Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-24 11:15:47 odpowiedz | cytuj
zna ktoś firmę Amos-services?wysyłają ludzi do Francji
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-24 20:59:15 odpowiedz | cytuj
Oj! Z Francji wracaja po 3 godzinach.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-25 13:47:30 odpowiedz | cytuj
co to znaczy że wracają po 3 godzinach? ten gość to ciema?szukali faceta do naprawy palet koło Lyonu wiem że wysyła jeszcze ludzi do montażu okien i drzwi do Francji

f

l
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-25 13:53:38 odpowiedz | cytuj
Gosciu-nie wierze,ze znasz perfekcyjnie jezyk francuski! A bez tego zapomnij o robocie w tym porabanym kraju!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-25 14:23:04 odpowiedz | cytuj
znam tylko L&M-TOTALNA PORAŻKA!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-27 14:45:04 odpowiedz | cytuj
Amos Services z Ząbkowic Śl. jest dobra,są wypłacalni i nawet dbają o pracownika,dobre warunki mieszkalne lecz niska stawka na godzine zawsze 8 a pużniej 9 euro ale to i przy zbiorach,czy wycince ta sama stawka i to jest śmieszne! Ja pracowałem tam za spawacza i było fajnie!!!Jak będzie zlecenie to jade.Pozdrawiam...
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-03-27 14:46:35 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-02-24 11:15:47

Znam i jest to dobra firma!!! Polecam. Szczepan.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-01 15:37:31 odpowiedz | cytuj
Jeżeli był ktoś we Francji za pilarza to prosze o wypowiedzenie sie na temat tej firmy,czy to nie ściema,co to za praca ,czy warunki są takie jak mówią ,mam wyjazd w sobotę-piszcie!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-01 22:00:58 odpowiedz | cytuj
witam jesli chodzi o wycinke pod liniami wysokiego napiecia w górach to nie polecam ja wróciłem po tygodniu robota strasznie ciężka po 10 godzin i więcej przy tz. koszeniu trawy krzaków tarniny ostrężyny i wszelkiego dziadostwa na stokach gór nad przepaściami warunki terenowe straszne a tą prace wykonuje sie dużymi piłami i niema różnicy czy wycinasz cienkie kolczaste akacje czy duże sztuki i raczej cały czas gonią do roboty a machanie 10 godzin piłą ponad głową za 9 euro to przesada i wyzysk warunki socjalne ok tylko cały czas w wyjazdach nawet po 300 km od miejsca zamieszkania więc nie polecam a co do wyjazdów na zręby ekipami to niewiem
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-02 09:14:24 odpowiedz | cytuj
Dzięki za wiadomość,za nim się wybiorę to jeszcze to przemyślę.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-02 09:16:07 odpowiedz | cytuj
Ja też mam jechać do lasu a więc te wiadomości są bardzo przydatne
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-04 11:02:35 odpowiedz | cytuj
UWAGA NA TĄ FIRME WYSYŁAJĄ DO FRANCJI OBIECUJĄC ZŁOTE GÓRY..W POLSCE PODPISAŁEM UMOWE ZE STAWKA 9 EURO ZA GODZINE A PO PRZYJEZDZIE NA MIEJSCE FRANCUSKI ARAB PODSUNOŁ NAM UMOWE ZE STAWKĄ 6 EURO NIE MÓWIĄC O DIECIE .ZAKWATEROWANIE W POKOJU 8M KWADRATOWYCH NA TRZECH .TRZYMAJCIE SIE OD TYCH WYZYSKIWACZY Z DOLEKA
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-22 21:47:08 odpowiedz | cytuj
Jesteś żałosny nikt ci nie mówił że bedzie łatwo, tacy jak ty chcą zarabiać wielkie pieniądze ale przy tym sie nie przemęczać, chyba że chciałeś jechać na wakacje a nie do pracy. Po wszystkim najlepiej obsmarować kogoś anonimowo na forum. Ja osobiscie pracowałem w kilku agencjach ale jedynie do tej nie mam zarzutów warunki są ok i co najważniejsze są wyplacalni.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-06-22 21:47:09 odpowiedz | cytuj
Jesteś żałosny nikt ci nie mówił że bedzie łatwo, tacy jak ty chcą zarabiać wielkie pieniądze ale przy tym sie nie przemęczać, chyba że chciałeś jechać na wakacje a nie do pracy. Po wszystkim najlepiej obsmarować kogoś anonimowo na forum. Ja osobiscie pracowałem w kilku agencjach ale jedynie do tej nie mam zarzutów warunki są ok i co najważniejsze są wyplacalni.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-29 22:37:39 odpowiedz | cytuj
Gosciu jak sie ma lewe ręce do roboty to sie wraca po trzech godzinach, jak ja jechałem pierwszy raz nawet języka nie znałem i dałem sobie świetnie rade. Obecnie pracuje dla nich już od 9 miesiecy na tartaku i nie mam zażutow,firma jest OK co miesiac kasa wpływa na konto. Nie ma co gadać bo praca jest ciężka w Polsce też nie jest lekko a zarabia sie o wiele mniej. Pracowałem w różnych miejscach we Francji i dobrze znam takich jak ty, dla was każda praca będzie zawsze za ciężka.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-07-30 11:54:27 odpowiedz | cytuj
A tak przy okazji uważaj też na ITC,L&M.SZCZERA RADA!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
marcin - 2010-12-02 20:27:10 odpowiedz | cytuj
czy ktos wiej jak jest ze swiadczeniami skladkowymi bo skladki sa odprowadzane na slowacji i najnizsza krajowa , czy ktos byl na chorobowym ??? i ile wychodzi za miesiac
zdjecie uzytkownika
Przemo - 2011-02-15 20:25:12 odpowiedz | cytuj
jestem juz rok przy paletach, praca jest ciezka ale wyrabiam norme, facet z amosa rafal wporzadku, wszystko zalatwi kasa na czas nie ma problemow
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-20 12:01:36 odpowiedz | cytuj
nikt nie mówi ,że będzie łatwo,ale to w jakich warunkach sie mieszka to przekracza ludzkie pojęcie.Firma AMOS chce sie wzbogacić na ludziach,którzy jadą ,abyć jakoś żyć w Polsce,podczas jednego trzy miesięcznego kontraktu kilka przeprowadzek,śmiechu warte,bo drogo,bo szukają oszczędności,niekompetentni ludzie.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-22 16:05:11 odpowiedz | cytuj
do Francji jak nie znasz perfekcyjnie jezyka nie masz po co jechac!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-22 16:06:00 odpowiedz | cytuj
do Francji jak nie znasz perfekcyjnie jezyka nie masz po co jechac!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-12 20:22:51 odpowiedz | cytuj
jak tam? zdecydowałes sie jechac z amos-services.?Ja tez mam propozycję ale sie waham.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-31 10:27:13 odpowiedz | cytuj
nie polecam firmy koles nie odpowiedzialny potracaja kase z wypłat za cos co było juz wczesniej zepsute nie wierzy własnym pracownikom nic z nim załatwic nie mozna wyzyskiwacze składam papiery do adwokata gdzie ubezpieczenie zwrot podatku jest nas kilku i zamkniemy ten burdel!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-12 11:46:44 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-03-31 10:27:13

nie polecam firmy koles nie odpowiedzialny potracaja kase z wypłat za cos co było juz wczesniej zepsute nie wierzy własnym pracownikom nic z nim załatwic nie mozna wyzyskiwacze składam papiery do adwokata gdzie ubezpieczenie zwrot podatku jest nas kilku i zamkniemy ten burdel!!!!!!!

Nas tez jest kilku pracujemy w Amosie od kilku miesiecy jako spawacze i jest ok z nadgodzinami jest co miesiac ponad 2 tys. euro. Zeby zarobic trzeba sie napracowac tak jak w kazdym innym kraju nikt ci kasy za darmo nie da. A takie nygasy co wyjezdzaja i tylko narzekają to przewaznie nieudacznicy ktorzy duzo klapią geba a niewiele potrafia robic i psuja tylko opinie innym Polaka w Europie. Takie jest moje zdanie i jestem tu calkiem obiektywny jestem
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-06-12 11:55:17 odpowiedz | cytuj
Jak pracowałem dla nich mialem w robocie wypadek spedzilem pare dni w szpitalu i z tego co wiem to oni wszystko placa z prywatnych polis ktore wykupuja dla pracownikow w razie wypadku za granica w kazdym badz razie ja nic nie placilem za leczenie. a skladki zdrowotne sa rzeczywiscie na Slowacji odprowadzane bo tam jest zatrudnienie
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-07-20 22:19:25 odpowiedz | cytuj
dobra firma wescie sie do roboty a efekty beda widoczne
zdjecie uzytkownika
niwy - 2011-09-11 18:33:22 odpowiedz | cytuj
hej prosze o napisanie jak wyszła sprawa ze zwrotem podatku ??? i czy wygraliscie te sprawe w sądzie jestem ciekawy co i jak bo faktycznie urlopy niepłatne przejazdy niepłatne i po odliczeniu tego wszystkiego niecały 1 000 E zostaje !!!
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-15 16:27:05 odpowiedz | cytuj
niwy - 2011-09-11 18:33:22

hej prosze o napisanie jak wyszła sprawa ze zwrotem podatku ??? i czy wygraliscie te sprawe w sądzie jestem ciekawy co i jak bo faktycznie urlopy niepłatne przejazdy niepłatne i po odliczeniu tego wszystkiego niecały 1 000 E zostaje !!!

PRACOWALEM U NICH JAKO CIESLA SZALUNKOWY NIEDALEKO MARSYLI WARUNKI MIESZKALNE SUPER W DOMEK LETNISKOWYM DO PLAZY 200 METROW ROBOTA DO 18GODZ A PUZNIEJ PLAZA ,CO DO ZAROBKOW 1600-1700EURO NETTO MIESIECZNIE WYPLACANE W TERMINIE . JESLI CHIDZI O PODATKI SPRAWDZILEM TO ODPROWADZANY JEST NA SLOWACJI OD PODSTAWOWEJ KRAJOWEJ SLOWACKIEJ 317 EURO MIESIECZNIE WYCHODZ TO OKOLO 40 ZLOTYCH NA POLSKIE TAKRZE SZKODA ZACHODU WIECEJ BEDZIE KOSZTOWAL PRAWNIK NISZ TO WARTE . JA TAM POLECAM TA FIRME JUTRO WYJEZDZAM NA NASTEPNE ZLECENIE OD NICH.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-15 16:56:36 odpowiedz | cytuj
Jak chlales i byly zniszczenia to normalne ze ci potracil malo takich jak ty ochlejow co nam reputacje psuja za granica IDZ SIE LEPIEJ ZASZYJ .Dla mnie chlopak odpowiedzialny co potrzebowalismy to zalatwial nie to co w innych firmach same tluki .POLECAM
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-15 16:59:53 odpowiedz | cytuj
Jak chlales i byly zniszczenia to normalne ze ci potracil malo takich jak ty ochlejow co nam reputacje psuja za granica IDZ SIE LEPIEJ ZASZYJ .Dla mnie chlopak odpowiedzialny co potrzebowalismy to zalatwial nie to co w innych firmach same tluki .POLECAM
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-19 09:37:43 odpowiedz | cytuj
a w polsce moze jest inaczej ? wszedzie w tej chwili szuka sie oszczednosci zostan sobie w naszym wspanialym kraju i zapierdzielaj za 1600 zloty tak samo bedziesz marudzil ze za malo, ze warunki nie takie ze jest zle. Czlowieku jak chcesz zeby bylo tak pieknie jak to sobie wyobrazasz to otworz sobie swoja wlasna firme zatrudnij w niej kilka osob i zagwarantuj im takie cudowne warunki pracy jakich sam oczekujesz i zobaczymy jak dlugo pociagniesz.
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-09-19 09:52:32 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-24 11:15:47

ja ich znam pracuje dla nich od kilku lat z przerwami jako spawacz nie mam sie do czego przyczepic problemow z platnosciami nie bylo wyplata jest co miesiac.
zdjecie uzytkownika
laser - 2011-12-17 17:26:31 odpowiedz | cytuj
Pracuje ktos z Amos Servives we Francji przy fasadach alum.? Jakie wrazenia?
zdjecie uzytkownika
alex2511 - 2012-01-01 15:25:57 odpowiedz | cytuj
Cześć. Pracuję przez Amos niedaleko Grenoble...Jak na razie wszystko ok.Mieszkanie fajne,wypłatę jak na razie zawsze mam na koncie 2-3 dni przed terminem.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Norris - 2012-01-01 15:57:12 odpowiedz | cytuj
Witam,
Ja pracuję z tą firmą od 4 lat w ostatnim czasie jest coraz gorzej .Teraz zmienili czas wypłat powinny być wypłacane około 15 a przychodzą gdzieś około 18 i to jeszcze nie cale .Niejednokrotnie zalegają z płatnościami tłumacząc się rzekomą winą kontrahentów .Ja od 4 lat pracuję uczciwie a Pan panie Rafale niech lepiej ruszy swoje 4 litery i sam weźmie się za robotę .

P.S
Dbaj o ludzi którzy na ciebie pracują
zdjecie uzytkownika
- 2012-01-06 21:26:21 odpowiedz | cytuj
Ja tam nie marudze a pracuje dla nich dwa lata z przerwami Pan Rafal pomugl mi duzo zalatwiajac mi ta prace mialem duzo dlugow i malutkie dziecko a to kosztuje teraz zyje na poziomie i stac mnie na wiele wiecej a co do wyplat tez mialem kilke opuznien ale to mnie nie martwi bo wiem ze sa wyplacalni znam ich od dwuch lat .
polecam ta firme tu was nie oszukaja .
zdjecie uzytkownika
- 2012-01-06 22:25:56 odpowiedz | cytuj
dla tych co szukaja jakis informacji na temat tej firmy powiem w skrucie pracuje trzeci miesiac na paletach 7 euro na godz. 190 -200 godz miesiecznie placa tyle co obiecali na kontrakcie warunki socielne dobre , dla porownania pracowalem w Holandji kilka razy przez posrednikow tam obiecuja 7 euro ale odciagaja za mieszkanie + prowizja+ ubezpieczenie i na koniec zostaje 4euro

jak macie propozycje pracy u nich ja bym sie nie zastanawial od dawna szukalem takiej firmy.
zdjecie uzytkownika
- 2012-01-06 22:36:55 odpowiedz | cytuj
nygusy chyba wracaja po 3 godz. robilem u nich 3 miesiace dobrze placili praca i mieszkanie dobre , obecnie robie w Belgji mieszkanie do bani w w osmiu na dwa pokoje do tego pieciu alkocholikow

jak bedzie jakis wyjazd od nich to odrazu z tad zjezdzam
zdjecie uzytkownika
- 2012-01-06 22:49:14 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-24 11:15:47

pracowalem u nich wyplacalni nie ma co nazekac warunki socialne dobre koles w rekrutacji nazywa sie Rafal nie sciemnia to co mi powiedziel w polsce na temat wyjazdu tak bylo polecam.
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-01-26 18:11:32 odpowiedz | cytuj
ja pracuje w tartaku rok na początku było ok teraz są problemy płacą . Do Pana który pracuje nie daleko Grenobl jeśli można co to za praca którą Pan wykonuje.Z góry dziękuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
mag123 - 2012-01-29 21:04:13 odpowiedz | cytuj
ja - 2012-01-26 18:11:32

ja pracuje w tartaku rok na początku było ok teraz są problemy płacą . Do Pana który pracuje nie daleko Grenobl jeśli można co to za praca którą Pan wykonuje.Z góry dziękuje za odpowiedz
3. Mzdové podmienky: So zamestnancom je dohodnutá:
a) Základná mesačná mzda v sume minimálneho mzdového nároku (§120
Zákonníka práce a Príloha č.1 k Zákonníku práce.) určeného pre 1. stupeň
náročnosti práce príslušného pracovného miesta vo výške: 327.20 € brutto.
b) Hodinová mzda po započítaní náhrad stravného, cestovného , dovolenky, a
sviatkov činí 9,00 euro netto. Czy może mi ktoś pomóc i przetłumaczyć co oznacza ten punkt w kontrakcie?
zdjecie uzytkownika
mag123 - 2012-01-29 21:09:21 odpowiedz | cytuj
mag123 - 2012-01-29 21:04:13

ja - 2012-01-26 18:11:32

3. Mzdové podmienky: So zamestnancom je dohodnutá:
a) Základná mesačná mzda v sume minimálneho mzdového nároku (§120
Zákonníka práce a Príloha č.1 k Zákonníku práce.) určeného pre 1. stupeň
náročnosti práce príslušného pracovného miesta vo výške: 327.20 € brutto.
b) Hodinová mzda po započítaní náhrad stravného, cestovného , dovolenky, a
sviatkov činí 9,00 euro netto. Czy może mi ktoś pomóc i przetłumaczyć co oznacza ten punkt w kontrakcie?
3. Warunki płacy: Pracobiorca zgodził się na:
a) Podstawową płacę miesięczną w wysokości minimalnego prawa
płacowego (§120 Kodeks pracy oraz Załącznik nr 1 do Kodeksu pracy)
ustalonego dla 1. poziomu zaawansowania odpowiedniego miejsca pracy
w wysokości: ...... € brutto.
b) Płacę(Stawkę) godzinową po zaliczeniu wynagrodzenia za wyŜywienie,
transport, urlop oraz święta na....... eur netto . To tłumaczenie po polsku ale jak sie do niego odniesc co to oznacza ptk. b po zaliczeniu wynagrodzenia ... tego nie rozumiem. Proszę o pomoc.
x