A ja jestem po 3 miesiącach pracy w Niemczech poprzez tego pracodawcę, i chociaż nie wszystko jest tak jak powinno to jednak są gorsi oszuści od nich... Generalnie jest nieźle :) Jestem na urlopie i na pewno tam wrócę :)
To czyli z agencją"personel" warto jechać czy nie warto bo widze że zdania są odmienne. Zaproponowali mi wyjazd do niemiec do kaufladu i niewiem co zrobić:/ POMOCYY
Straciłeś dwa lata pracy. Składki nie są odprowadzane do ZUS-u.
Lawrence z Arabii - 2009-08-13 13:14:33odpowiedz
|
Bzdura. Składki są opłacane. Każdy pracownik otrzymuje druki RMU-a. Podatek niemiecki również jest odprowadzany (do późniejszego odzyskania). Kasa na zaliczki i pensje bywa opóźniona ale lekko i nie zawsze. Praca ciężka i wymagająca. A Ci którzy narzekają, na pewno wylecieli za wódę albo bumelki. Lub za kradzieże. Dodam że pracuję w Niemczech w Kauflandzie już dośc długo abym mógł się wypowiadac. Jak jesteś dobry to na "rękę" dostaniesz nawet 1300-1500 euro.
mój mąż jest zatrudniony w Personelu,do tej pory jedynym małym minusem były spóźnienia jedno,dwu dniowe z wypłatami,ale aktualnie maż siedzi w domu i nie wiemy co jest grane bo nawet koordynator nie raczy odbierać telefonu,a ma płacone za przepracowane godz.ma za październik zarobione 700zł.jak z tego wyżyć.Nie wiemy co robić,szukamy czegoś innego,mąż jest fachowcem(cieśla szalunkowy),ale w Polsce .........sami wiecie
no tak jak sie pracuje na umowe o dzielo to sie nie ma zadnego ubezpieczenia-umowa o dzielo to nie to samo co umowa o prace a brak takich informacji swiadczy tylko o twoim poziomie -wiadomo czemu nie pracujesz
Po sądach nikomu się nie chce chodzić małe nieprawidłowości czyli czyjaś pomyłka albo oszustwo małe wiec je tolerujesz ale jak się oszuka tysiąc osób na 5 euro to trochę się uzbiera prawda??
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-17 18:12:21odpowiedz
|
Chciałbym poznać szczegóły mam ofertę z tej firmy ale na zasadach umowy o pracę w Polsce, do magazynów logistycznych czy zapłaty są takie jak obiecują
To warto jechać czy nie ?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-21 23:24:35odpowiedz
|
witam ja tez mam ochotę wyjechać z tą firmą i wydaje mi się ok. jest wiele gorszych agencji, a ludzie którzy piszą o tej zle to albo totalne ściemniacze albo ludzie co im się nie chce pracować i tylko liczą na złote góry.pracowałem przez dwa lata w Holandii i też niekiedy nie było słodko ale jakoś sobie radziłem. warunki mieszkaniowe nie były za ciekawe ale jechałem tam pracować a nie na wakacje. nikt tu konkretnie nie napisał co mu nie pasuje tylko wydaje mi się że to jest szukanie dziury w całym.żeby tylko coś złego o danej firmie napisać.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-27 16:42:52odpowiedz
|
a ja tu pracuje od ponad roku i jest ok, zarobic idzie jesli ktos pracuje sumiennie nie opuszcza dni roboczych nie zapija to na pewno nie zwolnia od tak
napisze może tak ,praca ciężka ,piszę o pracy jako komisioner,zbierasz zamówienia tak zwane cole czyli sztuki za to masz płacone,jakieś 0.30 centa brutto,wypłaty raczej na czas,ubezpieczenie w polsce od najniższej krajowej wiec zapomnij o chorobowym i rencie od tej kasy co zarobisz,jak juz tu przyjedziecie ja akurat pracowałem w kaufland dortmund ,nie wierzcie tym z biura w polsce co to miały byc za warunki mieszkaniowe cudo jak tu przyjedziecie to sie za głowe złapiecie totalne rudery ahha o wszystko tu dba radziu ale nic wam nie pomorze i ta jego madzia tez jest tu brygadzistka .Kokosów nie zarobisz dziewczyny zarabiają srednio 700-900 euro chyba ze sie dobrze bedą podlizywac i dostana dobre zamówienia albo jak bedziesz \'sprzedawac\" do radzia .SZTAPLERZ srednio 1200 zapiepsza jak maszyna .do pracy dojazdy służbowym gratem i jeszcze trzeba płacic za paliwo no totalny absurd wyzysk jak tylko mogą a radziu wam na zebraniu powie tak jestem z Was bardzo zadowolony jesteście najlepszą grupą wy polacy normalnie jak gierek tak wam psychike ustawi i na koniec powie podwyżka 0.04 centa na godzine normalnie parodja po pół roku oczywiście no śmiech na sali no ale chłop ma swoich donosicieli i o swoj tyłek sie boiiiii dobra na początek wam starczy tych wiadomości reszte sami zobaczycie dla tych pierwszych którzy za granicą dobre zaczepienie pozdro
byłam w magazynie lidla w kerpen. . . . same oszusty i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poloczki bo nie można o nich powiedziec polacy! pracuje tam około 20 osob i pod koniec miesiąca byli totalnie bez kasy bez jedzenia ludzie co pracują tam po kilkanascie miesiecy tak tam zarabiają! i nie mają za co wrócic do polski taka to firma!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-10-10 10:26:59odpowiedz
|
Potwiedzam całż wypowiedż "były pracownik" praca ciężka, a zarobki z dnia na dzień coraz gorsze firma ściąga coraz więcej pracowników którzy szybko i tak uciekają a dla tych co chcą pracować nie ma pracy są coraz mniejsze zamówienia.
Nie mówiąc o kierownictwu nic nie pomoze jak jest jakiś problem i ciągle go nie ma w prtacy może się ktoś tym zainteresuje, bo moze wtedy coś by się zmieniło na lepsze byłoby to z korzyścią dla pracowników jak i dla samej firmy bo chyba ciągle tylko wypisują umowy o prace nowe i świadectwa pracy bo tak szybko się ludzie zmieniają
informacje potrzebne - 2010-12-11 12:03:49odpowiedz
|
Witam jak dobrze że są takie strony. Zaoferowano nam prace w NETTO przy stuttgart i zastanawiam się nad wyjazdem 250 coli norma dniowa i wtedy 7,5 e za dzień. Jak to naprawdę wygląda
informacje potrzebne - 2010-12-11 12:03:51odpowiedz
|
Witam jak dobrze że są takie strony. Zaoferowano nam prace w NETTO przy stuttgart i zastanawiam się nad wyjazdem 250 coli norma dniowa i wtedy 7,5 e za dzień. Jak to naprawdę wygląda
Uważajcie w dortmundzie na Ewingu mieszka taki balas zwany ŁODYGA co wszystkich u napierały sprzedaje. Cwel chyba jeszcze nie miał [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przeruchanej ale się doczeka ja mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie długo naszczam na twarz pedałowi zasranemu i go jeszcze obsram jak mi się zachce
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-17 19:26:41odpowiedz
|
Normy z kosmosu trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak murzyn przez 10 h dziennie a wypłaty jak się dobrze uwijasz 4 tys. zł porażka!!!!!!!!! A po za tym wielu lizusów i włażi d..ów którzy sprzedają wszystko brygadzistą i napierale. To pozdrowienia dla cwela i frajera Łodygi który jest na ich czele językiem każdemu brygadziście i kierownikowi kakowe oko obrobi bez zająknięcia a sprzedaje tak że ch.. Lubi lizać kije i du.. zwłaszcza niemcom i murzynom ale i węgrem i turkiem nie pogardzi dz.... śląska
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-17 19:28:32odpowiedz
|
Łodyga królem sprzedawców i frajerów a także balasów i konfidentów. Ch.. mu w du..!!!!!!!!!!!!!!
widoczny ale nie po��czony z profilem - 2010-12-17 22:17:52odpowiedz
|
to jedz i zobacz !!!!!pogadamy jak bedziesz na miejcu i po paru miesi�cach!!!!!ja bylem tam pó� roku i sam wiem co tam jes tak naprawde a ci co pisza ze jest dobrze to sa albo dupo lizy alpo spermochlapy!!!!!!!!!!!!!!!:)
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-12-19 18:20:59odpowiedz
|
Racja chcesz tam dobrze zarobic to musisz się ostro narobić a przy okazji ostro dziobać kierowniczkom i brygadzistą. Za tą prace to ja w Polsce zarobie niewiele mniej. A i walic Łodyge sprzedawce i konfidenta!!!!!!!!!!! Chcecie się dorobić w dortmundzie to łykajce pały jak Łodyga frajerzyna a będziecie mieli euro od ch....
widoczny ale nie po��czony z profilem - 2010-12-30 09:11:01odpowiedz
|
to juz ci powiem z gory!!!!!olej to!!!!!poczytaj na forum o dortmund!!!!ja tam bylem pó� roku!!!!tam co pisza to wszystko PRAWDA!!!!!!normy maja z kosmosu jezdzi�em sztaplarka i wiem co mowie na komisionierzy tez nie maja lepiej a mieszkania to lepiej nie mowic!!!!!!SYF,SYF!!!i jeszcze raz SYF!!!!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-24 23:24:33odpowiedz
|
nie wyjezdzajcie do dortmundu tam jest lipa!!!! chyba ze jesli lubicie lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dokrztalconym przełożonym ktorzy ledwo znaja niemiecki jeden nas wyslal hehehe w swieta do pracy i co kaufland byl zamkniety żenada!!!! kasa coraz gorsza a napierala gadal ze bedzie podwyzka co z tego tuz po podwyzce zwiekszyli norme i wyszlo na to samo. przelozoni to bardzo falszywi ludzie. nikomu nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Byłem w Kerpen, okolica ciekawa, po wprowadzeniu mnie do domu w których będę mieszkał, spakowałem się z powrotem i wróciłem do domu.
Zobaczcie sami:
http://www.youtube.com/watch?v=f-_SiJfhyCc
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-05-06 17:52:02odpowiedz
|
Cześć wam Mam mały problem dostałem propozycje wyjazdu do niemiec z tej firmy po przeczytaniu waszych opisów mam pewne obawy czy jechać Proszę powiedzcie jak tam jest naprawdę Czy warto jechać ? Czy czekać na inną propozycje z innej firmy
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-19 11:29:15odpowiedz
|
witam niech mi ktos napisze jak jest teraz w dortmund z gury dziękuje
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-22 03:38:59odpowiedz
|
Chcesz wiedzieć to ci powiem - jedne wielkie g...o.Zarówno jeśli chodzi o prace jak i życie po pracy.Tamtejszy kierownik z bożej łaski to debil,wsiok i alkoholik.Uważa się za nie wiadomo kogo,myśli że pozjadał wszystkie rozumy i daje niby dobre rady innym a tak naprawdę to sam ma na głowie wielkie tureckie rogi.Ludzie dwulicowi,wazeliniarze,bez zasad moralnych.Po pracy prymitywne spędzanie czasu,zazwyczaj alkohol i ku....wo.Niezależnie czy ktoś jest wolny czy w związku,tam to niema znaczenia,puszczają wszelkie hamulce,ludziom odbija.Szczególne pozdrowienia dla Piotrka z Wrocławia,który jak słyszałem,ma małego ptaszka...
Piotr , tak ale z Kłodzka, a mimo,że ma małego , to dziecko machnął z mężatka, , pozdrawiam Pracowników Dortmund, jak na razie w tym miesiącu to wypłaty spóźnią sie o tydzień, bynajmniej tak zostali powiadomieni pracownicy. Ciekawe co za wałek teraz wymyślili. Modne u kierowników staje się powiedzenie >Nauka przez ból"a co za tym idzie, ze po skończonej pracy , wszyscy jak jeden mąż, idą równać towar na każdej palecie do jednego poziomu, plus sprzątanie , to w sumie za damski chuj siedzisz około 1h dziennie,ale czas pracy twoj, to jest czas zalogowania, wiec kiedy jestes w sytemie, poza nim, to dla niemców jakbyś nie pracował.
ale kase idzie zarobić, bynajmniej teraz zrobili wszedzie 2 zmiany, wiec srednio, dla chcącego to 1500Eu zarobi, sporo osób zarabia około 2 tys.eu. wiec można, ale i swoje godziny w pracy trzeba odsiedzieć,. Nawet, (ktoś sie wziął za nich)są płacone dodatki do nocnej zmiany, co min wychodzi 10,5 eu za min.akordu.wiec jak ktoś się czuje na siłach by pracowac , a nie udawać pracy , to śmiało niech jedzie.oszustwa sa wszędzie,ale Polacy powinni byc z tym jak za Pan brat. Wkońcu są POLAKAMI.
pozdrawiam.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-28 11:27:00odpowiedz
|
Oj Ruda Ruda wstydz sie,sypiać z tak bogatym sponsorem a koledze ciężko kase oddać!!!Mialem racje co do Ciebie, ja bym sie nie poniżyl do takiego stopnia.Nie ma Ci wstyd taką pani w pracy zgrywasz kazdemu dupę potrafisz obrabiać a sama co odpier....... szkoda gadac wyszlo szydlo z worka jaka to pani z Ciebie.Wiesz co swoim zachowaniem to sama zrównalas sie z blotem nisko upadlas wspólczucia .....Pozdrawiam wszystkich pracowników z PLC
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-10-28 22:10:38odpowiedz
|
Tak czytam i się zastanawiam,czy są tam u was wogóle jakieś porządne kobiety czy same szmaty przyjechały...
Nie wiem czy wszystkie ale na pewno mogę ci powiedzieć że największą szmatą i ku*wą w Dortmundzie jest Iza W.,która dodatkowo ma się za matkę a jest gorsza od suki bo nawet suki nie porzucają swojego potomstwa...pozdrawiam porządne...
a kto jest porządny? ten co porządnie kłamie? czy ten , co może porządnie daje lanie?wspólczuje tym , którzy ze względu na dzieci decydują sie na otrzymywanie porządnie wszytkiego, a zarazem danie dziecku porządnego piekła , kopniaka od życia już za młodu stereotyp kobiet milczących upada,też mają prawo do ułożenia sobie życia na nowo, a zarazem będą kochanym rodzicem dla swoich dzieci,
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-22 08:15:55odpowiedz
|
Witam. Czy bylby ktos w stanie przeslac aktualne zdjecia kwater jakie oferuje ta agencja ?.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-11-22 17:02:00odpowiedz
|
firma posiada stos paierów do podpisania, żeby nie było zadnych uchybień z ich strony, bys nie mógł iść do sądu pracy i wygrać,
i muszą spełniać wymogi państwa niemieckiego , poniewaz czesto sa kontrole zool i inne, więc jest ze strony prawnej dograne na tip top
firma wprowadza umowy na 3/4 etatu, co powoduje , ze nawet po przepracowniu paru lat , nie nalezy sie zasiłek , fajny triks , popularny w polskich firmach
na pewno , cicocia na siebie nie da nic złego pwoiedziec,hihihhhiiii.niech ciocia papracuje dłużej niż jest , to zobaczymy, chyba ze uciekła z piekła, polskiego obozu pracy i teraz czuje sie jak w niebie, ale do czasu