Na tle innych - super. Chciaz pewnie jakies tam wada są, a to szatni
nie ma, a to na fajkę trzeba na dół schodzić - a windy jakoś nie
widać. Ale poza tym - very pozytywnie
A ja uważam, że jest ok. Przynajmniej dotrzymują słowa-zarobki
podobne jak w pozostałych call center-nie obcinają za niewyrobienie
normy i nie narzucają kar. Atmosfera super i jak ktoś chce pracować
i czegoś się nauczyć to właśnie tam. A jeśli chodzi o odległość-
dobry jest dojazd z centrum.
2 tyś? - za godzinę 10,5 w pierwszych 2 miesiacach pracy - jak
przychodzisz od poniedziałku do piatku to masz z godzin jakieś 150
zeta, a 5 stów prowizji możesz spoko zrobić - jak 10 razy masz
target to 5 stow wpada i masz luz. A za dwa miechy stawka za godzinę
masz 11 pln.
Możesz sobie zaplanować na ile się wysilasz, bo prowizje są
naliczane dzień po dniu. Jak masz juz taką jak chcesz to możesz
sobie odpuścić. Najwyższa wypłata jaką zaliczyłem to 3700 - ale
wtedy cisnąłem jak creazy, bo potrzebowałem kasy na szkołę.
Kamila, jak będziesz przychodziła na 5 - 6 godzin do pracy - każdego dnia od poniedziałku do piątku, to zarobisz 1100 lub 1400 podstawy, jak zrobisz prowizję 10 razy w miesiącu to dostaniesz do tego dodatkowe 500 lub 600 zeta, jak będziesz ją robić częściej niż co drugi dzień - to możesz dostać więcej. Na majtasach i HBO i IMP o prowizję łatwiutko i właściwie mozesz ją mieć każdego dnia jak się trochę postarasz. Najwięcej kasy jest na WiP - tam są zajeb...e prowizje, ale trzeba się starać.
Po drugim miesiącu dostaniesz podwyżkę o zeta albo pół za godzinę.
Ja tam mile wspominam, nawet ostatnio odwiedziłam firmę, żeby zobaczyć kto ze starych znajomych został i ciągnie ;-) Mam nadzieję, że pomogłam
Ja odradzam, na szkoleniu nie poinformowali ze moga wypraszac do domu po 2 godz. pracy. Oczywiscie wspomnieli ze nalezy miec po 2 zamowienia na godzine ,ale stwierdzili ze nikt tego nie pilnuje.
No odsyłają do domu tego dnia na Provea i mBank, jak nie masz ileś tam zamówień na godzinę, ale możesz zmienić projekt. Na innych nie odsyłają. Tak sobie myślę, ze jak jesteś księgową i nie wprowadzasz faktur to też mogą odesłać, to o co chodzi??? Pracodawca może wymagać, żeby przynosić jakieś tam efekty. Ja tam na szkoleniu miałam powiedziane, że jak nie sprzedaż min. 1 karty do 12 to do domu i poszłam na WiP, bo tu niedsyłają.
praca polega na dzwonieniu i wciskaniu ludziom kitu, promowaniu badziewnych publikacji np wydawnictwa "Wiedza i Praktyka" jako "rzetelnych, opracowanych przez fachowców z wieloletnią praktyką"-wystarczy wejść na stronę tego wydawnictwa, żeby przekonać się jacy to specjaliści... zastraszaniu klientów ZUSem.. syfiaste, duszne sale, sprzęt do d.. wciąż się zawiesza.. za szkolenie, które trwa tydzień nie płacą, podpisują umowę jedynie na 5/8 etatu..bałagan jak nie wiadomo co, zaproponowano mi pracę w godz 8-15, na szkoleniu okazało się, że mam pracować 15-21.. nikomu nie polecam.
Projekt IMP to oszustwo !!!!!!!!
Witam wszystkich ,
Opisuje tu jak widzę projekt "IMP" w Delcie. Moja współpraca z delta zaczęła się 20.10.2009 wtedy moje zdanie o firmie było super aż do dzisiejszego dnia jak z projektu "PLAY" wrzucili mnie na "IMP" i kazali nam kłamać ze do paczki powitalnej dajemy książkę i płytę "MISTRZOWIE MUZYKI KLASYCZNEJ" , Książka nie można nazwać opakowania do płyty z trzydziestoma kartkami w środku !!! Jest to moim zdaniem przegięcie ....
Jeszcze jak kazali mi to wciskać osobą starszym co mówią ze czekają na śmierć , lub pani co ma dość takich telefonów i mówi mi ze jest chora psychicznie , bym dał jej spokój lecz po chwili gdy powiedziałem ze tak muzyka jej pomorze , to powiedziała ze tak na prawdę ma obok siebie swoją mamę co ma 101 lat i nawet ni ma tych 10-ciu złotych na tą paczkę bo wydaje wszystko na lekarzy , stwierdziłem ze coś jest nie tak bo nie można takich wciskać tak zwanej "Książki" i płyty cd.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-18 16:17:37odpowiedz
|
Jesli chodzi o książkę. Książką nazywamy wyrób poligraficzny w postaci wydania nieperiodycznego oprawionego i zawierającego kulturoznawcze nośniki(czyt. płyta CD), zawierające ponad 48 stronic nie wliczając okładki.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-28 17:17:42odpowiedz
|
Atmosfera spoko - duzo nowych ludzi, malo kto tam pracuje wiecej niz pare miesiecy
Stawka: początek 8,5 zl brutto/h przy zrobieniu 126+h masz 9.5brutto
+ prowizje ( ofc zalezy jaki projekt polecam imp, courlux)
Kadra: średnio sobie radzą z ogarnięciem tego bałaganu, rzadko ci pomogą i wytłumacza - ew. ci zwrócą uwagę. Praca dobra dla studentów dziennych, luźny grafik. Są plusy i minusy ale pracowałam tam przed wakacjami.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-28 17:17:45odpowiedz
|
Atmosfera spoko - duzo nowych ludzi, malo kto tam pracuje wiecej niz pare miesiecy
Stawka: początek 8,5 zl brutto/h przy zrobieniu 126+h masz 9.5brutto
+ prowizje ( ofc zalezy jaki projekt polecam imp, courlux)
Kadra: średnio sobie radzą z ogarnięciem tego bałaganu, rzadko ci pomogą i wytłumacza - ew. ci zwrócą uwagę. Praca dobra dla studentów dziennych, luźny grafik. Są plusy i minusy ale pracowałam tam przed wakacjami.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-09 19:04:42odpowiedz
|
Chciała spytać jak jest z umową? To umowa o dzieło? Bo spotkałam się z ofertą call center gdzie trzeba było zakładać działalność gospodarczą..a to nie odpowiada mi zupełnie. Proszę o szybką odpowiedź.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-09 19:04:46odpowiedz
|
Chciała spytać jak jest z umową? To umowa o dzieło? Bo spotkałam się z ofertą call center gdzie trzeba było zakładać działalność gospodarczą..a to nie odpowiada mi zupełnie. Proszę o szybką odpowiedź.
Witam a ja bym chciała zapytać o dokładny dojazd do tej firmy?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-30 20:13:40odpowiedz
|
zależy skąd chcesz dojechać.. Dojazd bardzo prosty. Z centrum wsiadasz w 175 - np z Dw. Centralnego i jedziesz aż do hotelu Gromada. Hotel stoi przy skrzyżowaniu 17 stycznia. Przy hotelu przesiadasz sie w 182 i jedziesz jakieś dwa góra trzy przystanki :)
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-30 20:15:14odpowiedz
|
A czy może ktoś pracuje na infolinii IMP ? Powstała w firmie dość niedawno.... ciekawa jestem Waszych opinii na temat tego projektu...
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-01 00:27:02odpowiedz
|
Nie wiem co jeśli chodzi o inflinię IMP, ale sprzedaż produktów IMP jest już od daaaawna. Pracowałam tam 2,5 roku temu i siedziałam w weekendy na projekcie IMP. Firma... do niczego. Ale telemarketerzy fajni- można poznać na prawdę ciekawych ludzi. Raczej firma, gdzie tylko człowiek chce dorobić sobie- ze względu na w miarę luźne grafiki (trzeba tylko porozmawiać z koordynatorem). Niestety często bywa na rozmowie, że będziesz na jednym projekcie a potem okazuje się, że masz szkolenie z zupełnie innego projektu. Nie płacą Ci za szkolenie i to, że siedzisz w firmie kiedy jest awaria i nie można dzwonić. A mi się zdarzyło, że jeszcze koordynatorka zaganiała do pracy nad nowym konspektem. Jak to zauważyłam przy wypłacie to przy następnej awarii znowu chciała zagonić do roboty- powiedziałam jej, że idę na kawę co Maca i ma mój numer- jak technicy uporają się z awarią to niech puści mi sygnał bo nie zamierzam wykonywać obowiązków za które mi nie płacą.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-06 13:53:11odpowiedz
|
A ja mam pytanie, czy warto siadać na sprzedaż bielizny? i których, bo podobno sprzedają na raz majtki dla dwóch firm, z tym że dla jednej już od dawna, a dla drugiej od niedawna - chyba wcześniej dla niej sprzedawali żyletki.
Nie pytam o atmosferę, bo jak czekałam na rekrutacji to na korytarzu widziałam, ze i Courluxem i Provea kieruje ten sam kierownik, więc atmosfera jest pewnie taka sama, tylko jak prowizja?
teraz jest tylko jeden rodzaj majtek (Provea damska) i Curlux to sa tylko amszynki meskie. Stawka na tych projektach wynosi 9zl BRUTTO, a prowizja wynosi:
10 sprzedazy 10zl
20 sprzedazy 30zl
30 sprzedazy 70zl
nie, nie kieruje ten sam kierownik tymi prjektami, z reszta co to ma do rzeczy? czlowieku, tam jest kilka sporych sal i tam siadaja ludzie z roznych projektow, nie ma ze tu siedzi provea a tam curlux tylko siadasz gdzie masz wolne stanowisko. Telemarketerze w wiekszosci urpzejmi i kulturalni, oraz b. wygadani ;)
a przelozeni? sztucznie mili. Jak masz do nich sprawe zrobia co moga by CI pomoc, ale nie martw sie, jako czlowiek ich nie interesujesz.
z reszta to co teraz sie dzieje to az zal pisac, a konkretow tutaj nie napisze.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-08 00:12:00odpowiedz
|
X. - 2010-08-07 00:35:15
teraz jest tylko jeden rodzaj majtek (Provea damska) i Curlux to sa tylko amszynki meskie. Stawka na tych projektach wynosi 9zl BRUTTO, a prowizja wynosi:
10 sprzedazy 10zl
20 sprzedazy 30zl
30 sprzedazy 70zl
nie, nie kieruje ten sam kierownik tymi prjektami, z reszta co to ma do rzeczy? czlowieku, tam jest kilka sporych sal i tam siadaja ludzie z roznych projektow, nie ma ze tu siedzi provea a tam curlux tylko siadasz gdzie masz wolne stanowisko. Telemarketerze w wiekszosci urpzejmi i kulturalni, oraz b. wygadani ;)
a przelozeni? sztucznie mili. Jak masz do nich sprawe zrobia co moga by CI pomoc, ale nie martw sie, jako czlowiek ich nie interesujesz.
z reszta to co teraz sie dzieje to az zal pisac, a konkretow tutaj nie napisze.
A ile kasy można netto wyciągnąć? i czy te 20 sprzedazy łatwo jest zrobić?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-08 00:14:07odpowiedz
|
jak tam pracowała moja kuzynka, to kierownikiem PROVEA i Curluxa był Dominik - musiało się coś zmienić, to było chyba jakoś na wiosnę.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-09-02 02:15:07odpowiedz
|
oczywiscie ze sie pozmienialo.
A co do tych 20 to jest to ku*ewsko trudne na 6 godzin, to juz naprawde dobzi telemarketerzy robia...
To są [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapieprzasz na prowizje a oni i tak ci ją zabiorą mają bardzo dobry system motywacji [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jebać jebać. A po za tym wywalam jajca na tą firmę.