Oczywiście na kurs zaawansowany może się również zapisać osoba która nie uczestniczyła w pierwszym etapie naszego kursu. Musi natomiast posiadać znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym.
Mam pytanie. Bardzo chciala bym wykupic taki kurs ale jak on wyglada? Boje sie bardzo, ze nie wytrzymam tylu godzin w ławce? Czy sa tam tez jakies rozrywki typu ognisko lub zajecia sie odbywaja np wiosna na trawce. Bo przeciez 3 tygodnie po 10 godzin w ławce to sie nie da wytrzymac?!
Ja byłam na kursie w październiku. Oczywiście są przerwy, można wtedy pójść na spacer, zrelaksować się. Klepaczew to naprawdę fajne miejsce na taki kurs. W niedziele jeździliśmy sobie na wycieczki. Jeśli trafi się na fajną grupę to kurs jest naprawde super.
Dzien dobry! nie czytalam dokladnie wszystkich poprzednich postow a chcialabym sie dowiedziec czy jest mozliwosc zapisania sie na ten kurs.mieszkam w powiecie wloszczowskim.
W naszym kursie uczestniczyć mogą osoby z całej Polski. Kurs organizujemy w formie wyjazdowej w miejscowości Klepaczew nad Bugiem, są to okolice Białej Podlaskiej.
Witam
Mam pytanko do Gowork; zastanawiam sie nad wzięciem udziału w kursie pod koniec stycznia;
jaki jest poziom języka na kursie, czy jeżeli jestem średniozaawansowana jest sens brać udział w tym kursie ??
czy jest podział na grupy zaawansowania, czy wszyscy wrzucani są do jednego "kotła"???
czym różni się kurs 2 lub 3 tygodniowy...??
czy ten kurs zawiera wiedzę ogólną czy zajęcia są typowo tematyczne??
ile wcześniej trzeba wysłać zgłoszenie??
Ja byłam u nich na kursie i startowałam z mocnymi podstawami, były też osoby lepsze ode mnie. Mieliśmy zajęcia wspólne jak i grupowe. Ja byłam bardzo zadowolona, można się dużo nauczyć.
Kurs 3 tygodniowy obejmuje większy zakres materiału, jest to różnica 60 godzin. Kursy organizujemy na różnych poziomach zaawansowania. Najbliższe szkolenie rozpocznie się 25 stycznia 2010.
Pozdrawiamy
Zespół GoWork.pl
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-29 19:42:44odpowiedz
|
czy jedzie ktos ze slaska na kurs j. angielskiego 12 kwietnia do Klepaczewa? :) jak cos to pisac na poczte jacek.depta@gmail.com
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-04-18 19:33:35odpowiedz
|
Ja byłam u nich na kursie od podstaw. Kiedyś uczyłam się angielskiego ale to było już dawno i dużo zapomniałam, na kursie odświeżyłam sobie dużo i poprawiłam przede wszystkim komunikację. Tearaz wybieram się na kontynuację nauki od 19 lipca.
Ja włśnie zapisałem się na kurs od 31 maja, a później chcę kontynuować w lipcu. Ostatnio był u nich mój znajomy-kurs prowadziła Monika i był bardzo zadowolony. Muszę szybko nauczyć się języka bo we wrześniu planuję wyjazd do Anglii.
Ja też przeszłam te męczarnie. Duuużo nauki ale warto.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-02 11:53:37odpowiedz
|
Ja byłam u nich na kursie bo musiałam szybko opanować znajomość języka angielskiego przed rozpoczęciem pracy. Na kursie przełamałam barierę mówienia bo zawsze się więcej rozumie a z gadką to już dużo gorzej.
Ja zapisałem się na kurs dla średniozaawansowanych. Czytając te wypowiedzi aż się boję tej intensywności na kursie. 10 godzin dziennie to nie mało..........
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-30 13:01:25odpowiedz
|
Normalne, że 10 godzin to dużo, ale po to przecież tam jedziesz aby nauczyć się jak najwięcej a nie odpoczywać.
Pozdrawiam
Kamila Gajo
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-30 22:03:45odpowiedz
|
Witam, moze jeszcze tu ktos zaglada kto był na takim kursie 3 tygod. dla sredniozaawansoanych i by sie podzielił swoimi spostrzezeniami moze jaakies rady jak przetrwac taki kurs:) Pozdrawiam - K.
Ja byłam na takim kursie. Mają bardzo dobrych lektorów. Dużo się nauczyłam. Naprawdę polecam.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-10 08:58:09odpowiedz
|
Ponieważ na ankiecie nie było wystarczająco dużo miejsca chiałabym jeszcze
krótko podsumować swój pobyt na kursie angielskiego w Zabużu:
- kurs cechował wysoki poziom dydaktyczny,
- lektor wykazał się profesjonalizmem oraz zachęcającym do nauki
słuchaczy podejściem,
- materiały szkoleniowe były przygtowywane na bieząco zgodnie z poziomem
reprezentowanym przez uczestników kursu tj. materały tematyczo-leksykalne
były dostosowywane do posiadanej wiedzy i umiejętności grupy.,
- zajęcia były prowadzone w miejscu wcześniej ustalonym i wyznaczonym
przez uczestników kursu. Chciałabym zaznaczyć, że grupa w większości
przypadków decydowała się na zajęcia na świeżym powietrzu (w
zadaszonej altanie nieopodal domu gościnnego), ze względu na sprzyjającą
pogodę, piękno tutejszej natury oraz niewiarygodny spokój, którego brak
w zatłoczonych, głośnych i brudnych miastach;
Ponadto uważam, że nauka na łonie natury w ciszy, spokoju i w
sielankowej atmosferze znacznie podwyższa efektywność przyswajnia
wiedzy;
- wszystkie zmiany godzinowe w zajeciach były wcześniej wspólnie
uzgadniane i zatwierdzane przez wszystkich uczestników kursu oraz
lektora;
- warunki zakwaterowania były nienaganne - dwie wyposażone
łazienki, kuchnia, jadalnia, salon z kominkiem oraz
spętem RTV, przestrzenne pokoje 2-osobowe. Zaznaczenia wymaga fakt, że
budynek jest właściwie ocieplony i zachowując podstawowe zasady w upalne
dni tj. nie otwierając okien i przesłaniając je zasłonami,
pomieszczenia pozostają chłodne i nie nagrzewają się.
- przepyszne i obfite regionalne posiłki - naturalna, domowa żywność,
Podsumowując kurs spełnił moje oczekiwania i będę chciała jeszcze raz uczestniczyć w takim kursie za Państwa pośrednictwem oczywiście.
Oczywiście nie ukrywam, że to był cięzki czas i wymagał wyrzeczeń i poświęceń ale chyba każdy rozsądny uczestnik kursu przyzna, że zdawał sobie sprawę, że nie jedzie na wakacje tylko tak na prawdę do pracy i to bardzo cięzkiej. Teraz też czeka mnie dużo pracy, trzeba utrwalić wiedzę i ją wykorzystać;-)
Uważam, że koszt kursu to super okazja biorąc pod uwagę komplet warunków, które zastałam, (zakwterowanie, wyżywienie i oczywicie 180 godzin angielskiego).
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-09-08 00:11:18odpowiedz
|
Witajcie czy ktos z was jedzie na kurs 13.09.2010 ?
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-09-08 11:36:42odpowiedz
|
Ja jadę na kurs od 13. Dostałem namiar na nich od znajomego, który już u nich był a więc nie jadę w ciemno.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-09-08 15:51:23odpowiedz
|
A możesz zapytać znajomego czy mieli dosp do internetu, bo nie wiem czy zabierać laptopa?
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-10-07 10:38:12odpowiedz
|
Ja byłam na kursie, kurs jest naprawdę na wysokim poziomie, wyżywienie też jest bardzo dobre-przytyłam 2 kg na kursie
a gdzie te kursy się odbywają? w jakimś centrum językowym jak Speak Up czy ktoś to prywatnie organizuje? zależy mi na praktycznej wiedzy nie tylko czystej teorii.
Witam mam pytanie czy ktoś z was otrzymał dotacje z UP na ten kurs pytam, ponieważ ostatnio pytałam w UP w Krakowie czy istnieje taka możliwośc i niestety okazało się,że nie!!!! i czy naprawde warto wyjechać na ten kurs??? i czy dają propozycje pracy po zakończeniu takiego kursu??? a i co się otrzymuje po takim kursie jakiś certyfikat ???proszę o odp
hej, czy ktos wybiera sie na najblizszy kurs z angielskiego (ten 14 marca na 2tyg)? I czy w koncu trzeba miec te podstawy ang czy nie bo roznie pisza na forum.pozdr
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-05 20:39:48odpowiedz
|
Czy osoby 45+ też korzystaja z takiej formy szkoleń?
Wiosna
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-15 08:55:11odpowiedz
|
Osoby, które przyjeżdżają na kurs są w różnym wieku.Jak ja byłem to był nawet facet, który miał ponad 50.
Witam! przeczytałam cały wątek i mam zamiar wybrać się na taki kurs wraz z mężem. Tylko że jego angielski to zupełne podstawy a mój trochę więcej niż podstawy. Czy na jednym szkoleniu są różne grupy w zależności od zaawansowania? I jeszcze jedno? Przeczytałam opis ośrodka i zastanawia mnie jedna rzecz- czy pokoje są bez łazienek?
Witam! przeczytałam cały wątek i mam zamiar wybrać się na taki kurs wraz z mężem. Tylko że jego angielski to zupełne podstawy a mój trochę więcej niż podstawy. Czy na jednym szkoleniu są różne grupy w zależności od zaawansowania? I jeszcze jedno? Przeczytałam opis ośrodka i zastanawia mnie jedna rzecz- czy pokoje są bez łazienek?
Pozdrawiamy
Zespół GoWork.pl