Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
postinor84 - 2008-05-05 14:56:07 odpowiedz | cytuj
Czy jesteście chętni na wyjazd do Czech w maju 2008 do fabryki Foxcone lub Ideal Automotive z agentury Sk Expres? Mój numer GG 10505376 (często jestem niewidoczny więc piszcie)
zdjecie uzytkownika
postinor84 - 2008-05-26 14:21:40 odpowiedz | cytuj
ponawiam pytanie!
zdjecie uzytkownika
mariucha755 - 2008-06-18 19:59:57 odpowiedz | cytuj
WITAM INTERESUJE MNIE PRACA W CZECHACH TYLKO JAKIE SĄ KONKRETNE ZAROBKI POZDRAWIAM mariucha755@wp.pl
zdjecie uzytkownika
bobik - 2008-06-26 13:13:39 odpowiedz | cytuj
Kolego foxconn Ci odradzam teraz, byłem wcześniej było lepiej a teraz niestety nie za bardzo mało godzin i przesyoje przez to.Hotel chyba bez zmian, he,he trochę syfiasty ale to przez niektórych którzy tam mieszkają, lubisz w weekend łyknąc to da się przywyknąc.praca luz tylko gogzin mało i na serwery sie broń boże nie ładuj bo ciężej.pozdro
zdjecie uzytkownika
zlamanynos@interia.pl - 2008-07-21 18:10:35 odpowiedz | cytuj
jeśli szukasz pracy w Czechach to nigdy przez tę agenturę jak Sk Ekspres a obecnie ekspres p. bo nie jest to prawdą co tobie gwarantują a jak nie pójdziesz do pracy w sobotę i poskarży się na ciebie majster to masz przejebane wiem bo pracowałem dla nich przez 10 miesięcy fakt że burdy alkoholowe są przez weekend i nie tylko a co do ubezpieczenia to także szkoda się kur. wypowiadać nigdy ta agentura są tam lepsze agentury które to gwarantują tam wszystkie świadczenia
zdjecie uzytkownika
maritka - 2008-08-17 19:18:09 odpowiedz | cytuj
hej, Może ktoś zna jakąś dobrą agencję i myśli o wyjeździe do Czech? Piszcie zawsze warto się poradzić
zdjecie uzytkownika
sara - 2008-08-20 17:20:35 odpowiedz | cytuj
ty postinor czyżby jesteś kordynatorem w tej złodziejskiej agenturze sk.ekspres people,bo teraz tak się nazywają,może zadużo skarg było na sk.ekspres,to zmienili nazwe?he he,gówno nigdy się nie zmieni he he,
zdjecie uzytkownika
peter84 - 2008-08-22 11:24:15 odpowiedz | cytuj
Widze złociutka (do sary) że nie bardzo się orientujesz bo poprawna nazwa tej agencji obecnie to express people a.s, więc jak jesteś niedoinformowana to nie komentuj bo się kompromitujesz Widać nie zbyt dużo wiesz na ten temat. Jeśli chcecie prawdy to ja wam ją mogę napisać bo jestem ich pracownikiem aktualnie i muszę stanąć w obronie tej agentury. Wszyscy tak narzekają na jej niekompetencję, a sami są takimi kompetentnymi pracownikami że nawet nie potrafią rozwiązać umowy o pracę z uwzględnieniem okresu wypowiedzenia a większość to nawet nie potrafi wogule umowy rozwiązać (hahaha tłuki). I najlepsze że to właśnie tacy "sumienni" pracownicy najwięcej narzekają, że to im się nie podoba, [usunięte przez administratora, jest to forum dyskusyjne prosimy o niepodawanie niecenzuralnych słów] spóźniają się na zmiany, albo bumelki robią a jak im ktoś zwróci uwagę to jest chaja że czesi rasisci (słaba wymówka) a jak zwolnią za to to już wogule wymyślacie bzdury i potem w domu opowiadacie żeby wstyd nie było (ja wiem bo byłem w czechach z eski teraz jestem na słowacji i dużo widziałem i dużo ludzi poznałem co takie numery robili. Wogule większość jest takich. Więc błagam nie wciskajcie mi takich kitow bo przed tym kompem to już nie mogę ze śmiechu nieraz wytrzymać. Dziwne bardzo że ja pojechałem do pracy (podkreślam " DO PRACY" a nie na wakacje) z eski i jakoś nie jest mi tam źle (jakby było tak jak piszecie to co ja bym tam robił, chyba nie jestem masochistą!?) a zresztą mam to gdzieś ja sobie chwalę i to najważniejsze. a jak nic was tu nie trzyma i chcecie pracować to podaję nr tel do sk expres skąd wyjeżdżałem ( 667777108 ) tylko nie wiem czy jest jeszcze aktualny to sprawdźcie sobie. Pozdro dla wszystkich
zdjecie uzytkownika
red bull - 2008-08-23 15:09:06 odpowiedz | cytuj
Jak to w końcu jest z tą SKĄą ? Niby Ok ale czy do końca? Bo na dwa i pół miecha to nie warto tam jechać, ale jeśli pracy zbraknie to co wtedy? Vysokie Myto wali gumą z daleka, nie każdy da rade, na Słowacji karaluszki i brud,paru znajomych było, albo do domu wracać czas? Do wyboru, do koloru. Dziwne sposoby mają w organizacji pracy, jak jest to jest zapieprz i godziny, jak jest mało to po 7.5 robisz (dobre i to choc juz kasy Ci ubywa) a jak nie ma pracy to lipa.No cóz praca lekka i nawet ok, ale organizacja do piczy, jak to u nich mówią.Hurka w Pardubicach dalej stoi, alkoholicy napewno dalej jezdżą ( jakby oni np. nie sikali do łózek, nie kiepili i rzygali po korytarzach to hotelik byłby całkiem przytulny a tak no trudno w koncu rodacy wstyd sie przyznać do takiego Polaka, pokuty też tu na nic sie zdadzą) Powinni mieć w polskich biurach selekcje takich elementów konieczną.Pozdro dla Matusza z czerwonej skodziny, co mariszku lubi i liderów z LCD Otta (za tą wyporzyczalnie autek), Arka od tirów i Pawła w szczególności, szkoda że kontaktu nie mam, ale może ktoś pracuje i kojarzy te osoby? no i pozdro dla pana Zdenka i żony oraz Ivana myślicela, aż szkoda było się ze spoko ludzma rozstawać .
zdjecie uzytkownika
sara - 2008-08-25 16:35:18 odpowiedz | cytuj
do petera!!!!widze że Anioł stróż się znalazł,he he,GURU<niewytrzymam!!!!może jeszcze złotem masz ubytovnie ozdobioną?i premie dostajesz?he he,albo z wypłaty auto kupiłeś,he he,to lepiej nie rozwiązuj umowy bo wpadniesz jeszcze gorsze gówno.....
zdjecie uzytkownika
robert``` - 2008-08-27 15:01:45 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich!po pierwsze każdy ma swój wybór,gdzie i jak chce pracować,JA byłem z sk.ekspresu w pracy w czechach,pracowałem 3 miesiące,!1)wypłate dostajesz po dwóch miesiącach,ale po dwóch tygodniach przepracowanych dostajesz zaliczkę wysokości 1000koron,i tak co tydzien aż do 1 wypłaty,którą dostajesz za 2 miesiące!!!1000koron wychodzi na polskie 120złotych,taką masz kwote na przeżycie w czechach,ja nie pije,bo jak jade do pracy to pracuje ,a nie patrze w kieliszek,kupowałem,jedzenie,papierosy,owoce,ale musze przyznać że brakło mi nie raz na chleb!!musze dodać że zaliczki które są wypłacane,są odliczane z wypłaty,na polskie wypłata wychodzi ci około 1300złotych!!głodny chodziłem do pracy....ale ważne że wróciłem do polski,i jestem szczęśliwy z tego!!!ubytownie tam gdzie ja mieszkałem,brud,zlodziejstwo,pijaństwo,pokoje 4 osobowe,gdzie 2 osoby powinny mieszkać,brak kuchenek,trzeba było samemu zaopatrzyć się w jakąś kuchenke elektryczną,Pytałem o inne agentury,warunki podobne,tylko ze wypłaty są wypłacane za 1,5miesiąca,niektóre za miesiąc,ale gdzie uslyszysz,wszędzie to samo,JA NIE ODRADZAM ALE KTO CHCE NIECH JEDZIE,JA PRACUJE W POLSCE,ZARABIAM 1300ZŁ,JESTEM W SWOJIM DOMKU,MAM GAZ,ŁAZIENKE,A JAK MI COŚ BRAKNIE,NAWET CHLEBA,TO MAM WOKÓŁ SIEBIE RODZINE,JESTEM HEPPY!!
zdjecie uzytkownika
peter84 - 2008-08-28 13:49:26 odpowiedz | cytuj
zgadzam się z tym że w esce wypłata jest po dwóch miesiącach (ta pierwsza) ale potem to się wyrównuje i dostaje się ja normalnie co miesiąc (tylko jest ten pierwszy miesiąc opóźnienia). Aby dokładnie wytłumaczyć to wygląda tak: przepracuje się np. lipiec dostaje się za niego wypłatę ostatniego sierpnia, przepracuję się sierpień dostaję się za niego wypłatę ostatniego września. Zatem czy sierpień i wrzesień nie są sąsiadującymi ze sobą miesiącami? więc jak się to ma do tego co pisze kolega że wypłata jest raz na dwa miesiące? przecież dostaje się ja co miesiąc Nie kumam naprawdę. A jeśli chodzi o zaliczki to ona są dawane tylko do pierwszej wypłaty własnie dlatego że jest to opóźnienie. dlatego potwierdzam że te pierwsze dwa miesiące są ciężkie, ale kolega tutaj głupoty opowiada jakieś nieprawdziwe albo jest niedouczony i potrafi poprawnie stylistycznie sformułować zdania (już o gramatykę się nie czepiam). Ja tam sobie rade spokojnie dałem, aha i muszę znów poprawić kolegę bo 1000kc to jest jakieś 135 zl a nie 120.  no więc 135zl razy cztery zalohy to moim zdaniem jest 540 zł a więc spokojnie można się za to wyżywić w miesiącu. Chyba że ktoś je za czterechale jak ktos nie chce pracowac to we wszystkim widzi problemy i myslę że każdy się tu ze mną zgodzi. Swoją drogą to jakim sposobem ty jeszcze żyjesz jak tak głodem przymierałeś? trzeba cie w takim układzie nauczyć gospodarować swoimi funduszami bo może to po prostu jest dla ciebie problemem. Ale jak mama nie nauczyła to się nie przejmuj jestem otwartym człowiekiem i służe radą. Pozdro.
zdjecie uzytkownika
patryk@onet - 2008-08-29 13:55:57 odpowiedz | cytuj
Wszystkie agentury są do bani,wykorzystują polaków,i okradają z pieniędzy,nie warto do czechów jechać pracować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
sultan799 - 2008-09-04 11:05:39 odpowiedz | cytuj
witam a jakie agentury sa najlepsze
zdjecie uzytkownika
Maritka - 2008-09-04 12:24:08 odpowiedz | cytuj
Idealnych to nigdzie nie ma, każda jedna na ludziach dobrze zarabia to wiadomo, z czegoś sie muszą utrzymywać.No ale żeby chociaż te warunki mieli normalne, przyjść po pracy jak człowiek odpocząć.Z SK Express sie nie dało, w pokojach niby się nie pali fajek, a tu wchodzisz do pokoju aż czarno od dymu papierochów i trawki, mozna było sie tym naćpać.A wystarczyło wyjść przed drzwi... no ale z kulturą ciężko. Mam tu propozycje na wyjazd może spróbuje i będzie lepiej?
zdjecie uzytkownika
pablo - 2008-09-08 15:02:42 odpowiedz | cytuj
Ty to powiedz mi czy ty tam pracowałeś czy nadal pracujesz na tej produkcji bo ja juz podpisalem dokumenty ale jak tu czytam to mi mina zrzedła ,no nie jestem jakimś chrabią  że muszę mieć nie wiadomo jakie warunki i zdaję sobie sprawę mniej wiecej ale prosił bym o jakieś konkrety na temat tego czy rzeczywiście dostaje sie te 10 zł na godzinę i od kiedy  i na temat tych warunków mieszkania czy rzeczywiście tak trudno wytrzymac czy przesadzają tu .pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pablo - 2008-09-08 15:07:48 odpowiedz | cytuj
to do ciebie Peter było jeszcze raz pozdrawiam Pablo
zdjecie uzytkownika
Beata - 2008-09-12 22:02:26 odpowiedz | cytuj
red bul kiedy pracowales w foxconie?? bo widze ze chyba jest jakas mozliwosc ze sie znamy kojarze imionka pracowalam na zameczku na lcd od list 2007...
zdjecie uzytkownika
red bull - 2009-01-02 13:10:51 odpowiedz | cytuj
Pracowałem od listopada 2007 do stycznia2008 a potem juz pracy nie było niestety.Na Seciu mieszkałaś? A potem na Hurce? To pewnie się znamy he he świat jest mały.Fajnie tam było troche mi szkoda że sie urwało bo Pardubice to ładne miasto.Teraz i tak rzadko w Polsce bywam ale często przez Czechy przejeżdzam i miło wspominam.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-19 12:17:56 odpowiedz | cytuj
HEj ja tez pracowalam w tym czasie we foxconnie moze tez sie znamy bo imiona niezzle kojarze pawel,arek heh
zdjecie uzytkownika
robin - 2009-01-29 09:45:56 odpowiedz | cytuj
Witam chciałem się dowiedzieć jak jest na prawde w FOXCONE własnie sie tam wybieram
zdjecie uzytkownika
Damian - 2009-01-29 12:25:30 odpowiedz | cytuj
Hej Robin skąd jedziesz do Foxonu ?? też bym się wybrał podaj jakieś namiary na pośrednictwo ?
zdjecie uzytkownika
Damian - 2009-01-30 08:49:05 odpowiedz | cytuj
ponawiam pytanie
zdjecie uzytkownika
KRZYCHU - 2009-01-30 09:58:19 odpowiedz | cytuj
w czechach jest do bani jebiesz jak pogan i zarabiasz mało człowiek zarobi wiecej w polsce niz tam
zdjecie uzytkownika
Pawel - 2009-01-30 11:06:12 odpowiedz | cytuj
Stary w pelni się z toba zgadzam, lepiej robić w Polsce niż u tych pepiczków. Myślą że sa lepsi niż Polacy, a to gów...... prawda
zdjecie uzytkownika
robin - 2009-02-01 13:51:21 odpowiedz | cytuj
wyjezdzam z sk expres katowice
zdjecie uzytkownika
robin - 2009-02-01 13:52:38 odpowiedz | cytuj
czy byles moze w pardubicach jak tak to jakie warunki i zarobki
zdjecie uzytkownika
Damian - 2009-02-02 09:17:03 odpowiedz | cytuj
dzięki Robin , własciwie to juz dzwoniłem do nich w piątek i jutro jadę zawieść dokumenty do Katowic ,mówili ze wyjazd w połowie lutego
Tu masz kilka dłuższych opini na temat tej pracy

http://www.forum.oszukany.pl/viewtopic.php?t=973
zdjecie uzytkownika
Damian - 2009-02-06 07:53:45 odpowiedz | cytuj
Niestety nie wiadomo czy do wyjadu wogole dojdzie
zdjecie uzytkownika
robin - 2009-02-07 13:20:33 odpowiedz | cytuj
czesc Damian czemu tak myslisz ze nie bedzie wyjazdu
zdjecie uzytkownika
Damian - 2009-02-07 14:03:20 odpowiedz | cytuj
Bo w czechach jest tak samo wielki kryzys jak w Polsce
kuknij tu link --> na sam dol zejdz (2 od konca wypoowiedz ( danis1987 -->czyli ja )
http://www.ang.pl/Praca_w_Czechach_w_Pilznie_33245.html
Po za tym Foxon nie dawno zwolnił 1500 pracowników na Wegrzech
Sk Express nie ogłąsza się bo pracy w ogole może nie być , są ludzie którzy już od 1,5 miesiąca czekają na telefon o wyjezdzie z Katowic
zdjecie uzytkownika
robin - 2009-02-10 11:59:49 odpowiedz | cytuj
Cześć Damian dzwoniłem dziś i powiedzieli mi że wyjazd będzie ok. 20-go ja też czekam już ponad miesiąc ale sam czekam do końca miesiąca i szukam na własną ręke a co tobie powiedzieli
zdjecie uzytkownika
Damian - 2009-02-13 09:37:45 odpowiedz | cytuj
a mi powiedzieli ze będzie po 25 lutym ...
zdjecie uzytkownika
Gelo - 2009-02-13 09:55:55 odpowiedz | cytuj
Hej chłopaki czy może jechał ktoś z Lublina przez SK EKSPRES do Czech???
zdjecie uzytkownika
Damian - 2009-02-13 10:34:36 odpowiedz | cytuj
a masz jakąś konktertną oferte z Lublina ?? Foxonn pardubice ?? czy inne firme
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-19 18:22:36 odpowiedz | cytuj
oo swiat malutki:)) no to zapewne sie znamy ja w seciu mieszkalam a pozniej na horce jak kojarzysz laske co na nia osilek wolali to wiesz o kogo chodzi:P :) gdybys chcial odezwij sie do mnie na gg 11171704
zdjecie uzytkownika
Beata - 2009-02-19 18:25:50 odpowiedz | cytuj
a kojarzysz osiolka? atrek napewno wie o kogo chodzi szkoda ze kontakt ze wszystkimi sie urwal... Brakuje mi tych ludzi do dzis... napisz jesli chcesz na moje gg 11171704
zdjecie uzytkownika
zdol - 2009-03-01 11:39:59 odpowiedz | cytuj
nie jedzcie do foxconu odradzam naprawde polacy uwizcie oni maja kryzys wszyscy siedza w hotelach i nie maja z czego zyc!!!!
zdjecie uzytkownika
anka foxconn - 2009-03-03 21:34:05 odpowiedz | cytuj
hmm pracowałam w foxconie 2 miesiace..... szczeze mowiac była to moja najgorsza decyzja w zyciu ,, agentury to jedno wielka paranoja i oszostwo..pracowałam od 4 stycznia do konca lutego by zgarnoc wypłate i wrocic do polski lecz tak sie nie stało oszukali nas...w dzien wypłat o godzinie 15,30 powiedzieli nam ze nasze pieniadze wysłali do polski nie mielismy zacowrocic do kraju musielismy pozyczyc od ludzi...mieli nas centralnie wdupie.. aggentura eska ma problemy finasowe,,,jest kryzys ludzi zwalniaja ..nie ma pracy siedzi sie na hotelu nie zarabia sie i nie ma z czego zyc uwieszcie mi ludzie tam kradna ze sklepow by przzezyc tydzien ...kordynator hotelu jest narkomanem chodzi nom stop najarany a kordynatorzy w pracy sa kłamcami zabieraja zaliczki,, mowia ze cos bedzie a wogole nie bedzie oszukuja ludzi jak moga,, chciałam was ostrzec nie jedzie tam nigdy,, chodz by wam mowili milion dolarow zarobku ... nie jest tak i nigdy nie było.. sa złodziejami .. ja nie dostałam jeszcze pieniedzy nie wiem czy dostane... ciesze sie tylko z tego jestem w polsce i nigdy tam nie wroce..
zdjecie uzytkownika
anka foxconn - 2009-03-03 21:34:05 odpowiedz | cytuj
hmm pracowałam w foxconie 2 miesiace..... szczeze mowiac była to moja najgorsza decyzja w zyciu ,, agentury to jedno wielka paranoja i oszostwo..pracowałam od 4 stycznia do konca lutego by zgarnoc wypłate i wrocic do polski lecz tak sie nie stało oszukali nas...w dzien wypłat o godzinie 15,30 powiedzieli nam ze nasze pieniadze wysłali do polski nie mielismy zacowrocic do kraju musielismy pozyczyc od ludzi...mieli nas centralnie wdupie.. aggentura eska ma problemy finasowe,,,jest kryzys ludzi zwalniaja ..nie ma pracy siedzi sie na hotelu nie zarabia sie i nie ma z czego zyc uwieszcie mi ludzie tam kradna ze sklepow by przzezyc tydzien ...kordynator hotelu jest narkomanem chodzi nom stop najarany a kordynatorzy w pracy sa kłamcami zabieraja zaliczki,, mowia ze cos bedzie a wogole nie bedzie oszukuja ludzi jak moga,, chciałam was ostrzec nie jedzie tam nigdy,, chodz by wam mowili milion dolarow zarobku ... nie jest tak i nigdy nie było.. sa złodziejami .. ja nie dostałam jeszcze pieniedzy nie wiem czy dostane... ciesze sie tylko z tego jestem w polsce i nigdy tam nie wroce..
zdjecie uzytkownika
ti vole - 2009-03-04 13:27:31 odpowiedz | cytuj
heheheh chyba nawet cie anka kojaze tak samo back pozdro dla ciebie .... mi sie tam podobalo bajek nie opowiadaj lepiej powiedz ze nie chcialo ci sie pracowac a nie tu scieme walisz .....hehhehe ...:D..ale tak naserio to tak wlasnei bylo ... jak napisalas nie jedzcie tam bo jest kryzys nie ma pracy ...pozdro :
zdjecie uzytkownika
robin - 2009-03-05 11:23:39 odpowiedz | cytuj
cześć czekam na wyjazd z sk jak tam wyglada w rzeczywistośći w pardubicach potrzebóje rzetelnych informacji dzieki pozdro
zdjecie uzytkownika
ti vole - 2009-03-17 20:16:45 odpowiedz | cytuj
kolego nie jedz tam .. tam jest lipa na maxa .... poprostu kryzys nic nie zarobisz jest tak jak ludzie pisza nie ma pracy ....
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-17 21:16:46 odpowiedz | cytuj
hej a może ktoś wie coś o Pisku i Faurecji????Każdy kontakt na pracę w Czechach
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-17 23:17:20 odpowiedz | cytuj
nie wiem jak tam jest w czechach ale ja iade na slowacje agloszen nie daja poniewarz dzwonia do ludzi ktorzy juz tam wczesniej byli nie dziwie sie przyjezdzali narombani do robboty nie sli tura przyjechala 30 osub a wrucilo do polski 20osub takim bilet fundowac na wakacje.??
zdjecie uzytkownika
hehe - 2009-03-18 13:05:18 odpowiedz | cytuj
przygadał kocioł garncowi :) anonim mowisz o ludziach jacy to oni nie są a zobacz co sam zrobiłeś , napisałes kilka prostych zdań a co słowo to błąd ortograwiczny heheh
zdjecie uzytkownika
hurka górka górą! - 2009-03-18 23:01:39 odpowiedz | cytuj
Teraz jest [usunięte przez admina]bo kryzys ,ale ludzie co wy sie spodziewacie , bez wykształcenia itd, i piszecie ze to najgorsza decyzja w zyciu , anka napisz lepiej ze ci sie robic nie chcialo, jak ktos sie uprze to odłozy , ale teraz to prawda jechac nie macie po co bo i tak roboty nie ma , hotele za darmo ,zadnych oplat ,to co wydasz na zarcie ,fajki,alkohol , wedle swojego uznania .....sprubuj w Polsce mieszkac za darmo i sobie pracowac....powodzonka....i nie szukajcie pracy w krajach uni europejskich bo nie macie jakichkolwiek szans ,szara rzeczywistosc lenie niemyte :) oczywiscie ten post nie do wszystkich tylko tych narzekajacych
zdjecie uzytkownika
Damian - 2009-03-19 10:33:34 odpowiedz | cytuj
Hurka dokładnie się z Tobą zgadzam ,byłem trochę w czecha i gdyby nie kryzys byłbym tam do dziś ! W dzień w dzień wypatruje nowych ofert ale wiem ze w najbliższych czasie o jakiejkolwiek pracy w Czechach można sobie zapomnieć ,może coś kiedyś jeszcze ruszy do przodu nie koniecznie Foxonn .Ludzie nazekają ze mało ze się nie opłaca itp ale kto ma głowe to i sobie w czechach ułoży życie . W czechach nawet choć polak ma znacznie mniej od czecha to i tak większe są perspekty niz w tym naszym kaczogrodzie .Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-19 12:51:37 odpowiedz | cytuj
Cześć zgadzam sie z Tobą.Byłam tam rok i z wielkim żalem wyjeżdżałam z tamtąd.Można żyć normalnie i odłożyć(wliczając w to rumik).Lokalizacja też była super las i rzeka za oknem.Polaków też spotkałam normalnych i można było z nimi utrzymywać normalne kontakty.I gdyby nie kryzys też bym tam była ze swoim facetem nadal.Chcemy tam wrócić.
zdjecie uzytkownika
Becia - 2009-03-20 20:05:48 odpowiedz | cytuj
Uwazam tak jak Wy lenie nie pracuja to nie maja:P ja nie narzakalam na zarabki a i jeszcze sie dobrze po pracy bawilam, a w maju przyjecia na kutna hore do foxconnu beda na lcd:)) wiem to od firmy ktora bedzie tam przyjmowac juz nie sk... Firma jest czeska ale polakow tez przyjmuja...
x