Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
karrollcia11 - 2007-02-22 11:51:52 odpowiedz | cytuj
Jestem ciekawa ile mozna zarobic pracujac jako nauczyciel, począwszy od tego poczatkującego, pozniej z tego co wiem awansuje sie  na wyzsze stopnie i w związku z tym pewnie pensja tez jest wyzsza...czy ktos zna szczegoly?
zdjecie uzytkownika
kaska - 2007-02-22 14:03:32 odpowiedz | cytuj
to jeszcze zalezy w jakim miescie
zdjecie uzytkownika
PPP - 2007-02-24 12:31:52 odpowiedz | cytuj
ja jestem nauczycielem! mam 20 godzin + 2 godziny (to etat a te 2 godziny to jest sks tez platny)- zarabiam 900 zl. hehehe, masakra, co??? dodam ze jestem nauczycielem mianowanym. pozdrawiam i zycze powodzenia. 5 lat nauki na studiach dziennych (uzyskanie MGR i ??? 900 zł!!!)- zyc sie odechciewa...  
zdjecie uzytkownika
kris - 2007-02-25 16:51:00 odpowiedz | cytuj
a wiec tak nauczyciel stazysta ok. 1218 nauczyciel kontraktowy ok 1444 nauczyciel mianowany ok 1829 nauczyciel dyplomowy ok 2195 pomoglo :))
zdjecie uzytkownika
ola - 2007-08-22 20:29:59 odpowiedz | cytuj
skad macie ludzie takie stawki ile zarabia nauczyciel???
zdjecie uzytkownika
maya - 2007-08-23 19:33:37 odpowiedz | cytuj
hehe a skad moze miec :) smutne ale prawdziwe
zdjecie uzytkownika
notakale - 2007-11-27 09:06:56 odpowiedz | cytuj
trzeba pamiętać, że są to stawki brutto
zdjecie uzytkownika
to mało ? - 2007-11-30 10:33:45 odpowiedz | cytuj
22 godziny za 900 zł to 41 zł za godzine albo przeszło 10 € /godz
zdjecie uzytkownika
kati - 2008-05-26 15:40:24 odpowiedz | cytuj
Jak dobrze liczę to 45 zł za godzinę wychodzi. Nie jest źle. Chyba zostanę nauczycielem. Ale chyba o prace w szkole to teraz nie łatwo jak tak mało dzieci teraz . Mam pytanie czy to brutto czy netto. Bo jak brutto to nie za bardzo bo jak 800 zł pójdzie na składki to tylko 100 zostanie. Bynajmniej tyle mojemu ojcu odcinają a  człowiek haruje po 40 godzin tygodniowo i do ręki dostaje nie cały tysiąc złotych, żeby nie rodzinne i dodatki za czas pracy (prawie 20 lat) to by 600zl do domu przynosił. Więc niech nauczyciele tak nie narzekają
zdjecie uzytkownika
ja_ - 2008-07-12 18:43:35 odpowiedz | cytuj
Oczywiscie -niektorzy uwazaja, ze  praca nauczyciela jest lekka i przyjemna. Szkoda tylko, ze nie wezma pod uwage faktu, iz trzeba poświecic naprawde duzo własnego czasu wolnego na przygotowanie sie do lekcji, w wielu przypadkach przygotowywac kopie materiałów dydaktycznych za własne pieniądze, nie wspominajac juz o radach pedagogicznych itp., w czasie ktorych nauczyciele po tych "kilku lekcjach" zostaja w szkole do wieczora:/ i nikt im za to nie płaci. Pamiętajcie o tym za nim znowu ktos powie, ze nauczycielom jest za dobrze. pozdrawiam 
zdjecie uzytkownika
Michau - 2008-08-20 10:10:59 odpowiedz | cytuj
TAk, ale zauwaz ile nauczyciele maja wolnego - tyle samo co uczniowie. W tym dwa miesiace płatnych wakacji
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2009-01-23 16:38:05 odpowiedz | cytuj
hej! zarobki zarobkami ale ile oni maja wolnego czasu nikt tak chyba nie ma jak nauczyciele:) ferie wszystkie, wakacje, swieta wszystko moga sobie zaplanowac z gory, bez zadnych problewow wiec niech nie narzekaja bo w niektorych firmach to trzeba sie prosic o jeden dzien wolnego!!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-30 14:00:44 odpowiedz | cytuj
nauczyciel dobry zawod duuuuuzo wolnego:]
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-02 13:08:38 odpowiedz | cytuj
nauczyciele zarabiaja grosze1 co to sa za pieniadze???
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-03 11:58:31 odpowiedz | cytuj
kurcze teraz zeby isc na studia to najlepiej przejrzec statystyki na jakie zawody bedzie w przyszlosci zapotrzebowanie, bo wydasz kase przez tyle lat a pozniej ci powiedza ze po twoich studiach nie masz pracy. nauczyciel, jak jest sie dobrym nauczycielem i na stanowisku to nie ma sie o co martwic.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-20 21:41:03 odpowiedz | cytuj
sorry, jestem nauczycielem mianowanym z 7 letnim stażem pracy! I chciałabym tyle zarabiać ile podajesz!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-20 21:44:19 odpowiedz | cytuj
No to źle liczysz, bo 22 godziny są tygodniowo, a pensja jest raz w miesiącu! Jak się tak policzy to wychodzi 10 zł! A to się nie kończy na 22 godzinach!
Oj kiepski był nauczyciel od matmy!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-20 21:46:48 odpowiedz | cytuj
Kiepsko Cię matmy nauczyli! To są 22 godz. na tydzień, a pensja 900 zł raz na miesiąc! To wychodzi ok 10 zł na godzinę, a na 22 godzinch pracy się nie kończy! Za resztę już nie płacą ekstra! Jka sprawdziany, wywiadówki, rady, konsultacje, pisanie planów dydaktycznych, sprawozdań......
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-20 21:51:11 odpowiedz | cytuj
Ale pamiętaj, że nieplanowane sytuacje też istnieją i to częściej nż te planowane i tu się zaczynają schdy! Jak ktoś bliski Ci zachoruje to nie masz wolnego na rządanie! A te zarobki, oj chciałabym tyle zarabiać! Więkrzość z Was gdyby wzięła sobie urlop bezpłatny to też miałaby tyle samo wolnego i więcej kasy!
zdjecie uzytkownika
ann - 2009-03-20 18:03:21 odpowiedz | cytuj
zauważ tylko że to 900 zł to zarobek na miesiąc a nie na tydzień wiec godzina wychodzi średnio 4 razy mniej!!!!
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2009-04-29 02:22:21 odpowiedz | cytuj
[usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
naucz - 2009-05-06 12:39:47 odpowiedz | cytuj
Nie chciało się nosi teczki??? teraz trzeba dźwigać beczki. Nauczyciel pracuje 40 h tygodniowo i nikt mi nie powie ze tak nie jest. Sprawdzanie wypracowań, poprawianie klasówek. rady pedagogiczne , zebrania z rodzicami, rady szkoleniowe , wycieczki i dyskoteki dla uczniów, przygotowanie do zajęć, społeczne kółka zainteresowań..... i tak mogę wymieniać w nieskończoność. 45 minut??? a dyżury w czasie przerw? lekcja owszem, trwa 45 minut ale potem stoimy na korytarzu i pilnujemy waszych dzieci żeby mogły spokojnie zjeść drugie śniadanie lub uspokajamy wasze dzieci, którym dom nie wpoił kultury osobistej. I nie pisz szanowny przedmówco, że to mało, bo jak znam życie, przy twoich 40 h tygodniowo, 15 spędzasz na pogaduszkach i piciu kawy. Z poważaniem - nauczyciel.
zdjecie uzytkownika
M K - 2009-06-03 14:57:04 odpowiedz | cytuj
ja też jestem nauczycielką i wszysto zależy od człowieka:))))) pracuje w szkole na poł etetu z wyboru ale że mam talent do nauczania to daje mnóstwo KOREpEtycji :))))))))))))) za 1 korepetycji biore 45 zł to tanio i mam gdziesz szkołe za 7 zł/h a jestem w szkole żeby wiedzieć co i jak się teraz uczy :)))) śędnio zarabiam 3200 złplus mam zniżki na autobusy przeloty i jak trzeba miejsca jakieś zwiedzać a że mieszkam na wsi i wszysto jest tańsze to nie mam na co narzekać z kolei pracuje naprawdę od 7.00 do 21.00 ale KOCHAM MOJA PRACE nie mam rodziny więc sama sobie ustalam czas pracy :))))))))))))))
zdjecie uzytkownika
Pawel - 2009-06-07 00:16:36 odpowiedz | cytuj
Zarobki nienajlepsze, ale są plusy ... Bardzo dużo wolnego ,dzieki czemu mozna dorabiac . Korepetycje są dobrze płatne ,więc nie ma co narzekać:)
zdjecie uzytkownika
kris - 2009-06-25 15:44:32 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się zupełnie. A do innych mam pytanie: - Gdzie są takie szkoły, w których tak dobrze się zarabia i jest tyle wolnego czasu? Ja pracuję wiele lat i czegoś takiego nie doświadczyłam. Może chociaż kilka lat w takiej szkole popraocwałabym . Ludzie, co Wy wypisujecie, tego nawet sami nie wiecie ...
zdjecie uzytkownika
zwirek - 2009-06-26 01:16:40 odpowiedz | cytuj
ostatnio trafiłem na stronke www.jakapensja.pl , tam jest troche informacji o pensji nauczyciela
zdjecie uzytkownika
siwkowa - 2009-08-06 20:12:35 odpowiedz | cytuj
Tak mówicie że ma tak dobrze...Mają tyle wolnego...życzę powodzenia w braniu urlopu w trakcie trwania roku szkolnego np., siedzenie na radach pedagogicznych które trwają do późnego wieczora (i nikogo nie obchodzi że nic za to nie dostajemy), zebrania z rodzicami, wycieczki z uczniami (zapraszam na taką, pewnie myslicie że fajnie jeździ się na takie wycieczki), do KAŻDYCH zajęć musimy się przygotować a panią dyrektor nie obchodzi że np. bez kserówek nie przeprowadzisz zajęć i lecisz za swoje kserować. Oprócz tego klasy mają po 30 dzieci i każde z nich ma swój charakter i potrzeby, które ty musisz wziąć pod uwagę. Dodam do tego coraz bardziej marudzących rodziców i zapraszam do tak fantastycznej pracy jak nauczyciel.
P.S. Wbrew pozorom lubię swoją pracę, bo zawsze chciałam to robić. Ale dobija mnie fakt że nikt tej pracy nie docenia i jest niewielka możliwość rozwoju.
zdjecie uzytkownika
była nauczycielka, która dalej lubi szkołę - 2009-08-25 18:35:46 odpowiedz | cytuj
Drodzy Nauczyciele!
Nie tłumaczcie reszcie społeczeństwa, ile czasu poświęcacie poza slynnymi 18 godzinami, bo większość i tak nie zrozumie.
Wasza praca jest ważna, potrzebna i w przeciwieństwie do wielu, wielu innych profesji niesie w sobie misję społeczną. A że inni muszą znosić humory szefa i skakać wokół niego, cóż-trzeba było zostać nauczycielem, następnie po latach pracy nauczycielem dyplomowanym i mieć ten komfort psychiczny, że jestem niemalże nieusuwalnym specjalistą. Tym, którzy stwierdzą, że nauczyciele nie są specjalistami w swoich dziedzinach nauczania, polecam całkowite nieprzejmowanie się edukacją swoich pociech i posłanie ich do jakiejkolwiek szkoły, bo skoro nauczyciele nic nie potrafią, to i tak nie ma znaczenia gdzie syn/córka nauki pobierać będzie.
Co do ilości wolnego czasu nauczycieli- a co, żal Wam żuczki, nieuczące w szkole? To wysłać CV do paru najbliższych placówek oświatowych. Telefony urywać się będą, hehe.

zdjecie uzytkownika
Kamil - 2009-08-26 16:03:19 odpowiedz | cytuj
to dlaczego pracujesz?skoro jest Ci tak źle ?? nauczycielu z poważaniem hehehe
zdjecie uzytkownika
ciało pedagogiczne - 2009-08-29 18:28:48 odpowiedz | cytuj
Ja również jestem nauczycielem. Zazwyczaj nie reaguję na komentarze w stylu ,, ma 2 miesiące wakacji, pracuje 18 godzin tygodniowo itp" Tym razem po przeczytani niektórych postów odejdę od tego zwyczaju. Zapraszam wszystkich tych którzy nam tak zazdroszczą do naszego elitarnego grona...poczujcie smak tej lekkiej i przyjemnej pracy i dopiero wówczas porozmawiamy. Śpieszcie się to być może załapiecie się na obiecaną 1% podwyżkę ( na rękę około 15 zł ) . Obyś cudze dzieci uczył !!!
zdjecie uzytkownika
"Uwaga ! Świeżo mianowana" - 2009-08-30 07:51:16 odpowiedz | cytuj
Jestem nauczycielką pracującą w przedszkolu od 8 lat i spełniam się w tym co robię. "Przeszkolanki "traktuje się jak niańki,a przecież my też kształcimy się w kierunku psychologii,pedagogiki...Mamy pod pieczą ten najmlodszy narybek,z którym praca jest bardzo wdzięczna ale jednocześnie wyczerpująca.Czytam czasem takie potyczki słowne na gruncie: nauczyciele kontra "znawcy tematu oświatowego". Włos się jeży! Ci ostani oczywiście wypowiadają się zawsze ostro,krytycznie i niezbyt pochlebnie o nauczycielach...Czy naprawdę jesteśmy tacy beznadziejni? To dlaczego nasze dzieci i młodzież na tle Europy wypadają w czołówce jeśli mowa o poziomie wykształcenia?! Nauczyciele z powołaniem poświęcając się pracy zawsze zabierają ją do domu...Muszą potrafić dyplomatycznie współpracować z rodzicami,którzy najczęściej wymagają, a niewiele z siebie dają.Zapraszam wszystkich "zniesmaczonych" na jeden dzień zajęć w przedszkolu czy szkole!!! Przekonacie się jak to wygląda w praktyce...
zdjecie uzytkownika
xxx - 2009-09-04 11:08:47 odpowiedz | cytuj
To nie pracujcie jako nauczyciele jak tak narzekacie!!!
Ludzie którzy mają mgr inż z dobrych kierunków a nie ze stosunków międzynarodowych, historii czy pedagogiki pracują za 1500 napieprzając w fabrykach po 48h tygodniowo i muszą nieźle nakombinować żeby dali im wolne.
20h = 900zł
40h = 1800zł
Mniej godzin pracy mniejsza kasa proste i logiczne.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2009-09-04 11:14:38 odpowiedz | cytuj
Zazdrościcie ludziom układającym towar na półkach za 1500? to zmieńcie prace. Wy macie 15 zł na rękę a ja napieprzam w fabryce na 4 brygady i mam 10 zł. To co wy zarobicie w 2 dni to ja muszę na to pracować 3 dni.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2009-09-06 23:09:34 odpowiedz | cytuj
W zawodzie nauczyciela pracuję trzeci rok. Obecnie pracuję w wiejskiej szkole, gdzie klasy liczy nie więcej niż 13 osób. Faktem jest to, że codziennie muszę dojeżdżać z Wrocławia 25 km, ale się opłaca. Mam 18 godzin(etat)+7 godzin dodatkowych godzin+6 godzin na świetlicy. W sumie wychodzi mi tygodniowo ok.31 godzin i na rękę ok.2300zł. Nic mi łatwo nie przyszło-przeprowadziłam się z Lublina do Wrocławia-wszystko postawiłam na jedną kartę... i się opłaciło. Uwielbiam swoją pracę i moje dzieciaki:)
zdjecie uzytkownika
eee. - 2009-10-01 09:36:59 odpowiedz | cytuj
A ja nie jestem nauczycielką, ale w ramach studiów musiałam w tym roku odbyć praktyki ogólnopedagogiczne w szkole. I poweim Wam, że praca nauczyciele naprawdę nie jest łatwa i przyjemna tak jak to się wszystkim zdaje, wiele godzin trzeba poświęcić na zajęcia, które trzeba zrealizować po lekcjach. I niech chcę nikogo obrazić, zważywszy na to, że sama podczas wakacji pracowałam kilka dni w magazynie, ale z całym szacunkiem nie porównujmy pracy pracownika magazynu który rozstawia towar po półkach albo pakuje go do pudełek z pracą nauczyciela bo przykro mi ale to jednak nie ten poziom i nie ta rola społeczna:/ I skoro ci ludzie którzy skończyli "te wspaniałe kierunki inne niż pedagogika, historia czy stosunki międzynarodowe" pracują w takich miejscach, to chyba świadczy najlepiej o tym jak "wspaniałe" te ich kierunki były, skoro ich wyniosły na szczyt drabiny społecznej jaką jest taka praca... :/ Nie wolno się wypowiadać o czymś, o czym się nie ma pojęcia!
zdjecie uzytkownika
loco - 2009-10-01 11:50:27 odpowiedz | cytuj
Godziny nauczyciela są podawane tygodniowo więc jeżeli ten pan/pani ma 22h to wychodzi 88h miesięcznie więc około 10 zł na godzinę - czy wy ludzie nie macie kalkulatorów czy może zdrowego rozsądku - bo gdyby pracował/a 22h w miesiącu to wyszłoby około 5,5h na tydzień czyli 45min dziennie za 900zł - MYŚLCIE TROCHĘ!
zdjecie uzytkownika
NIKA - 2009-10-01 15:41:39 odpowiedz | cytuj
Rzeczywiście, jeśli nie ma się rodziny jest możliwość dorabiania korepetycjami. Intratny biznes, kasa do ręki, itp. Tylko jeśli się zostaje mamą małego dziecka, hm... z tych 2, 3 tys czy więcej, nagle robi się same pensum, lub nic, i laki ju jeśli masz mozliwość dorobienia, nie mając dziadków do pomocy.
zdjecie uzytkownika
NIKA - 2009-10-01 15:41:43 odpowiedz | cytuj
Rzeczywiście, jeśli nie ma się rodziny jest możliwość dorabiania korepetycjami. Intratny biznes, kasa do ręki, itp. Tylko jeśli się zostaje mamą małego dziecka, hm... z tych 2, 3 tys czy więcej, nagle robi się same pensum, lub nic, i laki ju jeśli masz mozliwość dorobienia, nie mając dziadków do pomocy.
zdjecie uzytkownika
NAtiii - 2009-10-04 09:26:45 odpowiedz | cytuj
Hej a co ze szkołami prywatnymi, szkołami języków obcych?? Ile tam sie zarabia?? I czy można tak sobie pracowac w szkole a póżniej po południu w kolejnej szkole ??
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-10-04 10:00:44 odpowiedz | cytuj
Teoretycznie jest to najlepsze rozwiązanie. Też jestem nauczycielem języków i tak staram się robić: 19 hrs w szkole publicznej + 11 hrs na kursach. Wowczas masz załatwiony ZUS i dorabiasz na umowe o dzieło a to daje lepsze pieniądze. Ale.. jeżeli myślisz, tak jak większość tu wypowiadających się, że w szkole publicznej będziesz pracować 18 godzin.. możesz się przejechać.. Nie będę wyliczać obowiązków, tylko musisz się liczyć z tym że to nie jest praca w biurze. Po ostatniej lekcji nie odkładasz dziennika i nie wybiegasz do innej pracy (choć niektórzy tak mogą i robią, ale to są wyjątki).. Dużo zależy od układów z dyrekcją.. Ja pracowałem w szkole w której musiałem spędzać nie tylko ranki, popołudnia a często i wieczory, ale i soboty.. w ramach tych 18 godzin.. więc podziękowałem.
Co do stawek wynagrodzeń nauczycieli są dostępne na stronie www.men.gov.pl
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
samatwa - 2009-10-10 21:04:50 odpowiedz | cytuj
Witam. Nie jest jednak tak źle jak się tu wypisuje... Chcieć to móc, tylko trzeba być trochę ,,operatywnym", a nie mysleć, że kogos praca sama znajdzie. Ja pracuję w szkole prywatnej, zarabiam na rękę 3500 pln i nie narzekam. A i czasu wolnego mam jeszcze sporo.
zdjecie uzytkownika
ANSI - 2009-10-11 16:06:19 odpowiedz | cytuj
W liceum rozmawialiśmy na temat tego jaka praca powinna być lepiej płatna, fizyczna czy psychiczna i powiem, że bardzo trudno jest zdecydować.Jednak nie chce pisać o tym jaki pracownik powinien dostać więcej za swoją pracę. Chcę natomiast uświadomić wszystkim, że zawsze osoba pracująca inaczej niż ktoś drugi, uzna właśnie cudzą pracę za lepszą. Chore jest wypisywanie tekstów typu: to po co pracujesz, wielka mi praca itd. itp.Każdy robi z siebie ofiarę w swej pracy, że on to ma ciężką pracę. Ja uważam, że każda praca jest ciężka i nie powinno się mówić, że Ci to nic nie robią i jeszcze narzekają. Wydaje mi się, że to może wynikać ze znudzenia wykonywaną pracą, z rutyną, bo robiąc dzień w dzień to samo można się zniechęcić.Trzeba się cieszyć, że w ogóle się prace ma. Jeszcze co do wykształcenia, to tez jest śmieszne, człowiek idzie na studia bo boi się co by zrobił bez nich w przyszłości, wydaje na nie pieniądze a później oczekuje kokosów, tyle że skoro czasy idą do przodu- i chodzi mi o wykształcenie to czego tu się spodziewać. Po prostu studia to teraz normalna rzecz, kiedyś dawały lepszy start, człowiek po studiach był szanowany, wydawał się inteligentny a teraz...każdy może iść na studia, ważne żeby za nie płacić a później mało zarabiać. Moim zdaniem,jeśli nie zrobi się własnego interesu np. sklep, firma, prywatny gabinet czy wiele wiele innych to nie zarobi się za dużo nawet z magistrem...
zdjecie uzytkownika
dario - 2009-10-30 14:15:09 odpowiedz | cytuj
ja jestem nauczycielem biologii i przyrody i dostaje na czysto 2347zł za 18 godz, a za 27 godzin mam 3520zł. Prace kończę dziennie o godz. 12.30
zdjecie uzytkownika
gfdsgfd - 2009-11-04 13:35:54 odpowiedz | cytuj
Czyli za 88godz miesięcznie płacą min 900. Wg mnie to normalnie. Ja za 40godz miesiecznie mam niecale 2kola. Jeśli chce wiecej musze isc na nadgodziny czyli poświęcić weekendy święta itd Aby sie utrzymac na stanowisku tez sie musze dokształcac itd i to za swoje pieniądze bo teraz kryzys i zakald pracy nie szkoli personelu. jestem po studiach technicznych dziennych i znam jezyk ang. wiec niech nauczyciele nie mówią że MAJĄ ŻLE. a co do przygotowania do klasówek itd wystarczy sobie przygotowac gotowe formularze i z glowy. pozdro
zdjecie uzytkownika
vdscds - 2009-11-04 13:40:49 odpowiedz | cytuj
co do jakości edykacji uważam że jest żałosna. Nie dziwne że z polskich szkół wychodzą w większości tłoki. Jak ja się uczyłam to trzeba bylo mieć min 70% zaliczone aby mówić o ocenie 3. A teraz wszystko jest za pieniadze i absolwencji nie posiadają żadnej wiedzy.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2009-11-08 19:21:09 odpowiedz | cytuj
e no sorry teraz na 3 też trzeba mieć co najmniej 70% ze spr. kartkówek itp.
a skoro wam tak przeszkadza sprawdzanie prac klasowych to ich nie róbcie dla nas będzie git i dla was :) .
a co do tego że niby kserujecie za własne koszty BZDURA
my(uczniowie)
płacimy an ksero no to i żądamy żebyście nam coś skserowali do czasu do czasu ale problem ;p .
A w ogóle nauczyciel too ma przegrane.Większośc nie szanuje nauczycieli wyzywa itp.
bez sensu to wszystko xd
zdjecie uzytkownika
iza - 2009-11-20 15:14:53 odpowiedz | cytuj
3000złotych
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-12-05 20:55:42 odpowiedz | cytuj
Ale znowu bez przesady. Teraz nauczyciele sie wypowiedzieli tak jakby te cale zebrania mieli codziennie i siedzieli od 7 rano do polnocy. wycieczka raz w roku, bez histeryzowania. Sa zawody ktore wymagaja o wiele wiecej poswiecenia, znam taki osoby ze wychodza z odmu o godz 5 rano a wracaja o 20. i tez maja swoje rodziny i w ogole. Mnie to rozwala jak nauczyciel przychodzi do szkoly na 3 godziny i idzie do domku. Wolnego maja tez bardzo duzo. ok, kazdy zawod ma swoje plusy i minus, no ale sorry, nikt wam nie przystawial pistoletu do glowy i mowil:"Musisz byc nauczycielem!!" To jest wybor swiadomy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-12-27 14:03:11 odpowiedz | cytuj
ciało pedagogiczne - 2009-08-29 18:28:48

Ja również jestem nauczycielem. Zazwyczaj nie reaguję na komentarze w stylu ,, ma 2 miesiące wakacji, pracuje 18 godzin tygodniowo itp
Człowieku tobie mało 15 zł za godz ludzie zapiprzają na budowie czy tartaku za 200zł miesiecznie
zdjecie uzytkownika
gafa - 2009-12-27 18:43:29 odpowiedz | cytuj
Jestem nauczycielką w publicznej placówce, zarabiam całkiem nieźle, gdy są zastępstwa to nawet i 4500 zł. Mam 5 fakultetów, pracuję w placowce nieferyjnej, Mam 35 dni urlopu. czas pracy 40 godzin tygodniowo w tym: praca z dziećmi (22 godziny, przygotowanie się do zajęć, konsultacje z rodzicami, czasami rada pedagogiczna - wliczona w wynagrodzenie, bo ona należy do obowiązków nauczyciela, czasami wycieczka, inne zajęcia dodatkowe z dzieciakami). Czasami przekroczę re 40 godzin, czasem ich nie wypracuję. Chcę być nauczycielem, jak ktos nie chce to w Polsce nie ma przymusu pracy. Niech nie jęczy i nie wkurza innych.Jak ktoś chce pracować to zarobi wszędzie. A obibokom wszędzie źle.
x