widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-13 11:35:31odpowiedz
|
Typowa polska mentalność. Narzekać!
J jestem na miejscu i pracuje w fabrycer co prawda niue jest to praca mioch marzen ale za 2 miesiace stad zmylam bo mam juz cos innego. Radze wszytkim aby potraktowali te oferte jako mozliwosc zaczepoienia sie gdziekolwiek i szukania lepszej pracy.
Co do mieszkan to raczej nie znajdziecie tanij niz 50GBP chyba ze w jakiej norze. Oczywiscie kazdy moze szukac mieszkan na wlasna reke i nikt nikomu nie karze korzystac z oferty Lienke.
Prosze o komentarze osób ktore juz sa na miesjcu a nie opowiadanie bajek o waszych podejrzerniach.
I nikt nikomu nie mowil ze bedzie pracowal za 8-9 funtow, kazdy dosteje oferte i umowe ktora podpisuje i jest tam jak byk podane ze stawka to 5,85 no chyba ze ludzie nie umiecie czytac
tyle.
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-13 16:21:39odpowiedz
|
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-08-13 11:35:31
Typowa polska mentalność. Narzekać!
J jestem na miejscu i pracuje w fabrycer co prawda niue jest to praca mioch marzen ale za 2 miesiace stad zmylam bo mam juz cos innego. Radze wszytkim aby potraktowali te oferte jako mozliwosc zaczepoienia sie gdziekolwiek i szukania lepszej pracy.
Co do mieszkan to raczej nie znajdziecie tanij niz 50GBP chyba ze w jakiej norze. Oczywiscie kazdy moze szukac mieszkan na wlasna reke i nikt nikomu nie karze korzystac z oferty Lienke.
Prosze o komentarze osób ktore juz sa na miesjcu a nie opowiadanie bajek o waszych podejrzerniach.
I nikt nikomu nie mowil ze bedzie pracowal za 8-9 funtow, kazdy dosteje oferte i umowe ktora podpisuje i jest tam jak byk podane ze stawka to 5,85 no chyba ze ludzie nie umiecie czytac
tyle.
prosze się pochwalić po tych dwuch miesiącach ile będziesz miał w kieszeni - i czy będziesz jeszcze pracował ;)
ps radze już się rozglądać z osobami z którymi tam jesteś za jakimś mieszkaniem na własną rękę jeżeli rzeczywiście chcesz coś przywieźć do Polski
Byłem i wiem co pisze, każdy z tamtąd ucieka po kilku tygodniach....
Ja mieszkałem na dodatek w totalnym syfie
a jak uważasz, że jest tak super to niedługo się przekonasz, że głównie wynagrodzenie idzie na mieszkanie i transporty u Piotrusia i Pavelka
widze, że wciąż jelenie przyjeżdzają - życze powodzenia pod opieką wyżej wymienionych
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-08-11 18:54:39
So you are fucking checking all the bloody post you dickheads!!! Don't worry I will get into your ass soon with all accusations of using people!!!
See you soon fuckers!!!
ja tylko jestem ciekawy kto to się tak ładnie wypowiedział w języku angielskim...
założyciel firmy we własnej osobie, dał ujście swoim emocjom?
wybacz, ale nie zniżę się do twojego poziomu
to post, który na pewno nie został napisany przez Anglika
pierwsze zdanie nic nie wnosi, pomijam je, natomiast w następnym jest napisane:Nie przejmujcie się, niedługo dobiorę wam sie do tyłka za wszyskie oskarżenia o wykorzystywaniu ludzi. Do zobaczenia wkrótce, i tu słowo które chyba każdy rozumie...
To chyba groźba i to pod adresem uczciwych ludzi.
Nie wiem co o tym myśleć, ale tak dla wiadomości piszącego, to print screen działa należycie.
Moim zdaniem to jakaś kultura obowiązuje nawet na forum, bo chociaż można napisać praktycznie wszystko to chyba nie w każdy sposób.
A ten post to mamy rozumieć jako zachętę dla wszystkich, którzy wahają się czy skorzystać z oferty?
No nic czeka was chyba kolejna zmiana nazwy firmy, którą i tak znowu się rozpozna...
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-21 11:55:33odpowiedz
|
idiota
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-08-21 14:51:08odpowiedz
|
znacie moze jakies godne zaufania agencje posrednictwa pracy ktore zalatwiaja prace w Angli??? Jak tak to prosze napiszcie mi na moj nr g 5508430
niestety sie zdecydowalam i im zaufalam.. niestety bo:
1. slowacy maja warunki b.dobre, polacy sa traktowani jak smieci a jak sie jest cyganem ze slowacji to jus poprostu bosko
2. 150 funtow placicie za.. za to zeby oni mieli hajs
3. tutaj do czynienia bedziecie mieli tylko z cyganami ze slowacji.. polakow jest paru
4. mieszkamy obecnie w takim domu ze u nas baraki lepiej wygladaja
5. dostalismy zadluzony dom na gaz i elektryke.. kto ma splacac? my
6. 100 funtow depozytu zwrotnego? taaa tak zwracaja ze trzeba wymieszkac w tym syfie 2 tygodnie inaczej nie oddadza ani pensa..
7. robota tutaj to najwieksze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na swiecie niestety niema niczego innego dlatego duzo osob ciagle tam siedzi ale uwierzcie 12 godzin stania przy lini i brak mozliwosci chocby podparcia sie o linie to chyba juz prawie auschwitz?
8. to ze na glownego cygana ktory to wszystko tutaj trzyma ma ochote kilkanascie osob chyba swiadczy o tym jak nas traktuja
9. mysla ze moga wszystko.. w koncu sie przejada na tym..
10. wszystkie dziewczyny ktore chca tu przeleciec i miec z nimi do czynienia musza liczyc sie z tym ze beda zachecane do platnego nierzadu a jesli nie to beda musialy znosic swinskie zarty wiem po sobie.. dziewczyny uciekaja z tad do rodzin i znajomych z pobliskich miast z placzem.. doslownie
11. przysieglam sobie ze bede odradzac ta firme kazdemu kto tylko o niej pomysli zeby nie przezywal tego co ja musialam
12. dzieki Bogu poznalam polakow ktorzy mnie wyciagneli z tego gowna ale ja nie zapomnialam i w koncu sie odwdziencze
13. NIE UFAJCIE IM!
uwazajcie na siebie mamy tu pare osob ktore moga wiencej nie tylko w liverpoolu ale w calej anglii.. jestescie za krotcy dla polakow.. w krotce wyrownamy rachunki i te wasze bety za nasza krwawice beda plonac..
powodzenia :)
pozdrawiam.
Zuzka
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-09-15 18:36:51odpowiedz
|
"11. przysieglam sobie ze bede odradzac ta firme kazdemu kto tylko o niej pomysli zeby nie przezywal tego co ja musialam
pozdrawiam.
Zuzka"
to mamy podobne zadanie do wykonania ;)
Dziwie się, że jeszcze ktoś tam przyjeżdża po tylu ostrzeżeniach, niektórzy najwyraźniej muszą się przekonać na własnej skórze...
Polaków coraz mniej - to akurat cieszy, przydałyby się jeszcze takie wpisy na słowackich witrynach
no i Piotruś i Pavełek też coraz bliżej połamania gnatów lub pójścia za kratki - to też cieszy ;]
coś co nieuniknone musi kiedyś nastąpić
:))
widoczny ale nie polaczony z profilem - 2010-09-16 11:57:25odpowiedz
|
a czy ktos kogos zmuszal zeby mieszkac w gównie? mozna po 2 ty samemu wynajc pokoj..tJa wynajalem z kumplem 2 sa 80GBP.Tylko ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest tanie i polak woli narzekac i nadal mieszkac w gównie. Po drugie kto pania przymuszal do pracy przez 12 godz? mogl;a pani odmowic pracy, albo chodzic co 2 dzien...wiekszoc osob dalaby obecnie reke w UK zeby miec te 12 godzin..niektorzy pracuja po 3 dni w tyg po 8 godzin i nie maja co jesc. Jak ktos sie nastawi tutaj na wczasy i apartament prezydencki to faktycznie niech lepiej nie jedzie..szkoda kasy. Chcesz pozapiuerdlac przez 3 miesiace i znalezc cos lepszego..jest to dobra opcja. Co do propozycji, pewnie chce sie Pani dowartosciowac w ten sposob,,,jesli ktos Pani zmuszal do czego wystarczy jedno zgloszenie na Policji i ida siedzie..w angli sie nie pierdola z takim.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-10-09 10:28:15odpowiedz
|
Witam Wszystkich co wchodzą i czytają tu opinie o tej Agencji Pracy Otóż Strzeżcie sie Jak tylko możecie ofert Pracy Proponowanym przez Ta firme.Mąż Pojechał łącznie wydał okolo 2 tyś Na Polskie zeby wszystko oplacic i miec na zycie.Pojechał tam Na miejce Pracy i juz zaczely sie komplikajcie.Pierwsze Trzeba byla zaplacic kierowcy za dojazd do miejsca zamieszkanie a bylo mowione ze bedzie za darmo drugie odrazu musial wpalcic piniadze.No i co dowiedział sie na miejscu ze praca nie jest na cały etat tylko 3/4 etatu.HAAA i co najlepsze Przejscie tam Badania lekaskiego jest Przesadne .... < chyba podstawione>Nie dostał sie bo miał 1 dziurke w zebie:/inny sie nie dosyał bo miał niby cisnienie za wysokie.i co Kazali mu czekac 2 tyg znow na prace i znow placic za wynajem pokoju :/.......Takze Kase wzieli na Poczatku a Badania nie przeszedł Także kochani czytaliśmy wczesniejsze komentarze tu wypisane a bylismy w desperacji i pojechal i co z tego mamy same dlugi Przez ta agencje Prosze Ludzi o Trzeżwym rossadku Trzymajcie od nich z daleko szukajcie w innych agencjach.Pisała do Was Matka i żona Pozdrawiam
Witam firma LIENKA to sa oszuści i złodzieje,są tam sami cyganie i słowacy,to jest jedna wielka mafia która okrada Polaków z czego sie tylko da!!!byłem tam niedawno i wróciłem po 2 tygodniach bez grosza w kieszeni i bez pracy!!!Biorą ludzi a roboty nie ma!!Nie zwracaja pieniędzy,za kaucje za mieszkanie nie chcieli oddać.Odradzam wszystkim żeby nie wyjezdzac przez ta agencje bo oszukaja was tak jak nas!!!Naszczescie jestem juz w Polsce i zgłosze to wszystko do ambasady co sie tam wyprawia,i odzyskam swoje pieniadze co do grosza!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-10-13 06:18:02odpowiedz
|
Witam słuchaj ja tam byłem niedawno,i wróciłem po 2 tygodniach !!to sa oszusci i złodzieje!!!W tym biurze są sami Słowacy i Cyganie!!!Opierdalaja ludzi jak sie tylko da.Odradzam wszystkim nie jedzcie tam i nie dajcie sie oszukac jak każdy!!!!
Witam nie jedzcie do LIENKO to sa oszuści!!!ściagają do pracy a okazuje sie że tam trzeba czekac sporo czasu za praca i nie ma pracy!!byłem tam i wróciłem bez pracy i bez grosza!!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-10-21 16:51:26odpowiedz
|
wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niech was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strzeli pierdolene skurwysyny oszuci jestem tu 4 tygodnie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mi z tego na wlasná réke musiaem sobie radzic gdyby nie polacy to bym gnil pod mostem a lienka niech sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piotrus wie o co chodzi ludzie nie raddze jak chcecie jechac za granice to jedynie na lasna reke :)
piotrus niech sie jebie z ta lusija i cala reszta kokoty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszusty ja cie w polsce dorwe panowie policjanci zrobia swoje :) pozdr
Nie korzystajcie z pośrednictwa tej agencji. To oszuści !!!!!
Przed wyjazdem obiecują pracę ale na miejscu okazuje się, że pracy nie ma. Płacisz za wszystko co było w umowie i koniec. Nie dostajesz żadnych dokumentów, jedynie co tydzień przychodzi facet po kasę za mieszkanie. Jeżeli ktoś jest niezdecydowany to szczerze odradzam !!!!!! nawet jak kupiłeś bilet to wycofaj się. Koszt biletu jest mniejszy niż cała reszta.
20 dollars 2 surf.
Innowacyjny sposób zarabiania pieniędzy!
Po pierwsze zarabiamy w dolarach! Sposobow na zarobek jest bardzo wiele.
Wystarczy sie zarejestrowac i zainstalowac baner z reklamami, będzie to cienki pasek
na monitorze na którym bedą wyświetlany reklamy. Nie musisz nic robić a
punkty sie same nabijają Są również na stronie po zalogowaniu płatne
banery za które dostajemy sporą liczbę punktów
Nastepny sposob to taki iz zostanie przydzielony tobie twoj wlasny
INDYWIDUALNY LINK wyslij go swoim znajomym i namow ich aby sie
zarejestrowali z twojego linku i zaczeli
zarabiac punkty. I ty tez bedziesz zarabial! Bedziesz pobieral ich
czesc zarobków, oni oczywiscie NIC NIE STRACĄ PRZY TYM, a ty tylko
mozesz zyskac.
Warto spróbować nic nie stracisz.
Oto link do serwisu:
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=117613
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-15 12:25:09odpowiedz
|
cały czas rekrutują - szukają naiwniaków radze się trzymać jak najdalej od nich
Witam firma LIENKA to sa oszuści i złodzieje,są tam sami cyganie i słowacy,to jest jedna wielka mafia która okrada Polaków z czego sie tylko da!!!byłem tam niedawno i wróciłem po 2 tygodniach bez grosza w kieszeni i bez pracy!!!Biorą ludzi a roboty nie ma!!Nie zwracaja pieniędzy,za kaucje za mieszkanie nie chcieli oddać.Odradzam wszystkim żeby nie wyjezdzac przez ta agencje bo oszukaja was tak jak nas!!!Naszczescie jestem juz w Polsce i zgłosze to wszystko do ambasady co sie tam wyprawia,i odzyskam swoje pieniadze co do grosza!
Witam
Zastanawiam się czy zgłosić to wszystko na policję czy do ambasady. Może gdyby było nas więcej to miałoby to jakiś sens.
Witam
Byłam dwa miesiące temu. Straciłam kasę i wróciłam do domu. Chciałabym ukarać tych oszustów ale nie wiem czy to jest możliwe. Oni są jak zaraza. Po powrocie do kraju napisałam do nich jako inna osoba, że jestem zainteresowana pracą i odpisali jak poprzednio, że praca jest. Dlatego jeszcze raz odradzam wyjazd do pracy za pośrednictwem tej firmy.
widoczny ale nie połączony z profilem - 2010-11-24 13:21:29odpowiedz
|
W ogole nie pracowlas?
czy troche jednak godzin bylo
bo u mnie raz praca byla a raz nie
Witam ja bylem przez ta agencje ...Odradzam wszystkim bo to sa oszusty kur..!!!pojechałem tam z kumplem straciłem tyle kasy a na miejscu trzeba było czekac za praca,a pracy nie było,bylem tam 2 tyg.bez roboty!!!i wrociłem bo nie miałem juz zeby za mieszkanie placić...oni robia ludzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jednym słowem...jak ktos chce zostac wyjebany to jedzcie i sie przekonacie sami!!
To jest cyganska firma!!! doslownie!! na lotnisku odbierali mnie dwaj cyganie,zabrali na zakupy po posciel itp i dodatkowo skasowali na 75..masakra nie jedzcie za posrednictwem tej firmy to banda oszustow!!!ostrzegam ...
To jest cyganska firma!!! doslownie!! na lotnisku odbierali mnie dwaj cyganie,zabrali na zakupy po posciel itp i dodatkowo skasowali na 75..masakra nie jedzcie za posrednictwem tej firmy to banda oszustow!!!ostrzegam ...
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-12 17:04:34odpowiedz
|
jak możemy się skontaktowac poza nimi, żeby się nawówić przeciw nim. JESTEM ZA!!!!
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-01-12 22:54:10odpowiedz
|
słyszałem że jak dziewczyna nie miała zapłacić za mieszkanie to przychodzili cygany sobie poruchać i przyprowadzali kurdów i pakistanów
TAK SŁYSZAŁEM lenka to mafia , oni najbardziej interesują się ile mogą ci zabrać w funtach , o gwałcie przez cyganów też słyszałem . Nie jedzcie jak macie zamiar bo to oszuści a pracy nie było i nie będzie bo oni nie mają żadnej pracy i nigdy nie mieli , okradają polaków a jak coś to nasyłają kolesi w nocy , okradną pobiją zgwałcą ,
widoczny ale nie połączony z profilem - 2011-02-09 15:21:14odpowiedz
|
Uwaga kolejne ich ogłoszenia ukazuja się na różnych portalach o prace
Dostałam od nich po wysłaniu cv taką odpowiedź, i wydaje mi się ta oferta kolejnym naciąganiem. Kto był w UK już chyba się orientuje, że NIN jest wyrabiany za darmo a WRS kosztuje ok. 90GBP. No i jeszcze ta opłata za tłumaczenie dokumentów!!! JA PROPONUJĘ UWAŻAĆ NA NICH. To adres e-mail factoryinuk@gmail.com
Oferta Pracy
Warunki zatrudnienia:
1.Stanowisko: Pracownik produkcji/Pakowacz . Osoba zatrudniona będzie
odpowiedzialna za pakowanie i metkowanie gotowych produktów
żywnościowych na hali produkcyjnej. Część pracy może się również
odbywać na magazynie przy układaniu towaru, przyjmowaniu i
kompletowaniu zamówień. Pracownik może również, za jego zgodą, zostać
oddelegowany do pracy na produkcji w piekarni l
4.Rozpoczęcie pracy: od 3 do 5 dni po przyjeździe do Wielkiej
Brytanii, po ukończeniu procedury rejestracji kandydata oraz
wyrobienia niezbędnych dokumentów.
5.Proces rejestracji:
-podpisanie kontraktu z przedstawicielem pracodawcy w Anglii
-podpisanie umowy o wynajem zakwaterowania
-otwarcie rachunku bankowego(przy pomocy biura)
-wystąpienie o numer ubezpieczenia NIN(przy pomocy biura)
-wystąpienie o rejestrację pracownika w Home Office (WRS)(przy pomocy biura)
-Induction day w fabryce (tzw. wstępne szkolenie BHP i pokazanie miejsca pracy)
6.Godziny pracy: średnio 40 godzin 5 dni w tygodniu z możliwością
pracy w godzinach nadliczbowych oraz w weekend w zależności od potrzeb
pracodawcy. Długość kontraktu: minimum 3 miesiące z możliwością
przedłużenia
7. Ubranie robocze: Należy zabrać ze sobą buty robocze ze stalową tzw.
kapą oraz kamizelkę odblaskową. Istnieje również możliwość zakupu
wymienionych rzeczy bezpośrednio w fabryce.
8. Dojazdy do pracy: Pracownicy mogą dojeżdżać do pracy publicznymi
środkami transportu. Istnieje również możliwość korzystania z dowozów
busami pracowniczymi spod miejsca zakwaterowania do miejsca pracy w
cenie 4-5GBP za jednodniową podróż tam i z powrotem. Istnieje również
możliwość wypożyczenia samochodu dla grupy 3-5 osobowej za 25GBP
tygodniowo + ok. 50GBP miesięcznie za ubezpieczenie samochodu
Każdy pracownik będzie w pełni ubezpieczony zgodnie z przepisami
prawa brytyjskiego (zastosowanie ma system P.A.Y.E. pokrywający
chorobę oraz wypadki w pracy) składki na ubezpieczenie społeczne będę
odciągane z pensji pracownika. Po powrocie istnieje możliwość zwrotu
nadpłaconego podatku.
9. Zakwaterowanie będzie zorganizowane przez pracodawcę przed
przyjazdem pracownika
10.Koszt zakwaterowania to: 55GBP/tygodniowo. Usługa opcjonalna,
pracownik może zorganizować sobie zakwaterowanie na własną rękę
11.Opłaty ponoszone w Polsce po podpisaniu umowy o pracę: 370zl za
tłumaczenia dokumentów aplikacyjnych takich jak:
â—ŹFormularz medyczny
â—ŹKwestionariusz osobowy
â—ŹŚwiadectwo ukończenia ostatniej szkoły
â—ŹReferencje lub świadectwo pracy
12.Opłaty na rzecz pracodawcy. Płatne po przylocie, w biurze w
Wielkiej Brytanii:
150GBP: pierwsza część admin fee(oplata administracyjna za
wyrobienie WRS, NIN, konto)
110GBP: za osobę - oplata za pierwsze 2 tygodnie zakwaterowania
5GBP: opłata za odbiór z lotniska(Jest to usługa
opcjonalna, można również dotrzeć do biura na własną rękę)
100GBP: druga część admin fee odciągana będzie z 1 pensji(50GBP)
i 2 pensji(50GBP)
13. Pracownik wykupuje przelot do Liverpool i z lotniska jest
odbierany przez agenta agencji
14.Pracownicy zostaną zakwaterowani w hotelu lub domku jednorodzinnym.
Każda osoba ma swój własny pokój, do wspólnej dyspozycji łazienka
oraz kuchnia.
Start: od 10 lutego 2011 r.
15. W przypadku zainteresowania praca prosimy o potwierdzenie chęci
wyjazdu u agenta prowadzącego ofertę pod tel: ********
tyle.