Znam to biuro i ostrzegam. Przed wyjazdem sielanka. Zgarniają kasę a potem mają wszystko w głębokim poważaniu. Nie solidni, kłamią i oszukują. Raz jeszcze przestrzegam
Ja znam te firmę...
...jakims NIESZCZESLIWYM trafem wyslali mnie do Hiszpanii.
Nieszczęsliwym poniewaz firma duzo naobiecywala a nic praktycznie nie zrobila (oprocz pobrania oplaty i kupienia mi biletu na samolot, za ktory i tak przeplacilem)
- dromader wzial ode mnie i od mojej zony po 1200zl, podczas gdy bilety kosztowaly 300zl
- obiecali nam prace na pomaranczach, podczas gdy trafilismy na wazywa.
-mielismy mieszkac razem, bylo to w 100% zapewnione przez firme DROMADER a w rezultacie mieszkalismy 1,5km od siebie
-mialy byc sliczne domki i pokoje z sanitariatami.../...a z sanitariatem to nie mialo nic wspolnego.../...w sumie po wejsciu na boso na podloge mozna bylo trafic na sanitariat :P
-mielismy dostac wlasne karty bankomatowe i miec zalozone wlasne konta na ktore mialy wplywac nasze pieniadze, a w rezultacie nic takiego nie bylo. szefowa dromadera byla wrecz wstrzasnieta tym ze w ogole wymagamy od niej kart i kont bankowych.
-ani ja ani moja zona nie mowilismy (jeszcze) po hiszpansku ale obiecano nam ze tam 99,9% ludzi mowi po angielsku - oczywiscie okazalo sie ze jedynymi anglojezycznymi osobami tam byli polacy :)
- DROMADER obiecal nam ze do samej teneryfy (bo tam bylismy) bedzie z nami lecial przedstawiciel, aby pomogl nam zalatwic sprawy administracyjne i w ogole zorietowac sie w sytuacji - niestety rola dromadera skonczyla sie w momencie gdy zaplacilismy im reszte pieniedzy na parkingu we wroclawiu. po dojechaniu na lotnisko w LIPSKU kierowca pozegnal sie z nami, wyjal plecaki z bagaznika i odjechal, nie mowiac nam ani slowa. na szczescie dalismy sobie jakos rade (a bylo nas piecioro)
- skoro o pieniadzach mowa - ja i moja zona jestesmy z torunia i wszelkie sprawy z dromaderem zalatwialismy przez telefon. Pracownica dromadera wielokrotnie powtarzala mi ze najpierw placi sie zaliczke, a reszte pieniedzy doplaca sie po pierwszej wyplacie w pracy w hiszpanii. Niestety okazalo sie ze reszte pieniedzy musielismy doplacic w aucie na parkingu we wroclawiu, niestety nic przy sobie nie mielismy..., HANKA, szefowa, powiedziala "niestety musimy sie pozegnac" - po krotkich namowach dala sie przekonac aby nasi rodzice wplacili nastepnego ranka reszte pieniedzy na ich konto. UDALO SIE wylecielismy...
- ...ale to nie koniec problemow!!!
- nastepny byl najbardziej stresujacy.../...otoz po przylocie na wyspe, mial ktos na nas czekac na lotnisku. przylecielismy, odebrtalismy bagaze, wyszlismy na hol, a tam.../...nikogo nie ma. stalismy jak idioci z kartka DROMADER FINCA PUNTA GORDA na tym lotnisku przez godzine a nikt sie nie zjawil. zadzwonilem do dromadera. pracownica powiedziala ze zadzwoni do PUNTA GORDY i zorietuje sie o co chodzi - miala oddzwonc. po 30stu minutach milczenia JA oddzwonilem, pani powiedziala mi ze hiszpanie juz po nas jada - tylko sa korki na miescie. czekalismy kolejne 40min (a mial na nas juz ktos czekac od poczatku). gdy juz ktos po nas przyjechal okazalo sie ze ONI SIE DOPIERO DOWIEDZIELI O NASZYM PRZYBYCIU!!!!! oczywiscie o braku korkow na miescie pisac chyba nie musze.
- teraz opisze blizej warunki mieszkalne:
- BYLY ONE OKROPNE!!! mielismy w pokojach myszy i jaszczurki, oczywiscie jezeli ktos mial okazje spac w pokoju - ja mialem przyjemnosc spac na korytarzu na polowym lozku, bez szafy i bez odrobiny prywatnosci. swoje rzeczy trzymalem w malym bioreczku bez drzwiczek.
- warunki sanitarne nie zapewnialy absolutnego minimum. pojscie pod prysznic boso oznaczalo natychmiastowy atak grzybicy lub innego swinstwa...
- kuchenka gazowa pokryta byla warstwa tluszczy i ziemii z pola.
- na szczescie byla lodowka - ale co z tego skoro byla tak BRUDNA ze spozywanie z niej czegokolwiek grozilo zatruciem pokarmowym.
-do sklepu mielismy daleko i w dodatku pod gorke
-szef odmawial jakiejkolwiek wspolpracy
-dromader nie chcial pomagac polakom ktorych wysylal za granice
-byl przypadek dziewczyny ktorej dzien przed zameldowaniem skonczyl sie termin waznosci dowodu osobistego. nie mogla sie zameldowac i podjac pracy. DROMADER umył rece, odmowil jakiejkolwiek pomocy!
-dromader zagrozil w dodatku ze to ONA poniesie konsekwencje braku waznego dowodu osobistego, a to przeciez oni sie nie dopatrzyli konczacej sie daty waznosci dokumentu, a wysylali przeciez kopie dowodu osobistego w kilka miejsc, m. in. do ambasady, do firmy, do urzedu w polsce, oraz dla samych siebie...
NIE UFAJCIE DROMADEROWI - 100% POLAKOW Z KTORYMI WSPOLPRACOWALISMY BYLO TAM POPRZEZ DROMADER I WSZYSCY BYLI OSZUKANI W PODOBNY SPOSOB - CZAS TO ZAKONCZYC!!!
Chcialbym sprostowac swoj ostatni post na temat pracy na Teneryfie i przeprosic firme DROMADER z wrocławia za pomówienia.
Napisałem ze firma DROMADER oszukuje ludzi i obiecuje kokosy a nic z tych rzeczy nie ma na miejscu pracy. oczywiscie kazdy ma swoje wlasne zdanie na temat pracy i firmy w ktorej pracowal oraz firmy ktora w tym posredniczyla. Ja nie jestem w 100% zadowolony ze wspolpracy z DROMADEREM lecz wiele rzeczy ktore wypisalem w poprzednim poscie sa MOCNO PODKOLORYZOWANE LUB SA NIEPRAWDA.
Była to moja pierwsza praca na terytorium hiszpanii, tak daleko od domu i kazde odstepstwo od prawdy potegowalo stres z tym zwiazany.
Chacialbym ofocjalnie przeprosic cała firme dromader za wszystkie nieprawdziwe rzeczy ktore o nich napisalem, przyznaje, ze wiele z nich jest nieprawda oraz chcialem przeprosic osoby ktorych imieniem posluzylem sie w ostatnim poscie.
Mam nadzieje ze wszystkie nieprzyjemnosci zwiazane z moim ostatnim postem zostana rozwiazane.
Jeszcze raz bardzo przepraszam
UWAGA OBOZY PRACY
mieszkam na teneryfie i wszystkie gospodarstwa pracy sezonowej na teneryfie to OBOZY PRACY firma dromader wysyła tu ludzi kłamiąc ich że wszystko jest ok a na miejscu okazuje sie ze to obozy pracy, w pokojach mężczyźni i kobiety razem po 8 osób w brudnych obskórnych pokojach, przełożeni to typowi obozowi "kapo" z batami, wykorzystują niewiedze polaków, niejednokrotnie wykorzystują seksualnie polki, alkohol, narkotyki to codzienny syf naprawde odradzam, widizałem nie raz co tam się dzieje, niewspominając ka pieniądzach jak maja po 500 euro to max
UWAGA OBOZY PRACY na Teneryfie - 2007-12-03 12:14:50odpowiedz
|
UWAGA OBOZY PRACY
mieszkam na teneryfie i wszystkie gospodarstwa pracy sezonowej na teneryfie to OBOZY PRACY firma dromader wysyła tu ludzi kłamiąc ich że wszystko jest ok a na miejscu okazuje sie ze to obozy pracy, w pokojach mężczyźni i kobiety razem po 8 osób w brudnych obskórnych pokojach, przełożeni to typowi obozowi "kapo" z batami, wykorzystują niewiedze polaków, niejednokrotnie wykorzystują seksualnie polki, alkohol, narkotyki to codzienny syf naprawde odradzam, widizałem nie raz co tam się dzieje, niewspominając ka pieniądzach jak maja po 500 euro to max
Słuchajcie ludzię we Wrocławiu są dwie firmy Dromader jedna to turystyczna która tak jak piszecie robi ludzi w bambuko a druga to firma która zajmuje się transportem międzynarodowym tylko i wyłącznie rzeczy czyli towary róznego rodzaju. Nie precyzując swoich wypowiedzi narażacie firme Dromader z M.Miechowity we Wrocławiu na straty i odganiacie im klientów.W natępnych postach piszcie swoje zdania ale precyzujcie że chodzi o firme turystyczną z ul. Pereca we Wrocławiu. pozdrawiam
dawna znajomaaa hehe - 2008-02-08 17:25:16odpowiedz
|
słuchajcie! ten człowiek mówi prawdę z tym że bez przesady. Ludzie z finki punta gorda doskonale daja sobie tam rade i wcale to nie jest oboz pracy.Chcesz pracujesz, chcesz wracasz do polski.Nikt nie robi ci problemu z tego powodu ze ci sie tam nie podoba. Szkoda tylko ze ten człowiek który opisywal to nie uwzglednil w domu polek(w ktorym i tak jeden polak mieszka) notorycznego braku wody biuezacej albo lecacej ciurkiem w ktorej to 11 polek w grudniu 2006 musialo sie myc...Dom jest piekny i przestrzenny..Faceci rzeczywiscie maja gorsze warunki i do sklepu jest sporo pod gorke ale pracodawcy dowoza. raz na dwa tygodnie bo tak ustalono odpoczatku wysylania tam polek hehe Szczerze nei wrocilabym tam bo praca jest ciezka ale na polu jest zabawnie... Człoieku zastanow sie firma rzeczywiscie klarowna nie jest ale nienajgorsza w dodatku wyplacalna no i zarobki podniosla a jak juiz piszesz to nie zaprzeczaj bo do wiarygodnych nienalezysz i fair nie jestes... Hanka rzeczywiscie sprawdala te firme i tam pracowac mozna pod warunkiem, ze z wody za czesto korzystac nie musisz badz nie lubisz bo jak czyscioszkiem jestes to nie przetrwasz dwoch tygodni hehe ps kiedy tam byles?
Klient Dromadera z Pereca od l - 2008-02-26 15:54:49odpowiedz
|
Ludzie, az sie slabo robi jak sie czyta odpowiedzi niektorych osob. Jezdze z Dromaderem juz kilka ladnych lat... zarowno na lad jak i na Teneryfe. Pisanie jakiegos anonimowego Darka ktory mieszka i ma firme na Teneryfie, a ktory widac ma duzo wolnego czasu i sobie zwiedza firmy w ktorych pracuja polacy, i jedyne co widzi to Obozy Pracy i Kapo... Czlowieku, nie osmieszaj sie, bo obrazasz Nas, pracujacych ciezko na wyspach. Bo praca jest najczesciej ciezka, warunku ROZNE, raz sa naprawde bardzo dobre, czasem sie trafia sporo gorzej, ale BEZ KOLORYZOWANIA. ogladnij sobie pare filmow, zoabczysz obozy pracy.. Nie ukrywam, zarobki i warunki jak i praca nie sa najlepsze w Europie, ale ja jak jechalam do wiedizalam po co.. do pracy . i tyle. jak jechac z Dromaderem to anjlepiej sie pytac o firmy sprawdzone, choc czsem lepiej jechac tam, gdzie jeszcze polakow nie bylo... Pozdrawiam
Henia
hej ja nie bede wam tlumaczyl powiem tylko tyle jestem w hiszpani i pracuje szczesliwie a jesli chodzi o dromadera znakomicie wywiazal sie ze swoich obowiazkow wierzcie czy nie ja polecam jak ktos ma wiecej pytan na numer
w tym roku jedziemy z bratową z Dromadera na Teneryfę do firmy Aquadulce (Selecta) już po raz trzeci. Praca przyjemna przy szczepkach kwiatów, świetny szef, firma położona w bajecznej okolicy, zarobki to może nie są kokosy, jednak w moim odczuciu duże, bo zawsze kilkakrotnie wyższe niż u nas...Mąż jechał z Dromadera na winobranie w ubiegłym roku, w tym roku planuje ponowny wyjazd. Nigdy nie mieliśmy problemów z zakwaterowaniem. Jeżeli chodzi o organizację-na lotnisku zawsze odbiera nas przedstawiciel z Selecty, płaca jest taka jak w ofercie... Panie, które pracowały z nami w tej samej firmie na wyspie a miały jakikolwiek problem, dzwoniły do Dromadera i nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek tłumaczka odmówiła pomocy. Nie mam zastrzeżeń, może po prostu lepiej trafiłam, ale polecam.
No chciałam napisać że kompletnie nie zgadzam się z wyższymi opiniami na temat Dromadera!! Pomogłam załatwić mojej siostrze wyjazd na Teneryfę z Dromadera do kwiatków, jest tam już ponad 2 lata i jest zadowolona. Wszystko cała organizacja wyjazdu była sprawnie przeprowadzona nie było żadnych problemów a no i rezydenta też mieli do pomocy w sprawach biurowych na Teneryfie.
napisz w jaki sposob dromader cie oszukal??
sama sie zastanawiam czy nie jechac ale juz po tym co czytam to nie wiem!!!!!co mam robic?? jak ludzie pisza... jednym sie trafilo dobrze inni zas nazekaja. a czy jak mam numer bezposrednio do hiszpani osoby ktorej sie tam na miejscu zajmuje ludzmi ktora daje prace....chodzi mi o biuro tam...CZEKAM NA WASZE OPINIE CO MI RADZICIE
A W TAKIM RAZIE W JAKA MIEJSCOWOSC JECHAC ZEBY BYLA PRACA???? i dobrze trafic????? ZNAJOMA MI POLECALA DROMADER I MOWILA ZE FIRMA JEST DOBRA ZEBYM ZADZWONILA I POJECHALA!! a teraz to juz nie wiem... a bardzo mi zalezy na pracy prosze o pomoc
powiem ci tak zeby dobrze trafic to szanasa jest 1-100,wrocilem w sobote z bylem trzy miesiace a zapewniali mnie o szesciu i tak mialem na umowie zwykli oszusci i nic wiecej naprawde uwierz im zalezy tylko na twojej kasie
Moja ciocia juz chyba z 3 raz jedzie z dromadera i jest bardzo zadowolona z hiszpani w której była ale zjechała do polski i chciała spróbować coś innego i obecnie jest w szwecji mowi ze było lepiej w hiszpani no kto jak woli zna hiszpański jezyk to wiecie odrazu lepiej teraz jej szukam jakąs dobrą prace bo mowi ze w szwecji pracują tylko 4-5 dni w tygodniu. no ale polecam jezeli ktoś moze pojechać na teneryfe tam na sałate moja ciocia była to polecam!! :)
jakl [usunięte przez admina] ..widze co ludzie tu pisza to mi sie [usunięte przez admina] chce i nie mam zamiaru przepraszac za słownictwo ...na teneryfie sa miejca w których jest naprawde fajnie a wiekszosc niezadowolonych osób to [usunięte przez admina] lale co nigdy nie pracowały albo maminsynki ...powaznie ...chcesz jechac spróbuj ...sie przekonasz ...sporadycznie sa takie akcje ze jest jakas lipa ....praca to praca jest ciezko i tyle a warunki mieszkalne to nie hotele bo jak chcecie jechac na teneryfe i mieszkac w hotele to z orbisu na wycieczke xDDDD....
nie wiem jak jest na londzie, ale na wyspach wyjechalem z dromadera i przepracowalem na gran canarii 2 lata na pomidorach. ktos juz wyzej napisal, ze mozecie wierzyc lub nie, ale polecam. nikt mnie nie oszukal na kasiore. powodzenia :)
chcialabym sie zapytac czy to na pewno ta firma dromader z ul pereca oszukuje?bo ja mam wyjechac teraz 20 maja juz wplacilam zaliczke i nie wiem co mam dalej zrobic;(prosze odpisz
tak ja jade teraz w maju na czeresnie z firmy dromader wplacilam juz zaliczki 400zl i pozniej mam wplacic jeszcze 500zl.nie wiem czy mam jechac bo tyle sie juz naczytalam ze sie boje.napiszcie mi czy polecacie czy nie prosze bardzo mi na tym zalezy
bardzo bym prosila o szybka odpowiedz jak wie ktos cos o wyjezdzie teraz w maju na czeresnie do hiszpani z firmy dromader z wroclawia ul pereca.dziekuje bardzo
bardzo bym prosila o szybka odpowiedz jak wie ktos cos o wyjezdzie teraz w maju na czeresnie do hiszpani z firmy dromader z wroclawia ul pereca.dziekuje bardzo
do Aquadulce nie dostaniesz się bezpośrednio, musisz przez Dromadera, babka poinformowała mnie, że w tym roku jądą tylko powtórkowe z ubiegłych lat na kwiatki
ja zapisalam sie na wyjazd na teneryfe do przetworni pomidorow z biura dromader,bede jechac pierwszy raz po przeczytaniu waszych wypowiedzi mam pewne watpliwosci
moja kolezanka pojechala teraz od nich na teneryfe na pomidory i pisala do mnie ze jest swietnie mnostwo pracy super warunki mieszkaniowe i wogle jest zachwycona
malo wiesz o puta gordzie to prawda jest obuz pracy wcale do sklepu nie worza i gonia do pracy i oszukuja na wszystkim a jeszcze jedno wam powiem nie wincie dromadera tylko polakow chodza do szefa i skarza na ludzi bo sa zlabi w pracy znalam takie malzestwo jeo zona jest slaba a on chodzi i donosi na polakow dajcie spokoj dromaderowi sami jestescie sobie winni
Ciotka dobra rada - 2009-08-29 11:11:54odpowiedz
|
Matko jak nieudolnie ktos s tej firmy podszywa sie za pracownika!!! Gdyby firma była uczciwa , załatwiała formalnosci zgodnie z obietnicami nie byłoby negatywnych opinii .! Ludzie nie dajcie się zwariowac, napietnujcie, piszcie otwarcie ,a przede wszystkim podchodzcie bardziej ostroznie do wyjazdow bez upewnienia sie z kim podpisujecie kontrakty
Witam ja pracowałam kilka lat w firmie punta gorda i słąbo mi sie robi jak ktoś pisze ze jest tam obóz pracy. praca wiadomo jest cieżka ale wszedzie jest tak ze jak sie chce zarobić to trzeba pracowac mieszkałam z dziewczynami przez jakis czas była tam dziewczyna która tłumaczyła wszystlo i pomagała innym zawsze można było na nią liczyc . szef byl jaki był jak ktoś z nim żył dobrze to i dla tej osoby był wporzadku a jesli niechce sie pracować i donosi sie na swoich rodaków długo tam sie nie popracuje bo inni taka osobę zjedza warunki mieszkaniowe nie były złe fakt czaami zakrecali wode i to bylo denerwujace ale bardziej denerujace były niektore kobiety ktore tam mieszały i myślaly ze sa niewiadomo kim ale z tym tez można bylo sobie poradzic czy to w polsce czy zagranica takie osoby sie trafiaja. ja zyłam dobrze z szefostwem i nie narzekałam a dzieki wiec prosze nie piszcie bzdur jak sie nie umie życ z ludzmi to nigdzie takiej osobie nie bedzie dobrze a kłutnie nie pomagaja a wrecz przeciwnie bardzo szkodza.
ta firma jest niesamowita pobiera kaskę a potem umywa rączki , łatwi wyjazd na winogrona a przed odjazdem busa okazuje się ze jedziesz na jabłka i tp. historyjki a potem radz se sam hehe , praca do 1-1.5 miesiaca z mozliwoscią przedłuzenia hehe bajeczki moi znajomi pojechali za posrednictwem dromaderka i wyladowali w garazu hehe apartament nie zly i tylko 100euro oplata mazenie nu ale kazdy ma wybór czy warto placic za zekome posrednictwo dromadera powodzenia duzo by jeszcze pisac ale juz mi sie nie chce , poklikajcie z tymi co byli
Witam ja pracowałam kilka lat w firmie punta gorda i słąbo mi sie robi jak ktoś pisze ze jest tam obóz pracy. praca wiadomo jest cieżka ale wszedzie jest tak ze jak sie chce zarobić to trzeba pracowac mieszkałam z dziewczynami przez jakis czas była tam dziewczyna która tłumaczyła wszystlo i pomagała innym zawsze można było na nią liczyc . szef byl jaki był jak ktoś z nim żył dobrze to i dla tej osoby był wporzadku a jesli niechce sie pracować i donosi sie na swoich rodaków długo tam sie nie popracuje bo inni taka osobę zjedza warunki mieszkaniowe nie były złe fakt czaami zakrecali wode i to bylo denerwujace ale bardziej denerujace były niektore kobiety ktore tam mieszały i myślaly ze sa niewiadomo kim ale z tym tez można bylo sobie poradzic czy to w polsce czy zagranica takie osoby sie trafiaja. ja zyłam dobrze z szefostwem i nie narzekałam a dzieki wiec prosze nie piszcie bzdur jak sie nie umie życ z ludzmi to nigdzie takiej osobie nie bedzie dobrze a kłutnie nie pomagaja a wrecz przeciwnie bardzo szkodza.
nie wierzę, żeby ktokolwiek chciał oczerniać współpracowników z PL dla wyrażenia pozytywnej opinii o firmie. komu moze na tym zalezec ? to jest ewidentnie podstawiona osoba (pracownik) biura Dromader. jesli firma jest godna polecenia to nie ma znaczenia jak fatalni/ zapijaczeni/ klamliwi/ leniwi a Polacy za granicą!!! zresztą, to nie jest pierwszy tego typu wpis na forach, zamydlający oczy, zupełnie bez ładu i składu opisujący ludzi, którzy przez to biuro wyjeżdżają a nie w usługi, które to biuro oferuje. bądzmy powazni.
nie jestem podstawiona osoba tylko bylym pracownikiem punta gordy pracowalam z wieloma polakami i wiekoszośc byla spoko szef normalny czasami wkurzajacy ale na ogol można bylo sie z nim dogadac wyjechalam przez dromadera i fat byl taki ze podali nam inna stawke wyplaty okazalo sie fakt ze dostaniemy mniej pieniedzy probowalismy dzwonic do dromadera ale dromader nic w tym kierunku nie zrobil natomiast my polacy dopielismy swego i podniesli stawke nadgodziny o ile ktos chcial pracowac wypłacane byly zawsze wiec mozna bylo zarobic trochce kasy i zyc spokojnie i nie bylo az tak strasznie po za pogoda bylo strasznie goraca a jak padal deszcze to fakt ciezko sie pracowalo ale jak ktos decyduje sie na prace na teneryfie to sam wie jakie warunki pogodowe tam panuja .
Witam tak czytam te wszystkie posty i to co sie pisze o firmir Dromader z placu Pereca miłem okazje wyjechac z tą firma pracowałem w Guimarze niedaleko Kndelari jak toś był na Teneryfie to bedie widził ik powiem tak firam załatwila wyjazd była pomoc ze strony firmy Dromader to fak ze szef to był typowu kapo ale jesli che ktos pracowac ito polecam firme bo nie oszkuje tak jak to robia inne firmy a co do włascicielki firmy mozna sie z nia dogadac wporzadku babka