pytanko do tych którzy jadą kolejny raz na zbiory ;p macie jakieś rady? jakaś strategia zbierania, czy oddawania koszyków żeby sprawniej szło :D?
ty wogóle wiesz do czego się zbiera
nie wiem moze od razu na tir?
nieslubny syn melity - 2012-02-14 10:47:41odpowiedz
|
Łukasz - 2012-02-12 19:00:37
A jak sprawa wygląda z bezrobociem, otóż jestem w tym momencie na bezrobociu i właśnie wypełniłem papiery jednak wpisuję datę dzisiejszą i oświadczam że nie jestem na bezrobociu tylko na utrzymaniu rodziców co tak naprawdę nie jest zgodne z prawdą bo jestem na bezrobociu tylko mam zamiar wyrejestrować się przed wyjazdem.
Czy konieczne jest wyrejestrowanie się już teraz przy wysyłce papierów czy w momencie wyjazdu ?
Pozdrawiam
przeciez tego ci nikt nie sprawdza.polowa ludzi tam to sa osoby ktore sa nauczycielami lub pracuja zawodowo 20 lat a do Uliego przyjezdzaja na urlop sobie dorobic.nie dygaj pytki
nieslubny syn melity - 2012-02-14 10:52:04odpowiedz
|
- 2012-02-13 15:05:26
- 2012-02-12 22:53:42
- 2012-02-12 16:43:25
pytanko do tych którzy jadą kolejny raz na zbiory ;p macie jakieś rady? jakaś strategia zbierania, czy oddawania koszyków żeby sprawniej szło :D?
ty wogóle wiesz do czego się zbiera
nie wiem moze od razu na tir?
na to nie ma reguly.po prostu musisz szybko i dokladnie zbierac zeby za bardzo cie nie cofali rajkowi.nie mozesz sie ogladac za siebie i np patrzec czy jestes szybszy od swojego kolegi czy wolniejszy.po prostu klekasz w rajce na kolanach i zapierdalasz do konca.pozniej jest zdawka tego co zebrales.zazwyczaj sa zajebiste kolejki i traci sie w nich okolo 40minut,chyba ze uda ci sie akurat tak ze pierwszy skonczysz rajke i polecisz do zdawki tak ze jeszcze nikogo nie bedzie(ale to malo prawdopodobne) lub tez w kolejce bedzie jakis twoj znajomy i wpusci cie w kolejke przed siebie a ludzie za to cie nie zlinczuja.
pomoglem?
dziekuje
hehe dokladnie zgadzam sei z poprzednikiem:) nie ma sie co za siebie ogladac trzeba caly czas brnac do przodu:) przy tym 3mac sie ustalonych zasad:) nie jest tak zle:) nie wazne czy jest sie z miasta czy ze wsi wazne sa checi:) wiec do wszystkich mlodych nowoprzyjezdzajacych ludzi moge tylko powiedziec zeby sie nei amrtwili i procz checi zabrali ze soba ciepla odziez:) co do rajkowych taka ich praca tez kiedys bylem wiec jesli wy im nei robicie na zlosc onie tez was sie czepiac napewno nei beda :) pzdr
Według informacji które otrzymałem z kwestionariuszem, na 1 stronie powinienem oprócz danych wpisac aktualny nr tel. Jednak nie ma odpowiedniego pola ku temu. Jak to robicie? Dopisujecie gdzieś na dole kartki, może inaczej?
nieslubny syn melity - 2012-02-15 10:48:37odpowiedz
|
- - 2012-02-14 22:38:35
Według informacji które otrzymałem z kwestionariuszem, na 1 stronie powinienem oprócz danych wpisac aktualny nr tel. Jednak nie ma odpowiedniego pola ku temu. Jak to robicie? Dopisujecie gdzieś na dole kartki, może inaczej?
nie wiem jak w tym roku,ale za pierwszym razem kaska do mnie zadzwonila czy nadal jestem chetny do wyjazdu i do pracy,w tym roku juz nie bedzie kaski wiec nie wiem kto bedzie dzwonil do pierwszorocznych bo nie sadze aby leniwa dagmara i jeszcze bardziej leniwy andrzej wzieli sie za to.pozatym nr tel tez jest potrzebny bo wrazie jakby allstar przyjechal wczesniej to musza do ciebie zadzwonic ze czekaja juz na miejscu,ja mialem tak w zeszlym roku ze przyjechal pol godz przed czasem,natomiast 2 lata temu spoznil sie 2 godziny...wiec musza byc z toba w kontakcie
Pomoglem?
dziekuje
nie wiem jak w tym roku,ale za pierwszym razem kaska do mnie zadzwonila czy nadal jestem chetny do wyjazdu i do pracy,w tym roku juz nie bedzie kaski wiec nie wiem kto bedzie dzwonil do pierwszorocznych bo nie sadze aby leniwa dagmara i jeszcze bardziej leniwy andrzej wzieli sie za to.pozatym nr tel tez jest potrzebny bo wrazie jakby allstar przyjechal wczesniej to musza do ciebie zadzwonic ze czekaja juz na miejscu,ja mialem tak w zeszlym roku ze przyjechal pol godz przed czasem,natomiast 2 lata temu spoznil sie 2 godziny...wiec musza byc z toba w kontakcie
Pomoglem?
dziekuje
Niestety - wcale. Pytałem w jaki sposób \"przekazać\" im numer tel. skoro w kwestionariuszu nie ma miejsca na nr tel. Podałem przykład, czy na dole strony pod rubrykami wpisujecie, czy może na osobnej kartce. Ty natomiast tłumaczysz mi, w jakim celu potrzebują mojego numeru telefonu, oraz w jakim celu potrzebowali go w poprzednich latach. Najbardziej rozbawiła mnie pointa - \"więc muszą być z tobą w kontakcie\". Cholera, podaję im numer, żeby byli ze mną w kontakcie? Koniec świata! Proszę, czytaj posty, nie oglądaj.
Pozdrawiam z ogromną dozą serdeczności.
Witam. mam pytanko. jak wygląda wyjazd gdy jestem uczniem? moge jechać miesiąc przed wakacjami czyli juz początkiem czerwca jeśli będę miał wystawione wszystkie oceny pozytywnie?
A ja slyszalem, ze prawie wszystkie bloki mieszkalne sa juz zajete a my bedziemy wracac do Halter do stodoly i w kontenery.. cholera nie dlugo sie nacieszylismy Ahlhorn!!!
kto ci takich głupot naopowiadał bylem tam 3 razy nic takiego nieslyszalem
Mam tam znajomego co pracuje caly rok na kontrakcie i mowil, ze wszystko prawie zajete przez rumunow i jeszcze jakichs innych obcokrajowcow nawet te parterowe sa pozajmowane, chyba by nie mowil jak by tak nie bylo. Jak by nie bylo mnie sie w Halter podobalo. Pozdrawiam wszystkich zbieraczy
kto ci takich głupot naopowiadał bylem tam 3 razy nic takiego nieslyszalem
Mam tam znajomego co pracuje caly rok na kontrakcie i mowil, ze wszystko prawie zajete przez rumunow i jeszcze jakichs innych obcokrajowcow nawet te parterowe sa pozajmowane, chyba by nie mowil jak by tak nie bylo. Jak by nie bylo mnie sie w Halter podobalo. Pozdrawiam wszystkich zbieraczy
dziwne ale chyba na sezon pozbedzie sie tych smierdzacych romunow