Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
snb - 2008-05-15 18:41:24 odpowiedz | cytuj
czesc.Wiem ze wątek byl poruszany ale niezbyt wyczerpująco i odsyc dawno.... Chciałóbym sie dowiedziec czy ktos z Was pracowal lub pracuje na farmie w Lutton Farm?no i przede wszystkim jak tam jest?jak placa?czy nie ma walkow jakis itd...? Dzieki za wszelkie pomocne info. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lilly - 2008-06-09 00:49:03 odpowiedz | cytuj
hej, ja pracowałam  na Lutton farm w zeszłym roku. Szczerze mówiąc jest dosyć ciężko, ale taki charakter tej pracy. Trzeba dobrze zbierać truskawki i mieć dobry team, to można dobrze zarobić. Praca na akord. Nie ma doprowadzonej wody do karawanów i trzeba korzystać z wspólnych lazienek. Poza tym niezle.
zdjecie uzytkownika
snb - 2008-06-09 22:52:08 odpowiedz | cytuj
a powiedz jak ludzie tam?wporzadku sa? co z praca w weekendy? i co najwazniejszego ze soba wziasc?slyszalem ze pranie tam mozna robic spiworow tez nie trzeba brac bo na miejscu mozna kupic za  "nascie" funtow.kalosze ponoc podstawa:) ile godzin tam pracowalas i jak mniej wiecej wychodzilas na tym po miesiacu pracy i po odliczeniu jedzenia itd? dzieki za info
zdjecie uzytkownika
werka - 2008-08-08 20:07:06 odpowiedz | cytuj
Hej, ja też pracowałam na tej farmie ale jakieś 2- lata temu. Faktycznie pracy jest sporo (było) i jeśli ktoś z rolnictwem nie miał nic wspólnego to moze być ciężko. Co do ubrania to kalosze- podstawa. Jeszcze jakieś ubranie T-shirt i spodnie które potem się wyrzuci- zapach nie do sprania;) No i potwierdzam- dużo zależy od teamu- 1 dobry zbieracz nie wystarczy. Ja wspominam miło pobyt na farmie, a szczególnie poznanych ludzi. Jechałam z myślą ze podszkole angielski, a wróciłam z całkiem dobrą znajomością ruskiego i podstaw bułgarskiego;) ciekawe jak party w tym roku?;) choć może w obliczu tragedii z zeszłego roku to zbyt drażliwy temat.....
zdjecie uzytkownika
aga - 2008-09-04 10:05:15 odpowiedz | cytuj
Mam pytanie. W jaki sposób skontaktować sie z tamtejszymi pracodawcami? Czy ktoś ma może jakieś namiary byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie informacje...Oto mój nr gg 9795629
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-20 09:58:44 odpowiedz | cytuj
Jak sie pracuje w teamie?? Pracowałem na farmie na której nie było teamów i zarabiało się pow. 300 funtów na tydzień
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-20 09:58:46 odpowiedz | cytuj
Jak sie pracuje w teamie?? Pracowałem na farmie na której nie było teamów i zarabiało się pow. 300 funtów na tydzień
zdjecie uzytkownika
info - 2009-02-02 16:20:07 odpowiedz | cytuj
Hej! taki team to 4 osoby, które zarabiają wspólną kasę! jedna z tej czwórki odwozi dodatkowo skrzynki do sprawdzenia. Na koniec dnia podlicza się ile zebrała taka czwórka i dzieli się po równo! Im lepiej zbierasz tym dobierzesz sobie lepsze osoby to teamu i zarabiasz więcej kasy. wiec to ile zarobisz zależy od teamu. Pracując w przeciętnym teamie zarobisz 200-300 funtów na tydzień zależnie od okresu, a najlepsze teamy i po 100 funtów dziennie potrafią zarobić (tak średnio 500 tygodniowo)- w sezonie oczywiście!
zdjecie uzytkownika
beti - 2009-02-19 13:30:02 odpowiedz | cytuj
witam mam pytanie.chce podjac prace w angli przy zbiorze owoców od kwietnia przez agencje pracy oskar.czy moze ktos wie cos na temat tej agencji i warunkach pracy no i oczywiscie czy wogóle warto wyjezdzac?????????????????????
zdjecie uzytkownika
help - 2009-02-19 14:00:51 odpowiedz | cytuj
wiem ze naszą farmę przyjeżdzają ludzie z różnych agencji. Jedyny minus to chyba to że kupe kasy takie agencje wydzierają z ludzi! niby za dojazd, a tak naprawde za tą kase to do afryki mozna pojechac! a i czasami jakies cuda im obiecują, albo nie mówią wszystkiego i później ludzie zdziwieni, ze np. wody nie ma w karawanach, albo ze na akord praca. ale ja nie byłam z agencji tylko więc może niech sie wypowiadają ci, co przez agencje jechali! Normalnie możesz sobie sama wysłac e-maila na Lutton Farm (adres w necie można znalesc) i napisac ze chcesz do pracy przyjechac! ja tak zawsze robie
zdjecie uzytkownika
help - 2009-02-19 14:00:57 odpowiedz | cytuj
wiem ze naszą farmę przyjeżdzają ludzie z różnych agencji. Jedyny minus to chyba to że kupe kasy takie agencje wydzierają z ludzi! niby za dojazd, a tak naprawde za tą kase to do afryki mozna pojechac! a i czasami jakies cuda im obiecują, albo nie mówią wszystkiego i później ludzie zdziwieni, ze np. wody nie ma w karawanach, albo ze na akord praca. ale ja nie byłam z agencji tylko więc może niech sie wypowiadają ci, co przez agencje jechali! Normalnie możesz sobie sama wysłac e-maila na Lutton Farm (adres w necie można znalesc) i napisac ze chcesz do pracy przyjechac! ja tak zawsze robie
zdjecie uzytkownika
tylko nie oskar!!! - 2009-02-19 14:08:16 odpowiedz | cytuj
brrrrrrrrr
zdjecie uzytkownika
help - 2009-02-19 14:14:49 odpowiedz | cytuj
to chyba nie tylko oskar jest brrr... myśle ze większość agecji, ale cóż oni z tego żyją! a dla niektórych to jedyna możliwość pewnego wyjazdu do pracy. w razie pytań o farmę (warunki, płace itp.) to moge odpowiedzieć na pytania (4 sezony pracowałam na tej farmie a ten będzie piąty) moje gg to 7883656 jak by co to prosze pytać
zdjecie uzytkownika
beti - 2009-02-19 14:38:24 odpowiedz | cytuj
witam mam pytanie.chce podjac prace w angli przy zbiorze owoców od kwietnia przez agencje pracy oskar.czy moze ktos wie cos na temat tej agencji i warunkach pracy no i oczywiscie czy wogóle warto wyjezdzac?????????????????????
zdjecie uzytkownika
Rysiek - 2009-02-24 15:57:30 odpowiedz | cytuj
Ja w Lutton pracowalem ostatnie 2 lata, i teraz tez tam jade. Ogolnie jest fajnie (duzo imprez i fajnych ludzi).Jedyny problem to brak wody w karawanach i wspolna lazienka. Im pozniej sie przyjedzie tym wiecej rzeczy trzeba miec (np spiwor kalosze). jak ktos przyjedzie wczesnie to moze jeszcze dostac.Jesli chodzi o prace to 4 osoby w temie, ajk dobrze zbierasz to nie masz problemu ze znalezieniem dobrego teamu i mozesz zarobic nawet 100 funtow dziennie. Jedyny minus w pracy to "superwajzerzy" (specjalnie polska wersja słaowa), sa to glownie sami polacy ktorym sie wydaje ze nie wiadomo kim sa i co wiedza. Potrafia krzyczec na ludzi bez powodu, nawet zdaza sie ze wyzywaja od idiotow duzo starsze od siebie osoby. Nie chce wymieniac imion bo kazdy kto tam pojedzie od razu sie zorjetuje.Jedynie pracujac na tunelach ma sie normalnych superwajzorow, albo jeszcze lepiej, chociaz bardzo rzadko sie zdarza, pomagac przy nawadnianiu (rozgladanie deszczowni itp) gdzie superwizor nie stoi i nie krzyczy tylko sam pracuje. Jest to spora roznica bo zrobi sie to samo co z superwajzorem idiota ale w znacznie lepszej atmosferze, i czas mija szybciej i praca wydaje sie lzejsza.Ogolnie jest dobrze, duzo sie imprezuje. Warunki na kampie nie sa najlepsze ole mozna wytrzymac. Jedynie trzeba pamietac ze jak cos potrzebujemy na campie to nasza "mama campowa" i tak nam nic nie załatwi bo ona caly dzien nic nie robi tylko gada jaka jest zmeczona (moze od gadania sie meczy). Pozdrawiam wszystkich z Lutton
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-24 16:03:24 odpowiedz | cytuj
Fakt superwiaizorzy na pikingu to idioci szczegolnie [usunięte przez admina]i ich szefoa [usunięte przez admina]. reszta jest ok
zdjecie uzytkownika
fajnie?? - 2009-02-24 16:43:53 odpowiedz | cytuj
chyba po tym co napisales rysiek to wygląda ze jest całkiem do kitu a nie fajnie! to po co tam jedziesz po raz trzeci jak tacy wszyscy beznadziejni??
zdjecie uzytkownika
co? - 2009-02-24 16:54:31 odpowiedz | cytuj
co to jest to "rozgladanie deszczowni"? pare lat juz tam jeżdze a pierwszy raz słysze! pewnie ty sie zalapales to tej pracy a jest tylko dwie takie osoby co to robia! na tej farmie 95% pracy to zbieranie truskawek i malin wiec nie czaruj tu inna robotą a moze farma ci sie pomyliła
zdjecie uzytkownika
wajzer - 2009-02-24 19:18:16 odpowiedz | cytuj
słuchajcie ta farma to jest normalne miejsce pracy, gdzie ludzie przyjeżdzają uczciwą i naprawdę ciężką pracą zarabiać pieniądze (zarówno zbieracze jak i superwajzerzy). Jak w każdej pracy tu na farmie również obowiązują pewne zasady według których pracujemy i których nie należy łamać czy kwestionować, a nie mówiąc już o utrudnianiu pracy innym. My własnie jesteśmy od tego żeby organizować prace na polu żeby wszystko szło sprawnie, no i trzymać dyscyplinę nad próbującymi pracę deorganizować. ! nie słuchajcie więc takich prostackich wypowiedzi jak anonima np.
zdjecie uzytkownika
re - 2009-02-25 16:58:43 odpowiedz | cytuj
co? - 2009-02-24 16:54:31

co to jest to
"rozkladanie deszczowni" - a kto niby nosi rury, nie jest to praca dla wszystkich, tylko dla tych potrafia polozyc rure dobra strona . Ale fakt najwiecej jest tam zbierania truskawek malin borowek
zdjecie uzytkownika
Czubek-Pioter - 2009-02-26 09:30:02 odpowiedz | cytuj
Buhahaha ...... Tu tez sie klucicie.... Buhahaha ..... Ja tez sie na polu nie raz ztarlem z superwajzerem i pod nosem mowilem ze cos jest nie tak !!! Ale na nikogo slowa zlego nie powiem! Jak chcesz pracowac i zberac to jedz tam i sie nie zastanawiaj!
Pozdrawiam all
zdjecie uzytkownika
marraf - 2009-03-03 22:18:11 odpowiedz | cytuj
Ludzie potrafią być różni sami dobrze wiecie, jeden będzie pracował jak należy inny będzie szukał okazji aby pościemniać. Jeden przyjechał zarobić inny dobrze się bawić. Zarobki są tak samo różne jak i Nasze zdolności. Najlepsi są wstanie 100 dziennie w sezonie wyciągnąć najgorsi np dziś jeden chłopak zszedł z pola po godzinie pracy ( to ile można zarobić) bo go ręka boli.
Co do brygadzistów. Oni muszą zapanować nad wszystkim. Jak się ma ok 50 ludzi pod sobą i trzeba każdego dopilnować sprawdzić to jak się jednemu mówi 10 razy nie rwij zielonych to i krzyknąć nieraz trzeba. Ale nie róbcie z brygadzistów jakiś tam złych ludzi. Pracowałem w PL kilka lat i spotkałem się z takimi chamami w pracy że głowa mała. Jakieś durne pomysły wyzywanie pracowników na farmie tego nie ma! Pracuje na farmie 3 sezon znam ludzi co są już 5-6 czy nawet 7 sezon na farmie to chyba o czymś świadczy? Jak by było źle to by nie wracali.
Pozdrawiam
marraf(at)poczta.fm
zdjecie uzytkownika
Koks - 2009-03-08 17:35:37 odpowiedz | cytuj
Ja tam tez Pracowałem!!! [usuniete przez admina]to fałszywe osoby morde drą na polu a na farmie prubują sie kumplowac. Praca cieżka ale tego sie spodziewałem i sie nie boje cieżkiej pracy ale jak cie wyrzucają z pola i drą mordy a jak nie robisz normy juz sie afera zaczyna, ale oni nie rozumieją ze ty sie starasz jak mozesz.... [usuniete przez admina]młoda [usuniete przez admina]wyzywa starsze osoby i sie czuje do wartościowana! Jedynie dobrze wspominam Maje i Martina i gorąco ich pozdrawiam:D a reszta superłajz to esesmany jebane co smarują [usuniete przez admina][usuniete przez admina]!!! A jesli chodzi o prace mozna wytrzymac ale jak do tego dochodzi presja ze mogą Ciebie wyzywac [usuniete przez admina]i wyrzucac z pola to juz nie jest tak miło a to nie motywuje tylko zniecheca.... Lepiej sie dobrze zastanowic zanim sie zdecyduje tam jechac. Maja i Martin jeszcze to rozumieją i ich sznuje a na reszte leje z góry
zdjecie uzytkownika
odp. - 2009-03-10 13:01:56 odpowiedz | cytuj
musze to powiedziec bo byłem tam dwa razy i to NIEPRAWDA co pisze autor koks. Jeśli już są jacyś chamscy ludzie to nie superwajzerzy a niektórzy zbieracze co przyjechali chyba prosto z więzienia, klną, piją i zachowują się nie fair zarówno w stosunku do innych zbierających jak i superwajzerow! fakt superwajzerzy potrafią być surowi i czasami krzyczeć(choc raczej do kogoś niż na kogoś) ale nie wyzywają nikogo ani nie obrażają! a takie prostackie wypowiedzi świadczą tylko o autorze (czyli o tobie koks)
zdjecie uzytkownika
ola - 2009-03-10 20:32:10 odpowiedz | cytuj
Czy gdy leje deszcz tez sie zbiera ? Czy nie za pozno aby sie zalapac na robote? Dzieki za informacje;-)
zdjecie uzytkownika
ala - 2009-03-11 13:35:17 odpowiedz | cytuj
90% upraw jest pod tunelami wiec deszcz nie przeszkadza za bardzo, ale czasmi jak sie juz naprawde tak leje, że nie da robic to konczą pracę. W anglii bardzo często pada deszcz, dlatego jak sie ktos wybiera to kalosze i płaszcz przeciwdeszczowy to podstawa.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2009-03-11 17:01:04 odpowiedz | cytuj
chyba już trochę późno żeby sie załapać na farmę ale można próbować zawsze jest szansa ze coś sie zwolni! ja chciałam jechać już ale mi napisali ze od maja dopiero. byłam w tamtym roku i dwa lata temu i było super. zarobiłam sporo kasy trochę pozwiedzałam. jedyny minus to ze wody nie ma w karawanach ale to nie wczasy w końcu, wiec idzie sie przyzwyczaić. co do wajzerów to ściemę jakaś ktoś pisze. są wymagający czasem nawet za bardzo ale poza tym ok. to chyba jakieś osobiste porachunki ktoś tu próbuje załatwiać wypisując takie rzeczy
zdjecie uzytkownika
ola - 2009-03-11 21:04:44 odpowiedz | cytuj
ala - 2009-03-11 13:35:17

90% upraw jest pod tunelami wiec deszcz nie przeszkadza za bardzo, ale czasmi jak sie juz naprawde tak leje, że nie da robic to konczą pracę. W anglii bardzo często pada deszcz, dlatego jak sie ktos wybiera to kalosze i płaszcz przeciwdeszczowy to podstawa.

Alu,czy zbiera sie na kolanach.? Trzeba kupic nakolanniki? Dzieki pozdrawiam....
zdjecie uzytkownika
ala - 2009-03-12 09:37:37 odpowiedz | cytuj
nakolanniki koniecznie!!! ale ogrodnicze (ok 35 zł) sportowe są do niczego. mozna i na schyłka zbierac ale na kolanach łatwiej plecy tak nie bolą
zdjecie uzytkownika
ola - 2009-03-12 09:50:48 odpowiedz | cytuj
Czy odprowadzaja podatki od zarobkow i skladki?Jak wyglada mieszkanie w karawanach,gotowanie,pranie,ile osob ? Ile sie placi za mieszkanie.?Czy daleko od cywilizacji.dzieki.Pytania do Ali;)
zdjecie uzytkownika
jol - 2009-03-12 16:13:15 odpowiedz | cytuj
Gdzie kupic dobry, nieprzemakalny plaszcz w Polsce.Nie chodzi
o jednorazowy.Dzieki z gory.
zdjecie uzytkownika
ala - 2009-03-12 17:00:03 odpowiedz | cytuj
kup sobie w sklepie z ubraniami ochronnymi lub w ogrodniczym taki komplet spodnie i kurtka przeciwdeszczowe! są najlepsze płaszcz długi nie polecam jest nieporęczny a taka kurtka sprawdza się super
zdjecie uzytkownika
ala - 2009-03-12 17:06:16 odpowiedz | cytuj
składki wszystkie odprowadzają, każdy też płaci podatek. zamieszkanie w karawanach po 4-5 osób (3 pokoje tam jest i kuchnia). jest prąd, karawan jest wyposażony w gary i inne potrzebne do życia urządzenia(kuchenka mikrofalowa, czajnik itp.). nie ma wody podciągniętej. łazienki w miarę w porządnym stanie na kampie z natryskami (jak jest szczyt sezonu to troche tłoczno jest), pralnia też jest i takie pomieszczenie do mycia garów też. płaci się po ok 35 funtów tygodniowo za zakwaterowanie, dodatkowo sama sobie kupujesz karty na prąd (wychodzi tak około 1 funta na tydzień, czami na dwa, jak zostajesz długo to potem jest zimno i idzie więcej, bo trzeba farelką grzać)
zdjecie uzytkownika
ala - 2009-03-12 17:08:55 odpowiedz | cytuj
farma blisko Peterborough. wyjazd na zakupy raz w tygodniu do Tesco. w sobote czy w niedziele jak jest wolne jest autobus do miasta.
zdjecie uzytkownika
ala - 2009-03-12 17:10:25 odpowiedz | cytuj
jest parę chłopaków co mają samochody to można sie z nimi dogadać jak sie wcześniej kończy i skoczyć do miasta, bo komunikacja ogólnie kiepska
zdjecie uzytkownika
x????? - 2009-04-16 07:14:09 odpowiedz | cytuj
jakk pisackiedy sie maile wracaja
zdjecie uzytkownika
exeter - 2009-04-16 10:57:42 odpowiedz | cytuj
luttonfarm@farming.me.uk
zdjecie uzytkownika
x????? - 2009-04-16 14:32:12 odpowiedz | cytuj
Exeter,przeciez probuje i ciagle mi sie wraca.Dzieki.
zdjecie uzytkownika
exeter - 2009-04-16 15:10:29 odpowiedz | cytuj
To nie wiem o co chodzi,ja wysyłałem jeszcze tydzien temu i odpisali mi,może zmienili?albo zadzwoń może,[usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
Franek - 2009-04-16 15:45:40 odpowiedz | cytuj
Ile czekałeś na odpowiedź?

Po jakim czasie ci odpisali?
zdjecie uzytkownika
exeter - 2009-04-16 15:53:41 odpowiedz | cytuj
Na drugi dzień miałem odpowiedż,żeby czekać na wiadomość,napisz na gg,8650084 pogadamy.
zdjecie uzytkownika
F - 2009-04-16 18:10:08 odpowiedz | cytuj
Po angielsku do nich pisales?
zdjecie uzytkownika
info - 2009-04-17 12:42:36 odpowiedz | cytuj
czasmi poczta angielska nie współpracuje z niektórymi polakimi pocztami. kiedyś np. były problemy z wysyłaniem z o2. jak nie daje się wysłać to załóżcie sobie całkiem nowe konto najlepiej na wp.pl i z niego napewno się wyśle.
zdjecie uzytkownika
info - 2009-04-17 12:46:04 odpowiedz | cytuj
adres jest dobry i od lat ten sam.
zdjecie uzytkownika
iwona - 2009-04-26 11:04:05 odpowiedz | cytuj
a czy jeszcze są wole miejsca? pisałam e -mail ale narazie nie odpisują, mogłabym przyjechać na 3-4 miesiące z mężem.
zdjecie uzytkownika
ala - 2009-04-27 08:58:36 odpowiedz | cytuj
o tej porze (czyli prawie maja) to oni już raczej mają komplet pracowników, ale warto pisać, bo zawsze są tam jakieś rotacje, to ktoś zrezygnuje to coś tam. Najlepiej o prace tam starać się jeszcze w zimie
zdjecie uzytkownika
antek - 2009-05-08 20:33:30 odpowiedz | cytuj
Byłem widziałem pracowałem, nigdy nie wróce. Nie istotne dlaczego. Poznałem kilku fajnych ludzi ale praca i brygadziści.
Boguś pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kola - 2009-05-16 20:56:51 odpowiedz | cytuj
a ja byłem w tamtym roku i jade 1 czerwca znów! super ludzie super praca i zarobki, a jak sie ktoś nie umie podporządkowac albo leń śmierdzący jest to zawsze na przełożonych narzeka...
a już chyba nie biorą na ten sezon ludzi bo chciałem siostre zabrać to odpisali że nie ma już miejsc na ten rok. to chyba samo świadczy że farma naprawde super!
zdjecie uzytkownika
a - 2009-06-22 14:59:14 odpowiedz | cytuj
a jak wygląda zakwaterowanie? można mieszkać w pokoju we dwójkę z chłopakiem? trzeba znać jakiś język obcy? proszę o odp
zdjecie uzytkownika
m - 2009-06-23 10:06:45 odpowiedz | cytuj
Plamena super laska!bardzo mila zreszta zdazylo mi sie zbierac z nia w 1 lini borowki jak jeszcze nie byla superwajzerka wiec sorry!pogadalysmy sobie posmialysmy bylo ok !suerwajzerami zostaja osoby ktore sa na farmie bardzo dlugo i ktoym wonna ufa wiec sie nie dziw ze Plamena zostala wybrana i skoro byla tam tak dlugo to zbierac chyba dobrze musi i sie na tym zna!specjalisto od pickowania!zaczynaja mnie mocno irytowac niektore te fora na ktorych ludzie sie wypowiadaja i obrazaja superwajzerow!zrozumcie to ze taka jest ich praca a obrazanie o ktorym caly czas jest mowa jest zazwyczaj ostateczna konsekwencja tego ze picer sie stawia nie wykonuje polecen i ma wszystko [usunięte przez admina] !wiec sorry!wiecej optymizmu i dobrego nastawienia!mnie sie jakos nie udala z nikim tam poklocic.pozdrwaiam m..
x