Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
ania - 2007-04-03 18:56:42 odpowiedz | cytuj
wybieram sie do pracy wlasnie przez posrednictwo tej firmy,czy ktos slyszal cos ?prosze o kontakt na maila aniamaczka@O2.pl bede wdzieczna za wszelkie info
zdjecie uzytkownika
kwasek - 2008-01-08 12:07:07 odpowiedz | cytuj
byłaś przez tą firmę bo mi też proponują czy to dobra firma????????odpisz na meil kwasek1978@o2.pl
zdjecie uzytkownika
kasia - 2008-01-08 17:34:43 odpowiedz | cytuj
witam do jakiej pracy wyjezdzacie?/
zdjecie uzytkownika
kwasek - 2008-01-09 12:42:45 odpowiedz | cytuj
praca w hotelu,jako pokojówka a co masz jakies dane? odpisz
zdjecie uzytkownika
bodzio - 2008-01-11 10:52:14 odpowiedz | cytuj
Witam nie polecam tego posrednika pracy obiecuja 40godz. tygodniowo a wychodzi 25.Mieszkania maja w miare ale mieszka sie w 6.Praca w hotelach w okolicy Amsterdamu,atmosfera beznadziejna wiatraki wykorzystuja,nie placa nadgodzin jezeli je masz,przed wyjazdem do Holandi sprawdzcie dokladnie jakie warunki oferuja bo we Wroclawiu paniB obiecuje wspaniale holenderskie warunki pracy,przyjezdzasz a tu lipa chlopaki B i G przyjezdzaja po was i wciskaja wam do podpisu umowy po holendersku takze nie wiesz co podpisujesz,w styczniu jak zarobisz 100euro to jest super po odciagnieciu za mieszkanie 35euro i zrobieniu zakupow firma Arbex services to ogolnie zlodzieje i oszusci wlascicielem jest holender,ktory zatrudia polakow,ktorzy tak kreca jak sie da,a przyjerzdzasz i chcesz pracowac a oni maja na ciebie haka bo podpisales umowe ,ktora zobowiazuje do pracy przez 6miesiecy a jezeli przerwiesz predzej to nie wyplaca tobie wakacyjnego.Ale i tak jest na nich sposob podkablowac ich do inspekcji pracy i beda mieli jazde.
zdjecie uzytkownika
misia - 2008-04-20 14:05:14 odpowiedz | cytuj
Jak jest naprawde z tym biurem i praca w Holandii? Zastanawiam sie nad wyjazdem za ich posrednictwem w czerwcu. Jakie sa warunki mieszkaniowe na miejscu no i jak z wyplatami? te hotele sa w Amsterdamie czy w jakichs mniejszych miejscowosciach? Bardzo prosze o opinie.
zdjecie uzytkownika
eva - 2008-04-21 13:13:12 odpowiedz | cytuj
Prosze o informacje o firmie arbex services. czy są wypłacalni czy można wyrobic te 40 h w tygodniu czy  to prawda? a i czy praca "pokojówka"  to pokojówka czy tylko tak sie nazywa.. no wiecie. a i czy lepiej pjechac do Woclawia i podpisac wstępnie  umowe w Polsce?  
zdjecie uzytkownika
Dziadu - 2008-05-21 16:02:27 odpowiedz | cytuj
Ci co mają/mieli problemy z firmą to albo nie znają dobrze języka, albo oczekiwali cudów, albo po prostu mieli pecha (tutaj sezon ogórkowy jest od grudnia do marca - pracy jak na lekarstwo), sieją złe opinie. Dla leserów też nie ma miejsca. Ale warto. Ale zacznę od początku. Pracuję dla tej firmy od X czasu (do tej pory:)), nie narzekam, a było na co na początku. Umowa po holendersku, nie dają kopii, ale na życzenie dają, także o cz ym tu gadamy;>. Sprawa godzin jest taka - hotele mają okresy że jest busy i nie ma, także czasem ciężko zapewnić godziny. Wiele było takich sytuacji że ludzie siedzieli w domu bo nie było co robić. Ale miejcie świadomość że Wasze godziny to godziny Arbexu, także w ich interesie jest żeby robota była. Do mieszkań ładują max 6 osób, nie jest źle, ale to nie takie numery jak robią inne firmy że jest po 10. Są mieszkania mniejsze, 4 osobowe itd, kwestia szczęścia w wyborze. Firma działa głównie w Amsterdamie, mają jeden hotel w Noordwijku i coś tam w Rotterdamie. Ostatnio poszerzyli działalność o nowe dziedziny, ale szczegółów nie znam. Praca jest głównie w hotelach, kobiety na 99%dostają housekeeping (pokojówka), nie będę owijał w bawełnę (bo sam pracowałem, bo nie było chwilowo innej pracy) - jest cholernie ciężko, zależnie od hotelu, od 14 do 23 pokoi dziennie do posprzątania, jak ktoś ma poczucie czystości, jest szybki i zna język, poradzi sobie, nie każdy jednak... Można awansować w ramach hotelu, jak się dobrze pracuje proponują np. stanowisko supervisora, można dostać kontrakt... Dla mężczyzn na ogół jest praca jako houseman, rozwożenie pościeli, przynieś-podaj, takie tam;). Jest słynny zmywak, co akurat jest fajną robotą, bo można się najeść:D Są osoby do utrzymywania czystości wewnątrz i na zewnątrz, kwestia szczęścia co się akurat trafi (Czytaj - gdzie zwolni się miejsce). Jest też trochę pracy niszowej, typowo budowlana, produkcja, magazyn, ale to jest raczej zarezerwowane dla garstki ludzi. Jeśli chodzi o wiarygodność firmy, ja nie narzekam, jak miałem 2 razy problem z pracą, szefunio wszystko załatwił, i było co robić. Kasa co tydzień, z fakturami gorzej, ale oni ogólnie mają trochę burdel w biurze. Ale nie ma co siedzieć i płakać, trzeba dzwonić, jechać osobiście, pilnować swoich spraw!! Ja pilnuję i wszystko jak w zegarku;). A jak ktoś uważa że mu wszystko na talerzu podadzą to się myli. Co do KASY, bo to najważniejsze, stawka zależy od wieku, od 23 lat jest 100%, zresztą są artykuły na necie, polecam. Kasa jest regularnie, koszt mieszkań banalny, zwracają koszty dojazdu, na chłopski rozum za 40 godzin pracy tygodniowo w kieszeni zostaje dwieście z wąsem, i to przenaczamy na wszelkie wydatki jak jedzenie, palenie, kto co lubi. Po 3 miesiącach pozwalają na urlop bezpłątny, po wcześniejszym uzgodnieniu z pracodawcą. Po pół roku wypłacają wakacyjne, a po tym okresie można zostać ile Bozia da, potem wakacyjne płacą na żądanie. Jest masa uwag co do szefa, Roba, chłopak nie ma czasu patyczkować się z pojedynczymi leserami, jak się zna język i widać że się chce pracować, to załatwi co trzeba, a jak widzi że leci w kulki to won. Sorry ale masę ludzi było co w ciula poleciało,poszło do pracy i po jednym dniu olali to, inni kradli itp... Także trzeba być przygotowanym na chłodne, aczkolwiek profesjonalne powitanie. Jak się wyrobi opinię to luz. Co do pracowników, ekhm... Olewka lekka;) Na pewno nie są cudowni i w ogóle, załatwią ot na odwal się... Także wszystko trzeba załatwiać na telefon/osobiście, kiedyś była Beata, ona pracowała z Robem od początku, ale w zeszłym roku odeszła, teraz są tylko harcerzyki. Ogólnie polecam dla ludzi którzy wiedzą czego chcą, na pewno jest to firma solidna, nie oszukuje, jak niektórym się może wydawać, kwestia zrozumienia i dogadania. Nie znam ani jednego przypadku gdzie komuś nie zapłacili choć mu się należało. Takie rzeczy nie mają prawa się wydarzyć, bo to podchodzi od razu pod gigantyczne kary, a i szef firmy jest prawnikiem z wykształcenia, także wie co robi.  
zdjecie uzytkownika
niki - 2008-05-23 00:31:13 odpowiedz | cytuj
Troche przesadziles ,ze Rob jest prawnikiem z wyksztalcenia ,bo tyle co on sie zna na prawie to ja na astronomii ........................, wiedz nie koloryzuj    
zdjecie uzytkownika
Dziad - 2008-05-29 11:13:09 odpowiedz | cytuj
Nie zaglądam nikomu do CV, po prostu słyszałem że jest prawnikiem, znać się nie musi, czy u nas absolwent zna się naprawdę na tym czego go uczyli czy się ślizgnął? Może ma tylko dyplom i pustkę prawną w głowie;P, nie wnikam, zresztą to jest najmniej ważne;-)
zdjecie uzytkownika
Natalia - 2008-06-04 21:00:38 odpowiedz | cytuj
Hej! Też byłam w Holandii z tej firmy i mam w wiekszosci taka sama opinie co Dziadu. Co do wyksztalcenia Roba to nie mam zielonego pojecia wiec w tej kwestii nie pomoge ;) Pieniadze zawsze były na czas, ponad 200 euro tygodniowo w zależności od wypracowanych godzin (już po odliczeniu za mieszkanie podajże 30 euro i obiady miałam w hotelu). Mieszkałam w super warunkach w 6 osób, ale akurat poznałam fajnych ludzi i mieszkało się świetnie. Co do biura to rzeczywiscie mają tam czasem bałagan ale jak się ma pod opieką tyle osób to się w sumie nie dziwie. Pracowały tam zresztą wówczas osoby które w luźny sposób podchodziły do swoich obowiązków, ale jedno słowo Roba i już było wszystko na miejscu. Teraz z tego co wiem w biurze w Amsterdamie są nowe osoby także może się coś poprawiło. Ale rozliczenie dostawaliśmy pocztą raz w miesiącu i nigdzie nie musiałam jeżdzić. Co do pracy to było cholernie ciężko, ale można wytzymać. Dziennie miałam do posprzątania od 20 czasem nawet do 24 pokoi. Kwestia wprawy i wszystko bedzie ok. Jednak u nas o awansie na stanowisko supervisor'a nie było mowy, a już o kontrakcie z hotelem tym bardziej. Przynajmniej tak było podczas mojego pobytu.
zdjecie uzytkownika
Wolverine - 2008-06-04 22:50:12 odpowiedz | cytuj
polecam strone http://www.e-holandia.info/forum/topics1/998.htm#4803 wyszukana na google. wynika z niej ze lepiej unikac ta firme
zdjecie uzytkownika
naja - 2008-06-08 18:07:42 odpowiedz | cytuj
piszecie o 20 pokojach do posprzątania,iloosobowe były te pokoje,tzn ile łóżek do zaśćielenia,czy wszystkie należało odkurzyć?
zdjecie uzytkownika
asssssa - 2008-06-17 17:08:37 odpowiedz | cytuj
Opinie sa tak rozne, ze nie mam pojecia co o tym biurze sadzic. Tez zastanawiam sie nad wyjazdem pod koniec czerwca, ale obawiam sie czy dotrzymuja umowy, jak jest z mieszkaniami, wyplatami, urlopem i ogolnie z praca. Ile placa na godzine? jesli ktos zamierza teraz jechac z nimi w czerwcu to piszcie amisu07 @  yahoo.pl, gg
zdjecie uzytkownika
M. - 2008-06-27 01:23:09 odpowiedz | cytuj
Mam takie pytanko: jak to jest z tą umową? Chciałabym popracować przez pośrednictwo tej firmy ale tylko półtorej miesiąca- wiem że dają umowę o prace na czas min. 6 miesięcy. Czy jest możliwość zerwania wcześniej umowy bez żadnych skutków prawnych?
zdjecie uzytkownika
za - 2008-06-27 07:22:17 odpowiedz | cytuj
za zerwanie umowy jest 200 euro kary, a zarobki jak sobie policzysz to wychodzą ok 500 euro miesięcznie. Ja bym za takie pieniadze nie chciała pracować, a praca ciężka
zdjecie uzytkownika
ada - 2008-06-30 21:43:33 odpowiedz | cytuj
"za' - a jak ty to niby wyliczylas?
zdjecie uzytkownika
anton - 2008-09-08 20:43:51 odpowiedz | cytuj
nie wiem jak inni ale ja pracuje siodmy miesiac i tydzien temu podniesli mi stawke na 9,15€ sysysy
zdjecie uzytkownika
ffana - 2008-09-10 11:19:30 odpowiedz | cytuj
mam teraz pojechać do Krakowa do arbex i z Nimi rozmawiać.
zdjecie uzytkownika
titano - 2008-09-16 21:08:43 odpowiedz | cytuj
daj znac jak bedziesz po rozmowie. napisz jak wyglada i jak sprawdzaja angielski ok?
zdjecie uzytkownika
Aniucha2124 - 2008-10-31 14:34:48 odpowiedz | cytuj
Witam Wszystkich
W przyszłym tygodniu mam jechać na rozmowę do Wrocławia ARBEX SERVICE pokojówka. Naprawdę opinie są różne, może ktoś planuje teraz wyjazd z ta firmą? Proszę o kontakt, oraz info. dotyczące współpracy z nimi.
Pozdrowiona
zdjecie uzytkownika
jednataka - 2008-11-03 15:34:14 odpowiedz | cytuj
Daj se spokój! Robota okropna, zarobki marne a PANI BASIA i tak cie wywali jak nie jesteś jej znajomą!!!!!
zdjecie uzytkownika
aniucha2124 - 2008-11-04 11:17:22 odpowiedz | cytuj
dzięki bardzo ,,jednataka"
No przyznam ze naczytałam sie o tej słynnej pani Basi...
Sama już nie wiem co robic
zdjecie uzytkownika
Mo_Mo - 2008-11-12 17:18:32 odpowiedz | cytuj
Witam!
Przymierzam się do wyjazdu do Holandii z firmą Arbex. Jak na razie miałam kontakt telefoniczny z niejaką panią Ewą, z którą pogadałam sobie o warunkach pracy. Nie wiem jak to co powiedziała odnosi się do rzeczywistości ale sprawa wygląda tak ( w przypadku pracy w hotelu):
- umowa na 6 miesięcy - dostajesz ją do ręki przed wyjazdem, po przybyciu do Amsterdamu podpisujesz umowę - jest w holendersku i angielsku - teoretycznie zaczynasz pracę już następnego dnia,
- stawka to 7,83 eu brutto/ h, po 3 miesiącach możliwa podwyżka do 9,15eu brutto/h,
- Pani Ewa zapewniała, że ilość godzin wynosi ok. 40h tygodniowo, zdarza się jednak mniej 36/38, ale nie spadają drastycznie np do 20h/ tydzień (bo rekrutacja jest wtedy gdy jest zapotrzebowanie na personel),
- nikt nie może zmusić do pracy w nadgodzinach - pracownik musi wyrazić zgodę,
- opłata zamieszkanie wynosi 40eu tygodniowo, max 6 osób w mieszkaniu, max 2 os w pokoju,
- polisa ubezpieczeniowa polecana przez Arbex - 45 eu miesięcznie,
- koszt dojazdów komunikacją miejską do pracy ponosi Arbex.

Prawdopodobnie będę wyjeżdżać w połowie grudnia. Ja nic nie sugeruję, ale we dwie zawsze raźniej... :). Może ktoś się skusi?

Jeśli warunki podane przez panią Ewę pokrywają się z rzeczywistością to uważam, że warto pojechać.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-11-14 17:29:11 odpowiedz | cytuj
a jakie warunki trzeba spełniać , żeby dostać tą pracę pokojówki? Słabo znam angielski.
zdjecie uzytkownika
madzia - 2008-11-16 16:47:26 odpowiedz | cytuj
Witam,To wszystko co ci powiedzieli jest prawda,teraz tylko jest problem z godzinami,ponieważ jest malo gości,a zeby mieć 8h pracy musisz posprzątac 18 pokoi,a dostajesz 12-14, i 2 dni wolne,wiec wyrobisz 25-30h tygodniowo.Kiedy wyjeżdzasz i do jakiego hotelu?pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kkk - 2008-11-18 19:22:36 odpowiedz | cytuj
Tak- mało godzin,za drogie ubezpieczenie, 52 euro/tyg za pokój,bylejaka atmosfera/ślazacy i górale/, jak im coś nie "pasa"-natychmiast cie wywalają-nie masz możliwości obrony!
zdjecie uzytkownika
Aniucha - 2008-11-23 12:56:17 odpowiedz | cytuj
Hej Mo-MO
ja również przymierzam się do wyjazdu z arbexem
odezwij sie kasia1200@poczta.fm
zdjecie uzytkownika
aszszszszsz - 2008-12-18 22:36:57 odpowiedz | cytuj
madzia - w kazdym hotelu jest inna liczba pokoi i inna liczba minut na sprzatniecie jednego. ja pracuje w Amstelu i mam 45 minut na pokoj a dziennie sprzatam ok. 10 pokoi. a w niektorych hotelach np. w The Grand pracuje sie na godziny a nie na pokoje i do tego jedzenie jest za darmo. zalezy jak kto trafi...
zdjecie uzytkownika
aszszszszsz - 2008-12-18 22:36:57 odpowiedz | cytuj
madzia - w kazdym hotelu jest inna liczba pokoi i inna liczba minut na sprzatniecie jednego. ja pracuje w Amstelu i mam 45 minut na pokoj a dziennie sprzatam ok. 10 pokoi. a w niektorych hotelach np. w The Grand pracuje sie na godziny a nie na pokoje i do tego jedzenie jest za darmo. zalezy jak kto trafi...
zdjecie uzytkownika
odeta21 - 2009-01-27 16:50:49 odpowiedz | cytuj
Dajcie sobie spokój z tą firmą, ja wycofałam sie przedwczesnie, bo sławetna pani Barbara umiała tylko koloryzować....szkoda czasu - marne pieniądze i dziadoska robota
zdjecie uzytkownika
odeta21 - 2009-01-27 16:50:49 odpowiedz | cytuj
Dajcie sobie spokój z tą firmą, ja wycofałam sie przedwczesnie, bo sławetna pani Barbara umiała tylko koloryzować....szkoda czasu - marne pieniądze i dziadoska robota
zdjecie uzytkownika
Alutka - 2009-02-08 13:06:34 odpowiedz | cytuj
Witam pod koniec lutego lub w marcu chcialabym wyjechac do pracy przez firme Arbex service jako pokojowka, wkrotce pojade na rozmowe do krakowa, czy ktos moze napisac jak sprawdzaja znajomosc angielskiego tzn o co pytaja?? Czy w ogole warto wyjezdzac do tej pracy?? Jeszcze mam pytanie odnosnie mieszkan, sa w centrum czy gdzies za miastem? Moze ktos w najblizszym czasie wybiera sie do tej pracy?
zdjecie uzytkownika
tina - 2009-02-10 22:25:56 odpowiedz | cytuj
Alutka, ja też chcę wyjechać pod koniec lutego, może zgadałybyśmy się jakoś, bo też chcę jechać do Krakowa na rozmowę.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
justynn - 2009-02-14 09:19:48 odpowiedz | cytuj
hej. Ja mam rozmowe wkrotce w biurze w krakowie... I tez chcialabym wyjechac pod koniec lutego... Nie wiem co myslec... Tyle roznych opinii. Jesli ktos tez ma zamiar 'wkrotce' wyjechac do pracy z tejze firmy to pisac- justynagliwice@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Alutka - 2009-02-15 21:57:10 odpowiedz | cytuj
ja bylam na rozmowie w czwartek w krakowie, pani powiedziala ze teraz beda wyjezdzac osoby ktore juz wczesniej byly w biurze zarejestrowane, ja mam czekac na telefon, wyjazd ma byc na koniec marca. moj e-mail alutka200@buziaczek.pl jak cos to pisz albo gg 4547428
zdjecie uzytkownika
Małgorzata - 2009-02-17 11:29:13 odpowiedz | cytuj
ja planuję,skontaktuj się ze mną pod wisgo@wp.pl
lub 0504807557
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-08 12:47:24 odpowiedz | cytuj
Witam jedzie ktoś z Arbexu 17.05.09??? Pracował ktoś w NH Schiphol??
zdjecie uzytkownika
kasia - 2009-05-23 22:13:18 odpowiedz | cytuj
Zapraszam na strone www.oszukany.pl tam jest napisane w jaki sposób Arbex oszukuje . Artykuł pt. Arbex ukryty akord.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2009-05-23 22:16:44 odpowiedz | cytuj
Arbex czarna lista . Wszystkich przestrzegam przed tą firmą .
zdjecie uzytkownika
Jola - 2009-10-05 20:50:50 odpowiedz | cytuj
Wyjechalam z Amsterdamu i przerwałam kontrakt z Arbexem po 2 miesiacach bo ząb mnie bolał i juz bylam bardzo zmeczona fizycznie. I nie było awantur, ani niczego mi nie ściągneli z pensji. Jak ktoś wieje po nocy prze z okno bo i takie cuda byly to niech nie oczekuje ze będzie to kulturalne rozstanie po drugiej stronie.
Praca w zasadzie jest na akord, czas sprzątanie zalezy od hotelu. To samo jest jesli idzie o jakos pracy, bo w niektorych mieli przechlapane a w niektorych mogli olewac i nikt ich nie gonil. Ci co pisza że jest masakra to albo liczyli na wakacje, albo chca zeby reszta sie zniechecila. Jak to Polak.. zawsze powie że bylo do kitu
zdjecie uzytkownika
Beata - 2009-10-23 17:59:26 odpowiedz | cytuj
Hej no ja mam jechać do pracy do Holadii w przyszłym roku zaraz na początku stycznia na 6 ms. czy jest ktoś chętny żeby też pojechać no i możecie coś więcej powiedzieć o FIRMIE ARBEX SERVICES.
zdjecie uzytkownika
Dana - 2009-11-13 02:42:22 odpowiedz | cytuj
Czesc Beata, ja rowniez wybieram sie na rozmowe wstepna. I chcialabym pojechac w polowie grudnia do Holandi. Jak moglabym sie z toba skontaktowac.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2009-11-13 15:28:11 odpowiedz | cytuj
Wszystkich oszukanych przez firmę arbex proszę aby swoje skargi składali na holenderską policję pracy SNCU. Im więcej skarg bedzie tym skuteczniej zabiorą się za ta firmę. Podaję linka http://www.sncu.nl/PL/Default.aspx
Ja już podałam i jest juz wiele skarg na tą firmę ,ale im więcej tym lepiej.
zdjecie uzytkownika
oranyyyy!!!! - 2009-11-13 22:16:57 odpowiedz | cytuj
Wszystko sie zgadza,co piszecie! Po miesiacu pracy jestes kaleką! Masz 25 pokoi do zrobienia /perfect/.Murzynki cie sprawdzają-to s...i! A jak jestes blondynk a-nie masz życia u nich!/patrz:Hotel Reneissance/.Na swieta,w grudniu-oczywiscie potrzebuja pracownic/na tydzien/-bo znajomi chcą do Polski na świeta! Podziwiam Was dziewczyny, ze sie am wybieracie! AHA! DZIAD I NATALIA są podstawieni! Znam to towarzystwo!
zdjecie uzytkownika
onna - 2010-01-13 22:46:19 odpowiedz | cytuj
Ja pracowalam w hotelu za posrednictwem firmy Arbex i moge potwierdzic ze istnieje tzw ukryty akord. Pracuje sie 8godz dziennie a w tych godzinach jest 1 godz przerwy. A wiec w 7godz nalezy posprzatac 20pokoji. Wiec na jeden pokoj jest 21min ale jesli dostaniemy np 19pokojow to nie dostajemy 6godz39 minut tylko od razu odliczaja nam pol godziny , majac 18pokojow odliczjaca nam godzine a nie 42minuty itp....nie zapewniaja 40godz tygodniowo...
mieszkania nie moge powiedziec dosyc ladne... mialam konkrakt na 6mies ale zwolnilam sie po 3 , nie warto ...
zdjecie uzytkownika
Malinowa - 2010-02-04 09:05:27 odpowiedz | cytuj
Witam! Mam zamiar wyjechac z firma Arbex niebawem.. Jestem umowiona na rozmowe we Wrocłąwiu. Jezeli ktos moze podpowiedziec, jakie testy mnie czekaja i na czym polegaja.. bede wdzieczna;) Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
hejka - 2010-02-15 10:02:13 odpowiedz | cytuj
Ale wy piszecie wylacznie o sprzataniu w hotelach, a sa jeszcze inne prace...Ktos cos moze napisac o sektorze produkcja z Arbexu? Gdzie i jak sie mieszka, jaka kase proponuja?
zdjecie uzytkownika
Sens - 2010-02-16 20:11:41 odpowiedz | cytuj
Holandia to dla dsperatow, komu pasuje, zyc jak Rumun to prosze uprzejmie, obozowiska niczym dla uchodzcow, mulow roboczych, co to za zycie, i ochlap rzucony na ucieche... troche samodzielnosci ludzie, po takie pieniadze nie oplaca si jechac, lepiej juz zarejestroac sie w agncji i pracowac w PL , przynajmniej sie czlowiek ni sponiewiera jak dziad. No chyba, ze sie chce wyjechac z kolezkami i miec tam taka mete do wspolnych popijawek,tanie zakaterowanie, piwo, i tak trzy miesiace wolnosci i beztroskiego popierdywania, z dala od rodziny zon i kochanek.
zdjecie uzytkownika
Monia84 - 2010-02-17 15:10:29 odpowiedz | cytuj
Od jakiegoś czasu szukam opinii o Arbexie w necie i zawsze trafiam na skrajne wypowiedzi.. albo piszą, że oszuści, albo że kasa na czas, sporo godzin w sezonie a mieszkania spoko... Ciekawe komu wierzyć (już nie wspomne, że cześć wypowiedzi, jest sprzed 2 lat...). Chyba najlepiej sprawdzic samemu. Jade w przyszłym tygodniu na rozmowe do Wrocławia, wyjazd mam mieć w marcu... Dam wam znać jak poszło :-P (ps. jedzie ktoś z Was do pracy w marcu?)
x