Szukam pracy jako fryzjerka mam spora przerwy w pracy w zawodzie interesuje mnie praca w zakladzie gdzie moglabym sie ,,podszkolic,, angielski znam słabo ale szybko sie ucze.Moze ktos zna jakis zaklad fryzjerski gdzie moglabym pracowac
Kup sobie"Praca i zycie za granica"oraz"Praca i nauka za granica.Tam znajdziesz duzo sprawdzonych adresów,najczesciej przez agencje bo to jest najbezpieczniejszy wyjazd.Agencje czesto organizuja kursy jezykowe,ubezpieczaja,swiadcza pomoc w czasie trwania całego kontraktu.
zależy skad jestes i gdzie szukasz pracy.jesli w polsce to napewno kazdy zakład cie przyjmie na przeszkolenie lub centrum Kształcenia kadr.Jesli za granica to Libris ma racje
dzieki za rady szukam pracy za granica w anglii najlepiej kupuje te gazety ale wlasciwie nie znalazlam nic ciekawego a jak jest ogloszenie to chce zeby robic dredy itd.
W jednej z wymienionych przeze mnie gazet,jakis czas temu,był wywiad z polska fryzjerka która pojechała do Anglii.Miała zakwaterowanie u znajomej czy kogos z rodziny ale nie miała pracy.Chodziła od zakładu do zakładu,pokazywała swoje umiejetnosci bo za granica najlepszym dyplomem fryzjerki czy kosmetyczki sa jej rece.I znalazła prace,w zakładzie prowadzonym przez Polke.Trwało to wiele dni ale jest tam juz 3 lata i niedługo bedzie mogła pracowac na własny rachunek.Fryzjerka w Angli moze zarobic nawet 30-50 funtów za fryzure,musi znac angielski przynajmniej komunikatywnie.W najnowszym numerze "Pracy i zyciu za granica"jest 6 ofert dla fryzjerów w Anglii i Irlandii.,konieczne co najmniej roczne doswiadczenie w zawodzie,umiejętnosci,znajomosc angielskiego.
dzieki libris powiem ci ze artykul ten czytalam i to on mnie zmotywowal do szukania pracy w zawodzie i mam nadzieje ze mi sie uda bo mam dosc pracy w polsce tego wyzysku na pracowniku itd. szkoda tylko ze nie mam nikogo znajomego w londynie bo juz by mnie w kraju nie bylo pozdro
W sprawie pracy dla fryzjerki w Irlandii mozesz skontaktowac sie z przedstawicielem po dn 022 695 08 12 albo mozesz wysłac CV po ang. marzena.bartczak@cpl.jobs(podajac tez nr ref.HS-04-07).Praca w salonie w okregu Mayo.pracodawca pomaga w zakwaterowaniu, ubezpieczeniu, atrakcyjna stawka godzinowa.wymagania:dobry angielski,min.2 lata doswiadczenia w:strzyzeniu,farbowaniu,trwałej,samodzielnosc,poczucie stylu.
W"Praca i życie za granica"znalazłam 8 ofert dla fryzjerek w Irlandii.zarobki od 17 tys.do 23 tys euro na rok
Pilnie zatrudnimy fryzjerke d/m w okolicy Lancaster.
B.dobre warunki.Zapewniamy zakwaterowanie.Dla ewentualnego partnera jest mozliwosc pracy w sasiadujacym polskim barze.Znajomosc angielskiego bedzie waznym atutem.PILNE.
GG:5397320.Tel: 078 496 80 467
Szukam wykwalifikowanych i doświadczonych fryzjerek oraz kosmetyczek do dwóch nowo otwieranych salonów fryzjerskich w Irlandii Północnej.
Rozmowa kwalifikacyjna z właścicielką odbędzie się w Krakowie. Praca legalna i na pełny etat. Wg normalnych zasad panujących w Irlandii.
2 x qualified and experienced hair technicians.
Candidates need to be well qualified, ideally with a few years experience behind them. They must be confident technicians with good cutting skills aswell as colour and upstyles experience.
1 or 2 qualified beauty therapists.
Must be competent and confident in all regular beauty treatments including: waxing, facials, nails etc. Massage and aromatherapy experience would be desirable as well.
A good indication of their ability is whether they have built up a good clientele, and obviously this is something they would need to do in our salons. All candidates must have a confident command of the English language, and a flexible and hard working attitude.
CV w języku angielskim proszę przesłać na adres: eweloga2@yahoo.com
fryzjerki i kosmetyczki w Irla - 2007-07-14 19:54:38odpowiedz
|
wiadomosc dla konrada dzieki bardzo za pomoc ale interesuje mnie praca w anglii i raczej nie bede sie porywac na norwegie czy irlandie za slabo znam angielski (chyba ze zaklad prowadzi polka lub polak i beda w stanie mnie poduczyc jezyka) pozdro
Pilnie zatrudnimy Manicurzystke a takze Fryzjerke (fryzjera) d/m w okolicy Lancaster (Anglia-Lancashire).
B.dobre warunki.Zapewniamy zakwaterowanie.Dla ewentualnego partnera jest mozliwosc pracy w sasiadujacym polskim barze.Znajomosc angielskiego (chocby podstaw) bedzie waznym atutem.Wlasciciele-sa Polakami.PILNE.
GG:5397320.Tel:+44 78 496 80 467
Witam
Mam na imię Iwona i pochodzę z Torunia z zawodu jestem fryzjerką,posiadam 16-letni staż pracy w tym zawodzie.Posiadam zdolnosci manualne-mogę malować makijaże. Posiadam również tytuł technika usług fryzjerskich, oraz mistrza.Posiadam też certyfikat języka angielskiegow stopniu podstawowym międzynarodowej organizacji studenckej-AISEC.
Obecnie szukam pracy za granicą konretnie interesuje mnie praca w Anglii.Jeśli ogłoszenie jest nadal aktualne proszę o kontakt tel:(0-56)648-13-96lub+48696-092-345.Pozdrawiam
bardzo chetnie zkorzystam z oferty ucze sie angielskiego prywatnie wiec podstawy napewno mam praktyke 7 letnia odkad skonczylam szkole zasadnicza wyksztalcenie mam srednie bardzo sie angazuje w prace bardzo bym chciala pracowac w angli poniewaz moj narzeczony tam przebywa oraz aby sie sprawdzic w innych warunkach pracy nieukrywam ze wyzsze zarobki takze mnie motywuja do zmiany pracy .prosze o odpowiedz
JA jestem z Będzina jest w woj ślaskie.SZukam zakladu lub osoby prywatnej która mogłaby mnie doksztalcić w tym zawodzie.Nadmieniam ze mam zastoj .Musiałabym sie uczyć na nowo .Praktyka jest najważniejsza i te nowe techniki.Bardzo mi zależy.PRosze o odp na maila dorotka42@poczta.onet.pl
Nowy salon Hair & Beauty - 2007-10-02 13:00:12odpowiedz
|
Hi Ivone,
If you did not find any job to that time please send your CV to sign.new@gmail.com.
Job description: creative Hairdresser/Stylist, experienced, qualified
english must be comunicable, welcomed with polish & russian language
Type of job: Full time, Permanent
Salary: €350 weekly, €400 weekly from fourth monthly, bonus, courses,
Good Luck!
New Hair & Beauty Salon - 2007-10-02 13:02:13odpowiedz
|
Hi Monika,
If you did not find any job to that time please send your CV to sign.new@gmail.com.
Job description: creative Hairdresser/Stylist, experienced, qualified
english must be comunicable, welcomed with polish & russian language
Type of job: Full time, Permanent
Salary: €350 weekly, €400 weekly from fourth monthly, bonus, courses,
Good Luck!
Witam. Jestem z Chelma woj. Lubelskie 15 marca bede wl ondynie inreresuje mnie praca manikiurzystki mam doswiadczenie iz robie paznokcie sama tylko,ze nie w salonie a w domu. Czekam na odpowiedz na meila rozrabiaka898@o2.pl
wiadomosc dla Piotra Scigaly prosze o kontak na e-meil prosze podac warunki pracy i warunki socjalne miejsce pracy wymagania zawodowe.Moj adres lenag@poczta.onet.pl
JA FRYZJER STYLISTA MAKIJAŻYSTA POSZUKUJE PRACY W SALONIE FRYZJERSKIM. JESTEM W ZAWODZIE 15 LAT, ( MAM 30 LAT) DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE,przedłużanie włosów i wszytskie techniki koloryzacj i strzyżeń włosów męskich i damskich, jestem krestywny. PROFESIONALIZM, CHĘCI DO PRACY. OFERUJĘ SWOJĄ WYSOKĄ KULTURĘ OSOBISTĄ, MIŁE USPOSOBIENIE, JESTEM NIEKONFLIKTOWY. ZALEŻY MI AN PRACY U UCZCIWEGO PRACODAWCY. MOJA ZNAJOMOŚĆ J. ANGIELSKIEGO JEST MAŁA ( ALE DOGADUJĘ SIĘ :-) ) SZYBKO SIĘ UCZĘ MAM TZW ZDOLNOŚCI JĘZYKOWE, OPRÓCZ TEGO ZNAM WŁOSKI W STOPNIU DOBRYM I NIEMIECKI. MAM TEŻ TRANSLATOR WIĘC WRAZIE POTRZEBY ZAWSZE JAKOŚ SOBIE PORADZĘ, WKONCU NAJWAŻNIEJSZA JEST DOBRA FRYZURA, ZADOWOLONY KLIENT MIŁA OBSŁUGA NIE TRZEBA WCIĄŻ ROZMAWIAĆ :-) TYLKO SKUPIĆ SIE NA PRACY.
PROSZĘ O OFERTY , PROSZE O PODANIE ZAROBKU BO JEST TO DLA MNIE BARDZO WAŻNE.OPRÓCZ FRYZJERSTWA JESTEM RÓWNIEŻ MAKIJAŻYSTĄ -WIZAŻYSTĄ( USTALANIE PÓR ROKU KOLORYSTYKI ITP ) MÓJ MAIL monser@o2.pl tel 0048-784.608.455 POZDRAWIAM SLAWEK.
PS. JEŻELI JEST EWENTUALNIE MOZLIWOSC POMOCY W ZAŁATWIENIU ZAKWATEROWANIA NAJCHĘTNIEJ MIESZKANIA LUB NIEKRĘPUJĄCEGO POKOJU SAMODZIELNEGO NA SAM POCZĄTEK TO BĘDĘ BARDZO ZADOWOLONY. :-)
dowiedz sie pod mailem alionka_g@yahoo.com(to salon kosmetyczny VITRUVIAN MAN w Cambridge,szukaja manicurzysty),na tego maila wysyła sie tez CV i listu motywacyjnego po angielsku. Również gowork organizuje wyjazdy dla kosmetyczek na Cypr,zarobki 500-600 euro/netto/m-c,gwarantowane zakwaterowanie i wyzywienie
Polski Salon Fryzjerski i Studio Paznokci (Irlandia) zatrudni pracowników. Wymagania-pasja oraz komunikatywny angielski. Rozmowa kwalifikacyjna w Polsce. Zatrudnienie wg norm irlandzkich (rejestracja, umowa). kontakt- ajpj@o2.pl
Zatrudnie PILNIE fryzjerke.. z doswiadczeniem zawodowym... w Katowicach w salonie firmowym "Farouk Systems USA" ul. Wajdy 13 tl.509641967 . Zainteresowanych prosze o kontakt....
Zatrudnie PILNIE fryzjerke.. z doswiadczeniem zawodowym... w Katowicach w salonie firmowym "Farouk Systems USA" ul. Wajdy 13 tl.509641967 . Zainteresowanych prosze o kontakt....
Witam jestem fryzjerką z 8 letnim doświadczeniem. Niebawem wylatuję do anglii i szukam tam pracy w swoim zawodzie. Interesują mnie tylko oferty z Birmingham.O kontak prosze pod adresem e-mail aszaka@o2.pl lub na gg 8118505. Wielkie dzięki.
witaj, jesli szukasz pracy zadzwon pod numer 609904 700 to tel wlasciciela broadway group z tego co wiem szykaja caly czas ekipy. naturalnie szkola maja chyba nawet swoja akademie. malo tego mozna u nich z tego co wiem sporo zarobic. pozdrawiam.
w 6 numerze"Praca i życie za granica" jest b.ciekawy artykuł(str.24)o polskich fryzjerach za granica.Artykuł jest długi więc nie dam rady przepisac go całego.napisze w skrócie o co chodzi a wy przeczytacie całosc w pismie.Bohaterkami artykułu są polskie fryzjerki z róznym stazem,które w UK pozakładały własna działalnosc poniewaz gdyby chciały pracowac u kogos od poczatku byłyby tylko uczennicami do mycia głów i zamiatania (mimo,ze w polsce pracowały lata )a dopiero po miesiacach praktykowania i sprawdzeniu się jest dopuszczana do farbowania czy nakrecania włosów na wałki a jeszcze póxniej do pełnych usług.Poza tym trzeba znac per fekt angielski jak sie chce pracowac w zakładzie angielskim,pracujac na własne konto mozna znać angielski w stopniu podstawowym,komunikatywnym.W angielskim zakładzie np.trwała kosztuje 150 funtów.Polska fryzjerka wexmie za to połowe.Polskie fryzjerki,po przyjexdzie do UK ogłaszaja sie w prasie,serwisach internetowych,wywieszaja ogłoszenia.Ich"zakład"to torba z fryzjerskimi akcesoriami,usługi robia w domu klienta.Po zdobyciu klientek,wyrobieniu sobie marki polskie fryzjerki zakładaja swoje zakłady.Formalnosci najlepiej oddac w rece doswiadczonego i wykwalifikowanego ksiegowego.Rozpoczecie działalnosci na Wyspach to b.prosta rzecz.Wystarczy wypełnić aplikację w Inland Revenue(odpowiednik polskiej skarbówki).We wniosku musza sie znalesc informacje o osobie zakładajacej działalnośc,rodzaju działalnosci,formie rozliczeń podatkowych.Po tym pozostaje tylko wynajac lokal i wyposazyć go.Wbrew pozorom takie cos nie jest drogie.Wynajecie lokalu to koszt srednio 100-500 funtów tygodniowo,w zależnosci od lokalizacji. Wyposazenie mozna juz kupic za 1500 funtów.
Jeśli polska fryzjerka zna swietnie angielski moze próbować szczescia i szukac pracy w angielskich lokalach.Najlepiej szukac przez gazety np"LOOT",albo na stronie www.gumetree.co.uk . Niektóre renomowane zakłady organizuja castingi,konkursy za które nagrodą jest etat.Podczas takiego castingu trzeba sie wykazac nie tylko umiejetnosciami ale i perfekcyjna znajomościa jezyka i zasadami higieny pracy.W UK nie ma szkół fryzjerskich,zawód mozna zdobyc na kursach i warsztatach.
Pracujac juz w UK w zawodzie mozna podnosic swoje kwalifikacje uczeszczajac na kolejne kursy:City&Guilds Level4,Higher Professional Diploma in Salon Management,BTEC HNC/HND,połaczone z elementami zarzadzania.
Zarobki:praktykantka zarabia najnizsza stawkę krajową czyli 5,52 funta za godzine.Wykwalifikowana fryzjerka,która rozpoczyna pracę po odbyciu stazu i praktyki,moze liczyc na zarobki ok.16 tys.funtów rocznie.Stylistka fryzur w renomowanym salonie w Londynie zarabia od 30 tys.funtów rocznie-w góre.
W najnowszym numerze"Praca i życie za granica",ukazał sie w miniony czwartek,jest dokładnie opisane,krok po kroku jak i za ile zakłada sie działalnosc gospodarcza na Wyspach(tam jest opisany przykład Irlandii)i jak sie załatwia kredyt na działalnosć
Witam jestem zainteresowana praca w zawodzie fryzjerki.Jestem z zawodu fryzjerka i posiadam doswiadczenie w tej pracy .Chcialabym uzyskac kontakt. m ieszkam niedaleko Sochaczewa.