Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Szkoły policealne | Baza CV | Forum | Kontakt | Dodaj ofertę pracy | Logowanie
zdjecie uzytkownika
smerf - 2008-09-26 20:13:56 odpowiedz | cytuj
bo mam zamiar wyjechac znia do pracy w holandi i jestem ciekawa czy jest wiarygodna i czy ktos juz z nia wyjezdzał prosze o opinie pilnie
zdjecie uzytkownika
karpatka87 - 2008-09-28 16:18:45 odpowiedz | cytuj
Hey :)

Ja też mam zamiar przez nich wyjechać w listopadzie :) Niestety nic o nich nie słyszałam i w necie też pusta. Niestety mam podejrzenia, że to firma widmo. Nikt nic nie słyszał ani nikt nic nie wie. Jak dowiesz się czegoś daj mi znać na gg 4620629, jeśli ja coś znajedę to też się podzielę :)

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
karpatka 87 - 2008-09-28 16:28:11 odpowiedz | cytuj
A jednak coś na nich znalazłam. Przeczytaj:

http://www.holandia.org/cesja.htm
zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-09-28 19:25:07 odpowiedz | cytuj
dzieki za informacje a jaka macie oferty ? co oni maja ?
zdjecie uzytkownika
znajoma - 2009-01-18 12:19:24 odpowiedz | cytuj
ja wyjeżdzałam z tą firmą sezonowo w ubiegle wakacje i byłam zadowolona , dowóz zapeniali do holandi i spowrotem. kasa była płacona o terminie i zawsze bo kursie takim jaki był w kantorach, praca była w porządku(paracowałam na szkalarni), mieszkanko tez było ok (mieszkalam na campingu z samymi polakami). tazke jednym słowem jak dla mnie firma godna polecenia, w tym roku tez zamierzam z nimi wyjechac. plusem jest to ze pracuje sie na polskich warunkach i wszystko liczy sie do emerytury.
zdjecie uzytkownika
znajoma - 2009-01-18 12:19:24 odpowiedz | cytuj
ja wyjeżdzałam z tą firmą sezonowo w ubiegle wakacje i byłam zadowolona , dowóz zapeniali do holandi i spowrotem. kasa była płacona o terminie i zawsze bo kursie takim jaki był w kantorach, praca była w porządku(paracowałam na szkalarni), mieszkanko tez było ok (mieszkalam na campingu z samymi polakami). tazke jednym słowem jak dla mnie firma godna polecenia, w tym roku tez zamierzam z nimi wyjechac. plusem jest to ze pracuje sie na polskich warunkach i wszystko liczy sie do emerytury.
zdjecie uzytkownika
truskaweczka - 2009-03-19 10:52:02 odpowiedz | cytuj
Firma Contrain-najgorsza firma z jaką się spotkałam...Wyjechaliśmy
przez tą firmę tylko raz i to był nasz ostatni wyjazd z tej
firmy...Na poczatku pracy wszystko wyglądało dobrze,problemy zaczeły
sie dopiero pózniej.Miejsce zamieszkania było okropne gdzie było
pełno mysz i szczurów,gdy zgłosiliśmy to do szefa on zaczą
wrzeszczeć ze to nie jego sprawa itp-pozniej był kłopot z
wypłaceniem nam pieniędzy za nadgodziny szef wprost nam powiedzial
ze nam nie zapłaci.Zadzwonilismy do biura gdzie itak nie
dodzwonilismy sie do P.Moniki bo ona wciąż była na zebraniach dziwne
przez 3 miesiące ciągle była zajęta.Połączylismy sie wreszcie z jej
koleżanką ktora nie mogła udzielić nam zadnej informacjii tak wiec
pieniadze nie zostaly nam wypłacone,w mieszkaniu spałyśmy nadal ze
szkodnikami.Chciałyśmy złożyć rezygnacje z firmy,usłyszałyśmy tylko
że nie mizemy odejść bo zastanie na nas nałożona kara...miałyśmy
ponownie w tej sprawie zadzwonic nastepnego dnia,lecz niekompetentna
P.Monika SZ nie raczyła odebrac tel...Ta firma jest
niekompetentna,pracujacy w niej ludzie wciąz kłamią a płaca jest
bardzo marna my pracujac na poczatku po 50 godz tygodniowo mielismy
190E.Ta firma nie wypłaca wakacyjnego co jest nie legalne bo do
każdej przepracowanej godziny nalezy nam sie 75cent i nie mozna sie
rozliczyc-czemu BO NAS OKRADAJĄ...Byłam w tej firmie i naprawde NIE
POLECAM JEJ
zdjecie uzytkownika
Bela - 2009-08-22 02:20:17 odpowiedz | cytuj
TRuskaweczko bez obrazy ale wciskasz ludzią kit poprostu twoje zdanie nie ma nic wspulnego z tą firmą, niewiem czemu tak mówisz ale jest to nie prawda możliwe że lubiłaś pochlać , nie wstawiać się do pracy a jeśli już to na bani lub kompletnie zmęczona po imprezie bo napewno nie po pracy sory ale też lubie pewne rozrywki oczywiście w granicach rozsądku.Lubię piwo imprezki noi wogule jazdę ale kiedy pracuję to takie rzeczy typu piwo czy jakiś tam inny alkochol nie mają racji bytu przede wszystkim praca a ty masz żal tylko do kogo do siebie bo robiłaś to co robiłaś do całokształtu bo tak najlepiej zwalić wine? no bo chyba nie do Contrainu ,moim zdaniem ta firma jest ok i ciężko mi zrozumieć osoby takie jak ty dlaczego w ten sposób piszesz o tej firmie bo jest to jedna z nielicznych firm która jest naprawdę uczciwa i w porządku to tyle jeśli chcesz lub uważasz że żyje w błędzie i masz mi coś do powiedzenia to odezwij się miłego dnia życze tobie i osobą czytającym to
zdjecie uzytkownika
misiaczek - 2009-08-24 19:47:15 odpowiedz | cytuj
hej bela czy ty przypadkiem nie pracujesz w biurze tej firmy. Te błędy wydają mi się celowe, żeby pokazać jaka to jesteś równa dziewczyna. A może to Ty Moniczko?
zdjecie uzytkownika
Bela - 2009-08-25 20:50:33 odpowiedz | cytuj
witaj misiaczku! zle ci się wydaje nie pracuje ani nie pracowałam w biurze tej firmy i nigdy bym nie chciała pracować w jakim kolwiek biurze mam doświadczenie z urzędu skarbowego czy z B.zachodniego to monotonia nie dla mnie.natomiast jeśli ci chodzi o błędy ,no cóż każdy je robi.W poprzednim poście napisałam tak bo to prawda firma jest ok a ci co narzekają niech mają żal do siebie anie do firmy ja osobiście nie narzekam bo firma zrobiła wszystko żeby było mi dobrze i tak było to tyle i nie pracuje w biurze i nie jestem panią Moniką SZ
zdjecie uzytkownika
TRUSKAWECZKA - 2009-12-21 09:55:21 odpowiedz | cytuj
Witam bela...No post godny poszanowania-a moze to Ty byłaś na bani pisząc ten post:)co by się zgadzało i wyjasniało Twoje błędy...:)...Tak więc skoro nigdy nie wyjezdzałaś i nie pracowałaś przez oitzenbiuro skąd możesz wiedzieć jak tak tam jest...

Myślę że ten post pochodzi z biura:) i wiem kto go napisał...Skoro uwazasz,że ta firma jest tak fajna wiec na co czekać-pakuj torbę i DO PRACY Z TAK WSPANIAŁA FIRMĄ...

NIE POLECAM TEJ FIRMY-A SWOJE PRZEZYCIA Z NIĄ ZWIAZANĄ NAPISAŁAM W POŚCIE WYŻEJ...POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
zyta - 2009-12-22 11:33:27 odpowiedz | cytuj
FIRMA CONTRAIN TO BARDZO DZIWNA INSTYTUCJA OTOZ PROPONUJA POLSKA UMOWE Z DELEGACJA DO HOLANDDI TU W POLSCE FIGURUJE SIE NA NAJ NIZSZEJ KRAJIWEJ CZYLI 1200 ZL BRUTTO.PIERWSZA UMOWA JEST NA TRZY MIESIACE NASTEPNA NA ROK TYLKO ZE TO TAK WYGLADA PIERWZSZY WYJAZD JEST NA 8 TYG POTEM NAWE POL ROKU SIEDZI SIE BEZ PRACY I FIGURUJE SIE NA ICH UMOWIE GDZIE PLACA JEKIES SMIESZNE PIENADZE POTEM PO POL ROKU WYSYLAJA ZNOWU NA 8 TYG I ZTYCH PIENEDZY POTRACAJA TO CO WCZESNIEJ PRZEZ OKRES SIEDZENIA W DOMU ZAPLACILI NIE PLACA WAKACYJNEGO PODATEK Z HOLANDI BIARA DLA SIEBIE ZARABIA SIE GROSZE OTOZ 5.70 DAJA NA GODZ ALE NIERAZ WYSYLAJA DO PRACY GDZIE NIE MA NAWET 25 GODZ TYGODNIOWO A WTYM CZASIE INNE OSOBY PRACUJA W PRACACH GDZIE JEST PO 60 GODZ TYGODNIOWO A WSZYSCY SA NA TYCH SAMYCH WARUNKACH ZATRUDNIENI O ZALICZKE TRZEBA SIE PROSIC BO PANI ELLAS TWIERDZI ZE PRACODAWCA NIE MA OBOWIAZKU ICH DAWANIA JAK SIE WROCI DO POLSKI TO POTEM NIE ODBIERAJA NAWET TELEFONOW CHUBA ZE PO POL ROKU MAJA JAKAS OFERTE TO WTWDY WYDZWANIAJA JAK POTLUCZENI ZEBY TYLKO JECHAC A ZASTEPSTWO ZA KOGOS KTO JEST W TYM CZASIE NA URLOPIE PODROZ OPLACAJA ALE JAK KTOS JEST Z KALISZ TO ZALATWIAJA BUSA DO LODZI A PANI MONIKA TWEIRDZI ZE SIE POMYLILA NIE WARO JECHAC PRZEZ TA FIREM PODATKU NIE MA PRACA 3 MIESIACE W ROKU TAKZE DAJCIE SOBIE SPOKOJ JEST WIELE INNYCH LEPSZYCH FIRM PRZEZ KTORE MOZNA NAPRAWDE DOBRZE ZAROBIC I PRACOWAC CALY ROK ODRADZAM CONTRAIN Z LODZ
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-12-23 12:26:44 odpowiedz | cytuj
no to fakt że jest to polska umowa z wynagrodzeniem najniższej krajowej tj 1200 pln ale przecież na konto wpływa dużo większa kaska w zależności od przepracowanych godzin jest to tzw dodatek za delegację czyli średnio na jeża jeżeli euro jest powiedzmy po 4 zeta to na konto wpływa nie 1200 pln a około 4000 pln czyli nie jest tak źle gdyby za m-c pracy w Holandii płacili 1200 zeta to nikt by od nich nie wyjeżdżał a ludzie wyjeżdżają i co nie którzy bardzo sobie chwalą w ogóle dostać się do tej firmy to porażka niesamowicie trudno.Jeśli chodzi o zaliczki to być może że nie wszędzie obowiązują te same zasady bo my gdy wyjeżdżaliśmy to z góry nam powiedziano że kiedyś tak było coś takiego jak zaliczka ale już niema tego bo za dużo problemów z tym mieli i zaliczki się skończyły cytuję proszę sobie zabrać tyle pieniążków żeby wystarczyło do pierwszej wypłaty no i nie robiliśmy z tego jakiejś afery bo wyjeżdżając z polski b dobrze o tym wiedzieliśmy , natomiast co do reszty że trzeba bardzo długo czekać na kolejny wyjazd czy że jest problem z dodzwonieniem się do firmy to po części prawda zarówno jest też prawdą że jeśli mają propozycję pracy to wydzwaniają jak opętani czasem po kilka razy dziennie,ale moim zdaniem nie jest to zła firma przynajmniej wypłaty są faktycznie na czas a co do reszty to chyba można się przyzwyczaić no albo nie akceptować ich zagrywek i zrezygnować ze świadczenia pracy dla tej firmy tak myślę no ale jeśli Zyto masz jakieś namiary na lepszą firmę w której można pracować to daj bardzo proszę namiary chętnie się wybiorę (nie odbierz tego jak czystą złośliwość )po prostu też siedzę w domu i czekam na jakąś propozycję od firmy.
zdjecie uzytkownika
M@A@R@T@I@N - 2010-01-14 17:07:34 odpowiedz | cytuj
Bela chyba się obraziła, albo nie chce sie wychylać ze swoimi błędami hehe...Ja także wyjechałem przez ta firmę do PRACY-PORAŻKA,STRATA CZASU I PIENIĘDZY...OSZUŚCI I TYLE
zdjecie uzytkownika
M@A@R@T@I@N - 2010-01-14 17:09:24 odpowiedz | cytuj
ANONIM-dziwne jest że tak bardzo uparcie bronisz tef firmy...ZNÓW POST Z BIUUURA:)
zdjecie uzytkownika
nick - 2010-01-19 22:12:39 odpowiedz | cytuj
oczywiście, w biurze pracują dziewczyny zarabiające mniej niż ludzie na wyjeździe,
zdjecie uzytkownika
nick - 2010-01-19 22:12:48 odpowiedz | cytuj
oczywiście, w biurze pracują dziewczyny zarabiające mniej niż ludzie na wyjeździe,
zdjecie uzytkownika
nick - 2010-01-19 22:12:48 odpowiedz | cytuj
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2010-01-21 11:59:15 odpowiedz | cytuj
Firma Contrain zatrudnia ludzi którzy nie zadają mądrych pytań dotyczących wyjazdu, zakwaterowania, wynagrodzenia itp. Podejrzewam że w umowie wynagrodzenie jest w euro czyli jakieś 5,60 na godzinę a przelew za granica jest i tak zlotowkowy...wniosek? jezeli ide wyplacic pieniadze a w tej chwili kurs euro jest slaby pieniadze tez sa slabe...wszystko zalezy od kursu walut. Po zadaniu kilku zbyt madrych pytan pani Monika zaczela sie troche jąkać nie wiedziala co odpowiedziec, a jak zapytalem sie w jakim miescie bd pracowac to cos marudzila ze nie wie teraz dokladnie ^^ a gdy zapytalem sie o umowe czy moglbym dostac kopie na maila zebym mogl sie z nia zapoznac odparla ze nie ma takiej opcji (HA) i juz w tym momencie wiedzialem ze nigdzie nie jade...robcie co uwazacie za sluszne ale zanim zechcecie wspolpracowac z ta firma dobrze sie zastanowcie bo kto wie czy nie powiaza kogos do przymusowej pracy...aha i jeszcze cos jak mozna umiescic w umowie ze pracownik po zerwaniu umowy z pracodawca placi jakas kare pieniezna? to sie dotyczy postu tego wyzej. :)
zdjecie uzytkownika
kwiatuszek - 2010-03-02 18:42:13 odpowiedz | cytuj
ja pracawalam w 2009 przez contrain w holandii i jestem bardzo zadowolona.chce sie wybrac ponownie.
zdjecie uzytkownika
jaselka - 2010-03-13 15:38:01 odpowiedz | cytuj
Pracowalem przez ta firme od poczatku 2009 roku, na polu i w szklarni. jestem zadowolony. Organizowali i oplacali mi transport i zakwaterowanie, wyplata raz w miesiacu, jak mialem watpliwosci bo cos mi sie niezgadzalo dzwonilem do kadrowej w firmie i wszystko mi zawsze wyjasniala co i jak. Zakwaterowania bywaja rozne, nieraz mieszka sie w pokoju w dwojke, nieraz trojke,raz mieszkalem sam. ludzie byli spoko,a jak mialem raz problemy to pomogla rezydentka firmy,ktora mieszka w NL niedaleko nas. jak kolezanka byla chora to rezydentka chwile po telefonie byla u nas i ja do lekarza zabrala. jesli chodzi o kase to wyplaty sa raz w miesiacu po aktualnym kursie euro wyplacane w zlotowkach. raz mialem super duze wyplaty,raz mniejsze - w zaleznosci od tego po ile stalo euro. jak dla mnie firma spoko, czekam wlasnie na nastepny wyjazd.
zdjecie uzytkownika
kasiak - 2010-03-20 14:52:32 odpowiedz | cytuj
mam jechac z ta firma, ale sie zastanawiam, bo tyle tak roznych opinii czytalam w necie. czy ktos tez jedzie w najblizszym czasie do Holandii z ta firma?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-20 17:26:05 odpowiedz | cytuj
te dobre opinie-to oni sami piszą!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-22 13:13:15 odpowiedz | cytuj
to jak mozecie to poleccie jakas lodzka dobra firme pośredniczacą prace
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-30 12:36:51 odpowiedz | cytuj
Niema idealnych firm czy to w Polsce czy Europie
zdjecie uzytkownika
monia - 2010-04-20 17:56:46 odpowiedz | cytuj
hej. byłam 3 miesiące z tą firmąw 2009,przyjechałam na urlop i gdyby nie to że trafiła mi się oferta na rok to do tej pory bym z nimi jeżdziła. dobrego pracownika szanują jak każdy wszędzie .od początku roku już 3razy dzwonili czy nie pojade z nimi.a co do stawki i umowy to oni przecież od oczątku mówią jak jest i nic nie kręcą.kasę wypłacają terminowo i zaliczki też jak naj bardziej.a jeśli jest jakaś osoba zatrudniona przez nich ale stważająca problemy w grupie też potrafią z dnia na dZień odesłać do domu.i dobrze..ja byłam zadowolona.tak jak miałam powiedziane tak teżbyło na miejscu..bardzo pomocna pani ania i pani zuzia,jedyny problem to mało kompetentna była ówczesna rezydentka. pozdrawiam i bez obaw powodzonka
zdjecie uzytkownika
Kurok - 2010-04-20 18:12:57 odpowiedz | cytuj
heya monia a jak wygladaja godziny pracy w tej firmie i jaka jest praca i niewiesz czy w tym roku beda jeszce wyjazdy jakies wolne miejsc bo dostałem dzisiaj namiar na ta firme i niewiem czy sie zgłosic.I jak z znajomoscia jezyka?? i skad byłas bo ja słyszałem o tej fimrie ze jest z poznania a tu widze ze jest łódz
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-29 13:32:43 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich,niewiem co mam tak naprawde myslec o tej firmie,wybieram sie wlasnie na spotkanie i rozmowe kwalifakacyjna do nich,czy ktos posiada jakies nowe opinie?jak jest z zakwaterowaniem i placami,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-29 13:32:47 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich,niewiem co mam tak naprawde myslec o tej firmie,wybieram sie wlasnie na spotkanie i rozmowe kwalifakacyjna do nich,czy ktos posiada jakies nowe opinie?jak jest z zakwaterowaniem i placami,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-29 15:54:47 odpowiedz | cytuj
Dostalempropozycje pracy przez ta firme-najlepiej od zaraz chca bym jechal.Powie ktos jak teraz wyglada sytuacja w tej firmie-z gory dziekuje
zdjecie uzytkownika
TRUSKAWECZKA - 2010-04-29 19:53:36 odpowiedz | cytuj
Jeny ludzie Wy tak z desperacji...Tyle negatywnych postów a Wy pytacie jak jest w tej firmie...oszuści i tyle...nie ma co sie pchac desperacko do tej firmy jest przeciez tyle fajnych firm wystarczą tylko chęci...pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-05 09:32:29 odpowiedz | cytuj
To jak mozesz to podaj te fajne firmy...pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-10 21:19:12 odpowiedz | cytuj
Do Widoczny ale nie podłączony mam pytanko czy podpisałeś już umowę i wyjeżdżasz czy nie bo ja podpisałem umowę ale dzisiaj zadzwoniła pani i wyjazd się odciągnie ponieważ zmieniły się jakieś przepisy i muszę czekać pełny miesiąc od dnia podpisania umowy aby móc wyjechać - czy może ty też tak masz czy poprostu ktoś sobie przygrał w kólki
zdjecie uzytkownika
karmen - 2010-05-11 09:59:08 odpowiedz | cytuj
Witam ,ja czekam na telefon od tej firmy czy sie zakwalifikowalam,
to zeczywiscie cos nie tak jak tak graja,a ja myslalam ze na miejscu sie podpisuje umowe,a do jakiej miejscowosci jedziesz?jak mozesz to napisz do mnie na gg20737206,pozdrawiam
Amoze ktos jeszcze wyjezdza to sie dolaczcie...
zdjecie uzytkownika
karmen - 2010-05-11 09:59:09 odpowiedz | cytuj
Witam ,ja czekam na telefon od tej firmy czy sie zakwalifikowalam,
to zeczywiscie cos nie tak jak tak graja,a ja myslalam ze na miejscu sie podpisuje umowe,a do jakiej miejscowosci jedziesz?jak mozesz to napisz do mnie na gg20737206,pozdrawiam
Amoze ktos jeszcze wyjezdza to sie dolaczcie...
zdjecie uzytkownika
jagoda04 - 2010-05-20 22:03:18 odpowiedz | cytuj
czy ktoś zna firmę fid fiex prosze o informację
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-21 09:44:22 odpowiedz | cytuj
Byłam 2 tyg w tej firmie na rozmowie kwalifikacyjnej do sadzenia kwiatkow. Wszystko ładnie, ale nie niestety nie zakwalifikowałam sie chociaz Pani z biura dała mi szanse na czerwiec do pracy u innego pracodawcy.
A mam sporo km od siebie wiec mnie tez troszke kosztowało zł, ogólnie nie moge nic wiecej napisać. Wrażenie pozytywne po pobycie w tym biurze, mysle ze firma jest ok.:)
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-05-27 10:41:45 odpowiedz | cytuj
Witam
Ja właśnie jestem na urlopie firma jest w porządku pracuję przy pomidorach praca do lekkich nie należy ale daję radę kontrahent
u którego pracujemy nie jest super, pierwszą wypłatę dostałem kiepską
zobaczę jaka będzie druga
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-25 16:28:07 odpowiedz | cytuj
Marcyska
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-25 16:30:57 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-06-25 16:28:07

Marcyska

Marcyska Ludzie nie wypisujcie bzdur nigdy nie zdazylo sie zeby Contrain nie wyplacil pieniedzy a za wypisywanie nie prawdziwych opini o p.Monice czy innej osobie z biura mozna poniesc konsekwencje czy zdajecie sobie z tego sprawe.Wyjezdrzam z tej firmy od 7 lat i wszystko jest ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-29 15:24:53 odpowiedz | cytuj
witam kazdy jest dorosly a opinie o posrednikach pracy jest duzo :) negatywnych i pozytywnych no ale jak truskaweczka pisze tylko same negatywy to juz ona dobrze wie a co do takich biur to nigdy takie agencje pracy nie sa w 100% pewne ale najwazniejsze ze kasa musi byc placona na czas i wszystkie skladki odprowadzane a jak komus sie nie podoba to niech w polsce popracuje i nie nrarzeka na biura pracy :) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
abc - 2010-07-01 23:30:22 odpowiedz | cytuj
witam wszystkich ja wyjezdzam od 2008 r.do Holandii z firma contrain stawka...5.6 euro na godz. stawka niezmienna, wiec w pracy najlepiej sie nie przepracowywać:)pierwsze 2 tyg mozna sie starac ale jak po 2 tyg kontrahent holenderski zadowolony to zostajesz i contrain nie odsyła cie do domu.jezyka nie znam ale daje rade:) co do zakwaterowania .... ja mieszkam w 6 osobowym (3 pok. kuchnia z salonem. prysznic, wc) sprzety w domkach sa ... minus to :brak pralki i mała lodówka, ale mieszkajac w domkach 1 rodzinnych jest pralka i suszarka. czasami zdarza sie ze mieszkanie trzeba zmieniac w trakcie pobytu(przechodzic z domu do domu)
Jesli chodzi o p. rezydentki to... musze przyznac ze zmieniło sie na gorsze...niestety...za czasów p.Felczak i Kozikowskiej było zdecydowanie lepiej. teraz z wielka łaska odpisza na sms lub oddzwonia, a czasami nie oddzwaniaja, ale szczerze mówią to najlepiej liczyc na siebie.

ALe na koniec napisze ze jak ktos jest wolny i nie ma rodziny to wyjzd z contrainem to nie najgorsza rzecz, jesli trafi sie na kontrahenta który zapewni godz. ok 40-45 tyg to idzie te ok.3500zł zarobic choc sa tacy kontrahenci gdzie pracujesz od 7-13 max i do domu. wtedy mało godz i mała wypłata

a jeszcze odnosnie dojazdu do prcy:
contrain daje rowery:)często psujae sie:)a autem woża niby powyzej 10 km.....ogólnie ja jezdziłam czasami 12 km na rowerze do pracy nawet w zimie i nikt mnie autem nie zawiózł.
A jesli dojezdzasz do pracy swoim autem to nie zwrcaja za paliwo. to chyba wszystko jakby co to odp n pyt
zdjecie uzytkownika
Nomi - 2010-07-02 09:30:43 odpowiedz | cytuj
Witam! absolutnie się zgadzam z tą wypowiedzią jest to prawdziwy obraz firmy Contrain nie jest złą firmą a jedyny minus to faktycznie brak pralki i zbyt małe lodówki w domkach, chociaż jeszcze jeden minus według mnie to trochę niska stawka 5.40 czy 5.60 moim zdaniem powinny być wyższe przynajmniej o to 1euro no i oczywiście naloty na domki tzn sprawdzanie porządku, kurcze tak się traktuje małolatów na koloni a nie dorosłych ludzi no ale czym dłużej człowiek tam jest przywyka do tej małej nie strawności i ostatnia rzecz która według mnie jest minusem to chyba to że trzeba bardzo długo czekać na kolejny wyjazd a cała reszta jest jak najbardziej w porządku właściwie to nie bardzo jest się gdzie przyczepić do tej firmy.
zdjecie uzytkownika
abc - 2010-07-02 15:31:59 odpowiedz | cytuj
nio własnie naloty na domki ...mogły by byc nie mam nic przeciwko, ale miło by było gdyby Panie odwiedzały pracowników kiedy sa w domkach , po pracy a nie w ciagu dnia gdy nikogo nie ma w domu.

Wogóle to czasami wydaje mi sie ze niektóre osoby to przjete sa do pracy tak z ulicy, tj znaja jezyk i juz sa the best:) a tak wcale nie jest, zdazyło mi sie poznac pare pracujaca która kradnie, w sklepach,wogóle to czasami jak sie patrzy na osoby w moim wieku czyli przed 30:) to brak słów tylko cpanie i nic wiecej

a palenie fajek... hmmm było jest i bedzie na domkach,picie piwa tez .nikt w mrozie nie bedze na papierosa wychodził:)

Z kasa gdyby cos sie nie zgadzało to zawsze najlepiej do pl dzwonic do pani eli bo rezydentki nic nie załatwia:) wiadomo...ładna pogoda trzeba sie poopalac:)czasu brak:)

DO WSZYSTKIEGO IDZIE SIE PRZYZWYCZAIC:)
A ZEBY BYŁO DOBRZE TRZEBA POPROSTU NIE DYSKUTOWAC Z REZYDENTAMI I NIE DAC SOBIE WEJSC NA GLOWE.WALCZYC O SWOJE:)

W MAASBREE SA FAJNI LUDZIE ZATRUDNIENI W CONTRAIN I NAJLEPSZE IMPREZKI NA ŚWIECIE!!!
zdjecie uzytkownika
abc - 2010-07-02 18:46:44 odpowiedz | cytuj
nie ma zwrotu podatku holenderskiego ponieważ umowa o prace jest na warunkach polskich, najnizsza krajowa na umowie :)sa gorsze firmy naprawde
np.hands to work
green power
sun power

wiecie jak juz ktos se załapie do contrainu to zawsze na miejscu moze szukac czegos na własna reke...ale czy sie opłacie?? nie wiem, wtedy trzeba sie liczyc z opłaceniem mieszkania i przejazdu, choc w contrain za mieszkanie płacimy my pracownicy i trzeba to przyznac z naszych pensji, a dokładniej firma musi na nas zarobic bo nie ma nic za free , i tak np. firmie kontrahent płaci 15e/godz a my dostajemy te smieszne 5.6e

no nie jest źle trzeba sie cieszyc jesli do kogos dzwonia bo moje znajome od 2 lat nie maja odezwu,
PAKOWAC SIE I JECHAC

kurcze czuje sie jak w domu na tym forum;)
zdjecie uzytkownika
Nomi - 2010-07-02 21:35:58 odpowiedz | cytuj
hej kolego (koleżanko) a ty tak naprawdę to chwalisz sobie tą firmę czy raczej użalasz bo ciężko się teraz już połapać raz piszesz że jest ok a później że do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] więc może by tak zastanowił się co pisze
zdjecie uzytkownika
abc - 2010-07-02 23:23:55 odpowiedz | cytuj
ja sobie chwale, ale chce przedstawic rózne strony firmy, lepiej sie zastanowic czy chce sie jechac czy nie, po co ma jechac ktos kto później bedzie rozczarowany ze jest inaczej niz myslał. tak jak zostało napisane tak jest w rzeczywistosci wiec niech kazdy sie zastanowi czy mu wszystko z tych rzeczy odpowiada czy nie. żeby nie byłóo później ze pojedzie jakas sierota któera nie potrafi na rowerze jezdzic(a był taki przypadek) albo ktos kto nie potrafi wlczyc o swoje i zrobi z siebie popychadło. a wiele osób jest zdziwionych po przyjezdzie. bo mysleli ze to bedzie tak a tamto siak
zdjecie uzytkownika
Nomi - 2010-07-03 11:15:41 odpowiedz | cytuj
no wiesz jeśli się jedzie pierwszy raz a wcześniej nigdzie po za swoim miastem nie było no to pewnie że ludzie przeżywają szok o co chodzi co ja tutaj robię przecież ja nawet nie umiem pracować na czym polega praca? no i żeby się odstresować sięgają po alkohol lub inne używki typu np marycha żeby było ciekawiej idą następnego dnia do pracy nawaleni lub jeszcze naćpani no i pojawia się problem z kontrahentem potem firma bierze sprawę w swoje ręce każe takiemu czy takiej osobie zjechać do kraju a na samym końcu osoba taka pisze na forum że był w pracy przez taką firmę ale to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeden wielki szajs i porażka i nikomu nie poleca tej firmy a sam sobie tak naprawdę jest winny więc się z tobą zgadzam jeśli ktoś chce jechać na zachód do pracy najlepiej niech się zastanowi czy dobrze robi bo tam nie jedzie się na wakacje do ekskluzywnego kurortu gdzie można się zabawić tylko do pracy ciężkiej.
zdjecie uzytkownika
carmen - 2010-07-05 16:08:33 odpowiedz | cytuj
Witam,a w jakim miescie jestes jesli moge zapytac?ja rowniez chce sie wybrac,i caly czas sie wacham,ale chyba sie zdecyduje,czy praca jest do piatku czy soboty?czy jakies nadgodziny moznz lapac?pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
carmen - 2010-07-05 16:08:39 odpowiedz | cytuj
Witam,a w jakim miescie jestes jesli moge zapytac?ja rowniez chce sie wybrac,i caly czas sie wacham,ale chyba sie zdecyduje,czy praca jest do piatku czy soboty?czy jakies nadgodziny moznz lapac?pozdrawiam
x