Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
yeti - 2010-02-26 15:14:16 odpowiedz | cytuj
Pojawiło sie dziś takie ogłoszenie-Dział produkcyjny pakowania świeżych owoców-Firma zapewnia stawkę od 8 euro za godzinę pracy , minimum 35 godzin pracy w tygodniu, nie jesteśmy pośrednikiem nie pobieramy opłat -kontakt CV i zgłoszenia na e-mail:fspolska@wp.pl
Dostałem odpowiedż-firma FS DIFFUSION-w Aubervilliers(Francja)- FS DIFFUSION nie jest pośrednikiem czy tez agencja pracy nie pobiera żadnych opłat z tego tytułu,dostałem umowe w załączniku,Wszystkie osoby zdecydowane prosimy o wysłanie potwierdzenia wpłaty wraz z podaniem Miasta oraz kopi umowy ,koszt przejazdu 295zł,co o tym sądzicie,ma ktoś od nich też odpowiedż,moje gg 8650084,piszcie jakby coś/
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2010-02-26 15:23:35 odpowiedz | cytuj
hmmm..tak odrazu przyszła umowa? a w tej umowie jakies warunki itp? gdzie bylo to ogloszenie? firma ma jakas strone?
zdjecie uzytkownika
yeti - 2010-02-26 15:32:45 odpowiedz | cytuj
Ogłoszenie jest na-www.praca4u.net/index.php?strona=pokaz&akcja=tresc&id=43037,o tej firmie nic nie moge znależć,a umowe przysłali od razu w załączniku.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2010-02-26 15:38:21 odpowiedz | cytuj
dziwne troche co nie? nie ma info od kiedy, nie ma dlugosci kontraktu, nie ma nic z wyzywieniem i zakwaterowaniem...zadnej informacji.
a strony tez nie mozna znalezc zadnej...
zdjecie uzytkownika
yeti - 2010-02-26 15:44:58 odpowiedz | cytuj
W umowie pisze że praca od 15.03 do 15.05 z możliwością przedłużenia,zakwaterowanie zapewnione,oraz posiłek w ciągu dnia na terenie zakładu pracy w postaci szwedzkiego stołu,
żadnego info o firmie,kto to wogóle załatwia?tylko wpłacić 295 zł,i podać miasto z którego będziemy odjeżdzać(jest chyba 6 miast do wyboru)i jaką ma człowiek pewność że tam bedzie czekał podstawiony autokar?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-26 16:49:40 odpowiedz | cytuj
witam tez do mnie wyslali te papiery - i nie wiem co tak naprawde sądzić

Oferta teoretycznie ciekawa - tylko, że niestety nie ma na nich żadnych namiarów w necie - nic nie można się dowiedzieć - firma nieistnieje (?) Wydaje mi się że o takiej firmie coś powinno być, jakaś wzmianka, nazwa firmu - a tu nic zupełnie

Poszukałem też na google map (foty) i tam jest
(lub był) jakiś sklep - magazyn z ubraniami (??) "Coco Fashion - veements i accessories de mode" - oczywiście google może jeździło po tej ulicy kilka lat temu - ale z drugiej strony firma ta tez niby istnieje kilka lat
coś jeszcze wyplaty chyba dopiero po miesiącu, wic trzeba by było wziąść kase n cały miesiąc (??) - ciekawe jak z opłatami za to zakwaterowanie?


zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-26 16:52:31 odpowiedz | cytuj
przepraszam za bledy z literówkami w poście powyżej - klawiatura do wyrzucenia - kupiłem taką tanią (nie będę reklamował :D
a szybko pisze... i mi literki cały czas gubi ;D
zdjecie uzytkownika
yeti - 2010-02-26 16:55:59 odpowiedz | cytuj
Ja też poszukałem i jest tam jakiś sklep z ubraniami,myśle że to kolejny przekręt i najlepsze jest to że szwedzki stół do dyspozycji pracowników.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-26 17:06:51 odpowiedz | cytuj
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f0e283922230a9e3.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/bece5ae636b790de.html

i co o tym sądzić?
zdjecie uzytkownika
iława - 2010-02-27 10:55:11 odpowiedz | cytuj
czasem trzeba spróbować kto nie ryzykuje ten nie ma moze akurat jest tu uczciwe
zdjecie uzytkownika
ja - 2010-02-27 17:03:05 odpowiedz | cytuj
Nie wierzÄ? w tego typu oferty - 99 % to próba wyÅ?udzenia kaski.
zdjecie uzytkownika
ja - 2010-02-27 17:03:10 odpowiedz | cytuj
Nie wierzÄ? w tego typu oferty - 99 % to próba wyÅ?udzenia kaski.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-27 18:00:04 odpowiedz | cytuj
Hej ja też otrzymałem dokumenty czyli umowę ja im nic nie będę wpłacał a bilet sam sobię mogę kupić dziwne bo nic o nich nie ma jak by ktoś coś znalazł na ich temat to proszę o eska Paweł
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-27 18:00:06 odpowiedz | cytuj
Hej ja też otrzymałem dokumenty czyli umowę ja im nic nie będę wpłacał a bilet sam sobię mogę kupić dziwne bo nic o nich nie ma jak by ktoś coś znalazł na ich temat to proszę o eska Paweł
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-27 18:01:29 odpowiedz | cytuj
sorki zapomniałem o numerze tel. 504919470
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 11:23:31 odpowiedz | cytuj
W tamtym roku tez dawali ogloszenie , i niema obowiazku jazdy autokarem nie trzeba placic mozesz jechac na wlasny koszt
jesli to przekret to po co po kilku miesiacach to samo na tym samym portalu ryzykowaliby znow ?
jak myslicie oni tak naprawde maja jedna czy dwie osoby i one decyduja kto jedzie a nie pracodawca z francji tak to chyba wyglada bo im specjalnie nie zalezy zeby na sile ciagnac tam ludzi po prostu wysylaja umowy i jedzie pewnie kilku bo nic nie znalazlamzeby pisalo na forum ze oszusci z tymi adresami@ i innymi
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-09 21:02:26 odpowiedz | cytuj
czy ktos ma nazwe firmy badz jej SIREN (odpowiednik polskiego regonu) ? Sprawdze cos i napisze co sadze...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-11 21:06:36 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie poÃ??Ã??czony z profilem - 2010-03-09 20:08:31

Jaka normalna firma kozysta z darmowej pocty? 2- Jaka normalna firma wysyla umowy bez spotkania siÃ?? z kandydatem do pracy? 3-Kto nnormalny wplacilby kase firmie, ktora nie istnieje? (nie mozna jej znalesc nigdzie) Moim zdaniem to przekret

wiem
tylko tam nie ma obowiazku płacenia za przejazd czytałes dokladnie
PISZE ze mozna odbyc podroz na WŁASNY koszt ale wtedy nie pokrywaja za transport poztym firmy sie nie szuka na googlach
tylko na odpowiednich stronach w tym wypadku we francji i ja to poszukam czy to jest praca w biurze znajomosc jezyka itd czy co ?
czy fizyka na tasmie bo jak tak to cudow sie nie spodziewajcie ze im bedzie specjalnie zalezec :-D
zdjecie uzytkownika
netowiec - 2010-03-11 21:11:28 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie poÃ??Ã??czony z profilem - 2010-03-09 20:08:31

Jaka normalna firma kozysta z darmowej pocty? 2- Jaka normalna firma wysyla umowy bez spotkania siÃ?? z kandydatem do pracy? 3-Kto nnormalny wplacilby kase firmie, ktora nie istnieje? (nie mozna jej znalesc nigdzie) Moim zdaniem to przekret

a po co im poczta platna w polsce skoro tu maja 2 pracownikow i kupuja tu owoce co roku , tak geniusze sprawdzali w necie a wystarczylo od podstaw :-D
jakbys poszukal dobrze to bys nawet znalazł od jakich polskich firm kupuja mysle ze maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak polacy im tu w polsce szukaja pracownikow ;liczy pewnie sie ilosc ...

pzdr
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-14 15:13:29 odpowiedz | cytuj
poszukaj w ogłoszeniach z biznesem kupuja owoce jest adresi tel
oprocz tego niech sie wypowiedza ci co dostali umowe tam powinien byc adres firmy proste
x