Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
lukAS - 2008-01-21 20:58:44 odpowiedz | cytuj
Cześć mma propozycje z tej firmy czy jest godna zaufania?
zdjecie uzytkownika
luks - 2008-08-07 12:36:52 odpowiedz | cytuj
A więc warto jechac z SBA, czy lepiej nie?
zdjecie uzytkownika
marilena - 2008-08-24 16:32:16 odpowiedz | cytuj
z punktu widzenia innych firm i to co sie u nich dzieje, warto jechać z sba. ja pracuje tam od 10 miesiecy i jeszcze nie miałam problemów z przelewem, kasa zawsze na czas.wiadomo jak w kazdej firmie, troche bałaganu, ale jak ich pomęczysz kilkoma tel. to wszystko sie wyjaśnia.acha...na klasztorze w rosmalen mieszkam od 8 miesiecy i nie powiedziałambym ze jest tam fajnie....120 ludzi w jednym miejscu.........nic ciekawego.......pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
poll - 2008-09-12 19:06:01 odpowiedz | cytuj
człowieku to jest banda oszustów i złodzieji !jak chcesz mieszkac w lesie z karalaluchami i alkoholikami to jedz...pokoje jak w więzieniu... co tydzień musisz sie upominac o swoje pieniądze.. wysokie kary pieniezne za papierek na podłodze 50 euro ..... niekompetetni ludzie w biiurze .. same głupie panienki niewiadomo z kąd po podstawówce kury głupie!nikomu nie polecam !!!!ZŁODZIEJE!!!!!!
zdjecie uzytkownika
jeszki - 2009-01-13 23:09:53 odpowiedz | cytuj
Skad czlowieku- panienka z biura, pozdrawiam:)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-22 14:17:57 odpowiedz | cytuj
Szmaciarze,ktoś powinien się tym biurem zająć,najlepiej zlikwidować
zdjecie uzytkownika
czestek - 2009-02-23 14:35:06 odpowiedz | cytuj
No , własnie trafiłem na ich strone - oddzial szczecin bo i tu mieszkam. czytam te wasze opnie i juz mi sie odechcialo. Pracowalem w Niemczech, Szwajcarii Dani i powiem wam skas sie bierze to ze WIATRAKI pomiataja Polakami i maja ich za smieci.A te biura pracy tez bylem z jenym typem w DK co pracowal w NL przez takie biuro to 200 uero zabrali mu za posciel jakas i innetakie histori. Nie potrzebnie wysłąlem tam aplikacje. :(
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-06-25 18:25:54 odpowiedz | cytuj
Chyba nie mieszkałeś w rosmalen ,więc nie polecaj komuś
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-06-25 18:38:13 odpowiedz | cytuj
Rosmalen - dwa kible na jedno pietro, lodówka poza pokojem zamykana na kłódkę na dwa pokoje czyli 7-8 osób.Prysznice trzy z jednym pokrętłem ,taże woda jest letnia nigdy ciepła ( nie ma możliwości ustawienia)Jeżeli ktoś obok się kąpie ciśnienie tak spada że nie ma możliwości zmyc piany z ciała W biurze nigdy nikogo nie ma , zero możliwości załatwienia czegokolwiek po pracy Do miasta pięc kilometrów .Swietlica tylko dla palących ,dla nie palących jest ale bez polskich programów .Za to zapłacisz 75 euro na tydzień .Wynajem mieszkania kosztuje taniej (4 osoby) A rosmalen to chlew
zdjecie uzytkownika
Micz28 - 2009-07-24 15:21:03 odpowiedz | cytuj
Witam mam zamiar wyjechac na zbiory do holandii z firma SBA euro z lublina wyjazd jest planowany na 21 sierpnia i chciałem zapytac czy moze jeszcze ktos jedzie w tym czasie do tej pracy i jakie macie zdanie na temat tej firmy?czy ktos juz był z nimi na zbiorach?
zdjecie uzytkownika
mazariatka - 2009-07-30 13:38:07 odpowiedz | cytuj
ja sie wybieram z gdanska na zbior jablek ale sie zastanawiam jeszcze czy jechac
zdjecie uzytkownika
Micz28 - 2009-08-01 16:52:46 odpowiedz | cytuj
No własnie ja tez sie zastanawiam czy jechac,ale wiem ze mój kolega był kiedys z ta firma na zbiorach i nie było tak zle,ale zdania sa jak widze podzielone na ten temat.Jesli bys chciała pogadac na temat tej pracy to podaje swoje GG:9024172. Pozdrawiam:]
zdjecie uzytkownika
Lea - 2009-08-06 19:33:25 odpowiedz | cytuj
Mam jechać 21 sierpnia na zbiory gruszek i po przeczytaniu wypowiedzi na tym forum jestem pełna obaw czy zapłacą mi uczciwie za pracę . Ile na czysto można zarobić tygodniowo po odtrąceniach za mieszkanie?
zdjecie uzytkownika
hoho - 2009-08-12 20:59:34 odpowiedz | cytuj
Ja jadę z lublina, odezwij sie na gg: 1099619. co nie co wiem troche na ten temat
zdjecie uzytkownika
PROMIL86 - 2009-08-13 10:05:56 odpowiedz | cytuj
Witam ja bylem przez SBA euro i bylo naprawde zaj___e chata byla wypas kasa tez 265tyg na czysto przy 40 godz . Moze ja i kolega mialem szczescie ze tak trafilismy , tego nie wiem . Mieszkalem w bardzo ladnym domu w Schijndel wszystko bylo ok (oprucz kalesoniarzy , ktorych nam wprowadzili na ostatni miesiąc). Nie mowie ze ta firma jest super ale ja nie moge zlego słowa powiedziec bo bym sklamal . Jak bylem caly tydzien chory to wyplacili mi za to 150 euro i zawiezli do lekarza . Kierowca handluje absyntem co jest kolejnym plusem ;) .
zdjecie uzytkownika
paweł - 2009-08-19 12:43:00 odpowiedz | cytuj
ja byłem rok temu na jabłkach i gruszkach, wyjeżdzałem pod koniec sierpnia, pracy było po 20h w tygodniu więc ledwo starczało na mieszkanie, wyżywienie, ubezpieczenie więc już teraz dałem sobie spokój z tą firmą......
3 tygodnie to nawet za bilet większości się nie zwróci.....
Odradzam, szkoda podpisywać umowy, niech sami sobie zbierają
zdjecie uzytkownika
lala - 2009-08-20 13:09:06 odpowiedz | cytuj
mam wyjazd teraz28 okolice tilburga,moze ktos wyjeżdza zokolic pily
zdjecie uzytkownika
greg - 2009-08-20 16:09:34 odpowiedz | cytuj
ja jade 24 tez w okolice tilburga do oster cos tam nie pamietam dobrze a jade z okolic opola, jedzie ktos jeszcze ???? i co to za mieszkanie wie ktos ???
zdjecie uzytkownika
Marko - 2009-08-22 09:40:17 odpowiedz | cytuj
cze jade do tilburga 28 jestem z tarnowa jedzie moze ktoś z okolic
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2009-11-20 21:20:56 odpowiedz | cytuj
czesc mam zamiar jechac z firmą sba w okolice tilburga mozesz mi cos napisac jak tam jest i jak z kasa ponieważ różne opinie czytałem dzieki z góry andrzej.Ps to mój e-mail andrzejbatorskililu@o2.pl pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2009-12-09 19:41:18 odpowiedz | cytuj
Hej ja bylam 5 tygodni w pracy w Holandii ,a dokladnie w Loenen..w tym czasie zmieniali mi 3 razy zakład pracy..no ale nie załuje było super..i praca i ludzie w hotelu i w biurze też nie było problemów z załatwieniem wszystkiego::) Jesli ktoś ma okazje jechac własnie do Loenen to polecam goraco
zdjecie uzytkownika
sssss - 2009-12-23 19:00:47 odpowiedz | cytuj
klolego ostervejik bodajże masakra same pijaki mieszkałem dwa lata temu tam jest stara ekipa żuli budynek obok torów szok!!!
zdjecie uzytkownika
madra - 2009-12-23 21:53:35 odpowiedz | cytuj
wszystko tylko nie sba loenen hotel to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mieszkalam tam syf a ljak cos zalatwic to trzeba sie o wszystko prosic a w pokojach grzyb.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2009-12-30 07:20:25 odpowiedz | cytuj
mieszkałam w Rosmalen i to było straszne nikomu nie polecam tego miejsca. pierwsze wrazenie psychiatryk połaczony z burdelem masakra. Jedyne co mnie tam dobrego spotkało to poznałam fajnego chłopaka i jestesmy zareczni.
zdjecie uzytkownika
berta - 2009-12-30 22:09:11 odpowiedz | cytuj
ja bylam na loenen tam jest koszmar dopiero nic zalatwic nie mozna koszmar
zdjecie uzytkownika
hehe - 2010-01-02 11:27:31 odpowiedz | cytuj
to chyba tam naprawdę niezły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
lolek - 2010-01-04 20:09:13 odpowiedz | cytuj
praca w sba czemu nie ale czytajac te weszystkie recenzje cos w tym jest ze o sba loenen nikt nie ma dobrego zdania ja bylem w tilburgu i bylo ok a na lonen tak jak na hotelu mowia w biurze tylko sie kawe pije nic dodac nic ujac.
zdjecie uzytkownika
kamarosss - 2010-02-16 12:14:28 odpowiedz | cytuj
Witam

Ja w tym roku już za kilka dni mam wyjazd do Tilburga z tej agencji. Moze ktos jeszcze?.

kontak kamaros1@wp.pl
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-16 19:43:16 odpowiedz | cytuj
ja jade w piatek do tilburga tylko nie wiem czy mozna jakos wypowiedziec ta umowe bez ponoszenia kosztow . mojkon : 516416620 Michał
zdjecie uzytkownika
mokolaj - 2010-02-18 14:55:26 odpowiedz | cytuj
zdecydowanie odradzam - Special Biuro Auschwitz - euro
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-18 14:58:17 odpowiedz | cytuj
jeszki - 2009-01-13 23:09:53

Skad czlowieku- panienka z biura, pozdrawiam:)

Chyba "skąd" a nie "skad".
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-18 15:03:13 odpowiedz | cytuj
Chyba "skąd" a nie "skad".
zdjecie uzytkownika
esbek:/ - 2010-03-05 18:32:08 odpowiedz | cytuj
Święta prawda :///
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-10 00:42:00 odpowiedz | cytuj
W SBA EURO jest totalna dezinformacja jeśli chodzi o nasze prawa. Natomiast jeśli chodzi o nasze obowiązki to MUSI być wszystko jasne!!! Pracuję dla nich już dwa lata i troszkę sie nauczyłam. Trzeba ich non stop pilnować. Sprawdzać swoje wydruki z wypłat bo biuro maksymalnie wykorzystuje naszą niewiedzę w holenderskim prawie pracy i płacy.Pani Ania z biura i Pani Ela zapomniały,że tez kiedyś zaczynaly jako malutkie i bez znaczenia Polki, bo teraz traktują nas jak wrzód na tyłku, niekoniecznie swoim tylku.No i ten klasztor w Tilburgu gdzie gnieździsz się w klitkach jak w więziennym karcerze i płacisz im 78 euro od osoby za tydzień.PRZESADA!!! I apel do nowych, którzy jadą, upewnijcie się czy macie pewną pracę w pełnym wymiarze godzin. Wiem,że kupa ludzi z SBA siedzi bez pracy a wciąż sprowadzają nowe osoby do prac-widma tylko po to żeby zarobić na swoje utrzymanie. Pinlujcie się na każdym kroku. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-10 20:58:02 odpowiedz | cytuj
grzesiu
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-18 11:21:00 odpowiedz | cytuj
Szczerze odradzam, miałem właśnie wyjechać w piątek od poniedziałku miałem ciągłe telefony z Tilburga że jest dla mnie praca w 100 % na bardzo długi okres. Zaporzyczyłem się nakupowałem potrzebnych rzeczy a tu dziś telefon ze Szczecina że odwołują wyjazd. I co mam teraz począć. Odradzam SBA Euro nie traktują ludzi poważnie, kiedyś pracowałem dla nich i było całkiem fajnie ale od jakiś 2 lat nędza , jedna wielka ściema. Odradzam mieszkanie w Rosmalen syf syf i jeszcze raz syf. Pamiętajcie że ich zapewnienia są g... warte tak samo jak umowy podpisywane w Polsce i Holandii. Nie dajcie się zwieść bo może się okazać że na miejscu nie ma dla was pracy albo że traficie gdzie indziej niż mieliście ja tak miałem. pozdrawiam i życzę rozważności dla mnie po dzisiejszym incydencie ta firma całkowicie znika...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-22 18:12:34 odpowiedz | cytuj
Witam. byłem w pracy z tej dziadowskiej firmy. Babsztyl w biurze w szczecinie oszustka wyśmienita, wstawia kity i opowiada super bajeczki jak to jest super w tej Holandii. Zapewniała mnie o pokojach 2 osobowych z pełnym węzłem sanitarnym a po przyjeździe na miejsce okazało się, że pokoje i owszem są 4 osobowe z umywalką w pokoju, prycze wojskowe, szafki na ubrania skandal blaszane pudła jak w stoczni, super pakowne nawet kurtka się w nich nie mieści. Dojście do kibla i prysznicy to 10 minutowa wyprawa po zimnych i zawiłych korytarzach "przytulnego klasztoru" w BUDEL. Rygor jak w więzieniu, zostaw otwarte okno - kara, chleb na stole - kara, nieposłane łóżko - kara i tak dalej można wymieniać na czym dorabia się ta niby firma. Rżną pracownika na każdym kroku np. robocze buty za 35euro, te same buty u nas kosztują 50zł. Praca jak praca, trzeba uważać na "kolegów Polaków" bo donoszą ale tak jak donoszą Holendrzy to mistrzostwo świata!!! O zmianie pracy dowiadujesz się nagle np. w piątek po powrocie po pracy do klasztoru od pani sprzątaczki, która uważa, że jest kierowniczką. Jeśli ktoś lubi być kopany i poniżany to polecam, normalna osoba tam nie pojedzie po raz drugi.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-23 20:50:42 odpowiedz | cytuj
hhhehehe to niezle ale ja bylam na LOENEN tam to dopier sa rzady nikomu nie polecam a fajna prace maja tylko znajomi z biura haha a ini robia 3 dni w tygodni nikomu nie polecam zdecydowanie odradzam koszmar a i pokoje wygoda z grzybkami isyf nie ma porzadku
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-08 23:01:54 odpowiedz | cytuj
Anka
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-08 23:14:37 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-04-08 23:01:54

Anka

Praca w SBa euro odradzam BANDA ZLODZIEJI i nic wiecej!!!! Za wszystko dawaja kary... A mieszkania sa straszne biora 78euro tyg a w domkach na Vlierden to nawet automatow nie ma, jesli chcecie sobie pranie zrobic to trzeba pojsc do Roompotu i zaplacic 4,5euro!!!!!! To jest nie powazne. A co do \"Pan w biurze w Tilburgu sa bardzo wredne i beszczelne\" Sa szczegolnie takie dwie Pani Dagmara i Pani Marzena dwie glupie pizdy, ktore dzwonia jak ze sraczka.... jednym slowem mozna o tej firmie ksiazke napisac a szczegolnie o tych \"Paniach w biurze, ktore mysla ze moga wszystko\"
zdjecie uzytkownika
Sławek - 2010-04-09 01:40:21 odpowiedz | cytuj
Siemka,
ja dzisiaj o 16:55 mam wyjazd z opola do Tilburga może ktoś jedzie z okolic?
kurde dopiero teraz poczytałem na forach o tej firmie i powiem że się trochę boję jechać ale już nie mogę zrezygnować:/
mam nadzieję że nie będzie tak źle;)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-09 23:35:00 odpowiedz | cytuj
Zamiast gderać,jak to wszędzie żle ,może zaczęlibyście pisać uczciwie ,które firmy są dobre ,nie byłoby tylu oszustów ,bo nikt by u nich nie chciał pracować ,wtedy zaczęliby się starać a my ludzie pracy moglibyśmy spokojniej wyjeżdżać na saksy,tylko dzięki wam jest ,jak jest!!!!!!!!!!!!! Nauczcie się w końcu wspierać i nie dawać takim draniom !!!
zdjecie uzytkownika
Robert - 2010-04-16 22:45:57 odpowiedz | cytuj
SBA EURO ludzie nie dajcie sie tej firmie to oszusty i syfiarze straszni jak sie trafi na lonen to wogole porazka alkoholizm i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak zajedziesz z rana busem zatrudniaja jak leci byle gdzie i dostaje DRUGA umowe juz inna nie taka sama jak w polsce. .a praca tyle godzin ze pracujesz na zakwaterowanie i nic nie zostaje kasy . radze pilnowac umowy zeby byla podpisana bo nie zawsze oni podpisuja umowe.a pozniej problemy.wiekszos ludzi jedzie tam pochlac taniego piwa i wodki bo tylko tyle zarabiaja ze moga kupic piwo po 80 centow i wodke za 12 euro
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-23 15:39:53 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-03-23 20:50:42

hhhehehe to niezle ale ja bylam na LOENEN tam to dopier sa rzady nikomu nie polecam a fajna prace maja tylko znajomi z biura haha a ini robia 3 dni w tygodni nikomu nie polecam zdecydowanie odradzam koszmar a i pokoje wygoda z grzybkami isyf nie ma porzadku

Mam jechac do pracy w niedziele,doradz mi prosze..to samo miasto anet
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-23 15:39:59 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-03-23 20:50:42

Mam jechac do pracy w niedziele,doradz mi prosze..to samo miasto anet
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-24 08:23:11 odpowiedz | cytuj
jak wyglada kwestia pokoi/łozek w tilburgu? ile osob na pokoj i jakie lozka?
zdjecie uzytkownika
mlody - 2010-04-26 14:19:51 odpowiedz | cytuj
W sumie kazda agencja dziala podobnie ale mysle ze wszystko zalezy od szczesci :kiedy i gdzie sie trafi do pracy.
Sam mam tez zamiar wyjechac przez sba euro ,ale jak by nie bylo 3 miesiace wytrzymam!!! ,na holandie narzekacie ,w Uk byly obozy pracy ale dobrze placili w Polsce tez sa obozy tyle ze placa do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za to samo,wiec jakos przezyje tez okres ,poprostu nowe doswiatczenie ...
Wazne jest aby sie nie nastawiac na bogwie co .... !!!!
zycze powodzenia innym i sobie :)
zdjecie uzytkownika
Sławek - 2010-05-01 11:43:59 odpowiedz | cytuj
siemka,byłem z tego biura w holandii,ale tylko 3 tygodnie.. i odradzam bardzo.!!!!
mieszkałem w pokoju 2mx2m w dwie osoby,ledwo tam łóżka zmieścili i jedna mała szafka na dwie osoby masakra..
o pralce to oczywiście można było zapomnieć..
alkoholików jak mrówek(praktycznie każdy)
a umowacałkiem inna niż w polsce co podpisywaliśmy z kolegą;/
a stawka ponad 2x mniejsza od najmniejszej stawki wiekowej..
jeśli chcecie sobie zarobić,to z tej firmy wam sie nie uda..
za domek 70euro tygodniowo a nie dał bym nawet 20euro za taki syf..
a tygodniuwka 100euro to ledwo na jedzenie starcza..
ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-02 03:44:11 odpowiedz | cytuj
ty cwoku masz szczescie ze nigdy nie odczules co to auschwitz - pewnie bys teraz byl skladnikiem atmosfery
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-02 03:44:14 odpowiedz | cytuj
ty cwoku masz szczescie ze nigdy nie odczules co to auschwitz - pewnie bys teraz byl skladnikiem atmosfery
x