylko duzo zalezy tez od wlascicieli stacji i jakie daja ilosci... ja pracuje na stacji na slasku w Tarnowskich Gorach i szczerze mowiac mam dosc... Bo jezeli praownicy miedzy soba losuja ktory ma do szefa isc cos zglosic albo poprosic o cos... szef tylko przychodzi i opierdziela wszystkich.. Jak ma dobry humor to pol biedy. Nie wiem czy na wszystkich stacjach to jest normalne ale ja juz mam uraz na chwile obecna...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-29 22:11:58 odpowiedz | cytuj
pracuję na BP od 7 lat... szczerze mówiąc można się przyzwyczaić, człowiek się cieszy, że w ogóle ma pracę. Jest jednak inna sprawa - zaczynają mi się problemy z kręgosłupem i z nogami...
zdjecie uzytkownika
scaandal - 2011-08-05 20:30:02 odpowiedz | cytuj
praca na bp to tylko dobre na bardzo krotka mete... nie da sie tam dlugo wytrzymac... raz sumujac wszystko nigdy nikomu nie polece...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-08 16:43:48 odpowiedz | cytuj
wszystko zalezy od miasta i stacji ja pracowalam na bp ponad 3 lata pamietam stara ekipe ktora sobie pomagala
w warszawie jest straszna rotacja przyjmuja samych obibokow
ktorzy tylko unikaja wysilku
o awansie mozna zapomniec premie od kierownikow otrzymuja konfidencji i lizusy
teraz kierownicwo z krakowa wymysla coraz to nowe idiotyczne przykazania przywitanie, karta payback to slowo musi byc wypowiedziane dalej monolog polecanych produktow czlowiek sie poci i stara az mu zylka pierdolka peknie ilosc punkow pozegnanie
a wszystko to najlepiej zrobic w 15 sekund bo klient nie moze za długo czekac płaca nie jest zla ja na reke mialam 1500 +kasoaktywator nawet 2000.
ta praca to zycie w ogromnym stresie wystarczy ze jakis idiota zawalił tajemniczego albo klient ci nawciska od roznych moze trafi sie zlodziejaszek ktory kradnie na potege albo jakis cpun ktory prawie zacpa sie w toalecie
podstawa to dobra ekipa u mnie tak nie bylo moze na poczatku
ostatnio to tylko ploteczki wymyslone brednie i dwoch lizusow ktorzy donosili do biura
polecam ta prace ludziom ktorzy nie maja szacunku do siebie i potrafia pracowac jak automat
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-28 12:04:19 odpowiedz | cytuj
hej nie wiem co za kierownictwo ma większosc z was albo miala ale ja juz 4 lata pracuje na bp i nie jest zle!Wyplata 1500 na reke a nawet i wiecej sie trafia jak w promocjach sie cos wygra i dodatkowe zmiany dojda;-))))to fakt klienci sa denerwujacy i troche szmatką trzeba popracowac na nocy ale nie przesadzajcie,że aż taki wyzysk jest!w renomowanych fabrykach mniej zarabiaja i sniadanie na czas jedza!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-30 20:19:21 odpowiedz | cytuj
ludzie pracowalem tam pare lat. totalny wyzyzsk. za grosze. a tacy karierowicze jak: cinal,anvailer, marzec, radon,wacyk zniszczyki firme. kto tam pracuje niech spierdala.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-08-30 20:23:13 odpowiedz | cytuj
o kazdym z tych dupków wiem duzo. ktos ciekawy jest to pisac.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-04 20:50:32 odpowiedz | cytuj
ten anvailler pracowal na rondzie. krecil lody ja huj. potem mieszkanie kupil
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-04 20:56:46 odpowiedz | cytuj
nikomu nie polecaj tej pracy, ja zapieprzalem tam ładnych pare lat. ufałem wielu ludziom,a potem wystawili mnie, głownie wacyk i radon, kutasy i tyle. a sami kombinowali jak mogli. nawet lewe faktury walili. jeden syf!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-07 16:26:33 odpowiedz | cytuj
a pamieta ktos grubasa tomczewskiego? to jest dopiero mondzioł!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-16 11:35:56 odpowiedz | cytuj
niemiły typ
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-24 19:24:30 odpowiedz | cytuj
ja moge wiele powiedziec,pracowalem kilka lat, wiem o wielu sprawach ktore skompromotowalyby firmę.
zdjecie uzytkownika
Mordeczka - 2011-10-07 19:04:52 odpowiedz | cytuj
Jeśli chodzi o pracę na BP w Warszawie (na stacji sieciowej) to owszem niekiedy jest zapierdziel (pracuję na jednej z najbardziej obrotowych), ale płaca jak na robotę do której nie trzeba posiadać żadnego doświadczenia ani wykształcenia jest na prawdę niezła. Oczywiście patrząc na koszty utrzymania w Warszawie ta płaca (przeciętny pracownik ok. 1700-1900 na rękę, WBC [zmiany pon-pt 8h, weekend 12h] 1900-2300 + dopłaty do godzin świątecznych [za samego sylwestra jak ktoś się zgodzi to 200netto poza stawką podstawową] i na święta - jak dobrze pamiętam 250netto w grudniu z pensją listopadowej) jest bardzo kiepska. Jednak jeśli ktoś kazałby Ci zostać po godzinach i robić coś czego nie ma w harmonogramie zadań, bądź co jest ale przez wzmożony ruch nie było możliwości tego wykonać np. mycie półki, to musi Ci normalnie wypłacić nadgodziny, podobnie jeśli przepracujesz godzinowo ponad etat (jest to liczone kwartalnie). Kolejna rzecz to dużo wolnego czasu i więc można sobie zawsze coś dodatkowo dorobić.

Jeśli chodzi o kwestię potrąceń do budżetu to wszystko jest bez zbędnych kombinacji i co miesiąc otrzymuje się pasek wraz z RMUA.

Odnośnie drogi awansu to awansują Ci którzy siedzą w tym dłużej niż rok, a jeśli ktoś ma dodatkowo ładne CV i zapał do pracy to może się przebić na prawdę wysoko i zatruwać życie innym tak jak jemu jego poprzednicy.

Przypominam tylko że opisuję tu pracę na stacji sieciowej (na kilku pracowałem i wszędzie jest tak samo)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-08 16:27:39 odpowiedz | cytuj
sieciówka to co innego niż pierdzielona centrala.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-08 18:51:31 odpowiedz | cytuj
w krakowie prace kasjerów na stacji ich kierownicy i rtm obserwują przez lornetki !!!! idioci
zdjecie uzytkownika
zibi - 2011-10-15 14:11:44 odpowiedz | cytuj
byl taki rtm stec i wacyk,to oni pamietam. hahahaahahhah. ten drugi to totalny kretyn!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-16 21:04:18 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-04 20:50:32

Jak już coś piszesz na Niego to przynajmniej pisz poprawnie nazwisko!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-16 21:05:56 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-04 20:50:32

Jak już coÅ� piszesz na Niego to przynajmniej naucz się pisać poprawnie nazwisko!
zdjecie uzytkownika
arbiter - 2011-11-19 01:13:43 odpowiedz | cytuj
A wie ktoś może jaka jest atmosfera pracy w BP w Warszawie na stacji zlokalizowanej na rogu Połczyńskiej i Dźwigowej? Jaki jest kierownik i ile się zarabia???
x