Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
Bailey - 2009-10-19 16:36:04 odpowiedz | cytuj
Witam mam pytanie moze zna ktos tę firme lienka agency wyjezdzal juz przez nia lub slyszal cos na jej temat sa organizowane wyjazdy dla wielu osob do wielkiej brytanii i szybkie wyjazdy za granice prosze o info
zdjecie uzytkownika
lienka - 2009-10-20 11:57:32 odpowiedz | cytuj
mam to samo pytanie, właśnie też dostałem propozycję wyjazdu i nie wiem czy to nie jakieś naciąganie,
zdjecie uzytkownika
hejho - 2009-10-20 12:24:30 odpowiedz | cytuj
to samo tu, mógłby ktoś coś napisać o tej lience bo nie wiem co robić.
zdjecie uzytkownika
hejho - 2009-10-20 12:34:04 odpowiedz | cytuj
martwi mnie przede wszystkim te 250GBP, które chcą za załatwienie formalności..
zdjecie uzytkownika
q - 2009-10-20 13:15:07 odpowiedz | cytuj
A macie jakies namiary na tą agencję? Są w rejestrze agencji zatrudnienia?
zdjecie uzytkownika
unloco@tlen.pl - 2009-10-20 14:07:33 odpowiedz | cytuj
250GBP chcą? Właśnie do mnie napisała ta "Lenka" kiedy bym mógł przylecieć do UK ale jeśli mam płacić tyle, to odpada. Zapytałem też o szczegóły. Jak będę coś wiedział to napiszę.
zdjecie uzytkownika
lienka - 2009-10-20 15:33:18 odpowiedz | cytuj
dowiedziałem się, że oni jako pośrednicy mają umowę z kolejnym pośrednikiem Heads Recoruitment Ltd., i tak naprawdę nie ma gwarancji czy ten następny nas nie skroi z kolejnych pieniędzy
zdjecie uzytkownika
hejho - 2009-10-20 16:33:09 odpowiedz | cytuj
tu jest problem, że trzeba płacić te 250GBP plus 100 za pierwsze dwa tyg mieszkania, 15 za dojazd z lotniska, no i jeszcze na życie na początek trzeba mieć wiec droga inwestycja, przy płacy minimalnej 5.80 za godzine, gdzie po odjęciu podatku (bo netto to chyba nie jest?) wyjdą wogóle psie pieniądze. Tylko czy teraz przez posredniaki jest szansa na coś lepszego?
zdjecie uzytkownika
lienka - 2009-10-20 23:59:50 odpowiedz | cytuj
a czy ktoś z was wcześniej korzystał z agencji pracy?, czy każda tak kasuje?
zdjecie uzytkownika
cortez85 - 2009-10-21 19:03:08 odpowiedz | cytuj
ja mimo wszystko sie zdecydowalem, mieszkania nie sa za ciekawe ale moim zdaniem warto sprobowac, zawsze nowe doswiadczenie
zdjecie uzytkownika
lienka - 2009-10-21 19:32:27 odpowiedz | cytuj
a ty już jesteś na miejscu?
zdjecie uzytkownika
lienka - 2009-10-21 19:38:01 odpowiedz | cytuj
Jestem zdecydowany zaryzykować, czy ktoś też tam się wybiera proszę o kontakt792196606
zdjecie uzytkownika
cortez85 - 2009-10-21 22:48:14 odpowiedz | cytuj
jeszcze nie, ale lece tam we wt razem z dziewczyna. jak bede cos wiedzial dam znac
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-10-27 13:42:09 odpowiedz | cytuj
Ludzie dostaliście już jakieś dokumenty od tej firmy ? Może ktoś z was jest zdecydowany lecieć ? piszcie na forum lub moje gg 6534174
zdjecie uzytkownika
cortez85 - 2009-10-27 22:09:33 odpowiedz | cytuj
jestesmy juz na miejscu, na razie wszystko gra, odebrali nas z lotniska, mieszkanie tez moze byc kaske trzeba wplacic na wejsciu. Jutro mamy interwiew i bedziemy wiedziec wiecej
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2009-11-04 10:03:27 odpowiedz | cytuj
Ta Lenka to S,do tego nie zawsze słowna Słowaczka ma agencje w Londynie i mało że tyle sobie życzy to z każdej waszej godziny pracy ma 2 funty.
zdjecie uzytkownika
Michal Bielak - 2009-11-06 14:29:40 odpowiedz | cytuj
A moze bys sie bardziej wysilila z ta wypowiedzia ? bylas juz przez ta agencje?
zdjecie uzytkownika
ryzykant - 2009-11-06 20:12:57 odpowiedz | cytuj
ja tam wyjątkowo bym nie zaryzykował....
wszędzie gdzie trzeba wpłacić kaskę z góry to wałek, jak już firma pobiera kaskę za papierki, przelot czy mieszkanie to z pierwszej pensji, a nie z góry !
zdjecie uzytkownika
cortez85 - 2009-11-19 19:02:15 odpowiedz | cytuj
ogolnie duzo by tu pisac o wszystkim co sie tu dzieje. jestem na miejscu, pracuje, mieszkanie moze byc. a kase musiscie wplacic ale dopiero na miejscu jak Was przywioza na mieszkanie. Jest tylko problem ze na prace mozecie troche poczekac, wiec lepiej wziac troche kaski ze soba. a ta ich prowizja tak naprawde nie wiadomo na co idzie, oni sie tlumacza ze to wcale nie za zalatwienie roboty, moze i nie calosc, ale oni i tak maja zysk z mieszkan ktore bedziecie wynajmowac
zdjecie uzytkownika
guziec - 2009-12-07 20:31:38 odpowiedz | cytuj
Jeśli możesz cortez, to napisz w jakim mieście mieszkasz i czy można zaryzykować wyjazd przez tę agencję?
zdjecie uzytkownika
queer - 2009-12-11 13:46:25 odpowiedz | cytuj
Troche to wszystko " niewyrazne", pracy na razie nie ma. Ludzie szukaja sami bo im sie kasa konczy. Gdybym wiedzial to wszystko to bym nie wyjechal.
zdjecie uzytkownika
czesio - 2009-12-27 22:59:38 odpowiedz | cytuj
Unikajcie tej agencji jak ognia. Na prace możesz czekać nawet 4 tygodnie. Nawet jeśli będzie robota, to w każdej chwili mogą cię zwolnić bo jesteś zatrudniony przez agencje. Co śmieszniejsze nie lenka agency załatwia ci prace tylko na miejscu rejstrują cię w innych agencjach pracy. Jeśli macie ogłoszenia pakowania w liverpool to na miejscu zarejstrują was w heads recrutment i dopiero przez tą agencję będziecie pracować. Miesiąc czekałem, miesiąc pracuję, jutro koniec okresu świątecznego, idę do pracy, ale nie wiem czy będe potrzebny, a wiszę jeszcze 100 funtów za wynajem. Są i tacy żeby oddać sprawiedliwość, którzy zaczynają pracować od razu jak przyjadą, ale gwarancji żadnej nie ma. Tylko na swoje własne podwyższone ryzyko.
zdjecie uzytkownika
zelek_akuku - 2009-12-31 15:44:37 odpowiedz | cytuj
Jesli chodzi i lenka agency to przekret, ani kto ani co nie wiadomo co to jest czy wydra czy pies. Po przyjezdzie umawai was z jakims czlowiekiem ktory ma was odebrac z lotniska, do tego miejsca jakos to pasuje potem okazuje sie ze nie ma pracy jest tylko agencja nieruchomowci ktora chce za posrednictwo pracy ogolic was na 250 funtow slowem kicha uwazajcie to podejrzane towarzystwo
zdjecie uzytkownika
emson80 - 2010-01-09 12:49:41 odpowiedz | cytuj
Wystrzegajcie sie tej agencji!! jestem po przetestowaniu ich dzialalnosci na wlasnej skorze. na miejscu czekalem 6h na lotnisku zanim ktos w ogole sie zjawil by mnie odebrac- mimo ze Lenka napisala ze beda czekac. zakwaterowanie w domku jednorodzinnym 4 osoby lacznie. Zaden z moich wspolokatorow nie pracowal- malo tego niektorzy czekali na prace juz od 3-4 tygodni. co piatek zjawia sie osobnik by sciagnac z was kase za wynajem. jedyne co zalatwiaja to pomoc przy otwarciu konta. pytania o NIN w ogole olali- a przeciez wyrobienie go trwa ok 14 dni. twierdzili ze mam zaczac prace od srody a jak przyszlo co do czego to miala byc tylko rejestracja w innej agencji i to tez zostalo przesuniete o tydzien z blizej nie okreslonych powodow. terminow zadnych nie podaja wszystko jest "chyba" lub "moze" . zeby oddac sprawiedliwosc sa osoby ktore pracuja i zarabiaja niestety wiekszosc czeka na obiecana "zlota gruszke z wierzby"
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-25 19:15:53 odpowiedz | cytuj
ahoj, to jest vazne ze to je podvod,vcera moj kolega isiel do liverpoolu k lienke, myslis ze to bendze zle?
jana ze slovacki
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-26 16:31:47 odpowiedz | cytuj
Pokazały się kolejne ogłoszenia.... UWAŻAJCIE

Praca w magazynach, chlodniach - produkcja

Agencja pracy LIENKA poszukuje pracownikow z doswiadczeniem w sektorze Warehouse operatives, production.

-Wymagany jezyk angielski na poziomie komunikatywnym.
-Zakwaterowanie jest zagwarantowane.
-Start od 10 marca 2010.

Zainteresowane osoby prosimy o kontakt mailowy: piotr@lienkaagency.eu telefoniczny (od 17 do 20 kazdy dzien) : 00447901810489
--

Ciekawe czy to C i sami:
http://www.gowork.pl/forum/forum_posty_tematu,7290,0,0,3
zdjecie uzytkownika
jjjjjjjjjjj - 2010-03-10 10:53:39 odpowiedz | cytuj
250 funtow to nie oplata za znalezienie pracy buraki tylko za mieszkanie. nie znacie sie to nie piszcie. zeby wynajac dom w anglii przez housing agency trzeba zaplacic aplication fee za credit check itp trzeba zaplacic za miesiac mieszkania z gory plus bond ktory zwykle wynosi tyle co czynsz miesieczny + 100 funtow. trzeba takze podac miejsce zatrudnienia i wtedy drzwonia do ciebie to pracy po referencje oraz trzeba przyniesc im payslipy z ktorych licza srednia miesieczna i nie wynajma ci domu jesli czynsz jest wyzszy niz 40 % twoich miesiecznych dochodow.

wiec jeszcze raz 250 funtow nie idzie do agencji pracy tylko do agencji mieszkaniowej.

no i oczywiscie ze lienka dostaje kase (1 czy 2 funty nie wiem) za kazda godzine waszej pracy bo na tym to polega. tak dzialaja agencje pracy- to nie sa instytucje charytatywne!!!

zamiast narzekac na to ze sie spoznili na lotnisko to moze podziekujcie im za to ze was odebrali!! jakbyscie przyjechali na wlasna reke to byscie to docenili- sami musielibyscie sobie znalesc dom, bank, agencje pracy itp. i ciekawe ile by wam to zajelo
zdjecie uzytkownika
rabababa - 2010-03-10 17:06:32 odpowiedz | cytuj
oko�o trzech godzin buraku. dobre agencje niegdy nie wymagaja tyle kasy do przodu, owszem trzeba miec na utrzymanie
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 12:13:00 odpowiedz | cytuj
To jedz przesz dobra agencje buraku. Nie zauwazylez ze ta agencja oferuje prace dal osob bez kwalifikacji i bez jezyka. Po przyjezdzie jestescie prowadzenie za raczke, oczywicie pobiera pieniadze za mieszkanie i za dowozy do pracy ale macie wszytko podane na Tacy!.
Kazdy moze oczywiscie nie placac nic kupic bilet zabraz sto finto i jechac do pracy nikomu nie placac za nic, jednak w dobie dzisiejszego kryzysy prawie na 100% za tydzien wyladuje pod mostem bez prazy i pieniedzy na powrot.
Taka mala dygresja
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-12 13:21:48 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-03-12 12:13:00

To jedz przesz dobra agencje buraku. Nie zauwazylez ze ta agencja oferuje prace dal osob bez kwalifikacji i bez jezyka. Po przyjezdzie jestescie prowadzenie za raczke, oczywicie pobiera pieniadze za mieszkanie i za dowozy do pracy ale macie wszytko podane na Tacy!.
Kazdy moze oczywiscie nie placac nic kupic bilet zabraz sto finto i jechac do pracy nikomu nie placac za nic, jednak w dobie dzisiejszego kryzysy prawie na 100% za tydzien wyladuje pod mostem bez prazy i pieniedzy na powrot.
Taka mala dygresja

taka mala dygresja
kazdy kto nie skorzystania z waszych 'uslug' zaoszczedzi conajmiej 200 funtow, znajdzie sobie pokoj na miejscu znscznie taniej, i nie bedzie musial tracic kasy i czasu na dojazdy z liverpoolu
a ze juz raczej nikt nie przyjedzie, bo trzeba byc strasznie naiwnym by wam uwierzyc
wiec tobie pozostaje ten most- bo przeciez nikt cie tam nie zatrudni - po tym jak cie wywalili -zgadza sie?
zdjecie uzytkownika
tomi - 2010-03-17 13:08:01 odpowiedz | cytuj
to co mowicie zeby dac sobie spokoj z ta agencja lienka
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-17 18:50:01 odpowiedz | cytuj
tomi - 2010-03-17 13:08:01

to co mowicie zeby dac sobie spokoj z ta agencja lienka

zrobisz jak zechcesz ;))) nikt Ci nie zabroni jechać - to forum jest jednak po to by ostrzegać przed takimi "hu....%$$%%$%^^"
zdjecie uzytkownika
tomi - 2010-03-18 16:04:53 odpowiedz | cytuj
masz racje, dzieki pozdro
zdjecie uzytkownika
piotrBOLTON - 2010-03-18 21:22:42 odpowiedz | cytuj
Witam. z tego co wiem nie legalne jest pobieranie JAKICHKOLWIEK kosztow od pracownika przez agencje pracy. Agencja pracy i tak zarabia na tobie wtedy kiedy ty pracujesz, nie na tym ze mieszkasz z nimi tylko ich interesem jest dac Ci prace. Jezeli ktos decydoje sie na wyjazd i wplate 250 £ (przepraszam ale to zabawne) koszta to HO 90£ i to wszystko konto w banku darmowe NI darmowe) mieszkanie raczej agencja jezeli sciaga to powinnazapewnic prace od razu. Szczerze doradzam. Polecam pojechac na wlasna reke ( mieszkanie mozna znalesc na wielu prtalach takich jak www.emito.net www.gumtree.com albo innych i tam mozna znalesc mieszkanie za nawet 40 £ tygodniowo co daje nam 160 a nie 250 za miesiac. prace polecam poszukac w agencjach samemu ( w wielu z nich pracuja polacy, tak samo z reszta jak w banku czy w jobcentreplus gdzie trzeba zalatwic NI). Wystarczy troszke zdrowego rozsadku a napewno kazdy z minimalna znajomoscia jeyka angielskiego da sobie rade. w razie czego sluze rada na nedaetos@o2.pl odpowiem z checia na jakies pytania i zycze wam powodzenia.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-19 09:09:12 odpowiedz | cytuj
piotrBOLTON - 2010-03-18 21:22:42

Witam. z tego co wiem nie legalne jest pobieranie JAKICHKOLWIEK kosztow od pracownika przez agencje pracy. Agencja pracy i tak zarabia na tobie wtedy kiedy ty pracujesz, nie na tym ze mieszkasz z nimi tylko ich interesem jest dac Ci prace. Jezeli ktos decydoje sie na wyjazd i wplate 250 £ (przepraszam ale to zabawne) koszta to HO 90£ i to wszystko konto w banku darmowe NI darmowe) mieszkanie raczej agencja jezeli sciaga to powinnazapewnic prace od razu. Szczerze doradzam. Polecam pojechac na wlasna reke ( mieszkanie mozna znalesc na wielu prtalach takich jak www.emito.net www.gumtree.com albo innych i tam mozna znalesc mieszkanie za nawet 40 £ tygodniowo co daje nam 160 a nie 250 za miesiac. prace polecam poszukac w agencjach samemu ( w wielu z nich pracuja polacy, tak samo z reszta jak w banku czy w jobcentreplus gdzie trzeba zalatwic NI). Wystarczy troszke zdrowego rozsadku a napewno kazdy z minimalna znajomoscia jeyka angielskiego da sobie rade. w razie czego sluze rada na nedaetos@o2.pl odpowiem z checia na jakies pytania i zycze wam powodzenia.

to nawet nie jest agencja pracy (!!)
Cały proceder polega na tym by podsunąć ludzi pod rekrutacje w prawdziwych agencjach pracy - jeżeli się nie uda to też żaden problem i tak trzeba zapłacić za zakwaterowanie w syfie po kilkadziesiąt funtów na tydzień, ludzie korzy pojechali to czekali tygodniami
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-21 21:34:56 odpowiedz | cytuj
prawde jest taka ze to nie agencja mieszkaniowa bierze tylko ta lienka i ci co z nia współpracuja ci którzy przyjezdrzaja czekaja na prace po 3 tygodnie i rejestruja ich w innych agencjach a nie oni załatwiaja prace ta lienka to ściema CI CO ZDECYDUJA SIE PRZYJECHAC TO SIE PRZEKONAJA JAK ZACZNĄ PRACOWAC DOWIEDZA SIE OD LUDZI KTÓRZY TU SĄ PO KILKA LAT
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-22 12:08:50 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-03-21 21:34:56

prawde jest taka ze to nie agencja mieszkaniowa bierze tylko ta lienka i ci co z nia współpracuja ci którzy przyjezdrzaja czekaja na prace po 3 tygodnie i rejestruja ich w innych agencjach a nie oni załatwiaja prace ta lienka to ściema CI CO ZDECYDUJA SIE PRZYJECHAC TO SIE PRZEKONAJA JAK ZACZNĄ PRACOWAC DOWIEDZA SIE OD LUDZI KTÓRZY TU SĄ PO KILKA LAT

to jest cała klika...
zmieniają nazwy, namiary raz Lienka, raz recruitment albo jeszcze inaczej

i chodzi tylko o to aby sciągnąć z naiwnych którzy przjadą
haracz za zakwaterowanie w dziadostwie
http://www.gowork.pl/forum/forum_posty_tematu,7290,0,0,3
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-14 11:18:50 odpowiedz | cytuj
witam,potrzebuje informacji na temat tej agencji,wczoraj dzwoil pan i praca jest
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-14 11:18:50 odpowiedz | cytuj
witam,potrzebuje informacji na temat tej agencji,wczoraj dzwoil pan i praca jest
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-18 20:50:26 odpowiedz | cytuj
wczoraj czy dzisiaj jest, pojedziesz i jutro juz nie bedzie - nie wierz im , jestem jednym szsz tych co uwierzyli i pojechali... i tylko stracili kase,

przexzytaj caly watek
zdjecie uzytkownika
emson80 - 2010-04-28 22:18:15 odpowiedz | cytuj
zacznijmy od tego ze 250 funtow jest w umowie z lienka nazwane aplication fee - a kasa za mieszkanie jest roziczana osobno. i z calym szacunkiem dla osoby ktora zaczela tu jechac wszyskich, ktorzy sie niezbyt pozytywnie wypowiadaja o agencji Lienka - to ze maja inne zdanie niz Ty nie upowaznia Cie by wyzywac ich od burakow! to jedno a drugie to wszystko podane na "zlotej" tacy jakos tombakiem traci. Poza tym to chyba po to sie szuka agencji by prowadzili za raczke bo za to w koncu sie im placi.
zdjecie uzytkownika
mike manchester - 2010-07-06 15:55:38 odpowiedz | cytuj
ja tez wlasnie dostalem o nich formularz i zaraz po przeczytaniu wiedzialem ze to sciema- oplaty za posrednictwo pracy sa w Polsce Zabronione!!!! a tutaj trzeba zaplacic 2 razy!!! OSZUSCI ...Znam tez agencje HEADS,pracowalem dla nich jakis czas i to prawda ze maja polakow w biurzei oni tez pomoga ci zalatwic prace NIEODPLATNIE choc roznie to z nimi bywa ,ale jakos sam zawsze do nich wracam bo maja duzo ciekawych ofert,,,ale w miare kryzysu zrobili sie bardziej wyrachowani
Wiec jak inni radze jechac samemu i nie dac sie oszukiwac-mam wszystkie dokumety z UK a oni chca ode mnie kase -to jakis zart!!!
Wiec radze zadz.do agencji jak np.heads i sie rozeznac w sytuacji na rynku..pomijajac nieuczciwych posrednikow bo takich teraz wielu
...a jak wyjde na miasto i poznam naiwnych,bezdomnych ludzi co sie skusili na ta oferte...sorry ale z głupoty tylko sie smiac :) gg w razie pytan 5088058
zycze szczescia-liczcie na siebie !!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-07 14:04:38 odpowiedz | cytuj
Do kretyna powyzej:

Oplaty sa za mieszkanie-wiec ty czegos takiego jak czynsz nie akceptujesz? po drugie jesli masz dokumenty to nikt nie karze ci wyrabiac ich 2 raz, wiec czytaj ze zrozumieniem.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-22 17:52:12 odpowiedz | cytuj
tak tak... tylko na co te 250 funtów?/? tak, tak poprostu wyłudzenie - przyjeżdzasz nie zapłacisz tych 250 i kolejnych za zakwaterowanie idziesz pod most

ps warunki zakwaterowania to skrajna nędza .
- nie pisze to tak sobie - byłem tam.... wtedy byli pod inną nazwą

ps zwróćcie uwage, że nie mają własnej domeny adresu mailowego a nazwy zmieniają jak skarpetki
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-22 18:33:26 odpowiedz | cytuj
Opłaty:
100GBP - 2 czynsze z góry (2 tygodnie)
100GBP -depozyt (kaucja zwrotna-standard w UK, zwracana gdy nie zdemolujemy mieszkania)
150 - application fee (WRS NIN Konto-pomoc w zalozeniu gdyz wiekszosc osob nie zna jezyka i nie potrafi sobie sama tych rzeczy zalatwic)

Wiec zadne wyludzenie, oplaty podane z góry, kazdy wie ile i za co.
Jest to oferta do przyjecia badz odrzucenia, nikt nikogo niez zmusza do wyjazdu-wszytkie oplaty do odrobienia w maks 2 tygodnie

wlasna domena: http://lienkaagency.com/pl

Prosze poczytac wszystkie informacje tam sa

pozdrawiam

lienkaagency
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-22 19:15:30 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-07-22 18:33:26

Opłaty:
100GBP - 2 czynsze z góry (2 tygodnie)
100GBP -depozyt (kaucja zwrotna-standard w UK, zwracana gdy nie zdemolujemy mieszkania)
150 - application fee (WRS NIN Konto-pomoc w zalozeniu gdyz wiekszosc osob nie zna jezyka i nie potrafi sobie sama tych rzeczy zalatwic)

Wiec zadne wyludzenie, oplaty podane z góry, kazdy wie ile i za co.
Jest to oferta do przyjecia badz odrzucenia, nikt nikogo niez zmusza do wyjazdu-wszytkie oplaty do odrobienia w maks 2 tygodnie

wlasna domena: http://lienkaagency.com/pl

Prosze poczytac wszystkie informacje tam sa

pozdrawiam

lienkaagency

wszystkim zainteresowanym polecam wejść na bliźniaczy temat ;)

http://www.gowork.pl/forum/forum_posty_tematu,7290,0,0,4
tak to oni ;)

jestem ciekawy czy komuś oddaliście te 100 funtów depozytu??
prosze się zgłaszać ;)

150 - application fee - tak, tak... jestem ciekawy czy płacicie za to podatki ???
skoro jesteście agencją mieszkaniową...
to taka dodatkowa działalnośc tak?? przejśc się do banku i wyciągnąć 150 funtów od przyjeżdzającego delikwenta

"Jest to oferta do przyjecia badz odrzucenia, nikt nikogo niez zmusza do wyjazdu-wszytkie oplaty do odrobienia w maks 2 tygodnie"

tak masz racje
a ja jestem od tego by przestrzegać ;) przed takimi
i będę to robił dopuki nie znikniecie albo znajdziecie się za kratkami
proste :)

zdjecie uzytkownika
rafi - 2010-07-31 13:03:51 odpowiedz | cytuj
ty bucu pewnie jesteś jednym z tych wałkarzy gdyby ktokolwiek mnie wykręcił to bym mu nogi połamał nie dajcie się ludzie naciągnąć przez tą firmę to ściemniacze.
zdjecie uzytkownika
bp - 2010-08-08 21:14:05 odpowiedz | cytuj
Dla zainteresowanych te oferty pracy z tej lienki sa kompletnie nieprawdziwe sciagaja ludzi do angli, mowia ze maja prace za 8 lub 9 funtow w tej branzy co szukasz a tak naprawde wsadzaja ludzi do domu ktory maja placisz za bond i mieszkanie, gaz i elektrycznosc musisz doladowac a prace moze znajada ci przy okazjii jak zarejestruja cie w agencji i w sumie to wegetujesz do tego czasu a tak naprawde jak dostaniesz prace to robisz za najnizsza stawke i masz nie wybredzac ci powiedza!! Jednym slowem CYGANIE!!!
zdjecie uzytkownika
LoL - 2010-08-10 13:09:33 odpowiedz | cytuj
Więc ja również dostałem ofertę pracy w fabryce, przy pakowaniu żywności czy coś w tym stylu. W sumie to nawet by mi odpowiadała, bo mam wykształcenie średnie i jestem na tzw. gap year (tj. przerwa przed studiami). Oprócz znajomości języka to nie za bardzo mogę mówić o jakichś kwalifikacjach także ucieszyłem się gdy w końcu ktoś się odezwał. Moim celem jest zarobienie trochę kasy na studiowanie w Wlk Brytanii, a także zdobycie jakiegoś doświadczenia itp. Szczerze mówiąc to do dziś byłem gotowy wyjechać. Wczoraj dzwoniłem, wszystko odbyło się kulturalnie, na wszystkie pytania otrzymałem odpowiedź. Oczywiście dzisiaj chciałem posprawdzać właśnie tą agencję, no i jakby czar prysnął xD, bo widząc tyle negatywnych opinii nie zamierzam ryzykować. W sumie to dzisiaj miałem dzwonić jeszcze raz w sprawie co oznacza ta firma : Recruitment Ltd pod punktem drugim umowy: Pracodawca zagraniczny. Otóż z ogłoszenia wynikało, że będę pracował dla jakiejś Greampie z Liverpoolu, to wszystko się jednak rozjaśnia. Tak jak już ktoś powiedział to nie jest agencja pracy, jedynie agencja mieszkaniowa, niby pośrednicząca pomiędzy prawdziwymi agencjami brytyjskimi. Czyli to w sumie zgadzało by się z opiniami, że praca nie jest w cale gwarantem.
Nie wiem jak wy, ale ja się nie zdecyduję i nie będę kolejną ofiarą tego oszustwa. Wiecie co, to jest normalnie sprawa dla uwagi, często głupoty wygłaszają a tu mają niezły temat na tacy podany.
Jeszcze nie patrzyłem cen mieszkań, czy nawet pokojów w Liverpoolu, ale przecież niektórzy mówili że są tańsze i w lepszym stanie od tych oferowanych przez Lienke czy Lenke, bo już nie wiem (email to lenka@lienkaagency.eu, natomiast strona to www.lenkaagency.eu). W rozmowie z ich niby agentem prowadzącym ofertę dowiedziałem się, że ceny większości mieszkań w Liverpoolu to około 500GBP za miesiąc.
Jeszcze te tłumaczenie za 390zł, no to trochę sporo, moim zdaniem za dużo, chociaż w sumie strona kosztuje gdzieś 40-50zł zwykle więc zakładając, że to byłoby ok. 10 stron no to by się zgadzało.
Ciekawy jestem czy wam to też powiedziano, że wszystkie dokumenty (te polskie) dostaniecie po ukazaniu kopii biletu...
Podobno zostało im jakieś 5 osób do zatrudnienia i dlatego ważne było bym potwierdził jak najszybciej. 19 miałbym już być w Liverpoolu. Ale mówię na ofercie jest napisane by w razie zaakceptowania oferty zadzwonić, a tak na prawdę to liczą cię dopiero w razie pokazania biletu, więc co powiedział może się tak zdarzyć, że pracy już nie będzie. Czyli jeżeli były osoby, które zaakceptowały ofertę ,a bilet kupiły prawie na ostanią chwile i dopiero wtedy ukazali, to mogli tam przyjechać sobie pomieszkać, marząc o pracy.

Tyle jest tu niedomówień, że ja jak już powiedziałem nie zdecyduję się na tą ofertę. Nie uwierzę jeżeli ktoś będzie mnie przekonywał, że wszystko jest w porządku, już bardziej skłonny jestem sądzić, że będzie to ktoś z ich \"kliki\" podszywający się pod klienta. Wolę być nadmiernie ostrożny niż stracić 500 funtów (te opłaty na miejscu w funtach + te w Polsce), zostać bez pracy i jeszcze w obcym kraju bez żadnej pomocy.
To trochę jak w allegro, widzisz niezłą okazję, lecz osoba która sprzedaje ma 75% złych komentarzy, skusisz się?

Kontakt do mnie mateusznwkwsk@gmail.com
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-11 18:54:39 odpowiedz | cytuj
So you are fucking checking all the bloody post you dickheads!!! Don't worry I will get into your ass soon with all accusations of using people!!!
See you soon fuckers!!!
x