Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
zdjecie uzytkownika
tomasz66633 - 2010-02-19 21:25:08 odpowiedz | cytuj
I wiatrem:))
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2010-02-19 21:53:50 odpowiedz | cytuj
nieśmiala mowisz ;)) sam to stwierdzisz...ale niewydaje mi sie...wiadomo pierwsze dni pozostawiam sobie na obczajeni sytuacji ;))
masz racje 100% tez tak o tym myslalam....aha wspominales cos kiedys o zdjeciach pokoji ;)) to ja czekam :)) arrr1@o2.pl
zdjecie uzytkownika
tomasz66633 - 2010-02-19 22:10:12 odpowiedz | cytuj
Wyslemy Ci zdjecia jak juz zaplacisz w calosci za bilet :)))) zebys nie zrezygnowala :))))
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2010-02-19 22:20:29 odpowiedz | cytuj
no co wy hahahaha ze az tak :))) dawaj dawaj :))))) pokaz co tam macie :))
zdjecie uzytkownika
tomasz66633 - 2010-02-19 22:32:18 odpowiedz | cytuj
Co my "tam" mamy to nie jest do pokazywania,ale zdjecia zrobie jutro i wrzuce Ci na skrzynke
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2010-02-19 22:41:01 odpowiedz | cytuj
a co wy "tam" macie to mnie nie bardzo interesuje.bo wsumie wiem czego sie spodziewac :)) ale czekam na zdjecie pokojow :)) oki?? dziekuja :))
zdjecie uzytkownika
Jaco - 2010-02-19 23:02:53 odpowiedz | cytuj
siema,siema. dzisiaj byłem na rozmowiew Wawie w GoWorku i ogolnie rozmowa spoko, warunki też niezłe ( wyżywienie, zakwaterowanie) ale...no własnie-dlaczego pod GoWork widnieje jakies PHU EWIX ?przed chwilą troche naczytałem się opinii o tym biurze i kurna mam mieszane uczucia co do tej agencji i wyjazdu z nimi...wplata jakies 400zł na poczet biletu, koszt biletu 1400zł gdzie normalnie mozna kupic na 500zł...coś mi tu nie gra...troche obawiam się, że to jedna wielka wyjeb** . dobrze ze w przyszłym tygodniu mam inna rozmowe też o pracy na cyprze ale tym razem nie załatwianą przez jakąś agencję tylko wojewódzki urząd pracy...!:) a co do GoWork - nie wiem co mysleć...
zdjecie uzytkownika
Jaco - 2010-02-19 23:02:57 odpowiedz | cytuj
siema,siema. dzisiaj byłem na rozmowiew Wawie w GoWorku i ogolnie rozmowa spoko, warunki też niezłe ( wyżywienie, zakwaterowanie) ale...no własnie-dlaczego pod GoWork widnieje jakies PHU EWIX ?przed chwilą troche naczytałem się opinii o tym biurze i kurna mam mieszane uczucia co do tej agencji i wyjazdu z nimi...wplata jakies 400zł na poczet biletu, koszt biletu 1400zł gdzie normalnie mozna kupic na 500zł...coś mi tu nie gra...troche obawiam się, że to jedna wielka wyjeb** . dobrze ze w przyszłym tygodniu mam inna rozmowe też o pracy na cyprze ale tym razem nie załatwianą przez jakąś agencję tylko wojewódzki urząd pracy...!:) a co do GoWork - nie wiem co mysleć...
zdjecie uzytkownika
tomasz66633 - 2010-02-19 23:10:47 odpowiedz | cytuj
Jaco - 2010-02-19 23:02:57

Odsylam do wszystkich poprzednich postow,jest w nich wszystko zawarte.Tom the Cook.
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-19 23:15:03 odpowiedz | cytuj
heheh Tom the Cook...no ja tez na Cook aplikowalem, a raczej cypryjczyk z ktorym byly rozmowy dzisiaj zaproponowal to stanowisko...
no zaczalem czytac poprzednie wypowiedzi ale 15 stron to hehe troche jest...
nie mam pojecia co myslec o ty GoWorku...
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2010-02-19 23:32:58 odpowiedz | cytuj
czytajcie a znajdziecie :)) tam jest wszystko a nawet za duzo ;))
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-19 23:45:23 odpowiedz | cytuj
no czytałem czytałem właśnie wszystko przeczytałem i na moje pytanie dlaczego GoWork toPHU EWIX odpowiedzi nie znalazlem!:P Art i Tom ogolnie jadą tylko na wykorzystanie przez GoWork ludzi, ktorzy pracuja za 500eur...a poza tym chyba nie jest źle co?
a czy jet ktoś jeszcze kto był już tam albo niedawno wyjechał za pośrednictwem GoWork?
człowieki pomocy no! :P
zdjecie uzytkownika
tomasz66633 - 2010-02-19 23:57:15 odpowiedz | cytuj
jaco - 2010-02-19 23:45:23

no czytałem czytałem właśnie wszystko przeczytałem i na moje pytanie dlaczego GoWork toPHU EWIX odpowiedzi nie znalazlem!:P Art i Tom ogolnie jadą tylko na wykorzystanie przez GoWork ludzi, ktorzy pracuja za 500eur...a poza tym chyba nie jest źle co?
a czy jet ktoś jeszcze kto był już tam albo niedawno wyjechał za pośrednictwem GoWork?
człowieki pomocy no! :P

Art i Tom tu caly czas pracuja i wyjechali przez gowork.Art 2 lata temu ja w zeszlym roku.Caly czas tu jestesmy i pracujemy mimo ze bzdurne kontrakty nam sie skonczyly.Jesli chodzi o rzetelnosc to firma jest spoko,nic Ci sie nie stanie nikt Cie nie oszuka.Bez obaw.Ale jesli chodzi o miejsce pracy to mozemy sie jedynie wypowiadac na temat Grand w Limassol.Ja przezylem czuje sie dobrze i nie wracam do kraju w najblizszej piecdziesieciolatce. Tom the Cook.
zdjecie uzytkownika
3411517 - 2010-02-20 08:56:17 odpowiedz | cytuj
Jaco ty sie nie martw, GoWork to sprawdzona agencja. Co do uczciwosci to wszystko jest OK, nie martw sie, jak Cie wysla do jakiegos hotelu to tam na pewno trafisz. Jedyne co im mozna zarzucic to te 1400 za bilet i niby transfer z lotniska do hotelu. Otoz bilety na Cypr sa co prawda dorogie ale jak zaczniesz szukac to cos sensowniejszego niz LOT znajdziesz.
Czasem trafisz na czater z jakiegos biura podrozy na last minute ok 400zl. Mozesz tez leciec z przesiadka w innym europejskim lotnisku, to tez taniej wyjdzie.
A transfer z lotniska zawsze i tak pracodawca oplaca, wiec ta oplata jest wymyslona. A poza tym kazdy cyprol ma auto i zna droge na lotnisko wiec transfer z lotniska to no problem :P

A co do warunkow pracy, wczesniej juz pisali chlopacy :)

W sumie to zalezy gdzie trafisz, do jakiego hotelu, w jedym bedzie sopoko, a w drugi ci beda traktowac jak psa. Jak sie dasz oczywiscie.

A kontraktem sie tez nie przejmujcie. Przeciez w kazdej chwili mozecie kupic bilet powrotny i wrocic do PL albo poprostu znalezc inna prace i odejsc. Nie ma zadnych konsekwencji zerwania go, w koncu jestesmy wolnymi ludzmi i mozemy robic co chcemy :)
zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 09:33:44 odpowiedz | cytuj
3411517 - 2010-02-20 08:56:17

Jaco ty sie nie martw, GoWork to sprawdzona agencja. Co do uczciwosci to wszystko jest OK, nie martw sie, jak Cie wysla do jakiegos hotelu to tam na pewno trafisz. Jedyne co im mozna zarzucic to te 1400 za bilet i niby transfer z lotniska do hotelu. Otoz bilety na Cypr sa co prawda dorogie ale jak zaczniesz szukac to cos sensowniejszego niz LOT znajdziesz.
Czasem trafisz na czater z jakiegos biura podrozy na last minute ok 400zl. Mozesz tez leciec z przesiadka w innym europejskim lotnisku, to tez taniej wyjdzie.
A transfer z lotniska zawsze i tak pracodawca oplaca, wiec ta oplata jest wymyslona. A poza tym kazdy cyprol ma auto i zna droge na lotnisko wiec transfer z lotniska to no problem :P

A co do warunkow pracy, wczesniej juz pisali chlopacy :)

W sumie to zalezy gdzie trafisz, do jakiego hotelu, w jedym bedzie sopoko, a w drugi ci beda traktowac jak psa. Jak sie dasz oczywiscie.

A kontraktem sie tez nie przejmujcie. Przeciez w kazdej chwili mozecie kupic bilet powrotny i wrocic do PL albo poprostu znalezc inna prace i odejsc. Nie ma zadnych konsekwencji zerwania go, w koncu jestesmy wolnymi ludzmi i mozemy robic co chcemy :)

Bravo Re Gumbare!!!!

I to sie nazywa spokojne, luzackie podejscie do tematu, bez cisnienia, strachu, niepokoju, tyle ze psem zawsze sie tu bedzie, bo Cypruchy nie lubia jak ktos jest madrzejszy od nich i im to udowadnia...
Za to do kogos kto madrze sie umie postawic maja ogromny szacunek i swietnie go toleruja,czego swietnym przykladem jestem ja w tym hotelu, gdzie do glownego menadzera mowie: "Siem Kumie, Strzal Swacie, Fajne Te Dupki z Rosji, na pewno popatrzysz na nie, co?, kiedy jedziesz do Rosji na tania wodke?" I tak oto grozi mi awans na stanowisko powiedzmy kierownicze i jakas marna podwyzka rzedu do max. 30%, ale zawsze cos i w przyszlosci w CV mozna sie pochwalic.:))

Co do Goworka, musze sam odpisac, bo widze ze wiekszosc robi w gacie, liczac ze wywioza ich do obozu pracy.

GOWORK.PL jest tylko nazwa strony internetowej i serwisu internetowego dla spolecznosci ludzi pracy, ktory jest glownym
medium przekazu ofert szerszej grupie zainteresowanym; sama nazwa uwazam, ze brzmi swietnie, informuje konkretnie i dynamicznie czym sie zajmuje i spelnia doskonale swoja funkce, przez co niestety UTARLO SIE mowic o firmie, ze jest GOWORK, albo ze jedzie sie z GOWOREM albo ze GOWOR zrobil mnie w h...a,itp, itd...

Pelna nazwa firmy brzmi:
PHU (dla nieobeznanych Przesiebiorstwo Handlowo - Uslugowe) EWIX Andrzej Kosieradzki (wlasciciel - to on prawdopodobnie dostaje za Was dostaje po 50 euro miesiecznie od kazdego lepka wyslanego na kontrakt,wiec dlatego pensje musicie miec nizsze).
Czasem obok tego na niektorych odlsonach dopisuje sie kreske - i GoWork, bo z tym serwisem firma najczesciej jest utozsamiana.

Dla srajacych i tak w gacie podaje jeszcze numer licencji, co zawsze mozna sprawdzic - nr. licencji 993/1b.

Firme mozna tez sprawdzic celem wiarygodnosci w KRS - tu takze rozwine ten tajemniczy dla wiekszosc skrot - Krajowy Rejestr Sądowy - rejestr publiczny prowadzony przez wybrane sądy rejonowe i Ministerstwo Sprawiedliwości, gdzie wpisuje się w szczególności spółki jawne, spółki partnerskie, spółki komandytowe, spółki komandytowo-akcyjne, spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, spółki akcyjne, spółdzielnie, przedsiębiorstwa państwowe, jednostki badawczo-rozwojowe, przedsiębiorców tzw. zagranicznych, towarzystwa ubezpieczeń wzajemnych, inne osoby jeżeli wykonują działalność gospodarczą (A GOWORK WLASNIE TAKA DZIALANOSC WYKONUJE) i nie podlegają obowiązkowi wpisu do rejestru stowarzyszeń i fundacji, oddziały przedsiębiorstw zagranicznych działających na terytorium Polski).

Kto jeszcze ma obiekcje, niech nie przyjezdza na pewna smierc do obozu pracy (boys) oraz komnat watpliwej rozkoszy (girls).

Do odwaznych swiat nalezy.:)!

Pozdro i nara, Art.
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-20 09:51:57 odpowiedz | cytuj
hehehe, ale ja znam te wszystkie skroty PHU i KRS - w banku obecnie pracuje, wiec umiem rozszyfrowac rozne skroty!;)

Art dzieki za wytlumaczenie!:) wiesz, kiedys tam bylem w Londynie w pracy i nie mialem letkiego stracha bo moja siorka tam mieszkala, a teraz pierwszy raz przez agencje chce jechac no i jak sie czyta na forum gazety.pl ze co druga osoba wplacala jakas tam zaliczke i po wplacie juz sie nie odzywali to troche swiatelko sie zapala!:) dlatego pozwalam sobie skorzystac z Waszej uprzejmosci i popytac co i jak, co prawda a co troche sciema!;)

razem z kumplem wczoraj bylismy na rozmowie - ja wybrany na kucharza, on na barmana!:) z info ktore wczesniej przeczytalem prawdopodobnie startujemy do tego hotelu w T.

po prostu troche hmmm...za duzo tych negatywnych opinii w necie szaleje.i dlatego jakies niepewnosci sie pojawiaja.
a co do luzaka - hehe, kto jak kto ale ja wiem co to znaczy byc na luzaku!;)

zobaczymy, czy sie w ogole odezwa...w tym tygodniu niby maja dac znac!:)
a jakies fotki mozna od was, tych ktorzy juz tam sa, byli z GoWorkiem mozna prosic na mejla? poznan_21@wp.pl :)
no i jak da rade to jeszcze jakies opinie itp proszzz umiescic, bo razem z kumplem postawilismy na jedna karte-zalatwiamy dziekani i zwalniamy sie z pracy zeby zaczac nowy etap!:)
bedziemy dzwieczni!;)
zdjecie uzytkownika
3411517 - 2010-02-20 11:04:37 odpowiedz | cytuj
Jaco, co do pieniedzy sie nie martw, placisz - dostajesz :) tylko tak jak pisalem troche GoWork sobie za to liczy :P Ale decyzja nalezy do Ciebie :)

Pamietajcie tylko, ze jedziecie do obozu pracy a nie na wakacje i czasem zwlaszcza na poczatku wyglada to troche inaczej, niz sobie to wyobrazalismy.

Jak byles kiedys w srodku sezonu na jakis wakacjach pewnie widziales jak obsluga zasuwa :) Jest mnostwo trurystow a my jestesmy po to zeby ich obsluzyc ...

A Cyprusy ehhehehe mondziloly :P potrafia niezle wkurzac ludzi o przybyszach nie mowiac :)))

zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 12:09:27 odpowiedz | cytuj
jaco - 2010-02-20 09:51:57

hehehe, ale ja znam te wszystkie skroty PHU i KRS - w banku obecnie pracuje, wiec umiem rozszyfrowac rozne skroty!;)

Art dzieki za wytlumaczenie!:) wiesz, kiedys tam bylem w Londynie w pracy i nie mialem letkiego stracha bo moja siorka tam mieszkala, a teraz pierwszy raz przez agencje chce jechac no i jak sie czyta na forum gazety.pl ze co druga osoba wplacala jakas tam zaliczke i po wplacie juz sie nie odzywali to troche swiatelko sie zapala!:) dlatego pozwalam sobie skorzystac z Waszej uprzejmosci i popytac co i jak, co prawda a co troche sciema!;)

razem z kumplem wczoraj bylismy na rozmowie - ja wybrany na kucharza, on na barmana!:) z info ktore wczesniej przeczytalem prawdopodobnie startujemy do tego hotelu w T.

po prostu troche hmmm...za duzo tych negatywnych opinii w necie szaleje.i dlatego jakies niepewnosci sie pojawiaja.
a co do luzaka - hehe, kto jak kto ale ja wiem co to znaczy byc na luzaku!;)

zobaczymy, czy sie w ogole odezwa...w tym tygodniu niby maja dac znac!:)
a jakies fotki mozna od was, tych ktorzy juz tam sa, byli z GoWorkiem mozna prosic na mejla? poznan_21@wp.pl :)
no i jak da rade to jeszcze jakies opinie itp proszzz umiescic, bo razem z kumplem postawilismy na jedna karte-zalatwiamy dziekani i zwalniamy sie z pracy zeby zaczac nowy etap!:)
bedziemy dzwieczni!;)

Siema Byku!!!

TY, a jakie te nasze fotki chcesz? I co ma nich byc, jesli na prywatnego maila to mam rozumiec, ze z Tomem mam wypiac nabial, pokazac podpite slodkie towary z naszego hotelu, cypryjskie ulice czy zabytki, a moze hotelowy brud i syf, jak otwarzyszy wszedzie w tym zakurzonym, wyplowialym od slonca kraju?

Szczerze mowiac powiedz mi jeszcze jedno, bo na ogloszeniu o prace na targi w dniach 18-19 luty, ktore wlasnie sie odbyly znalazlem oferte ze zarobki wahaja sie w granicach 500-650 euro na reke (netto) plus oczywiscie naturalne \\\"gratisy i rarytasy\\\", ktore sie naleza jak swini koryto, czyli pe��ne wy�¼ywienie, darmowe zakwaterowanie, ubezpieczenie pracownicze (szkoda, ze nie napisali ze tylko na terenie zakladu pracy), certyfikat odbytych p��atnych praktyk...

No wlasnie do dzis nikt nie pochwalil sie, zeby dostal w ofercie wiecej niz te 500 euro, wiec czyzby byl to tym razem chwyt marketingowy, czy po prostu jeszcze nikt z drozszego hotelu (czyli 5 star, gdzie w standardzie za renome/prestiz placa lekko wiecej) sie do tej pory nie pochwalil.:)??
Czy wyjasniono komus slowo bonus (mozliwy po zako��czeniu kontrakt - mozliwy czytaj, ze nie koniecznie na pewno wyplacony raczej bym nie liczyl u cypryjskich mistrzow sciemniania), bo u nas kazdy dostal te dodatkowe 400 euro jak kase na bilet do domu (ktory notabene mozna kupic za okolo 60 euro jak sie wie, gdzie, co i jak...

Tak mnie to tylko zaciekawilo z deczka.:))

Pozdro i nara, Art.
zdjecie uzytkownika
3411517 - 2010-02-20 12:21:03 odpowiedz | cytuj
Wiecej niz 500 E ehehehhehehe. Jedynie co zostaje to po przyjezdzie szukac nowej pracy za wieksza kase :)

Jestem ciekaw ile ludzi jadacych do T. zrezygnuje w pierwszych miesiacach/dniach? Nie przeszkadza Wam te 15 dni NIEPLATNEGO "treningu".

zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 13:08:15 odpowiedz | cytuj
3411517 - 2010-02-20 12:21:03

Wiecej niz 500 E ehehehhehehe. Jedynie co zostaje to po przyjezdzie szukac nowej pracy za wieksza kase :)

Jestem ciekaw ile ludzi jadacych do T. zrezygnuje w pierwszych miesiacach/dniach? Nie przeszkadza Wam te 15 dni NIEPLATNEGO
Siemasz!!!

Sluchaj ogloszenie wyglada w necie tak:

!!!Spotkania z pracodawc� cypryjskim- 18 i 19 luty 2010!!!

Praca na Cyprze
W hotelach 4 i 5*- Ayia Napa dla:

-kelnerek/ kelnerów,
-pokojówek
-pomocy kuchennych,
-pomocy hotelowych,
-kucharzy,
-masażystek,
-recepcjonistek,
-ratowników wodnych,
-kosmetyczek

Pracodawca zapewnia:
- pe�ne wyżywienie
- darmowe zakwaterowanie
- 500-650 Euro miesi�cznie (netto)
- ubezpieczenie pracownicze
- certyfikat odbytych p�atnych praktyk
- po zako�czeniu kontraktu możliwy bonus

Wiec pytam czemu jeszcze nikt sie nie pochwalil, ze dane mu wiecej niz wszechobecny GOWORKOWSKI standard rzedu nedzne 400-500 euro....

W to ze wiekszosc osob (tych niebojacych sie) bedzie szukac nowej, lepszej pracy to nawet nie watpie. Tym bardziej ze w Napie i okolicach (Protaras, Paralimni) lokali, hotelikow i przybytkow uciech sa setki, jak nie tysiace - chyba wiecej niz razem wzietych w Limassol, Larnace i Pafos i o prace nie jest tak ciezko patrzac na te tysiace mlodych ludzi w jednej malej bylej wiosce rybackiej, jaka byla przed boomem turystycznym...
Jedyne czego mozna tam pozazdroscic to koloro wody i piasku, lazurowe laguny i zloto-zolto-sloneczny piaseczek plus jakies 30km najladniejszych plaz az do granicy z Cyprem Tureckim, gdzie zawsze mozna wpasc grupowo za dwa razy tansze zakupy i swietnego Efeza.:)

Pozdrawiam, Art.

zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 13:10:54 odpowiedz | cytuj
Siemasz!!!

WKLEJAM RAZ JESZCZE BO COS MI WYBIELILO CZCIONKE I JEST NIECZYTELNIE.:))

Sluchaj ogloszenie wyglada w necie tak:

!!!Spotkania z pracodawc�� cypryjskim- 18 i 19 luty 2010!!!

Praca na Cyprze
W hotelach 4 i 5*- Ayia Napa dla:

-kelnerek/ kelner�³w,
-pokoj�³wek
-pomocy kuchennych,
-pomocy hotelowych,
-kucharzy,
-masa�¼ystek,
-recepcjonistek,
-ratownik�³w wodnych,
-kosmetyczek

Pracodawca zapewnia:
- pe��ne wy�¼ywienie
- darmowe zakwaterowanie
- 500-650 Euro miesi��cznie (netto)
- ubezpieczenie pracownicze
- certyfikat odbytych p��atnych praktyk
- po zako��czeniu kontraktu mo�¼liwy bonus

Wiec pytam czemu jeszcze nikt sie nie pochwalil, ze dane mu wiecej niz wszechobecny GOWORKOWSKI standard rzedu nedzne 400-500 euro....

W to ze wiekszosc osob (tych niebojacych sie) bedzie szukac nowej, lepszej pracy to nawet nie watpie. Tym bardziej ze w Napie i okolicach (Protaras, Paralimni) lokali, hotelikow i przybytkow uciech sa setki, jak nie tysiace - chyba wiecej niz razem wzietych w Limassol, Larnace i Pafos i o prace nie jest tak ciezko patrzac na te tysiace mlodych ludzi w jednej malej bylej wiosce rybackiej, jaka byla przed boomem turystycznym...
Jedyne czego mozna tam pozazdroscic to koloro wody i piasku, lazurowe laguny i zloto-zolto-sloneczny piaseczek plus jakies 30km najladniejszych plaz az do granicy z Cyprem Tureckim, gdzie zawsze mozna wpasc grupowo za dwa razy tansze zakupy i swietnego Efeza.:)

Pozdrawiam, Art.
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-20 17:27:10 odpowiedz | cytuj
no to my jednak chyba do Ayia Napa skoro rozmowy z tego miejsca byly przeprowadzane 19 lutego!:)
no poki co wszyscy z gory maja dostawac 500 eur, nikt wiecej nie powiedzial.a mam jeszcze pytanie - jak my przyjechalibysmy w kwietniu to np w maju lub czerwcu uda sie znalezc jeszcze jakis inny job? czy jednak pozostaje poddaniu sie kontraktu z GoWork i od nowego sezonu szukac?
wiesz, my bylismy w okresie sezonowym na wakacjach i wiemy jak to wyglada...pelno choloty i zero przyjemnosci!;)
chcemy wyjechac i podjac nowe wyzwanie, wiec skoro mowicie ze wysla do hotelu i nie oszukaja to znaczy ze warto zaryzykowac!:)
a co do zdjec...zadnych nabialow. po prostu warunki itp!
;)
zdjecie uzytkownika
3411517 - 2010-02-20 17:55:23 odpowiedz | cytuj
To 19tego dalej do Tssokkosa rozmowy byly?
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-20 18:19:20 odpowiedz | cytuj
szczerze!? nie mam pojecia...nie zapytalismy-wypadlo z glowy!w kazdym badz razie hehe napewno na Cypr!:P
a wczesniej pisaliscie ze GoWork pobiera jeszcze oplate za transfer z lotniska do hotelu...a w umowie uczestnictwa jest napisane, ze transfer pokrywa pracodawca wiec nie maja prawa brac tez za to kasy!;)
a tak w ogole...na tym Cyprze to kase wyplacaja do reki czy przelewem na konto?
:P
zdjecie uzytkownika
tomasz66633 - 2010-02-20 18:44:49 odpowiedz | cytuj
Nie wiem jak gdzie indziej ale w Grandzie dostaje sie czeki.
zdjecie uzytkownika
Kuch - 2010-02-20 19:11:41 odpowiedz | cytuj
W umowie tymczasowej ktora dostalismy nie pisze ze mamy placic 1400 hmmm
zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 19:16:39 odpowiedz | cytuj
tomasz66633 - 2010-02-20 18:44:49

Nie wiem jak gdzie indziej ale w Grandzie dostaje sie czeki.

W wiekszosci hoteli jakie znam lub w ktorych pracowalem sa czeki, czasem proponuja podanie numeru konta i robia przelewy, ale to faktycznie usluga niszowa.
Byc moze w Agia Napa jest inaczej, bo z tego so slysze teraz i co znam z wlasnej autopsji, to oddzielne panstwo w panstwie albo zupelne bezkrolewie.:))

500 imprez jednej nocy, nagie, nachlane, spite i nadragowane malolatki z Anglii, Niemiec i glownie krajow skandynawskich (jedyne miejsce na Cyprze, gdzie na raz mozna spotkac wszystkie nacje ze Szwecji, Danii, Finlandii i Norwegii).
To tez jedyne jak na razie miejsce na Cyprze, gdzie byly gwalty na tych pijanych laskach, awantury z nozami w brzuch (chyba tylko jedna osoba zginela), gdzie podpici goscie na quadach wjechali przez szyby do sklepow, a nacpane laski wypadaja przez okna hotelowe na bruk.:)
Slowem raj.:)

Potwierdzam tylko, ze wszyscy uczestniczy rozmow z 18 i 19 jada tylko i wylacznie do hoteli w Agia Napa i Protaras. Nikt z Was na pewno nie przyjedzie do Limassol, Larnaki oraz Pafos. I wszedzie bedziecie mieli tak daleko.;))

Pozdro do frunacych do raju!!!!
Arturo.
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-20 19:23:23 odpowiedz | cytuj
hmmm...a skad masz takie potwierdzone info, ze do tych hoteli??
i co masz na mysli mowiac, ze wszedzie bedziemy mieli daleko!?

hmmm...czeki?a gdzies je da sie da je wymienic?bo przeciez w sklepie czekiem nie zaplace prawda?
nie czaje takiego rozliczania-wiem ze to swiatowe itp itd,ale ja wole chyba hehe kase na konto!;)
zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 19:26:46 odpowiedz | cytuj
Kuch - 2010-02-20 19:11:41

W umowie tymczasowej ktora dostalismy nie pisze ze mamy placic 1400 hmmm

Wszyscy placicie 1400 PLN i nie ma bata, o ile w ogole chcecie wyjechac. Najpierw 200zl, ktore jest zaliczka swiadczaca o zainteresowaniu oferta (w razie co zwrotna), a potem doplacacie reszte, co w calosci ma starczyc na bilet lotniczy w jedna strone (realna cena okolo 200zl) oraz dowoz z lotniska do miejsca pracy (realnie okolo 35-40euro). Reszta to czysty zysk.

A informacje o zapalcie macie pewnie niezbyt skrzetnie ukryte w podpisanej klauzuli, ze zgadzacie sie na warunki zamieszczone w umowie o wdziecznej nazwie CYPR WORK EXPERIENCE 2010 czy cos z tym stylu...

Pozdro i nara, Art.
zdjecie uzytkownika
3411517 - 2010-02-20 19:36:44 odpowiedz | cytuj
Jaco, to w ogole co sie w piatek dowiedziales? Widze, ze bardzo podekscytowany tym wyjadzem jestes :)

Czek wymieniasz w BANKU - dajesz panu czek a on w zamian wyplaca kwote, ktora na czeku widnieje :)))

Nigdzie daleko, nie przejmuj sie A Napa i Protaras sa to fajne miejsca a szczegolnie jezeli chodzi o prace w sezonie to jest o wiele lepiej niz w innych czesciach

zdjecie uzytkownika
tomasz66633 - 2010-02-20 19:41:33 odpowiedz | cytuj
jaco - 2010-02-20 19:23:23

hmmm...czeki?a gdzies je da sie da je wymienic?bo przeciez w sklepie czekiem nie zaplace prawda?
nie czaje takiego rozliczania-wiem ze to swiatowe itp itd,ale ja wole chyba hehe kase na konto!;)

Bedziecie mieli daleko,poniewaz Agia Napa lezy na koncu lub na poczatku jak kto woli wyspy.Do Limassol ok 100 km do Pafos drugie tyle.Wiec jesli chcecie pozwiedzac to nastawcie sie na dluzsza eskapade :))
zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 19:47:32 odpowiedz | cytuj

Wiemy co nieco o tych sprawach od naszych wlascicieli i menadzerow, w tym tygodniu wszyscy szanujacy sie leca na targi hotelowe na tydzien do Londynu pozyskac nowe kontrakty z firmami podrozniczymi, ktore zapleniaja nam hotele brytyjskimi turystami. Staff w dobrym hotelu jest juz na nowy sezon ustawiony i policzny, jak rozwniez ustalona jest strategia sezonu, glowne cele oraz budzet.

W kregach kierowniczych slyszelismy ze juz tylko na samym koncu w lapaniu staffu zostaje Napa i jej okolice, ktora najpozniej budzi sie ze snu zimowego. Limassol i Pafos dzialaja caly czas, tyle ze nie tak preznie jak w pelni lata.

W zeszlym tygodniu bylem w Napie i otwarty byljedynie wieli supermarket DISCOUNT PLUS, gdzie sa najtansze zakupy w okolicy i szczescie ze mozna tam bylo dostac piwo i wode, bo reszta to na skoble byla zamknieta, jakby miasto dotknela zaraza.:))

Czeki sie dostaje z logo konkretnego banku z ktorym hotelwspolpracuje i w ktorym trzyma czesc przychodow. Wiec wymienicie je na swojej glownej ulicy, prawdopodobnie bedzie to Laiki Bank albo Bank Of Cyprus, rzadziej Hellenic Bank, Emporiki Bank lub jeszcze bardziej niszowe Pireus Bank lub COOP...

W duzych miastach jak u nas, mozna czekiem placic w markecie, jak Carrefour, Orphanides, Alfa Mega i reszte dostac juz gotowka - w Napie chyba watpie ale kto wie.
Z bankami jest lipa o tyle, ze sa czynne tylko od 8.30 do 13.30., sroda jak druga niedziela i po 12-12 znow wszystko zamkniete albo zupelnie na amen caly dzien...czesto pracujesz w trakcie godzin jego otwarcia, wiec my bierzemy dla siebie czeki wzajemnie i przynosimy gotowe w zebach... o ile dany bank da na to zgode, bo maly ktory sie zgadza nawet jak masz paszport kolegi i jego podpis oraz numer telefonu na czeku...

Pozdro i nara, Art.
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-20 19:52:38 odpowiedz | cytuj
hehehe no podekscytowany moze i troche jetem bo od dluzszego czasu myslalem o tym zeby opuscic ten moj kraj i zaczac cos nowego...
no i w koncu w tym roku podjalem decyzje i zrobilem krok do przodu...moze sie uda!:) we wtorek jade jeszcze do Torunia na rozmowe w sprawie pracy na cyprze...za troche wieksza kase a rozmowy organizowane przez urzad pracy wiec tak jakby chyba troche bardziej bezpieczne!;) bo ciagle mimo waszych dobrych opinii przerazaja mnie txty typu \"art i tom sa oplacani przez gowork zeby dobrze gadali i namawiali ludzi do wyjazdu\", \"zaplacilem 200zl zaliczki i juz sie nie odezwali\", \"straszne warunki mieszkaniowe dla pracownikow\"...bla bla bla...
sam nie wiem, im wiecej czytam tym bardziej otepiony jestem ;)

hmmm...czyli mozna sobie otworzyc konto w jakims banku na cyprze, wymieniac czeki i wplacac na konto a przed wylotem do kraju ( jesli to w ogole nastapi ;) ) udac sie do banku po kase co nie?
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2010-02-20 19:56:18 odpowiedz | cytuj
hejo...czeki...ale se wymyslili...no nieważne. a ja czekam dalej na zdjecia pokoi od Tomaszka ;)) zapadł w sen zimowy czy jak??
zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 20:01:57 odpowiedz | cytuj
tomasz66633 - 2010-02-20 19:41:33

Bedziecie mieli daleko,poniewaz Agia Napa lezy na koncu lub na poczatku jak kto woli wyspy.Do Limassol ok 100 km do Pafos drugie tyle.Wiec jesli chcecie pozwiedzac to nastawcie sie na dluzsza eskapade :))

Moze jak zapalony podroznik,ktory na Cyprzez przejechaljuz ponad 8000km, podam dokladne odleglosci orientacyjnie dla zainteresowanych.:))

Agia Napa - Larnaca (najblizej 41km)

Agia Napa - Nicosia (81km)

Agia Napa - Limassol (107km) - a taksowka 110 euro, bus Travel Express na szczescie tylko 20euro.:)!!!

Agia Napa - Pafos (184km)

Agia Napa - Polis (220km)

Agia Napa - Troodos (163km)

Nie wspominam juz zupelnie od odleglosci na wybrzez turecki typu Kyreniai zamki w lancuchu gorskich Pentadaktylos...

Sumujac oprocz swojego wlasnego miasteczka, wszedzie indziej, gdzie ladnie, ciekawie, inaczej lub bardziej zabytkowo macie, bardzo , bardzo daleko, z uwagi na slaba lub prawie zadna komunikacje miejsca i miedzymiastowa (no moze poza "tanimi" taksowkami), dramatyczne ceny i czasochlonnosc przejazu, zeby nie wspomniec jego niska pewnosc znalezienie akurat o zadanej, potrzebnej porze.

Miedzy najwiekszymi miastami busy jezdza srednio do 4-6 razy dziennie odziwnych godzinach typu jeden rano (okolo 8.00), kolo poludnia (10-11), po poludniu (13-14) i ostatni wszesnym wieczorem (16-17).
Potem pozostaja dobre buty i mocne nogi...oraz taxy..:)

Pozdro i nara, Art,
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-20 20:07:00 odpowiedz | cytuj
w zeszłym roku tez sami ze znajomymi Tunezje zjechalismy i nie bylo problemu!:)
a ty Gosia jedziesz do pracy na ten Cypr czy co?
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-20 20:07:01 odpowiedz | cytuj
w zeszłym roku tez sami ze znajomymi Tunezje zjechalismy i nie bylo problemu!:)
a ty Gosia jedziesz do pracy na ten Cypr czy co?
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2010-02-20 20:26:12 odpowiedz | cytuj
tak tak jade...Limassol, Grand hotel........
zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 20:31:39 odpowiedz | cytuj
Gosia - 2010-02-20 20:26:12

tak tak jade...Limassol, Grand hotel........

Grand Resort Hotel Gosiu, prosze szanowac nazwe naszego wspanialego chlebodawcy!!!

Nie zameczaj nas juz tymi zdjeciami.:)

Pozdro i nara, Art.
zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 20:32:41 odpowiedz | cytuj
jaco - 2010-02-20 17:27:10

no to my jednak chyba do Ayia Napa skoro rozmowy z tego miejsca byly przeprowadzane 19 lutego!:)
no poki co wszyscy z gory maja dostawac 500 eur, nikt wiecej nie powiedzial.a mam jeszcze pytanie - jak my przyjechalibysmy w kwietniu to np w maju lub czerwcu uda sie znalezc jeszcze jakis inny job? czy jednak pozostaje poddaniu sie kontraktu z GoWork i od nowego sezonu szukac?
wiesz, my bylismy w okresie sezonowym na wakacjach i wiemy jak to wyglada...pelno choloty i zero przyjemnosci!;)
chcemy wyjechac i podjac nowe wyzwanie, wiec skoro mowicie ze wysla do hotelu i nie oszukaja to znaczy ze warto zaryzykowac!:)
a co do zdjec...zadnych nabialow. po prostu warunki itp!
;)

HEJA JACOOOOOOOOOO!!!

Robota zawsze sie znajdzie, tylko pozostaje kwestia dluzszego lub krotszego, porzadniejszego lub byle jakiego szukania po lebkach - w koncu nawet w sezonie lub uciekaja z kazdego lepszego lub gorszego hotelu, przenosza sie 4do innego, lub nawet do innego miasta, nagle wracaja do Polski, zmieniaja plany, zalatwiaja jakies pilne sprawy i motywacje tych ruchow i dzialan wsrod staffu wynikaja z wielu roznych powodow (nie tylko finansowych), wiec nagle otworem staja zajete wczesniej miesjca i warto sie wbic i zaryzykowac.:))
Ja akurat tak zrobielm i rezultat - pensja razem z tipami wyzsza 3 razy niz wczesniej.:)

Pozdro i nara, Art.
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-20 20:34:42 odpowiedz | cytuj
a kiedy mialas rozmowe i po jakim czasie sie z toba skontaktowali?przyslali mejla czy zadzwonili?dostalas juz umowe i wplacilas kase na bilet?
zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-20 20:35:17 odpowiedz | cytuj
Nie wiem skad sie wzial pomysl, ze Ayia Napa na koncu swiata. Autobusy w sezonie jezdza co pol godziny i od zeszlego roku kursuja do 23, z tym ze od 20 co godzinę. Wszedzie mozna spokojnie dojechac, zwiedzic i wrocic w jeden dzien. Jasne, ze jest to male miasto, ale przynajmniej w sezonie tętni życiem. Jeszcze nie spotkałam osoby, ktora bylaby w Ayia Napie i zalowala , ze nie trafila do innego miasta...
zdjecie uzytkownika
tomasz66633 - 2010-02-20 20:41:18 odpowiedz | cytuj
Gosia - 2010-02-20 19:56:18

hejo...czeki...ale se wymyslili...no nieważne. a ja czekam dalej na zdjecia pokoi od Tomaszka ;)) zapadł w sen zimowy czy jak??

Pokoje sa teraz remontowane wiec jesli chcesz moge Ci zrobic zdjecia,ale bankowo sie wystraszysz.Chyba,ze chcesz to zrobie zdjecia naszego mieszkania,ale to juz jest troszke inna bajka,bo my z Artim wlozylismy troche serducha wto zeby to gniazdko wygladalo tak jak wyglada.
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-20 20:47:23 odpowiedz | cytuj
gniazdko se sami urzadziliscie!?:P
no prosze prosze!:)
zdjecie uzytkownika
Arturo - Concierge Grand - 2010-02-20 20:49:48 odpowiedz | cytuj
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-02-20 20:35:17

Nie wiem skad sie wzial pomysl, ze Ayia Napa na koncu swiata. Autobusy w sezonie jezdza co pol godziny i od zeszlego roku kursuja do 23, z tym ze od 20 co godzinę. Wszedzie mozna spokojnie dojechac, zwiedzic i wrocic w jeden dzien. Jasne, ze jest to male miasto, ale przynajmniej w sezonie tętni życiem. Jeszcze nie spotkałam osoby, ktora bylaby w Ayia Napie i zalowala , ze nie trafila do innego miasta...

HEJ!

O ktorych busach mowisz miejskich - do Protaras 5km dalej?

Jak jechalem stamtad busem to dalej niz do Larnaki i Nikozji niczym panstwowym nie dalo rady zajechac... wypad z Limassolu wiaze sie z 2 przesiadkami, chyba ze kogos stac na takse albo TRAVELA w dwie strony.

I nikt nie mowi ze na koncu swiata, tylko ze w rogu wyspy, samotnie i daleko od wszelkich innych atrakcji, zabytkow, widokow, innej rzezby terenu, diametralnej ucieczki od wlasnej codziennosci - alkohol, wieczne imprezy i panienki nie dla wszyskich zastapia uroki dzikich wypraw w inne dzikie miejsca.
Wiadomo, ze nie kazdy tego potrzebuje - u nas tez byly w zeszlym roku osoby, ktore tak pily i sie bawily, ze zadnego innego miasta ani obiektu zabytkowego-turystycznego przez 6 miesiecy nawet nie zobaczyly i tez jakos przezyly...
Mowie tylko o zerknieciu na mape i obczajeniu w jakim miejscu na mapie sie znajde.:))

Pozdro i nara, Art.

zdjecie uzytkownika
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-02-20 21:20:13 odpowiedz | cytuj
jaco - 2010-02-20 21:09:53

http://www.cypr.pl/przewodnik/cypr/cypr-poludniowy/ayia-napa-312262053.html

hehehe, proszzzzz
:P

Siemasz.:)

Znasz to wszystko z autopsji i z wlasnych zdjec, zeby to jeszcze w rzeczywistosci bylo tak ladne, proste i bajkowe jak jest na zdjeciach, kiedy masz splita a w jedyny wolny dzien od pracy rece CI opadaja od wszystkiego.:))

Nadal nie wiem nic o super busach po calym kraju z Napy, ale rozumiem Jaco, ze chciales mi przyblizyc zakamarki wyspy, na ktorej mieszkam juz 3 rok.:), za co dziekuje.:)

Pozdro i nara, Art.
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2010-02-20 21:22:07 odpowiedz | cytuj
hejooo.rozmowe mialam 2 lutego.odpowiedzieli mi po tygodniu...dostalam meila.
wplacilam juz zaliczke za bilet...czekam teraz na rezerwacje biletu...pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
jaco - 2010-02-20 21:23:20 odpowiedz | cytuj
hehe, nie po prostu chcialem pokazac jak ladnie i pieknie opisuja te miejscowosci!:P

hmmm....a wy wszyscy zaczynaliscie przez GoWork czy jakos inaczej sie tam dostaliscie!?
zdjecie uzytkownika
gosia - 2010-02-20 21:25:59 odpowiedz | cytuj
remonty pokoi mowisz ;)) no to luzik ....czyli ze tak powiem bedzie troszke lepiej niz bylo ;)))
zdjecie uzytkownika
tomasz66633 - 2010-02-20 21:32:32 odpowiedz | cytuj
gosia - 2010-02-20 21:25:59

remonty pokoi mowisz ;)) no to luzik ....czyli ze tak powiem bedzie troszke lepiej niz bylo ;)))

Moze lepiej nie bedzie ale z pewnoscia smieszniej :))))) W razie czego zapraszamy do nas :))))
x